מהו הסרט האחרון בו צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #2721 

לגבי הדיון פה, קחו עצה: אם סרט הוא טוב/מעניין/לטעמכם בדרך כלל אפשר לזהות את זה ב-20 דקות הראשונות. זה זמן שבו רואים את הדמויות הראשיות וקולטים את הדינמיקה של הסרט והאיכות הכללית שלו. תחשבו על זה, כמה סרטים שלא אהבתם כבר קלטתם בהתחלה שזה לא זה, ובסוף צדקתם?
ולגבי IMDB זה טוב כדי לדעת מה דעת הרוב, והרבה פעמים הם קולעים. סרט שקיבל פחות מ 6 אומר שיש בזה משהו ברוב המקרים.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2722 

mulder אתה מחזק את הטענה שלי. אבל האם סרט שקיבל 3.2 בIMDB באמת צריך לתת לו צ'אנס של 20 דקות? למישהו באמת קרה שראה סרט שממש אהב אבל קיבל ביקורות קטלניות?
guyezra באמת לא יעניין אותך סרט חדש של טרנטינו, כריסטופר נולאן או ג'י ג'י אברהמס?

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

מהנסיון הסובייקטיבי שלי - הבימאי זה הדבר הכי חשוב

שליחה #2723 

ziv_r כתב:הדבר האחרון שאני מסתכל עליו לפני שאני ניגש לראות סרט זה שם הבמאי.
...
כמה סרטים ראית עם קאסט מצויין שהיו בינוניים מינוס.
הסיבה לכך היא ששחקן לא מעצב את הסרט וההשפעה שלו קטנה יותר.
גם כשלונות של בימאים גדולים, הם לרוב מעניינים בצורה מסויימת.

תעשה ניסוי - במשך חודש-חודשיים שים לב לבימאים ואני בטוח שתגלה, כמה מהסרטים שאתה כן נהנה מהם, בויימו על ידי בימאים שביימו סרטים אחרים שאהבת.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #2724 

כפי שרשמתי, לא מעניין אותי לא השחקנים ולא הבמאים, כבר ראיתי אינספור סרטים עם שילובים שונים של השחקנים\במאים ולא מצאתי חוקיות שתואמת את טעמי. הדבר היחיד שאני שם לב אליו הוא ה Plot.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2725 

אחד הדברים הנחמדים בשירשור הזה
הוא לגלות ממי כדאי לקחת המלצות
זה לא אומר שהוא דומה לIMDB
אלא אומר שטעמו דומה לשלך
העם דורש..... כל מיני דברים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2726 

ziv_r כתב:כפי שרשמתי, לא מעניין אותי לא השחקנים ולא הבמאים, כבר ראיתי אינספור סרטים עם שילובים שונים של השחקנים\במאים ולא מצאתי חוקיות שתואמת את טעמי. הדבר היחיד שאני שם לב אליו הוא ה Plot.
...
בדיוק.
אם ה-PLOT מעניין אז אני אראה.

toxin,
אני מכיר מעט מאוד במאים, וגם זה בגלל מידע ששופכים לי ולא כי זה מעניין אותי. אני לא מחכה לסרט הבא של במאי X ולא ראיתי אף סרט בגלל הבמאי, למשל האחרון של טרנטינו - DEATH PROOF היה פשוט המכה ה-11 ולא חיכיתי לסירטי שר הטבעות כי אני חולה על העבודה של ג'קסון.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2727 

בדרך זה משתלב ביחד: סרט של בימאי שיודע את העבודה+תסריט טוב+משחק. אבל שחקנים גרועים ובמאי גרוע יכולים להרוס תסריט טוב עם עלילה טובה. בגלל זה חשוב מי הבמאי (אם יש לו חזון, דימיון וכישרון באופן כללי) ואיך הוא מפעיל את השחקנים שיש לו, אחרת גם העלילה הכי טובה יכולה לצאת גרועה ברמות.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #2728 

The Strangers
מסרטי "ככל שיותר שקט, יש יותר פסיכים"
כמו מראות שכתבתי עליו קודם
סרט שיודע למתוח ומקפיץ מדי פעם
מבחינתי עושה את העבודה

אני אהבתי
העם דורש..... כל מיני דברים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73273
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2729 

Nims.Island.

