קנייה קבוצתית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

בוננזה כתב:

...
...
חבל שאתה מטעה אנשים בפורום, חלק עוד יכולים לאכול את כל הלקרדה ואני מניח שאתה לא תחלץ לעזרתם...
אישור משרד התקשורת צריך לכל מוצר שמכיל רכיב RF, לדוגמה המודול wifi שיש כיום במסכים.
יכול להיות שלא יבקשו במכס, אך באותה המידה יכול להיות שיבקשו (לי יצא פעמיים שלא ביקשו ופעמיים שביקשו, אגב לא קשר למסכים).
במידה והמכס כן מחליט לעכב ומבקשים אישור שאין לך אז המוצר מעוקב במכס עד להנפקת אישור.
לצורך הנפקת אישור יש למלא טופס של משרד התקשורת בו יש להכניס פרטים כמו תחום תדרים, עוצמות תדרים וכדומה.
לא תמיד יש לך את הנתונים הללו ואז האישור מתעקב (ניתן להזין את מספר ה-FCC ID אם יש, זה עוזר מאוד).
אם מילאת את כל הנתונים כדרוש ושלחת במייל/בפקס, ובהנחה שאין שום חג/שביתה/עיצומים/עומס חריג/או סתם בחור שיצא לחופש, אז יש סיכוי לקבל תשובה בין שבוע לשבועיים.
כמו כן יש סיכוי גם לא לקבל תשובה כלל (קרה לי לאחרונה, והכי מצחיק שהתקשרו אלי ממשרד התקשורת לאחר 4חודשים לשאול האם ענו לי...)
אם לא מילאת את כל הפרטים כנדרש, או גרוע מכך מילאת חס ושלום עוצמת שידור לא נכונה וחורגת מהמותר, אז תקבל סירוב ותזדקק ליצור קשר ולהסביר את הפאשלה ולהתחיל שוב מהתחלה.
בקיצור, ממש ממש לא כמו שאתה מתאר זאת.
זה נכון שיכול להיות מקרה בו תקבל תשובה בתוך יומיים, בדיוק כמו שיכול להיות מקרה בו החבילה לא תעצור במכס ולא תידרש להציג אישורים, אך לא צריך לבנות על זה ובטח שלא להמליץ לציבור הרחב להתבסס על ההנחה הזו.

אגב אם נדרשים להציג אישורים מיוחדים (כמו אישור משרד התקשורת) אז התשלום לחברת העמילות (כמו DHL) גדל.
כאן תוכלו למצוא את הסבר מפורט ועלות העמלות:
http://www.dhl.co.il/content/dam/downlo ... _il_he.pdf

יש לציין שאני לא טוען שלא כדאי או לא מומלץ להזמין מחו״ל, פשוט צריך לדעת את התמונה המלאה בכדי שלא להיות מופתע בהמשך.

שאולי, מה לגבי אחריות, איך זה עובד בדיוק?
(שואל כי גם אני שוקל את האופציה של להזמין 75 אינץ מחו״ל שמשום מה בארץ מתומחרים בחזירות, בדיוק כמו שהיה עם ה-65 אינץ עד לפני שנה).
...
·אתה הוא זה שמטעה,

מאז הכנסת מערכת שער עולמי נכנסו לתוקף הקלות לחברות הבלדרות הגדולות (DHL UPS וכו...) בשחרור מוצרים הדורשים אישורים.
במידה והמכס כן מחליט לעכב את המוצר ואין אישור זה נכון שהמוצר מעוכב במכס, אבל אישור מתקבל לאחר כ3 ימים (שוב, בגלל שער עולמי). אני יודע על לפחות 4 אנשים שהזמינו אחרי טלויזיות, חלקם עם שילוח ישיר וחלקם עם חברות צד ג (שלהם יש פחות כוח מול המכס מאשר ל UPS ודומיהם). 1 לא הזדקק לאישור בכלל, ה3 האחרים קיבלו את האישור אחרי בין יומיים לשלושה וזה עוד בתקופת החגים.
הם ממש עשו שינוי בתחום הזה של אישורי משרד התקשורת.

