גלעד שליט בדרך הבייתה?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #281 

ההחלטה של לא לחלץ חייל מדמם בשטח הייתה של ברק.
כנראה שהאשכים שלו נשארו במטוס בסבנה ולא חזרו משם עד היום (מי אמר אהוד ברח...?).

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #282 

זורו44
אתה יכול לזכות בנצח של חופש.
תארוז מזוודות ותשאיר את המפתחות לפליט שטוען את שיבתו לבית שאתה גר בו.
למה להסתפק במועט?

קובי_ג
כפי שנאמר לפני - ברק לקח את ההחלטה לנטוש פצוע לדמם למוות במשך 4 שעות.
הוא היה אז ראש הממשלה ושר הביטחון.
מישהו שם לב לדפוס?

אגב - בני גנץ היה באירוע מפקד אוגדת יהודה ושומרון, נכח ופיקד מהחפ"ק כ- 700 מטרים ממקומו של הפצוע.
כך שאם מישהו מצפה למשהו חדש ב(נגיד) 5 שנים הקרובות, שיבושם לו.

אל תקפלו את הדגלים, השלטים ושרשרת הפירסום,
רק תשאירו מקום ריק לשם החדש של החטוף הבא וחוזר חלילה.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 17/10/2011 22:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #283 

guyezra כתב:ההחלטה של לא לחלץ חייל מדמם בשטח הייתה של ברק.
כנראה שהאשכים שלו נשארו במטוס בסבנה ולא חזרו משם עד היום (מי אמר אהוד ברח...?).
...
צחי הנגבי אמר.

ארז

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #284 

ufffnick כתב: אל תקפלו את הדגלים, השלטים ושרשרת הפירסום,
...
החטוף הבא, אם הוא שם, אז גורלו כבר נקבע, עם או בלי קשר לעסקה.
לא נצליח לשנות את המציאות לקראת החטוף הבא, שלא נדע,
אלא אם בגינו נגבה מחיר, כך שהאדמה תרעד מעזה ועד טהרן..
רק ככה יבינו לא להתעסק עם חטיפות. פשוט לקבור אותם, לנתק מים, לנתק חשמל, לנתק דלק.
אחרי זה שיספגו את הביקורת מהעם הפלסטיני, ויעשו חשבון נפש אם היה כדאי או לא..
...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #285 

זו הייתה שאלה רטורית :)
בכל מקרה הוא צדק

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #286 

קובי_ג כתב:אני לא מצליח להבין את ההתנגדות לעסקה, יש חייל צה"ל שנמצא בשבי של ארגון טרור כבר כמה שנים החובה שלנו היא לשחררו הייתי מעדיף פתרון צבאי, גם במחיר של סיכון חיי חיילים, אבל אם הפתרון לא נגיש והדרג המדיני החליט על עסקת חילופי שבויים כך יהיה, האופציה של לוותר על חייל שנחטף במהלך פעילות מבצעית לא באה בחשבון ובשנים עברו לא הייתה נשקלת כלל.
אנחנו לא במשחק שחמט ומחליטים לוותר על חייל כדי להציל אחר, ערכי צה"ל שגדלנו עליהם תמיד חינכו לערבות הדדית והצלת חיי אדם גם במחיר סיכון חיינו, אני מניח שהשר ליברמן חונך אחרת וכך יכל להצביע נגד העסקה, לגבי לנדאו ויעלון אני מניח שהם רוצים לשמור לעצמם את זכות ה"אמרתי לכם" בפעם הבאה שיתרחש חלילה איזשהו אירוע פח"ע.

לגבי הסכנות הצפויות מהעסקה אני לא אתיימר להיות מבין גדול אבל דעתי האישית היא שחמאס ושאר ארגוני הטרור מנסים לפגוע בנו כל הזמן ולצערנו גם מצליחים מפעם לפעם, הסיבה שההצלחות שלהם מוגבלות איננה קשורה למחסור בסד"כ ועוד 1027 אסירים, רשעים ונבזיים ככל שיהיו, לא יהוו חיזוק כל כך משמעותי לחמאס.

