רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

shmulik05 כתב:
Catskinner כתב:shmulik05,

בנוגע למעבר בין חדרים בעלי גובה שונה: זה מאוד תלוי בזוית התקיפה של הרומבה. בהיתקלות חזיתית אין לרומבה בעיה לדלג מהמסדרון לממ"ד למרות הפרש הגבהים. ברם, כשהיא מגיעה קצת בזוית למפתן היא עשויה לטפס רק עם גלגל אחד ובמצב זה יש סכנה שהגחון שלה יתקע על הסף. ב 50% מהמקרים היא נחלצת לבד וב 50% מהמקרים האחרים אתה צריך לחלץ אותה בעצמך.
...
ואולי ללכת על בטוח ולתת לו להתחיל את המסלול מהממ"ד ואז הוא יצטרך "לרדת" למסדרון שזה כנראה קל יותר מ"לטפס" מבמסדרון לממ"ד.

דבר נוסף - הסקובה יכולה לשטוף ללא טיטוא מקדים? היא מבצעת טאטוא ושטיפה במקביל?

שמוליק
...
הי כולם,

ראשית, התחדשנו ברומבה 581.
מכשיר נפלא, אפילו אחרי ששאבתי את הבית בשואב הרגיל (הוא הגיע ביום שישי בצהריים אחרי שכבר הייתי בעיצומם של הניקיונות) - הוא הצלחיח למלא את עצמו באבק ולכלוך במקומות שלא הגעתי בעצמי.

ההפתעה הגדולה מבחינתי: עולה ויורד ממדרגת הממ"ד בלי שום בעיה. אם צריך, הוא מתקן זווית ומנסה שוב, ועולה!

אנחנו לא מספיקים להתפעל ממנו. עשינו לו נסיעת מבחן כדי לבדוק את נקודות התורפה ולתת להם מענה מראש.

האמת שאין הרבה:

1. כמו לכל בית - יש מקומות שבשל מימדים הצרים מגוף הרומבה הוא לא מגיע לשם.
2. שידה שהגובה של מאד-מאד גבולי לרומבה כך שהוא נכנס חלקית ותוך כדי סיבוב נתקע בה ומתקשה להחלץ.
3. הרומבה נכנס לנקות באחד החדרים מאחורי דלת שלא היתה תפוסה עם סטופר, נתן מכה קטנה לדלת כך שהיא נסגרה ולמעשה כלא את עצמו בחדר...

מבחינתי, למעט סעיף 1 - המדובר במקומות בודדים וקטנים (כמו בין האסלה לקיר וכדומה) לכל השאר יש מענה.

על פי התרשמות ראשונה אנו מרוצים מאד.

מגיע עם כלי ניקוי מברשות נוח מאד, סט מברשות ופילטר נוספים, 3 מגדלורים (שיכולים להיות גם קיר וירטואלי), עמדת עגינה לטעינת המכשיר ושלט חמוד מאד.

ממליץ לרכוש מהאתר dealextreme בגרושים מתאמי סוללת AA ל C עבור המגדלורים - כפי שכבר הומלץ פה בפורום. לי עלו 2 סטים (שהם 10 מתאמים) 17 ש"ח כולל המשלוח... ואז אפשר להשתמש בסוללות נטענות סטנדרטיות.

http://www.dealextreme.com/p/soshine-aa ... pack-13814

נקנה בארץ ב"חשמל נטו". מחיר זהה לאתר היבואן ( באתר שלהם לא היה משום מה דגם 581 במלאי). אחריות יבואן שנה על המכשיר וחצי שנה על סוללה. הגיע במשלוח UPS בעלות 38 ש"ח לאחר יומיים, נקנה ברביעי בערב דרך האינטרנט, סופק ביום שישי.

מקווים להמשיך להנות ממנו,

ושאלה אחת למי שכבר התנסה: כיצד ניתן לאלץ את המכשיר לעבור טעינה מלא (16 שעות) לא היתה לי הטענה כזו למרות שכך הומלץ בספר ההוראות....

