מבחן הפלאזמות וה-LCD האולטימטיבי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

sufgi123 כתב:
nir11 כתב: לפני שקניתי את ה M81 שלי קראתי המון מידע באתר שלך (וגם באחרים), ונדמה לי שגם שאלתי שאלות. היא עלתה (לפני שנתיים וחצי) 17,000 ש"ח. אני לא מספר לך את זה כדי שתיראה עד כמה אני טחון בכסף (אני ממש לא, ובטח יש כאן אנשים שקונים מסכים יותר יקרים).
...
?!?! 8O
אתה בוגד באשתך והילדים (ציטוט שלך) ?
אנשים לא גומרים את החודש ואתה קונה מסך ב 17K ?
ולחשוב שנבהלת ממסך לחדר שינה שעלה 8K ...
...
יפה.
והנה מה שבאמת כתבתי:
לא, אני לא יודע, כמה? אתה יודע? לא. אתה לא יודע.
צר לי, אך אתה הוא זה שמנותק מהמציאות. השכר הממוצע בישראל הוא כ 8K. זה לא נתון שמישהו המציא, זה נתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הם ניזונים ממידע מדוייק, ולא מתחושות בטן של מישהו.
אני לא יודע כמה סטטיסטיקה למדת, אם זה השכר הממוצע, זה אומר שזה מה שמרוויח הישראלי הממוצע. אני עוד הייתי לארג' ונתתי לו אישה שמרוויחה סכום זהה. יש הרבה משפחות שחיות ממשכורת אחת.

הפוסטה שלך מקוממת אותי, ומראה על ניתוק מהמציאות. אתה מושפע מסטיגמות חסרות כל בסיס, וחבל שזה מה שמדריך אותך. מי שמרוויח סכומים כאלה וקונה מסך ב 8K, בוגד באשתו בילדים שלו.
...
אני כתבתי שמי שמכניס הבייתה 12 אלף שקל וקונה מסך ב 8K- בוגד באשתו ובילדים. אתה לקחת את זה, ועיותת את זה לכך שכל מי שקונה מסך בסכום גדול הוא כזה, וכך כביכול הראת שאני נוהג בהפוך לעצתי שלי.

אז, לידיעתך, אני (ואשתי), לא מכניסים 12 אלף שקל לחודש הבייתה. לא שזה עסקך.
בתור מי שמבקר את אורלי וגיא על על מני קירצוצים, הייתי מצפה ממך לקצת יותר דיוק. (n)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

tamos2009 כתב:NIR,
עכשיו אני שואל לעצמי את השאלה: למה הם עושים "סקר ענק על פלזמות" אם הם מבינים מה שאני מבין בתפירה(ולא אני לא מבין בתפירה =])
...
כי הם רצו להראות שבמבחן עיוור, של אנשים שלא מבינים, ושופטים רק לפי מראה עיניים, המסך המנצח הוא לא בהכרח היקר ביותר. לתפיסתם, הם הוכיחו את התאוריה שלהם ב 100%.

אתה יודע, בוא נחשוב קצת, הם רצו להוכיח משהו, וזה בדיוק מה שיצא להם. אם מישהו פה היה טוען שהם כיוונו את המסכים מראש כך שהזול ייראה הכי טוב, הייתי מתייחס לטענה הזו הרבה יותר ברצינות מאשר לדברים שנאמרים כאן בפועל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

חבר יקר - נראה לי שאתה לא מבין - ואני לא יודע אם נצליח להסביר לך.
לפי איך שאתה מתאר את זה - זה נשמע כאילו הייתי יכול להחליף את הטלויזיות בשוקולד וזה היה יוצא אותו הדבר.
איזה שוקולד יותר טעים? מביאים שוקולדים של 5 חברות וואללה - שוקולד פרה היה יוצא הכי טעים, וגודייבה הכי מגעיל.

אבל מה לעשות- אי אפשר לעשות את ההקבלה הזו, כי גם אם כיילו את המסכים, הם לא כולם מתחילים באותה נקודה.