לגבי הטופס שיש למלא, לא יודע מה אתה מילאת, אני מילאתי את הטופס הנקרא "נספח ו" וצירפתי את מפרט המסך שנלקח ישירות מהאתר של סוני. קיבלתי אישור ללא שום בעיה למרות שבפועל המסך אפילו לא נשלח לארץ באותו זמן, מיותר לציין שכל אחד יכול לעשות את אותו הדבר בדיוק ולא להזמין עד שהאישור בידיו.

לגבי התשלום לחברת הבלדרות על האישור, זה במידה ואתה רוצה שהם יעשו את זה. אתה לא חייב בכלל כפי שציינתי, כל אחד יכול לעשות זאת לבד

לגבי זה שיש אפשרות שלא יאשרו לך להכניס את המסך, לא אפשרי בעליל מהסיבה הפשוטה שהמסך מיובא לארץ ביבוא מסחרי על ידי חנויות ויבואנים פרלליים, ואין סיכוי שאותו המסך בדיוק אחד לאחד לא יאושר לך, אבל כן יאושר ל DVD CENTER
, אני ציינתי זאת במסמך נפרד אשר צורף לבקשה שלי.

נספח ו :

https://www.gov.il/BlobFolder/generalpa ... %D7%95.pdf

אימייל לשליחת המסמך:
[email protected]

הוראות :

https://www.gov.il/he/Departments/General/import_cell
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

Gershon99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1111

שליחה

בוננזה כתב:
...
...
לא קשה לחשב.
המחיר שרשמת כפול 1.17 (מעמ) פלוס 300₪ (עמלה ל-dhl).
סה״כ יוצא בסביבות 8,000₪.
בארץ עולה 9,200₪, עדיין משתלם מחו״ל (אך לדעתי ב-2,000-3,000₪ פחות ה-65MU9000 עדיפה או שכבר להוסיף עוד 1,000-2000₪ וללכת על LG oled)
...
·(Y)
איזה עמלה צריך לשלם ל-dhl? שאלתי היא: על מה אני צריך לשלם תשלום נוסף בנוסף לתשלום על המשלוח?

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

@shuali
מקבל את מה שאתה אומר, כנראה שאני לא מעודכן.
יכול להיות שהשרות של משרד התקשורת השתנה מקצה לקצה בין לילה, למרות שקשה לי להאמין בזה (בכל זאת ישראל.. ;) )
בכל מקרה אם זה נכון אז באמת שאין יותר מידי מה לדאוג.
לגבי העמלות של DHL, תבדוק את זה שוב, אלא אם כן גם זה השתנה הם גובים עמלה גם אם אתה הוצאת את האישור.
אם הם צריכים להוציא את האישור בכצמם אני מניח שזו תהיה עמלה גבוהה יותר, למרות שאני לא בטוח בכלל שהם מספקים שרות כזה.
על פי החוק זה ייבוא אישי ולכן הם מנועים מלהוציא את האישורים בשמך..

Gershon99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1111

שליחה

בוננזה כתב:
...
...
זו דווקא דוגמה לא כל כך טובה לדעתי.
ההבדל באיכות בין ה65x900e לבין ה-65mu9000 לא כזה גדול בכדי להצדיק את הרכישה מחו״ל.
מה גם שהסוני מחו״ל מגיעה ללא עידן+ ואם אני זוכר נכון גם הסמארט שונה ומוגבל (לפחות כך טענו אך יכול להיות שזה לא נכון).
אם כבר אז במסכי ה-75 אינץ למיניהם ניתן לחסוך כמה אלפים טובים שזה כבר מצדיק יותר את הרכישה מחו״ל.

*עריכה
בדקתי עכשיו ב-B&H לגבי הסמסונכפג 75MU9000.
משלוח מאוד יקר (560 דולר).
כולל מעמ ואגרה צפויה לחברת השילוח יוצא מעל 15,000₪ בארץ.
המחיר בארץ מייבוא מקביל 13,000₪!
כך שסופר לא משתלם לייבא מחו״ל מסכי 75 אינץ!
...
·אולי האיכות זהה אבל זה לא משנה את העובדה שהטלוויזיות של סוני מתומכרות פה במחירים לא שפויים ומעלצים אותם להזמין מחו"ל.
לגבי עידן+, לי אישית זה לא רלוונטי אבל אני מניח שלרוב כן אז אכן לא מומלץ להם להזמין מחו"ל.
לגבי הסמארט- כמו שכבר נאמר. המערכת הפעלה היא אנדרואיד TV ככה שבעניין הזה אין חסימה.

