השוואתי בשידור בערוץ 511 4k בין סטינג לפרטנר. מסך E7.
ההבדלים זניחים... אם בכלל.
מה שמעניין זה שב hd ערוץ 11 האיכות פנטסטית והצבעים חיים יותר, על גבול רווית יתר.
אבל רק על הגבול.
ב 4k החדות מעט טובה יותר אבל הצבעים הרבה יותר אנמים.
לסיכום, האיכות ב hd מפתיעה לטובה. ה 4k מעט מאכזב או שפשוט ציפיתי ליותר מידי.
טלHD כתב:השוואתי בשידור בערוץ 511 4k בין סטינג לפרטנר. מסך E7.
ההבדלים זניחים... אם בכלל.
מה שמעניין זה שב hd ערוץ 11 האיכות פנטסטית והצבעים חיים יותר, על גבול רווית יתר.
אבל רק על הגבול.
ב 4k החדות מעט טובה יותר אבל הצבעים הרבה יותר אנמים.
לסיכום, האיכות ב hd מפתיעה לטובה. ה 4k מעט מאכזב או שפשוט ציפיתי ליותר מידי.
...
·
גם אני שמתי לב להבדל בצבעים בין הhd ל4k. משהו אנמי יותר ב4k. עכשיו (במשחק שהיה ב22:00) כשיש שני פידים שונים לראשונה ניתן להבחין בכך.
לצופי הוט - האם הוט מעבירים את השידור עם מידע ה- HDR HLG או שגם שם זה רק 4K ללא המידע המשלים?
אני מנסה להבין מי ואיפה חותכים את המידע החשוב כך כך מהסטרים (ולמה?). אני עם סלקום TV על B7 של LG וללא ה- HLG התמונה פשוט לא נכונה. אין את המידע הנחוץ כל כך כדי לתת ניגודיות לתמונה ומרחב הצבעים לא נכון. (אני אפילו לא מדבר כרגע על ביטרייט נמוך ובעייתי וארטיפקטים שנובעים מהדחיסה).
(ביס אולטרא הבנתי שגם אין HDR, אז אני מניח שהתמונה גם גרועה כמו בסלקום, אם כי כנראה הביטרייט גבוה יותר ולכן יש פחות בעיות דחיסה ופיקסול בתנועה ביחס לסלקום למשל). ניסיתי גם את אתר כאן דרך המחשב עם סטרים של 1080p וזה נראה ממש, אבל ממש, מעאפן.
*באופן כללי - להעביר שידור שהוא 4K HDR ללא מידע ה- HDR זה אחד הדברים הגרועים שיש. עדיף בהרבה היה להעביר סטרים 1080p איכותי עם ביטרייט גבוה, זה נותן תמונה הרבה יותר חדה, ניגודית ונכונה מבחינת צבע. בטח ובטח אם מדברים על תנועה, כמו בספורט, ולא על תמונה סטטית (כמו אולפן וכו').
ע"ב מה שאני ראיתי אתמול במשחק של קרואטיה (יס אולטרא עם מקרן JVC X5900 על מסך הקרנה 100 אינץ' ממרחק צפייה של 2.7 מ'):
הצבעים אכן מעט דהויים ב-4K אבל ההבדל בחדות מהותי.
כפי שציין helper יש יתרון מהותי לזווית הצילום הזאת ואם כך ישמיכו לצלם גם אחרי המונדיאל אני בהחלט אשקול אופציה שבה אגדיל את התמונה לסביב 120 אינץ' ׁׁׁ(לא נראה לי שהייתי מסתדר עם זווית כזאת למסך שקטן מ-65")
היה מאוד מעניין לראות את השיפור שמתקבל בצפייה ב-HLG דרך הוט פייבר 4K ואם יש מישהו באזור הקריות עם סטאפ דומה לשלי אני אשמח להגיע להתרשמות.
אולי נחליט לחזור להוט (עזבתי ברגע ש-YES נולדה).
לא מבין על אילו צבעים דהויים אנשים מדברים פה.
שום דבר לא הולך להשתנות לצופי ה4K
השוני היחידי הוא לצופי HD ששם הצילום הפך כבר אתמול במשחק של 22:00 לקרוב יותר ומתאים לHD.
שוב,
התמונה בהוט 4K HDR HLG מדהימה! כל גבול המושלם וזה בכלל לא בר השוואה לערוץ HD.
אני עם C8 77.
