XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
yuval815
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #281 

dhead2009 כתב:
yuval815 כתב:קודם תודה על כל השרשור הזה, ממש עזר לי. יש לי IPTV 18 והתקנתי עליו את הfrimware של J1nX
והכל עובד מצוין פרט לזה שהוא לא מזהה קבצים בעברית, ולא מציג אותם. כלומר כאשר אני מנסה להוסיף
קבצים לספרייה הם לא מוצגים בFIle manager. כאילו לא קיימים. כמובן שלXBMC תמיכה מלאה בתפריט וכו...
תודה לכל העוזרים!
...
נשמע מוזר, שינית פונט ל-arial ?
...
כן, וגם ב"Character set" לעברית. הXBMC מציג עברית אחלה, לדוגמה שיר של זמר ישראלי שכתוב באנגלית, הXBMC יציג האמן והפרטים בעברית כשאת שאר השירים בעברית הוא לא יציג. זה כאילו שהממשק שפונה לקבצים לא רואה אותם כשהם לא באנגלית.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #282 

yuval815,
בהחלט משונה, אני אבדוק זאת כנראה מחר.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #283 

סתם בשביל לנסות,בממשק עברי הוא מזהה קבצים אלו?

yuval815
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #284 

o2ri כתב:סתם בשביל לנסות,בממשק עברי הוא מזהה קבצים אלו?
...
גם לא. וגם לא בסקינים "המעברתים" של The WIZ.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #285 

yuval815 כתב:קודם תודה על כל השרשור הזה, ממש עזר לי. יש לי IPTV 18 והתקנתי עליו את הfrimware של J1nX
והכל עובד מצוין פרט לזה שהוא לא מזהה קבצים בעברית, ולא מציג אותם. כלומר כאשר אני מנסה להוסיף
קבצים לספרייה הם לא מוצגים בFIle manager. כאילו לא קיימים. כמובן שלXBMC תמיכה מלאה בתפריט וכו...
תודה לכל העוזרים!
...
dhead - אני מניח שזה M3 נכון ? עדיין אין גרסא של J1nx ל MX ?

תודה

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #286 

dhead2009 כתב:
alon24 כתב:עובד למישהו live. Tv. עם המכשירים של amlogic ולינוקס

יש לי tvheadend ובאנדרואיד זה לא עובד טוב
...
בקצרה, הנושא בעייתי.
בביטא 3 תינתן התייחסות נאותה מצד המפתחים לטלוויזיה חיה וספציפית ל-Tvheadend.
מהבדיקות שאני ביצעתי עלו נקודות שדורשות בירור מיוחד מול המפתחים ומול Amlogic וכל מידע נוסף שאפרסם פה בנושא לא יהיה מדויק ללא בירור מקדים.
ההמלצה שלי היא שאם טלוויזיה חיה היא תכונה נדרשית אז להתרחק מהפלטפורמה לחלוטין, לפחות כרגע, וזה ביחס לכל שבבי Amlogic.
Raspberry Pi עושה עבודה מצוינת עם טלוויזיה חיה תחת Gotham אך כמובן נדרש להריץ את שרת הטלוויזיה על מכשיר אחר עקב בעיות תקשורת usb עם דונגלי dvb-t.
...
האם תהיה בטא 3 למכשיר שלי MX (g18ref) ראיתי שיש לו לינוקס רק לM3

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #287 

yuval815 כתב:
dhead2009 כתב:
תודה לכל העוזרים!
...
נשמע מוזר, שינית פונט ל-arial ?
...
כן, וגם ב"Character set" לעברית. הXBMC מציג עברית אחלה, לדוגמה שיר של זמר ישראלי שכתוב באנגלית, הXBMC יציג האמן והפרטים בעברית כשאת שאר השירים בעברית הוא לא יציג. זה כאילו שהממשק שפונה לקבצים לא רואה אותם כשהם לא באנגלית.
...
עד עתה לא נתקלתי בתופעה הזו עם ספריית המוזיקה שלי שחלקה כמובן בעברית.
מבדיקה שערכתי ספציפית עם קבצים בעברית לא נתקלתי בתופעה המתוארת עם הפצת הלינוקס של J1nx עבור מכשירי Amlogic., אין שום בעיה של הצגת קבצים עם שמות בעברית תחת מנהל הקבצים.