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Gershon99 כתב:
...
...
·(Y)
איזה עמלה צריך לשלם ל-dhl? שאלתי היא: על מה אני צריך לשלם תשלום נוסף בנוסף לתשלום על המשלוח?
...
http://www.dhl.co.il/content/dam/downlo ... _il_he.pdf

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

TheCoolest כתב:- בשנים האחרונות הגיעו אלי 4 מסכים מחו"ל, ולא נתקלתי בשום בעיה עם המכס עם אף אחד מהם. ומדובר בדגמים שבכלל לא קיימים פה בארץ או באירופה.
- השירות שמקבלים מחנות בארה"ב יהיה טוב פי אלף מהשירות שתקבלו מאלקטרוניקס פרו.
- ה-X900E טובה בהרבה מה-MU9000, בעיקר בגלל שהיא FALD וגם בגלל מעבד תמונה טוב יותר. הסמארט בסוני לא נעול, מדובר באנדרויד TV.
- האחריות היא לא של B&H אלא של Square Trade. היא עולה $100 לכמה שנים. מתקנים בארץ אצל מעבדה מורשית (צריך לקרוא בדיוק איך זה עובד), ואז את החשבונית מציגים להם ומקבלים את הכסף. במקרה של תקלה שלא ניתן לתקן מקבלים זיכוי.
- במקרה של מסך שמגיע שבור, מחזירים אותו על חשבון החנות\חברת שילוח (יש ביטוח) ומקבלים זיכוי.

בנוגע לקניה בארץ, אני מסכים שזה אולי יותר נוח.
...
א. טוב לדעת
ב. איזה שרות, הרי החנות בארה״ב לא תתקן לך את המסך בארץ אז איזה עוד שרות הם צריכים לתת לך?
ג. לגבי האיכות יצא לך לראות את שני המסכים זה לצד זה, לי לצערי לא יצא (שזה דיי עלוב מצד ישפר שהם לא מספקים מסכים לתצוגות, על אחת כמה וכמה אם מתחשבים בפרמיית העושק שהם גובים).
אם יצא לך, האם ההבדל באיכות כל כך מורגש?
לי יצא עד היום לראות בתצוגה רק את ה-850 (וגם זה אחרי חיפושים רבים) והאמת שלא התרשמתי כלל. את ה-900 יצא לי לראות בנתב״ג אך אי אפשר היה להתרשם (ממוקם גרוע).
את ה-8000/9000 של סמסונג יצא לי לראות בהמון מקומות (היום בשופרסל לדוגמה) והאמת דיי מרשים (היום יצא לי לראות בספורט 5 ובערוץ 12). אני מאמין שיש הבדל איכות, רק לא בטוח שהוא שווה פרמייה של 3,000₪, ואם כן אז תמיד אפשר להוסיף עוד 1,000 ולהמשיך ל-oled... בקיצור אין לזה סוף.
ד. יש למישהו ניסיון עם האחריות? אילו מעבדות מאושרות מבחינתם ואיך הולך הפיצוי במקרה ולא ניתן לתקן?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@בוננזה

ג. לא יצא לי לראות ספציפית את שני אלה, אבל עברו תחת ידיי שני מסכים עם FALD (עדיין יש אחד) ואני בשום פנים ואופן לא הייתי לוקח מסך עם תאורה תחתית כמו שיש לסמסונג.
ד. ל-850 אין FALD.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

בוננזה ידידי.
אתה נוהג לחזור בהרבה שירשורים בבטחון רב שוב ושוב ושוב על אותן "עובדות".
זה עדיין לא הופך אותן לאמת !!! :)

הבנו שראית את סמסונג 9000 בשופרסל והנשימה נעתקה לך...
הבנו גם שלא הצלחת לראות את הסוני 900XE באולם תצוגה ולכן הוא לא ראוי בעינך.
למה לחזור על זה כל הזמן ? ובאותה הזדמנות גם להכניס השמצה קטנה לישפאר "העושקת".
הבנו כבר לאיזה קבוצה אתה שייך אחי. הבנו גם שסמסונג הוא מסך מצויין
ושלדעתך ה 9000/8000 שלהם הם מציאה שיש לחטוף...האם חטפת במקרה ? :)

