osherov כתב:כבר הרבה זמן לא ראיתי סתירה של 180 מעלות בהודעה קצרה כל כך בפורוםmolvy כתב:
ובנימה אחרת
לדעתי השרשור הזה הפך לדו שיח של חרשים אילמים ועוורים כל אחד אומר מה שהוא חושב בלי לנסות לעכל ולהכיל את מה שהאחר אומר כך שלדעתי השרשור מיצה את עצמו.
אין זה אומר שאני פורש מהדיון אלא רק מבקש מהאנשים לנסות לחשוב על הצד השני
אני חשבתי עמוקות והגעתי למסקנה שהצד השני מדבר שטויות....![]()
(אלא אם זה נאמר מתוך ציניות מוזרה)...
גלעד שליט בדרך הבייתה?
קראתי פעמיים, ולא הצלחתי להבין את מה אתה מנסה להגיד פה.molvy כתב:ברור שלא מפתיע
אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.
...
הסקר מבטא את דעת הנשאלים (ומייצג את דעת כולם, אם נעשה כמו שצריך).
האם הציבור הושפע מהתקשורת? ודאי שכן, כמו שהושפע מגורמים אחרים, אבל האם זה מוריד במשהו מערך דעתו?
משתמע מדבריך שיש איזה דיעה "נכונה" שאם לא הייתה תקשורת אז היא הייתה גוברת, אך התקשורת באה והפכה לאנשים את דעתם.
מדובר בתקשורת חופשית. אנשים קוראים ושומעים, משתכנעים לכאן או לכאן. (לא רק מהתקשורת ולא בעיקר מהתקשורת, אלא בעיקר מהסובבים אותם). זה תהליך בריא של החלפת דעות והשפעה על דעות.
משה
התקשורת מחליטה מה להראות, ואם היא הייתה מחליטה להדגיש את זה שעל עסקת ג'יבריל נרצחו 250 איש יכול להיות שהמצב היה שונה, זה כמו שמראים אותנו בתקשורת הערבית, שאתה מראה צד אחד זה מה שהאנשים יודעים, רוב האנשים מסתפקים במה שמדווחים בחדשות ולכן זה בהחלט גורם משפיע, ושיש למישהו חצי אינפורמציה על מה שקורה בעקבות עסקאות כאלו, זה התוצאות שאתה מקבלmoco כתב:קראתי פעמיים, ולא הצלחתי להבין את מה אתה מנסה להגיד פה.molvy כתב:ברור שלא מפתיע
אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.
...
האם הציבור הושפע מהתקשורת? ודאי שכן, כמו שהושפע מגורמים אחרים, אבל האם זה מוריד במשהו מערך דעתו?
משתמע מדבריך שיש איזה דיעה "נכונה" שאם לא הייתה תקשורת אז היא הייתה גוברת, אך התקשורת באה והפכה לאנשים את דעתם.
מדובר בתקשורת חופשית. אנשים קוראים ושומעים, משתכנעים לכאן או לכאן. (לא רק מהתקשורת ולא בעיקר מהתקשורת, אלא בעיקר מהסובבים אותם). זה תהליך בריא של החלפת דעות והשפעה על דעות....
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
moco
דבריך היו מאוד נכונים אם הדיון שאנו מנסים לייצר כאן,
שמביא את הדעה הנוספת ממה שיצא לי להכיר היטב ב- 5 שנים האחרות,
היה מתנהל בתקשורת לפני חתימה על עסקה.
אבל לא כך הדבר.
לא היה דיון תקשורתי מאוזן, היה מסע שיווק ופרסום שהרבה מידי אנשים גזרו עליו קופון (בכלל ובתקשורת בפרט),
יש כאן פסטיבל עיוור וקהה חושים ורגישות הן למשפחות השכולות והן למשפחת שליט (שכרגע נהנים מחיבוק הדב של התקשורת).
הסקר לא מבטא דיעה של שום עם.
הוא מבטא את התשובה הסבירה שהיתה מתקבלת לשאלה שנשאלה - זה הכל, וצורת השאלה היא שקובעת את הפירוש שכל עונה יוצק לתוכה.
אין כאן דעה נכונה ולא נכונה, בשום צד של המטבע הזה.