הכל יכול לקרות באי של נים, מקום קסום הנשלט על ידי דמיונה של ילדה צעירה. זהו קיום המשקף את זה של גיבורה הספרותי, אלכס רובר - ההרפתקן הגדול בעולם. אך אלכסנדרה, מחברת ספריו של רובר, מעבירה את חייה בבדידות בעיר הגדולה. כשאביה של נים נעלם מהאי, הגורל מפגיש אותה עם אלכסנדרה. כעת עליהם לשאוב כוח אחד מן השני ואומץ מהדמות הבדיונית, אלכס רובר, כדי לכבוש את האי של נים.

סרט לכל המשפחה, הפעם לא אחד יותר מידיי מוצלח. לרב אין לי בעייה לצפות בסרטים מהסוג הזה אבל הפעם השיעמום השתלט עליי לרב אורכו של הסרט. בזבוז של זמן, אולי בצפייה עם ילדים בגיל המתאים המצב ישתנה אבל אני בספק.

6/10

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #2730 

בלי תכנון ראינו כל המשפחה 4 שעות את "עשרת הדיברות" (יס 3)
הבת שלי אפילו נהנתה מההתחלה והסוף וישנה באמצע.
וי לצ'רלטון הסטון!
שח

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2731 

toxin כתב:mulder אתה מחזק את הטענה שלי. אבל האם סרט שקיבל 3.2 בIMDB באמת צריך לתת לו צ'אנס של 20 דקות? למישהו באמת קרה שראה סרט שממש אהב אבל קיבל ביקורות קטלניות?guyezra באמת לא יעניין אותך סרט חדש של טרנטינו, כריסטופר נולאן או ג'י ג'י אברהמס?
...
בוודאי, אם השחקנית הראשית היא במקרה בו דרק ;-)

הסרט שלה מ-1984 בשם בולרו קיבל 2.4 ב-IMDB, בהחלט ס"מ ספורים מלהיכנס
לרשימה המפוקפקת של 100 הסרטים הגרועים מעולם.
ובכל זאת ...
הסרט נחרט בזיכרוני כסרט מאוד חביב וסקסי מנקודת מבט של בן 17 (אז) :lol:
http://www.imdb.com/title/tt0086987
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73273
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2732 

Oldboy

החטיפה של דייסו התרחשה מול ביתו, שם הוא חי עד אותו יום בשלווה עם אשתו ובתו האהובה. הוא מוצא את עצמו בבית לא מוכר, במין כלא, ולומד מן הטלוויזיה שאשתו נרצחה באכזריות ושהוא חשוד ברצח. הוא מבלה חמש-עשרה שנים בחדר סגור, מנסה לברוח ולהתאבד, אך לשווא. יום אחד, לפתע, הוא מוצא את עצמו חופשי. מאותו רגע ואילך דייסו נחוש בדעתו לנקום באדם שעשה לו את הדבר הנורא הזה. בעזרת מידו הצעירה הוא מוצא אותו, ומגלה אמיתות נוראיות. הדרמה האפלה שנפרשת לפנינו היא מקורית, מורכבת ומהפנטת. המתח והמסתורין מגיעים לשיא במערכת היחסים בין דייסו ומידו. סרט מסוגנן, חכם, ומאוד אלים.

לצערי גירסת הסרט שצפיתי בה הייתה גרועה מכל בחינה אפשרית-דיאלוגית, החל מדיבוב זוועתי שלא הותאם נכון לשיחות בשפת המקור וכלה בתרגום עיברי זוועתי שלא הותאם נכון לדיבוב הן מבחינת סינכרון שגוי וכלה בתירגום עצמו שלא היה מתורגם תמיד נכון עפ"י הדיבוב. למרות הכל הצלחתי להינות מהסרט היוצא דופן הזה ולכל מי שמחליט לצפות בו אמליץ לא להוריד את הגירסה המדובבת ולא להוריד את התירגום מהאתר סרטים אלא ללכת ולהשכיר או לרכוש את הסרט אם ברצונכם באמת להינות ממנו.