אם העסקה הזו לא הייתה יוצאת לפועל ובעצם היו מוותרים על חייו של גלעד, אני באופן אישי הייתי עושה הכל להתחמק משירות מילואים ולא הייתי נותן לילדיי כשתגיע שעתם להתגייס ליחידה קרבית, אם בכלל.
אני בטוח שאני לא לבד בדעה זו
...
אם קראת את כל השרשור הארוך הזה ולא הבנת את הנימוקים להתנגדות לעסקה אז באמת יש פה בעיה אבל זו בעיית הבנה.
כמה פעמים אפשר לכתוב שעיקר הבעיה זה לא בגלל שלא נעים מהמשפחות השכולות?
כמה פעמים אפשר לכתוב שאחרי כל שחרור של מחבלים בעסקות השבויים הקודמות, חלק מהמחבלים ששוחררו חזרו לרצוח ישראלים?
כמה פעמים אפשר לכתוב שהערכת גורמי בטחון היא שאין סיבה לצפות או לקוות שהתנהגות המחבלים המשתחררים בעסקה הזאת תהיה שונה מאלה ששוחררו בעבר, ובמילים אחרות, חלק מהם ימשיכו לתכנן ו/או לבצע פיגועים שיעלו בחיי אדם נוספים.
כמה פעמים אפשר לכתוב שלא ראוי להציל נפש אחת תמורת הרג וודאי של אזרחים אחרים. מה שלא וודאי זה כמה ישלמו בחייהם ומתי.
כמה פעמים אפשר לכתוב שהשתגענו לגמרי - פעם חיילים היו מגינים על האזרחים בגופם והיום אזרחים נדרשים לשלם בחייהם (שמשום מה שווים פחות...) על מנת להציל חייל אחד.
את כל זה היית צריך להבין כבר כי זה נכתב פה כבר כמה וכמה פעמים.
זכותך המלאה לא לקבל את העמדה הזאת.
זכותך המלאה להתעלם מהמחיר העתידי שנשלם ולקוות שאולי זה לא יקרה ובזה להאחז כהצדקה לביצוע העסקה.
אבל בחייך, אל תגיד לי שאתה לא מבין על מה ההתנגדות לעסקה....

אתה כותב "לגבי הסכנות הצפויות מהעסקה אני לא אתיימר להיות מבין גדול...".
אבל זה בדיוק מה שהמתנגדים לעסקה מנסים להסביר.
אז אם אתה לא מבין מהן הסכנות הצפויות מהעסקה, האם לא מוטב שתבדוק אותן ורק לאחר מכן תגבש עמדה?

המסקנה שלך ש "הסיבה שההצלחות שלהם מוגבלות איננה קשורה למחסור בסד"כ ועוד 1027 אסירים, רשעים ונבזיים ככל שיהיו, לא יהוו חיזוק כל כך משמעותי לחמאס." איננה מתיישבת עם העובדות שצויינו כבר - לאחר כל עסקה ששוחררו בה מחבלים הטרור קיבל חיזוק משמעותי - היו יותר פיגועים ויותר אזרחים ישראלים נפגעו.
אם קשה לך לעשות את ההקשר הלוגי הזה מצבך מעולה - אתה יכול לשמוח ולעלוז.
מי שכן מסוגל לעשות את ההקשר הלוגי הזה לוקה גם בשמחה וגם בעצב.

ארז

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #287 

Giliboy כתב: החטוף הבא, אם הוא שם, אז גורלו כבר נקבע, עם או בלי קשר לעסקה.
לא נצליח לשנות את המציאות לקראת החטוף הבא, שלא נדע,
אלא אם בגינו נגבה מחיר, כך שהאדמה תרעד מעזה ועד טהרן..
רק ככה יבינו לא להתעסק עם חטיפות. פשוט לקבור אותם, לנתק מים, לנתק חשמל, לנתק דלק.
אחרי זה שיספגו את הביקורת מהעם הפלסטיני, ויעשו חשבון נפש אם היה כדאי או לא..
...
החטוף הבא זו פונקציה של מוטיבציה ויכולת.
בעיקבות העסקה המוטיבציה עולה פלאים (שלא כמו עם נסראללה שיצא מסבב אלימות בשן ועין),
ולפי רשימת המשוחררים גם היכולת התוכנונית עולה מאוד.
כך שהחטוף הבא זה עניין של זמן.
אני מקווה שהצבא מתכנן לשתול צ'יפים בחיילים בשירות פעיל,
אולי איתוראן יעשו עבודה יותר טובה ממה שצה"ל עשה עד עכשיו בנושא.

