עדכון: דודו טופז התאבד בתאו

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #241 

ADICT כתב:Shed אצלך הכל או שחור או לבן..
אז די להיות מליץ יושר ולשפוט אנשים כאשר הם נופלים!יש הרבה עליות וירידות החיים לכולם
ולא הכל שחור לבן(מזל שלא..)ויש גם גוונים שונים
...
אני לא רוצה ולא מעוניין לשפוט אנשים כזהם נופלים, אני כן מעוניין לשפוט אנשים כאשר הם מפעילים שכירי חרב ומשתמשים באלימות ללא גבולות.
אף אחד לא "הפיל" את דודו טופז. הוא זה שהפיל את עצמו.
ADICT כתב:Shed
וכולנו יכולים לטעות ולשגות בסיטואציות מסויימות!
מפה ועד לגזר דין מוות הדרך קצת רחוקה..
...
דודו לא "טעה". דודו פשע. ועל פשעים נשפטים ומשלמים. אגב, אף אחד לא הטיל עליו "גזר דין מוות" (והוא גם לא היה מקבל כזה). היחידי שגזר על עצמו מוות היה דודו טופז בעצמו.
שוב אפשר היה לקחת דברים קצת יותר בפרופורציה..
כלפי אלו שטעו ומה גם שהביעו סליחה וחרטה
...
אני לא קונה את דברי הסליחה של כל פושע ברגע שהוא נתפס. לא את דברי הסליחה של דודו טופז ולא את דברי הסליחה של אותו אברך שדרס שומרת בחניון לאחר שסירב לשלם. נדרש יותר ממס שפתיים על מנת לכפר על אלימות.
ADICT כתב:Shed כולנו טועים
שופט הוא האלוהים במרומים!
...
אם אתה קורא לנקיטת אלימות ברוטאלית שכזו "טעות" אז אני אומר בפירוש שאני מעולם לא טעיתי כך. מעולם לא דקרתי אף אחד, מעולם לא רוצצתי את ארובת העין של איש, מעולם שלחתי מכתב עם קליע לאדם בצירוף הכיתוב "זה הסוף... בפעם הבאה זה יהיה מטען".
המעשים של דודו (ושאר העבריינים האלימים במדינה) הם לא "טעות" והם לא "קורבן של הנסיבות".
המשפט האחרון שלך מזכיר לי את התופעה הנשגבת שבה כל עבריין טורח לשים כיפה על הראש ברגע שהוא מובל לבית המשפט. כאילו שעצם העובדה ששלום ימיני ושי סימון (שני הצעירים שנמלטו מהמשטרה והרגו את מיטל אהרונסון בתאונת פגע וברח בתל אביב) הופיעו עם כיפה לבית המשפט הופך אותם לאנשים ערכיים ומוסריים יותר.
יש לי חדשות בשבילך: כל עוד אתה חי במדינת ישראל - בית המשפט ישפוט אותך ולא אלוהים.
You are never fully dressed without a smile