כל הסיפור נשמע מוזר, תבדוק זאת שוב.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #288 

dhead2009 כתב:
dhead2009 כתב:בהמשך להודעה #251, אני ממליץ לבעלי E-MX/G-Box Midnight MX2/Amlogic 8726 MX TV Box/Acemax IPTV18 Pro להציץ בשרשור שלCorey Moyer בפורומי XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2418029
...
מי שמתכנן להשתמש בגרסאות הביטא של Corey רצוי שיהיה מודע לפרט הבא:
ע"מ לפתור באג שמשפר ניגון חלק של וידאו Corey ביטל את השימוש בזיכרון הנדיף עבור buffer לוידאו ובמקום זאת משתמש במחיצת ה-cache שנמצאת בזיכרון ה-nand, שימוש ב-nand כ-buffer משמעו שחיקה של הזיכרון לאורך זמן שתסתיים במכשיר לא שמיש.
דבר זה נראה לי מיותר לחלוטין כיוון שכל המכשירים בעלי 1GB ובנוסף לכך זיכרון ה-nand מאוד איטי ביחס ל-ram (וגם ביחס לכרטיס sd) ואני בספק אם הפתרון הזה יתאים לניגון תוכן בביטרייט גבוה (BD Remux וכד').
קשה לי להאמין שהפתרון הזה יאומץ לגרסאות של J1nx אלא יותר סביר שינתן פתרון לבאג המקורי.

לכן ההמלצה שלי להתרחק מהגרסאות של Corey כל עוד הוא לא חוזר בו.

https://github.com/croniccorey/buildroo ... d17dc78e8a
...
נראה ש-Corey חזר בו מההחלטה המוזרה שלו להשתמש בזיכרון nand כ-buffer ובגרסה האחרונה שהוא הפיץ 0.1.0 הוא משתמש כמובן ב-ram לשם זאת.
מהבדיקה המאוד קצרה שערכתי תוכן 720p ו-1080p נוגן ללא בעיה (למרות שלפי המוצהר קיימת בעיה עם 1080p), ולמעט יוצא דופן אחד תוכן בביטרייט גבוה לא מנוגן כראוי כלל וגם לא סטרים של טלוויזיה חיה.
בסה"כ המכשיר עדיין לא מוכן ל-prime time אבל מי שצריך מכשיר זריז במיוחד וזול שמנגן תוכן בביטרייט הנפוץ ברשת (ולא ריפים ורמוקסים מלאים של BD), מוזיקה כולל יציאה אנלוגית איכותית (בהשוואה ל-Raspberry Pi), דיגיטלית spdif (לא אופטית) אז זה כנראה זה המכשיר בשבילו עם ההערות לגבי הבאגים הקיימים כיום ואלה שלא ידועים (בטוח שיש לא מעט).
ההערות שבהודעה #251 עדיין תקפות ויש להכניסן לשיקול לפני רכישת המוצר.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #289 

האם יש חדש מבחינת החומרה ?
האם מעבדי m6/mx יעבדו תקין ?
האם כדאי לקנות מכשיר m3 עם dvb-t2 מובנה או שמא לקנות דונגל בנפרד ?
ושאלה אחרונה, האם יש המלצה לשילוב של xbmc + dvb-s2 ?
ל...
חיים

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #290 

@photo1,
הפוסט הראשון בשרשור ושני העמ' האחרונים מעודכנים די מסכמים את הנושא, כל מה שאתה צריך זה לקרוא.

