XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

zovirax כתב:dhead2009 - עכשיו קראתי את ההודעה הראשונה של השירשור.
ריכזת הכל בצורה מעולה! כל הכבוד לך ! (Y)
...
:D
BennyBron כתב:האם ניתן לדעת אם גרסא מסויימת צורבת UBOOT לפני FLASH על המכשיר?
...
בתוך קובץ העדכון (zip או img) יהיה קיים קובץ uboot*.bin.
זה שלא נכתב uboot חדש לא תמיד מבטיח שניתן יהיה להחיל בקלות עדכון של אנדרואיד ע"מ לחזור למצב קודם (כבר יצא לי להיתקל במצב שלא) כך שאל תסמוך על כך.

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

שאלה נוספת, נניח שצרבתי את הגרסא (אין לי שימוש במכשיר כי קניתי אותו למטרות סקייפ והדרייבר של המצלמה עושה בעיות) והמצלמה מוכחת כעובדת תחת לינוקס בקונפיגורציה מסויימת, ניתן יהיה להגיע למצב הזה?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

לא.

BennyBron
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

התקנתי, עבד, ריסטרט - בריק. יש מה לעשות?
עריכה: SD CARD עם התוכן של U-BOOT והרום גרמו לדבר הזה להתעורר...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

בהמשך להודעה #251, אני ממליץ לבעלי E-MX/G-Box Midnight MX2/Amlogic 8726 MX TV Box/Acemax IPTV18 Pro להציץ בשרשור שלCorey Moyer בפורומי XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2418029

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

עדכון מהבלוג של J1nx (הפוסט נכתב ע"י המפתחים John ו-Daniel):

* המפתחים קיבלו את המכשיר Unite של חברת Compulab הישראלית והם מתכנן לפתח לו מערכת (או אולי להתאים אחת מהקיימות) שתהפוך אותו לראוטר מתקדם ומהיר.
(כבר קיים פרוייקט של wolfgar להוספת תמיכה בפענוח וידאו בחומרה ל-XBMC תחת לינוקס עבור iMX6, ראו פוסט ראשון בשרשור זה).
* מאחר והדרייברים עבור מקלטי ה-DVB שנכללים במכשירי Amlogic שונים לא תואמים ל-DVB-API די נעצרה ההתקדמות של הוספת התמיכה מקלטים האלה תחת לינוקס, המפתחים מתכננים לתקוף את הבעיה מכיוון שונה ולהציע מכשיר שיכלול מקלטי DVB-T ו-DVB-S (או S2 ? T2 ?) שלהם כן יהיו דרייברים מתאימים.
* הוספת התמיכה בשבב הדו-ליבתי Amlogic MX/M6 לא נעצרה.

http://www.j1nx.nl/summer-updates

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

dhead2009 כתב:בהמשך להודעה #251, אני ממליץ לבעלי E-MX/G-Box Midnight MX2/Amlogic 8726 MX TV Box/Acemax IPTV18 Pro להציץ בשרשור שלCorey Moyer בפורומי XDA.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2418029
...
מי שמתכנן להשתמש בגרסאות הביטא של Corey רצוי שיהיה מודע לפרט הבא:
ע"מ לפתור באג שמשפר ניגון חלק של וידאו Corey ביטל את השימוש בזיכרון הנדיף עבור buffer לוידאו ובמקום זאת משתמש במחיצת ה-cache שנמצאת בזיכרון ה-nand, שימוש ב-nand כ-buffer משמעו שחיקה של הזיכרון לאורך זמן שתסתיים במכשיר לא שמיש.
דבר זה נראה לי מיותר לחלוטין כיוון שכל המכשירים בעלי 4GB זיכרון נדיף לפחות ורובם עם 8GB ובנוסף לכך זיכרון ה-nand מאוד איטי ביחס ל-ram (וגם ביחס לכרטיס sd) ואני בספק אם הפתרון הזה יתאים לניגון תוכן בביטרייט גבוה (BD Remux וכד').
קשה לי להאמין שהפתרון הזה יאומץ לגרסאות של J1nx אלא יותר סביר שינתן פתרון לבאג המקורי.

