שרשור יורו 2012

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

איזה סיבה יש לאנגלים? את אותה הסיבה שיש לספרדים ולגרמנים שכן מוציאים שחקנים החוצה ...אפילו באיטליה שחקנים התחילו לשחק בליגות זרות.
יש בקבוצות מדרג א/ב באנגליה לא מעט שחקנים שיכולים להתפתח בבונדסליגה או בקבוצות צמרת בליגות אחרות אבל מעדיפים להשיאר בבית (גם אם זה על חשבון מקום בהרכב).
לדעתי שחקן שטועם מספר סגנונות כדורגל יהיה רבגוני יותר, תשאלו את ססק פאברגס או דויד סילבה.
יש למשל לא מעט ברזילאים שנכשלים בליגה האנגלית שהיא יותר פיזית ומתאים להם יותר הליגה הספרדית שההגנות שם פחות טובות.....
לדעתי הקיבעון הזה שלהם להשאר בתוך הקופסא (טובה ככל שתהיה) עוצרת חלק מהשחקנים שלהם להתפתח.

לאפריקאים מן הסתם אין קשר בדיוק כמו לארגנטינאים וברזילאים שעוברים לאירופה אחרי שהבשילו בגלל רמה וכסף.

לא ברור לי איך זה תומך בטענתך. הטיעון שלך לא יכול להתמך מעצם זה שיש נבחרות יותר חזקות ויותר חלשות. זה תמיד יהיה.
...
מה לא ברור בדיוק? אתה טוען שהם לא מספיק טובים כעובדה , מבלי להיכנס לסיבות. אבל אם תחשוב עוד צעד קדימה ותנסה לענות על "מה חסר לאנגלים" אולי תצליח להבין.
וכן "חסר משהו ברגליים" זה השם הנרדף לאיך שהם נראים עד כה (בוא ניתן לטורניר הזה להמשיך ואולי נצחק בסיום :lol: )
להזכירך, ספרד הייתה עשרות שנים נבחרת בינונית ועם הישגים פחותים מלאנגלים. נראה לך שפתאום יש לספרדים משהו ברגליים שלא היה להם בעבר?
הטיעון שלך זה מיסטיקה.
...

אתה בדיוק נוגע בנקודה, כן נראה לי שלפני כן לספרדים היה חסר שחקנים שיהיו מספיק טובים וכשרוניים בכדי ללכת עד הסוף.
הדור הנוכחי של ספרד הוא הכשרוני ביותר שהאומה הזו ידעה, קשה להתווכח עם עובדות כאלה.
אבל מה שקורה לאנגליה זה שלא משנה באיזה דור מדובר (חו הם נופלים בשלבים יחסית מוקדמים בגלל מחסור בכשרונות (אתה קורה לזה לא מספיק טובים , שזה ניסוח מעודן לבעיה, ולא זה לא חוסר מזל).
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

קריירה של כדורגלנים (ושאר ספורטאים) היא קצרה מאוד ולכן שיקולים של להיחשף לליגות אחרות כדי לטעום סגנונות שונים וכך להתפתח פשוט לא תופסים. אלה שיקולים שסבירים רק לקריירה ארוכה כמו במקצועות רגילים.
אם יש לך תוחלת קריירה של 10 שנים, אתה לא משקיע (על ידי ויתור על הכנסה) בליגה אחרת כדי להשתלם בסגנונות. אתה ממקסם את ההכנסה בטווח המיידי. באנגליה, זה אומר להישאר בבית.

