ZWAVE ובית חכם, כל מה שרציתם לדעת - שאלות-תשובות בהודעה הראשונה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 454

שליחה

kobesh כתב:www.vesternet.com
ביקשתי להרכיב starter kit וציינתי כמויות.
בהבדל המחירים הזה, נראה לי שאלך על VERA3 למרות שתיכננתי על ה LITE.
...
[/quote]

חבל להוסיף כסף על מכשיר שהסף שלו הוא רחוק ממה שתגיע אליו .
הורה לייט מאפשר חיבור די רחב שלא תגיד למחצית ממה שהוא מאפשר לך .

הרשימה שאני מתכנון עם הרבה יותר דימרים ועוד ואני מסתפק בורה לייט .

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470

הלייט מספיק בהחלט

שליחה

חבל על הכסף
קח בהפרש עוד בקר
קיבלת מחיר חבל על הזמן אבל שים לב שבגלל שזו חבילה גדולה והם לא סינים יש סיכוי גבוה שזה יתפס במכס ואז במקרה הטוב תשלם מיסים ובמקרה הפחות טוב לא יאשרו לך להכניס את זה בכלל
אני הזמנתי בכמה הזמנות בדיוק מהסיבה הזו. את הורה לייט קניתי בנפרד מהלינק שיש בשרשור הזה ואת הבקרים בנפרד בחבילות קטנות
עד עכשיו הכל הגיע תודה לאל בלי שעצרו במכס

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

Re: הלייט מספיק בהחלט

שליחה

לירן_ב כתב:חבל על הכסף
קח בהפרש עוד בקר
קיבלת מחיר חבל על הזמן אבל שים לב שבגלל שזו חבילה גדולה והם לא סינים יש סיכוי גבוה שזה יתפס במכס ואז במקרה הטוב תשלם מיסים ובמקרה הפחות טוב לא יאשרו לך להכניס את זה בכלל
אני הזמנתי בכמה הזמנות בדיוק מהסיבה הזו. את הורה לייט קניתי בנפרד מהלינק שיש בשרשור הזה ואת הבקרים בנפרד בחבילות קטנות
...
לירן ב.
הזמנת מ-VESTERNET בכמויות קטנות ולא נעצר במכס ??

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

לירן_ב כתב:חבל על הכסף
קח בהפרש עוד בקר
...
לירן ב.

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

movieman כתב:
...
...
לירן ב.
...
הזמנתי מכמה מקומות כולל vesternet ועבר את המכס בלי בדיקה אבל כל פעם הזמנתי בעלויות נמוכות
אני מניח שבגלל שאם מזמינים עד 4-5 בקרים הם סוגרים אותם במעטפה יחסית קטנה ואז זה לא מושך תשומת לב
תנצלו את ההזדמנות עכשיו - יש שביתה בדואר וכשהיא תסתיים יהיה להם עומס מטורף של חבילות הם לא יבדקו יותר מדי
גם המליצו לי מ vesternet לשלוח במשלוח רגיל בדואר רשום ולא DHL כי הסיכוי להתפס קטן יותר

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

האם אפשר לדמר ( לעמעם) תאורת לד ?
לדוגמא הנורה הזו
http://www.ibuyla.com/product/35480094546/

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dudumagic כתב:האם אפשר לדמר ( לעמעם) תאורת לד ?
לדוגמא הנורה הזו
http://www.ibuyla.com/product/35480094546/
...
תשלח שאלה ליצרן
אני חיברתי דימר של פיברו לשרשרת של 12 נורות לד של 4 וואט כל אחת שלפי המפרט אין בעיה עם זה כי זה שקול ל 48 וואט וחיברתי פילטר במקביל וגם קו אפס ונשרף לי הדימר
חשבתי שהוא תקול סתם, החלפתי אותו באחר וגם הוא נשרף אז צריך להיזהר מזה

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הגיע לי הורה לייט היה רשום על החבילה ערך של 160 פאונד , והדואר לא ביקש ממני לשלם מכס , מוזר ומעולה .

מחר מגיעה חבילה מס 2 , נראה מה יהיה ...