שמוליק

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

Re: התרשמות ראשונה לאחר קבלת ROOMBA 581

שליחה

ושאלה אחת למי שכבר התנסה: כיצד ניתן לאלץ את המכשיר לעבור טעינה מלא (16 שעות) לא היתה לי הטענה כזו למרות שכך הומלץ בספר ההוראות....
...
אני לא חושב שיש מישהו שהטעינה של הרומבה אצלו נמשכה 16 שעות מלאות (כלומר כתום מהבהב), זה תמיד מסתיים אחרי שלוש שעות, פשוט היצרן רוצה שתשאיר את הרומבה במטען לפחות ל-16 שעות בשביל להימנע מטעויות של לקוחות שמוצאים אותו מהמטען לפני הזמן.
אם אתה רוצה לאפס אותו להתחלה (במקרה שלך זה לא מומלץ כי הוא חדש ואין לך כמובן בעיות עם הסוללה), תלחץ על dock & spot ביחד למשך 12 שניות ותשחרר, הרומבה אמור להשמיע מנגינה ולהתחיל להטעין את הסוללה שוב במחזור מלא. אבל שוב לא מומלץ אם הרומבה היה בטעינה למשך 16 שעות בהפעלה הראשונית.

shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קומפוזיט כתב:
...
אני לא חושב שיש מישהו שהטעינה של הרומבה אצלו נמשכה 16 שעות מלאות (כלומר כתום מהבהב), זה תמיד מסתיים אחרי שלוש שעות, פשוט היצרן רוצה שתשאיר את הרומבה במטען לפחות ל-16 שעות בשביל להימנע מטעויות של לקוחות שמוצאים אותו מהמטען לפני הזמן.
אם אתה רוצה לאפס אותו להתחלה (במקרה שלך זה לא מומלץ כי הוא חדש ואין לך כמובן בעיות עם הסוללה), תלחץ על dock & spot ביחד למשך 12 שניות ותשחרר, הרומבה אמור להשמיע מנגינה ולהתחיל להטעין את הסוללה שוב במחזור מלא. אבל שוב לא מומלץ אם הרומבה היה בטעינה למשך 16 שעות בהפעלה הראשונית.
...
הוא בטוח היה 16 שעות בשלב מסויים, אבל לא מייד... כי בגלל חוסר הסבלנו שלי הפעלתי אותו אחרי 20 דקות טעינה כדי לראות מה הוא שווה, עד שהוא התרוקן. ואז החזרתי אותו לבסיס לטעינה. שם התחילו 16 שעות רצופות... טוב, נראה לי שזה באמת לא קריטי עד כדי שאצטרך להטעין מחזור טעינה מלא.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shmulik05 כתב:
קומפוזיט כתב:
...
...
הוא בטוח היה 16 שעות בשלב מסויים, אבל לא מייד... כי בגלל חוסר הסבלנו שלי הפעלתי אותו אחרי 20 דקות טעינה כדי לראות מה הוא שווה, עד שהוא התרוקן. ואז החזרתי אותו לבסיס לטעינה. שם התחילו 16 שעות רצופות... טוב, נראה לי שזה באמת לא קריטי עד כדי שאצטרך להטעין מחזור טעינה מלא.
...
אם זה המצב ורוקנת את הבטריה לפני הטעינה הראשונית, אני אישית במצב כזה הייתי מאתחל אותו לטעינה מלאה לפחות פעם אחת בשיטה שהסברתי. מדהים שאין לאנשים סבלנות שהם מקבלים את הצעצוע החדש :wink:

shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קומפוזיט כתב:
shmulik05 כתב:
קומפוזיט כתב:
...
...
...
אם זה המצב ורוקנת את הבטריה לפני הטעינה הראשונית, אני אישית במצב כזה הייתי מאתחל אותו לטעינה מלאה לפחות פעם אחת בשיטה שהסברתי. מדהים שאין לאנשים סבלנות שהם מקבלים את הצעצוע החדש :wink:
...
אוקיי, אעשה זאת. יש צורך לתת לא להתרוקן קודם? או שלבצע זאת מייד. (האתחול הזה מבצע גם פריקה של הסוללה?)

וכן, זה צעצוע שקשה לעמוד בפניו ... אפרופו סבלנות!

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

shmulik05 כתב:
קומפוזיט כתב:
shmulik05 כתב:
קומפוזיט כתב:
...
...
...
...
אוקיי, אעשה זאת. יש צורך לתת לא להתרוקן קודם? או שלבצע זאת מייד. (האתחול הזה מבצע גם פריקה של הסוללה?)

