האם הבמה הקדמית צריכה חיזוק של הגברה חיצונית ? ** עדכון - התחדשתי **

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

האם הבמה הקדמית צריכה חיזוק של הגברה חיצונית ?

כן, צריך הגברה חיצונית נוספת על הרסיבר
21
44%
לא צריך הגברה חיצונית, הכול טוב כרגע
27
56%

סך הכול הצבעות: 48

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

אתה יודע מה ? אם כבר התחלנו, אז שיהיה עד הסוף.
בוא נעשה את זה מדויק כי הווליום באפליקציה של הטלפון בטוח לא מדויק.

יש לי את הפלוק הנ"ל. על מה אני אמור לשים את הבורר בשביל לבדוק כמה וואט יוצא בפועל ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

@avihuli
·
אני לא רואה כאן 8 אום ולאן תחבר את זה?
אני יודע לעשות את המתמטיקה, בווליום שציינת והמרחק שציינת עם הרמקולים שיש לך

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@avihuli
·תנוח דעתך כי @eyosha כנראה צודק. יש לי מגבר שבו יש חיווי לכמה וואטים הוא מוציא החוצה ובדרך כלל זה לא מגיע ל 4W לכל ערוץ כשהחוייוי של הרסיבר הוא על מינוס 28-24dB.

כבר אמרתי לך שאצלי ההחלטה להעביר את הקדמיים להגברה ופרה נפרדים לא היתה בגלל חוסר בעוצמת הגברה מהרסיבר? כן, נדמה לי שכבר כתבתי את זה פעמיים שלושה או אולי אפילו ארבע חמש פעמים כאן.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
· קלוד איזה הגברה יש לך?
אני בזמנו השתמשתי באינטגרייטד של Nait Naim, רק בווליום גבוהה שמעתי הבדל אכן צליל מהודק יותר אבל לא הבדל כזה גדול שחיפה על בעיית ה Baypass ו Ground loops שהיו לי אתו ששמעתי ק"ב.
בעוצמות נמוכות מתחת ל 70db, בחיי שניסיתי, לא שמעתי שום הבדל.
שוב ז היה Integrated מגבר סטריאו יעודי. אבל ההבדל לא היה מהותי
בסוף הגעתי למסקנה שעדיף כמה שפחות מעברים וחיבורים והפרעות בדרך ולכן עדיף רסיבר ק"ב טוב וזהו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@eyosha
·בזמנו היה לי Denon 4308ci וממנו לא הייתי מרוצה אף פעם מהאודיו בדו ערוצי ולדעתי הכיול של Audissey לא רק שלא עזר אלא גם הרס. מעבר ל Direct/Pure Drect ניפק לי בדרך כלל צליל טוב יותר מזה של Audissey Stereo אבל תמיד היו לי טענות כלפי הפרדת הערוצים, נעילת המרכז ועומק הבמה. זה היה מאוד מורגש במוזיקה ווקאלית שבו אתה לא מצפה לשמוע שלזמרת יש פה ברוחב 3 מטרים וזו הייתה הסיבה שהחלטתי לעקוף את הרסיבר לחלוטין עבור מקורות אודיו דו ערוציים ולצמצם את המעורבות שלו כ pre בלבד בקולנוע ביתי. עשיתי נסיון עם חיבור ה pre-amp למגבר אינטגרייטד i80a של תדי פרדו דרך כניסת ה HT Bypass שלו והנסיון הזה הוביל אותי לרכישה מיידית של האינטגרייטד שלו. שוב, זו בכלל לא הייתה בעיה של חוסר כוח מה Denon וזה נתן לי כמה תובנות חשובות לגבי "אמיתות" כמו התאמת מערכות למוזיקה או לקולנוע ביתי - אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

היום יש לי מגבר כוח Anthem STR לשני הקדמיים כי אני אדם חלש אופי שניתן למשוך בקלות באמצעות מחוונים גדולים ותצוגות צבעוניות אז אצלי ה STR מציג גם וואטים וגם טמפ' של כל מגבר לערוץ. כאמור, בדרך כלל סביב ה 400mW ובקושי מושך 4W גם כשאני מחליט להרעיד את הקירות ועם ה STR זה לא אתגר בכלל.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
· 8O וואו זו חתיכת בהמת עוצמה, לדעתי אתה יכול לחרב חלקים מהעיר איתו (מקווה שאתה לא באזור רמת אביב :))

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@eyosha
·הרמקולים שלי גם מאוד נצילים אז בכלל...

