שרשור חדשות היום-יום בעולם האנדרואיד

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

Rino כתב:תודה על העדכון לגבי ה Desire HD
האם להערכתכם יהיה אפשר לרכוש אותו בארה"ב בחודש הקרוב?

תודה
...
כבר היום יש 2 מכשירים כמעט זהים לשוק האמריקאי.
ה-EVO, שהוא הדגם המקביל ל-HD
ה-G2, שהוא המקביל ל-Z

לפי מה שנאמר, השקת המכשירים תהיה באירופה ובאסיה, כך שבינתיים לא ידוע על שיווק בארה"ב.

רק ליתר ביטחון אני אציין, שה-EVO לא תומך ברשתות בארץ (שלא יהיו לך רעיונות להביא אותו לפה).

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

מה ההבדל הגדול מבחינת חומרה בין HD לבין HD2?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אריה, שמת לב בודאי שלשני המכשירים אין יציאת וידאו...
החיבור לאמצעי התצוגה יהיה דרך DLNA שממומש ב-SENSE UI.
קצת מאכזב.

גם לגבי סוג המסך, לא מצאתי סימוכין כי אכן מדובר ב-SLCD.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

pup26 כתב:מה ההבדל הגדול מבחינת חומרה בין HD לבין HD2?
...
המצלמה, מבנה המכשיר והחומרים, הכפתורים, כמות הזיכרון.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

או בקיצור, לא הרבה מאוד

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

לא הרבה.
אולי גם המסך, אבל את זה צריך עוד לבדוק.

קח בחשבון שה-HD2 מריץ את WM6.5 ואילו ה-HD יריץ את ה-FROYO עם הממשק החדש.

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243

שליחה

theAman כתב:לא הרבה.

...
http://www.htmobile.co.il/vt116245.%D7% ... %D7%9C-hd2
:roll:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

יש לטעמי הבדלים גדולים מאוד בין ה HD2 לבין ה HD....
כמובן שמערכת ההפעלה שונה לגמרי, מצלמה טובה יותר, מסך טוב יותר (אם אני זוכר נכון ל HD2 יש מסך LCD ולא SLCD), יכולת 720p, ממשק Sense UI חדש, זיכרון RAM הרבה יותר גדול (לדעתי זה יתרון ענק ולבדו היה מספיק לי לבחור בו), זיכרון פנימי גדול יותר (כנ"ל, יתרון גדול), תמיכה ב 802.11n (אם אני זוכר ה HD2 תומך ב g), מעבד טוב יותר (אומנם שניהם 1GHz אבל הדגם של ה HD הוא מתקדם יותר 8255 לעומת 8250 )

אבי,
בהרבה אתרים שמציגים את מכשיר ה HD רושמים שהוא מכיל מסך SLCD (אגב, שזה גם נשמע מאוד הגיוני)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 15/09/2010 20:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

gorelshv,
עזוב זה ממש לא אותו הדבר...מחר תצא מערכת הפעלה חדשה, מחרתיים יצא עידכון חדש, את ה Sense UI החדש לא תקבלו כל כך מהר, אני בטוח שזמן ה boot אצלכם הוא ארוך הרבה יותר....זה ממש לא זהה למכשיר שבאופן מובנה מכיל מערכת ההפעלה שלשמה הוא נוצר

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

gorelshv כתב:
theAman כתב:לא הרבה.

...
http://www.htmobile.co.il/vt116245.%D7% ... %D7%9C-hd2
:roll:
...
ידוע, ומניסיון ובדיקה שלי זה אפילו רץ יפה מאד, אבל זה עדיין לא כמו משהו native.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

osherov כתב:יש לטעמי הבדלים גדולים מאוד בין ה HD2 לבין ה HD....
כמובן שמערכת ההפעלה שונה לגמרי, מצלמה טובה יותר, מסך טוב יותר (אם אני זוכר נכון ל HD2 יש מסך LCD ולא SLCD), יכולת 720p, ממשק Sense UI חדש, זיכרון RAM הרבה יותר גדול (לדעתי זה יתרון ענק ולבדו היה מספיק לי לבחור בו), זיכרון פנימי גדול יותר (כנ"ל, יתרון גדול), תמיכה ב 802.11n (אם אני זוכר ה HD2 תומך ב g), מעבד טוב יותר (אומנם שניהם 1GHz אבל הדגם של ה HD הוא מתקדם יותר 8255 לעומת 8250 )
...
הנה ההבדלים בין המעבדים:
[img2=550x263]http://img251.imageshack.us/img251/8623/comparisoni.jpg[/img2]

