בחורה צעירה נרדפת על ידי סיוט אלים על סבה וסבתה שמתו באסון. היא חוזרת לבית לחפש תשובות כי הסיוט לא מניח לה לרגע
ומוצאת את האיש היחידי שיכול לשבור את מעגל המוות להציל את משפחתה מגורל אכזרי.
חלק שיש למותחן אימה על טבעי של סדרת סרטים הלא רעה בכלל, למרות שלא אחידה ברמתה. הפתיחה מרשימה מותחת ואפלה עם סצנה המגדל
שהייתה עשויה נהדר, בהמשך הסרט פחות מרתק אך עדיין מעניין. Kaitlyn Santa Juana בתפקיד הראשי שחקנית חביבה למדי אך לא מספיק בשלה/אמינה. סרט לחובבי סדרת הסרטים, הפעם הוא פחות מפחיד ויותר דוחה. לפני כמה ימים הוכרז חלק שביעי.
עוד המשכון בסדרה האלמותית הזו עם אותו סיפור :
(שוב) חבורת חוקרים יוצאת לאי מבודד לאסוף בדיקות דם
ומוצאים את עצמם נרדפים על ידי הדינוזאורים
כאמור אין שום חידוש ופשוט מדובר בניסיון נוסף ( ומיותר ) לחלוב את הפרה.
שחקנים לא מוכרים למעט סקארלט ג'והנסון שלא מביאה עימה ערך מוסף .
בצד החיובי : יש גרפיקה יפה של האי ושל מגוון בעלי החיים
אפשר פשוט לשים את הסרט בתור שומר מסך אם יש לך אורחים בבית
חיילת משוחררת עובדת בתור מנקת חלונות בזמן שהיא מטפלת באחיה המוגבל. בזמן ניקוי החלונות בגורד שחקים קוצה של קיצונים פורצת
למקום בזמן אירוע של חברת אנרגיה, ומאשימה אותה בשחיתות ומעשי הרג. כל 300 בני הערובה מוחזקים באיימים ואחד ממנהיגי קבוצת הטרור
הולך בדרך אלימה ביותר בזמן שכוחות המשטרה לא יכולים לעשות כלום, עד שמנקת החלונות לוקחת את העניינים לידיים.
מותחן אקשן רדוד עם כתיבה עילגת. משחק חובבני של כל הקאסט כולל של Daisy Ridley, וגם Clive Owen לא מציל את הסרט מכמה סיבות.
אין שום סיבה לראות את הסרט המגוחך הזה ובכלל לא לא ברור למה ששחררים ומאשרים סרטים כאלה בלי שהם עברו עריכה ובדיקה.
לא הסרט הגרוע ביותר שראיתי, ראיתי גרועים ממנו, אבל מי שאשם זה אני שהקדשתי לו את הזמן היקר בידיעה שהציון שלו מחפיר, אבל היו מקרים שסרטים עם ציונים נמוכים הצליחו להעביר לי בנעימות שעה וחצי במצב של טייס אוטומטי.
שוד של רכב משורין משתבש והנהגים ברכב הופכים לחלק מהשוד.
הפוטנציאל גדול עם הליהוק של Eddie Murphy, אבל Murphy נראה חסר חשק וכתוצאה מכך, ההומור כמעט ולא קיים. התסריט שטחי וכולל יותר מידי מוטיבים משומשים. יש גם יותר מידי רגעים מוזרים של רגש בין השודדת לאחד הנהגים והסוף בו כולם יוצאים מנצחים, נותן איזה שהוא אסמכתה מטופשת שמותר לשדוד קזינו. הסרט אוהב את עצמו יותר מהצופים.
5/10
סרט חביב עם אדי מרפי ופיט דוידסון, שהיה יכול להיות מוצלח בהרבה אם מרפי היה יותר בעיניין. נראה שהוא שם כי הכריחו אותו... זה משאיר את ההומור רק לדוידסון שאיכשהו מצליח אבל ההומור שלו מוזר והזוי.