וכן, זה צעצוע שקשה לעמוד בפניו ... אפרופו סבלנות!
...
כך בחשבון שאני לא מומחה לסוללות (אין לי בזה תואר ראשון :) )
אני חושב שזה לא פורק את הסוללה, זה סה"כ מדמה את המצב הראשוני של הרומבה כאשר שולפים את הפלסטיק שמחבר את הסוללה לרומבה ואז מטעינים אותו. זה פשוט מכריח מחזור טעינה, יש סיכוי שתראה שהוא מסיים מהר מאוד אם הוא מזהה סוללה טעונה במלואה או סוללה גמורה. האמת שאני לא ממש שולט במה באמת קורה במצב ההתחלתח הזה. צריך לקרוא על זה קצת יותר ברשת בשביל להבין.

ilanamsalem
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260

שליחה

לא הצלחתי להבין מה ההבדל חוץ מהמחיר בין הדגמים 555 ו 581

shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ilanamsalem כתב:לא הצלחתי להבין מה ההבדל חוץ מהמחיר בין הדגמים 555 ו 581
...
בגדול המכשיר הבסיסי נראה לי זהה.

ההבדל הוא בציוד הנלווה, לדוגמא: ב581 יש 3 מגדלורים לעומת 555 שיש קיר וירטואלי אוטמטי.

מצ"ב לינק להשוואה בין הדגמים השונים, נוח מאד:

http://www.irobot.co.il/images/pdf/compare.pdf

אה, ב 581 - יש שלט. אתה יכול להסיע את הרובוט כמו מכונית על שלט רחוק. בזמן הנסיעה הוא עובד כרגיל, שואב ומנקה, רק שאתה שולט על המסלול. אפשר מהשלט לבצע כל פונקציה שניתן מהמכשיר עצמו, אבל זה לדעתי לא כזה ביג דיל. אני מצאתי שימוש רב בשליטה עליו, בניקוי מקומות ספציים בבית.

ilanamsalem
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shmulik05 כתב:
...

ההבדל הוא בציוד הנלווה, לדוגמא: ב581 יש 3 מגדלורים לעומת 555 שיש קיר וירטואלי אוטמטי.

אה, ב 581 - יש שלט. אתה יכול להסיע את הרובוט כמו מכונית על שלט רחוק. בזמן הנסיעה הוא עובד כרגיל, שואב ומנקה, רק שאתה שולט על המסלול. אפשר מהשלט לבצע כל פונקציה שניתן מהמכשיר עצמו, אבל זה לדעתי לא כזה ביג דיל. אני מצאתי שימוש רב בשליטה עליו, בניקוי מקומות ספציים בבית.
...
תודה.
ומאיפה הכי כדאי לקנות ?

shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ilanamsalem כתב:
shmulik05 כתב:
...

...
תודה.
ומאיפה הכי כדאי לקנות ?
...
בארץ המחירים אחידים ומוכתבים ע"י היבואן. אני העדפתי לקנות בארץ כיוון שהגעתי למסקנה שהחסכון בקניה באיביי מארה"ב (כי שם רק המחיר זול באירופה זה כמו בארץ) הוא לא כ"כ גדול בהתחשב בכך שצריך לשלם מע"מ, קניית ספק כח 230V (כי זה יגיע עם 110V) וכמובן את האחריות שבמכשיר עם כל כך הרבה מכניקה - זה דבר שצריך לקחת בחשבון. (אני בדקתי רק לגבי 581)

מצד שני - כל הציוד הנלווה כמו פילטרים, מברשות וכו' שיש להחילף מעת לעת - להזמין באיביי בלי לחשוב פעמיים.

בארץ ניתן לקנות ב iromba (הלינק שנתתי לך) אני הזמנתי מחשמל נטו כי לא היה במלאי של IROMBA את 581 (זה מה שכתוב גם עכשיו באתר, לדעתי אולי זה לא עדכני). עלה אותו דבר בדיוק, ניתן לשלם עד 12 תשלומים, אני הזמנתי משלוח ב UPS, הגיע תוך יומיים. אחריות של היבואן (IROMBA).

ilanamsalem
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shmulik05 תודה רבה,
אני חושב שאזמין את ה555 אם אין
הבדלים בעוצמה ובזמן השאיבה

shmulik05
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ilanamsalem כתב:shmulik05 תודה רבה,
אני חושב שאזמין את ה555 אם אין
הבדלים בעוצמה ובזמן השאיבה
...
בהצלחה,

חשוב לי להדגיש שלא ניסיתי אף דגם למעט 581.
אני מציע לך להרים טלפון ולברר את זה (אני ערכתי בירור טלפוני עם חשמל נטו תל אביב ומאד סייעו לי בהחלטה האם ומה לקנות).