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov כתב:gorelshv,
עזוב זה ממש לא אותו הדבר...מחר תצא מערכת הפעלה חדשה, מחרתיים יצא עידכון חדש, את ה Sense UI החדש לא תקבלו כל כך מהר, אני בטוח שזמן ה boot אצלכם הוא ארוך הרבה יותר....זה ממש לא זהה למכשיר שבאופן מובנה מכיל מערכת ההפעלה שלשמה הוא נוצר
...
לגבי מערכת הפעלה חדשה - אני מריץ את פרויו בגרסת FRG33 החדשה לנקסוס. תראה לי עוד מכשיר אנדרואיד שמריץ את הגרסא הזו וקיבל את העדכון באופן רשמי.
לגבי הסנס - אני אפילו לא משתמש בגרסא שמבוססת על סנס, אלא על גרסא שמבוססת על cyanogen mod בגרסא האחרונה. אני בטוח שכשהגרסא החדשה של סנס תדלוף, תצא גם גרסא ל-HD2 שתכיל אותה.
זמן ה-BOOT ארוך יותר, נכון, מ-2 סיבות: צריך קודם לעשות בוט ל-WM ומשם להפעיל את ה-bootloader של אנדרואיד וגם אז זה עולה מכרטיס הזיכרון, שתמיד יהיה איטי יותר מהזיכרון הפנימי (nand) של המכשיר. אני, אגב, רואה בזה יתרון - אני מחזיק כמה גרסאות של אנדרואיד על כרטיס הזיכרון ויכול להפעיל איזו גרסא שאני רוצה בלי לצרוב את הרום כל פעם מחדש. בכל מקרה, זה בסך הכל הבוט - לא משהו שאתה צריך לעשות לעיתים קרובות אלא רק אם נגמרת לך הסוללה, נניח...
שיחקתי עם מכשירי אנדרואיד מכל הרמות, חויית השימוש אצלי למרבה הפלא, יותר טובה (!), מכיוון שאני מקבל גירסאות משופצרות ומעודכנות שעברו קוסטומיזציה למכשיר עד הפרט האחרון וזה גם נראה במבחני ביצועים מול מכשירים כמו הנקסוס, הדיזייר והאיבו.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

gorelshv,
אני מקווה שברור לך שהבנצ'מרק הזה שמציגים את ה HD2 עם אנדרואיד מנצח את כל שאר המכשירים בפור ענק הוא שגוי מיסודו....אני מכיר מבחנים שאחרי שינויים פנימים ברום במכשיר הנקסוס הוא הוציא שם תוצאות לא הגיוניות בעליל (בגלל היכרות עם צורת המבחן עצמו). למכשיר ה HD2 יש חומרה זהה למכשיר ה Desire למעט זה שיש לו פחות זיכרון RAM דבר שבהכרח לא יכול לגרום לכך שה HD2 ירוץ מהר יותר מהדייזר או מהנקסוס, בטח כאשר מריצים אנדוריד (בטח כשמשווים את זה להרצה מכרטיס זיכרון). למכשיר ה Desire HD שהוצג פה לא רק שיש הרבה יותר זיכרון RAM אלא יש לו מעבד מתקדם הרבה יותר שהתכונה החשובה ביותר אצלו הוא GPU מתקדם הרבה יותר מזה שנמצא ב HD2, בדיזייר הישן ובנקסוס...לכן אין בכלל שאלה שאם מישהו מעוניין בישראל במכשיר של HTC בעל מסך 4.3 אינצ' שמריץ אנדרואיד אז יש לו בדיוק אופציה אחת כיום (ולא שתים)...

