גלעד שליט בדרך הבייתה?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

ntk כתב:
תמשיך להאמין לכל מה שביבי אומר, חמאס לא התגמש בכלום וזה מה שהוא ביקש מההתחלה, שם כזה או אחר לא היה הנושא, ישראל אמרה שהיא לא תשחרר רוצחים עם דם על הידיים ואנחנו אלה שהתגמשנו, הקטע של הגירוש זה בסך הכל גימיק מטופש שאין לו שום משמעות, 10K דרפורים מסתננים לישראל כל שנה, אז מחבל ערבי עם כל הקשרים שלו במצריים ועזה לא יכול ? נו באמת... במיוחד עכשיו במובארק כבר לא בשילטון ובמעבר בין עזה למצריים פתוח ( שלא נדבר על כל המנהרות )
...
נו, ובאמת היה נראה לך שישראל לא תשחרר רוצחים עם דם על הידיים? באיזו עסקה בדיוק שוחררו רוצחים בלי דם על הידיים..?
תבדיל בין דברים שנאמרים לצורך המשא ומתן, לבין דברים אחרים..
לגבי הגירוש, ומי חוזר לגדה ומי לעזה, גם אני שואל איפה פה בדיוק מנגנון השליטה הישראלי.
אני מניח שיש משהו כזה, ואני גם מניח שישראל שומרת לעצמה הזכות, ותדאג לתפוס מחדש כאלה שיפעלו בניגוד להסכם.
...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303

שליחה

Giliboy כתב: נו, ובאמת היה נראה לך שישראל לא תשחרר רוצחים עם דם על הידיים? באיזו עסקה בדיוק שוחררו רוצחים בלי דם על הידיים..?
תבדיל בין דברים שנאמרים לצורך המשא ומתן, לבין דברים אחרים..
לגבי הגירוש, ומי חוזר לגדה ומי לעזה, גם אני שואל איפה פה בדיוק מנגנון השליטה הישראלי.
אני מניח שיש משהו כזה, ואני גם מניח שישראל שומרת לעצמה הזכות, ותדאג לתפוס מחדש כאלה שיפעלו בניגוד להסכם.
...
מה זה השטויות האלה תבדיל בין מה שנאמר למה שעושים, אז לראייתך זה בסדר שישקרו לך ויעשו מה שבא להם ? מה איכפת לי מה עשו בעיסקאות קודמות, זה שהיו מטומטמים בעבר אומר שצריך לחזור על זה ? ואם כן מה הקשר בין זה לבין ההצהרות של ביבי ושאר החמורים שמנהלים את המדינה ? מבחינתי עצם המשא ומתן עם אירגון טירור זה תעודת עניות למדינה שמטיפה לכל העולם על טירור

איזה יופי, כשהתפסו אותם, תאמין לי שלא חשבתי אחרת, רק תמדיך לסמוך על מערכת הביטחון שתתפוס אותם, כמו שתפסו את ה-40K שכבר הסתננו לישראל.... אבל העיקר ש"נתמודד"

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

Giliboy כתב:
ufffnick כתב: עדיין יש נסיונות חטיפה פה ושם, אבל בסדר גודל אחר לגמרי, וזאת לא בגלל שהגבנו כמו משוגעים,
אלא כי הפגיעה באירגון חיזבאללה היתה ממשית.
...
לפי תגובתו של נסראללה, יש לך טעות.
לדבריו, אם היה יודע שזו תהיה התגובה, לא היה מבצע את החטיפה.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000126563

אנ טוען שגם בבמקרה של גלעד שליט, וגם במקרה הבא, שלא נדע,
התגובה על חטיפה מתוך השטח שלנו חייבת להיות לא פרופורציונאלית.
את מאזן השבויים-מחבלים הרי לא נצליח לשנות לעולם, ושלא יספרו פה סיפורים, אבל אני סבור שאם בחטיפה הבאה, שוב, שלא נדע, נראה ש"בעל הבית השתגע", כפי שקרה במלחמת לבנון השניה כשפצצות במשקל טון נחתו ב"דאחייה" כאילו קפצונים, אז מישהו כבר יתחיל לחשוב פעמיים..
...
שכתבתי בתחילת השרשור שהיה צריך לעשות מבצע צבאי לשחרור גלעד שליט התכוונתי למה שאתה כותב פה משהו גרנדיוזי שיוציא להם את החשק לעשות את זה שוב. ונתתי דוגמא את עופרת יצוקה כמהלך שיכל לשחרר את גלעד שליט אם היתה מטרה כזו למבצע עופרת יצוקה

ועל זה אנחנו מדברים מתחילת הששרשור הזה

בעל הבית השתגע לטעמי זה מה שאנחנו עושים עכשיו מה שעשינו במלחמת לבנון השנייה היה בעל הבית נורמלי ומגיב לכל התגרות תגובה ללא פרופורציות.

