עדכוני טניס - כללי
- Shayosef
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
הסברים או לא, הרמה של המסאסטרס הזה היא די נמוכה, לא יודע אם זה מוטיבציה, עייפות או משהו אחר אבל המשחקים מאוד חלשים ומשעממים.
מבאס
מבאס
שי
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
יש פה גם אלמנט פסיכולוגי כי הגדולים שכולם ציפו מהם נוצחו
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
ערן וגיא,
ברור שאני מסכים איתכם לגבי העומס הלא הגיוני ששחקנים בפיסגת הדירוג (אלה שמגיעים רחוק בכל תחרות) צריכים להתמודד איתו במשך העונה. אני לא מסכים עם זה שלדעתכם ההפסדים המוזרים שלהם למדורגים 50-150 בעולם נובעים מעייפות, פציעה או סתאם חוסר כושר. לי זה די ברור שהדרך של הגדולים להתמודד עם העומס הזה הוא:
1. לוותר מראש על חלק מהטורנירים (חצי שביתה איטלקית)
2. לשחק בעצימות נמוכה יותר בחלק מהטורנירים האלה
ברור לי, שכל שחקן מוצא לעצמו את ה 3-5 טורנירים בהם הוא הולך על הזכייה בטורניר. לי זה לעיתים מרגיש שהם כמעט סוגרים מראש את השחקן שילך עד הסוף בטורניר מסויים בעוד האחרים ילכו על טורניר אחר
אנדי מארי לא יפסיד ב 2 מערכות לשחקן במקום ה-143 בעולם....מי שרואה את המשחק כיום, מבין שאין שום סיכוי שדבר כזה יתרחש בהינתן יחסי הכוחות בין השחקנים. ניחא להפסיד פעם אחת, אבל שזה יקרה ב-4 פעמים שונות. זה כבר לדעתי די ברור.
חבר'ה, נדאל לא יכול להפסיד 6 פעמים ב 6 טורנירים שונים (לא גרנד סלאם) לשחקנים שהם לא מהטופ! כאשר הוא מפסיד ב 2 מערכות למדורגים 23, 7 ו 22 בעולם ו ב-3 מערכות למדורגים 41, 7, 19 בעולם. נדאל מפרק שחקנים כאלה לארוחת בוקר כשהוא צריך. לכן, זה מרגיש כמו ויתור על טורניר כדי להוריד את העומס ממנו.
ערן,
14 מתוך 16 העפלות לחצאי גמר טורנירי גרנד סלאם זה מאזן הזוי. לדעתי בהיסטוריה של הטניס (לא בדקתי), לא היה מאזן כזה, כאשר 4 הראשונים בעונה, העפילו לכל חצאי הגמר בטורנירי גרנד סלאם (למעט פעמיים). זה רק מראה את הפער בינם לבין כל שאר השחקנים.
בעבר הלא רחוק, זכור לי שלא מעט שחקנים כעסו מאוד על הלוז הלא הגיוני של שחקן טניס מקצוען הם ניסו להוריד את כמות הטורנירים בהם הם היו חייבים להשתתף. לדעתי זה חייב להיות הכיוון. אני הייתי ממש שוקל לקצץ בחצי את טורנירי המאסטרס בעונה. לדוגמא, שכל טורניר ייתקיים פעם בשנתיים ולא פעם בשנה. אני אפילו הייתי שוקל להוריד טורניר גראנד סלאם אחד בעונה. לדוגמא שכל טורניר גרנד סלאם ייתקיים 3 פעמיים ב 4 שנים
ברור שאני מסכים איתכם לגבי העומס הלא הגיוני ששחקנים בפיסגת הדירוג (אלה שמגיעים רחוק בכל תחרות) צריכים להתמודד איתו במשך העונה. אני לא מסכים עם זה שלדעתכם ההפסדים המוזרים שלהם למדורגים 50-150 בעולם נובעים מעייפות, פציעה או סתאם חוסר כושר. לי זה די ברור שהדרך של הגדולים להתמודד עם העומס הזה הוא:
1. לוותר מראש על חלק מהטורנירים (חצי שביתה איטלקית)
2. לשחק בעצימות נמוכה יותר בחלק מהטורנירים האלה
ברור לי, שכל שחקן מוצא לעצמו את ה 3-5 טורנירים בהם הוא הולך על הזכייה בטורניר. לי זה לעיתים מרגיש שהם כמעט סוגרים מראש את השחקן שילך עד הסוף בטורניר מסויים בעוד האחרים ילכו על טורניר אחר
אנדי מארי לא יפסיד ב 2 מערכות לשחקן במקום ה-143 בעולם....מי שרואה את המשחק כיום, מבין שאין שום סיכוי שדבר כזה יתרחש בהינתן יחסי הכוחות בין השחקנים. ניחא להפסיד פעם אחת, אבל שזה יקרה ב-4 פעמים שונות. זה כבר לדעתי די ברור.
חבר'ה, נדאל לא יכול להפסיד 6 פעמים ב 6 טורנירים שונים (לא גרנד סלאם) לשחקנים שהם לא מהטופ! כאשר הוא מפסיד ב 2 מערכות למדורגים 23, 7 ו 22 בעולם ו ב-3 מערכות למדורגים 41, 7, 19 בעולם. נדאל מפרק שחקנים כאלה לארוחת בוקר כשהוא צריך. לכן, זה מרגיש כמו ויתור על טורניר כדי להוריד את העומס ממנו.
ערן,
14 מתוך 16 העפלות לחצאי גמר טורנירי גרנד סלאם זה מאזן הזוי. לדעתי בהיסטוריה של הטניס (לא בדקתי), לא היה מאזן כזה, כאשר 4 הראשונים בעונה, העפילו לכל חצאי הגמר בטורנירי גרנד סלאם (למעט פעמיים). זה רק מראה את הפער בינם לבין כל שאר השחקנים.
בעבר הלא רחוק, זכור לי שלא מעט שחקנים כעסו מאוד על הלוז הלא הגיוני של שחקן טניס מקצוען הם ניסו להוריד את כמות הטורנירים בהם הם היו חייבים להשתתף. לדעתי זה חייב להיות הכיוון. אני הייתי ממש שוקל לקצץ בחצי את טורנירי המאסטרס בעונה. לדוגמא, שכל טורניר ייתקיים פעם בשנתיים ולא פעם בשנה. אני אפילו הייתי שוקל להוריד טורניר גראנד סלאם אחד בעונה. לדוגמא שכל טורניר גרנד סלאם ייתקיים 3 פעמיים ב 4 שנים
- osherov
-
- גורו Android

