השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
@liam
תודה על העדכון. באמת ראוטר מצוין.
חיברת את היחידה השניה קווית או אלחוטית?
מקבל תוצאות בבדיקות מהירות זהות בסמוך ל-2 הראוטרים?
מקבל תוצאות בבדיקות מהירות זהות בסמוך ל-2 הראוטרים?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
·liam כתב:מעדכן השילוב של ההוטבוקס 4 וה- Mesh עם ה- AX3 PRO יותר יציב ומהיר מההוטבוקס 4 עם ה- Netgear Nighthawk R7000 שלי (יש לי 2 מנויי הוט באנדל גיימר 500/12)....
תוכל לפרט איך חיברת והגדרת את היחידות? יש הגדרה מיוחדת שצריך לעשות?
האם המעבר ב-WIFI בין נתב אחד לשני מתרחש מיידית ואוטומטית?
·vivi כתב:@liam
מקבל תוצאות בבדיקות מהירות זהות בסמוך ל-2 הראוטרים?...
היחידה השנייה מחוברת קוית עם כבל CAT6. מקבל תוצאות זהות.
כפי שכתבתי למעלה הנתבים מחוברים קוית, היחידה הראשית מוגדרת מול ההוטבוקס 4 עם Dynamic IP. והיא מספקת כתובות לרשת (DHCP) היחידה המשנית מוגדרת כ- Mesh (צריך להתחבר לנתב המשני ולהגדיר ב- WiFi, אפשר לעשות זאת אלחוטית).Animor כתב:·......
תוכל לפרט איך חיברת והגדרת את היחידות? יש הגדרה מיוחדת שצריך לעשות?
האם המעבר ב-WIFI בין נתב אחד לשני מתרחש מיידית ואוטומטית?...
המעבר בין הנתבים במצב Mesh מתרחש באופן שקוף ואוטומטי, ניתן להבחין במעבר בזמן שהקליטה מתחילה לרדת קצת ואז עולה חזרה.
·integral כתב:@liam
·
לא הבנתי. לא הגדרת ZILLIAN בראשון?
מה בדיוק הגדרת בנתב השני? הרי אין שם הגדרה "MESH"...
אם אני זוכר נכון, מגדירים את ה- Zhilian בראשון, אבל צריך להגדיר במשני ב- WiFi את אותו SSID בשביל שיהיה שקוף.
אני אגיע הביתה, אני אסתכל על זה.
נערך לאחרונה על ידי liam ב 14/08/2020 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אם מגדירים בראשון ZILLIAN והוא היחיד שמנהל את הרשת, אז השני בכלל נעלם מהרשת אחרי שקיבל את ההגדרות מהראשון. כלומר החיבור הוא רק לSSID של הראשון.
אם שניהם במצב BRIDGE ונתב אחר מנהל את הרשת אז שניהם מופיעים ברשת.
אם שניהם במצב BRIDGE ונתב אחר מנהל את הרשת אז שניהם מופיעים ברשת.
אולי כל החברה פה שרכשו את הנתב יוכלו לעזור לי עם בעיה שאני לא מצליח לפתור.
קניתי 2 נתבים (דגם pro), הראשי ממוקם בסלון כשהאינטרנט מחובר אליו ישירות בכבל רשת (unlimited כך שאין מודם) והוא מוגדר וב-internet access הוא מוגדר כ-obtain ip automatically DHCP, הנתב השני נמצא בממד והוא מחובר לראשי עם כבל רשת. כשאני נכנס לנתב השני אין יותר מידי הגדרות שאפשר לשנות (לפי מה שקראתי בתגובות פה, כנראה שהוא אוטומטית הוגדר כ"משני" ולכן את ההגדרות אני משנה רק בראשון וזה משליך כבר לשני). מבחינת wifi, יש רשת אחת רק כאשר 5g preferred מסומן, וב-safety מסומן WPA/WPA2 PSK mixed mode. כשמסתובבים בבית אני רואה שהוא מחליף בין הרשתות בכך שפתאום ממצב של קליטה נמוכה זה קופץ לקליטה גבוהה, אבל בחדר שינה למשל אני רואה שהוא בקליטה נמוכה והוא לא מחליף בין הרשתות (אני מתכוון עצמאית כי משודרת רשת אחת בלבד), כאילו הוא מחובר לרשת מהממד במקום מהסלון. אני מניח שזה ככה כי לפני כן היו לי 2 נתבים של D-link בדיוק באותו מיקום, והעוצמת קליטה שאני מקבל בחדר שינה תואמת למה שהייתי מקבל מה-D-link בממד, ואז הייתי פשוט מחליף לרשת של הסלון כי זה היה משודר ברשתות נפרדות. לא יודע כמה המידע שציינתי רלוונטי, אבל יש 2 עניינים שאני מנסה לפתור:
1. האם יש דרך לגרום לכל העניין של ההחלפה בין הרשתות לעבוד טוב יותר (כפי שציינתי בחדר שינה הוא נשאר על קליטה נמוכה ולא מחליף).