ההצעה שהבאת אמנם היא משא נפשו של לא מעט מאיתנו (שים לב כמה היא אמוציונאלית ולא יישימה),
אך לא הכי ריאלית.
העם הפלשתיני לא יאשים את ההנהגה שלו, אלא את ישראל. כך הוא הורגל.
פגיעה ישירה באזרחים רק תסבך אותנו עוד עם שאר העולם.
אבל אני חייב לומר שמבלי לחשוב לרגע על התוצאות (ממש כמו עם העסקה),
הייתי חותם על זה בשתי ידיים.
כי זו תגובה אמוציונלית טבעית.
אך לא כך מנהלים מדינה, מדיניות ומלחמה.
לא מתוך כעס, לא מתוך כאב ולא מתוך הזדהות - לא כך לוקחים החלטות, לא כך יוצאים בתרועות קרב, לא כך חותמים על עסקאות ולא כך עושים שלום.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 17/10/2011 23:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #288 

AviBiton כתב:
"עכשיו אני יודע - אני גם שמח וגם עצוב, כן, כנראה יש כזה שילוב!"
...
אוי כמה שאתה צודק.

ארז

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #289 

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7045
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #290 

נמאס לי מהוויכוח הזה כמו שאמרתי מוקדם יותר זה דו שיח של חרשים

העסקה נחתמה וימים יגידו מי צדק

כמה שאני רוצה להיות טועה

וסליחה לכולם שאני לא גם שמח וגם עצוב

אני מתוסכל

אני אמשיך לקרוא את ההתפלמסות הזו אך חושבתני שמיציתי את כוחי בתשובות

לילה טוב ומי יתן ויהיה טוב

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #291 

ntk כתב:
moco כתב:
molvy כתב:ברור שלא מפתיע

אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.
...
קראתי פעמיים, ולא הצלחתי להבין את מה אתה מנסה להגיד פה.
הסקר מבטא את דעת הנשאלים (ומייצג את דעת כולם, אם נעשה כמו שצריך).
האם הציבור הושפע מהתקשורת? ודאי שכן, כמו שהושפע מגורמים אחרים, אבל האם זה מוריד במשהו מערך דעתו?

משתמע מדבריך שיש איזה דיעה "נכונה" שאם לא הייתה תקשורת אז היא הייתה גוברת, אך התקשורת באה והפכה לאנשים את דעתם.
מדובר בתקשורת חופשית. אנשים קוראים ושומעים, משתכנעים לכאן או לכאן. (לא רק מהתקשורת ולא בעיקר מהתקשורת, אלא בעיקר מהסובבים אותם). זה תהליך בריא של החלפת דעות והשפעה על דעות.
...
התקשורת מחליטה מה להראות, ואם היא הייתה מחליטה להדגיש את זה שעל עסקת ג'יבריל נרצחו 250 איש יכול להיות שהמצב היה שונה, זה כמו שמראים אותנו בתקשורת הערבית, שאתה מראה צד אחד זה מה שהאנשים יודעים, רוב האנשים מסתפקים במה שמדווחים בחדשות ולכן זה בהחלט גורם משפיע, ושיש למישהו חצי אינפורמציה על מה שקורה בעקבות עסקאות כאלו, זה התוצאות שאתה מקבל
...
לתקשורת יש השפעה והיא השפעה לגיטימית, אך לצייר את המציאות כאילו בכוחה של התקשורת לשנות את דעת הקהל ולגרום לה להיות כל כך מובהקת לטובת העסקה זו טעות.
כבדו את דעת הרוב, והרוב הזה מודע היטב להשלכות הקשות של העסקה.

אגב, הסיפור הזה תפס אותי בחו"ל ואת החדשות מהארץ אני קורא בווב (לא רדיו ולא טלויזיה). לפחות ממה שנכתב בעיתונים אני מקבל תמונה די מאוזנת ובהחלט לא מגמדים את הבעייתיות ואת ההתנגדות שקיימת.
משה

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #292 

בלי קשר לדיון שלכם,

במקרה אני גר ליד מצפה הילה ועברתי קרוב לשם לפני זמן קצר, בצומת בכניסה ולאורך הכביש הראשי שמוביל עבדו אנשים ותלו שלטים "כמה טוב שבאת הביתה" בכל פינה

צמרמורות עוברות בכל הגוף.

לילה טוב כולם.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #293 

moco כתב:
ntk כתב:
moco כתב:
molvy כתב:ברור שלא מפתיע

אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.
...
קראתי פעמיים, ולא הצלחתי להבין את מה אתה מנסה להגיד פה.
הסקר מבטא את דעת הנשאלים (ומייצג את דעת כולם, אם נעשה כמו שצריך).
האם הציבור הושפע מהתקשורת? ודאי שכן, כמו שהושפע מגורמים אחרים, אבל האם זה מוריד במשהו מערך דעתו?