וזה שלא יהיה למכשיר ה HD2 תמיכה רשמית ב Sense UI על האנדרואיד זאת בעייה ענקית לכל מי שרוכש מכשיר של HTC (רוב האנשים מעדיפים את הממשק הזה על הממשק הגולמי של אנדרואיד)....אגב, לדעתי סינוג'ן לא יוציא רום שתומך ב HTC Sense (את הפורטינג הזה הוא משאיר לאנשים אחרים). צריך להזכיר גם שממשקי ה Sense UI שכן קיימים למכשירי אנדרואיד אחרים (נניח לנקסוס) תמיד לא יתנו את אותה החוייה ואותם היכולות כמו אלה שמקבלים בשימוש ה Sense UI במכשיר רשמי של HTC (נניח בדייזייר)

אגב, הנקסוס קיבל עידכון רשמי ל FRG33 (לא שיש משהו מעניין בגירסה הזאת)...משם אני מניח שנעשה פורטינג למכשיר ה HD2 (ולשאר המכשירים שקיבלו עידכון זה באופן לא רשמי)

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov כתב:gorelshv,
אני מקווה שברור לך שהבנצ'מרק הזה שמציגים את ה HD2 עם אנדרואיד מנצח את כל שאר המכשירים בפור ענק הוא שגוי מיסודו....אני מכיר מבחנים שאחרי שינויים פנימים ברום במכשיר הנקסוס הוא הוציא שם תוצאות לא הגיוניות בעליל (בגלל היכרות עם צורת המבחן עצמו). למכשיר ה HD2 יש חומרה זהה למכשיר ה Desire למעט זה שיש לו פחות זיכרון RAM דבר שבהכרח לא יכול לגרום לכך שה HD2 ירוץ מהר יותר מהדייזר או מהנקסוס, בטח כאשר מריצים אנדוריד (בטח כשמשווים את זה להרצה מכרטיס זיכרון). למכשיר ה Desire HD שהוצג פה לא רק שיש הרבה יותר זיכרון RAM אלא יש לו מעבד מתקדם הרבה יותר שהתכונה החשובה ביותר אצלו הוא GPU מתקדם הרבה יותר מזה שנמצא ב HD2, בדיזייר הישן ובנקסוס...לכן אין בכלל שאלה שאם מישהו מעוניין בישראל במכשיר של HTC בעל מסך 4.3 אינצ' שמריץ אנדרואיד אז יש לו בדיוק אופציה אחת כיום (ולא שתים)...

וזה שלא יהיה למכשיר ה HD2 תמיכה רשמית ב Sense UI על האנדרואיד זאת בעייה ענקית לכל מי שרוכש מכשיר של HTC (רוב האנשים מעדיפים את הממשק הזה על הממשק הגולמי של אנדרואיד)....אגב, לדעתי סינוג'ן לא יוציא רום שתומך ב HTC Sense (את הפורטינג הזה הוא משאיר לאנשים אחרים). צריך להזכיר גם שממשקי ה Sense UI שכן קיימים למכשירי אנדרואיד אחרים (נניח לנקסוס) תמיד לא יתנו את אותה החוייה ואותם היכולות כמו אלה שמקבלים בשימוש ה Sense UI במכשיר רשמי של HTC (נניח בדייזייר)

אגב, הנקסוס קיבל עידכון רשמי ל FRG33 (לא שיש משהו מעניין בגירסה הזאת)...משם אני מניח שנעשה פורטינג למכשיר ה HD2 (ולשאר המכשירים שקיבלו עידכון זה באופן לא רשמי)
...
אני לא אכנס איתך לדיון באיזה בנצ'מרק בדיוק השתמשו כדי לעשות את המדידות ואני לא מבין למה אתה שב ומזכיר את הסנס שאותי בכלל לא מעניין. אני רק אתקן אותך ואזכיר שלדיזייר ול-HD2 יש אותה כמות ראם - 576 (ב-2 הדגמים של ה-HD2). בדגם האמריקאי יש אפילו יותר זיכרון פנימי - 1 GB.
לגבי הדיזייר HD - אין ספק שזה מכשיר יותר מתקדם אבל לא על זה הדיון. אתה מנסה לומר שאנדרואיד על HD2 לא נותן את אותה חוייה כמו מכשיר אנדרואיד רגיל. אני אומר - זה נותן, ואף יותר מזה! יש לי כמה גרסאות שאני יכול לבחור איזו מהן להריץ בלי הצורך לעשות FLASH, פלוס האופציה להריץ את WM על יתרונותיה וכל זאת מבלי להתפשר על ביצועים - לא ב-WM ולא באנדרואיד.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

