התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #241 

עופרפולק כתב: מאיפה קנית רק גריל אבי . תמונה?
...
פיוצ'ר, בהזמנה מיוחדת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #242 

זה אומר אבי שאני אם אס בי 1000 פרו אני יכול להגיד למאי להביא לי גריל ברזל של הרגיל ואז לעשות לו התאמה כמו שאתה עשית ???
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #243 

ה-1000 הרגיל לא מגיע עם גריל ברזל וכל גריל אחר לא יתאים לך בגודל שלו ל-1000 פרו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #244 

avihuli כתב: ה-1000 הרגיל לא מגיע עם גריל ברזל וכל גריל אחר לא יתאים לך בגודל שלו ל-1000 פרו.
...
אתה צודק! חוץ מיזה שה1000 שווה במידותיו לפרו 1000
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #245 

מעניין מה הסיבה שהחברה החליטה להפסיק עם כיסוי גריל המתכת.
סיבה תקציבית/סאונד??
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #246 

יישרו קו עם העדפת רוב הצרכנים.
.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17918
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #247 

avihuli כתב: יישרו קו עם העדפת רוב הצרכנים.
...
מעבר לגרילים כאלו ואחרים ותמונות יפות, מה לגבי סקירה מקיפה ויסודית של מה שחשוב באמת ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #248 

חשבתי שה 2000 הסגור יתאים ל1000 אני רואה שלא ...קצת יותר גדול אפילו ששניהם 12
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #249 

הי יואב, אתה צודק בהחלט - אני כרגע עוסק "במסביב" שכן זה מה שמתאפשר לי במסגרת הזמן ושאר המשימות בבית / עבודה / חיים.
אין סקירה מקיפה ויסודית כי אני פשוט מרגיש שאני לא שם ובשורה התחתונה אני עדיין לא מרוצה מהתוצאה הסופית הכוללת.
בהשוואה לסטאפ הקודם שהיה מאופיין בבועת סאונד עוטפת 360, מדוייקת והרמונית לחלוטין שהכל מנגן ביחד בצורה משולמת - פה זה עדיין לא הסיפור.

הוחלפה פה במה קדמית מלאה + סאב + כבילה (שננטרל כרגע את השפעותיה, אם בכלל).
אני מאלה שגורסים וטוענים שאם יש הבדל, אז הוא שמיע ומיידי ולא צריך לחפש ניואנסים בציציות בשביל להבין אם יש / אין שינוי.
או שזה שמיע ממש בשניות הראשונות או שלא ומכאן אפרט על הרכיבים בבודדת:

מבחינת קדמיים גבוהים - הוחלפו בזמנו מפריים אליביישן לאליביישן אבולושיין. השוני - כל התחום התחתון משמעותית טוב יותר בכמה רמות (מה שהכניס אותי לסחרור ורצון לשדרג את האחוריים בגלל גודל הדרייברים שכנראה הפיזיקה פה משפיעה ואי אפשר להתעלם ממנה).

רמקולים קדמיים - מאולטרה מדפיים לאבולושיין. פה גולת הכותרת. אני נמצא איתם כבר כמה שבועות טובים ולכאורה ההתלהבות הראשונית הייתה אמורה לרדת - אבל לא.
הם הפתיעו אותי בענק זאת במיוחד לאור העובדה שכאשר שמעתי אותם ראש בראש עם האולטרה בחדרון הקטן בפיוצ'ר לא הצלחתי להבחין באיזשהו הבדל ולכן לא באתי עם שום ציפייה סונית חוץ משדרוג עיצובי גרידא. ה- STAGE שהם נותנים זה משהו הזייה !! אני לא נרגע מזה. במה ענקית, גבוהה, IN YOUR FACE עם פירוט מדהים.
משהו שמאוד מזכיר את הסאונד שהתקבל כאשר חיברתי בזמנו את הלינגדורף הדו ערוצי.
מרוצה מהם ברמה היסטרית. עד כדי כך אפילו שהתחלתי לשמוע סטריאו ולא 9CH כפי שהייתי רגיל.

