Megalopolis (2025)
ראש העיר שמתנגד להפוך את העיר לאוטופיה,ויש לו אישה נוספת שהוא אוהב שיוצר משולש אהבה מסובך.
סרט אופוס מדע בדיוני שהיה פרויקט ארוך שנים וחייו של פרנסיס פורד קופולה שהשקיע בו את כספו הפרטי בסך 120 מילין דולר, ובסופו של דבר
לא נשאר עם כסף וכשל כישרון קולוסאלי בכל המובנים. אלף מילים לא יכולות לתאר את הכישלון ליצור סרט מרהיב ומיוחד.
Francis Ford Coppola נחשב לבמאי מוביל שיצור לאורך השנים סרטי מופת כגון "הסדנק" שאפשר לצפות בו גם כיום כמה פעמים, שהיו אבן פינה
איך יוצרים סרטי איכות. לצד סרטים שפחות אהבתי כגון "אפוקליפסה עכשיו" שנחשב לסרט טוב, אני לא אהבתי. פעם נרדמתי באמצע בקולנוע
ובפעמים הנוספות שניסיתי בבית - לא התחברתי, עדיין מדובר על במאי שיודע איך עושים קולנוע. ויש עוד שלל סרטים נהדרים בבימויו.
סרט שאפתני שמנסה לגעת בכמה נושאים, שחיתות, פוליטיקה תחמנית, ריקבון חברתי, חברה שלא רואה את העתיד שמובילה להרס עצמי
כל זה מוגש עם ויזואליות המרשימה וצילום נהדר וליהוק מרשים של Adam Driver בתפקיד הראשי, Giancarlo Esposito תמיד מרשים
Jon Voight עושה כל מה שהוא רוצה בצורה אמינה. Nathalie Emmanuel & Aubrey Plaza נהדרות. אך מה כל זה שווה כאשר העלילה היא אוסף לא-קוהרנטי של רגעים לא קשורים אחד לשני, דמויות לא מפותחות, סיפור מפוזר בגודל היקום שאין בו שום חיבור להבין מה קורה כאן
לאוסף של סצנות שבפתיחה עוד נראו מעניינים, בהמשך הסרט הולך לכיוון הזוי שאני כמעט בטוח שאילו הייתי בקולנוע, כנראה הייתי יוצא באמצע.
סרט יומרני עם רעיונות גדולים של במאי גדול, מובילים למפח נפש עוד יותר גדול. 120 מיליון דולר ירדו לטמיון על חוסר יכולת לכתוב תסריט שיצדיק
את כל ההשקעה המרשימה מסביב. לדאבוני, פרנסיס פורד קופולה איבד את זה לחלוטין.
5.6/10