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@se1
·
לא בטוח שאנו ידידים, ידידי לא מדברים אלי בזלזול/התנשאות...
לא טענתי שה-9000 מסך מושלם, אך היחס עלות/תמורה שלו בארץ הוא הרבה הרבה יותר טוב מכל סוני שנמכרת כאן.
ישפאר ראויים לכל עקיצה שקיימת לי בארסנל, כרגע הם היבואן הכי יקרן בתחום זה שאני מכיר, לוקחים פרמיה על כלום.
האמת שבמחשבה שניה לא על כלום, הרי יש להם גרופים כמוך שעושים להם הרבה באז ויחסי ציבור... (הנה, גם אני הצלחתי להיות מתנשא)
אגב דיי ברור גם לאיזו קבוצה אתה משתייך.
חג שמח

BENNY66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 890

שליחה

X900 לא מיובא רשמית לארץ ע"י ישפאר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

לא, כי זה דגם אמריקאי.
ישפאר מייבאים דגמים אירופאיים, ה-XE9005.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

בוננזה
אני לא מסתיר שאני מעדיף מסכי סוני, יש לי מספר מסכים שלהם.
לידיעתך:
מסכי סוני יותר יקרים בעולם כולו משאר המסכים
ולא משמיצים אותם כעושקים.

אתה רוצה לקנות קנה. לא רוצה אל תקנה.
אתה באמת חושב שיבואן רציני יתרשם מדבריך וימהר להוריד המחיר ?
אין לי שום קשר עם ישפאר. וכשהיה הוא היה אמביוולנטי
ובסופו של דבר היה ענייני.
אני מעדיף כתובת יציבה ואמינה מאשר כתובת שהיום קיימת ומחר תחפש אותה...
אני פשוט לא אוהב כשחוזרים תמיד עם שמות תואר מתלהמים.
ומאשימים אחרים בהתנשאות.
לא השמצתי מעולם את סמסונג שהם יצרן המסכים הגדול בעולם
הבעיה איתם שבארץ אתה לא יודע איזה דגם בדיוק אתה קונה אבל בגדול המסכים שלהם מצוינים
ולאחרונה הם עושים שיווק אינטנסיבי ומורידים מחירים. כפי ש LG עשו לפני מספר חודשים כדי להפטר ממלאי.

snlapid
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

מישהו יודע איפה לפחות אני יכול לראות את MU9000 65 בתצוגה?
החלטתי שאני נכנס איתכם לקנייה הקבוצתית (אם תהיה) בעקבות הדברים שאמרו פה החברים על הטלויזיה הזאת, אבל בתאכלס נכנסתי למלא חנויות ולאף אחד אין אותה. הבנתי שיש חוסר במלאי כרגע אבל אין אף מקום כרגע שמציג אותה בתצוגה?

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 883

שליחה

כן

היא מוצגת אצלנו בחיבור לממיר של YES

אין מלאי - אבל יש אותה מוצגת
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641

שליחה

@בוננזה
·

לגבי ההבדל בין ה9000 של סמסונג ל900 של סוני אני ממש מסכים איתך, האיכות של ה9000 של סמסונג מדהימה בעיניי. אין לה FALD אבל יש לה את הקוטראסט הקבוע הכי גדול בתעשייה, שאפילו טלויזיות עם FALD מצליחים להגיע רק לטיפה טוב יותר, עולה מ6000 ל6500.
בשביל זה לא הייתי מוסיף 3000 שקל עבור ה900 של סוני. ואם הייתי מוסיף את הכסף הייתי לוקח כבר אולד.

Josavr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

מעוניין להצטרף לקבוצת רכישה

שליחה

@MartinHSabag
·

barakmitz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה

לא הבנתי אם מה שקורה פה רלוונטי. יש הצעה?

BENNY66 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 890

שליחה

@barakmitz
בנתיים לא זז כלום וגם אנחנו בחול המועד אז זה גם משפיע
מחכים לאחרי פסח

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אין חדש כרגע בגלל החג.
התוכנית היא שאם לא יהיה ספק שיתן הצעה רלוונטית לסמסונג, נפנה ליבואנים של מותגים אחרים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

יוליוס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה

יש זמן עד המונדיאל 14.6
מאמין שהמחירים עוד ירדו עד אז.
מי שלא לחוץ שימתין.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”