אבל גם עם רמקולים שלא מגיעים ל 90dB אני בספק אם חוסר כוח זו בכלל בעיה עבור רוב המתלוננים. לי נראה שזו סתם אמירה כסת"ח שפולטים כששומעים מישהו שמתלונן ש"אצלו לא שומעים טוב", בתכלס חייתי מצויין גם עם ה i80a שיש לו בין 60-80W לערוץ וגם אז לא הייתי צריך להרים את הווליום מעבר למינוס 20dB.

אני מאוד אוהב גם להיזכר שלפני הרבה שנים עשיתי נסיון בהקמת מערכת סטיריאו לאודיופיל התפרן שהתבססה על מגברון T-Amp של Sonic Impact. ה T-Amp למי שלא זוכר יכל היה להיות מופעל מסוללה והיה לו הספק כמו לפנס כיס בשקל וחצי. אז בפעם הראשונה שהפעלתי את המערכת סובבתי את כפתור הווליום לעוצמה מלאה מתוך מחשבה שמה כבר יכול להיות.

ההדף כמעט העיף אותי מהדלת למסדרון. זה מה שהיה.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
·
היה לי סיפור דומה עם הבן שלי שסובב את חוגת הווליום של ה Nait Naim 5si שעוד היה מחובר אצלי... וזה כמעט העיף אותו לשכנה ממול דרך הקיר :)
טוב @avihuli
הגיע זמן, אין לנו יותר מה לתת לך :) קבל החלטה ותן רשמים!!!!!!!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

Catskinner כתב:@eyosha
·הרמקולים שלי גם מאוד נצילים אז בכלל...
...
אתה מתכוון ל LS50 ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@mulder
·לא, מה פתאום. ה LS50 הם בחדר העבודה ומחוברים לאינטגרייטד אחר. הם גם לא בדיוק אלופי הנצילות אם אני זוכר היטב.

התכוונתי ל Trio15 Classic שלהם יש ניצולת של 96dB

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

Catskinner כתב:@mulder
·לא, מה פתאום. ה LS50 הם בחדר העבודה ומחוברים לאינטגרייטד אחר. הם גם לא בדיוק אלופי הנצילות אם אני זוכר היטב.

...
·עכשיו ישאלו אותך למה אתה צריך anthem str בשבילם ושזה מיותר כי הם נצילים :lol:......
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

Catskinner כתב:@mulder

...
ה LS הם 85DB , לכן רציתי לוודא .. עם ההומור שלך אין לדעת.
:)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@mulder
·נו באמת...אפילו לי יש גבולות לפעמים. אבל אם כבר מדברים על ה LS50 שלי אז צריך לזכור שאלו הרמקולים של המערכת המשנית בבית והם מחוברים לאינטגרייטד של TEAC מדגם AI-501DA (מעולה אגב) המסוגל להוציא "רק" 45W לערוץ ב 8 אוהם וזה יותר ממספיק גם בשביל למלא חלל גדול עד לרמה של תלונות מהשכנים.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547

שליחה

@Catskinner
·קלוד, איך ה-TEAC? מרוצה ממנו?
קראתי שהמנוע הוא קלאס D של ABLETEC.
תמיד היתה לי אהבה לחברה הזו. חבל שהשיווק שלהם כל כך גרוע.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@FastandFurious
·אני לא "צריך" אני רוצה והיות ומדובר בכסף שלי והיות ומתברר שלא אוכל לסחוב אותו אחרי לעולם הבא החלטתי שאוציא אותו על כל מה שאני לא ממש צריך אבל יעשה לי טוב על הלב ומי שלא מתאים לו יכול מצידי לצאת החוצה ולהעיף עפיפונים.