2. והבעיה היותר חשובה לי - איך אני יכול ליצור רשת Wifi נוספת (לא Guest)? בנתב הקודם הייתה לי אפשרות ליצור רשת wifi נפרדת של 2.4Ghz אליה הייתי מחבר את הדוד, מזגן וכיוב'. כעת אני לא יכול לחבר אותם לרשת הרגילה (כי הם לא תומכים ב-5Ghz) וברשת Wifi של ה-Guest אין אפשרות (לפי מה שראיתי) להפריד בין ה-2.4 ל-5. אני מפספס משהו עם הנתב הזה או שאי אפשר ליצור רשת Wifi נוספת?
קניתי 2 נתבים (דגם pro), הראשי ממוקם בסלון כשהאינטרנט מחובר אליו ישירות בכבל רשת (unlimited כך שאין מודם) והוא מוגדר וב-internet access הוא מוגדר כ-obtain ip automatically DHCP, הנתב השני נמצא בממד והוא מחובר לראשי עם כבל רשת. כשאני נכנס לנתב השני אין יותר מידי הגדרות שאפשר לשנות (לפי מה שקראתי בתגובות פה, כנראה שהוא אוטומטית הוגדר כ"משני" ולכן את ההגדרות אני משנה רק בראשון וזה משליך כבר לשני). מבחינת wifi, יש רשת אחת רק כאשר 5g preferred מסומן, וב-safety מסומן WPA/WPA2 PSK mixed mode. כשמסתובבים בבית אני רואה שהוא מחליף בין הרשתות בכך שפתאום ממצב של קליטה נמוכה זה קופץ לקליטה גבוהה, אבל בחדר שינה למשל אני רואה שהוא בקליטה נמוכה והוא לא מחליף בין הרשתות (אני מתכוון עצמאית כי משודרת רשת אחת בלבד), כאילו הוא מחובר לרשת מהממד במקום מהסלון. אני מניח שזה ככה כי לפני כן היו לי 2 נתבים של D-link בדיוק באותו מיקום, והעוצמת קליטה שאני מקבל בחדר שינה תואמת למה שהייתי מקבל מה-D-link בממד, ואז הייתי פשוט מחליף לרשת של הסלון כי זה היה משודר ברשתות נפרדות. לא יודע כמה המידע שציינתי רלוונטי, אבל יש 2 עניינים שאני מנסה לפתור:
1. האם יש דרך לגרום לכל העניין של ההחלפה בין הרשתות לעבוד טוב יותר (כפי שציינתי בחדר שינה הוא נשאר על קליטה נמוכה ולא מחליף).
2. והבעיה היותר חשובה לי - איך אני יכול ליצור רשת Wifi נוספת (לא Guest)? בנתב הקודם הייתה לי אפשרות ליצור רשת wifi נפרדת של 2.4Ghz אליה הייתי מחבר את הדוד, מזגן וכיוב'. כעת אני לא יכול לחבר אותם לרשת הרגילה (כי הם לא תומכים ב-5Ghz) וברשת Wifi של ה-Guest אין אפשרות (לפי מה שראיתי) להפריד בין ה-2.4 ל-5. אני מפספס משהו עם הנתב הזה או שאי אפשר ליצור רשת Wifi נוספת?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46343
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
1. מי שאחראי על החלפת הרשתות זהו הקליינט, כלומר הטלפון שלך. הנתב לא יכול לומר לקליינט להתנתק ולהתחבר לרשת אחרת.