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #242 

Shed כתב:
ADICT כתב:Shed אצלך הכל או שחור או לבן..
אז די להיות מליץ יושר ולשפוט אנשים כאשר הם נופלים!יש הרבה עליות וירידות החיים לכולם
ולא הכל שחור לבן(מזל שלא..)ויש גם גוונים שונים
...
אני לא רוצה ולא מעוניין לשפוט אנשים כזהם נופלים, אני כן מעוניין לשפוט אנשים כאשר הם מפעילים שכירי חרב ומשתמשים באלימות ללא גבולות.
אף אחד לא "הפיל" את דודו טופז. הוא זה שהפיל את עצמו.
וכולנו יכולים לטעות ולשגות בסיטואציות מסויימות!
מפה ועד לגזר דין מוות הדרך קצת רחוקה..
...
דודו לא "טעה". דודו פשע. ועל פשעים נשפטים ומשלמים. אגב, אף אחד לא הטיל עליו "גזר דין מוות" (והוא גם לא היה מקבל כזה). היחידי שגזר על עצמו מוות היה דודו טופז בעצמו.
שוב אפשר היה לקחת דברים קצת יותר בפרופורציה..
כלפי אלו שטעו ומה גם שהביעו סליחה וחרטה
...
אני לא קונה את דברי הסליחה של כל פושע ברגע שהוא נתפס. לא את דברי הסליחה של דודו טופז ולא את דברי הסליחה של אותו אברך שדרס שומרת בחניון לאחר שסירב לשלם. נדרש יותר ממס שפתיים על מנת לכפר על אלימות.
ADICT כתב:Shed כולנו טועים
שופט הוא האלוהים במרומים!
...
אם אתה קורא לנקיטת אלימות ברוטאלית שכזו "טעות" אז אני אומר בפירוש שאני מעולם לא טעיתי כך. מעולם לא דקרתי אף אחד, מעולם לא רוצצתי את ארובת העין של איש, מעולם שלחתי מכתב עם קליע לאדם בצירוף הכיתוב "זה הסוף... בפעם הבאה זה יהיה מטען".
המעשים של דודו (ושאר העבריינים האלימים במדינה) הם לא "טעות" והם לא "קורבן של הנסיבות".
המשפט האחרון שלך מזכיר לי את התופעה הנשגבת שבה כל עבריין טורח לשים כיפה על הראש ברגע שהוא מובל לבית המשפט. כאילו שעצם העובדה ששלום ימיני ושי סימון (שני הצעירים שנמלטו מהמשטרה והרגו את מיטל אהרונסון בתאונת פגע וברח בתל אביב) הופיעו עם כיפה לבית המשפט הופך אותם לאנשים ערכיים ומוסריים יותר.
יש לי חדשות בשבילך: כל עוד אתה חי במדינת ישראל - בית המשפט ישפוט אותך ולא אלוהים.
...
(Y) (Y) ונמיוחד הקטע האחרון :מס1:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #243 

הייתי רוצה שתעיינו קצת בזה..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764890,00.html

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #244 

ADICT,

אני חושב שאם אתה היית אחד הקורבנות שלו, היית מדבר אחרת. ברגע שהתאבד היה ברור שפתאום כולם יריבו על הזכות להיות חברים שלו, ופתאום כל מה שהוא עשה יישכח.
Silence speaks louder than words

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #245 

ADICT, מי שמרחם על פושעים סופו שיקבור הרבה קרבנות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #246 

אני בכלל מתפלא איך מר קניוק התפנה לכתוב משהו אחר חוץ מהמאמרים מלאי השטנה נגד מדינת ישראל.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #247 

כדי לא לדבר בעידנא דריתחה החלטתי לא להגיב לשרשור הזה בסופ"ש!
היום כשאני קורא את כל התגובות יש לי מספר תובנות שהמרכזית שבהם היא שרובכם בוחרים את "הדיעה הקלה והנוחה" ולפעמים בבחירת הדיעה הזאת אתם מאבדים את העובדות וחלק מהאמת, זאת דעתי.

דעותי:
1. דודו טופז לא בנה קריירה על ציניות תקשורתית ואנשים מסכנים. התקשורת ממש לא עשתה את טופז אלא הוא עצמו זה שהגיע לפסיגה להיות מלך תרבות הרייטינג והטוק-שאו בארץ! אני לא סבלתי את התוכניות שלו וגם אותו ממש לא חיבבתי כאדם, אבל כישרון והבנת הקהל ללא ספק היה לו, אז גם אם כולנו סבלנו את פועלו בעבר צריך לדעת להעריך את הכישרון שלו (בעיני הוא האבא הרוחני של חצי מהתוכניות "המגעילות" מושכי הרייטינג היום בארץ). המצחיק הוא שכולנו הרי לא סבלנו את התוכניות שלו אבל הבן-אדם קיבל 40% רייטינג כל שבוע, אז מעניין מאוד מי אלה שכן צפו בו כל הזמן :oops:

2. התקשורת בטח לא הרגה אותו! ומי שאחראי לכך שהוא התאבד הוא כמובן הוא עצמו אבל.....כמו שבעבר דיברנו על זה, לתקשורת בישראל אין שום פיקוח וגרוע מכך אין שום ריסון! הם אלה שקובעים את דעת הקהל של הרוב בישראל ובעיני הם-הם הגוף החזק ביותר במדינה, הם מסוגלים להפיל ממשלות, לבנות ולהרוס אנשים בהינף כתבה בטלוויזיה או טור בעיתון! לעיתים המרחק בינם ובין האמת, וגרוע מכך בין אובייקטיביות יחסית הוא עצום! לדעתי, הסיבה שהרוב לא יוצאים כנגדה היא שראשית הם "יודעים" לבחור את הדיעה המקובלת! ושנית למי יש אומץ לעמוד כנגדה! כי מה אפשר לעשות מול המשפט השגור טוב-טוב בפיהם "שוב התקשורת אשמה?!". המונחים האלה שכולם זורקים לגבי זה שהתקשורת היא בסיס הדמוקרטיה, לא לסתום פיות על מנת לא להיות כמו המשטרים האפלים ביותר הם ,לעיתים, בעיני נכונים בדיוק כמו שהעיתון השוודי אמר היום שהכתבה שלהם היא לא נאצית ולא אנטישמית

3. אני מסכים במאת האחוזים שהמעשים של דוד טופז חמורים מאוד וכמובן שהקורבנות האמיתים הם כל נפגעי דודו טופז ולא הוא עצמו, אבל מכאן ועד עשית משפט שדה ותליית הבן-אדם בחוצות העיר ודיבור על כך שההתאבדות שלו היא עונש ראוי ומשהו שאפשר לעבור לסדר היום המרחק הוא גדול מאוד! צריך לדעת להתנתק לרגע מרגש האישי שאומר "שמגיע לו" לבין הדרך הראויה שחקירה ומשפט כזה צריך להתנהל! למה כל מגיני הדמוקרטיה לא יוצאים בריש גלי להגיד שמשפט צדק לא היה פה, בלי קשר לאשמתו של "וטימטומו" של הנאשם!

4. כל מי שחושב שלא היה פה מחדל של השב"ס פשוט ......!
לקחו אסיר שניסה להתאבד, שאובחן כבעל נטיות אובדניות, שמו או בתא של "נגד מתאבדים" ובסוף הבן-אדם הצליח להתאבד!!! והשב"ס וחלקכם אומר שאין מה לעשות, מי שרוצה להתאבד יצליח לעשות את זה!! מה זאת בדיחה! אני יכול לתת לכם עכשיו 10 דרכים למנוע התאבדות של בן-אדם בתוך תא סגור בלי לכבול אותו באזיקים למיטה ובלי להוסיף עליו שמירה של יותר משני שומרים שהיו שם בכל מקרה!! אגב, אני מבטיח לכם שבתא הזה מהיום כבר לא "יצליחו" להתאבד יותר! בחיאת להגיד, שלא היה כאן מחדל :!:

5. אחד הדברים שבעיני היו מהחשובים והמענינים יותר במשפט הזה היה הצורך שלי להבין מה גרם לבן-אדם הזה לעשות את המעשים האלו! נוח לי ולנו להגיד שהבן-אדם היה מטורף, לא שפוי. נוח לנו לקטלג אותו כמשוגע ששייך למחלקה הפסיכיאטרית ,כאחד ששקול למישהו שמטביע את הילד שלו בים אבל ייתכן שהאמת הרבה יותר קשה לנו. ייתכן שהנה אדם כמונו מן השורה שהגיע למצב בו הוא עושה משהו כל-כך נורא!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #248 

אריה, אני לא מסכים איתך בכלל בנוגע לסעיף 3 ו 5. בשנים האחרונות (בעצם משנות ה 70 והלאה) יש נטיה לבטל את נושא האחריות האישית ולהטיל את האשם בסביבה, בהורים, בתקשורת או בשידורים ממאדים. תמיד מוצאים סיבה ותרוץ מדוע פלוני אלמוני עשה את מה שעשה ולמה צריך לרחם עליו ומתעלמים מכך שיש המון אנשים אחרים שחוו בדיוק את אותן חוויות ומשום מה החליטו שלא להעניש את החברה בגלל מה שעבר עליהם.

לכן הסיבות מדוע טופז עשה את מה שעשה מעניינות אותי כקליפת השום.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #249 

Catskinner כתב:אריה, אני לא מסכים איתך בכלל בנוגע לסעיף 3 ו 5. בשנים האחרונות (בעצם משנות ה 70 והלאה) יש נטיה לבטל את נושא האחריות האישית ולהטיל את האשם בסביבה, בהורים, בתקשורת או בשידורים ממאדים. תמיד מוצאים סיבה ותרוץ מדוע פלוני אלמוני עשה את מה שעשה ולמה צריך לרחם עליו ומתעלמים מכך שיש המון אנשים אחרים שחוו בדיוק את אותן חוויות ומשום מה החליטו שלא להעניש את החברה בגלל מה שעבר עליהם.