לפני 20 שנה עוד היה לי כוח להתייחס ולהתדיין עם משביתי השמחות, היום אני כבר מבוגר מכדי להיות PC.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Nir547
·TEAC היא חברה מאוד מעניינת. מצד אחד היא הבעלים של TASCAM ו ESOTERIC ולה עצמה יש הסטוריה מפוארת של ייצור ציוד HIFI שנמכר במחירי פרמיום עוד משנות ה 70. אבל מזה 20-30 שנה הם זוכים בכל שנה בפרס השיווק הכושל של המאה. בחיי שמדובר בחברה שלא הייתה מסוגלת למכור גלגל הצלה לאחד שטובע לה מול העיניים.

היום היא מייצרת את סדרת ה Reference ומהרבה בחינות ניתן להתייחס אל הדגמים שבה כאל Baby Esoteric. קח למשל את ה NT-503 (שיש לי) - אתה מכיר הרבה נגני רשת ביתיים שיש להם חיבור לשעון חיצוני?

ההגברה של ה 501 היא באמת מודול Class D של ABLETEC ובחיי שאין לי טענות. בזמנו השוויתי אותו מול ה Rega Brio כי חיפשתי מגבר קטן לפינת העבודה ועם כל החיבה שלי לדודי מאלגזי שהוא גם שכן יקר - ה 501 היה טוב יותר, בנוי טוב יותר, נתן חיבוריות טובה יותר שלא לדבר שיש לו גם מנוע המסובב את כפתור הווליום כשמשתמשים בשלט. תגיד, אתה ראית פעם כזה דבר על ציוד שלא עלה כמה אלפיות יותר? יש לו גם מחווני VU שזה כמו חתולים - זה ישר משפר כל דבר.

כפי שהבנת, אני אישית מאוד אוהב אותו. חבל שנאלצתי לרכוש את ה NT-503 ואת ה AI-501 שלי בחו"ל כי ברור שלחברה עטורת פרסי כשלונות במכירות ושיווק אין יכולת למצוא מי שיפיץ אותה בארץ.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547

שליחה

היה לי בשנות ה-90 ציוד מלא-מלא של טיאק, עד שהגיע השגעון של הקולנוע הביתי וקניתי רסיבר ימהה, שלא דיגדג את הטיאק, שנמכר בתוך יומיים.
ה-REGA הוא מגבר מצוין, אבל אין ספק שהיפנים יודעים לתת תמורה לשקל לפעמים הרבה יותר מהבריטים.
לא ידעתי שקנית גם את ה-503. דאק מצוין.

https://www.qobuz.com/be-nl/info/hi-res ... this178251

לא מבין איך החברה הזו כל כך מבוזבזת. אפילו האתר נראה מבאס.
ניר.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

@avihuli

המגבר בהודעה מס' 252 יושב מאוד יפה אצלך, אבל הצבע הכסוף לא מתאים.

הם עושים גם בשחור אנודייזד אגב. תוספת פעוטה של 15% בלבד.

רן

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

@RanMoyal
חחח, רן ידידי - הייתי חייב איכשהו לצרף אותך לדיון פה... (f)
אתה מאמין לי שחיפשתי אותו בשחור ומרוב שזה נדיר לא מצאתי אפילו תמונה אחת ברשת ?

אני מסכים בהחלט "שמשהו" במידות שלו (בשחור) יכול לבוא בול !!

מצאתי משהו "דומה" של 2 ערוצים: https://almaaudio.com/collections/dan-d ... sic-stereo
ויש גם כזה של 3 ערוצים: https://almaaudio.com/collections/dan-d ... -amplifier

אפילו זלגתי להמלצות של קלוד על TEAC שנראים כ"כ יפה עם המיטרים.
מצאתי כזה עם מיטר ממש של פעם שהיו במרנץ (למרות שעגול יותר נעים לעין): https://www.teac-audio.eu/en/products/a ... 57432.html
ועוד משהו כזה שלא קשור להגברה אבל נראה מהמם: https://www.teac-audio.eu/en/products/c ... 49521.html
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@avihuli
· ואתה בסדר עם המחיר ? :)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”