מפת בתי-הקפה של HTCafe

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

:beer:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

אפשר גם להחרים להם ציוד :"טוב,מוטק,פישלת...תמכונה תקבל אחרי שלושים יום ומבחן קפה בHTCF ,כך בנתיים מקינטה תתרגל... " :twisted:

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה

gedkoz חחחח אהבתי :lol:
עבדתי בקופי בין כשפתחו את הסניף ברעננה והדגש ממש לא היה על קפה אלא על משקאות האייס בלנד. הם לא ממש חזקים בקפה, לימדו אותנו להקציף בכדים ענקיים של ליטר, לעצור את הקצף במזיגה ואח"כ לצקת אותו בראש הכוס........ :oops:
הכוסות שלהם באמת ענקיות ואם היה לה חזק היא בטח לקחה בטעם מוקה- זה ממש מחזק את הקפה וממתיק אותו בצורה בלתי נסבלת. ובכ"ז זה עדיף על סטארבקס....

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

בריסטמן - אני ממש לא יוצא מגידרי להגן על אף אחד , אני לא יאפשר לאנשים להשמיץ מקום ללא סיבה , זה הכול, כאן לא דובר על רמת הקפה אלה אם היה או לא היה , ומה לעשות שלא היה . ומלעשות שהתמונות לא מכיכות כלום כמו שהובאו. ושוב אם יש אחרות נישמח ליראת כמו שנאמר כבר.

העיניין עם השקולוטה נכון לגמריי אני אפילו ראיתי את העניין הזה כמה ימים ליפניי כל הוויקוח המיותר הזה, ולו קישרתי את הדברים ,

עוברים במקום הזה מאות אים לא אלפים ביום , תאמין לי שכמה עשרות אנשים שנימצאים קבוע כאן בפורום לא ממש מזיזים להם , הם לא מספרים סיפורים בישביל הפורום .

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

נראה לי שכן מזיז להם אם הם טורחים להגיב על העניין...
לי זה לא משנה אני לא נמצא באיזור גם ככה
:roll:

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בו נהיה ספציפיים אם כבר הדיון הזה מתארך..יש 4 תחנות ריענון בכביש 6, כן דובר באחת מתחנות הדרומיות. איזה,לכיוון דרום או צפון? וזה קפה SI,נכון?אני רוצה להיכנס לראות,לטעום קפה ושוקולטה... :P

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

מדובר בתחנה הדרומית שפונה לכיוון צפון.

אני אכנס לשם במילואים הבאים שלי (הם באים יותר מדי).

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

חברים יקרים, עם כל הכבוד לתמונות ולכדים ולהקצפות, השאלה המרכזית היא לPUP26
בלי קשר למה שראית, האם נהנת ממה שהזמנת?

וגונן, אני חושב שהגיע הזמן שהם כן ישימו לב לכמה עשרות אנשים שנמצאים פה, ולמפה המעולה הזאת שרק גודלת וגודלת!
ואני יגיד לך למה
רק אני הפצתי בעצמי לכ150 חברים ברשימת תפוצה במייל את המפה, אם הסברים עליה ומה היא מכילה- וקיבלתי בחזרה המון המון פידבקים טובים בנוגע למפה והכרת תודה של אנשים שסוף סוף יש מפה כזאת ברחבי הרשת.
אז זה מתחיל מעשרות אנשים ופורום קטן של משוגעי קפה וגודל וגודל וגודל(מישהו אמר מצריים? :lol: )
אז אני חושב שעדיף שיתחילו להתייחס לביקורות של כמה עשרות חברה, שרובם כן יודעים דבר או שתיים בתחום.
(Y) (Y)

או שנשלח את מוטי להראות לברמן שלהם איך עושים קפה!
:lol: :lol: :lol:
*מוטי קראתי את התגובה שלך היום ולא יצא לי עוד להגיב על זה אז בבקשה הינה זה הגיע... :beer:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

לא לשכוח שיש המון! קוראים פאסיביים שלא כותבים בפורום וזה יותר מכמה עשרות.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

(Y)

אני מופתע כל פעם מחדש כשאני שומע על כמה אנשים מכירים את הפורום, או שמכירים מישהו שקורא את הפורום ומשמש כגורו הקפה שלהם.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

מוטי, עם החיוך בתמונה שלך לא פלא שבאים אנשים לאלפים.

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

נכון, שמתי לב שיחסית למספר האנשים שקוראים את ההודעות, יש מס' מצומצם מאד של כותבי הודעות...
בכל אופן כל פעם שאני נוסע לערד (משפחה, מה לעשות...) אני עוצר בסיקפה הדרומי לכיוון דרום וקונה קפה לדרך- קפוצ'ינו חזק- כי האספרסו שלהם מר לי מדי....
בד"כ הוא סביר וסוגר ת'פינה עד ערד, והסניף מעוצב מאד יפה- בטוח שלמקומיים שמח שיש מקום כזה באיזור.
במקרה אחר עצרתי בסיקפה הצפוני גם לכיוון דרום ושם נתקלתי בשירות גרוע אבל קפוצ'ינו טעים (הפעם לא בT.A), אפילו השוקולטה היתה טעימה למבוגרים שהיו איתי... (Y)
נוסיף לזה את העובדה שחברה שלי עבדה בערך שנתיים בסניף של סגפרדו בצומת העוגן ושם יש באמת סניף באוירה אחרת (לטובה. פחות אנשים "על הדרך") וקפה סבבה לגמרי (שוב, אם אתם אוהבים הרבה מאד רובוסטה בקפה שלכם, אני אישית לא!) אז סה"כ יש לי הרבה סימפתיה לרשת הזאת.... כמעט הסכמתי לנהל את אחד הסניפים שלהם אפילו....
ועדיין תמיד חשבתי שיש דברים שטוב שישארו בין הבריסטה למשקה- כמו ליטר חלב בכלי פלסטיק תקוע בסטימר... אפילו שהתמונה הוצאה מהקשרה ודוקא בגלל מקרים כאלה.
אבל תכלס, אם כבר בתי קפה הרחק מת"א, הקפה הכי טוב היה בבוקר, בדרך לצפון, בארקפה בצומת אלונים. וגם הבראוני :D