יש כאן מחטף תקשורתי של הדיון לרמה רדודה של שיווק ופרסום,
עמוס סיסמאות וקלישאות סוחטות דמעות ומרגשות - עם אפס רציונאל וניתוח אמיתי של המצב
(מצטער, אבל ככה לא לוקחים החלטה ניהולית שמשפיעה על חיי אדם),
יש כאן ספין פוליטי לקראת הבחירות,
יש כאן ראייה קצרת טווח של ההנהגה ויש כאן חוסר אחריות משווע של הראשים החדשים בכוחות הביטחון,
שכנראה סומכים שעברם לא חשוף לציבור לגבי מידת נגיעתם בנושא (ויש להם הרבה מאוד חלק במחדל הזה מעצם שייכותם לצמרת של המערכת שכשלה, עוד לפני המינוי).
התחושה שאני קיבלתי מהמלצות ראשי הביטחון - "תורידו את הקוף הזה מאיתנו, בכל מחיר", לא שום דבר אחר.
כי משום מה עם גופות למערכת הביטחון הרבה יותר קל להתמודד מאשר עם אימהות.
האם יהיה תחקיר מקיף על הפאשלה הזו? ברור שלא.
לא ועדת חקירה, ואפילו לא תחקיר של עיתונאי קיקיוני מערוץ נידח.
למה? כי מי שאחראי לדיון הציבורי, או ליתר דיוק לכך שאין דיון ציבורי - זו התקשורת.
מי שמעצב דעת קהל בכך שלא חושף אותו לדעות ורעיונות נוספים היא התקשורת.
(כל תכנית ריאליטי, חדשות, אירועי ספורט, מגזינים יומיים תוכניות אירוח וכו' הזכירו את גלעד שליט והוסיפו כמה חשוב לשחרר אותו. וכשהוזכרה המילה "מחיר" לרוב הופיע לפניה המילה "בכל". יש משטרים שזה נקרא בהם שטיפת מוח)
דבריך היו מאוד נכונים אם הדיון שאנו מנסים לייצר כאן,
שמביא את הדעה הנוספת ממה שיצא לי להכיר היטב ב- 5 שנים האחרות,
היה מתנהל בתקשורת לפני חתימה על עסקה.
אבל לא כך הדבר.
לא היה דיון תקשורתי מאוזן, היה מסע שיווק ופרסום שהרבה מידי אנשים גזרו עליו קופון (בכלל ובתקשורת בפרט),
יש כאן פסטיבל עיוור וקהה חושים ורגישות הן למשפחות השכולות והן למשפחת שליט (שכרגע נהנים מחיבוק הדב של התקשורת).
הסקר לא מבטא דיעה של שום עם.
הוא מבטא את התשובה הסבירה שהיתה מתקבלת לשאלה שנשאלה - זה הכל, וצורת השאלה היא שקובעת את הפירוש שכל עונה יוצק לתוכה.
אין כאן דעה נכונה ולא נכונה, בשום צד של המטבע הזה.
יש כאן מחטף תקשורתי של הדיון לרמה רדודה של שיווק ופרסום,
עמוס סיסמאות וקלישאות סוחטות דמעות ומרגשות - עם אפס רציונאל וניתוח אמיתי של המצב
(מצטער, אבל ככה לא לוקחים החלטה ניהולית שמשפיעה על חיי אדם),
יש כאן ספין פוליטי לקראת הבחירות,
יש כאן ראייה קצרת טווח של ההנהגה ויש כאן חוסר אחריות משווע של הראשים החדשים בכוחות הביטחון,
שכנראה סומכים שעברם לא חשוף לציבור לגבי מידת נגיעתם בנושא (ויש להם הרבה מאוד חלק במחדל הזה מעצם שייכותם לצמרת של המערכת שכשלה, עוד לפני המינוי).
התחושה שאני קיבלתי מהמלצות ראשי הביטחון - "תורידו את הקוף הזה מאיתנו, בכל מחיר", לא שום דבר אחר.
כי משום מה עם גופות למערכת הביטחון הרבה יותר קל להתמודד מאשר עם אימהות.
האם יהיה תחקיר מקיף על הפאשלה הזו? ברור שלא.
לא ועדת חקירה, ואפילו לא תחקיר של עיתונאי קיקיוני מערוץ נידח.
למה? כי מי שאחראי לדיון הציבורי, או ליתר דיוק לכך שאין דיון ציבורי - זו התקשורת.
מי שמעצב דעת קהל בכך שלא חושף אותו לדעות ורעיונות נוספים היא התקשורת.
