דיסקליימר: שום ג'דיי, יצור פרוותי או עובד אולפני דיסני לא נפגע במהלך כתיבת התרד הזה (אם כי כמה מעריצים מצויים עלולים לחוות תסכול קל).
אז אחרי שבע שנים רצופות של יובש בקולנוע, שבהן האכילו אותנו בעיקר בסדרות דיסני פלוס באורך משתנה (ורובן, בואו נודה על האמת, תת רמה), קיבלנו סוף סוף את ה"אירוע הקולנועי הגדול" של היקום. או ככה לפחות מחלקת השיווק שלהם ניסתה למכור לנו. בפועל? חס וכרפס "אירוע". מה שקיבלנו על המסך הגדול זה לא יותר מאשר אסופה של פרקי "פילר" (Filler) מהסדרה, שאוגדו יחד, הוקרנו באולם עם פופקורן במחיר מופקע, ומתחזים לסרט.
אל תבינו אותי לא נכון – הסרט הזה הוא לא שרפה באסם, הוא פשוט חסר חשיבות. אפס מתח, אפס אימפקט על היקום הרחב של Star Wars, ובעיקר הרגשה שמישהו גזר עלינו קופון של ספיישל טלוויזיוני של שלוש-ארבע פרקים מחוברים. בגדול היינו מקבלים מוצר הרבה יותר מהנה לצריכה אם היו מגישים לנו את זה פשוט כעונה נוספת לספה בבית.
אי אפשר לא לשים לב שהסרט בנוי במבנה של "משחק מחשב". הוא מורכב כולו במתכונת של Side Quests מתמשכים. לך לשם, תביא את ה Item הזה, תנצח את ה Boss הההוא, ותמשיך למיקום הבא. זה מרגיש כמו גריינד ממוחשב, לא כמו נרטיב קולנועי.
גרוגו והסכיזופרניה העלילתית, משהו אפילו בת זוגי שמה לב אליו. הדמות שלו זזה באופן אקראי לחלוטין בין פעוט חסר אונים שצריך מנשא, לבין מאסטר ג'דיי עם יכולות "כוח" מטורפות – הכל לפי מה שנוח לתסריטאי באותו רגע. מדהים. אני מבין שדיסני חייבים דמות חמודה בשביל למכור בובות קטיפה בכריסמס (תזרים מזומנים זה חשוב, לא?), אבל ראבק – תחליטו. הוא תינוק חסר ישע (ואז למה לגרור אותו לכל שדה קרב?) או שהוא לוחם עוצמתי (ואז למה הוא בוכה כמו בן שנתיים?).
הדמות של ההאט פשוט מגוחכת. למה בדיוק דיסני מרגישים דחף בלתי נשלט לקחת דמויות שנכתבו כנבלים טהורים ולתת להן Redemption Arc מאולץ ולא קשור לחיים?! וזה עוד לפני שבכלל התחלנו לדבר על ההחלטה התמוהה להעניק ליצור דמוי תולעת שרירי חזה ושרירי בטן של מתאמן בחדר כושר... מי אישר את ה Concept Art הזה?!
פדרו פסקל וסיגורני וויבר באו לגזור צ'ק נוסך ותו לא. פדרו פסקל נשמע בדיבוב שלו משועמם עד מוות (ובינינו, לי אישית כבר יש Pedro Pascal Fatigue רציני), וסיגורני וויבר מספקת הופעה כל כך שטוחה ולא משוקעת שזה כואב.
חלק מהאפקטים הוויזואליים נראים אחלה, אבל חלקם נראים כמו אפקטים של סדרת טלוויזיה בתקציב נמוך, ולפחות שוט אחד בסרט נראה כאילו שכחו לרנדר אותו ויצא ישירות לבית הקולנוע.
בשורה התחתונה - מדובר בסרט מדע בדיוני בטוח, ג'נרי, מתכלה ושטחי לחלוטין. ובעיקר נשכח. הוא ארוך מדי (יכול היה לחתוך חצי שעה בעריכה בלי שאף אחד ישים לב), וכמשהו קליל למשפחה עם ילדים בסופ"ש הוא אולי עובר בקושי. אבל אם זה המוצר הכי טוב שאולפני דיסני מסוגלים לנפק למותג הענק הזה אחרי 7 שנים של היעדרות מהמסך הגדול... אולי באמת הגיע הזמן שיפרשו, יסגרו את השאלטר ויחזירו את המפתחות לגורם יותר מוכשר.
ציון סופי: 6/10 (וגם זה רק כי יש לי יום טוב).