לדעתי או שהיו משחררים אותו לעשות את כל מה שבא לו להגיד או אם היו מחליפים את מרפי במישהו כמו וויל פארל זה כנראה היה מצחיק בהרבה.
הרבה מדי סצינות מרדף מיותרות אבל סה״כ זה העביר את הזמן.
צוות יוצא להשיג דגימות דם של דינוזאורים מאי מבודד שם הדינוזאורים מסתובבים חופשי. במהרה הכל משתבש.
קשה כבר להתרגש כשכל הדינוזאורים הגדולים והמוכרים כיכבו בסרטים הקודמים, הפתרון הפעם הוא להמציא זנים חדשים. העלילה אמנם רצה בקצב מהיר ומלאת אקשן, אבל במקום תחושת פלא, קיבלתי בעיקר תחושה של "הנה עוד מפלצת משודרגת" שאין לה את המשקל והנוכחות של הדינוזאורים מהסרטים הקודמים.
הסצנות המרשימות עדיין שם, הצילום טוב והפסקול מעולה, אבל הקסם האמיתי של סדרת Jurassic נעלם קצת בין גנים משודרגים ותסריט צפוי מדי.
7.2/10
28 Years Later (2025)
בשונה מחלק מהביקורות פה אני חושב שזה סרט טוב. קצת פחות אקשן ויותר דרמה ואפילו עומק.
עדיין יש מספיק זומבים ואקשן, פחות אימה.
הסרט שובר כמה כללי ברזל על זומבים מבחינת האבולוציה שלהם - אני לא ארחיב בנושא בשביל לא לקלקל למי שעוד לא ראה.
והדוקטור המפחיד המתבודד הזכיר לי קצת את קולונל קורץ באפוקליפסה עכשיו, מעניין אם זה רק אצלי.
אני רואה כמעט כל סרט זומבים שיוצא כולל זומביות חשפניות ולדעתי הוא טוב מהממוצע.
אולי כדאי לבוא עם ציפיות מתאימות.
לדעתי, אחת האדפטציות היותר טובות שיצא בקולנוע לגיבור הזה. אז כן, הסרט המקורי תמיד ישמר אצלי בפינה חמה מאוד בלב, וכן, הנרי קאוויל תמיד יהיה וויזואלית הסופרמן האולטימטיבי מבחינתי, אבל הפעם המכלול יצא טוב יותר מכל קודמיו בגדול. הסרט מביא עימו טון קליל ואופטימי ונושא את חותמו הברור של ג'יימס גאן, עם הומור ייחודי, צבעוניות עשירה וגישה קלילה יותר. הוא מחזיר את סופרמן למקום פחות "אלוהי" ויותר אנושי, פגיע ונגיש, שהקהל יכול להזדהות עמו. בעיניי זהו הסופרמן הכי "אנושי" שקיבלנו עד היום, משהו שלא יצא לי לראות בדמות בקולנוע מאז הסרט המקורי עם כריסטופר ריב. הסרט לטעמי נותן הרבה כבוד לקומיקס ועושה לא מעט הומאז' לסרט המקורי.
דייוויד קורנסווט מביא את הפיזיות הנדרשת לצד תום, אנושיות, וכריזמה המזכירה לא מעט את כריסטופר ריב המיתולוגי. הכימיה בינו לבין רייצ'ל ברוסנהאן, המגלמת את לויס ליין בצורה מעולה, נחשבת לאחת מנקודות החוזק הגדולות של הסרט. גם שאר הליהוקים בסרט מצוינים, שוב - רייצ'ל ברוסנהאן מבריקה כלויס ליין חכמה, עקשנית ובעלת עומק רגשי, עם כימיה נהדרת עם קורנסווט, וניקולס הולט מציג לקס לות'ר קר, מחושב ומאיים (היה לי ספק לגביו כלקס האמת לפני הצפייה). דמויות המשנה, כמו מיסטר טריפיק (אדי גטהאגי) וגרין לנטרן (ניית'ן פיליון), גם הן מלוהקות היטב לטעמי (וכן, גם אני וזוגתי שנאנו את התספורת של גרין לנטרן, אבל הצלחנו להתעלם מזה).