סנטר - מאוטלרה לאבולושיין. אין לי משהו "חכם" כרגע לציין לגביו כי לא בחנתי אותו עדיין לעומק בסרטים. אתמול צפינו במחתרת השישה בנטפליקס והוא עושה את העבודה.
אבל אין לי כרגע שום משהו חותך שאני יכול לציין לגביו כי לא הקדשתי לו את תשומת הלב הראויה. נשאיר את זה כנקודה פתוחה להמשך.

סאב - מה- SB3000 לריבולושיין. כאן מדובר בחיה אחרת לחלוטין, אפילו לא קרוב בכלל לדגם הקודם. הכל משופר ומשודרג בו וחוץ מהגודל של התיבה אין שום דבר זהה בין 2 הדגמים.
הבאס שמתקבל ממנו הוא בדיוק אותו באס שאתה יושב באולם קולנוע ומקבל בשרניות מטורפת, עומק ונפח ענקיים.
יש לו פוטנציאל היסטרי ואני משוכנע שהוא ימשיך להיות ה- BEST SELLER שלהם כי ה-VFM שהוא נותן, זה הצגה.
אני חושש שהוא הציף כנראה בעיות אקוסטיות שקיימות בחדר שלא באו לידי ביטוי בתצורה הקודמת.

אז כל רכיב STAND ALONE הוא ליגת על חלל בפני עצמו אבל מה שלא נשמע לי עדיין טוב הוא ככל הנראה באינטגרציה של הכל עם הכל בדגש מוחלט על השילוב של הקדמיים והסאב.
אני לא מרגיש שהם מנגנים בהרמוניות מושלמת ואני צריך לעבוד עוד על התוצאה. בסרטים זה כמעט ולא מובחן אבל במוזיקה אני שומע "בומיות" נלווית לסאונד.
יש לי כמה כיוונים שאני רוצה לבדוק על מנת לזהות מאיפה הבעיה מגיעה ואז נטפל בה.
אני חושב שזה עדיין נעוץ אולי במרחק של הסאב אבל אד אומר שלדעתו זה לא שם ואם ה-RC הצליח להתקבע על נתון כולשהו - אז זה הנתון (כן, הוא רמז על הבעיתיות של ימהה במערכת הכיול הישנה).
לכן הנמכתי את התוספת כמה דציבלים שנתתי ברסיבר לסאב והרחקתי עוד קצת את הרמקולים מהקיר האחורי.
ברגע שאני אבין מאיפה הבומיות הזו מגיעה, אז אדע איך לטפל.

עד כאן לבינתיים. לשאלות והבהרות - אני כאן.
אין צורך לדון כרגע שוב בהחלפה של הרסיבר, חחח...
כי בסופו של דבר אני אפצח את זה, אין לי ספק.
.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #250 

"עד כאן לבינתיים. לשאלות והבהרות - אני כאן.
כי בסופו של דבר אני אפצח את זה, אין לי ספק."

בכלל לא חשבתי לדון לגבי החלפת הרסיבר אבל מאחר וכבר ציינת את זה ומאחר ו DLBC מטפל בדיוק בבעיה שאתה מתאר, של אינטגרציה של הסאב עם הקידמים, אז קפצה לי מחשבה לראש, שאולי שווה להחליף רסיבר.חחחחח

סתםםםםםםם
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #251 

02/05/2026 22:10  
avihuli כתב:
הי יואב, אתה צודק בהחלט - אני כרגע עוסק "במסביב" שכן זה מה שמתאפשר לי במסגרת הזמן ושאר המשימות בבית / עבודה / חיים.
אין סקירה מקיפה ויסודית כי אני פשוט מרגיש שאני לא שם ובשורה התחתונה אני עדיין לא מרוצה מהתוצאה הסופית הכוללת.
בהשוואה לסטאפ הקודם שהיה מאופיין בבועת סאונד עוטפת 360, מדוייקת והרמונית לחלוטין שהכל מנגן ביחד בצורה משולמת - פה זה עדיין לא הסיפור.