לגבי הדיון על ה"כשרון הטבעי" אני כבר איבדתי את מה אתה מנסה להגיד. זה שיש שחקנים טובים יותר וטובים פחות זה ברור, זה שיש נבחרות טובות יותר וטובות פחות זה גם ברור . זה מושפע מהרבה מאוד פרמטרים (שאני בטוח שלא כולן אפשר לנתח) כולל מקריות. אם את התוצאה הסופית אתה מכנה "כישרון טבעי" אז בעצם לא אמרת שום דבר, אלא סתם נתת כינוי מטעה.
לפי איך שהתבטאת קודם (כשדיברנו על ארה"ב) זה נשמע כאילו יש איזה כישרון מולד שקובע. זה אבסורד, במיוחד שאתה משווה בין מדינות שהן סה"כ די דומות אחת לשנייה באוכלוסיותיהן.
משה

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

אני לא נכנס לפילוסופיות על נבחרת אנגליה. פשוט משווה אותם למכבי ת"א כדורגל - שזה אומר בערך שלא משנה את מי תביא או מי על המגרש - תמיד ברגעים החשובים באמת יהיה איזה ענן שחור כמו ב LOST, והם פשוט לא יצליחו.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

P.S
מעניין לראות מה יהיה בין אנגליה לאוקראינה - משחק ישיר על העליה לשלב הבא. תיקו יספיק לאנגליה, ניצחון של אוקראינה והיא עולה על חשבון האנגלים (אלא אם השבדים יתנו בראש לצרפתים ביחס שערים לא צפוי).
אני משער שהאנגלים ינעלו את חצי המגרש שלהם, ונראה קרב חוטבי עצים (n)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

keyser כתב:P.S
מעניין לראות מה יהיה בין אנגליה לאוקראינה - משחק ישיר על העליה לשלב הבא. תיקו יספיק לאנגליה, ניצחון של אוקראינה והיא עולה על חשבון האנגלים (אלא אם השבדים יתנו בראש לצרפתים ביחס שערים לא צפוי).
אני משער שהאנגלים ינעלו את חצי המגרש שלהם, ונראה קרב חוטבי עצים (n)
...
הלוואי שאתה טועה. לגבי השבדים - לא רואה עוד מישהו חוץ מאיברהימוביץ שהוא חזק מספיק. זו בעיה גם של פורטוגל, חוץ מרונלדו אין שם עוד מישהו. לראיה הספרדים, בלי פויול, בלי ויה ובלי רמוס - מסתדרים יפה מאוד, כי יש עוד כמה שעובדים יחד באותה רמה ותיאום.
אם אנגליה תנעל את החצי שלה אני מאחל להם שיפסידו. מגיע לאוהדים לראות קרבות התקפיים, לא קרבות בלימה. אני צופה אך ורק ביורו ובמונדיאל וכשיש בונקרים זה מבאס. זו אמורה להיות חגיגה של ספורט, אסטרטגיות שיעשו בדרך למונדיאל או ליורו, לא במהלכם.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

קצת התבלבת נראה לי בהשוואה של פורטוגל לשבדיה..לפורטוגל יש עוד כמה שחקנים לא רעים בכלל ובטח שעד עכשיו בטורניר הזה משפיעים יותר כמו למשל נאני מירלש וולוסו קונטראו פפה...וארלה ואוליביירה שעולים מהספסל...בקיצור לא אותו מצב...