9/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #2733 

ראיתי אתמול את

How to lose friends and alienate people

סרט קומדיה של סיימון פג. למרות שאת הקודם שלו, hot fuzz פחות אהבתי כאן פג חזר ל 100% מבריקות שהופכת סרטים וסדרות שלו למצחיקים רצח. הפעם הוא עורך כתב עת סרקסטי ועוקצני שנשכר על ידי ג'ף בריג'ס בתסרוקת מזעזעת בהתקף נוסטלגיה על איך שהוא היה לפני שהתפשר בחיים על עבודה בניו יורק בתור מתפשר סופר עשיר. פג עולה לניו יורק ופוגש את קירסטן דנסט וצריך להחליט אם להמשיך במסלול הקודם שלו או להפוך לקונפורמיסט.

הסרט מצחיק נורא. קשה לי לראות סרטים הוליוודים שאמורים להצחיק אותי, במקרה הטוב אני מחייך בהם...

הסרט הזה, למרות שיש לו חסרונות, בעיקר בחירה בג'יליאן אנדרסון כיחצנית שמשכיחה את עברה כחתיכה מתקופת איקס פיילס, וקירסטן דנסט שלמרות שעושה כאן את תפקיד חייה, לא נראית משהו בכלל...

העלילה ובעיקר סיימון פג, גרמו לי פשוט ליפול מהכורסא בכל פעם מחדש מצחוק. הוא האדם המחיק ביותר כיום בסרטים ללא תחרות בכלל. הסרט אינטיליגנטי, שנון ולא מנסה לפנות להו ור נמוך או לכנה המשותף הנמוך.

השילוב של הקאסט של it crowd גם עשה לי טוב בלב.

9.5/10

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2734 

Frost/Nixon
באתי לראות את הסרט ללא הרבה ציפיות חוץ ממשחק משובח של פרנק לנגליה שהיה מועמד לאוסקר על גילומו של ניקסון וסה"כ נהניתי מאוד.
הסרט עוסק אומנם בנושא מאוד חשוב ואפור אך הוא מתבל אותם בלא מעט הומור ציני.
מי שאוהב דרמות פוליטיות, זהו סרט חובה
8.5/10
oferlaor כתב:ראיתי אתמול את

סרט קומדיה של סיימון פג. למרות שאת הקודם שלו, hot fuzz פחות אהבתי כאן פג חזר ל 100% מבריקות שהופכת סרטים וסדרות שלו למצחיקים רצח. הפעם הוא עורך כתב עת סרקסטי ועוקצני שנשכר על ידי ג'ף בריג'ס בתסרוקת מזעזעת בהתקף נוסטלגיה על איך שהוא היה לפני שהתפשר בחיים על עבודה בניו יורק בתור מתפשר סופר עשיר. פג עולה לניו יורק ופוגש את קירסטן דנסט וצריך להחליט אם להמשיך במסלול הקודם שלו או להפוך לקונפורמיסט.

הסרט מצחיק נורא. קשה לי לראות סרטים הוליוודים שאמורים להצחיק אותי, במקרה הטוב אני מחייך בהם...

הסרט הזה, למרות שיש לו חסרונות, בעיקר בחירה בג'יליאן אנדרסון כיחצנית שמשכיחה את עברה כחתיכה מתקופת איקס פיילס, וקירסטן דנסט שלמרות שעושה כאן את תפקיד חייה, לא נראית משהו בכלל...

העלילה ובעיקר סיימון פג, גרמו לי פשוט ליפול מהכורסא בכל פעם מחדש מצחוק. הוא האדם המחיק ביותר כיום בסרטים ללא תחרות בכלל. הסרט אינטיליגנטי, שנון ולא מנסה לפנות להו ור נמוך או לכנה המשותף הנמוך.