במלחמה הקרה היה מאזן אימה ששמר על השקט כך גם ביחסים שלנו עם סוריה יש מאזן אימה שגורם לסורים לא לצאת למלחמה לפחות בזמן הזה.
המצב עם ארגוני הטרור הוא הפוך ומה שאנחנו עושים עכשיו גורם שלא יהיה מאזן ואנחנו חיים באימה ולא עושים שום צעד במקום שהמצב יהיה הפוך.

אנחנו הם אלו שמבקשים שיהיה שקט והשקט תלוי רק בצד השני.

למי שראה את הסרט בופור יש שם קטע שמתאר את המצב במדינה. לאחר שהמוצב שם חוטף הפגזה ונהרגים שם חיילים מגיע למוצב מומחה שמראה שעם מיגון יותר טוב ההפגזות שלהם יהיו בלתי יעילות ואז אומר מפקד המוצב "אז בשביל מה אנחנו פה הרי אנחנו לא נלחמים אנחנו מנסים להתחבא כמה שיותר עמוק בחורים שלנו ולא מוציאים את האף אנחנו לא צבא של חיילים אנחנו צבא של קוקסינלים"

לא אהבתי את הסרט אבל הסצנה הזו כל כך קלעה למה שאני מרגיש שמתרחש במדינה שזה עשה לי את הסרט.

בתכלס אנחנו מנסים למצוא תרופות למכות שהם מנחיתים עלינו (כיפת ברזל זו אחת התרופות) ומקבלים שקט מדומה עד שהם ימציאו משהו שאין לנו תרופה לו ואז נספוג עד שנמצא תרופה.

הם האקטיביים ואנחנו הפסיביים ועוד אנחנו אומרים שאנחנו חזקים מהם תמהתני במה זה בא לידי ביטוי??

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

Giliboy כתב:
ufffnick כתב: עדיין יש נסיונות חטיפה פה ושם, אבל בסדר גודל אחר לגמרי, וזאת לא בגלל שהגבנו כמו משוגעים,
...

התגובה על חטיפה מתוך השטח שלנו חייבת להיות לא פרופורציונאלית.
את מאזן השבויים-מחבלים הרי לא נצליח לשנות לעולם, ושלא יספרו פה סיפורים, אבל אני סבור שאם בחטיפה הבאה, שוב, שלא נדע, נראה ש"בעל הבית השתגע", כפי שקרה במלחמת לבנון השניה כשפצצות במשקל טון נחתו ב"דאחייה" כאילו קפצונים, אז מישהו כבר יתחיל לחשוב פעמיים..
...
אני מציע שתבדוק מה קרה בלבנון מאז הראיון הזה ב- 2006.
במקרה אני מכיר את הגזרה הזו היטב והתראות יש בלי סוף. דוגמא מ- 2009.
חבל שזה לא "מרגש" מספיק לדווח על כל מיני התראות וניסיונות.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

אפרופו הדיון שהיה כאן לגבי האם "העם" בעד או נגד העיסקה הזאת, אז התפרסם הבוקר סקר של מינה צמח בנוגע לשחרור האסירים ובאופן לא מפתיע 79% מהאנשים בעד העיסקה, סה"כ 14% מתנגדים. נתון מעניין נוסף הוא ש 49% סבורים שנתניהו נכנע לדעת הקהל כשהלך לעיסקה. 43% חושבים שהוא נהג כמנהיג. 76% חשים שמחה וגאווה בעוד 22% חשים כעס והשפלה. 50% חוששים שהביטחון האזרחי של ישראל ייפגע (אל מול 48% שסומכים על שירותי הביטחון)

ת'אמת לא מפתיע בעליל

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

דיברו על זה עכשיו בתכנית הבוקר של ערוץ 10.
גם אותי זה ממש לא מפתיע..
אריה, יש עליך את העיתון?
ידוע לך מה היתה שאלת המשאל המדוייקת,
לגבי אותם 79% שתומכים?
...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