...
טופז למיטב ידיעתנו, לא היה ארכי פושע שניהל מאפיות וקרטלי סמים לצד הקריירה שלו כמצחיקן הלאומי ומנחה שעשועונים. הרי חוץ מלא להיות פולטיקלי קורקט או צרכן תשומת לב באמת לא היה דבר רע של ממש לומר עליו. עוד בדרן וזהו. בבת אחת פתאום הוא הורד לאותה דרגה של מקרים מפורסמים בשנים האחרונות, שאגב נגדם יש הררי ראיות שמתחילות שנים אחורה. וזאת בלי שהיה משפט, אני מזכיר.

אי אפשר להצדיק את הראיות למעשיו ולמידת האחריות שלו, אבל המקרה הזה צריך לעניין והסיבות מאוד רלבנטיות, דווקא בגלל הניגודיות בין האדם שהיה - ולמעשים והעוצמה שבה זה נגמר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #250 

אתה בכוח מנסה להפריד בין האדם למעשיו ואותי ההפרדה הזו לא מעניינת כלל. בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #251 

אריה,
למה "עידנא דריתחה" בכלל?
עם כל הדברים שקורים סביבנו לאחרונה ולא רק לאחרונה, דווקא סיפור טופז מעורר אצלך רגשות?
סיפור טראגי כמובן, אבל אני מקווה שאני לא מזעזע אף אחד שיש אירועים חדשותיים שהרבה יותר מפריעים לי מעוד פושע שהתאבד בכלא.

כמה תגובות:
2. ה"תקשורת" בוודאי לא אשמה בסיפור הזה, חוץ מבכך שמילאה מהדורת חדשות שלימה בו, אבל אם נודה על האמת, הסיפור הזה אומנם עיניין מאוד את הציבור. דווקא הדיווחים היו דיווחי אמת, לפחות לא נטען אחרת.
שמתי מרכאות סביב תקשורת, כי אתה חוטא את החטא הנפוץ של הכללה. אין "תקשורת", אין "פוליטיקאים" ואין "שופטים". כל אחד מאלה מורכב מהרבה שבכלל לא פועלים בצורה דומה. "פיקוח וריסון" תקשורת יש בדיוק באותה צורה שיש על כל גוף אחר שהזכרתי לעיל וגם אחרים. זה קיים גם מעצם הביקורת של גופים אחרים, גם מעצם הביקורת באותו "גוף" (כלומר, עיתונאי אחד מבקר עיתונאי אחר, שזה מאוד נפוץ) ובמקרים מסוימים יש גם סנקציות חוקיות כמו במקרה של תביעות דיבה.
לא ברור לי איזה "פיקוח וריסון" יש במחשבותיך ומי אמור להיות אחראי עליו, (ומי אמור להיות אחראי על הגוף המפקח).

3. כמובן שלא היה משפט צדק, כי החשוד החליט להתאבד לפניו :roll:

4. מחדל בשב"ס אומנם היה, על פי התוצאה, אבל ההתיחסות שלך לנושא מוציאה אותו מכל פרופורציה. לא מדובר במחדל חמור, וזאת אני אומר למרות שבן אדם מת.
אתה אומנם יכול לתת לנו 10 דרכים למנוע התאבדות של בן אדם מסוים, אבל אני רוצה לראות אותך נותן לנו אפילו דרך אחת בלבד למנוע את כל התאבדויות האסירים/עצירים. הרי אין משהו מיוחד בטופז שדווקא על חייו צריך לשמור (ובניגוד לרצונו, אם מותר לי להוסיף).
הסטטיסטיקה המדווחת (בחדשות) של השב"ס לא רעה. אם אני זוכר את מה ששמעתי שבוע שעבר אז היו 8 התאבדויות בשנה האחרונה בשב"ס, וזה מספר שנחשב קטן בהשוואה למדינות אחרות. אתה בטח תגיד שרק 0 זה מספר טוב, אבל
זה עיניין של תיאום ציפיות מציאותי.
יש דבר אחד שלא עושים וזה לשים מצלמות בשירותים. אם היו עושים זאת הייתה קמה זעקה גדולה ובצדק על פגיעה בכבוד האדם. מניעת ההתאבדויות זה לא הערך היחיד או העליון.
להגיד "מי שרוצה יצליח בסוף להתאבד" זה כנראה נכון, אלא אם כן תגייס סוהר על כל אסיר או משהו בסגנון. אני מעדיף שיגייסו עוד שוטרים בניסיון למנוע רציחות.