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

moco כתב:קריירה של כדורגלנים (ושאר ספורטאים) היא קצרה מאוד ולכן שיקולים של להיחשף לליגות אחרות כדי לטעום סגנונות שונים וכך להתפתח פשוט לא תופסים. אלה שיקולים שסבירים רק לקריירה ארוכה כמו במקצועות רגילים.
אם יש לך תוחלת קריירה של 10 שנים, אתה לא משקיע (על ידי ויתור על הכנסה) בליגה אחרת כדי להשתלם בסגנונות. אתה ממקסם את ההכנסה בטווח המיידי. באנגליה, זה אומר להישאר בבית.
...
כדורגלן יש לו תוחלת ארוכה יותר מ10 שנים, משהו שקרוב יותר ל15-17 . בוגרים מתחיל ב18 ומסתיים ב33-35 כשיש גם אלה שמושכים את זה ל37-38 (לצערי זה היה ממוצע הגילאים של חצי סגל במילאן עד לא מזמן :? ).
שוב דעתי היא שישנן נבחרות שיכלו להציג יכולות משופרות בהרבה אם שחקני הליגות ואני מדבר יותר על שחקנים מקבוצות ביינים באנגליה , היו מנסים את מזלם בקבוצות צמרת בארצות אחרות. גם קדנציה של 3-4 שנים מהקריירה במדינה אחרת זה משהו שיכול לשפר את המשחק שלך (כל ליגה כאמור משחקת בסגנון אחר).
עצם זה שהאנגלים נעולים בדעתם להישאר בתחומי הפריימר ליג לבטח לא תורמת להתפתחות הכדורגלן האנגלי הטיפוסי (ריצה מהירה ללא תכלית והרמה לרחבה).
לגבי הדיון על ה"כשרון הטבעי" אני כבר איבדתי את מה אתה מנסה להגיד. זה שיש שחקנים טובים יותר וטובים פחות זה ברור, זה שיש נבחרות טובות יותר וטובות פחות זה גם ברור . זה מושפע מהרבה מאוד פרמטרים (שאני בטוח שלא כולן אפשר לנתח) כולל מקריות. אם את התוצאה הסופית אתה מכנה "כישרון טבעי" אז בעצם לא אמרת שום דבר, אלא סתם נתת כינוי מטעה.
לפי איך שהתבטאת קודם (כשדיברנו על ארה"ב) זה נשמע כאילו יש איזה כישרון מולד שקובע. זה אבסורד, במיוחד שאתה משווה בין מדינות שהן סה"כ די דומות אחת לשנייה באוכלוסיותיהן.
...
כי אתה נתפס רק על עניין הגזע .....נתתי אותו כאחד הפרמטרים כשהשוותי בין הדומיננטיות של השחורים בNBA .
בכדורגל הפערים פחות גדולים בגלל שוני מהותי בין אופן המשחק של ענפי הספורט הללו.
נתתי את הדוגמא של האנגלים כדי להראות שארה"ב לא בהכרח הייתה מצליחה בכדורגל גם אם היו משקיעים בכך יום ולייל , בגלל אותם פרמטרים שגם אתה ציינת, בנוסף לדור כשרוני שצריך להיוולד כדי לממש במלואו את הפוטנציאל.

הדבר היחיד שלא הסכמתי איתך בו זה שאם מדינה תשקיע מספיק בענף ספורט מסויים היא תגיע בו להצלחות.
אני טענתי שהשקעה בלבד לא תספיק, צריך גם כשרון מולד בשביל זה (לא רק אבל אחד הפרמטרים החשובים ביותר)

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

TANDBERG כתב: הלוואי שאתה טועה. לגבי השבדים - לא רואה עוד מישהו חוץ מאיברהימוביץ שהוא חזק מספיק. זו בעיה גם של פורטוגל, חוץ מרונלדו אין שם עוד מישהו. לראיה הספרדים, בלי פויול, בלי ויה ובלי רמוס - מסתדרים יפה מאוד, כי יש עוד כמה שעובדים יחד באותה רמה ותיאום.
...
עד כמה שאני יודע, סרחיו רמוס הוא חלק מההרכב של ספרד ושיחק בשני המשחקים שלהם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Itsik_G כתב:
TANDBERG כתב: הלוואי שאתה טועה. לגבי השבדים - לא רואה עוד מישהו חוץ מאיברהימוביץ שהוא חזק מספיק. זו בעיה גם של פורטוגל, חוץ מרונלדו אין שם עוד מישהו. לראיה הספרדים, בלי פויול, בלי ויה ובלי רמוס - מסתדרים יפה מאוד, כי יש עוד כמה שעובדים יחד באותה רמה ותיאום.
...
עד כמה שאני יודע, סרחיו רמוס הוא חלק מההרכב של ספרד ושיחק בשני המשחקים שלהם.
...
ראמוס בוודאי שיחק, הוא פשוט הסתפר ואולי זה מה שבלבל.
ופיקה הוריד את הזקן :)
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