משהו חשוב אחר - צריך לצפות במספר סוגי תכנים - ולא רק בסוג אחד.
ד"א - כלל בסיסי שמי שבתחום יודע - בד"כ התמונה הבהירה ביותר - היא זו שתבחר ע"י רוב האנשים - כשהם באים לקנות.
למרות שדווקא התמונה הכהה תכיל דווקא יותר פרטים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Itay_Pollak כתב:חבר יקר - נראה לי שאתה לא מבין - ואני לא יודע אם נצליח להסביר לך.
לפי איך שאתה מתאר את זה - זה נשמע כאילו הייתי יכול להחליף את הטלויזיות בשוקולד וזה היה יוצא אותו הדבר.
איזה שוקולד יותר טעים? מביאים שוקולדים של 5 חברות וואללה - שוקולד פרה היה יוצא הכי טעים, וגודייבה הכי מגעיל.

אבל מה לעשות- אי אפשר לעשות את ההקבלה הזו, כי גם אם כיילו את המסכים, הם לא כולם מתחילים באותה נקודה.

משהו חשוב אחר - צריך לצפות במספר סוגי תכנים - ולא רק בסוג אחד.
ד"א - כלל בסיסי שמי שבתחום יודע - בד"כ התמונה הבהירה ביותר - היא זו שתבחר ע"י רוב האנשים - כשהם באים לקנות.
למרות שדווקא התמונה הכהה תכיל דווקא יותר פרטים.
...
חבר יקר, ניראה לי שאתה נעול על תפיסות מסוימות, ואני לא יודע אם אני אצליח להסביר לך.
אם נעשה מבחן טעימה לשוקולד, ושוקולד מסויים יזכה במבחן- הרי שהוא הכי טעים, וזה בהגדרה.
יתר על כן, אם נעשה מבחן טעימה בין יינות, ויהיה יין ששוה 1000 דולר לבקבוק, לעומת יין ששוה חצי סנט לבקבוק - אם היין הזול יהיה טעים יותר ליותר אנשים- אז זה אומר שהוא הכי טעים, וזה ממש לא מעניין אם יבוא איזה מומחה שיגיד שהיקר יותר טעים.

חשוב לצפות במספר סוגי תכנים? חשוב? למי זה חשוב? למי שרואה רק SD וסרט DVD פעם בשבוע?
עצם הקביעה הזו ש"חשוב" - מוכיח שאתה מנסה לכפות את דעתך על הקהל. תכתוב "חשוב לי". אל תקבע לכולם מה "חשוב". לי היה חשוב מאוד שלמסך שלי תהיה כניסת HDMI בצד. זה חשוב "לי".

אם התמונה הכי בהירה היא זאת שהאנשים מעדיפים - אז זה מה שהם מעדיפים! אתה מתיימר לקבוע אנשים מה יותר חשוב, וזה פשוט לא עובד. לא בדמוקרטיה.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

nir11 כתב:
sufgi123 כתב:
nir11 כתב: לפני שקניתי את ה M81 שלי קראתי המון מידע באתר שלך (וגם באחרים), ונדמה לי שגם שאלתי שאלות. היא עלתה (לפני שנתיים וחצי) 17,000 ש"ח. אני לא מספר לך את זה כדי שתיראה עד כמה אני טחון בכסף (אני ממש לא, ובטח יש כאן אנשים שקונים מסכים יותר יקרים).
...
?!?! 8O
אתה בוגד באשתך והילדים (ציטוט שלך) ?
אנשים לא גומרים את החודש ואתה קונה מסך ב 17K ?
ולחשוב שנבהלת ממסך לחדר שינה שעלה 8K ...
...
יפה.
והנה מה שבאמת כתבתי:
לא, אני לא יודע, כמה? אתה יודע? לא. אתה לא יודע.
צר לי, אך אתה הוא זה שמנותק מהמציאות. השכר הממוצע בישראל הוא כ 8K. זה לא נתון שמישהו המציא, זה נתון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הם ניזונים ממידע מדוייק, ולא מתחושות בטן של מישהו.
אני לא יודע כמה סטטיסטיקה למדת, אם זה השכר הממוצע, זה אומר שזה מה שמרוויח הישראלי הממוצע. אני עוד הייתי לארג' ונתתי לו אישה שמרוויחה סכום זהה. יש הרבה משפחות שחיות ממשכורת אחת.