5. לא מבין למה אצל טופז התקשית יותר להבין, או רצית יותר להבין.
אל תכתוב "אדם כמונו מן השורה". דבר בשם עצמך. כמוני, הוא לא. האמת, אני חושב שגם לא כמוך.
אני לא חושב שיש יותר חפיפה בין עולמו של טופז לעולמי, מאשר יש חפיפה בין עולמם של האחים אברג'יל לעולמי. (כמובן, גם אין קשר בין עולמו של טופז לעולמם של האברג'ילים).
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #252 

Catskinner כתב:אריה, אני לא מסכים איתך בכלל בנוגע לסעיף 3 ו 5. בשנים האחרונות (בעצם משנות ה 70 והלאה) יש נטייה לבטל את נושא האחריות האישית ולהטיל את האשם בסביבה, בהורים, בתקשורת או בשידורים ממאדים. תמיד מוצאים סיבה ותרוץ מדוע פלוני אלמוני עשה את מה שעשה ולמה צריך לרחם עליו ומתעלמים מכך שיש המון אנשים אחרים שחוו בדיוק את אותן חוויות ומשום מה החליטו שלא להעניש את החברה בגלל מה שעבר עליהם.

...
קלוד, לא הבנת אותי,
ראשית בסעיף 3 דיברתי על כך שכולנו עשינו לו משפט שדה ותלינו אותו בכיכר העיר מה שבסופו של דבר כמעט התרחש בפועל. אני אומר שיש דרך לנהל משפט וזאת לא הדרך!
במילים אחרות אני אומר משהו קשה, אם פעם בית משפט העליון שלנו יכל לקבל פסיקה אמיצה ולא מקובלת בה הוא שיחרר את פושע מלחמה "איוואן האיום" לא בגלל שהוא היה זכאי אלא בגלל שאשמתו (זהותו) לא הוכחה מעבר לכל ספק, היום הסיכוי לקבל משפט צדק במדינה שלנו למישהו "מפורסם" לטעמי הוא אפסי! (ואני כמעט לא מאשים את השופטים). שלא תבינו אותי לא נכון, ברור לי שדודו טופז אשם! וברור שהוא היה צריך להירקב בכלא רבה מאוד שנים אבל את השווין לטעמי איבדנו !

ההתעניינות שלי בסיבות לפשע שלו לא נבעו מהרצון שלי לתת לו נסיבות מקלות אלא מהרצון שלי להבין איך יכול להיות שאדם שפוי בלי בעיות בחיים (כסף) מסוגל להגיע לנקודה בה הוא כמעט רוצח מישהו בלי שום סיבה "הגיונית", אני חושב, שהכי נוח לנו להגיד שהוא היה לא שפוי ולא להתמודד עם האמת, שאולי תגרום לנו להבין ולמנוע את הפשע הבא!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #253 

Catskinner כתב:אתה בכוח מנסה להפריד בין האדם למעשיו ואותי ההפרדה הזו לא מעניינת כלל. בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים
...
כל הנושא הזה מתחיל לחזור על עצמו אז אני אסיים מבחינתי:
אני אסכם בזה שאני אגיד שבכל זאת נותרו לי מעט רחמים בלב כלפי טופז ומשפחתו כי אולי באמת האדם נדחק לפינה שלא מובנת לנו והוא הגיב כמו חיה פצועה, אולי לא היה מי שיעזור לו וינחה אותו החוצה (אם תזכרו האדם דיבר בזמן האחרון על מותו בראיונות עוד הרבה לפני ). בניגוד לאותה סיבה, אני לא ארחם על אדם שפוי שמכר סמים לילדים, אנס אותם ואז החליט להתאבד במעצר.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #254 