sheva23 כתב: כדורגלן יש לו תוחלת ארוכה יותר מ10 שנים, משהו שקרוב יותר ל15-17 . בוגרים מתחיל ב18 ומסתיים ב33-35 כשיש גם אלה שמושכים את זה ל37-38 (לצערי זה היה ממוצע הגילאים של חצי סגל במילאן עד לא מזמן :? ).
...
קודם כל הטיעון שלי תופס גם אם זה 15 שנה, עדיין קצר.
אך זה לא 15 שנה. דיברתי על תוחלת. יש שחקנים שמשחקים 15 שנה אך יש כאלה שמפסיקים בגיל 25, בעיקר אלה שפחות מצליחים. שחקן צעיר לא יודע מראש אם הוא יגיע ל15 שנה.
זה שאנו רואים אנשים בני 90 לא אומר שתוחלת החיים היא 90.
sheva23 כתב: שוב דעתי היא שישנן נבחרות שיכלו להציג יכולות משופרות בהרבה אם שחקני הליגות ואני מדבר יותר על שחקנים מקבוצות ביינים באנגליה , היו מנסים את מזלם בקבוצות צמרת בארצות אחרות.
...
תיארת משהו בלתי אפשרי :-)
איך בדיוק יתקבל שחקן מקבוצת ביניים אנגלית לקבוצת צמרת אירופית??
sheva23 כתב: נתתי את הדוגמא של האנגלים כדי להראות שארה"ב לא בהכרח הייתה מצליחה בכדורגל גם אם היו משקיעים בכך יום ולייל , בגלל אותם פרמטרים שגם אתה ציינת, בנוסף לדור כשרוני שצריך להיוולד כדי לממש במלואו את הפוטנציאל.

הדבר היחיד שלא הסכמתי איתך בו זה שאם מדינה תשקיע מספיק בענף ספורט מסויים היא תגיע בו להצלחות.
אני טענתי שהשקעה בלבד לא תספיק, צריך גם כשרון מולד בשביל זה (לא רק אבל אחד הפרמטרים החשובים ביותר)
...
לא יעזור, לא מקבל את עיניין הכישרון המולד.
אני כמובן מקבל את זה לאדם ספציפי, אבל לא שאתה מדבר על מדינות שלמות (וגם עם מאגר גנטי דומה אם אתה רוצה להיכנס לזה).
תוסיף לכך שזה דינמי, לא כל נבחרת טובה נשארת כזו וגם לא ההיפך. איפה נבחרת הונגריה הידועה, מזמן לא פגשנו אותה באף טורניר. ספרד כמובן כדוגמא הפוכה (למרות שגם קודם הגיעה לפחות לטורנירים).
משה

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

מישהו יודע מה הולך לקרות עם השידורים של המחזור השלישי ב Sport1 HD?
הם הצהירו שישדרו את כל 31 המשחקים, אבל במחזור האחרון מתקיימים כל ערב שני משחקים באותה שעה במקביל.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

משחק אחד ישודר ב-HD, השני ב-9/10.
אלעד

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

בספורט 1 וב HD
16.6 צכיה - פולין
17.6 גרמניה - דנמרק
18.6 איטליה - אירלנד
19.6 שבדיה - צרפת

המשחק המקביל בכל ערב ישודר בערוץ 9, מלבד ב 17.6 - הולנד - פורטוגל שישודר בערוץ 10.
ערן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

הרוסים פשוט לא פוגעים במסגרת

נראה שהמשחקים היותר מעניינים לא ישודרו ב-HD

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

1-0 ליוון מול רוסיה.
1-0 לצ'כיה מול פולין.
וכרגע העולות הן יוון וצ'כיה...

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

לא יאומן...
אלעד

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

היום הראשון של הסיבוב השלישי מספק דרמה.
יוון עולה לרבע הגמר על חשבון רוסיה.
העולה השניה היא צ'כיה.
פולין המארחת מסיימת את דרכה בטורניר.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

לא יאומן, איך יוון ניצחה...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

אז עומדים להיות שני משחקים באותה השעה, מבאס.
איזה משחק עדיף לראות בכל בית?

בית שני: (17/06/12)
הולנד-פורטוגל - SD
גרמניה-דנמרק - HD

בית שלישי: (18/06/12)
קרואטיה-ספרד - SD
איטליה-אירלנד - HD

בית רביעי: (19/06/12)
אנגליה-אוקראינה - SD
שבדיה-צרפת - HD

guyezra
חבר במועדון ה-20K