Giliboy כתב:ארז_ןחני כתב:
גילי,
לשאול :" האם בעקבות העסקה יורע המצב הבטחוני" זה ממש לא כמו לשאול "האם אתה מוכן לשחרר מחבלים שיחזרו לרצוח כמה עשרות ישראלים תמורת גלעד שליט"?
...
הנחתי שתטען כך, אבל ההגיון שלי עושה מייד את האנאלוגיה, ולא משליך הרעה במצב הבטחוני לסיבה אחרת מלבד האפשרות שאותם משוחררים יחזרו לעסוק בטרור.
אני בטוח שזה נכון לרוב הנשאלים.
אגב, הצעה לא רעה לפתור את הסוגייה במשאל עם, רק שצריך לחוקק חוק בשביל זה.
...
האנלוגיה - הרעה במצב הבטחוני = חזרה לעיסוק בטרור היא נכונה. ומה המשמעות של חזרה לעיסוק בטרור אם לא חיי אדם נוספים?
מדוע אתה עוצר את האנלוגיה בחזרה לעיסוק בטרור ולא מתרגם את זה למונחי חיי אדם?
האם לא ברור שהעיסוק בטרור ייגבה חיי אדם נוספים ?
לא מדובר כאן על עיסוק תיאורטי.

יש פה עצימת עיניים מכוונת מהמחיר האמיתי וחבל כי זה לא ישנה את המציאות, למרות הרצון והתקווה.

זה בסדר לסמוך על כוחות הבטחון (ואני אומר לא לתת אמון עיוור גם לא בכוחות הבטחון) אבל חבל שאנשים מבלבלים בין רצון או תקווה למציאות קשה.

ארז

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ברור שלא מפתיע

אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.

באותה נשימה אצטט מה שאמר פה zovirax בתחילת השרשור
למדתי לשתוק בעניין הזה של גילעד שליט- אנשים מסתכלים עלי כמפלצת כשאני אומר את דעתי
...
כך שאני בטוח שככול שהעניין יחלחל וככול שיהיו יותר קולות נגד גם בתוצאות הסקרים יהיה סחף

mp3lll החתימה שלך "הציבור מטומטם לכן הציבור משלם"

רלוונטי לחלוטין

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
אני לא עוצר פה, וזה מחזיר אותנו לדיון מאתמול.
ראשית, אני לא חושב שיווצרו יותר פיגועים ממה שהיו אם לא היו משוחררים, גם אם יתברר שפיגוע בעתיד יצא לפועל ע"י אחד מאותם משוחררים. אני טען שאם זה לא יהיה ע"י אותו אחד משוחרר, זה יהיה ע"י מישהו אחר, מה גם שרבים מאלה שישוחררו לא רצחו בעצמם, אלה היו "אחראים לרצח" ושילחו שאהידים, וכאלה לא חסר גם עכשיו. אני לא רואה מצב של משוחרר שהולך לפוצץ אוטובוס, אני כן רואה משוחרר שיוזם פיגוע כזה, אבל לא מבצע.
אני מוכן לקחת את הסיכון על כל אחד מאיתנו. נכון שסטטיסטית הסיכוי שזה יפגע בי הוא נמוך, אל מול שאר האוכלוסיה,
אבל זה אותו סיכוי שלך אל מול האוכלוסיה, ובעצם שווה לכולם.
שוב, זה סיכון מושכל שאני מוכן לקחת בשביל להחזיר חייל הביתה.
לגיטימי, כמובן, שתחשוב אחרת..
...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

molvy כתב:ברור שלא מפתיע

אחרי שטיפת המוח שהעיתונות עשתה לעסקה ואחרי הכתבות הכל כך חד צדדיות שהולעטנו בהם השכם והערב אני גם לא ממש מופתע.