2. למה אתה לא מחבר את ההתקנים לרשת הראשית? היא הרי 2.4 וגם 5.0
2. למה אתה לא מחבר את ההתקנים לרשת הראשית? היא הרי 2.4 וגם 5.0
@ziv_r
·
תודה על המענה המהיר.
1. איך הטלפון יודע להחליף בין הרשתות אם מבחינתו יש רשת אחת רק (כל הרשתות הן תחת אותו SSID)? יש איזה הגדרה או משהו שצריך לשנות? לפני שהחלפתי ל-2 הנתבים האלה והייתי עם הנתבים הקודמים של D-link אז הרשתות היו תחת SSID שונה ואז באמת השתמשתי באפליקציה שתחליף אוטומטית בין הרשתות לפי עוצמת קליטה, אבל כרגע זה רשת אחת כביכול אז אין לי מושג איך לעשות את זה.
2. אתה צודק לגבי זה שמדובר גם ב2.4 וגם ב-5 אבל משום מה כאשר הן תחת אותו שם זה לא מתחבר. נראה לי שזה בעיה די ידועה כי מזמן היה לי את הנתב Be של בזק וזה גם לא הצליח להתחבר ולפי המדריך של המתג לדוד (Switcher) הייתי צריך ליצור את החיבור עם Access Point. מהניסיון שלך עם הנתב הזה, אתה מכיר דרך ליצור רשת Wifi נוספת שתפעל רק על 2.4 תחת SSID שונה? מוזר שאני לא רואה את האפשרות הזאת בכל נתב שהיה לי אפשר היה ליצור רשתות נוספות...
·
תודה על המענה המהיר.
1. איך הטלפון יודע להחליף בין הרשתות אם מבחינתו יש רשת אחת רק (כל הרשתות הן תחת אותו SSID)? יש איזה הגדרה או משהו שצריך לשנות? לפני שהחלפתי ל-2 הנתבים האלה והייתי עם הנתבים הקודמים של D-link אז הרשתות היו תחת SSID שונה ואז באמת השתמשתי באפליקציה שתחליף אוטומטית בין הרשתות לפי עוצמת קליטה, אבל כרגע זה רשת אחת כביכול אז אין לי מושג איך לעשות את זה.
2. אתה צודק לגבי זה שמדובר גם ב2.4 וגם ב-5 אבל משום מה כאשר הן תחת אותו שם זה לא מתחבר. נראה לי שזה בעיה די ידועה כי מזמן היה לי את הנתב Be של בזק וזה גם לא הצליח להתחבר ולפי המדריך של המתג לדוד (Switcher) הייתי צריך ליצור את החיבור עם Access Point. מהניסיון שלך עם הנתב הזה, אתה מכיר דרך ליצור רשת Wifi נוספת שתפעל רק על 2.4 תחת SSID שונה? מוזר שאני לא רואה את האפשרות הזאת בכל נתב שהיה לי אפשר היה ליצור רשתות נוספות...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

1. יש טכנולוגיה בשם Band steering שמעודדת את הקליינטים להשתמש ברשת 5.0 במקום 2.4, ייתכן וזה קיים גם בנתב הנוכחי בשם אחר, צריך לחפור בהגדרות.
2. תדליק את האופציה שמסומנת ואז יהיה לך SSID חדש עבור הקליינטים:
2. תדליק את האופציה שמסומנת ואז יהיה לך SSID חדש עבור הקליינטים:
כל הרעיון של MESH זה seamless roaming בין נתב אחד לשני, לפי עוצמת ואיכות הקליטה. לא מדובר בכמה רשתות שהקליינט (טלפון) מחליף ביניהן, אלא ברשת אחת. כלומר, אם הוא מחבר שני AX3 pro אחד לשני בתצורת MESH, זה אמור לעבוד בצורה שקופה.ziv_r כתב:1. מי שאחראי על החלפת הרשתות זהו הקליינט, כלומר הטלפון שלך. הנתב לא יכול לומר לקליינט להתנתק ולהתחבר לרשת אחרת....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ברור, אבל למרות שיש אותו SSID, יש מעבר של הקליינט בין היחידות הפיזיות וזמן המעבר תלוי בקליינט.