הפוסטה שלך מקוממת אותי, ומראה על ניתוק מהמציאות. אתה מושפע מסטיגמות חסרות כל בסיס, וחבל שזה מה שמדריך אותך. מי שמרוויח סכומים כאלה וקונה מסך ב 8K, בוגד באשתו בילדים שלו.
...
אני כתבתי שמי שמכניס הבייתה 12 אלף שקל וקונה מסך ב 8K- בוגד באשתו ובילדים. אתה לקחת את זה, ועיותת את זה לכך שכל מי שקונה מסך בסכום גדול הוא כזה, וכך כביכול הראת שאני נוהג בהפוך לעצתי שלי.

אז, לידיעתך, אני (ואשתי), לא מכניסים 12 אלף שקל לחודש הבייתה. לא שזה עסקך.
בתור מי שמבקר את אורלי וגיא על על מני קירצוצים, הייתי מצפה ממך לקצת יותר דיוק. (n)
...
איפה מוזכר סכום של 12K ואיך הגעת למסקנה שזו ההכנסה שלי ?

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

:idea:
מביקורת למבחן שעשו בתוכנית , השרשור הפך לנסיון לשכנע אדם בודד , שנעול על דעותיו וחושב שכולם טועים ורק הוא צודק .
הבחור נהנה להתווכח ולא משנה מה מציגים לו בתור עובדות , הוא טוחן את מישנותיו שוב ושוב .
לדעתי צריך להניח לו ושיחשוב מה שבא לו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני הייתי מוכן כבר לפני 2 עמודים לתת לעזוב אתכם לנפשכם כדי שתוכלו להמשיך לחיות בקונספציות שלכם. אתם הם אלה שלא מרפים..

סופגי, אני לא יודע מה ההכנסה שלך, היא לא מענינת אותי. אם תקרא שוב את מה שכתבתי, תרד לסוף דעתי, ותבין שאני מדבר על משפחה ממוצעת שמרוויחה 2X8K ברוטו - מה שמשאיר (להערכתי) 12K נטו. הדיון הוא לא עליך.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3805982,00.html

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר

שליחה

מישהו ניסה לפנות לגיא ואורלי ולבקש תגובתם לטענות שעלו פה?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

kalda01 כתב:מישהו ניסה לפנות לגיא ואורלי ולבקש תגובתם לטענות שעלו פה?
...
kalda01 שלום לך .

כבר פנו אליהם מפורום אחר דרך ynet וכתבו להם תגובה די מרשימה ועיניינית .
לדעתי הם דבקים בדרך ובצורת החשיבה שלהם ללא שום שינוי . (n)

את הנזק שלהם הם כבר עשו . (n)

שיהיה יום טוב לכולם . (Y)
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 16/11/2009 18:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב:nir11,
מתי תתיחס לנקודות שהן לא אמת - שאותן הצגתי.
...
oferlaor, מתי תתיחס לשאלה שלי לגבי נכונות האמירה של העיתונאי מ"העין השביעית" לגבי קיומם של שידורי FULL HD בישראל?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46477

שליחה

ייתכן והוא יתייחס וייתכן שלא. בכל מקרה, זה לא משנה מכיוון שאנחנו עברנו לשרשור התנצחויות.
מה שבטוח, זה שהשרשור איבד כל פרופורציה או טעם טוב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אבל ההקבלה לשוקולד או יין, שם אין לבוחנים את היכולת להטות את המבחן וגם אין צורך "להתאים את התנאים" בין המוצרים, היא לא במקום.
מסך טלויזיה הוא לא "שוקולד" שמקלפים וזהו, זה הטעם.

אם כבר אתה רוצה להקביל את זה לשוקולד, אז תגיד שלפני שנתנו לקהל לטעום שוקולד גודאייבה, נתנו להם כפית סחוג ולפני שנתנו להם שוקולד פרה, נתנו להם כפית סוכר ושאלו אותם איזה שוקולד יותר מתוק.
הרי ברור לך שמבחן כזה הוא לא תקין, נכון?

זה בערך מה שקרה כאן.

