עדכון: דודו טופז התאבד בתאו

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב: 1. מה לעשות, לדעתי, כמה שתסובב ותעטוף, תיפיף את זה, תמיד תישאר אותה מסקנה שעשינו לו משפט שדה!
...
אחד המשפטים המופרכים וההזויים ביותר בשרשור!
איך אפשר להגיד על אדם שהיה תחת כל התהליכים הרגילים של חקירה, מעצר והכנה למשפט פלילי רגיל שעשו לו משפט שדה?
זה שלכל אחד היה מה להגיד עליו וזה שהעיתונים דיווחו בהרחבה על המקרה, זה טבעי. הבן אדם היה אישיות ציבורית ידועה. זו אגב הייתה בחירה שלו ובעצם, עיקר הוויתו.
אריה, גם אתה הרי מתעניין במקרה הזה במיוחד בגלל שטופז מעניין אותך.
יש עוד כמה פושעים שמתאבדים כל שנה, אבל הם לא כל כך מעניינים אותך. כותבים עליהם פחות. האם זה הקריטריון של האם היה משפט שדה?
משה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

אריה, אני באמת לא מבין את המסקנה הזאת שלך. איזה משפט שדה עשו לו? במה פשעו לו? בכך שעסקו בפשעים שלו בראש חוצות? אותי תמיד מצחיקות הטענות האלה של מפורסמים, שהתקשורת לא נותנת להם מנוח ויורדת להם לחיים. התפרסמת בניגוד לרצונך? לא רדפת במו ידיך אורח חיים מוחצן? אז מה אתה רוצה? שיעסקו רק בפרשיות שהיחצ"ן שלך מאכיל אותם?
Silence speaks louder than words

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

ADICT כתב:
Catskinner כתב:אריה, העיניין היחיד שיש לי עם דודו טופז הפחדן היא העובדה המשמחת שהוא התאבד בתאו ולא אצלי בבית כי זה היה גורם לי לטירחה מיותרת בפינוי האשפה.
...
אין לי מה לאמר חוץ מזה שאדם עם כלכך הרבה שנאה וזילות כלפי מצוקות וחיים של אחרים אחרים נותר לי רק לרחם עליו....
תקשורת זו מפלצת שלא כדאי לשכור את שרותיה ומי שכן ישכור יזכור שאת הצק הוא יפרע בריבית דריבית!
כאשר הוא יעוף למטה ויוחלף בפראייר אחר...
ודודו פשוט היה הפראייר התורן שעשו עליו את כספם ואת הונם(כן כן גם אבי ניר ושירה ירום הודה..)
לכן זו טרגדיה מכל צד שלא נסתכל..
...
את הרחמים שלי אני שומר לקרבנות, תודה רבה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ADICT כתב:תקשורת זו מפלצת שלא כדאי לשכור את שרותיה ומי שכן ישכור יזכור שאת הצק הוא יפרע בריבית דריבית!
...
מי שהולך לישון עם כלבים, שלא יתפלא כשהוא מתעורר עם פשפשים. טופז לא שכר את שירותיה, אלא רדף אותה ואנס אותה להתמסר לו, אז שלא יתפלא.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

moco כתב:
osherov כתב: 1. מה לעשות, לדעתי, כמה שתסובב ותעטוף, תיפיף את זה, תמיד תישאר אותה מסקנה שעשינו לו משפט שדה!
...
אחד המשפטים המופרכים וההזויים ביותר בשרשור!
איך אפשר להגיד על אדם שהיה תחת כל התהליכים הרגילים של חקירה, מעצר והכנה למשפט פלילי רגיל שעשו לו משפט שדה?
זה שלכל אחד היה מה להגיד עליו וזה שהעיתונים דיווחו בהרחבה על המקרה, זה טבעי. הבן אדם היה אישיות ציבורית ידועה. זו אגב הייתה בחירה שלו ובעצם, עיקר הוויתו.
אריה, גם אתה הרי מתעניין במקרה הזה במיוחד בגלל שטופז מעניין אותך.
יש עוד כמה פושעים שמתאבדים כל שנה, אבל הם לא כל כך מעניינים אותך. כותבים עליהם פחות. האם זה הקריטריון של האם היה משפט שדה?
...
(Y) (Y) מסכים לחלוטין.
ארז