באותה נשימה אצטט מה שאמר פה zovirax בתחילת השרשור
למדתי לשתוק בעניין הזה של גילעד שליט- אנשים מסתכלים עלי כמפלצת כשאני אומר את דעתי
...
כך שאני בטוח שככול שהעניין יחלחל וככול שיהיו יותר קולות נגד גם בתוצאות הסקרים יהיה סחף

mp3lll החתימה שלך "הציבור מטומטם לכן הציבור משלם"

רלוונטי לחלוטין
...
זו לא התקשורת, חברים.
נכון שיש לה משקל, אבל הערך לחיי החיילים שלנו הוא זה שקבע את סדר היום, ואת קיום העסקה.
גם בעסקת ג'יבריל שולם מחיר קשה, ואז התקשורת לא לקחה חלק כמו היום. לא היה לה את הכלים של היום,
ועם כל זה, עובדה שהעסקה הכי שנויה במחלוקת, עד אז, יצאה אל הפועל..
...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Giliboy

אולי אתה מוכן אבל אני לא מוכן ומה שעושים פה חושפים אותי לסיכונים שאני לא חושב שמגיעים לי או לכל אחד אחר.

שוב אתה מבדיל בין דם לדם.

ובנימה אחרת

לדעתי השרשור הזה הפך לדו שיח של חרשים אילמים ועוורים כל אחד אומר מה שהוא חושב בלי לנסות לעכל ולהכיל את מה שהאחר אומר כך שלדעתי השרשור מיצה את עצמו.

אין זה אומר שאני פורש מהדיון אלא רק מבקש מהאנשים לנסות לחשוב על הצד השני

אני חשבתי עמוקות והגעתי למסקנה שהצד השני מדבר שטויות.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

guyezra כתב:
Giliboy כתב:
...

התגובה על חטיפה מתוך השטל שלנו חייבת להיות לא פרופורציונאלית.
את מאזן השבויים-מחבלים הרי לא נצליח לנשות לעולם, ושלא יספרו פה סיפורים, אבל אני סבור שאם בחטיפה הבאה, שוב, שלא נדע, נראה ש"בעל הבית השתגע", כפי שקרה במלחמת לבנון השניה כשפצצות במשקל טון נחתו ב"דאחייה" כאילו קפצונים, אז מישהו כבר יתחיל לחשוב פעמיים..
...
(Y) (Y)
נכון

ונכון גם מה שמולבי רשם: אנחנו חיים פה על חרבינו
...
(Y) +1

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

molvy כתב:Giliboy

אולי אתה מוכן אבל אני לא מוכן ומה שעושים פה חושפים אותי לסיכונים שאני לא חושב שמגיעים לי או לכל אחד אחר.
שוב אתה מבדיל בין דם לדם.
.
...
איפה פה הבדלתי בין דם לדם..? מה הקשר בכלל ?
8O
לא רק אני מוכן, הרוב בעם מוכן!
זכותך הלגיטימית כמובן לא להסכים ולא לקחת עליך את הסיכון,
אבל אם דיברו פה על רוב בעם, אז הרוב אמר את דברו, גם בסקר מובהק עוד יותר, שהתפרסם הבוקר בידיעות.
מחזיר אותך שוב, למקרה שלא שמת לב:
62% מהציבור בעד העסקה,
60% חושבים שתהיה הרעה במצב הביטחוני.
מה זה אומר?
זה אומר בדיוק שאנשים מוכנים לקחת עליהם את אותו סיכון שדברתי עליו
...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

Giliboy כתב:ארז_וחני כתב:
...
אני לא עוצר פה, וזה מחזיר אותנו לדיון מאתמול.
ראשית, אני לא חושב שיווצרו יותר פיגועים ממה שהיו אם לא היו משוחררים, גם אם יתברר שפיגוע בעתיד יצא לפועל ע"י אחד מאותם משוחררים. אני טען שאם זה לא יהיה ע"י אותו אחד משוחרר, זה יהיה ע"י מישהו אחר, מה גם שרבים מאלה שישוחררו לא רצחו בעצמם, אלה היו "אחראים לרצח" ושילחו שאהידים, וכאלה לא חסר גם עכשיו. אני לא רואה מצב של משוחרר שהולך לפוצץ אוטובוס, אני כן רואה משוחרר שיוזם פיגוע כזה, אבל לא מבצע.
אני מוכן לקחת את הסיכון על כל אחד מאיתנו. נכון שסטטיסטית הסיכוי שזה יפגע בי הוא נמוך, אל מול שאר האוכלוסיה,
אבל זה אותו סיכוי שלך אל מול האוכלוסיה, ובעצם שווה לכולם.
שוב, זה סיכון מושכל שאני מוכן לקחת בשביל להחזיר חייל הביתה.
לגיטימי, כמובן, שתחשוב אחרת..
...
מה שאתה כותב מפליא אותי.
אתה כותב שמהחינתך זה בסדר שיעסקו בתכנון פיגועים כל עוד לא יוציאו לפועל בעצמם?
הרי כמו שכתבת, לא חסר להם מתנדבים להתאבד אז מדוע הם לא מצליחים בזמן האחרון להוציא לפועל פיגועים וחטיפות ?
אולי זה בגלל שרמת המתכננים שם נפגעה ואין שם מספיק מתכננים עם ניסיון ומתוחכמים?
והנה עכשיו הם יקבלו את התגבורת שחסרה להם....!