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני חושב שזה דרך טובה לשמור אל יציבות הטמפרטורה בין שוט לשוט,זה גם מעיר אותך יותר טוב מ40% רובוסטה בכוס(אולי גם לא חשוב כבר מה יש לך בכוס, ובתוך מה הקציפו את החלב(בתוך סטילטו?)) :P

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

shtud, זו תמונה עם סיפור יפה מאחוריה. תזכיר לי בהזדמנות כשנפגש, ואני אספר לך.

baristaman, מה שתיארת במשפט הראשון שלך נכון לגבי כל פורום באינטרנט. יש 3 מעגלים: מעגל קטן של משתמשים hard-core שכותבים המון ותורמים המון, מעגל גדול יותר של משתמשים מזדמנים שכותבים אחת לפרק זמן מסוים, כדי לעדכן על משהו חדש או לשאול שאלה ומעגל ענק של קוראים פאסיביים.

כל שלושת המעגלים קוראים את הפורום, בתדירות שונה.

לדעתי זה תחום מרתק, איך שאנשים משתפים פעולה באינטרנט כדי ללמד וללמוד ביחד על נושאים שמעניינים אותם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

רק לתקן - יש את סיקפה ברמת החייל שקולים בעצמם והם בית קפה מצוין.
יש את סי אספרסו על כביש 6 שכנראה מייבאים גם את סגפרדו - בעיני זאת רשת גרועה עם קפה זוועה.

גונן - פעם הבאה שתהיה באיטליה תעצור בתחנת דלק שיש בה אוטגריל, עוברים שם הרבה יותר אנשים מבכביש 6 והאספרסו שם מצוין.
יש שם בריסטות בני 50 ואין פספוסים גם כשיש לחץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בריסטה נהיה יותר טוב עם השנים, רק שבעלי מסעדות לא יקראו את הפוסט ויביאו פנסיונרים זקנים עם קטטר (ויקבלו תגמולים מהממשלה), אין לי משהו נגדם, רק לא נעים לי לראות שקית עם שתן באיזור הקפה שלי.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הייתי שמח עוד איזה 30 שנה, לפתוח בוקר בבית קפה שכונתי בתור באריסטה...שעתיים שלוש של כיף קפה על איזה לא מרזוקה,למה לא ?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אין לי בעיה רק בלי הקטטר.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

עזוב לא היית שמח,
תחשוב על זה ככה, הבוס שלך זה מנהל תורן שכנראה בסביבות גיל ה 25 שכל מה שהוא יודע על קפה זה שהוא צריך להגיע מהר ללקוח וזה הכל, ואז שיגיעו הרבה לקוחות במכה אחת, כל מה שיעניין אותו זה לשבת לך על הראש כדי שתעשה משהו כדי שהמכונה או אתה תעשו את הקפה יותר מהר... :wink:

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

10.30 -- קפה AVA חיפה...החלתתי קצת לבזבז: 200 גרם JBM ו 200 גרם סקבורי אוסטקלי... לקינוח שתיתי ריסטרטו שהיה מצויין- ארומטי , גוף מלא,סמיך ורק לגימה...העלה לי מצב רוח!!!

14.00 -- מנדרין , גרנד קניון חיפה : נגשתי לבריסטה וביקשתי ריסטרטו... הוא ענה לי - " א, לא אנחנו לא עושים זה עם קליפת לימון..." אחראי משמרת תיקן -"זה אספרסן קטן"..בחר הראה לי כוס אספרסו,אישרתי ואמרתי 15 שניות ודי...ואחרי חצי דקה הוא שם לפני כוס קרטון חד פעמית אם קפה... 8O היתי בהלם, רתחתי ...בלי הרבה מחשבה פשוט שילמתי והלכתי בלי לגעת.... אחרי שתי דקות אכילה עצמית, נזכרתי גם במוטי שהיה מסביר לבריסטות איך צריך....הסתובבתי,חזרתי וראיתי שבחור קצת בפחד מסתכל לכיווני...אמרתי לא שמאוד נפגתי,אבל חזרתי כי מגיע לי לקבל את מה שרציתי... הוא מייד חלט חי מנה בכוס והגיש אם כוסית סודה!!! ודרך הגב הקפה היה טוב...
אני חושב שצריך לנסות להשפיע, וזה משנה משהו לאט אבל בטוח
4\2
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 31/01/2011 19:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “בית הקפה”