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

Catskinner כתב:אריה, העיניין היחיד שיש לי עם דודו טופז הפחדן היא העובדה המשמחת שהוא התאבד בתאו ולא אצלי בבית כי זה היה גורם לי לטירחה מיותרת בפינוי האשפה.
...
אני כמעט מסכים עם כל מה שאמרת! אבל למרות כל זה, עדיין אתה מפספס את כל העניין!!!
הקלילות הזאת שאנחנו מקבלים את הארועים שהתרחשו בפרשה הזאת בגלל שהעונש הסופי שלדעת רובנו לא רחוק מהעונש שבאמת היה מגיע לו, הקלילות הזאת תגרום לכך שהמחדל הבא יגיע, רק אז הוא אולי יהיה כואב קצת יותר!
לטעמי המחדל הזה חמור מהבריחה בזמנו של בני סלע!
אגב, משה, האם לפי דעתך בריחתו של בני סלע היא מחדל חמור או "שמותר" לשב"ס באופן סטטיסטי "לאבד" אסיר אחד מתוך 100 בזמן הבאתו להארכת מעצר?!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

MetalliJoe כתב:אריה, אני באמת לא מבין את המסקנה הזאת שלך. איזה משפט שדה עשו לו?
...
הייתי אומר שכותרת ראשית בעמוד הראשון בעיתון גדול שאומרת "פסיכופת" די עונה לך. וזו רק דוגמא קטנטנה.

אני בטוח שכל אדם שומר חוק היה מסכים שטופז אם אכן היה אשם, היה צריך להיענש. כן, הוא טעה, כנראה ממצוקה נפשית, אבל להתווכח פה עם אנשים שחושבים שזה הגיע לו לגמור ככה, זה כבר מוגזם ויש לזה טעם רע.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אריה, השב"ס מעסיק אנשים במשכורות שעבורן אתה ואני לא היינו מוכנים לקום בבוקר והם עוד נאלצים להתמודד כל שעות היממה עם חלאת המין האנושי. הם עשו את מה שיכלו עם מה שיש להם. אם זה לא מספיק אז צריך להוסיף להם תקנים, אמצעים ולשפר את מתקני הכליאה וזה כבר דרישה שצריך להפנות לשר לבטחון פנים ולועדות הכנסת (שדרך אגב ייטב לכולנו אם הם ישהו דרך קבע במתכני השב"ס כאורחים מהמיניין).
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 24/08/2009 16:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

mulder כתב:
...
הייתי אומר שכותרת ראשית בעמוד הראשון בעיתון גדול שאומרת "פסיכופת" די עונה לך. וזו רק דוגמא קטנטנה.

אני בטוח שכל אדם שומר חוק היה מסכים שטופז אם אכן היה אשם, היה צריך להיענש. כן, הוא טעה, כנראה ממצוקה נפשית, אבל להתווכח פה עם אנשים שחושבים שזה הגיע לו לגמור ככה, זה כבר מוגזם ויש לזה טעם רע.
...
טוב שיש שפוי אחד בסדום...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
למה אתה מנסה לחשוב שאני משווה בינינו לבינו, לחשוב שאני מנסה למצוא נקודות דימיון ?!
ממש לא, אני מנסה להבין את מהות "הטירוף" שיכולה לגרום לאדם שעל פינו נראה כאחד מכל האדם לעשות פשע כל כך חמור!
ייתכן שבאמת הייתה לו בעייה פסיכיאטרית שגרמה לו לעשות את זה (פתרון קל) אבל ייתכן "שטירוף אחר" נכנס בו, ואותי דווקא מעניין מאוד מה זה "הטירוף האחר" הזה!
אני שם לב שלא תמיד אתם יורדים לסוף דעתי (אולי אני לא ברור מספיק :wink: ) אז אני הבהיר שאני ממש לא מחפש נסיבות מקלות שיגרמו לנו "להבין" את המניעים שלו אלא מחפש הבנה יחסית לאיך אדם שפוי (פסיכיאטרית) יכול לעשות דבר כזה!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Catskinner כתב:אריה, השב"ס מעסיק אנשים במשכורות שעבורן אתה ואני לא היינו מוכנים לקום בבוקר והם עוד נאלצים להתמודד כל שעות היממה עם חלאת המין האנושי. הם עשו את מה שיכלו עם מה שיש להם. אם זה לא מספיק אז צריך להוסיף להם תקנים, אמצעים ולשפר את מתקני הכליאה וזה כבר דרישה שצריך להפנות לשר לבטחון פנים ולועדות הכנסת (שדרך אגב ייטב לכולנו אם הם ישהו דרך קבע במתכני השב"ס כאורחים מהמיניין).
...
רשמת "הם עשו את מה שיכלו עם מה שיש להם" האומנם?! מאיפה אתה יודע?! חקרת את זה? אולי השומרים נרדמו בשמירה?! אולי מערכות ההקלטה לא הקליטו (והם לא הקליטו)! אולי היו סימנים מקדימים למוות! אולי במקרה כבל הקומקום לא היה צריך להיות בחדר?!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב: אגב, משה, האם לפי דעתך בריחתו של בני סלע היא מחדל חמור או "שמותר" לשב"ס באופן סטטיסטי "לאבד" אסיר אחד מתוך 100 בזמן הבאתו להארכת מעצר?!
...
אני מבקש ממך בפעם האלף לא להכניס מילים לפי, גם לא בצורה מרומזת של שאלה. זו דמגוגיה סוג ז'.
איך אתה משווה בין זה שאסיר מסוכן לציבור יברח למקרה טופז?
1) התאבדותו של טופז לא מהווה סכנה לציבור.
2) בריחת אסיר זו חוסר תפקוד של השב"ס בעיניין התפקיד, בהא הידיעה, שלו. במקרה הזה 0 בריחות זה יעד ריאלי. ואומנם המצב לא רע כל כך, בריחת אסירים זה נדיר למדי.

