במאה ה -21 חבורה אלימה מונהגת על ידי בוס קשוח מגייסת סופר מניו יורק כדי שיעזור להם לקחת את יצירתו המופתית "הקומדיה האלוהית"
של דנטה אליגיירי האיטלקי שנכתבה במאת ה-14. היצירה מוחבאת בוותיקן באיטליה ומחזקת על ידי איש דת שהיה מאפיונר בעברו שמקושר
למאפייה האיטלקית לאחר אירוע אלים.
דרמת מתח מבוססת על הרומן מאת ניק טושס שמשלב סיפורים נפרדים המתרחשים במגביל במאה ה -14 ובסיציליה, ועידן הנוכחי בניו יורק בשנת
2001. כדי להעביר את הסיפורים ההיסטוריים לתת תחושה תקופתית הסרט עובר בכל תקופה משחו לבן לצב או לתמונה חתוכה בצדדים.
אומנים איני חובב סרטים חתוכים בצדי המסך, אך חייב לציין שמדובר על עבודת הפקה מופלאה מצולמת היטב עם אווירה מהפנטת ומושקעת.
סרט לא פשוט לצפייה עם אורך של שעתיים וחצי עם ליהוק יוצא דופן באיכותו. Al Pacino בהופעה קצרה אך משכירה לנו איזה שחקן גדול הוא.
Oscar Isaac מוביל את הסרט עם משחק טוב, לא משהו שאזכור בעתיד. John Malkovich בתור בוס קשוח, מגלם יופי של דמות.
גל גדות בניגוד לכשרונה הבינוני, מצליחה לשחק טוב עם דמות מעניינת. Martin Scorsese קשה לזהות אותו עם הלבוש, אך הוא מרשים.
Jason Momoa מצוין. Gerard Butler כובש את המסך בתור פושע חסר מעצורים באחת ההופעות האיכותיות והטובות שלו - פשוט תענוג.
עלילה מורכבת וקשה לעיכול עם דיאלוגים מרשימים שאילצו אותי לא פעם לחזור אחור להבין את המשמעות שלהם. למרות מעברים בין תקופות
הסרט מעניין ומרתק לכל אורכו, אבל בפירוש לא מתאים לכל אחד. כמה סצנות אלימות מזכירות סרטי גנגסטרים משנות - 70 וזה נהדר.
לאורך כל הסרט הארוך יש תחושה שמשהו לא מתחבר בקווי העלילה המגבילים עם מעברים חדים וצילום בפורמט משתנה כל העת
אך אי אפשר להתעלם מהפקה מלוטשת ובימוי מלוטש שמעביר את הסיפור בצורה נהדרת - למרות שנשארתי עם תחושה שהסרט מעט יומרני
ולא בדיוק מתאים לתקופה הזו (אולי כמה עשורים לאחור) שרוצים סיפורים קצרים עם ביצוע מהיר. עוד סרט מרהיב ביופיו עם ליהוק איכותי
השאיר אותי נבוך ולא בדיוק מגובש לתת את דעתי עד הסוף, לכן אין לי יכולת לדרג אותו. אבל לא הותשתי בשום שלב בסרט. תראו ותחליטו לבד.