בספק של חברת HTC רשום שיש למכשיר 448MB זיכרון RAM, אז מישהו פה לא מדייק :oops:
http://www.htc.com/europe/product/hd2/s ... ation.html אולי אתה מתכוון לזיכרון הפנימי (ה ROM ולא ה RAM)...בקשר לחוייה, לא טענתי שאתה לא מקבל חוויה מעולה על האנדרואיד במכשיר שלך......אבל טענתי שאתה מקבל חוייה לא זהה למי שיש מכשיר של HTC המריץ אנרואיד רגיל שמריץ את גירסת ה Sense UI. גם אני אוהב את הממשק הערום של האנדרואיד אבל אנחנו פה יוצאי הדופן. ההבדל הוא שמי שרכש נקסוס מודע מראש שזאת הגירסה שהוא מקבל במכשיר שלו (אנרואיד גולמי) בעוד מי שרוכש HTC מצפה לקבל את ה Sense UI המוכר והטוב והאהוב ע"י רוב האנשים....המטרה שלי בתגובות האלה הוא שלא במקרה מישהו ילך וירכוש את ה HD2 מתוך מטרה להריץ עליו אנדרואיד......אם אתה רוצה אנרואיד של חברת HTC תרכוש מכשיר אנרואיד של החברה (כמו ה Desire ה HD וה Z)....אם אתה רוצה WinMo תרכוש HTC HD2 (ותדע שאתה מקבל יכולת נפלאה נוספת המאפשרת לך להריץ גם אנדרואיד על המכשיר).....רוצה מכשיר Phone 7 אז חכה עוד קצת ותרכוש את אחד המכשירים החדשים שיצאו בקרוב (גם ל HTC יהיה מכשיר כזה)...

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

osherov כתב:בספק של חברת HTC רשום שיש למכשיר 448MB זיכרון RAM, אז מישהו פה לא מדייק :oops:
http://www.htc.com/europe/product/hd2/s ... ation.html
...
http://www.htmobile.co.il/vt104539.HD2- ... 7%99%D7%A9

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

gorelshv,
לא הבנתי....כמה RAM יש לרוכש מכשיר HD2 באירופה ובארה"ב? (בלי עידכון גירסת ה ROM שלו)...למה רשום באתר החברה על פחות זיכרון

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לשניהם יש את אותו זיכרון ראם. המכשיר האירופאי שווק כמה חודשים לפני הדגם האמריקאי כש-128 MB מהראם נעולים בתוכנה מאיזושהיא סיבה.
כשהדגם האמריקאי יצא, הוא שווק עם כל הזיכרון ראם זמין. כשאנשים התחילו להתקין את גרסאות הרדיו בשילוב עם רום מגירסא מסויימת המעודכנות של הדגם האמריקאי על המכשיר האירופאי שלהם הם שמו לב שכל 576 MB נהיו פתאום זמינים. אני מניח שהייתה בעיית תוכנה מסויימת שהצליחו להתגבר עליה עד שיצא הדגם האמריקאי. זה לא מקרה יוצא דופן. ל-HTC יש היסטוריה ארוכה של שיווק מכשירים "נכים" שאח"כ חברי הקהילה פתחו את היכולות החבויות האלה. המקרה האחרון היה מכשיר הנקסוס 1 ששווק ללא יכולת לקלוט שידורי FM למרות שיש לו את החומרה המתאימה (אותה חומרה כמו ב-HD2) עד שהקהילה לא הוסיפה לו את היכולת הזו. עד היום ב-SPEC של המכשיר באתר של HTC לא רשום דבר על רדיו FM. למה HTC עושים את זה? ולמה הם לא מעדכנים את המכשירים שלהם? שיווק, כנראה...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

או למישהו עוד יש ספק לאן השוק הולך :!:
תמונה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

כידוע טאב החדש של סמסונג מדגם הגלקסי טאב מכיל חיבוריות 3G, אז עכשיו סמסונג הודיע שבקרוב הוא ישחררו גם גירסה שמכילה חיבוריות Wi-Fi בלבד (וניתן יהיה לרכוש אותה לא דרך ספקי הסלולאר)....די ברור שלא כל האנשים מעונינים בחיבוריות 3G בטאב שלהם.

אגב 4 ספקיות הגדולות בארה"ב הולכות למכור את מכשיר הגלקסי טאב: AT&T, Sprint, T-Mobile ,Verizon! לכן צפו לחדירה כמותית מאוד של המכשיר הזה בארה"ב

למי שמעוניין הנה קישור לסיכום ארוע הסמסונג גלקסי טאב שנערך אתמול:
http://www.talkandroid.com/14616-samsun ... e-webcast/

תמונה
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 17/09/2010 8:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “Android - אנדרויד”