(כל תכנית ריאליטי, חדשות, אירועי ספורט, מגזינים יומיים תוכניות אירוח וכו' הזכירו את גלעד שליט והוסיפו כמה חשוב לשחרר אותו. וכשהוזכרה המילה "מחיר" לרוב הופיע לפניה המילה "בכל". יש משטרים שזה נקרא בהם שטיפת מוח)
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7045
- נתן תודות: 1275 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
אם מה שאתה אומר נכון אז כל אלו שמפרסמים במיטב כספם מבזבזים את כספם לריק והפרסומות ממש לא עושות כלום.moco כתב:קראתי פעמיים, ולא הצלחתי להבין את מה אתה מנסה להגיד פה.molvy כתב:ברור שלא מפתיע
...
מדובר בתקשורת חופשית. אנשים קוראים ושומעים, משתכנעים לכאן או לכאן. (לא רק מהתקשורת ולא בעיקר מהתקשורת, אלא בעיקר מהסובבים אותם). זה תהליך בריא של החלפת דעות והשפעה על דעות....
ברור שמסע תקשורתי מטה את דעת הציבור יותר מזה מסע תקשורתי ששאינו מסע פרסומי משנה את דעת הציבור אפילו יותר.
ופה היה הרבה מעבר למסע תקשורתי היה פה בליץ תקשורתי שהיה מכוון ישירות אל הרגש של הציבור כל המנייה של מספר הימים שגלעד בשבי וההעצמה של המצדדים מול המתנגדים הרי לא שמענו את המתנגדים כלל ואתה עדיין חושב שלתקשורת לא היה פה חלק מכריע בהטיית הכף ובלחץ כלל לא מתון לקראת פשרה?!
כמובן שיש בארץ תקשורת חופשית אבל בפירוש אין פה תקשורת מאוזנת וכאשר התקשורת לא מאוזנת (למשל זה שהתקשורת עטפה את שרון בצמר גפן כדי שיוכל להשלים את ההתנתקות וההתבטאות של יאותרג-מלשון אתרוג שרון) היא קובעת אג'נדה של מדינה. וזה בדיוק מה שקרה פה.
- molvy
- חבר במועדון HT

המשפט האחרון שלי היה בפירוש ציני כי ככול הנראה גם אני נוהג פה כמו כולםhaimbl כתב:osherov כתב:כבר הרבה זמן לא ראיתי סתירה של 180 מעלות בהודעה קצרה כל כך בפורוםmolvy כתב:
ובנימה אחרת
לדעתי השרשור הזה הפך לדו שיח של חרשים אילמים ועוורים כל אחד אומר מה שהוא חושב בלי לנסות לעכל ולהכיל את מה שהאחר אומר כך שלדעתי השרשור מיצה את עצמו.
אין זה אומר שאני פורש מהדיון אלא רק מבקש מהאנשים לנסות לחשוב על הצד השני
אני חשבתי עמוקות והגעתי למסקנה שהצד השני מדבר שטויות....![]()
(אלא אם זה נאמר מתוך ציניות מוזרה)......
וכך אנחנו מנהלים פה דו שיח של חרשים
איזה פלפולים אתם מביאים פה כדי לנסות לשכנע את עצמכם שבעצם התקשורת היא זאת שגרמה ל 79% להיות בעד ביצוע העיסקה!
אם היחס היה 52:48 אחוז עוד ניתן היה להקשיב להגיון הזה, אבל רוב כזה לא נובע מהתקשורת (שבאמת תפסה פה את עמדת המשפחה). אלא פשוט נובע מהזהדהות של רובנו עם הכאב והצער של משפחת שליט ובעיקר עם הסבל של החייל החי גלעד שהוחזק בעזה כמעט חמש וחצי שנים. פרשיית רון ארד, ללא ספק תרמה לרצון העם לסיים את הפרשייה הזאת עם "חייל חיי ביד" ולא חייל מת בשבי, גם במחיר "הזוי" כל כך. ברור שלכולם יש כאב והזהדות עם קורבנות הטרור, אבל מה לעשות שבשביל רובנו הכאב של משפחה לה יש חייל חי בשבי, הוא יותר גדול מהכאב של משפחה שכולה. מהסיבה הפשוטה, שאת הכאב של הראשונים ניתן לבטל ע"י החזרת החייל, אבל את ההרוגים, למרבה הצער, כבר לא ניתן יהיה להחזיר. אני אוסיף ואומר שאותי היה מאוד מעניין לקרוא סקר בקרב כל המשפחות השכולות לגבי ביצוע העיסקה. אני לא בטוח בכלל שהתשובה כאן הייתה חד משמעית נגד. אני לא בטוח שבקרב המשפחות האלה היה בכלל רוב כנגד העיסקה
אגב, השאלה בסקר המדובר הייתה: האם אתה תומך בעסקה לשחרור גלעד שליט תמורת 1027 מחבלים?