מחדל בשב"ס אומנם היה, על פי התוצאה, אבל ההתיחסות שלך לנושא מוציאה אותו מכל פרופורציה. לא מדובר במחדל חמור, וזאת אני אומר למרות שבן אדם מת. אתה אומנם יכול לתת לנו 10 דרכים למנוע התאבדות של בן אדם מסוים, אבל אני רוצה לראות אותך נותן לנו אפילו דרך אחת בלבד למנוע את כל התאבדויות האסירים/עצירים. הרי אין משהו מיוחד בטופז שדווקא על חייו צריך לשמור (ובניגוד לרצונו, אם מותר לי להוסיף).
...
אין לי כרגע זמן להגיב לכל ההודעה שלך, אבל זה משהו שהייתי חייב!
אתה טוען שלא מדובר במחדל חמור?!
משה, מה הקשר בין למנוע מוות של אסיר עליו אין ידע מוקדם לגבי הרצון שלו להתאבד לבין אחד שניסה לעשות זאת בעבר ואפילו הוכנס לחדר מיוחד להגנת האסיר, ועדיין הוא מצליח להתאבד!! (ועוד רשמת "ובניגוד לרצונו, אם מותר לי להוסיף" :roll: הרי הוא רוצה להתאבד אז מן הסתאם זה יהיה בניגוד לרצונו!). המיוחד בטופז הוא שהיה ידע מוקדם לגבי הרצון שלו להתאבד ולא בגלל שקוראים לו דודו! והטענה הזאת שמדברת על זה שמי שרוצה להתאבד בסוף מצליח היא פשוט מקוממת! אתה יודע כמה אנשים שהיו להם רצונות אובדניות וניסיונות להתאבד חיים בקרבנו אחרי שתחת פיקוח וטיפול הצליחו לסלק רצונות אלה ולהחזיר את רצונם לחיות ?!?!
משה, האם כוונתך בדבריך היא שבגלל שזה פושע שביצע מעשה נתעב, אולי בכלל מגיע לו לסיים כך את חייו (מי אנחנו שנמנע את זה ממנו), ולכן המעשה לא כל-כך חמור ולכן אין צורך להאשים מישהו במחדל הזה לעומת, אם נניח זה היה מתרחש לאחד שהוא לא פושע!

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #255 

mulder,

איפה ההבדל בין בנאדם שפוי שמוכר סמים לבין טופז (הלא שפוי?) שמפרק לאנשים את הצורה?

osherov,

1. עשינו לו משפט שדה? במה? בזה שהתקשורת דנה במעשים המטורפים שלו? באמת ציפית שהוא יקבל אלם תקשורתי ודממת אלחוט עד למשפט? אתה חושב שזה הגיע לו?

2. אין 100 אחוז הצלחה, ולכן השב"ס לא יכול לוודא שהוא לא יתאבד. בכל מקרה, הוא בחר להתאבד! הוא לא נרצח ע"י אסיר אחר שאיים עליו! כל מה שהוא עשה, כולל הפשעים שלו, היה מבחירתו! להאשים את השב"ס בהתאבדות שלו זה כמו להאשים את המשטרה במכות שהוא סידר ליריבים שלו.
Silence speaks louder than words

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #256 

MetalliJoe כתב:mulder,

איפה ההבדל בין בנאדם שפוי שמוכר סמים לבין טופז (הלא שפוי?) שמפרק לאנשים את הצורה?

osherov,

1. עשינו לו משפט שדה? במה? בזה שהתקשורת דנה במעשים המטורפים שלו? באמת ציפית שהוא יקבל אלם תקשורתי ודממת אלחוט עד למשפט? אתה חושב שזה הגיע לו?

2. אין 100 אחוז הצלחה, ולכן השב"ס לא יכול לוודא שהוא לא יתאבד. בכל מקרה, הוא בחר להתאבד! הוא לא נרצח ע"י אסיר אחר שאיים עליו! כל מה שהוא עשה, כולל הפשעים שלו, היה מבחירתו! להאשים את השב"ס בהתאבדות שלו זה כמו להאשים את המשטרה במכות שהוא סידר ליריבים שלו.
...
1. מה לעשות, לדעתי, כמה שתסובב ותעטוף, תיפיף את זה, תמיד תישאר אותה מסקנה שעשינו לו משפט שדה!