הוחלפה פה במה קדמית מלאה + סאב + כבילה (שננטרל כרגע את השפעותיה, אם בכלל).
אני מאלה שגורסים וטוענים שאם יש הבדל, אז הוא שמיע ומיידי ולא צריך לחפש ניואנסים בציציות בשביל להבין אם יש / אין שינוי.
או שזה שמיע ממש בשניות הראשונות או שלא ומכאן אפרט על הרכיבים בבודדת:

מבחינת קדמיים גבוהים - הוחלפו בזמנו מפריים אליביישן לאליביישן אבולושיין. השוני - כל התחום התחתון משמעותית טוב יותר בכמה רמות (מה שהכניס אותי לסחרור ורצון לשדרג את האחוריים בגלל גודל הדרייברים שכנראה הפיזיקה פה משפיעה ואי אפשר להתעלם ממנה).

רמקולים קדמיים - מאולטרה מדפיים לאבולושיין. פה גולת הכותרת. אני נמצא איתם כבר כמה שבועות טובים ולכאורה ההתלהבות הראשונית הייתה אמורה לרדת - אבל לא.
הם הפתיעו אותי בענק זאת במיוחד לאור העובדה שכאשר שמעתי אותם ראש בראש עם האולטרה בחדרון הקטן בפיוצ'ר לא הצלחתי להבחין באיזשהו הבדל ולכן לא באתי עם שום ציפייה סונית חוץ משדרוג עיצובי גרידא. ה- STAGE שהם נותנים זה משהו הזייה !! אני לא נרגע מזה. במה ענקית, גבוהה, IN YOUR FACE עם פירוט מדהים.
משהו שמאוד מזכיר את הסאונד שהתקבל כאשר חיברתי בזמנו את הלינגדורף הדו ערוצי.
מרוצה מהם ברמה היסטרית. עד כדי כך אפילו שהתחלתי לשמוע סטריאו ולא 9CH כפי שהייתי רגיל.

סנטר - מאוטלרה לאבולושיין. אין לי משהו "חכם" כרגע לציין לגביו כי לא בחנתי אותו עדיין לעומק בסרטים. אתמול צפינו במחתרת השישה בנטפליקס והוא עושה את העבודה.
אבל אין לי כרגע שום משהו חותך שאני יכול לציין לגביו כי לא הקדשתי לו את תשומת הלב הראויה. נשאיר את זה כנקודה פתוחה להמשך.

סאב - מה- SB3000 לריבולושיין. כאן מדובר בחיה אחרת לחלוטין, אפילו לא קרוב בכלל לדגם הקודם. הכל משופר ומשודרג בו וחוץ מהגודל של התיבה אין שום דבר זהה בין 2 הדגמים.
הבאס שמתקבל ממנו הוא בדיוק אותו באס שאתה יושב באולם קולנוע ומקבל בשרניות מטורפת, עומק ונפח ענקיים.
יש לו פוטנציאל היסטרי ואני משוכנע שהוא ימשיך להיות ה- BEST SELLER שלהם כי ה-VFM שהוא נותן, זה הצגה.
אני חושש שהוא הציף כנראה בעיות אקוסטיות שקיימות בחדר שלא באו לידי ביטוי בתצורה הקודמת.

אז כל רכיב STAND ALONE הוא ליגת על חלל בפני עצמו אבל מה שלא נשמע לי עדיין טוב הוא ככל הנראה באינטגרציה של הכל עם הכל בדגש מוחלט על השילוב של הקדמיים והסאב.
אני לא מרגיש שהם מנגנים בהרמוניות מושלמת ואני צריך לעבוד עוד על התוצאה. בסרטים זה כמעט ולא מובחן אבל במוזיקה אני שומע "בומיות" נלווית לסאונד.
יש לי כמה כיוונים שאני רוצה לבדוק על מנת לזהות מאיפה הבעיה מגיעה ואז נטפל בה.
אני חושב שזה עדיין נעוץ אולי במרחק של הסאב אבל אד אומר שלדעתו זה לא שם ואם ה-RC הצליח להתקבע על נתון כולשהו - אז זה הנתון (כן, הוא רמז על הבעיתיות של ימהה במערכת הכיול הישנה).
לכן הנמכתי את התוספת כמה דציבלים שנתתי ברסיבר לסאב והרחקתי עוד קצת את הרמקולים מהקיר האחורי.
ברגע שאני אבין מאיפה הבומיות הזו מגיעה, אז אדע איך לטפל.