בצד השלילי הסרט טיפה "דחוס" מידיי עם דמויות משנה, מה שלא מותיר זמן להכיר אותן מספיק, אך אני מבין שזה נעשה על מנת להציג את הדמויות לעולם הקולנועי החדש ולהציף אותם ביתר הרחבה בסרטים עתידיים.
"סופרמן" של ג'יימס גאן אינו סרט מושלם, אך הוא בהחלט צעד ענק בכיוון הנכון עבור יקום DC ובהחלט אחד הטובים שיצאו. הוא מצליח להזריק חיים חדשים לדמות אהובה, להזכיר לקהל מדוע התאהבו בה מלכתחילה, ולבנות בסיס מבטיח לעתיד של זיכיון הקומיקס בקולנוע.
אם אתם אוהבים את הדמות ואוהבים את העיבודים של ג'יימס גאן לסרטים הקודמים, סביר להניח שתיהנו.
8/10
נ.ב.
נתתי ל AI לחשב, אם מוציאים את הביקורות של ציון 1 מהכלל (ומי לעזאזל חושב שזה סרט של 1? מה קורה לאתרי ביקורות בשנים האחרונות?), הסרט מקבל ציון של 7.8. הרבה יותר קרוב למה שהוא אמור לקבל לדעתי.
משפחה מגלה כי הילדה בת ה- 15 שהם מגדלים, הוחלפה עם ילדה אחרת בזמן הלידה.
הסרט מנסה לשלב בין דרמה משפחתית למותחן פסיכולוגי, אבל בפועל התחושה שהוא מתנהל כמו אופרת סבון. הדמויות מדברות הרבה, העלילה מתעכבת על סצנות שיחות אינסופיות, והמתח מתפוגג מהר מדי. מה שהפריע לי במיוחד הוא התחושה שהכול צפוי, לא היה שום טוויסט אמיתי שלא ראיתי מגיע. במקום להחזיק אותי על קצה הכיסא, הסרט פשוט גלש לדרמה רגשית מוגזמת ומלאה קלישאות.
סרט שנשאר ברמה של דרמה טלוויזיונית ארוכה מדי, עם משחק סביר אך בלי שום בשורה אמיתית.
5/10
נתקלתי בו במקרה בנטפליקס - סיפור אמיתי על נער בעיירת כורים בארה"ב שמתחיל להתעניין בחלליות בשנות ה 50 עד שהוא הופך את התחביב למקצוע. דרמה מצויינת עם משחק ותסריט מעולים.
בשנת 1307 שוויץ נתונה תחת שלטון המלוכה האוסטרי לאחר שפלשו למדינה השלווה כשחיילים מתעללים באוכלוסיה בצורה מבזה.
מרד מתחיל להתבשל בהנהגתו של לוחם עז נפש ואמיץ בשם וילהלם טל שמוצא את עצמו נלחם במאבק אלים.
דרמת אקשן היסטורית מבוססת על האגדה המיתולוגי "וילהלם טל" שהתרחשה במאה ה -14 בתקופה שהאוסטרים רצו להרחיב את השטחים שלהם
על חשבון שכונותיה השלווות. יש בסרט את כל האלמנטים לסרט קרבות אפוס היסטורי מרתק עם אירועים של גברים קשוחים בתקופות מטלטלות
ואין שהוא זה לא משכנע, אולי בגלל ליהוק ראשי של Claes Bang שלא ממש עושה רושם של איש שסוחף אחריו המונים. Ben Kingsley בתפקיד
קטן ולא משמעותי. האווירה דווקא טובה עם שלל דמויות וצילומים שמעבירים את התקופה בצורה נהדרה, אך הביצוע, המשחק, התסריט, הבימוי
פשוט לא עומד בציפיות מסיפור כזה עשיר. סרט סביר אך לא מיצה את הפוטנציאל הגבוה שהיה לו.