איך אתה מבדיל בין מחדל חמור ללא חמור?
האם יש מחדלים שאתה מוכן לקבל כפחות חמורים מאחרים?
נערך לאחרונה על ידי moco ב 24/08/2009 16:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מאיפה לך לדעת שלא עשו את כל מה שיכלו במסגרת האמצעים וכ"א זמין? שיחקרו את הנושא ויוציאו מסקנות ויבדקו אם היו סימנים מקדימים למוות (אם כי לדעתי הפסקת נשימה והכחלה הפנים הם סימנים מקדימים די טובים וברורים). מזל גם שכבל הקומקום היה שליף כי אחרת היו נאלצים להחליף ליתר האסירים את כל הקומקום במקום להסתפק בכבל בלבד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
למה אתה מנסה לחשוב שאני משווה בינינו לבינו, לחשוב שאני מנסה למצוא נקודות דימיון ?!
ממש לא, אני מנסה להבין את מהות "הטירוף" שיכולה לגרום לאדם שעל פינו נראה כאחד מכל האדם לעשות פשע כל כך חמור!
ייתכן שבאמת הייתה לו בעייה פסיכיאטרית שגרמה לו לעשות את זה (פתרון קל) אבל ייתכן "שטירוף אחר" נכנס בו, ואותי דווקא מעניין מאוד מה זה "הטירוף האחר" הזה!
אני שם לב שלא תמיד אתם יורדים לסוף דעתי (אולי אני לא ברור מספיק :wink: ) אז אני הבהיר שאני ממש לא מחפש נסיבות מקלות שיגרמו לנו "להבין" את המניעים שלו אלא מחפש הבנה יחסית לאיך אדם שפוי (פסיכיאטרית) יכול לעשות דבר כזה!
...
דווקא מבין אותך.
אני לא מבין למה דווקא מקרה טופז מעלה לך את השאלה הזו. לא חסר פושעים בתוך הכלא ובחוץ. את השאלה שאתה שואל אפשר לשאול על הרבה מאוד פושעים (חוץ מהמקרים הפסיכיים ממש או אלה שגדלו בסביבות פשע מילדותם).
מה גרם להירשזון לגנוב? מה גרם לחווה יערי לרצוח?
הכל מעניין, שום דבר לא מיוחד בטופז בהקשר הזה.
אדם שעל פינו נראה כאחד מכל האדם
...
פה לא מסכים. דודו טופז "נראה כאחד מכל האדם"?
לא הכרתי אותו אישית אבל מהדמות הציבורית שלו הייתי דווקא אומר שהוא היה בן אדם מאוד חריג, גם בקנה מידה של ידוענים.
משה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ADICT כתב:
mulder כתב:
...