2. אתה אי פעם ראית שהאשמתי את שב"ס במוות של טופז?! כתבתי שהיה פה מחדל ענק! כתבתי ששב"ס יכול היה למנוע את המוות הזה!! ומה לעשות במקרה המסויים הזה, בו יש מידע והאדם נמצא תחת השגחתם ואחריותם המלאה אני כן מצפה ודורש 100% הצלחה! ואם קרה מקרה, אז הייתי מעדיף שהשב"ס היה סותם את הפה ומתחיל לבדוק מה גרם למחדל ולא יוצא בהצהרות שהם לא אשמים כי מי שרוצה להתאבד....... !

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #257 

אריה, העיניין היחיד שיש לי עם דודו טופז הפחדן היא העובדה המשמחת שהוא התאבד בתאו ולא אצלי בבית כי זה היה גורם לי לטירחה מיותרת בפינוי האשפה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #258 

אין מה לעשות, מבחינת עניין לציבור (ולתקשורת) מעניין הרבה יותר סלברטי ששולח ביריונים לנקום בסלברטיז (אנשי תקשורת) אחרים, מאשר למשל דייר שמטיל אימה ונוהג באלימות כלפי שכניו ובסופו של דבר רוצח את בעלת הדירה שלו
הפשעים של מי חמורים יותר? וכמה כותרות פה וכמה פה?
כמה מקרים כאלה סגרה משטרה "מחוסר עניין לציבור" כאשר אין סלבריטיז מעורבים? והאם הייתה סוגרת בטענה כזו את מקרה דודו טופז?
הפרופיל של המעורבים אצל טופז גבוה הרבה יותר והנגזרת היא הסקירה התקשורתית הנרחבת.

טופז פשע והיה צריך לבוא על עונשו. נקודה.
הילדים שלו יסבלו, אבל פחות מילדים שאביהם רצח את אמא.
יתכן שבמקרה מסוקר כזה השב"ס היה צריך לנקוט אמצעים מיוחדים למנוע התאבדות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #259 

osherov כתב: אין לי כרגע זמן להגיב לכל ההודעה שלך, אבל זה משהו שהייתי חייב!
אתה טוען שלא מדובר במחדל חמור?!
משה, מה הקשר בין למנוע מוות של אסיר עליו אין ידע מוקדם לגבי הרצון שלו להתאבד לבין אחד שניסה לעשות זאת בעבר ואפילו הוכנס לחדר מיוחד להגנת האסיר, ועדיין הוא מצליח להתאבד!! (ועוד רשמת "ובניגוד לרצונו, אם מותר לי להוסיף" :roll: הרי הוא רוצה להתאבד אז מן הסתאם זה יהיה בניגוד לרצונו!). המיוחד בטופז הוא שהיה ידע מוקדם לגבי הרצון שלו להתאבד ולא בגלל שקוראים לו דודו! והטענה הזאת שמדברת על זה שמי שרוצה להתאבד בסוף מצליח היא פשוט מקוממת! אתה יודע כמה אנשים שהיו להם רצונות אובדניות וניסיונות להתאבד חיים בקרבנו אחרי שתחת פיקוח וטיפול הצליחו לסלק רצונות אלה ולהחזיר את רצונם לחיות ?!?!
...
אריה,
אתה לא מודע לעובדות.
לא מדובר באחד טופז עם נטייה נדירה להתאבדות.
מדובר בכ1000! אסירים שסווגו כבעלי נטייה אובדנית , כך שאין פה משהו "מיוחד לטופז".
מעבר לכך, טופז סווג לאחרונה כ"כנראה כבר לא ינסה שוב" על ידי איזה פסיכיאטר. זה שהוא פספס באבחון (יותר נכון, לא הצליח לנבא את העתיד) אנו יודעים בדיעבד, אבל אין ברירה אלא לסווג מי הם מקרי הסיכון, אם רוצים לצמצם את התופעה.
את המידע הנ"ל קיבלתי מיומן ערוץ 2 ביום ו', ומכיוון שאף אחד לא טען אחרת, אין לי סיבה לפקפק בו.
בכל מקרה, צריך להיות ברור לך שבקרב האסירים יש אחוז גבוה מאוד (יחסית לכלל האוכלוסיה) של אנשים שעלולים לנסות להתאבד.
osherov כתב:
משה, האם כוונתך בדבריך היא שבגלל שזה פושע שביצע מעשה נתעב, אולי בכלל מגיע לו לסיים כך את חייו (מי אנחנו שנמנע את זה ממנו), ולכן המעשה לא כל-כך חמור ולכן אין צורך להאשים מישהו במחדל הזה לעומת, אם נניח זה היה מתרחש לאחד שהוא לא פושע!
...
לא, זו ממש לא כוונתי.
את כוונותי אני מנסה תמיד לכתוב בבירור (ואתה נוטה מידי פעם להסיק כוונות אחרות :-) ).
כוונתי היא שקשה מאוד למנוע התאבדויות כשמדובר במספר רב של רוצים להתאבד.
את תפקוד השב"ס בנושא בוחנים באופן סטטיסטי, ובבחינה הזו הם יוצאים בסדר.
בגישה שלך, כל עוד לא יהיו במדינה 0 התאבדויות אסירים, 0 תאונות דרכים, 0 רציחות, .... אז תמיד תאשים מישהו או משהו במחדל. כדי להגיד על משהו שהוא לא טוב ודורש תיקון, צריכה להיות אלטרנטיבה מציאותית אליה שואפים.
כל התאבדות ספציפית צריך לחקור כמובן, ככה משפרים בהדרגה נוהלים. אבל לא כל התאבדות ספציפית מצביעה על "מחדל חמור".
למסקנה הזו אין קשר אם מדובר באסירים או כל אוכלוסייה אחרת, למשל חיילים.