העולם מגיע לקיצו ומשום מה בכל מקום יש פרסומות לאדם שסיים 39 שנים בעבודה שלו. הסרט הולך אחורה בזמן ומנסה לתת תשובה.
למרות שיש בסרט רגעים מרגשים, נשאר עם תחושה עמומה: אף אחת מהשאלות המרכזיות שהיו בו לא זכתה לתשובה. מה הקשר בין Chuck לסוף היקום? מה הקטע עם הפרסומות? הסרט מצליח לעורר מעט רגשות, אבל פחות מעורר הבנה.
זה מרגיש כמו פשרות דרמתיות שלא מובילות לשום מקום משמעותי.
6/10
שחקנים מוערכים ביותר : חואקין פיניקס , פדרו פסקל , אמה סטון
הושיבו אותי מול המסך במשך שעתיים וחצי ו... שיעמום טוטאלי .
שעה וחצי לא קורא כלום : סוג של בניית דמות של שריף מבולבל
שמנסה לתפוס את מקומו של ראש העיר הנוכחי ע"י קמפיין בחירות מוזר בעיירה מדברית שוממת.
בחצי השני - הסרט מעלה הילוך ואפילו אפשר להגיד שיש קצת "אקשן"
אבל לא מספיק כדי לפצות על כל אובדן הזמן עד שהתחיל לזוז משו .
אמה סטון - עציץ מוחלט !
ביזבוז של שחקנית מעולה על דמות מיותרת לחלוטין
שאין לה שום תפקיד וגם לא זמן מסך .
רוצח סדרתי אובססבי לכרישים לוקח בחורות לסירה שלו לטקס האכלה אכזרי. בחורה אמיצה משיבה מלחמה ללא רחמים כדי להינצל מהרוצח
הפסיכופט שלא מוכן לוותר על הטקס החולני.
מותחן מפתיע בתקציב נמוך שמוכיח (לא בפעם הראשונה) שמספיק תסריט מבריק ודי חדשני וליהוק ראוי לצור מותחן מורט עצבים. סרט מבוים היטב
מצולם נפלא עם נופים עוצרי נשימה, צילומי הכרישים הם סטנדרט שצריך ליישם וללמוד ממנו, הפקה מלוטשת, ומשחק מושלם של Jai Courtney
בהופעה מטורפת שאי אפשר להתעלם מהיכולות התיאטרליות הנהדרות שהפכו את הסרט למטלטל ואכזרי. Hassie Harrison מגלמת דמות
מרתקת. סרט אלים, עשוי נהדר, פסקול חודר לעצמות, הפקה וצילומים כאמור מושלמים, סצנות אלימות ללא פליטרים, ואין רגע דל אחד כי העלילה מותחת בלי יכולת להוריד את העיניים מהמסך. הביצוע אומנם מרושע וקשה לצפייה, אך מהווה חגיגה לכל חובבי האימה בשילוב כרישים אמתניים.
אפשר לקבל עוד מהמנה המשובחת הזו.
זוג יוצאים על ספינה לחוייה של צלילה עם כרישים, אך במהרה הם מגלים שהם הפתיון לכרישים.
שילוב בין אימה פסיכולוגית למתח הישרדותי, עם נגיעות קלות של אקשן. האווירה מתוחה כבר מהפתיחה, והצילום שכולו אותנטי על החוף והסירה מעניק ריאליסטיות לסצנות האימה. העלילה לא פורצת גבולות של מקוריות, אבל הדמויות כתובות בצורה מספיק טובה כדי לגרום לי להרגיש את הפחד והייאוש. Jai Courtney משחק בתור הנבל והוא עושה את זה בצורה משכנעת, קרה ואמינה, מה שעוזר להעלות את קו המתח.