רק לציין שדיוקוביץ, מארי ונאדל לא יהיו בחצי הגמר. מדורגים 1 ו 2 בעולם הפסידו 2 מתוך 3 המשחקים שלהם בטורניר ומדורג 3 הפסיד משחק אחד שלאחריו הוא פרש מהטורניר....
-
eg99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
אני לא מסכים.הרמה של המסאסטרס הזה היא די נמוכה, לא יודע אם זה מוטיבציה, עייפות או משהו אחר אבל המשחקים מאוד חלשים ומשעממים....
התוצאות אולי לא מעניינות, אבל חלק מהמשחקים ממש מרתקים.
פרר צונגה וברדיץ מציגים טניס מדהים.
הפרשן המצויין (מישהו יודע מי זה?) של ערוץ 54 העלה מונח שהיה לי חדש - hidden match point - נקודה שבה היריב נשבר, או שבה המומנט משתנה.
בהקרבה יותר מידי משחקים אין נקודה כזו, ואז, למרות ביצועים טובים, אין עניין אמיתי.
בטורניר הזה ראינו כמה מחזות מרגשים.
לראות את הפנים של נדאל כשהוא לא מצליח למצוא שום תשובה לפדרר, זה מחזה נדיר.
לראות אתמול את המהפך של ברדיץ.
את נקודת המשחק של ברדיץ מול דיוקוביץ, שאחריה דיוקוביץ ניצח בכל זאת.
הטניס המושלם של פדרר, שכיריביו לא בשיא הוא עדיין עולה עליהם.
נכון שכשבחצי גמר 3 מדורגים אינם זה פוגע, אבל ביש מספיק משחקים מעניינים וברמה גבוהה.
זו דעתי.
מדברים על ג"ס חמישי (בייגין/שנגחאי)...אני אפילו הייתי שוקל להוריד טורניר גראנד סלאם אחד בעונה. לדוגמא שכל טורניר גרנד סלאם ייתקיים 3 פעמיים ב 4 שנים...
ערן
-
eg99
-
- חבר ותיק

