Giliboy כתב:לא הבנתי את כל מה שכתבת, אני מגיב למה שכן..
האלפים בכלא פה לא רלוונטיים, רלוונטי מיש שמשוחרר, ומי מהם פוטנציאל לחזור לפעילות טרור..
מצב יחמיר זה לאו דווקא הרוגים, בכמות שלאו היתה באה לידי ביטוי יותר מאשר אם לא היתה עסקה.
מצב שמחמיר זה אומר פעילות גדולה יותר, ומצריך היערכות שונה וחזקה יותר של כוחות הביטחון.
אם ראש השב"כ, המוסד והרמטכ"ל חושבים שכן ניתן לתת לזה מענה, אז אז אני איתם, כי ראשית הם אלו שיצטרכו לשאת באחריות, ומהסיבה הנוספת שאין לי על מי לסמוך, אלא עליהם, ואני נותן להם את הקרדיט. אתה לא, וזו זכותך.
לגבי התמיכה, היא לא פסקה לאנשים בשטח, מה שפסק אלו משכורות לחמאס חו"ל, שבגלל כל מיני עניינים שציינת, היחסים בדמשק די עלו על שרטון. חיזבאללה איראן ודמשק עדיין מנתנגדות לקיומנו, וחמאס היא השלוחה היחידה שלהם באזור על מנת לממש כל מיני פנטזיות..
...
לא ברור לי מה לא הבנת בדיוק, האלפים שיושבים בכלא בקצב שמשחררים אותם לא ישבו שם עוד הרבה, ככה שזה מאוד רלוונטי, אם היו מבקשים גם 5000 היית נותן גם את זה, ובלי שום קשר המספר שאתה ממשיך לחזור עליו ( 200 ) קצת רחוק מהמציאות, שזה 470 רוצחים שישוחררו מחר, אם זה מה שעושה לך טוב, תמישך להגיד את זה לעצמך
אולי כדי שתלמד שיעור קטן בסטטיסטיקה, שיש יותר נסיונות לפיגועים, יש יותר הצלחות, אף אחד לא הולך להגדיל לך מחר את תקציב הביטחון ( שרק מדברים על להקטין אותו ) אז מאיפה נראה לך שיש עכשיו למדינה כח אדם מיותר לבזבז על רוצחים ששוחררו ?
שאנשים אומרים שהמצב יחמיר הם לא מדברים על ניסיונות כי זה לא באמת משפיע עליהם ( לפחות לפי התיאוריה שלך, ולא לפי כל היגיון סטטיסטי ), איך בדיוק זה יחמיר בשבילהם את המצב ? על 99% מהניסיונות אתה בכלל לא שומע בחדשות, כבר קשה לי להאמין שאתה מאמין לשטויות שאתה אומר
לגבי ראשי הביטחון, שוב אתה מתעלם ממה שהם אומרים, הם אומרים , חמאס יתחזק, המצב יחמיר, ונתמודד, מה בדיוק ציפית שהם יגידו לך ? כן, יהיו יותר הרוגים ? בשביל זה יש בכירים שיוצאים בהצהרות בעילום שם כי אין להם אפשרות להגיב בפומבי ולהגיד את מה שראש השב"כ לא יכול להגיד למדינה שהוא אחראי על הביטחון שלה, בשביל זה יש לך ראשי ביטחון לשעבר שאומרים לך בדיוק את המלים הקשות שהוא מנסה ליפות ב"נתמודד" רגע אחרי שהוא אומר כמה גרוע זה מבחינה ביטחונית, ששעלו את אולמרט למה הוא אמר שהיעד במלחמת לבנון השניה הייתה החזרת החיילים, הוא אמר שזה מה שהעם רצה לשמוע, וזה בדיוק מה שלא ברור לך! אומרים לך מה שאתה רוצה לשמוע, כן, בדיוק כמו שביבי אמר שלא ישחררו רוצחים עם דם על הידיים, פעם אחת אתה אומר לי תבדיל בין מה שאומרים למה שקורה בשטח, ופעם אחת אתה מחליט להאמין בעיניים עצומות לכל מה שאומרים לפי מה שנוח לך, או לפי מה שמסתדדר עם ראיית העולם שלך
רוב העולם תנגד לקיומנו אין לזה שום קשר, כולל סעודיה שעזרה לישראל בחשאי בהרבה מאוד פעמים, ולא בגלל שהם אוהבים אותנו, בגלל שיש להם מאבקים גם בניהם, והשנאה שלהם אחד לשני אפילו יותר גדולה מהשנאה שלהם אלינו, וכמו שאמרתי, איראן כרגע לא תומכת בחמאס, לא ברור לי מה זה בדיוק בשבילך האנשים בשטח, מה שבחמאס צריכים זה כסף, נשק יש להם מספיק תאמין לי גם ל-10 מלחמות, ולהתאמן הם הולכים לסוריה ולבנון שזה הרבה יותר קרוב