אתה גם יכול לגשת לאחד המקומות שמוכרים ולהתרשם מקרוב.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916

שליחה

ל 555 שנמכר בארץ יש דגם דומה שנמכר באיביי, 560. עולה 350 דולר כולל משלוח (יש מחודשים זולים יותר) , למשל פה:
http://cgi.ebay.com/Irobot-560-2010-mod ... 483f566b75

זה יוצא 1300 ש"ח. מע"מ , אם יקחו (לי לא לקחו!) זה עוד 200 ש"ח. ספק לא צריך לקנות, צריך פשוט להחליף קבל בספק המקורי, ויש כאן מדריך איפשהו.
סה"כ 1500 ש"ח במקרה הרע לעומת 2200 בארץ.
ה 560 בא עם 2 קירות וירטואליים, זה יתרון.

היות ורומבה הוא מודולרי לחלוטין וכל חלק ניתן להחליף, לדעתי עדיף לשלם 700 שקל פחות ולא לקבל אחריות בארץ. ואם הולך משהו חשוב, יש אחריות בחו"ל וניתן לשלוח את החלק לשם בפחות מ 700 ש"ח.

maymeital2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41

ישש - מגיע לי מזל טוב!! רכשתי דגם 550-560 ב 1400 שח-האם עשיתי עיסקה טובה?

שליחה

פירוט של התכולה :

Includes:

iRobot Roomba 550
2 Auto Virtual Walls
Self-charging Home Base
Power Supply
Brush Cleaning Tool
Rechargeable Battery
3 AeroVac Filters (one in the Roomba, 2 extra)
3 Bristle Brushes (one in the Roomba, 2 extra)
1 Flexible Beater Brusheds (one in the Roomba)
4 Duracell C Batteries ( for auto virtual walls)
1 sidebrush (in the Roomba)
Instruction Manual

http://cgi.ebay.com/NEW-iRobot-Roomba-5 ... 19c2ac1220[/eng]

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335

שליחה

אני קניתי את אותה החבילה
הכל הגיע וכבר 3 חודשים שכולם ממש מרוצים

maymeital2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

inonlevy כתב:אני קניתי את אותה החבילה
הכל הגיע וכבר 3 חודשים שכולם ממש מרוצים
...
נראית חבילה משלמת במיוחד - בעיקר בגלל הAVEO.
קנית מאותו ספק באיביי ?

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335

שליחה

כן, בדיוק מאותו הספק

urialon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

Re: ישש - מגיע לי מזל טוב!! רכשתי דגם 550-560 ב 1400 שח-האם עשיתי עיסקה טובה?

שליחה

maymeital2 כתב:פירוט של התכולה :

Includes:

iRobot Roomba 550
2 Auto Virtual Walls
Self-charging Home Base
Power Supply
Brush Cleaning Tool
Rechargeable Battery
3 AeroVac Filters (one in the Roomba, 2 extra)
3 Bristle Brushes (one in the Roomba, 2 extra)
1 Flexible Beater Brusheds (one in the Roomba)
4 Duracell C Batteries ( for auto virtual walls)
1 sidebrush (in the Roomba)
Instruction Manual

http://cgi.ebay.com/NEW-iRobot-Roomba-5 ... 19c2ac1220[/eng]
...

כתוב שם 350$ + 80$ משלוח
המחיר עלה כבר ל-1550 ש"ח???

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916

שליחה

מוזר, לי יש 550 שהזמנתי באיביי לפני שנה ומשהו, הוא נראה בול כמו ה 560 מהלינק שהבאתי, ושונה מה 550 שבתמונה אצל הספק הזה.
בכל מקרה, בלינק שהבאתי המחיר כ 90 דולר פחות, למה קניתם דווקא ממנו?

maymeital2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

dmitrys כתב:מוזר, לי יש 550 שהזמנתי באיביי לפני שנה ומשהו, הוא נראה בול כמו ה 560 מהלינק שהבאתי, ושונה מה 550 שבתמונה אצל הספק הזה.
בכל מקרה, בלינק שהבאתי המחיר כ 90 דולר פחות, למה קניתם דווקא ממנו?
...

קניתי אצלו מ-2 סיבות:
1. מדובר במכשיר שמותאם ל220 וולט
2. יש לו המון אקססוריז... 3 AVEO VAC ועוד כמה מברשות אקסטרה

חזור אל “רובוטים ביתיים”