קופסה קטנה. שינוי דרמטי. האודיו מתעורר!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·מה לא מובן ?Nemesis כתב:ה- Input של הרסיבר יהיה מכוון ל-HDMI In כלשהו, ואז יצא ל- Pre out אנלוגי.
אם תכניס אותו אח"כ ל- Analog In, מדוע שינגן משם אם הוא מכוון ל- HDMI?...
זה יושב בין הרסיבר שמשמש כפרוססור לבין המגברים.הרסיבר מפענח כרגיל ומעביר להגברה חיצונית את הסיגנל.בדרך להגברה הסיגנל עובר תיקון על ידי ה 88 ובזה נגמר הסיפור.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
השאלה היא האם אפשר לחסוך את ההגברה החיצונית ולהחזיר את הסיגנל האנלוגי המפוענח והמכוייל להגברה הפנימית של הרסיבר דרך כניסות 7.1 אנלוגיות.istarmini כתב:·מה לא מובן ?......
זה יושב בין הרסיבר שמשמש כפרוססור לבין המגברים.הרסיבר מפענח כרגיל ומעביר להגברה חיצונית את הסיגנל.בדרך להגברה הסיגנל עובר תיקון על ידי ה 88 ובזה נגמר הסיפור....
היות והצליחו לעורר בי כאן ספקות לגבי זה, שאלתי מישהו ב-AVS שמחזיק גם מרנץ וגם 88A - מקווה שיענה בקרוב...
·istarmini כתב:·מה לא מובן ?......
זה יושב בין הרסיבר שמשמש כפרוססור לבין המגברים.הרסיבר מפענח כרגיל ומעביר להגברה חיצונית את הסיגנל.בדרך להגברה הסיגנל עובר תיקון על ידי ה 88 ובזה נגמר הסיפור....
epony כתב שהוא רוצה להחזיר את זה לרסיבר. אני לא בטוח שזה אפשרי. עם הגברה חיצונית אין בעיה כלל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·במידה ויש כניסות אנלוגיות לא אמורה להיות בעיה להחזיר לרסיבר כי מהכניסות האלו זה ממשיך להגברה.Nemesis כתב:·......
epony כתב שהוא רוצה להחזיר את זה לרסיבר. אני לא בטוח שזה אפשרי. עם הגברה חיצונית אין בעיה כלל....
פעם בימים שלרסיברים לא היו מפענחי dts זה מה שעשו.היינו מבצעים פיענוח dts בנגן ה dvd וממנו לכניסות האנלוגיות ברסיבר ומשם להגברה.
@epony
·
אז כדי להשתמש ב88A אכן נדרש שרשור של הגברה נוספת או רסיבר על עם המון כניסות ויציאות אנלגיות כדי להוציא ולהכניס שוב את הסינגל המועבד ע"י דירק.
נראה שגם האופציה הזו די מסובכת\יקרה על מנת לתמוך בATMOS\DTSX
אני חוזר בחזרה לשאלה שלי לגבי לתוכנת המחשב שלהם:
ואם לא, אפילו אם כרגע אין תמיכה בקודי (ואני מניח שבעתיד יהיה), האם קנייה עכשיו של דירק תאפשר לי בעתיד לנגן את הפורמטים החדשים כאשר הנגנים יתעדכנו ויתמכו בפורמטים האלה?
·
אז כדי להשתמש ב88A אכן נדרש שרשור של הגברה נוספת או רסיבר על עם המון כניסות ויציאות אנלגיות כדי להוציא ולהכניס שוב את הסינגל המועבד ע"י דירק.
נראה שגם האופציה הזו די מסובכת\יקרה על מנת לתמוך בATMOS\DTSX
אני חוזר בחזרה לשאלה שלי לגבי לתוכנת המחשב שלהם:
האם ניתן להתקין על המחשב (אפילו עם המגבלה של שמונה ערוצים), ועדיין לקבל כיול של הדירק וגם DTSx\Atmos ?5. האופציה המועדפות - תוכנת מחשב ולא עוד קופסא\מכשיר: כרגע תומך 8 ערוצים. האם יש אפשרות לנגן את הפורמטים החדשים? לא ראיתי שיש בקודי passthrough DTS-x\atmons. ואם לא, זה רק עניין של זמן עד שתוכנה כמו KODI למשל כן תתמוך??
אני מנגן דרך מחשב עם Kodi (הגדרתי בתוכנה passthrough עבור DTS-MA,DD-TrueHD)
......
ואם לא, אפילו אם כרגע אין תמיכה בקודי (ואני מניח שבעתיד יהיה), האם קנייה עכשיו של דירק תאפשר לי בעתיד לנגן את הפורמטים החדשים כאשר הנגנים יתעדכנו ויתמכו בפורמטים האלה?
·istarmini כתב:·במידה ויש כניסות אנלוגיות לא אמורה להיות בעיה להחזיר לרסיבר כי מהכניסות האלו זה ממשיך להגברה.......
פעם בימים שלרסיברים לא היו מפענחי dts זה מה שעשו.היינו מבצעים פיענוח dts בנגן ה dvd וממנו לכניסות האנלוגיות ברסיבר ומשם להגברה....
