dudumagic כתב:למנורת ליבון שהרכבתי דימר פיברו שעובד מצוין עם ה ״ורה״ . יש בעיה קטנה . כשאני מדליק את המנורה ידנית מהמפסק הוא לא נדלק ישירות אלא כדימר ולוקח לו כמה שניות עד שהוא מגיע לתפוקה מלאה . האם יש אפשרות להדליק דרך המספק בלי הדימר ?
הרכיב של דימר פיברו , ברגע שהנורה דולקת יש זמזום ממנו ( עובר דרכו זרם) זה נורמלי ?
...
עדיף לחבר לחצן ולא מפסק, אם חיברת לחצן, כאשר זה כבוי, לחיצה בודדת ושחרור תחזיר את האור למצב הקודם שלו, אם היה דלוק מלא הוא יחזור להיות דלוק מלא, כמו כן כאשר מכבים לחיצה בודדת מכבה אותו
לגבי קו אפס
הבקר צריך לקבל מתח כדי לעבוד, כאשר לא מחברים אפס יש לו רק פזה והוא ניזון מזרם הזליגה של הנורה, זה זרם שזורם גם שהנורה כבויה אבל הוא תלוי בנורה. בנורות בעלות הספק מעל 25 וואט הזרם מספיק, בהספקים נמוכים יותר מתחילות בעיות ואז הנורות מרצדות, מהבהבות ועוד תופעות. פיברו פיתחו פילטר שניתן לחבר במנורות כאלו במקביל לנורה ואז זה אמור לסדר את הבעיה אבל מנסיון שלי זה לא פשוט ולא עובד עם כל נורה. הנורות היום הם בעיקר לדים ונורות חסכוניות בהספקים נמוכים ולכן עדיף לחבר קו אפס. בד״כ יש קופסת פיצול קרובה וגם אם לא אז יוצא מהמפסק צינור לנורה ששם יש אפס ועובר בו חוט אחד בלבד, אני העברתי בבית קוי אפס לכל המפסקים וזה היה פשוט מאד , לרוב פחות ממטר השחלה
לי יש דימרים שמחוברים לנורות ליבון עם אפס ולא משמיעים שום רעש, זה לא סימן טוב שהוא מזמזם בהדלקה
חיברתי דימר לשרשרת 12 נורות של 4 וואט שע״פ המפרט של פיברו זה בסדר והוא זימזם לי כמה ימים ואחרי זה הפסיק לזמזם אבל גם הפסיק לעבוד אז זה נשמע לי לא טוב.