מידע נוסף לגבי הבעיות השונות עם שידורי טלוויזיה ינתן כאשר תתקבל תשובה מהמפתחים בנושא.

הערה כללית שלא נוגעת אליך פרטנית אלא לכלל המשתמשים שמבקשים המלצה על רכישת מכשיר:
השרשור הזה מפרט יתר על המידה את ההתקדמות של תאימות המכשירים השונים ל-XBMC,
מאחר שהשרשור מתפרס על פני עמודים רבים הפוסט הראשון מרכז את המידע העדכני וממשיך להתעדכן באופן תדיר.
פיתוח התוכנה עבור המכשירים האלה מתבצע ע"י הקהילה בלבד ובאופן רשמי גרסאות התוכנה עבורן מוגדרות לא יציבות (כאשר בפועל יתכן שהבאגים מעטים).
לכן כל עוד לא תיהיה התפתחות מרשימה בפתרון הבאגים הקיימים אז תמיד אוסיף הערה שמתריאה מפני רכישת מכשירים אלו, ואשתדל להימנע ממתן המלצה גורפת על רכישת מכשיר כלשהו.
אם אתם מתלבטים ברכישת מכשיר אז תקראו שוב את הפוסט הראשון,
אם אתה לא יודעים לקרוא, להבין ולהסיק מסקנות מהמפורט בשרשור אז המכשירים הנ"ל לא בשבילכם.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #291 

תודה על המענה.
אני עובד עם xbmc ודי בקיא בעולם הזה הן עם RPI, הן לוחות מבוססי /I3/ATOM עם OPENELEC וסתם Centos/Windows.
ענית לי בעניין האין חדש. מקבל.
אשמח לדעת רק אם החומרה מבוססת android שה dvb-t מובנה בה מזהה את הטיונר באמצעות pvr כלשהוא כגון tvhead ואז ניתן לצפות בטלויזיה דרך ה xbmc.
היום אני משלב חומרה + דונגל ומשתמש או ב tvhead או ב media portal.
תהיתי לגבי "מערכת סגורה"...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #292 

@photo1,

לפי המפתחים שבקיאים בנושא הדרייברים של הטיונרים (הדרייברים מגיעים עם קרנל לינוקס של Amlogic) לא תומכים ב-Api הסטנדרטי של DVB-V4L כך שלא ניתן להשתמש בהם כמו שהם אלא שיש צורך בפיתוח קוד נוסף, כנראה מבחינת שרת PVR או מבחינת דרייברים, דבר שהם לא מתכוונים לעשות.
בקיצור זה מה שנקרא *** סיני (או טיוואני ליתר דיוק), תוכנה שלא תואמת שום סטנדרט.

שווה לציין שהמפתחים מחפשים חומרה מתאימה ע"מ להרים פרוייקט של מוצר תומך DVB-S2/T2 שיוכלו לספק לו תמיכה ראויה.

אישית אני יותר מעדיף את הרעיון של מכשיר נפרד שמשמש כשרת PVR במיוחד כאשר אפשר להתבסס על מכשיר מבוסס Arm זול (לדוגמה אני עובד עם PogoPlug v4 עבור עידן+).

בסה"כ אני לא רואה סיבה לעבור ל"מערכת סגורה" ונראה לי שהמצב שלך אופטימלי.
מה הסיבות לשיקול למעבר למערכת אחרת ?

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #293 

dhead2009:

מה הקליינט שלך לעידן+ מה POGOPLUG?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #294 

alon24 כתב:dhead2009:

מה הקליינט שלך לעידן+ מה POGOPLUG?
...
Raspberry Pi ומערכת מבוססת x86_64.