אתה חוזר שוב לאמירה שלדעתך לא יהיו יותר פחגועים מאשר במצב שהם לא משתחררים ואני אומר שאין לדיעה הזאת שום עוגן מציאותי.
לצערך ולצערי העובדות עד היום מספרות סיפור אחר שלא נוח לך להפנים ולקבל שזה מה שהולך להיות גם הפעם.
נוח לך לשכנע את עצמך בתקווה הזאת אבל זו עדיין רק תקווה , כנגד כל הסיכויים.

ובקשר לסיכון המושכל שאתה מוכן לקחת, תסביר לי מדוע זה בסדר "לפזר את הסיכון" בין כל האוכלוסיה?
האם זה ישנה את התוצאה הסופית של רצח נוסף של ישראלים?
מה זה משנה אם זה יהיה משה מקרית גת או שלמה מרמלה או דוד מירושלים?
מבחינתי מדובר ברולטה רוסית - לא ידוע מי ייפגע אבל ידוע שמישהו ייפגע.
אז נחזור לשאלה המקורית - מדוע חיי גלעד שליט שווים יותר מחיים של אזרחים אחרים? וכן, המחיר יהיה גבוה יותר מחיי אדם אחד.

ארז

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה שאני אומר שגם היום עוסקים שם בפיגועים, רק שאם הם לא יוצאים לפועל זה נגזר משתי סיבות:
1. אינטרס נתון שלהם לאותה נקודת זמן, של לא להוציא לפועל.
2. כוחות הבטחון שיוצרים לחץ ומונעים פעילות טרור.
אם אתה חושב שהשקט היחסי שאנחנו נהנים ממנו נגזר מהעובדה שמיטב המוחות יושבים פה בבתי הכלא, אז אתה טועה, ולא מכיר את העובדות.
העובדות הן שקשה מאוד היום לייצר היום פיגוע, בגלל הלחץ, הסגר והחגורה ההדוקה שיוצרים שם כוחות הביטחון, ולא בגלל שיושבים פה 300 "פצצות" פוטנציאליות בכלא.
למי שלא יודע, עזה היום היא כלא בפני עצמה, וחלק גדול מהמשא ומתן היה אם וכמה יחזרו לעזה, לעומת הגדה, קרי יהודה ושומרון. אף אחד לא ממש שרוצה לחזור לעזה..
בעידן בו החמאס נתמך ע"י איראן וחיזבאללה, להגיד שאין מוחות ואין משאבים זו שגיאה. בנוסף, שאהידים ומתפוצצים תמיד יהיו.
אגב, אני מקווה שהשמועות אינו נכונות, ושישראל לא הולכת להקל על הלחץ ברצועה, מבחינת מעברים, סחורות וכל זה, כחלק מההסכם..
...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כמה טעויות בהודעה אחת, אתה כנראה ישנת בשנה האחרונה, מאז שמובארק נפל עזה ממש לא כלא, המעברים שם פתוחים ואין שום בעיה לעבור משם

מספר הרוצחים שיושבים פה בכלא הוא אלפים ולא 300, רק בעסקה הזאת משתחררים 470 רוצחים ( אבל משום מה אתה כל הזמן אומר 200, אולי זה נשמע לך יותר טוב ) להבדיל ממה שאמרת, חלק גדול מהם הניחו את המטענים בעצמם ( לא כל פיגוע זה מחבל מתאבד ) וחלק גדול מהם תיכננו את הפיגועים, למצוא אידיוט שיסכים להתנדב לתפוצץ זה כנראה לא קשה, אבל למצוא אנשים עם קשרים שמסוגלים להוציא את הפיגוע לפועל זה הרבה יותר קשה, ככה שזה בהחלט בוסט לטירור, רק חבל שאצלך זה או שישראל תושמד או שלא יהיה שום הרוג נוסף, כדי שתקרא לעומק מה אומר ראש השב"כ שאותו נהנת לצטט פה אומר ש"נתמודד", שלא נדבר על בכירים לשעבר שלהם אין שום צורך להתנסח יפה בשביל התקשורת או להיות פוליטיקלי קורקט בשביל לרצות את העם, מצחיק שאתה כל כך גאה להציג את הסקר הזה, שגם בסדר הזה יותר מ-60% אומרים שהמצב יחמיר ( שלפי כל שכל הגיוני, המצב יחמיר=יותר הרוגים ) אולי מבחינתך המשמעות של זה שונה ( כי זה מה שאומר גם ראש השב"כ ) ואם כן, אשמח אם תסביר לי מה זה בדיוק אומר אם לא הרודים נוספים ?