אחרי 5-5, פדרר נותן גז, מנצח 5-7 את פרר, ומוביל כבר 0-2 בשניה.
חוסן מנטלי הוא שם המשחק.
פרר כשל גם אתמול בלילה וגם עכשיו.
אפילו אם זה לכמה דקות בודדות.
חוסן מנטלי הוא שם המשחק.
פרר כשל גם אתמול בלילה וגם עכשיו.
אפילו אם זה לכמה דקות בודדות.
ערן
-
eg99
-
- חבר ותיק

פדרר מנצח 3-6 בשניה ועולה בקלות לגמר.
ב 22:00 - צונגה - ברדיץ.
אל תתנו לשמות "הקטנים" להטעות אתכם.
מדובר בשניים שמשחקים טניס נהדר ונמצאים בכושר מצויין.
יכול להתפתח משחק טוב.
ב 22:00 - צונגה - ברדיץ.
אל תתנו לשמות "הקטנים" להטעות אתכם.
מדובר בשניים שמשחקים טניס נהדר ונמצאים בכושר מצויין.
יכול להתפתח משחק טוב.
ערן
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אם אני לא טועה, הפרשן של ערוץ 54 זה הראל לוי.
-
eg99
-
- חבר ותיק

הגמר הערב לא לפני 19:30.
ערן
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

פדרר וצונגה נכנסים למערכה שלישית.
צונגה לקח שובר שיוויון במערכה השנייה
צונגה לקח שובר שיוויון במערכה השנייה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

פדרר לוקח את השלישית ואת הטורניר (די כצפוי יש לומר)
- osherov
-
- גורו Android

- Shayosef
-
- חבר מכור קשה

צונגה עדיין ילד, הוא צריך קצת שלווה במשחק.
הוא עדיין שחקן מאוד מסוכן וכיף לצפות בו.
טורניר קצת מאכזב מבחינתי אבל הכי חשוב שפדרר לקח
איזה כיף היה לראות כמה הוא רצה את זה בסוף המשחק שהכל השתחרר.
אפילו אשתו שבדר"כ מסמסת לאלוהים ואישתו בזמן המשחקים שלו במערכה האחרונה כססה ציפורניים ועודדה אותו.
דבר נוסף, למה בשם כל מה שקדוש הביאו את נאור ציון לאולפן !!! הוא ניפח לי את הראש כל המערכה הראשונה, כמה אנשים צריך באולפן ??
הוא עדיין שחקן מאוד מסוכן וכיף לצפות בו.
טורניר קצת מאכזב מבחינתי אבל הכי חשוב שפדרר לקח
אפילו אשתו שבדר"כ מסמסת לאלוהים ואישתו בזמן המשחקים שלו במערכה האחרונה כססה ציפורניים ועודדה אותו.
דבר נוסף, למה בשם כל מה שקדוש הביאו את נאור ציון לאולפן !!! הוא ניפח לי את הראש כל המערכה הראשונה, כמה אנשים צריך באולפן ??
שי
-
eg99
-
- חבר ותיק

את נאור לא הביאו. הוא הזמין את עצמו כאוהד של פדרר
ערן
- Shayosef
-
- חבר מכור קשה

שינעלו את האולפן פעם הבאה, עוד גו פדרר אחד שלו ואני הייתי מאבד את זה.

