השבת ישבתי והאזנתי לאלבום Gaucho של סטיילי דן, הורדה דיגיטלית 96/24 באדיבות HDtracks
מדהים כמה שזה נשמע נפלא, גם על מערכת האודיו היי אנד לעניים שלי בממ"ד שנשמעת לפעמים בקטעים ווקלים טובה יותר ממה שיש לי בסלון. זו אחת ההפקות המושקעות ביותר ששמעתי ואיכות ההקלטה שלה מדגימה היטב לאיזו איכות אפשר להגיע כשמתעקשים על הקלטה והפקה מקצועית ללא פשרות.
chalmh
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
שליחה
Catskinner,
כמה שאתה צודק !!!
לפעמים אני לא מבין איך אפשר להרוס הקלטה. תמיד נדמה שמשהו רע קרה למערכת שלך עד שאתה מבין שלא כל מי שקורא לעצמו איש סאונד הוא באמת כזה. כנראה שישנם אך מעטים שיודעים מה הם עושים. מה שמוזיקה להמונים מכתיבה זה למטה מבינוני. לעומת זאת ישנם דיסקים שהופקו באיכות לעילא ולעילא.
בסופ"ש עשיתי עיבוד לשני דיסקים וזה לא להאמין איך תוצאה הרבה יותר מוצלחת חמקה מתחת לידי אנשי הסאונד על מנת להפיק משהו יותר איכותי.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
ran_carney
חבר ותיק
תגובות: 1919
שליחה
Tracy Chapman - Tracy Chapman
תמיד אהבתי אל האלבום הזה, הוא גם ממש לא חדש בספרייה שלי, אבל משום מה השבוע הוא תפס אותי כל כך חזק שלא הפסקתי להאזין לו במשך יומיים, ללא הפסקה. פורמט פלאק, המרה מויניל - נשמע פשוט נהדר!
לכל מי שאוהב מערבונים או הפסקולים מהסרטים של מוריקונה, פשוט קונצרט מדהים
הקטע האהוב עליי ביותר בלינק ביוטיוב[/quote]
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
לא יכלתי להתאפק ואיך שראיתי שהאלבום 461 Ocean Boulevard הפך לזמין להורדה בפורמט 96/24 בחנות של HDtracks ביצעתי רכישה והורדה. זו כבר הפעם השניה שאני מקשיב לאלבום הזה ברציפות ונהנה מכל רגע.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Elad8
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
שליחה
אלבום אדיר
אלעד
sam22
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
שליחה
חבל שכל כך יקר שם.
אני כל פעם מופתע מחדש מהמחירים שלהם
העם דורש..... כל מיני דברים
sufgi123
חבר ותיק
תגובות: 1396
שליחה
chalmh כתב:
בסופ"ש עשיתי עיבוד לשני דיסקים וזה לא להאמין איך תוצאה הרבה יותר מוצלחת חמקה מתחת לידי אנשי הסאונד על מנת להפיק משהו יותר איכותי.
...
אפשר הסבר? איזה עיבוד? איך?
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
sufgi123 כתב:
chalmh כתב:
אפשר הסבר? איזה עיבוד? איך?
...
שאלה טובה.
השתמשתי בתוכנת עריכת סאונד והפעלתי אלגוריתם של Dynamic Expansion (הפוך ל-Dynamic Compression). בכלי הזה אפשר לבנות גרף היענות ספציפי לכל קטע או שיר כך שתתקבל הדגשה (פירוט ועוצמה) של כלי נגינה או ווקאלס. הבעיה בשימוש בכלי הזה היא בעיקר כשעובדים על הסאונד אחרי המיקס/מאסטרינג (כפי שהוא מודפס על הדיסק) מה שגורם גם לכלי נגינה אחרים להיות מושפעים (אם רוצים להפעילו על כלי בודד). אולם, אף על פי כן הצלחתי "להחיות" את המוזיקה לעומת המקור תוך שימוש מושכל בתצורת הגרף.
חנן,
תחי המחרשה !!!
sufgi123
חבר ותיק
שליחה
בקיצור פתחת אולפן לביצוע remaster
עם איזה תוכנה אתה משתמש?
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
אני עדיין רחוק מאולפן מקצועי (הלוואי)
רוב העיסוק שלי הוא בהמרת תקליטי ויניל לפורמט דיגיטלי ואני משתשמש בתכנה SONY SOUNDFORGE 10.
שיחזור והמרה של סאונד מתקליטי ויניל הרבה יותר מורכב מתהליך השיפור הנ"ל ומצריך המון זמן וסבלנות אם שואפים להגיע למשהו איכותי.
חנן,
תחי המחרשה !!!
sufgi123
חבר ותיק
שליחה
האם יש אפשרות להעלות לרשת שני קבצי flac לפני ואחרי, כדי לבדוק את ההבדלים ?
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
זכויות יוצרים
יותר מאוחר הערב, אנסה להעלות 30 שניות של רצועה לפני ואחרי.
חנן,
תחי המחרשה !!!
sufgi123
חבר ותיק
שליחה
sivimassivi
עוסק בתחום
תגובות: 26
שליחה
אני חרשתי על:
JANIS JOPLIN - pearl
In Flames - Come Clarity
אין קשר של ממש בין האלבומים; אין פליימס זה מטאל מאוד טכני, וג'ניס היא נסיכת הבלוז והכאב..
ה-שילוב שרץ אצלי ומחמם לי את הלב
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
לבקשת sufgi123 העליתי דוגמת סאונד מקורי ומעובד. הקטעים זהים ומקבילים בזמן. הקובץ מכווץ RAR ולאחר פתיחה הם בפורמט FLAC 16 ביט 44.1קה"צ.
מדובר בקטעים מתוך הדיסק של CHET BAKER 1959. מדובר על הקלטה שנעשתה לפני למעלה מ-60 שנה. לתקופה ההיא ההקלטה נחשבת למצויינת. שימו לב בקובץ המעובד בהפרדה של הכלים ובהבלטה שלהם.