לגבי התמיכה של איראן, כדי שתעורר, לאיראן כבר מזמן אין קשר עם חמאס, וגם המצב שלהם עם סוריה לא אטרציה גדולה אחרי שהם לא תמכו בבשאר שטובח בעמו

ולגבי הסגר, אם זה נכון, באמת שזה כבר עובר כל גבול ההסכם הדפוק הזה! מצטער מאוד אבל אידיוט מי שחושב שזה נעשה משיכול ריגשי לחייל בשבי, ולא משיכול פוליטי של ביבי ( שאגב עד העסרה הזאת תמכתי בו, ואין סיכוי בחיים שזה יקרה שוב )

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא הבנתי את כל מה שכתבת, אני מגיב למה שכן..
האלפים בכלא פה לא רלוונטיים, רלוונטי מיש שמשוחרר, ומי מהם פוטנציאל לחזור לפעילות טרור..
מצב יחמיר זה לאו דווקא הרוגים, בכמות שלאו היתה באה לידי ביטוי יותר מאשר אם לא היתה עסקה.
מצב שמחמיר זה אומר פעילות גדולה יותר, ומצריך היערכות שונה וחזקה יותר של כוחות הביטחון.
אם ראש השב"כ, המוסד והרמטכ"ל חושבים שכן ניתן לתת לזה מענה, אז אז אני איתם, כי ראשית הם אלו שיצטרכו לשאת באחריות, ומהסיבה הנוספת שאין לי על מי לסמוך, אלא עליהם, ואני נותן להם את הקרדיט. אתה לא, וזו זכותך.
לגבי התמיכה, היא לא פסקה לאנשים בשטח, מה שפסק אלו משכורות לחמאס חו"ל, שבגלל כל מיני עניינים שציינת, היחסים בדמשק די עלו על שרטון. חיזבאללה איראן ודמשק עדיין מנתנגדות לקיומנו, וחמאס היא השלוחה היחידה שלהם באזור על מנת לממש כל מיני פנטזיות..
...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ntk כתב: אבל אידיוט מי שחושב שזה נעשה משיכול ריגשי לחייל בשבי, ולא משיכול פוליטי של ביבי ( שאגב עד העסרה הזאת תמכתי בו, ואין סיכוי בחיים שזה יקרה שוב )
...
(Y) (Y) (Y)

ביבי איבד גם את הקול שלי מהרגע ששמעתי שהוא הולך לקראת העסקה

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Giliboy כתב:לא הבנתי את כל מה שכתבת, אני מגיב למה שכן..
האלפים בכלא פה לא רלוונטיים, רלוונטי מיש שמשוחרר, ומי מהם פוטנציאל לחזור לפעילות טרור..
מצב יחמיר זה לאו דווקא הרוגים, בכמות שלאו היתה באה לידי ביטוי יותר מאשר אם לא היתה עסקה.
מצב שמחמיר זה אומר פעילות גדולה יותר, ומצריך היערכות שונה וחזקה יותר של כוחות הביטחון.
אם ראש השב"כ, המוסד והרמטכ"ל חושבים שכן ניתן לתת לזה מענה, אז אז אני איתם, כי ראשית הם אלו שיצטרכו לשאת באחריות, ומהסיבה הנוספת שאין לי על מי לסמוך, אלא עליהם, ואני נותן להם את הקרדיט. אתה לא, וזו זכותך.
לגבי התמיכה, היא לא פסקה לאנשים בשטח, מה שפסק אלו משכורות לחמאס חו"ל, שבגלל כל מיני עניינים שציינת, היחסים בדמשק די עלו על שרטון. חיזבאללה איראן ודמשק עדיין מנתנגדות לקיומנו, וחמאס היא השלוחה היחידה שלהם באזור על מנת לממש כל מיני פנטזיות..
...
לא ברור לי מה לא הבנת בדיוק, האלפים שיושבים בכלא בקצב שמשחררים אותם לא ישבו שם עוד הרבה, ככה שזה מאוד רלוונטי, אם היו מבקשים גם 5000 היית נותן גם את זה, ובלי שום קשר המספר שאתה ממשיך לחזור עליו ( 200 ) קצת רחוק מהמציאות, שזה 470 רוצחים שישוחררו מחר, אם זה מה שעושה לך טוב, תמישך להגיד את זה לעצמך