אם היחס היה 52:48 אחוז עוד ניתן היה להקשיב להגיון הזה, אבל רוב כזה לא נובע מהתקשורת (שבאמת תפסה פה את עמדת המשפחה). אלא פשוט נובע מהזהדהות של רובנו עם הכאב והצער של משפחת שליט ובעיקר עם הסבל של החייל החי גלעד שהוחזק בעזה כמעט חמש וחצי שנים. פרשיית רון ארד, ללא ספק תרמה לרצון העם לסיים את הפרשייה הזאת עם "חייל חיי ביד" ולא חייל מת בשבי, גם במחיר "הזוי" כל כך. ברור שלכולם יש כאב והזהדות עם קורבנות הטרור, אבל מה לעשות שבשביל רובנו הכאב של משפחה לה יש חייל חי בשבי, הוא יותר גדול מהכאב של משפחה שכולה. מהסיבה הפשוטה, שאת הכאב של הראשונים ניתן לבטל ע"י החזרת החייל, אבל את ההרוגים, למרבה הצער, כבר לא ניתן יהיה להחזיר. אני אוסיף ואומר שאותי היה מאוד מעניין לקרוא סקר בקרב כל המשפחות השכולות לגבי ביצוע העיסקה. אני לא בטוח בכלל שהתשובה כאן הייתה חד משמעית נגד. אני לא בטוח שבקרב המשפחות האלה היה בכלל רוב כנגד העיסקה
אגב, השאלה בסקר המדובר הייתה: האם אתה תומך בעסקה לשחרור גלעד שליט תמורת 1027 מחבלים?
- molvy
- חבר במועדון HT

osherov
התגובה שלך היא אחלה דוגמה לדו שיח של חרשים שאנו מנהלים.
ההתנגדות שלנו נובעת מהסטורית הרציחות על ידי מחבלים ששוחררו. ומעובדת הויתור על ההרתעה הישראלית מול האוייב.
איפה בסקרים זה נשאל?
איפה בסקרים הוזכרה ההרתעה האבודה.
איפה בסקרים הוזכרה העובדה שאנחנו מעודדים את החטיפה הבאה?
זה כמו שתשאל את ילד בן שלוש האם הוא מוכן לשלם אלפיים שקל עבור הסוכריה שהוא רוצה.
ברור שכולם בעד העסקה ושחרור המחבלים עבור חייל שיחזור בשלום אבל האם הם מוכנים שאנשים ייהרגו בשביל זה?
אם השאלה היתה "היית מוכן להחזיר את גלעד אם זה אומר שיהרגו עשרים ישראלים חפים מפשע ילדים ונשים או יותר גרוע האם תהייה מוכן לשחררם אם זה אומר שקרוב משפחה שלך יהרג על ידי אחד המשוחררים" אתה באמת חושב שמישהו היה בעד?
אני נותן את הדוגמה הזו כי כל מי שהתנגד לעסקה נשאל ואם זה היה הבן שלך שם למטה בצינוק גם היית מתנגד וגם אותי שאלו אם הייתי מוכן שהבן שלי ישתתף במבצע צבאי לשחרור גלעד.
התגובה שלך היא אחלה דוגמה לדו שיח של חרשים שאנו מנהלים.
ההתנגדות שלנו נובעת מהסטורית הרציחות על ידי מחבלים ששוחררו. ומעובדת הויתור על ההרתעה הישראלית מול האוייב.
איפה בסקרים זה נשאל?
איפה בסקרים הוזכרה ההרתעה האבודה.
איפה בסקרים הוזכרה העובדה שאנחנו מעודדים את החטיפה הבאה?
זה כמו שתשאל את ילד בן שלוש האם הוא מוכן לשלם אלפיים שקל עבור הסוכריה שהוא רוצה.
ברור שכולם בעד העסקה ושחרור המחבלים עבור חייל שיחזור בשלום אבל האם הם מוכנים שאנשים ייהרגו בשביל זה?