משתמע מדבריך שיש איזה דיעה "נכונה" שאם לא הייתה תקשורת אז היא הייתה גוברת, אך התקשורת באה והפכה לאנשים את דעתם.
מדובר בתקשורת חופשית. אנשים קוראים ושומעים, משתכנעים לכאן או לכאן. (לא רק מהתקשורת ולא בעיקר מהתקשורת, אלא בעיקר מהסובבים אותם). זה תהליך בריא של החלפת דעות והשפעה על דעות.
...
התקשורת מחליטה מה להראות, ואם היא הייתה מחליטה להדגיש את זה שעל עסקת ג'יבריל נרצחו 250 איש יכול להיות שהמצב היה שונה, זה כמו שמראים אותנו בתקשורת הערבית, שאתה מראה צד אחד זה מה שהאנשים יודעים, רוב האנשים מסתפקים במה שמדווחים בחדשות ולכן זה בהחלט גורם משפיע, ושיש למישהו חצי אינפורמציה על מה שקורה בעקבות עסקאות כאלו, זה התוצאות שאתה מקבל
...
לתקשורת יש השפעה והיא השפעה לגיטימית, אך לצייר את המציאות כאילו בכוחה של התקשורת לשנות את דעת הקהל ולגרום לה להיות כל כך מובהקת לטובת העסקה זו טעות.
כבדו את דעת הרוב, והרוב הזה מודע היטב להשלכות הקשות של העסקה.

אגב, הסיפור הזה תפס אותי בחו"ל ואת החדשות מהארץ אני קורא בווב (לא רדיו ולא טלויזיה). לפחות ממה שנכתב בעיתונים אני מקבל תמונה די מאוזנת ובהחלט לא מגמדים את הבעייתיות ואת ההתנגדות שקיימת.
...
כן, עכשיו זה מביא רייטינג אז מביאים גם משפחות שכולות שמתנגדות
אחרי ש5 וחצי שנים מפמפמים לנו שצריך להחזיר את גלעד בכל מחיר, אם לא ברור לך שתקשורת מסוגלת להטות את דעת הקהל לפה או לפה... כנראה שאתה לא מבין את כוחה של התקשורת, הפכו אותו לאיזה אליל, סלב, אנשים הולכים לבית שלהם ומצלמים את החדר שלו מבחוץ! עד לאן הגענו....

בכל מקרה, העסקה כנראה תצא היום לפועל, אני רק יכול לאחל לגלעד שיחזור בריא בגופו ובנפשו

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #294 

ברור שהתקשורת משפיעה, אבל זה חלק לגיטימי מהמערכת.
אתם מתייחסים לזה כאילו יש איזה אמת אחת, ובאים אנשים בתקשורת ומשכנעים אנשים אחרת.
דעתו של כל אדם היא דעתו, ולא משנה מאיפה הוא הגיע לדיעה הזו. זה שהדיעה הזו היא דעתה של רוב התקשורת לא מוריד מערך דעתו.
משה

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #295 

moco כתב:ברור שהתקשורת משפיעה, אבל זה חלק לגיטימי מהמערכת.
אתם מתייחסים לזה כאילו יש איזה אמת אחת, ובאים אנשים בתקשורת ומשכנעים אנשים אחרת.
דעתו של כל אדם היא דעתו, ולא משנה מאיפה הוא הגיע לדיעה הזו. זה שהדיעה הזו היא דעתה של רוב התקשורת לא מוריד מערך דעתו.
...
זה מוריד שאנשים לא מקבלים את התמונה המלאה, שמישהו לא מבין מה ההשלכות והתוצאות של עסקה כזאת ומה קרה עם עסקאות קודמות, ההחלטה שלו מבוססת על חלקי מידע, זה כמו שאני אגיד לך איזה עונש תתן למישהי שרצחה את בעלה ? אבל אני לא אספר לך שהוא היה מכה אותה במשך 20 שנה וכמעט הרג אותה וזה בבעצם היה הגנה עצמית, ברור שבסופו של דבר בשני המקרים הבנת את התוצאה הסופית, שהאישה רצחה את בעלה, אבל העונש יהיה שונה לגמרי אם בכלל בגלל שהוספתי עוד משפט אחד