7.5/10
אישה מתגלה לאחר שנעלמה לפני 15 שנים ומספרת שהיא נחטפה על ידי מישהו שכלא אותה במבוך תת קרקעי. היא נחקרת על ידי פסיכולוג
שמנסה להבין מה היא עברה. במקביל חוקר פרטי שניסה לפתור את התעלומה וזר לא מרפה ממנו מא, רואה הזדמנות לגאולה לסגור את החקירה
על היעלמות האישה.
מותחן פסיכולוגי שניסיתי בעבר לצפות בו, כנראה לא מספיק זמן, כי לא התמדתי להבין על מה מדובר, בפרט שיש לו ציון לא מעודד.
סיבה נוספת הוא Dustin Hoffman שמגלם את הפסיכיאטר בצורה טובה. Toni Servillo מגלם את הבלש הפרטי באופן אמין ביותר.
Valentina Belle החטופה במשחק יוצא דופן באיכותו. עלילה אפלה שנעה על שני סיפורים מקבילים ושני שפות (אנגלית ואיטלקית)
עד להבנת העלילה. יש תפניות מרתקות למרות שאת חלקן אפשר לנחש, עד הסיום שמעלה כמה תהיות לא מספקות. סרט שלא זכה לאהדה
לטעמי הוא טוב יותר מאשר הוא מדורג, חרף בעיות בתסריט. מותחן מעניין ומותח, עשוי טוב, שהיה שווה את הזמן שהקדשתי לו טרם מחיקה
אבל היה אפשר לערוך אותו בצורה מעט יותר ברורה ולקצר אותו בחצי שעה לפחות כדי להדק את העלילה בלי חיוך מיותר.
סופרמן החדש נלחם נגד Lex Luthor ומתמודד מול הציבור הרחב שנחשף לשקרים על המורשת שלו. על הדרך הוא גם מציל את העולם.
כוונת היוצרים היתה לנסות עם סופרמן גישה קומית-מסחרית חדשה, אבל עבורי זה פחות אבל והסרט היה יכול להיות הרבה יותר טוב אם הוא היה שומר על נימה רצינית יותר. הסיפור עצמו הרגיש עמוס, דמויות מרובות ואפקטים כבדים שמסיחים את הדעת ממה שחשוב. במקום להתמקד בסיפור המרכזי ועמדתו המוסרית של סופרמן, העודף הקולנועי טשטש את הליבה הפשוטה האופיינית וזאת שציפינו לה.
פעם אחרונה ראינו את סופרמן בקולנוע בשנת 2017 עם Justice League וכמה חבל שחיכינו 8 שנים לקבל סרט כזה תפל ולא יצירת מופת.
גם הטיזר שעשו לקראת הסרט הבא שיצא שנה הבאה, Supergirl, בכלל לא מושך והופעת הבכורה שלה בסרט מטופשת.
6/10
סוף (?) סדרת הסרטים הזו עם טום קרוז שממש הזדקן ונראה די תשוש בסרט הזה.
עדיין הוא עושה סלטות באוויר, צלילה לעומקים בלי תא לחץ ועוד מיליון פעלולים לא סבירים.
בסופו של דבר הם מנסים להביס את ״הישות״ שלא ברור לגמרי איך היא מפעילה מלא אנשים ומצד שני רק לות׳ר מספיק חכם בשביל לכתוב גלולת רעל שאיכשהו צריך להריץ אותה על קוד מקור הישות (שנמצא בתוך צוללת רוסית שטבעה לפני עשור)…
מה הקשר? לא ברור. גם איך פשוט תוקעים את הגלולה עם הקוד וזה מיידית מביס את הישות שנמצאת בכל מקום במחשוב העולמי? למה היישות רוצה להשמיד את האנושות כל כך? למה כל כך הרבה אנשים עוזרים לה לנסות ולחסל את האנושות? איך הגלולה אמורה לתת למי שמחזיק בה את הכח לשלוט ביישות? איך היישות יכולה להכנס לתוך קפסולה בגודל מבחנה)? יש לי עוד מיליון שאלות לא ברורות על העלילה הזו…
בקיצור, אוסף של שטויות שמשמשות תפאורה לפעלולים של טום קרוז