חבילה מספר 2 - 300 פאונד . ורשום בפירוש 300 פאונד על החבילה, בלי תשלום מכס. מדהים .

yazeani
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

dudumagic כתב:הגיע לי הורה לייט היה רשום על החבילה ערך של 160 פאונד , והדואר לא ביקש ממני לשלם מכס , מוזר ומעולה .

מחר מגיעה חבילה מס 2 , נראה מה יהיה ...

חבילה מספר 2 - 300 פאונד . ורשום בפירוש 300 פאונד על החבילה, בלי תשלום מכס. מדהים .
...
מעולה? מהיכן הזמנת?

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איך מוסיפים את הדימר פיברו לורה לייט, זה ממש מסובך .

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dudumagic כתב:איך מוסיפים את הדימר פיברו לורה לייט, זה ממש מסובך .
...
זה לא מסובך. אתה מחבר עם או בלי קו אפס?

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לירן_ב כתב:
...
...
זה לא מסובך. אתה מחבר עם או בלי קו אפס?
...
בלי קו אפס .

מה שקרה , ברגע שאני לוחץ על המפסק האור נדלק כדימר ואני צריך ללחוץ כמה פעמים כדי לכבות . בכל אופן ברגע שאני לוחץ בכפתור הפנימי בדימר הוא מדליק את המנורה משום מה . אבל הורה לייט לא קולט אותו .

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי הבנתי , לוחצים על הכפתור הפנימי בדימר פיברו 3 פעמים ברצף מול הורה לייט והוא קולט אותו .

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dudumagic כתב:אוקיי הבנתי , לוחצים על הכפתור הפנימי בדימר פיברו 3 פעמים ברצף מול הורה לייט והוא קולט אותו .
...
ככה זה בכל המודולים שלהם
לוחצים עם אותו מברג שמתאים לברגים על המודול כמה פעמים ואז הוא מזוהה
המלצה שלי - תביא קו אפס לדימר , בד״כ יש שקע או קופסת פיצול קרובים, זה יאפשר לך לחבר כמעט כל נורה
עוד דבר, עדיף לחבר את הדימר ראשית לפזה ואפס בלבד, לקנפג אותה ב vera ורק אחר כך לחבר את הנורה, לי נשרף דימר אחד כי חיברתי אותו לנורות שלא ניתנות לעמעום ולא הספקתי לקנפג שזו נורה ללא עמעום

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לירן_ב כתב:
...
...
ככה זה בכל המודולים שלהם
לוחצים עם אותו מברג שמתאים לברגים על המודול כמה פעמים ואז הוא מזוהה
המלצה שלי - תביא קו אפס לדימר , בד״כ יש שקע או קופסת פיצול קרובים, זה יאפשר לך לחבר כמעט כל נורה
עוד דבר, עדיף לחבר את הדימר ראשית לפזה ואפס בלבד, לקנפג אותה ב vera ורק אחר כך לחבר את הנורה, לי נשרף דימר אחד כי חיברתי אותו לנורות שלא ניתנות לעמעום ולא הספקתי לקנפג שזו נורה ללא עמעום
...
למה להביא קו אפס לדימר מה זה נותן ? אבל בשרטוט אפשר לחבר בלי אפס .

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למנורת ליבון שהרכבתי דימר פיברו שעובד מצוין עם ה ״ורה״ . יש בעיה קטנה . כשאני מדליק את המנורה ידנית מהמפסק הוא לא נדלק ישירות אלא כדימר ולוקח לו כמה שניות עד שהוא מגיע לתפוקה מלאה . האם יש אפשרות להדליק דרך המספק בלי הדימר ?

הרכיב של דימר פיברו , ברגע שהנורה דולקת יש זמזום ממנו ( עובר דרכו זרם) זה נורמלי ?

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dudumagic כתב:למנורת ליבון שהרכבתי דימר פיברו שעובד מצוין עם ה ״ורה״ . יש בעיה קטנה . כשאני מדליק את המנורה ידנית מהמפסק הוא לא נדלק ישירות אלא כדימר ולוקח לו כמה שניות עד שהוא מגיע לתפוקה מלאה . האם יש אפשרות להדליק דרך המספק בלי הדימר ?