@kingshoko
·
"אתה לא מבין על אילו צבעים דהויים אנשים מדברים פה" כי אתה כנראה מקבל דרך הוט את הסטרים שכולל בתוכו את ה- HLG. בסלקום TV וב- yes חותכים את מידע ה- HLG המלווה את השידור ולכן מקבלים תמונה לא נכונה - חסרת ניגודיות ומרחב הצבעים לא נכון.
אני לא חושב שבסלקום הצבעים לא נכונים חוץ מהמשחק ה 1.
בשידור ה 4K זה ברור שירצו להכניס יותר מגרש אבל לדעתי הבעיה הכי גדולה היא של הצלם/במאי, הוא חייב להתקרב להתרחשות כאשר הכדור ברחבה. המשחק של ארגנטינה והשער היה ממש מקרה ברור של הבעיה האנושית.
@jacko-il
·אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל האיכות בממיר אולטרה של יס פשוט מדהימה, אין שום פיקסול שהמצלמה זזה והדשא נשאר חד כתער! ראיתי את האיכות גם בסלקום ואין מה להשוות בכלל פשוט עובדים על אנשים בעיניים מבחינת ה4K שם ואני לפחות מאוד מרוצה מהאיכות שאני מקבל וזה השידור האכי איכותי שראיתי לכדורגל..
אני חושב שאני מבין על איזה צבעים לא נכונים אתה מדבר בשידור ערוץ 511 ללא HDR. בהוט לפעמים כשאני מעביר לערוץ 511 לוקח ל HDR שניה להידלק ועד שזה קורה הצבעים באמת קצת דהויים, אבל ברגע ש HDR נדלק כל התמונה נצבעת בשכבת צבע וניגודיות מעולם אחר.
הביטרייט בהוט מצוין ולא רואים שום ארטיפקטים, הבנתי שככה זה גם ב YES רק שחסר ה HDR.
jacko-il כתב:@kingshoko
·
"אתה לא מבין על אילו צבעים דהויים אנשים מדברים פה" כי אתה כנראה מקבל דרך הוט את הסטרים שכולל בתוכו את ה- HLG. בסלקום TV וב- yes חותכים את מידע ה- HLG המלווה את השידור ולכן מקבלים תמונה לא נכונה - חסרת ניגודיות ומרחב הצבעים לא נכון.
...
·יס משדרים HDR בסטרים שלהם, כנראה שהממיר לא תומך ב HDR או שלא מקונפג תקין.
השידור כמו שהוא עכשיו ביס נראה מושלם... אל תתרגלו זה לא יחזור על עצמו אחרי המונדיאל.
נערך לאחרונה על ידי edy ב 17/06/2018 10:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
yakirbest כתב:@jacko-il
·אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל האיכות בממיר אולטרה של יס פשוט מדהימה, אין שום פיקסול שהמצלמה זזה והדשא נשאר חד כתער! ראיתי את האיכות גם בסלקום ואין מה להשוות בכלל פשוט עובדים על אנשים בעיניים מבחינת ה4K שם ואני לפחות מאוד מרוצה מהאיכות שאני מקבל וזה השידור האכי איכותי שראיתי לכדורגל..
@Xander
יפה, טוב לשמוע שלפחות הוט מעבירים את השידור כמו שצריך. (לצערי אין לי הוט ולא רואה עצמי עובר אליהם כרגע)
אז אם אני מבין נכון, הוט הם היחידים כעת בארץ שמעבירים את הסטרים עם HLG? (וכנראה שגם עם הביטרייט הכי גבוה ממה שאני מבין)
@yakirbest
קרא שוב מה שרשמתי למעלה - דברתי על פקסול וארטיפקטים בסלקום שנובע כנראה מביטרייט נמוך מידי. היו המון בעיות, במיוחד בדשא, של ריצודים ופקסול מוגזם. גם בסלקום וגם ביס הצבעים לא נכונים ואין לתמונה ניגודיות. זה נובע מהסיבה שהם מעבירים משהו שמשודר במקור ב- 4K HDR במרחב צבע של Rec2020 ועם HLG בשידור במעטפת של מרחב צבע Rec709 (עם גאמא "רגילה" 2.2).
הדבר היחיד שמעט מתקן את המצב זה לעביר את המסך ידנית למצב HDR ובכך לקבוע לו ידנית לעבוד במרחב צבעים רחב ועם מיפוי אוטומטי של הצבעים והגאמא, אבל זה פתרון עקום שלא באמת פותר, אולי משפר מעט ביחס לעבודה במצב תמונה רגיל שמתאים לאות HD.
עריכה,
@edy
חותכים או הממיר לא תומך זה היינו הך מבחינתי. בשני המקרים - הצופה לא מקבל סטרים תקין כמו שצריך.