התקשורת צריכה להראות את כל הצדדים ( גם שזה לא מתאים להשקפת העולם שלהם ) ככה שחוסר אוביקטיביות בתקשורת זה לא משהו שצריכים לקבל כמובן מאליו, וזה ממש לא לגיטימי, כנראה שלא ברור לך מה תפקיד התקשורת

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #296 

moco
ברור שהתקשורת לא קובעת את דיעת הפרט,
אבל היא קובעת את נושא וצורת השיח.
היא אחראית לכך שהשיח הוא ייצרי וריגשי ולא מחשבתי ופתוח.
כמו שכתבתי קודם - מהמקום הייצרי אני לוקח את העסקה בשתי ידיים,
אני משמיד את האוטובוסים אחד אחד,
אני דואג שכל אסיר שמשוחרר בעסקה כזו או אחרת יצא מכור קשה לקוקאין כדי שאת שארית חייו יבלה בחיפוש אחר המנה הבאה... וכו'...
וכשהשיח סובב את המקום ריגשי (כי מסחטת דמעות = רייטינג),
אין לך סיכוי להתנהל תוך הסתכלות על התמונה הרחבה ולטווחים ארוכים יותר.
העסקה הזו היא תוצאה של שיח שלא התנהל באופן שמאפשר להשמיע קול שאיננו מגיע ממקום ריגשי.
כל מי שהיה לו מה לומר נגד עסקה זו או אחרת היה צריך לפתוח בשלל התנצלויות על כך ש"גם הוא רוצה את גלעד בבית אבל...".
תשים לב שהקולות המתנגדים היחידים שמשמיעים הם של המשפחות השכולות.
כי גם קולן מגיע ממקום מאוד רגיש וריגשי.

התקשורת חטאה לתפקידה.
היא הציפה בדעות חד צדדיות למשך 5 שנים וחצי שכולן באות מאותו מקום והולכות לאותו מקום.
היא יצרה דינמיקה של כאב ופאניקה שאיפשרה להגדיל מעסקה לעסקה את המחיר.
כולם מצטטים את "טראומת רון ארד". אני שואל - האם זו טראומה? באמת?
נכון איבדנו חייל כי לא רצינו לשלם את המחיר.
היסטורית, נוכח עסקאות שכן יצאו לפועל - ההחלטה הזו היתה נכונה.
מה שגרם להמשך חטיפות היא הקמפיין האינסופי והריגשי לקרא להחזירו "בכל מחיר" (עדיין מדבר על רון ארד),
וניפוח הפאשלה הזו של כוחות הביטחון (כן גם זו) למימדי טראומה לאומית.
במקום לייצר שיח על איך נמנעים מהחטיפה הבאה,
מה צריך לשנות בתפישה של כוחות הביטחון במקרה של ניסיון חטיפה,
מה הקווים המנחים לעסקה הבאה (ולא, אחד מול אחד לא יעזור כלום),
אנחנו מתעסקים בכמה כואב להורים, כמה זמן הוא בשבי וכמה זה נורא להיות בצינוק.
זה דיון זה?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #297 

moco כתב:ברור שהתקשורת משפיעה, אבל זה חלק לגיטימי מהמערכת.
...
כוחה של שתקשורת הוא עצום בלי שום פרופורציה.
לדוגמא, מפלגת "קדימה", שזכתה לרוב הקולות בבחירות, היא תוצאה של קמפיין תקשורתי. חוץ מזה אין בה כלום - אוסף של פליטים אופורטיוניסטים שהמצע האידיאולוגי היחיד שלהם מסתכם במילה אחת - כסא או בשתי מילים - תאוות שלטון.
יש שם שר בכיר בשם מופז (היום מספר שתיים במפלגה) שאמר "בית לא עוזבים...". נו, אז אמר...
יש שם מאוכזבי ליכוד ועבודה שאת האכזבה שלהם אפשר לסכם במקום לא ריאלי ברשימת המפלגה שהם עזבו.
זו מפלגה ללא מצע וללא כיוון.
הכיוון היחיד הוא מה צריך לעשות על מנת להיות בשלטון.
והמפלגה הזאת קיבלה רוב בבחירות.
אם זה לא מדגים את כוחה של תקשורת אז אני לא יודע מה כן.

ארז

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #298 

ufffnick כתב:
אל תקפלו את הדגלים, השלטים ושרשרת הפירסום,
...
החטוף הבא , שכך או כך יהיה עם העיסקה או בלעדיה , ידע שהמדינה שלנו לא תוותר עליו לעולם.
החטוף הבא יחזיק מעמד . שנה , שנים , בידיעה שאף אחד לא שוכח אותו.
החטוף הבא ידע , בחור שהוא יהיה , שכולנו איתו .ושבסוף הוא יבוא הביתה .