אבל במקרה שתיארת הרסיבר היה מכוון לנגן מהכניסה האנלוגית. כאן אתה צריך שהרסיבר יהיה מכוון לכניסת ה- HDMI, כיצד ינגן אם כך מהכניסה האנלוגית?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ואללה אתה צודק , העסק מיועד לעבוד רק עם הגברה חיצונית .Nemesis כתב:·......
אבל במקרה שתיארת הרסיבר היה מכוון לנגן מהכניסה האנלוגית. כאן אתה צריך שהרסיבר יהיה מכוון לכניסת ה- HDMI, כיצד ינגן אם כך מהכניסה האנלוגית?...
·טלHD כתב:·......
כל דגמי העל יצאו עם תמיכה ל 11 ערוצים והגברה ל9. דהיינו 5.2.4 או 7.2.2.
אין שום בעיה להוסיף הגברה חיצונית קטנה ל 2 ערוצים נוספים לטובת 7.2.4....
התכוונתי לרסיבר שכולל את ה-DIRAC , עם אטמוס ותמיכה DTS-X .
לאחר קריאה לא מועטה ברשת אני חושב על הכיוון הנ"ל .
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
עשיתם לי כאב ראש
צריך שניים וחצי קילומטר של כבלים, בשביל קומבינות שבספק יעבדו.
לדעתי עדיף לחכות לפתרון מושלם 7.2.4
ובנוסף לחכות שדיראק יכנסו לרסיברים עממים (עד 15K) או לחילופין לחכות שאודיסי יגנבו מהם רעיונות ויישמו את זה במערכות שלהם.
ובנוסף לחכות שדיראק יכנסו לרסיברים עממים (עד 15K) או לחילופין לחכות שאודיסי יגנבו מהם רעיונות ויישמו את זה במערכות שלהם.
שחר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·כרגע הפתרון שלך הוא ארקם הגדול אבל המחיר רחוק מהתקציב שלך.movieman כתב:·......
התכוונתי לרסיבר שכולל את ה-DIRAC , עם אטמוס ותמיכה DTS-X .
לאחר קריאה לא מועטה ברשת אני חושב על הכיוון הנ"ל ....
מצד שני אפשר ללכת על הארקם הקטן יותר ולהוסיף הגברה חיצונית לא יקרה .
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
·spacedude כתב:עשיתם לי כאב ראש![]()
ובנוסף לחכות שדיראק יכנסו לרסיברים עממים (עד 15K) או לחילופין לחכות שאודיסי יגנבו מהם רעיונות ויישמו את זה במערכות שלהם....
צודק.
לדעתי יש 2 אפשרויות כדאיות.
לעבוד עם nano-dl ולוותר על אטמוס ו 4K (אפשרות שהכי התאימה לי כיוון שאין לי כוונה לשדרג את כל המערכת בשביל זה)
לרכוש רסיבר שתומך בהכל כולל דירק ,כמו ארקם 550 .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·movieman כתב:·......
אתה מדבר על ה- 550 - (הקטן) ??...
כן
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
חזרה תשובה מ-AVS שזה אכן בלתי אפשרי להוציא את הסיגנל מהרסיבר ל-88A ואז להחזיר אותו ל-88A. מה שכן, למי שיש רסיבר ישן עם כניסות 7.1 אנלוגיות יש פתרון - לחבר את הרסיבר החדש לטובת פענוח אטמוס והוצאת הסיגנל ל-88A, ולחבר את הישן מהצד השני של ה-88A לטובת הגברת הרמקולים...epony כתב:השאלה היא האם אפשר לחסוך את ההגברה החיצונית ולהחזיר את הסיגנל האנלוגי המפוענח והמכוייל להגברה הפנימית של הרסיבר דרך כניסות 7.1 אנלוגיות.
היות והצליחו לעורר בי כאן ספקות לגבי זה, שאלתי מישהו ב-AVS שמחזיק גם מרנץ וגם 88A - מקווה שיענה בקרוב......
- DarkWolf789
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 375
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
היי לכולם,
קראתי את רוב האשכול , ועשיתם לי חשק לרכוש את המוצר .
אבל יש לי מספר שאלות אשמח אם תענו לי.
אז ככה אני צופה אצלי בחדר ממד עם מקרן , ורסיבר של דנון X2000 רמקולים קאנטון(לווינים) וסאב של SVS SB2000
5.1 מערכת
עד עכשיו אני שומע טוב אבל לא מצויין ..
אני מחבר את המחשב נייד לכרטיס קול חיצוני שמוציא לי אופטי ..
השאלות הם כאלה :
1. ממה שהבנתי אני צריך לחבר את המחשב נייד למכשיר עצמו ומהמכשיר הוא מוציא למגבר שאני מעביר אותו למצב מסויים שמבטל את הכיול של המגבר נכון ? אז למה קראתי שאנשים משנים את היול ברסיבר אחרי שהם התקינו את המכשיר ?