הרכיב של דימר פיברו , ברגע שהנורה דולקת יש זמזום ממנו ( עובר דרכו זרם) זה נורמלי ?
...
עדיף לחבר לחצן ולא מפסק, אם חיברת לחצן, כאשר זה כבוי, לחיצה בודדת ושחרור תחזיר את האור למצב הקודם שלו, אם היה דלוק מלא הוא יחזור להיות דלוק מלא, כמו כן כאשר מכבים לחיצה בודדת מכבה אותו

לגבי קו אפס
הבקר צריך לקבל מתח כדי לעבוד, כאשר לא מחברים אפס יש לו רק פזה והוא ניזון מזרם הזליגה של הנורה, זה זרם שזורם גם שהנורה כבויה אבל הוא תלוי בנורה. בנורות בעלות הספק מעל 25 וואט הזרם מספיק, בהספקים נמוכים יותר מתחילות בעיות ואז הנורות מרצדות, מהבהבות ועוד תופעות. פיברו פיתחו פילטר שניתן לחבר במנורות כאלו במקביל לנורה ואז זה אמור לסדר את הבעיה אבל מנסיון שלי זה לא פשוט ולא עובד עם כל נורה. הנורות היום הם בעיקר לדים ונורות חסכוניות בהספקים נמוכים ולכן עדיף לחבר קו אפס. בד״כ יש קופסת פיצול קרובה וגם אם לא אז יוצא מהמפסק צינור לנורה ששם יש אפס ועובר בו חוט אחד בלבד, אני העברתי בבית קוי אפס לכל המפסקים וזה היה פשוט מאד , לרוב פחות ממטר השחלה
לי יש דימרים שמחוברים לנורות ליבון עם אפס ולא משמיעים שום רעש, זה לא סימן טוב שהוא מזמזם בהדלקה
חיברתי דימר לשרשרת 12 נורות של 4 וואט שע״פ המפרט של פיברו זה בסדר והוא זימזם לי כמה ימים ואחרי זה הפסיק לזמזם אבל גם הפסיק לעבוד אז זה נשמע לי לא טוב.

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עדיין לא הבנתי מה התפקיד של ה0 בדימר ?

אם אפשר להפעיל את הדימר ללא 0 ... מה הערך מוסף של ה0 במקרה הזה ?

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

dudumagic כתב:עדיין לא הבנתי מה התפקיד של ה0 בדימר ?

אם אפשר להפעיל את הדימר ללא 0 ... מה הערך מוסף של ה0 במקרה הזה ?
...
התפקיד שלו בדיוק כמו בבקרים אחרים
הבקר צריך לקבל מתח כדי לעבוד (קליטה, שידור, האזנה, מיתוג) - יש שתי אופציות:
חבר לו פזה ואפס כמו פלוס ומינוס והוא יקבל מהם את המתח - לא תלוי במנורה כלל
אופציה שנייה זה שהוא יקבל את זרם הזליגה של הנורה ואז זה תלוי בנורה. אם תיקח נורת ליבון רגילה של 60 וואט הכל בסדר נורות אחרות - תלוי בנורה ובגלל שהנורות היום חכמות (אם תפרק נורה חסכונית למשל, תראה מעגל חשמלי לא פשוט בתוכה) אז ההתנהגות שונה
תחשוב שבמקרה השני אני מחבר את הבקר בטור לנורה ואז הזרם שעובר בנורה (כשהיא כבויה או דלוקה) מפעיל אותו - הבעיה שזרם זה משתנה אם היא כבויה או דלוקה וגם שונה בין סוגי נורות שונים. כדי למתג טריאק זה בסדר אבל לממסר זה לא מספיק ולא יציב ולכן בקרי הממסר צריכים 0 בכל מקרה
כדי לא להיות תלוי בנורות כלל חבר קו 0

dudumagic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בחיבור 0 ישיר לבקר , האם אני יכול לחבר נורות ליבון גם מתחת ל25w . או שאין קשר ל0 ? וחובה לחבר bypass ?

חזור אל “בית חכם ובקרה”