אם השאלה היתה "היית מוכן להחזיר את גלעד אם זה אומר שיהרגו עשרים ישראלים חפים מפשע ילדים ונשים או יותר גרוע האם תהייה מוכן לשחררם אם זה אומר שקרוב משפחה שלך יהרג על ידי אחד המשוחררים" אתה באמת חושב שמישהו היה בעד?
אני נותן את הדוגמה הזו כי כל מי שהתנגד לעסקה נשאל ואם זה היה הבן שלך שם למטה בצינוק גם היית מתנגד וגם אותי שאלו אם הייתי מוכן שהבן שלי ישתתף במבצע צבאי לשחרור גלעד.
molvy,
אתה חייב להפנים שרוב העם לא נמצא בדעתך. אתה מדחיק את המציאות הזאת מתוך ההבנה פנימית שהסיבה שהעם חושב כך נובעת מטמטום של האנשים עצמם ושל מניפוליציה תקשרותית ושל שאלה לא נכונה במשאל (שזה באמת מגוחך). למרות שהעם בחלקו מטומטם ולמרות שהתקשורת סוביקטיבית. עדיין, למרות זה, האנשים מספיק "לא טיפשים" כדי להבין את הסיכון בעיסקה הזאת. צריך לשאול אולי פסיכולוגים כדי להבין למה יש רוב גורף כל כך בעד העיסקה למרות הסיכון הברור והמיידי, אבל זה עדיין לא ישנה את העובדה שעם כל הפלפולים שלך, הרוב כאן בעד העיסקה עם כל המשתמע ממנה ועם כל ניסוח לשאלת המשאל!
שמעתי היום ברדיו שאחת הסיבות לכך שהעם כל כך בעד העיסקה, נובע מכך שאנשים כמעט תמיד יעדיפו את האופק הורוד בעתיד הקרוב על פני המחשבה על אופק שחור בעתיד הרחוק.
עצה לי אלייך, אל תתיימר לחשוב שאתה מבין פה משהו שאחרים לא מבינים. רוב האנשים פה מבינים יפה מאוד את ההשלכות והסיכונים של מהלך כזה ועדיין הם בעד העיסקה. זה לא נובע מטפשות או חוסר הבנת המצב אלא נובע מבחירה מוסכלת ואישית שונה משלך
אתה חייב להפנים שרוב העם לא נמצא בדעתך. אתה מדחיק את המציאות הזאת מתוך ההבנה פנימית שהסיבה שהעם חושב כך נובעת מטמטום של האנשים עצמם ושל מניפוליציה תקשרותית ושל שאלה לא נכונה במשאל (שזה באמת מגוחך). למרות שהעם בחלקו מטומטם ולמרות שהתקשורת סוביקטיבית. עדיין, למרות זה, האנשים מספיק "לא טיפשים" כדי להבין את הסיכון בעיסקה הזאת. צריך לשאול אולי פסיכולוגים כדי להבין למה יש רוב גורף כל כך בעד העיסקה למרות הסיכון הברור והמיידי, אבל זה עדיין לא ישנה את העובדה שעם כל הפלפולים שלך, הרוב כאן בעד העיסקה עם כל המשתמע ממנה ועם כל ניסוח לשאלת המשאל!
שמעתי היום ברדיו שאחת הסיבות לכך שהעם כל כך בעד העיסקה, נובע מכך שאנשים כמעט תמיד יעדיפו את האופק הורוד בעתיד הקרוב על פני המחשבה על אופק שחור בעתיד הרחוק.
עצה לי אלייך, אל תתיימר לחשוב שאתה מבין פה משהו שאחרים לא מבינים. רוב האנשים פה מבינים יפה מאוד את ההשלכות והסיכונים של מהלך כזה ועדיין הם בעד העיסקה. זה לא נובע מטפשות או חוסר הבנת המצב אלא נובע מבחירה מוסכלת ואישית שונה משלך
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
שאלה לצינקנים:
*האם הקרבת רון ארד שלא יחזור עוד לעולם לא הספיקה לנו?
*האם הייתם מוכנים להקריב את עצמכם ולהסגיר עצמכם לחמאס ,לעבור את הגבול ולהתחלף עם גלעד,אם הדבר היה
ניתן,ומפריחים סיסמאות בגין לא לתת כופר בדמות מרצחים עם דם על היידיים,ולהירקב לנצח בבור של החמאס.