מבחינה מוסרית, בהתיחסות לעצם ההתאבדות, אני כן מבדיל בין התאבדות של אסירים וטופז שבהרבה מקרים התאבדות זו בחירה הגיונית מבחינתם, לבין, למשל, חיילים שברוב המקרים מדובר במצוקה נפשית זמנית הנפוצה בגילאים הללו, ושלעיתים מוחמרת בגלל המסגרת הצבאית.

מה שכתבת על חוסר הסיכוי למשפט צודק לאדם מפורסם דורש נימוקים ועובדות אחרת מה שכתבת זו סתם עלילה.
osherov כתב:להבין איך יכול להיות שאדם שפוי בלי בעיות בחיים
...
מי אמר ששפוי? לא מתכוון להגדרה הפסיכיאטרית.
בלי בעיות בחיים? מסתבר שהיו לו הרבה בעיות מאוד רציניות.

אני מצידי לא מבין למה אתה מרגיש כל כך דומה לו ולכן מופתע כל כך דווקא ממנו.
האמת, גם לא מכיר אותך מספיק:-) אולי אתה כן דומה לו, לא יודע.

אני אומנם מכיר את התחושה שמישהו שאתה מרגיש שהוא דומה לך עושה משהו שאתה לא מאמין שבעצמך היית עושה, לא מתכוון דווקא לפשיעה, אבל טופז הוא כל כך לא דומה לי ואני בטוח שלא דומה לרוב האנשים פה, כך שזה לא המקרה.
על פניו, אני מניח שרוב האנשים פה היו דווקא מושויים לגולדרינג הזה שרצח את בתו ולא לטופז.
משה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #260 

Catskinner כתב:אריה, העיניין היחיד שיש לי עם דודו טופז הפחדן היא העובדה המשמחת שהוא התאבד בתאו ולא אצלי בבית כי זה היה גורם לי לטירחה מיותרת בפינוי האשפה.
...
אין לי מה לאמר חוץ מזה שאדם עם כלכך הרבה שנאה וזילות כלפי מצוקות וחיים של אחרים אחרים נותר לי רק לרחם עליו....
תקשורת זו מפלצת שלא כדאי לשכור את שרותיה ומי שכן ישכור יזכור שאת הצק הוא יפרע בריבית דריבית!
כאשר הוא יעוף למטה ויוחלף בפראייר אחר...
ודודו פשוט היה הפראייר התורן שעשו עליו את כספם ואת הונם(כן כן גם אבי ניר ושירה ירום הודה..)
לכן זו טרגדיה מכל צד שלא נסתכל..

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”