9.5/10
...
סרט מאוד מאוד מהנה. לפחות בחצי הראשון שלו לפני שהגיבור הראשי נהיה אמריקאי לכל דבר (Y)
Need more cowbell

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2735 

oferlaor כתב:ראיתי אתמול את

9.5/10
...
תודה על ההמלצה. נשמע טוב ואולי נספיק להשיג אותו להערב.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #2736 

Strange Wilderness
כאשר תוכנית טבע מאבדת רייטינג ועומדת לפני ביטול העונה, יוצאים צוות התוכנית במסע אחר תגלית אשר תחזיר אותם למפה, הם עושים זאת על ידי חיפוש אחר ביגפוט.

סיפור דבילי, אך הביצוע מוצלח למדי והסרט כל כך טיפשי שהוא מצליח להעלות חיוכים - ודי הרבה מהם.
8/10

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2737 

Bolt
אנימציה מבית דיסני.
סיפור דיסני סטנדרטי
ביצוע נחמד
כמה בדיחות לא רעות. הילדים אהבו יותר את underdog.
לילדים 8/10
Enjoy the Silence

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2738 

Martyrs
ישבתי בערב מול המקרן ואמרתי לעצמי נראה סרט פעולה ישן וטוב.
בלאק הוק דאון קפץ מול העיניים. רעיון נהדר אמרתי לעצמי. יריות פיצוצים סיפור חזק.
המשכתי לדפדף רק כדי להיות סגור על הבחירה. ואז ראיתי את מרטירז ונזכרתי שמאד סיקרן אותי לראות אותו.

באמצע הסרט. כשחזרתי לנשום. עצרתי ללכת לשרותים. וחשבתי למה לא ראיתי את בלק הוק דאון. מה היה לי רע. יריות ופיצוצים. למה עשיתי את זה לעצמי? המשכתי עד הסוף אבל היה לי מאד קשה. אני לא מורגל בסרטי אימה. למרות שזה לא סרט אימה. זה נראה לי מה שנקרא סרט GORE. התמונות הולכות מקיצוניות לקיצוניות. ומותחות את יכולת הצפיה. למעשה קורעות את יכולת הצפיה. בשלב מסויים כל העסק מוביל לקהות חושים. אולי זו מטרת התסריט לתת לצופה להתחבר דווקא עם הרעים בסיפור מתוך אדישות לגורל הקורבן. זה לא הצליח...
במחצית הראשונה אנחנו מלווים את לוסי. בחורה שעברה התעללות כילדה. והיא נוקמת באלו שעשו את המעשים הללו 15 שנה אחרי. למרות הזוועה שהיא משחררת עלינו עדיין יש אמפטיה כלפיה.בכל זאת עברה מה שעברה. המחצית השניה לוקחת את הזוועה למקום רחוק בהרבה ועם הסבר וסוף שנראו שטותיים לחלוטין. אנטי קליימקס מוחלט.

מעניין אם מישהו מחובבי ה GORE יכול להשוות את הסרט הזה למקובל בענף. זיו?

איו ציון. לא שווה צפיה בעייני. מהבודדים שראיתי ומחקתי.
Enjoy the Silence

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #2739 

OferL,
כתבתי על Martyrs לפני מספר דפים. כשאני חושב על זה, כנראה הייתי נדיב מידי.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: Seven Pounds

שליחה #2740 

shraga007 כתב:וויל סמית' מגלם חוקר של מס הכנסה העוקב אחרי אנשים המעלימים מס, תוך כדי מתגלים כל פרטי העלילה ומדוע בחר סמית'(בן) באנשים האלה.
העלילה קצת רגישה ואני פוחד לעשות ספויילר ולכן לא ארחיב.

עד כאן העלילה, לדעתי הסרט ברובו משעמם מאוד ומונוטוני אבל החצי השעה האחרונה מפצה על כך בצורה חלקית.
לדעתי לסרט יש פוטנציאל גבוה מבחינת העלילה שלא מומש וחבל.

7 מ-10
...
אני מתחבר לביקורת הזו בקטע של פוטנציאל שלא מומש כנראה בגלל שמחביאים את הפואנטה יותר מדי ולא משתמשים בה כדי למנף את הסיום.
אצלי 6.5
שח

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”