אולי כדי שתלמד שיעור קטן בסטטיסטיקה, שיש יותר נסיונות לפיגועים, יש יותר הצלחות, אף אחד לא הולך להגדיל לך מחר את תקציב הביטחון ( שרק מדברים על להקטין אותו ) אז מאיפה נראה לך שיש עכשיו למדינה כח אדם מיותר לבזבז על רוצחים ששוחררו ?

שאנשים אומרים שהמצב יחמיר הם לא מדברים על ניסיונות כי זה לא באמת משפיע עליהם ( לפחות לפי התיאוריה שלך, ולא לפי כל היגיון סטטיסטי ), איך בדיוק זה יחמיר בשבילהם את המצב ? על 99% מהניסיונות אתה בכלל לא שומע בחדשות, כבר קשה לי להאמין שאתה מאמין לשטויות שאתה אומר

לגבי ראשי הביטחון, שוב אתה מתעלם ממה שהם אומרים, הם אומרים , חמאס יתחזק, המצב יחמיר, ונתמודד, מה בדיוק ציפית שהם יגידו לך ? כן, יהיו יותר הרוגים ? בשביל זה יש בכירים שיוצאים בהצהרות בעילום שם כי אין להם אפשרות להגיב בפומבי ולהגיד את מה שראש השב"כ לא יכול להגיד למדינה שהוא אחראי על הביטחון שלה, בשביל זה יש לך ראשי ביטחון לשעבר שאומרים לך בדיוק את המלים הקשות שהוא מנסה ליפות ב"נתמודד" רגע אחרי שהוא אומר כמה גרוע זה מבחינה ביטחונית, ששעלו את אולמרט למה הוא אמר שהיעד במלחמת לבנון השניה הייתה החזרת החיילים, הוא אמר שזה מה שהעם רצה לשמוע, וזה בדיוק מה שלא ברור לך! אומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע, כן, בדיוק כמו שביבי אמר שלא ישחררו רוצחים עם דם על הידיים, פעם אחת אתה אומר לי תבדיל בין מה שאומרים למה שקורה בשטח, ופעם אחת אתה מחליט להאמין בעיניים עצומות לכל מה שאומרים לפי מה שנוח לך, או לפי מה שמסתדדר עם ראיית העולם שלך

רוב העולם תנגד לקיומנו אין לזה שום קשר, כולל סעודיה שעזרה לישראל בחשאי בהרבה מאוד פעמים, ולא בגלל שהם אוהבים אותנו, בגלל שיש להם מאבקים גם בניהם, והשנאה שלהם אחד לשני אפילו יותר גדולה מהשנאה שלהם אלינו, וכמו שאמרתי, איראן כרגע לא תומכת בחמאס, לא ברור לי מה זה בדיוק בשבילך האנשים בשטח, מה שבחמאס צריכים זה כסף, נשק יש להם מספיק תאמין לי גם ל-10 מלחמות, ולהתאמן הם הולכים לסוריה ולבנון שזה הרבה יותר קרוב

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

molvy כתב:
ובנימה אחרת

לדעתי השרשור הזה הפך לדו שיח של חרשים אילמים ועוורים כל אחד אומר מה שהוא חושב בלי לנסות לעכל ולהכיל את מה שהאחר אומר כך שלדעתי השרשור מיצה את עצמו.

אין זה אומר שאני פורש מהדיון אלא רק מבקש מהאנשים לנסות לחשוב על הצד השני

אני חשבתי עמוקות והגעתי למסקנה שהצד השני מדבר שטויות.
...
כבר הרבה זמן לא ראיתי סתירה של 180 מעלות בהודעה קצרה כל כך בפורום :oops:
(אלא אם זה נאמר מתוך ציניות מוזרה)

חזור אל “ללא קשר”