כרגע אני לא בעל משפחה חחח.. קודם נגמור בצפר P:dudib כתב:אורי
והוא עוד לא דיבר על זה שאם הוא יורד לארה"ב וחי שם אז בתור "לא תושב" כל הביטוחים (רכב ובריאות וכו') הרבה יותר יקרים
ולא שבתי ספר יהודיים עולים הרבה יותר ועוד כמה היבטים שאנשים לא חושבים עליהם.
נכון שאפשר באמת למצוא שם מציאות (אוכל יותר זול , רכבים יותר זולים וכו') אבל אם אתה בעל משפחה לחיות שם זה זה לא יוצא יותר כלכך זול ....
אבל אני לא מדבר על הדברים הקטנים שזולים פה, העגבניה זאת הייתה סתם בדיחה- הדברים היותר המשמעותיים ומתקדמים טכנולוגיים ולא משנה סוגם יקרים פה פי 1.5 לפחות מבחו"ל.. וזה מה שמונע מאיתנו להיות מדינה מתקדמת אמיתית כי רק המיעוט נהנה מהמוצרים האלה (כמו למשל באתר הזה, ביננו אחד ל3000 אנשים בארץ באמת יודע מזה HD או חווה את זה אכשהו... בזמן שיש מדינות שזה נורמה לכל דבר ואפילו קראתי לפני איזה חודש על תחנת טלווזיה מקומית בארה"ב שהחליפה את כל המכשירים והשידורים שלה לHD)
האבסורד הוא שיש אפילו פיתוחים שמומצאים פה בארץ על ידי חברה ישראלית או שלוחה ישראלית, הפיתוח נשלח לחו"ל וחוזר כמוצר מוגמר אבל יקר פי 2 ממה שעולה בכל מקום אחר.
אם האוכל והבגדים היו מעניינים אותי הייתי כבר ממזמן חי בתאילנד (חזרתי משם לפני שבוע אחרי חודש) כי שם middle class כמוני נחשב ל"עשיר" ב90% מהמקומות (חוץ מקניון בבנקוק בשם zen center, מקום מרהיב עם חנויות מעוצבות ויקרות (בערך כמו המחיר בארץ