*האם הייתם מוכנים להקריב את עצמכם ולהסגיר עצמכם לחמאס ,לעבור את הגבול ולהתחלף עם גלעד,אם הדבר היה
ניתן,ומפריחים סיסמאות בגין לא לתת כופר בדמות מרצחים עם דם על היידיים,ולהירקב לנצח בבור של החמאס.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
בימים כאלה צריך להיות שמחים שלא אנחנו אמורים לקבל את ההחלטות.
בימים כאלה מבינים שיש החלטות שחייבים לקבל, כל החלטה תהיה הרת גורל ואין החלטה שתהיה טובה לכולם.
בימים כאלה צריך לכאוב את כאב המשפחות השקולות, שרוצחי בני משפחתם לא נמקים בכלא עד יומם האחרון.
בימים כאלה צריך לשמוח את שמחת משפחת שליט.
אתמול קראתי סיפור לילדות שלי, להבדיל אלף אלפי הבדלות, סיפור שמדבר על מעבר מגן לכיתה א' ולפני שאתם תוקפים אותי על ההקבלה, אני כבר אומר שאין שום הקבלה, אבל השאלה הנשאלת שם לאורך כל הסיפור היא האם אני שמח או עצוב.
והשורה האחרונה מהדהדת:
"עכשיו אני יודע - אני גם שמח וגם עצוב, כן, כנראה יש כזה שילוב!"
בימים כאלה מבינים שיש החלטות שחייבים לקבל, כל החלטה תהיה הרת גורל ואין החלטה שתהיה טובה לכולם.
בימים כאלה צריך לכאוב את כאב המשפחות השקולות, שרוצחי בני משפחתם לא נמקים בכלא עד יומם האחרון.
בימים כאלה צריך לשמוח את שמחת משפחת שליט.
אתמול קראתי סיפור לילדות שלי, להבדיל אלף אלפי הבדלות, סיפור שמדבר על מעבר מגן לכיתה א' ולפני שאתם תוקפים אותי על ההקבלה, אני כבר אומר שאין שום הקבלה, אבל השאלה הנשאלת שם לאורך כל הסיפור היא האם אני שמח או עצוב.
והשורה האחרונה מהדהדת:
"עכשיו אני יודע - אני גם שמח וגם עצוב, כן, כנראה יש כזה שילוב!"
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אף אחד לא אמר שזו החלטה קלה לוותר על שחרורו במיוחד אם משווים את זה לרון ארד.זורו44 כתב:שאלה לצינקנים:
ניתן,ומפריחים סיסמאות בגין לא לתת כופר בדמות מרצחים עם דם על היידיים,ולהירקב לנצח בבור של החמאס....
לגבי השאלה השניה, ממתי אנשי הדיון הם SAY בכל הקשור לעסקה. יש תומכים ויש מתנגדים, בהסתכלות ברמה המדינית לא האישית.
לא חושב שיש ספק שברמה האישית כל אחד היה בעד איזו עסקה שלא תהיה.
ונכון ההקרבה שלנו בכל מה שקשור לאזרחנו וחיילנו מבדילה אותנו מכל מדינה אחרת בעולם, לטוב ולרע.
אני לא מצליח להבין את ההתנגדות לעסקה, יש חייל צה"ל שנמצא בשבי של ארגון טרור כבר כמה שנים החובה שלנו היא לשחררו הייתי מעדיף פתרון צבאי, גם במחיר של סיכון חיי חיילים, אבל אם הפתרון לא נגיש והדרג המדיני החליט על עסקת חילופי שבויים כך יהיה, האופציה של לוותר על חייל שנחטף במהלך פעילות מבצעית לא באה בחשבון ובשנים עברו לא הייתה נשקלת כלל.
אנחנו לא במשחק שחמט ומחליטים לוותר על חייל כדי להציל אחר, ערכי צה"ל שגדלנו עליהם תמיד חינכו לערבות הדדית והצלת חיי אדם גם במחיר סיכון חיינו, אני מניח שהשר ליברמן חונך אחרת וכך יכל להצביע נגד העסקה, לגבי לנדאו ויעלון אני מניח שהם רוצים לשמור לעצמם את זכות ה"אמרתי לכם" בפעם הבאה שיתרחש חלילה איזשהו אירוע פח"ע.