שי
- tomer_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
באמת לא ברור הקטע עם אהדה של צד מסוים בטניס בשידור... מתי יבינו בארץ שטניס זה לא כדורגל ולא הולכים למגרש עם צעיפים וצועקים יאללה בית"ר...
בכדורגל זה כיף, בטניס זה די פאתטי וממש לא מקצועי.
אני את הטניס תמיד אוהב לראות ביורוספורט, עדיין כמה רמות מעל השידור בארץ.
אני את הטניס תמיד אוהב לראות ביורוספורט, עדיין כמה רמות מעל השידור בארץ.
- osherov
-
- גורו Android

תומר,
אתה פשוט טועה...
בטח שבטניס יש הרבה מאוד אנשים במגרש ומחוצה לו שאוהדים צד אחד והערצה שלהם יכולה בקלות להגיע לרמה של אוהד שרוף בכדורגל. הם עושים רעש בעד הפייבוריט שלהם שיכול להרעיש עולמות\אולמות. ההבדל הוא שיש כללים שכאילו מגדירים את דרכי האהדה של הצופה בזמן המשחק. גם במגרש עצמו (למעט בגביע הדוויס) וגם באולפן שמשדר את המשחק. אני, אישית, לא חושב שיש בעייה שאוהד שרוף באולפן יתפוס צד. העניין הוא שנאור פשוט לא עשה את זה טוב במשחק הגמר
אתה פשוט טועה...
בטח שבטניס יש הרבה מאוד אנשים במגרש ומחוצה לו שאוהדים צד אחד והערצה שלהם יכולה בקלות להגיע לרמה של אוהד שרוף בכדורגל. הם עושים רעש בעד הפייבוריט שלהם שיכול להרעיש עולמות\אולמות. ההבדל הוא שיש כללים שכאילו מגדירים את דרכי האהדה של הצופה בזמן המשחק. גם במגרש עצמו (למעט בגביע הדוויס) וגם באולפן שמשדר את המשחק. אני, אישית, לא חושב שיש בעייה שאוהד שרוף באולפן יתפוס צד. העניין הוא שנאור פשוט לא עשה את זה טוב במשחק הגמר
- tomer_h
-
- חבר ותיק

אני בכוונה אמרתי שזה מפריע לי בשידור. מבחינת קהל זה חוויה בכל מקרה וזה לא מפריע כלל, כי זה כל המטרה של משחק תחרותי.
לגבי העניין בשידור אנחנו כנראה חלוקים. אני מאוד לא אוהב לשמוע מישהו באולפן שידור שתופס צד ומסיח את הפוקוס מהאלמנטים של המשחק, ההסבר על השחקנים והתפקוד שלהם וכו', לעבר אהדה עיוורת של צד אחד והדגשה של הבעיות/יתרונות שלו בלבד.
אני האמת לא אוהב את זה גם בכדורגל (ראה ערך דני נוימן) ובטח שלא בטניס.
שידור אמור להיות אובייקטיבי עד כמה שאפשר (אלא אם מדובר בנבחרת או ייצוג קבוצה בחו"ל שזה כבר משהו אחר) וזה לא אומר שהוא לא צריך להיות ייצרי או רגשי, רק לא מוטה.
לגבי העניין בשידור אנחנו כנראה חלוקים. אני מאוד לא אוהב לשמוע מישהו באולפן שידור שתופס צד ומסיח את הפוקוס מהאלמנטים של המשחק, ההסבר על השחקנים והתפקוד שלהם וכו', לעבר אהדה עיוורת של צד אחד והדגשה של הבעיות/יתרונות שלו בלבד.
אני האמת לא אוהב את זה גם בכדורגל (ראה ערך דני נוימן) ובטח שלא בטניס.
שידור אמור להיות אובייקטיבי עד כמה שאפשר (אלא אם מדובר בנבחרת או ייצוג קבוצה בחו"ל שזה כבר משהו אחר) וזה לא אומר שהוא לא צריך להיות ייצרי או רגשי, רק לא מוטה.
- osherov
-
- גורו Android

- tomer_h
-
- חבר ותיק

ברור, אבל עדיין השתמש בפלטפורמה של אולפן שידור
וזאת הנקודה הבעייתית.
בכל מקרה, לא ראיתי את השידור הנ"ל, לכן לא יכול לחוות דיעה יותר מדי על הדרך בה זה שודר, רק לפי מה שציינו פה האנשים.
בכל מקרה, לא ראיתי את השידור הנ"ל, לכן לא יכול לחוות דיעה יותר מדי על הדרך בה זה שודר, רק לפי מה שציינו פה האנשים.