לגבי האפשרות שסימנת בתמונה לפי Google Translate יוצרת רשת Wifi נוספת למכשירים שלא תומכים ב-wifi6. במקרה שלי בכל מקרה האפשרות הזאת פעילה בגלל שהלפטופ של החברה שלי לא מזהה בכלל את הרשת wifi היא לא מופיעה ברשימה, וכאשר האפשרות הזאת מסומנת זה הוסיף רשת נוספת תחת SSID חדש שאותה הוא כן מזהה. אבל הרשת "החדשה" שהוא יוצר היא גם 2.4 ו-5 ביחד תחת אותו SSID חדש בלי שאפשר לשנות את זה...
לגבי העדפה של 5G שאמרת, נראה לי שזאת האפשרות הראשונה בתמונה שצירפת, וגם זה מסומן אצלי...
כנראה שאין ברירה אלא להישאר עם העניין הזה כמו שהוא. לגבי המכשירים שלא תומכים ברשת 5Ghz הפתרון אליו הגעתי (לפני 5 דקות) הוא פשוט להפריד את הרשת הראשית ל-2 רשתות אחת של 2.4 ואחת של 5 ולנתק את הנתב השני, כאשר הרשת של ה2.4 היא תחת ה-SSID שאני רוצה שיהיה בבית. חיברתי את כל המכשירים, ולאחר מכן שהם היו מחוברים החזרתי את הרשת למצב של רשת אחת של 2.4 ו-5 תחת SSID אחד וחיברתי את הנתב השני "שמצטרף" לרשת הזאת והמכשירים שחיברתי לפני כן עדיין עובדים... פתרון מעצבן שעושה את העבודה רק שמבאס כי רציתי את כל המכשירי IOT לשים על רשת Wifi נפרדת לא גלויה.
לגבי העדפה של 5G שאמרת, נראה לי שזאת האפשרות הראשונה בתמונה שצירפת, וגם זה מסומן אצלי...
כנראה שאין ברירה אלא להישאר עם העניין הזה כמו שהוא. לגבי המכשירים שלא תומכים ברשת 5Ghz הפתרון אליו הגעתי (לפני 5 דקות) הוא פשוט להפריד את הרשת הראשית ל-2 רשתות אחת של 2.4 ואחת של 5 ולנתק את הנתב השני, כאשר הרשת של ה2.4 היא תחת ה-SSID שאני רוצה שיהיה בבית. חיברתי את כל המכשירים, ולאחר מכן שהם היו מחוברים החזרתי את הרשת למצב של רשת אחת של 2.4 ו-5 תחת SSID אחד וחיברתי את הנתב השני "שמצטרף" לרשת הזאת והמכשירים שחיברתי לפני כן עדיין עובדים... פתרון מעצבן שעושה את העבודה רק שמבאס כי רציתי את כל המכשירי IOT לשים על רשת Wifi נפרדת לא גלויה.
כן, זה נכון.ziv_r כתב:ברור, אבל למרות שיש אותו SSID, יש מעבר של הקליינט בין היחידות הפיזיות וזמן המעבר תלוי בקליינט....
אבל להבנתי בכל זאת יש הבדל בין מערכת MESH לבין הגדרות רשתות WIFI בכמה נתבים עם אותו SSID ואותה סיסמה. זה מה שאני עושה היום עם AX3 pro ו-TP link C7. ולא תמיד מתבצע מעבר כמצופה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

התייחסתי לכך שכתבת שהקליינט צריך להתנתק מרשת אחת ולעבור לרשת אחרת. אני הגבתי שאם הוא הגדיר נכון את ה-MESH, לא מדובר בשתי רשתות שונות, אלא ברשת אחת. כלומר, יכול להיות שהמעברים אצלו לא מתבצעים בצורה טובה, משום שהוא לא הגדיר MESH, אלא פשוט שתי רשתות WIFI נפרדות בשני נתבים.