המסכים היו OUT OF THE BOX במצב CINEMA או משהו דומה. מכיון שאין תקן למצב הזה, כל יצרן מכוון את המסכים שלהם שייתנו תמונה שלפי דעתם, בחנות, יימשכו את תשומת הלב של הקונה הכי הרבה (ראה הערתו של איתי לגבי הבהירות) ולכן מראש המבחן הזה מוטה, לפני שאני ממשיך לדברים אחרים.
אין זה חלילה אומר שמפיקי התוכנית היטו את התוצאות בכוונת תחילה אלא שזה ככה אינהרנטית כשלא מכיילים את המסכים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Mope
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404

שליחה

לדעתי זה פשוט עבודת תחקיר גרועה ופה הכישלון
והמפיקים לא רוצים להודות בזה שהם חיפפו אייטם, זה הכל
בטח שלא לפני הזכייה בפרס פרימור היוקרתי
מה הבעיה לעשות חיפוש בגוגל?
יש מספיק אתרים מקצועיים שיכולים לתת קצת רקע
אפילו שמעתי שיש כמה בעברית :wink:
Leave the art to the artists who make the music
These loudspeakers are about science

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מרטין,

הם כתבו בפירוש בתגובה ב-YNET שזה היה במצב STANDARD (שבדיוק כפי שכתבת, אין לו שום משמעות - אצל כל יצרן זה משהו אחר).

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

אני לא בטוח שמי שביצע את התחקיר שם יודע בכלל שמצב סטנדרט שונה בכל טלוויזיה. ועל כן החובבנות עוד יותר בולטת פה בעין

בכל מקרה גם אם הציוד היה מכוייל והיו מציגים בו BR באיכות האופטימלית, עדיין היו צריכים עוד לא מעט פרמטרים כמו שעורכים בREVIEW מקצועי כדי להגיע לאיזושהן מסקנות.
ואאל"ט המסך הכי זול שהיה שם הוא של חברת LG , לא מדובר פה באיזה מוצר מדבקה ומאוד יכול להיות שעין מקצועית עם כל הבדיקות הנכונות לא היתה מבחינה בהבדלים ויזואליים. (בלי להתייחס כרגע לפונקציות והפיצ'רים שיש למסכים יקרים יותר שעמדו שם , אלא רק לפרמטר של תמונה ברזולוציה וכיול אופטימלי).

ממש לא קל לבדוק מסכים, ולצערינו התוכנית רכבה על הפערים האלה של האי וודאות שיש בנושא.
לא רוצה לתת להם רעיונות אבל אם היו עורכים מבחן השוואה בין מגברים וציוד יוקרתי של עשרות אלפי שקלים , לאיזה מגבר פשוט , ומחברים אליו רמקולים יוקרתיים שהוא בכלל לא מסוגל לסחוב , או להיפך רמקולים זולים (ההקבלה לSD) למגבר יוקרתי...ואחר כך נותנים לאנשים שלא יודעים להבחין בין רמקול ב2 שקל לרמקול ב20K , אז וואלה אין דרך טובה מזו לחרטט אנשים בחנויות. תשאלו במחסני חשמל איזה מערכות קטלניות מוכרים שם במחירים מוזלים לאנשים שבסה"כ רצו להנות בקולנוע ביתי , ומה שעצוב פה שהתמימים האלה תקועים שנים על גבי שנים עם מערכת זולה ששילמו עליה כפול ממה שהיא שווה באמת ...וכשמנסים להסביר להם את זה, אז הם עוד יוציאו אותך אשם שלא מבין כלום בטענה ש"זה מספיק טוב להם והם לא צריכים יותר מזה" .
לפעמים נמאס לחנך כאלה שלא רוצים להקשיב וללמוד ומקובעים בעולם שלהם (אני עדיין לא הצלחתי להכניס מערכת קולנוע לבית של ההורים , אבל לפחות יש FHD וסטרימר שזו כבר התקדמות ביחס לCRT והDVD שהיה להם לפני כן :) )
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303

שליחה

מי יקבע מה אנשים "צריכים". הם צריכים לקבוע לעצמם והדרך היחידה בשבילם לקבוע זה להיות מודעים למה קיים ולהבין מה מתאים להם. אם מתאים להם משהו זול, מעולה - אנחנו האחרונים שנתלונן.

אנחנו רק נאבקים נגד בורות. נגד מצב שבו אנשים יגידו "אמרו בטלויזיה" ולא יבינו בעצמם כלום. התוכנית עודדה בורות, היא לא הסבירה מה לחפש, היא לא הסבירה מה טוב ומה לא טוב, או מה שונה בין המסכים שעלול לעניין אנשים. הם אמרו באופן גורף שאין HD ושאין צורך בפונקציות המתקדמות. אם אין צורך, למה בחרו דווקא להשוות בין מסכים שיש להם לכאלה שאין להם.