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #295 

אני לא עובר.
אני איש מחשבים שנהנה מהתמודדות.
כשחשבתי על קופסא, חשבתי על נוחות ואסטטיקה עבור "דור ההורים", עם המון אופציות להרחבות אם ישתלטו על הפיתרון.
ושאלה, pogoplug הוא דיסק רשת (אני טועה ?). איך זה מתקשר עם עידן + ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #296 

PogoPlug זה בראש ובראשונה שירות ענן אך יש להם גם מכשירי קצה שמאפשרים חיבור כוננים מקומיים לשירות.

PogoPlug series 4 זה מכשיר מבוסס מעבד Arm של Marvell מסדרת Kirkwood שניתן להחליף לו את מערכת ההפעלה (המבוססת לינוקס) שמגיעה איתו (או להריץ בנפרד על כונן USB) ל-Debian או Arch Linux ואז ניתן לעשות איתו כל דבר שניתן לחשוב עליו (עם מגבלות המעבד וה-Ram).
היתרון הגדול שלו זה המחיר והעובדה שלא מדובר בזבל סיני (אין דרך אחרת להגדיר זאת), מדובר במוצר איכותי, יציב שעובד אצלי 24/7 ללא תקלות עם תמיכה מעולה של Marvell בלינוקס עם קרנל עדכני 3.10 נכון להיום.
צירפתי לו דונגל DVB-T מ-eBay מבוסס it9135 בעלות של 8$ כולל משלוח, כונן פלאש USB קטנטן (Sandisk Cruzer Fit, נמכר בזול ב-eBay) וקיבלתי שרת טלוויזיה קומפקטי וזול.

למען האמת יש לי מס' מכשירי PogoPlug Mobile שהעלות שלהם היא חצי מ-Series 4 שבעיקרון הם יכולים לרוץ מ-SD (למרות שאז מדובר ב-uboot אחר שלא בדקתי עדיין לעומק אם קיימות תקלות עימו) אך התכנון שלי לבנות מערכת הפעלה שתרוץ מה-Nand (וכך לחסוך כרטיס SD) שכרגע מתעכבת עקב עצלנות נטו (וקצת לימודים).

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #297 

תשובה מרתקת.
תודה !
פשוט החלפת לו "Firmware"
אנחנו עושים את זה כל היום בנתבים ובחומרה אחרת בעולם ה tcp-ip, ולא חשבתי שזה ישים גם ב nas.
אולי אני יכול לעשות את זה ל storage של buffalo.
ואיך המעברים ב xbmc ?
ל...
חיים

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #298 

החלפת הערוצים די זריזה, התמונה מתחלפת תוך פחות משנייה (כלומר XBMC מקבלת מיידית את הסטרים) והסטרים עצמו מתחיל להתנגן לאחר זמן מקסימלי של כ-2 שניות (נבדק מעל רשת אלחוטית אך אני בספק אם יש הבדל מורגש עם רשת קווית).
בהקשר הזה המפתחים של Tvheadend כותבים מחדש חלק רב מהקוד ע"מ לשפר את מהירות העברת הערוצים ובמקרה של עידן+ אני משער שיהיה שיפור מאוד משמעותי (למרות שהמצב הקיים מעולה לדעתי) כיוון שהשידור מתבצע על Transponder יחיד שמאפשר לכידת כל הערוצים כחלק מ-Transport Stream יחיד.

לגבי המכשיר של Buffalo זו שאלה סבוכה והדבר הנכון לעשות זה לבדוק האם קיימת קהילת מפתחים שכבר עשתה זאת.
אם לא אז אתה צריך להחליט אם אתה רוצה ללכת בדרך של קימפול קרנל ומערכת הפעלה בעצמך, נראה לי כבר שווה לרכוש מוצר שכן נתמך ע"י הקהילה (ע"ע ZyXEL NSA320).

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #299 

איזו גירסא יציבה רצה אצלך בRPI?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #300 

alon24 כתב:איזו גירסא יציבה רצה אצלך בRPI?
...
אני לא מריץ גרסאות יציבות, אני מחליף מדי פעם גרסאות פיתוח של Gotham שעושות את העבודה מצויין.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”