לגבי הסכנות הצפויות מהעסקה אני לא אתיימר להיות מבין גדול אבל דעתי האישית היא שחמאס ושאר ארגוני הטרור מנסים לפגוע בנו כל הזמן ולצערנו גם מצליחים מפעם לפעם, הסיבה שההצלחות שלהם מוגבלות איננה קשורה למחסור בסד"כ ועוד 1027 אסירים, רשעים ונבזיים ככל שיהיו, לא יהוו חיזוק כל כך משמעותי לחמאס.
אם העסקה הזו לא הייתה יוצאת לפועל ובעצם היו מוותרים על חייו של גלעד, אני באופן אישי הייתי עושה הכל להתחמק משירות מילואים ולא הייתי נותן לילדיי כשתגיע שעתם להתגייס ליחידה קרבית, אם בכלל.
אני בטוח שאני לא לבד בדעה זו
אנחנו לא במשחק שחמט ומחליטים לוותר על חייל כדי להציל אחר, ערכי צה"ל שגדלנו עליהם תמיד חינכו לערבות הדדית והצלת חיי אדם גם במחיר סיכון חיינו, אני מניח שהשר ליברמן חונך אחרת וכך יכל להצביע נגד העסקה, לגבי לנדאו ויעלון אני מניח שהם רוצים לשמור לעצמם את זכות ה"אמרתי לכם" בפעם הבאה שיתרחש חלילה איזשהו אירוע פח"ע.
לגבי הסכנות הצפויות מהעסקה אני לא אתיימר להיות מבין גדול אבל דעתי האישית היא שחמאס ושאר ארגוני הטרור מנסים לפגוע בנו כל הזמן ולצערנו גם מצליחים מפעם לפעם, הסיבה שההצלחות שלהם מוגבלות איננה קשורה למחסור בסד"כ ועוד 1027 אסירים, רשעים ונבזיים ככל שיהיו, לא יהוו חיזוק כל כך משמעותי לחמאס.
אם העסקה הזו לא הייתה יוצאת לפועל ובעצם היו מוותרים על חייו של גלעד, אני באופן אישי הייתי עושה הכל להתחמק משירות מילואים ולא הייתי נותן לילדיי כשתגיע שעתם להתגייס ליחידה קרבית, אם בכלל.
אני בטוח שאני לא לבד בדעה זו
- זורו44
- חבר מכור קשה

למה להתחמק מימלואים,ולמנוע מבני המשפחה לשרת ביחידה קרבית.?
ראית מועמדים לטיס או נווטות קרב שבגלל רון ארד שהופקר בשבי ,הסירו התנדבותם?
הסיסמא להימנע משרות צבאי לא מתאימה לאף אחד ואחת מאיתנו.
ראית מועמדים לטיס או נווטות קרב שבגלל רון ארד שהופקר בשבי ,הסירו התנדבותם?
הסיסמא להימנע משרות צבאי לא מתאימה לאף אחד ואחת מאיתנו.
אני התייחסתי למצב שבו הממשלה לא הייתה מאשרת את העסקה, גם במקרה של רון ארד, למיטב ידיעתי נעשו כל המאמצים להביאו הביתה ואם יש משהו שכל הנוגעים בדבר מכים על חטא הוא שלא הצליחו להשיב הביתה את רון.
הקולות שנשמעים עכשיו מדברים על ויתור על חיי חייל מתוך פחד על מה שיביא העתיד.
הקולות שנשמעים עכשיו מדברים על ויתור על חיי חייל מתוך פחד על מה שיביא העתיד.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
צביעות בשקל תשעים.קובי_ג כתב: אם העסקה הזו לא הייתה יוצאת לפועל ובעצם היו מוותרים על חייו של גלעד, אני באופן אישי הייתי עושה הכל להתחמק משירות מילואים ולא הייתי נותן לילדיי כשתגיע שעתם להתגייס ליחידה קרבית, אם בכלל.
אני בטוח שאני לא לבד בדעה זו...
אם אתה כזה ערכי היית צריך להפסיק לשרת עוד בפרשיית מדחת יוסוף החמורה הרבה יותר מזו (באורח פלא מי פיקד על האירוע...? מופז את ברק).
הציניקנים היחידים כאן הם אלה שמפזרים שאלו ריקות של "מה אם".שאלה לצינקנים:
ניתן,ומפריחים סיסמאות בגין לא לתת כופר בדמות מרצחים עם דם על היידיים,ולהירקב לנצח בבור של החמאס....