יאללה, טחנו מספיק על הנושא.

sdekalo,

זו לא מסוג ההתבטאויות שאנחנו מוכנים להם באתר. נא ערוך את ההודעה.
...
הבעיה שאנשים לא יודעים מה מתאים להם, הם נכנסים לחנות וקונים מה שהמוכר ממליץ,

אתה לא באמת מצפה שב-5 דקות יסבירו לך את כל הנושא נכון ? קצת קשה להסביר לאנשים שלא מבינים וזה לא מעניין אותם את כל הפרטים הטכניים, ובדיוק לאותם אנשים זה היה מעולה, שהם יכנסו לחנות הם יגידו למוכר "אבל אמרו בטלוזיה" ולא ישלמו על משהו שהם לא יודעים מהו, אנשים שמבינים בזה, לא התייחסו למה שהציגו בתוכנית, ולכן זה לא באמת רלוונטי בשבילם

לבנאדם הממוצע ( וזה רוב האנשים בארץ ) לא יהיה צורך בחיים ב-HD עד שיתתחילו לשדר באיכות כזאת ( וזה לא יקרה בשנים הקרובות .) אז למה שיעבדו על אנשים ?

ואותו בנאדם לא ילך וילמד את כל תורת הטלווזיה, מה זה HD מה זה 1080P ומה זה HDMI וכו', אותו אחד פשוט נכנס לחנות וקנה, תרצו או לא, זה מה שרוב האנשים עושים...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

ntk כתב:

מי יקבע מה אנשים "צריכים". הם צריכים לקבוע לעצמם והדרך היחידה בשבילם לקבוע זה להיות מודעים למה קיים ולהבין מה מתאים להם. אם מתאים להם משהו זול, מעולה - אנחנו האחרונים שנתלונן.

אנחנו רק נאבקים נגד בורות. נגד מצב שבו אנשים יגידו "אמרו בטלויזיה" ולא יבינו בעצמם כלום. התוכנית עודדה בורות, היא לא הסבירה מה לחפש, היא לא הסבירה מה טוב ומה לא טוב, או מה שונה בין המסכים שעלול לעניין אנשים. הם אמרו באופן גורף שאין HD ושאין צורך בפונקציות המתקדמות. אם אין צורך, למה בחרו דווקא להשוות בין מסכים שיש להם לכאלה שאין להם.

יאללה, טחנו מספיק על הנושא.

sdekalo,

זו לא מסוג ההתבטאויות שאנחנו מוכנים להם באתר. נא ערוך את ההודעה.
...
הבעיה שאנשים לא יודעים מה מתאים להם, הם נכנסים לחנות וקונים מה שהמוכר ממליץ,

אתה לא באמת מצפה שב-5 דקות יסבירו לך את כל הנושא נכון ? קצת קשה להסביר לאנשים שלא מבינים וזה לא מעניין אותם את כל הפרטים הטכניים, ובדיוק לאותם אנשים זה היה מעולה, שהם יכנסו לחנות הם יגידו למוכר "אבל אמרו בטלוזיה" ולא ישלמו על משהו שהם לא יודעים מהו, אנשים שמבינים בזה, לא התייחסו למה שהציגו בתוכנית, ולכן זה לא באמת רלוונטי בשבילם

לבנאדם הממוצע ( וזה רוב האנשים בארץ ) לא יהיה צורך בחיים ב-HD עד שיתתחילו לשדר באיכות כזאת ( וזה לא יקרה בשנים הקרובות .) אז למה שיעבדו על אנשים ?

ואותו בנאדם לא ילך וילמד את כל תורת הטלווזיה, מה זה HD מה זה 1080P ומה זה HDMI וכו', אותו אחד פשוט נכנס לחנות וקנה, תרצו או לא, זה מה שרוב האנשים עושים...
...

ntk

למה אתה כותב שאין צורך ב HD ועד שיתחילו לשדר באיכות כזאת .

לא הבנתי עכשיו אין שידורי HD .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

ntk,
יש כבר שנתיים שידורי HD גם ביס וגם בהוט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ntk הוא הוכחה מצוינת לצידקת הדברים שלי. הוא אומר שאין שידורי HD בישראל.
אפשר לטעון שntk מייצג קונספירציה מסתורית, אפשר לטעון שהוא משקר, ואפשר לקבל את המציאות- מבחינת ntk - אין שידורי HD בישראל.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”