לכן ההמלצה שלי להתרחק מהגרסאות של Corey כל עוד הוא לא חוזר בו.

https://github.com/croniccorey/buildroo ... d17dc78e8a

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708

שליחה

חשבתי שיש רק 1 GB זכרון ו 8GB nand לא ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@shlomico,

צודק, לא יודע למה כתבתי זאת, בכל מקרה הכוונה שלי היתה ש-XBMC ומערכת ההפעלה לא דורשות יותר מדי, לראיה ה-Raspberry Pi מסתדר עם 256MB (גרסה הראשונה של הלוח) כך שהשימוש ב-nand עבור buffer מיותר לחלוטין והזיכרון הנדיף יותר ממספיק עבור ה-buffer.

(השבוע ניגנתי ללא כל בעיה על גרסה זו של ה-RPi קובץ BD Remux עם ביטרייט של מעל 17Mbps).

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

הנה ידיעה מעניינת:
נראה כי מספר מפתחים בשלב מתקדם לכתיבת דרייבר לינוקס בקוד פתוח למעבד הוידאו של Allwinner A10.
לא ברור בדיוק אם זה יקדם את נושא פענוח וידאו בחומרה עם המעבדים מרובי הליבות של Allwinner, ה-A10 הוא היחיד שלו כן שוחרר דרייבר ללינוקס (למעבד הוידאו) אך לא היה שימושי כיוון שהיה מלא באגים.
קיימים לא מעט מכשירים ולוחות מבוססי Allwinner A10 שמריצים לינוקס ללא קושי וממשיכים להימכר בכמויות כיוון שמהווים פלטפורמה זולה, נוחה לפיתוח ופתוחה (ברמת קרנל, uboot, ועם לוחות שהעיצוב שלהם מפורסם בחופשיות), דוגמה טובה לכך היא ה-pcDuino, כך שהם לא הולכים להיעלם בזמן הקרוב.
חובה להדגיש שכנראה לאף מעבד מבוסס Arm לא קיים דרייבר בקוד פתוח למעבד הוידאו כך שכנראה שההתקדמות הזו תאריך את חיי הפלטפורמה ותמשוך אליה עוד מפתחים.

שווה לציין שהפלטפורמות (מכשירים סינים) מרובות הליבות שכנראה מקבלות לאחרונה הכי הרבה יחס מקהילת המפתחים הן של Rockchip ובחודשים האחרונים לא מעט דוקומנטציה וכלי פיתוח של הפלטפורמות הודלפו לרשת (בניגוד להסכמי סודיות NDA).

מקור: Omelix: CedarX for Allwinner is liberated!
מידע נוסף בפרויקט linux-sunxi

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

תמונה

ל-CompuLab ומוצרי ה-Utilite מצטרפת חברה ישראלית נוספת מהצפון שמשיקה מוצר מבוסס פלטפורמת i.MX6 של Freescale.
חברת SolidRun מחיפה (עריכה: לפי הפרסומים היא דוקא שכנה של CompuLab ביקנעם) מצרפת למוצרי ה-CuBox שלה (מבוססי Marvel Armada) את משפחת ה-CuBox-i.

עפ"י הפוסט בבלוג הרשמי של החברה משפחת ה-CuBox-i תכלול (לפחות בתחילה) 4 מכשירים: CuBox-i1, CuBox-i2, CuBox-i2ultra וה-CuBox-i4pro.
ההבדל הבולט בין המכשירים הוא כמובן המעבד, פלטפורמת i.MX6 כוללת מעבד חד-ליבתי, דו-ליבתי ומרובע ליבות.
קיימים הבדלים נוספים ביו המוצרים בזיכרון ובסוג מספר ומגוון המחברים והממשקים השונים.

בניגוד למעבד של Broadcom שנמצא בלב ה-Raspberry Pi שמיועד לפלטפורמות ניידות ולכן איננו כולל ממשקים כמו רשת קווית (כרטיס הרשת עובר דרך USB) פלטפורמת i.MX6 היא חיה אחרת לגמרי וכוללת (או מאפשרת תמיכה) בין השאר ב:
* SATA II.
* רשת GbE.
* כולל ממשק PCIe המאפשר להוסיף לדוגמה רכזת USB 3.0.