...
טוב שיש שפוי אחד בסדום...
...
ADICT,

הייתי עורך את מה שרשמת. לא חושב שהתכוונת לזה.

mulder,

כמו שכבר רשמתי, הבנאדם חי עם התקשורת 24 שעות ביממה. מה לעשות, זה בא עם הטריטוריה. הוא לא הראשון שהעתונות שופטת בראש חוצות, וכנראה לא האחרון, אבל הוא אחד מאלה שהכי פחות יכלו להתלונן על זה, כי מה לעשות, הכותרות לא בדיוק עשו לו עוול.
ולגבי איך הגיע לו לגמור - הוא היה אמור להשפט ולהענש ע"י בית המשפט של מדינת חוק, אבל בחר בדרכו. אף אחד לא הרג אותו, פרט לעצמו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

שוב,
חלקכם מניחים שברגע שאני כותב המונח משפט שדה אז כוונתי היא שייתכן שהאדם בכלל לא אשם ובגלל הלחץ וההד התקשורתי דנים אותו "למוות"!
יש דרך לנהל משפט במדינה שלנו!
משטרה חוקרת->מעבירה את החומר לפרקליטות->המשטרה יכולה להמליץ האם להעמיד את הנאשם לדין->הפרקליטות בוחנת את החומר->מחליטה האם להעמיד לדין, ומהם סעיפי האישום ומהו העונש אותו היא מבקשת לגזור->מתנהל משפט (סגור או פתוח) בבית המשפט->שופט או שופטים מזכים או מאשימים את הנאשם->במידה ונמצא אשם גוזרים את דינו->האשם מרצה את העונש שנגזר עליו!!

הם לדעתכם מקרה דודו התנהל בצורה כזזאת?! או האם כך זה מתנהל במקרה של כל "סלבריטי" אחר?!
נניח תחקיר מלחמת לבנון 2? נניח פרשיות אולמרט? נניח פרשית קצב?
שוב, אני הדגיש כדי שלא נתבלבל, אני לא מתייחס לגבי אשמתם של הנאשמים, אלא רק לצורת התנהלות החקירות מול במשטרה והצגתם בתקשורת! להזכיר לכם שעיתון בישראל פירסם תמליל חקירה מלא של ראש ממשלה בישראל!! אגב, ההדלפה והפרסום בעיני חמורים הרבה יותר מאשר האשמות נגד ראש הממשלה דאז!! (רק להדגיש שהעיתון לא עבר שום עבירה מעצם פרסום תמליל החקירה, שזה בעיני די מפתיע)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איפה ראית מקרה שבו שמרו על סוביודיצה במדינת ישראל? אין כזה. השאלה היא למה דווקא במקרה הזה אתה נזעק.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
osherov כתב: אגב, משה, האם לפי דעתך בריחתו של בני סלע היא מחדל חמור או "שמותר" לשב"ס באופן סטטיסטי "לאבד" אסיר אחד מתוך 100 בזמן הבאתו להארכת מעצר?!
...
אני מבקש ממך בפעם האלף לא להכניס מילים לפי, גם לא בצורה מרומזת של שאלה. זו דמגוגיה סוג ז'.
איך אתה משווה בין זה שאסיר מסוכן לציבור יברח למקרה טופז?
1) התאבדותו של טופז לא מהווה סכנה לציבור.
2) בריחת אסיר זו חוסר תפקוד של השב"ס בעיניין התפקיד, בהא הידיעה, שלו. במקרה הזה 0 בריחות זה יעד ריאלי. ואומנם המצב לא רע כל כך, בריחת אסירים זה נדיר למדי.

איך אתה מבדיל בין מחדל חמור ללא חמור?
האם יש מחדלים שאתה מוכן לקבל כפחות חמורים מאחרים?
...
הבנתי, כשזה לא מתלבש על דעותיך זאת דמגוגיה!
בעיני מוות של אסיר שהושם בתא מיוחד, תחת מעקב ובסוף הצליח להתאבד בעיני זה מעשה חמור אפילו יותר מבריחתו של האנס, בגלל המעשה שאין ממנו חזרה!

2. גם התאבדות של אסיר תחת השגחה של השב"ס זה חוסר תפקוד ובטח התפקיד של שמירת האסיר ושמירת חייו של האסיר זה גם בהא הידיעה, שלו !

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

MetalliJoe כתב:איפה ראית מקרה שבו שמרו על סוביודיצה במדינת ישראל? אין כזה. השאלה היא למה דווקא במקרה הזה אתה נזעק.
...
אני ממש לא נזעק רק במקרה הזה!
אני נזעק כבר הרבה מאוד שנים, רק הפעם בעקבות עוד מקרה העליתי את זעקותי לשרשור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברים, נא להרגיע.

חזור אל “ללא קשר”