עד כאן לבינתיים. לשאלות והבהרות - אני כאן.
כי בסופו של דבר אני אפצח את זה, אין לי ספק.
...
אבי,
לא סביר שהבעיה היא בעיקר במוזיקה ולא מורגשת בסרטים.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #252 

ערן, אבל מה לעשות שזו הסיטואציה ?
המוזיקה מתנגנת ברקע בשישי בוקר (ברמה של כמה שעות טובות) ולאוזני משהו שם לא יושב פיקס כמו שאני רגיל, או לפחות באותה רמה כמו שהיה.
בסרטים (מהכמה בודדים + דמואים) זה לא בא לידי ביטוי.

מכאן, עולות החלופות הבאות:
1. או שאני הוזה בקשר לנושא של המוזיקה ואין שום בעיה
2. או שאני לא מספיק מיומן והאוזניים שלי לא מספיק חדות להבחין באותה תופעה בסרטים
3. או שיש איזה פיוז סורר איפשהו שמעלים את הניקיון של הסאונד
.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #253 

כבר אמרו לך פה כמה פעמים, זה בגלל העציץ.
מתי יהיה פוסט "למכירה ימהה 2050"?
ואל תַּקְנֶה את זה בפוסט שלי "למכירה רמקולים".
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #254 

Nba כתב: כבר אמרו לך פה כמה פעמים, זה בגלל העציץ.
...
חחח, יצא לך לא טוב עם הניקוד - אבל הבנתי את הראש שלך.
אני אטפל בעציץ...
.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #255 

יצא טוב הניקוד, מה אתה רוצה ממנו?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #256 

Nba כתב: כבר אמרו לך פה כמה פעמים, זה בגלל העציץ.
...
עציץ יינתן במתנה לקונה המאושר.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #257 

avihuli כתב: ערן, אבל מה לעשות שזו הסיטואציה ?
המוזיקה מתנגנת ברקע בשישי בוקר (ברמה של כמה שעות טובות) ולאוזני משהו שם לא יושב פיקס כמו שאני רגיל, או לפחות באותה רמה כמו שהיה.
בסרטים (מהכמה בודדים + דמואים) זה לא בא לידי ביטוי.
מכאן, עולות החלופות הבאות:
1. או שאני הוזה בקשר לנושא של המוזיקה ואין שום בעיה
2. או שאני לא מספיק מיומן והאוזניים שלי לא מספיק חדות להבחין באותה תופעה בסרטים
3. או שיש איזה פיוז סורר איפשהו שמעלים את הניקיון של הסאונד
...
יש גם אפשרות 4. סוויץ אודיופילי 8)
סטיגידיש.

דיברת על חוסר בתחושה שזה עוטף, ו"בומיות". הרמקולים מצוינים, אז זה משאיר את הכיול בתור החשוד. יכול להיות שהימאהה נשמע מעולה כשלעצמו אבל בסוף הכיול שלו מגביל את היכולות של הרמקולים והסאב.
אתה יכול להמתין לכיול שהובטח על ידי SVS. תעשה טובה ושאל את חבר שלך שם מר אד מה הצפי שלהם (כבר שנה וחצי הם משווקים את זה שאוטוטו זה מגיע, בסוף עלולים לתבוע אותם על הטעיית צרכנים, רציני).
אגב ניסית באפ' שלהם room gain compensation ?

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2619
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #258 

כנראה שהסאב החדש גדול על החלל לעומת הקודם.
יתכן וגם המיקום פחות מתאים.
הפתרונות- סאב נוסף ואקוסטיקה פאסיבית.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #259 

את מה שכתבת אתה צודק בקשר אליי ... אצל אבי לא בטוח
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #260 

Balance כתב: כנראה שהסאב החדש גדול על החלל לעומת הקודם.
יתכן וגם המיקום פחות מתאים.
הפתרונות- סאב נוסף ואקוסטיקה פאסיבית.
...
פתרון נוסף, שידרוג מערכת הכיול = רסיבר חדש.

יורד למחתרת😂
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”