במחירים שנעים מ-45$ עד 120$ חברת SolidRun לא עושה הנחות למתחרים, וההימור שלי שהולך ללכת להם לא רע.
אני בוודאי אשמח לשים ידי על אחד מהמוצרים האלה.
ניתן כבר כעת להזמין את ה-CuBox-i2Ultra ב-94$ כאשר המוצר יופץ לרוכשים החל מנובמבר הקרוב.
עריכה: נראה שכל הדגמים זמינים לרכישה מקדימה, יש להוסיף למחירים VAT ודמי משלוח (דואר חבילות בסך 18$ או EMS בסך 38$), כנראה שלכך גם יהיה צריך להוסיף מע"מ (נדמה לי שהיתה תגובה בנושא ה-CuBox המקורי בשרשור זה).

http://cubox-i.com
http://www.solid-run.com/media-releases ... ia_release

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

בעמוד הרשמי היום של XBMC פורסמה שיצאה גרסאת אלפא שתומכת קידוד חומרה באנדרואיד גרסאת 4 ומעלה.
לא יעבוד על AmLogic or Allwinner.

כמו כן שמתי לב שבדף ההורדות קיימת הורדה לגרסאת אנדרואיד,היה לפני?
האם השרשור הזה מתייחס גם לאנדרואיד או רק לינוקס?

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

השירשור מתייחס ללינוקס
תודה על העדכון

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

תודה o2ri,
קיים שרשור יעודי לנושא ראה קישור בחתימה שלי.
גרסת alpha7 זמינה כבר מספר ימים להורדה וכרגיל הפוסט הרשמי הגיע באיחור, השרשור היעודי בנושא בפורום זה קצת יותר זריז.

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

dhead2009 כתב:תודה o2ri,
גרסת alpha7 זמינה כבר מספר ימים להורדה וכרגיל הפוסט הרשמי הגיע באיחור, השרשור היעודי בנושא בפורום זה קצת יותר זריז.
...
זה השרשור שבחתימה שלך :lol:
פשוט הכותרת שלו היא לינוקס

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

o2ri כתב:
dhead2009 כתב:תודה o2ri,
...
זה השרשור שבחתימה שלך :lol:
פשוט הכותרת שלו היא לינוקס
...

צודק, טעות שלי, אני מנסה להשתלט על כתיבת תגובות עם הטבלט וזה כנראה לא הוסיף לריכוז שלי. :lol:
הקפצתי את השרשור המדובר.

yuval815
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

קודם תודה על כל השרשור הזה, ממש עזר לי. יש לי IPTV 18 והתקנתי עליו את הfrimware של J1nX
והכל עובד מצוין פרט לזה שהוא לא מזהה קבצים בעברית, ולא מציג אותם. כלומר כאשר אני מנסה להוסיף
קבצים לספרייה הם לא מוצגים בFIle manager. כאילו לא קיימים. כמובן שלXBMC תמיכה מלאה בתפריט וכו...
תודה לכל העוזרים!

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838

שליחה

עובד למישהו live. Tv. עם המכשירים של amlogic ולינוקס

יש לי tvheadend ובאנדרואיד זה לא עובד טוב

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

alon24 כתב:עובד למישהו live. Tv. עם המכשירים של amlogic ולינוקס

יש לי tvheadend ובאנדרואיד זה לא עובד טוב
...
בקצרה, הנושא בעייתי.
בביטא 3 תינתן התייחסות נאותה מצד המפתחים לטלוויזיה חיה וספציפית ל-Tvheadend.
מהבדיקות שאני ביצעתי עלו נקודות שדורשות בירור מיוחד מול המפתחים ומול Amlogic וכל מידע נוסף שאפרסם פה בנושא לא יהיה מדויק ללא בירור מקדים.
ההמלצה שלי היא שאם טלוויזיה חיה היא תכונה נדרשית אז להתרחק מהפלטפורמה לחלוטין, לפחות כרגע, וזה ביחס לכל שבבי Amlogic.
Raspberry Pi עושה עבודה מצוינת עם טלוויזיה חיה תחת Gotham אך כמובן נדרש להריץ את שרת הטלוויזיה על מכשיר אחר עקב בעיות תקשורת usb עם דונגלי dvb-t.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

yuval815 כתב:קודם תודה על כל השרשור הזה, ממש עזר לי. יש לי IPTV 18 והתקנתי עליו את הfrimware של J1nX
והכל עובד מצוין פרט לזה שהוא לא מזהה קבצים בעברית, ולא מציג אותם. כלומר כאשר אני מנסה להוסיף
קבצים לספרייה הם לא מוצגים בFIle manager. כאילו לא קיימים. כמובן שלXBMC תמיכה מלאה בתפריט וכו...
תודה לכל העוזרים!
...
נשמע מוזר, שינית פונט ל-arial ?

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”