זו הגדולה שלנו . זה החוזק שלנו .
GO VEGAN

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #299 

ntk כתב:
זה מוריד שאנשים לא מקבלים את התמונה המלאה, שמישהו לא מבין מה ההשלכות והתוצאות של עסקה כזאת ומה קרה עם עסקאות קודמות, ההחלטה שלו מבוססת על חלקי מידע
...
אני לא מבין למה אתה חושב שרק אתה מצליח לפענח את המחיר הכבד, ההשלכות והסיכון.
אנשים יודעים ומבינים את התמונה המלאה.
אתה צריך להבין שכל אזרחי מדינת ישראל מבינים את המשמעויות, זה לא כזה קשה ומסובך, ועדיין יש רוב בציבור לעסקה, כפי שהיא.
אני מבין שקשה לך להפנים את זה, אבל זו העובדה.
מבטיח לך שאתה לא רואה או מבין משהו שאחרים לא..
העם דורש את העסקה, כפי שהיא, והעם מקבל אותה, על אף הסיכון וההשלכה.
יותר ברור מזה אי אפשר להיות.
...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #300 

Giliboy כתב:ntk כתב:
זה מוריד שאנשים לא מקבלים את התמונה המלאה, שמישהו לא מבין מה ההשלכות והתוצאות של עסקה כזאת ומה קרה עם עסקאות קודמות, ההחלטה שלו מבוססת על חלקי מידע
...
אני לא מבין למה אתה חושב שרק אתה מצליח לפענח את המחיר הכבד, ההשלכות והסיכון.
אנשים יודעים ומבינים את התמונה המלאה.
אתה צריך להבין שכל אזרחי מדינת ישראל מבינים את המשמעויות, זה לא כזה קשה ומסובך, ועדיין יש רוב בציבור לעסקה, כפי שהיא.
אני מבין שקשה לך להפנים את זה, אבל זו העובדה.
מבטיח לך שאתה לא רואה או מבין משהו שאחרים לא..
העם דורש את העסקה, כפי שהיא, והעם מקבל אותה, על אף הסיכון וההשלכה.
יותר ברור מזה אי אפשר להיות.
...
אתה זה הוכחה טובה שאנשים ממש לא מבינים, אתה בוחר להתעלם מעובדות, וממציא תרגום למושג "המצב יחמיר", ואפילו לפי ראייתך שרק יהיו יותר נסיונות לפיגועים ( שזה מה שאתה אמרת ) אם תלמד שיעור אחד בסטטיסטיקה יסבירו לך שיותר ניסיונות אומר יותר הצלחות

ובלי שום קשר אני ממש לא חושב שרוב העם תומך בעסקה, רוב האנשים שאני מדבר איתם נגד העסקה, אפילו רוב גורף, וזה כולל גם דיונים רבים שראיתי ברשת, מה גם שאם באמת כל העם היה תומך בעסקה כזאת לא היו מנסים להסתיר את העסקה ומפרסמים את השמות רק ברגע האחרון בשביל לא לתת לאנשים לעקל מה יקרה בעקבות השיחרור של אותם מחבלים, למה בדיוק לא עשו משעל עם ? ושלא יחרטטו אותי שבשביל עוד שבוע שליט היה מסכן את החיים שלו, הוא שם 5 וחצי שנים ופתאום זה מה שיהרוג אותו ???? שבוע ???? בחייאת פשוט עלוב, אבל מה יש לצפות מבייניש, עוד כלבה ( שאלוהים יקח אותה ) שונאת ישראל, עשתה הכל בשביל לדאוג שראש השב"כ לשעבר שהורה לחסל את המחבלים בקו 300 ישפט, בטח בשביל שהיא תוכל לשחרר אותם כמו שהיא עושה תמיד... בכלל לא מבין למה עשו את ההצגה אתמול שהם באמת מקשיבים, פשוט בושה

צאו מהסרט שלכם שאתם יותר טובים מכולם ( לא אתם ספציפים, אלא אנחנו בתור מדינה ) מעצם זה שאתם מוכנים לשלם מחיר כזה על חייל אחד בזמן שבאצות הברית אנשים בכלל לא יודעים שנחטף מישהו, זה פשוט טיפשות והסתכלות לטווח קצר

נעול

חזור אל “ללא קשר”