2. אני לא הכי שולט באנגלית ובכל הנושא של הDB מתי צריך לרדת מתי צריך לעלות ובאיזה תדרים.. זה תמיד עשה לי כאב ראש האם אני יוכל להתמודד אם זה לבד ? האם אני יכול לדעת מתי בגרף זה טוב ומתי לא ?
3. התוכנה שמחשב היא מתקנת כביכול את הכיול שעשינו בהתחלה ? כל הזמן מתקנת ?
4.צריך לרכוש בנוסף למכשיר את התוכנה שעולה 100 דולר ? זאת אומרת המכשיר + המקרופון + התוכנה?
תודה!! אשמח אם תענו לי
קראתי את רוב האשכול , ועשיתם לי חשק לרכוש את המוצר .
אבל יש לי מספר שאלות אשמח אם תענו לי.
אז ככה אני צופה אצלי בחדר ממד עם מקרן , ורסיבר של דנון X2000 רמקולים קאנטון(לווינים) וסאב של SVS SB2000
5.1 מערכת
עד עכשיו אני שומע טוב אבל לא מצויין ..
אני מחבר את המחשב נייד לכרטיס קול חיצוני שמוציא לי אופטי ..
השאלות הם כאלה :
1. ממה שהבנתי אני צריך לחבר את המחשב נייד למכשיר עצמו ומהמכשיר הוא מוציא למגבר שאני מעביר אותו למצב מסויים שמבטל את הכיול של המגבר נכון ? אז למה קראתי שאנשים משנים את היול ברסיבר אחרי שהם התקינו את המכשיר ?
2. אני לא הכי שולט באנגלית ובכל הנושא של הDB מתי צריך לרדת מתי צריך לעלות ובאיזה תדרים.. זה תמיד עשה לי כאב ראש האם אני יוכל להתמודד אם זה לבד ? האם אני יכול לדעת מתי בגרף זה טוב ומתי לא ?
3. התוכנה שמחשב היא מתקנת כביכול את הכיול שעשינו בהתחלה ? כל הזמן מתקנת ?
4.צריך לרכוש בנוסף למכשיר את התוכנה שעולה 100 דולר ? זאת אומרת המכשיר + המקרופון + התוכנה?
תודה!! אשמח אם תענו לי
כיול בעזרת דיראק
שלום
הורדתי את התוכנה והחלטתי לכייל בעזרתה. הכיול משום מה יוצא גרוע.
במנואל שלהם לא כתוב לנתק את הסאב ואילו רן כותב שהכיול ללא הסאב, ואכן אחרי כיול עם סאב הייתה הנחתה של הערוץ ב-11db.
בנוסף, לא הצלחתי לנגן סרט אחרי כיול אלא רק מוזיקה. כאילו שאר הערוצים נעלמו.
מישהו מכיר? יכול לעזור?
תודה
הורדתי את התוכנה והחלטתי לכייל בעזרתה. הכיול משום מה יוצא גרוע.
במנואל שלהם לא כתוב לנתק את הסאב ואילו רן כותב שהכיול ללא הסאב, ואכן אחרי כיול עם סאב הייתה הנחתה של הערוץ ב-11db.
בנוסף, לא הצלחתי לנגן סרט אחרי כיול אלא רק מוזיקה. כאילו שאר הערוצים נעלמו.
מישהו מכיר? יכול לעזור?
תודה
היי לירון.
לא ברור לי למה אתה כותב שציינתי שהכיול ללא סאב. איפה כתבתי דבר כזה?
חשוב שתדע שאין לי נסיון עם התוכנה כ- Stand Alone על המחשב , אלא רק בקונפיגורציה שהיא מגיעה על מכשיר ה- NANO של חברת MIniDsp.
אתה מכייל באמצעות מיקרופון מן הסתם.
איזה מיקרופון?
וידאת לפני כן שכל הערוצים זהים מבחינת העוצמה?
יתכן ומלכתחילה הסאב שלך מכוון להיות בווליום גבוה משאר הערוצים והתוכנה פשוט מבצעת איזון.
כך או כך, מקווה שיש כאן מישהו שמתמצא בתוכנה עצמה בגירסת המחשב שלה.
רן
חשוב שתדע שאין לי נסיון עם התוכנה כ- Stand Alone על המחשב , אלא רק בקונפיגורציה שהיא מגיעה על מכשיר ה- NANO של חברת MIniDsp.
איזה מיקרופון?
יתכן ומלכתחילה הסאב שלך מכוון להיות בווליום גבוה משאר הערוצים והתוכנה פשוט מבצעת איזון.
רן
·צודק, סליחה טעות שלי, עשיתי קצת סלט ועכשיו עברתי על השרשור שוב והבנתי מה הבעיה כנראה.RanMoyal כתב:היי לירון.
איזה מיקרופון?
רן...
לא ניטרלתי את הbass management ברסיבר, כנראה בבדיקה של הקדמיים הסאב גם עבד.
בסופש יהיה קצת יותר זמן לשחק עם זה ואז אבדוק כמו שצריך, בכל מקרה התוכנה עצמה היא בדיוק כמו במכשיר, אין הבדלים.