ולמה שאם אחליף אחד לאחד אדם עם גלעד זה יפתור את הסוגייה?
זה ימנע עסקה אחרת? זה ימנע חטיפה נוספת?
זה יקטין את הסיכוי לפיגועים?
באמת יש כאן שיח של חרשים.
אתם פשוט מתעלמים לחלוטין משלל העובדות שאני מביא ומדקלמים שוב ושוב מנטרות של "מה אם" ו- "נתמודד" ו- "בכל מחיר" ו- "חייבים כי..." ושאר מנטרות ריגשיות שפמפמו לנו קצת יותר מידי.
אני לא נגד העסקה אני נגד לקיחת החלטות דרך קמפיין ריגשי, ושיקולי בחירות.
בפעם האחרונה שזה נעשה זה נקרא הנסיגה מלבנון, שחזרנו לשם למקצה שיפורים בגלל שזה נעשה עקום, בחיפזון ומשיקול שנגוע מאוד בשיקול ריגשי (לחץ מאסיבי של ארבע אימהות בתמיכת התקשורת) ומתוצאות סקרים (ברק ניסה להציל את הקדנצייה שלו לאחר שהסקרים הראו שעם שוב הכנסת מפגרה יהיה רוב להצבעת אי אמון - הצבעה כשהתקיימה לאחר הנסיגה, היא סיימה את הקדנציה של ברק - הקדנציה הקצרה ביותר בהיסטוריה של ר"מ בישראל).
קצת הומור לשרשור הרציני הזה (לפני שחוזרים לויכוח)....הנה טוקבקיסט שמצאתי באתר CNN:
[left]Palestine made a very bad deal.
They had to release 100% of their prisoners
to get in return only 20% of the prisoners held by Israel.[/left]...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
ענק..osherov כתב:קצת הומור לשרשור הרציני הזה (לפני שחוזרים לויכוח)....הנה טוקבקיסט שמצאתי באתר CNN:[left]Palestine made a very bad deal.
They had to release 100% of their prisoners
to get in return only 20% of the prisoners held by Israel.[/left]......
אני אתחיל לקרוא טוקבקים ב- CNN,
נראים עדיפים על אלה מ- One ו- Sport5..
...
- זורו44
- חבר מכור קשה

ufffnick כתב:צביעות בשקל תשעים.קובי_ג כתב: אם העסקה הזו לא הייתה יוצאת לפועל ובעצם היו מוותרים על חייו של גלעד, אני באופן אישי הייתי עושה הכל להתחמק משירות מילואים ולא הייתי נותן לילדיי כשתגיע שעתם להתגייס ליחידה קרבית, אם בכלל.
אני בטוח שאני לא לבד בדעה זו...
אם אתה כזה ערכי היית צריך להפסיק לשרת עוד בפרשיית מדחת יוסוף החמורה הרבה יותר מזו (באורח פלא מי פיקד על האירוע...? מופז את ברק).
מסכים בהחלט.
שאלה לצינקנים:
הציניקנים היחידים כאן הם אלה שמפזרים שאלו ריקות של "מה אם".
ולמה שאם אחליף אחד לאחד אדם עם גלעד זה יפתור את הסוגייה?
זה ימנע עסקה אחרת? זה ימנע חטיפה נוספת?
זה יקטין את הסיכוי לפיגועים?
היות ומהתגובות שלך ברור שאפילו אפשרות ריאלסטית כזאת לא היתה באה בחשבון.
זה מזכיר מצב של תגרות ילדים ,בהם ילד ביריון מתעלק בילד קטן ,שתמורת "דמי חסות" נותן לו את הסנדוויץ ומוכן למכור את נשמתו תמורת זה שיפסיק להכאיב לו.איך שהוא משתחרר מאחיזתו ומתרחק חוזר לסורו ומרחוק מקלל וזורק אבנים.מה לעשות אלו החיים ,תמיד ניתן הכל וכל מחיר תמורת רגע של חופש ואושר....
ההשוואה ממש לא במקום, האירוע בקבר יוסף הוא תוצאה של החלטה פיקודית אומללה שהתקבלה בשטח ולא של החלטה טקטית מדינית, וכן נוצר אצלי סדק באמון במערכת ואני כן חושב שהאירוע הוא שערורייתי אבל לא ברמה של משבר אמון כזה שהיה נגרם לי (ברמה האישית) מאשר החלטה של מדינת ישראל לוותר על חייל