·אתה הוא זה שמטעה,בוננזה כתב:
חבל שאתה מטעה אנשים בפורום, חלק עוד יכולים לאכול את כל הלקרדה ואני מניח שאתה לא תחלץ לעזרתם.........
אישור משרד התקשורת צריך לכל מוצר שמכיל רכיב RF, לדוגמה המודול wifi שיש כיום במסכים.
יכול להיות שלא יבקשו במכס, אך באותה המידה יכול להיות שיבקשו (לי יצא פעמיים שלא ביקשו ופעמיים שביקשו, אגב לא קשר למסכים).
במידה והמכס כן מחליט לעכב ומבקשים אישור שאין לך אז המוצר מעוקב במכס עד להנפקת אישור.
לצורך הנפקת אישור יש למלא טופס של משרד התקשורת בו יש להכניס פרטים כמו תחום תדרים, עוצמות תדרים וכדומה.
לא תמיד יש לך את הנתונים הללו ואז האישור מתעקב (ניתן להזין את מספר ה-FCC ID אם יש, זה עוזר מאוד).
אם מילאת את כל הנתונים כדרוש ושלחת במייל/בפקס, ובהנחה שאין שום חג/שביתה/עיצומים/עומס חריג/או סתם בחור שיצא לחופש, אז יש סיכוי לקבל תשובה בין שבוע לשבועיים.
כמו כן יש סיכוי גם לא לקבל תשובה כלל (קרה לי לאחרונה, והכי מצחיק שהתקשרו אלי ממשרד התקשורת לאחר 4חודשים לשאול האם ענו לי...)
אם לא מילאת את כל הפרטים כנדרש, או גרוע מכך מילאת חס ושלום עוצמת שידור לא נכונה וחורגת מהמותר, אז תקבל סירוב ותזדקק ליצור קשר ולהסביר את הפאשלה ולהתחיל שוב מהתחלה.
בקיצור, ממש ממש לא כמו שאתה מתאר זאת.
זה נכון שיכול להיות מקרה בו תקבל תשובה בתוך יומיים, בדיוק כמו שיכול להיות מקרה בו החבילה לא תעצור במכס ולא תידרש להציג אישורים, אך לא צריך לבנות על זה ובטח שלא להמליץ לציבור הרחב להתבסס על ההנחה הזו.
אגב אם נדרשים להציג אישורים מיוחדים (כמו אישור משרד התקשורת) אז התשלום לחברת העמילות (כמו DHL) גדל.
כאן תוכלו למצוא את הסבר מפורט ועלות העמלות:
http://www.dhl.co.il/content/dam/downlo ... _il_he.pdf
יש לציין שאני לא טוען שלא כדאי או לא מומלץ להזמין מחו״ל, פשוט צריך לדעת את התמונה המלאה בכדי שלא להיות מופתע בהמשך.
שאולי, מה לגבי אחריות, איך זה עובד בדיוק?
(שואל כי גם אני שוקל את האופציה של להזמין 75 אינץ מחו״ל שמשום מה בארץ מתומחרים בחזירות, בדיוק כמו שהיה עם ה-65 אינץ עד לפני שנה)....
מאז הכנסת מערכת שער עולמי נכנסו לתוקף הקלות לחברות הבלדרות הגדולות (DHL UPS וכו...) בשחרור מוצרים הדורשים אישורים.
במידה והמכס כן מחליט לעכב את המוצר ואין אישור זה נכון שהמוצר מעוכב במכס, אבל אישור מתקבל לאחר כ3 ימים (שוב, בגלל שער עולמי). אני יודע על לפחות 4 אנשים שהזמינו אחרי טלויזיות, חלקם עם שילוח ישיר וחלקם עם חברות צד ג (שלהם יש פחות כוח מול המכס מאשר ל UPS ודומיהם). 1 לא הזדקק לאישור בכלל, ה3 האחרים קיבלו את האישור אחרי בין יומיים לשלושה וזה עוד בתקופת החגים.
הם ממש עשו שינוי בתחום הזה של אישורי משרד התקשורת.
לגבי הטופס שיש למלא, לא יודע מה אתה מילאת, אני מילאתי את הטופס הנקרא "נספח ו" וצירפתי את מפרט המסך שנלקח ישירות מהאתר של סוני. קיבלתי אישור ללא שום בעיה למרות שבפועל המסך אפילו לא נשלח לארץ באותו זמן, מיותר לציין שכל אחד יכול לעשות את אותו הדבר בדיוק ולא להזמין עד שהאישור בידיו.
לגבי התשלום לחברת הבלדרות על האישור, זה במידה ואתה רוצה שהם יעשו את זה. אתה לא חייב בכלל כפי שציינתי, כל אחד יכול לעשות זאת לבד
לגבי זה שיש אפשרות שלא יאשרו לך להכניס את המסך, לא אפשרי בעליל מהסיבה הפשוטה שהמסך מיובא לארץ ביבוא מסחרי על ידי חנויות ויבואנים פרלליים, ואין סיכוי שאותו המסך בדיוק אחד לאחד לא יאושר לך, אבל כן יאושר ל DVD CENTER
, אני ציינתי זאת במסמך נפרד אשר צורף לבקשה שלי.
נספח ו :
https://www.gov.il/BlobFolder/generalpa ... %D7%95.pdf
אימייל לשליחת המסמך:
[email protected]
הוראות :
https://www.gov.il/he/Departments/General/import_cell