סיפורי אלף לילה ולילה - מכירות ביד שנייה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
avinin1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #241 

טוב, גם תורי הגיע....
אני מכרתי את היונדאי איוניק שלי ביד2, וקיבלתי כל מיני שיחות מוזרות: היו כאלה שנשמעו רציניים, והיו כאלה "מזומן ביד בא אחשיו" (תמיד נעלמו, או לא ענו מעבר להודעה השניה בשיחה) וכל מיני טיפוסי ה-"אני מגיע אלייך מ-עירכלשהי, אולי תוריד ?"
כשקבעתי עם ההכי רציני לבדיקה, ופייר, בדיקה מעולה..עלילת הקניה השתנתה והפכה ל"תקשיב אנחנו קצרים בכסף בבית והבטחתי לבת שלי שאני קונה לה את הרכב הזה בבקשה תבוא לקראתי"
ובהמשך, כשאשתו מתערבת ומבקשת להוריד בכלל בגלל שריטות.."לא ראינו את השריטה הזאת בהתחלה והיא לא אסטטית ואולי בכלל לא היינו מתקשרים"
מסע התשה...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #242 

@avinin1
גם לקנות רכב ביד 2 זו משימה כלל לא פשוטה

כמעט אין אנשים פרטיים שמוכרים והמכוניות שנמצאות במגרשים מוצגות כבונבוניירות אבל הם גרוטאות מסוג מחריד (הלכתי לראות 2) אנשים פרטיים לרוב מחביאים כמה עובדות מפוקפקות מתחת לשרוול

לאחר השקעה לא מועטה ביד 2 הלכתי מיוזמתי לפריזבי, ושם רכשתי רכב מעט יקר מהפירסומים ביד 2 אבל עם אחריות ובדיקה מעולה

אתמול קיבלנו את הרכב ותאמין לי אני ברגשות מעורבים אם עשיתי צעד נכון

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #243 

בתור אחד שנוסע על רכבי ליסינג 28 שנה ברצף, אני בחיים לא אקנה רכב מחברת ליסינג !
רוב החברות לא מטפלות ברכבים בצורה נאותה.
הן חוסכות כל שקל בתיקון וב 10 שנים האחרונות זה נהיה יותר ויותר גרוע.
התיקונים שלהם הם מינימליים גם מכנית וגם בתחום החיצוני (פחחות).
לקנות מהם רכב זה הדבר הגרוע ביותר.
הם עאלק מכינים לך את הרכב, קוראים לזה אצלם "השבחה"- מילה מכובסת לתיקונים מינימליים שלא שוים שקל.
גם את ה"אחריות" שלהם היתי בודק טוב טוב ולוקח אותה בערבון מוגבל.
המצחיק הוא שהחברות הללו גם דורשות יותר כסף (בדרך כלל) בהשוואה להמוכרים הפרטיים.

הדבר הטוב ביותר זה לקנות רכב מבן אדם פרטי. זו לא משימה פשוטה, אבל ישנם לא מעט אנשים שכן שומרים על רכביהם ומשקיעים בתחזוקה שלהם.
נערך לאחרונה על ידי Arie10 ב 22/09/2023 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #244 

ברור, רכב ליסינג=רכב פח אנשים אוהבים שנה גבוה בפחות כסף לא מעניין אותם שזה פח אשפה. תרבות לוקחים הכל תשלומים מתחייבים ומשעבדים הכל חרטא לשופוני.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #245 

@arie10@moshe984
בתור אחד שרכש כבר 7 ריכבי ליסינג אני חייב לומר שלכל כלל (שלכם) יש יוצא מהכלל (אצלי) ורכבי הליסינג עם הקילומטראג' הנמוך הם כלל לא רעים

הפעם השקעתי יותר מחודש למצוא רכב מאדם פרטי באתר יד 2 ולא הצלחתי

הזמן יגיד אם עשיתי החלטה נכונה

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #246 

למצא רכב ולחפש בכלל זו עבודה סיזיפית וצריך סבלנות וגם מזל, תיקח ליסינג ואותה שנה פרטי יד1 ק"מ נמוך, הבדל שמיים וארץ באיכות הנהיגה וברכב עצמו. מבחוץ נראה זהה. הבלאי למכלולים בליסינג הוא קטסטרופאלי, את הנזק שנגרם בתרבות הליסינג בארץ, אי אפשר לתקן.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8127
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #247 

22/09/2023 12:42  
Arie10 כתב:
בתור אחד שנוסע על רכבי ליסינג 28 שנה ברצף, אני בחיים לא אקנה רכב מחברת ליסינג !
רוב החברות לא מטפלות ברכבים בצורה נאותה.
הן חוסכות כל שקל בתיקון וב 10 שנים האחרונות זה נהיה יותר ויותר גרוע.
התיקונים שלהם הם מינימליים גם מכנית וגם בתחום החיצוני (פחחות).
לקנות מהם רכב זה הדבר הגרוע ביותר.
הם עאלק מכינים לך את הרכב, קוראים לזה אצלם "השבחה"- מילה מכובסת לתיקונים מינימליים שלא שוים שקל.
גם את ה"אחריות" שלהם היתי בודק טוב טוב ולוקח אותה בערבון מוגבל.
המצחיק הוא שהחברות הללו גם דורשות יותר כסף (בדרך כלל) בהשוואה להמוכרים הפרטיים.

הדבר הטוב ביותר זה לקנות רכב מבן אדם פרטי. זו לא משימה פשוטה, אבל ישנם לא מעט אנשים שכן שומרים על רכביהם ומשקיעים בתחזוקה שלהם.
...
תלוי
אם אתה עובד בחברה גדולה שיש לה מגוון רכבי ליסינג ואתה מכיר את קצין הרכב, אתה יכול ליפול על כמה עסקאות לא רעות.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #248 

אין עסקאות טובות אצלם !
הם לא פראיירים את הרכבים ה"טובים" ללא תאונות ועם ק"מ נמוך הם מתמחרים בשמיים.
הבעיה היא שגם את הרכבים הללו הם מזניחים מבחינה טיפולית.
יש לנו קשרים ארוכי שנים עם מוסכים קבועים שלשם הרכבים מגיעים... ואנחנו שומעים מהם איך החברות עובדות איתן.
אז נתחיל מזה שבחיים לא משתמשים בחלקים מקוריים. התיקונים נדחים עד כמה שאפשר. לא מחליפים חלקים גם כשצריך להחליף לפי מפרט הטיפולים.
בקיצור, אם היו יכולים לא להחליף שמן בטיפול- גם אותו לא היו מחליפים.

לא מזמן אחד הרכבים שלנו סיטרואן C5 דיזל היה עם תקלה שהיתה קשורה לאוריאה. הרכב היה במוסך 4 חודשים, ניסו כל מה שיכלו כדי לא להחליף חלקים מקוריים (התיקון היה מאוד יקר, היתה להם מריבה עם היבואן שלא רצה לתקן באחריות). תוך כדי ששכב במוסך, עכברים אכלו ברכב כמה צמות חשמל ואז התחילה החגיגה האמיתית. הרכב פשוט מת. גם אז עשו מילון קומבינות כדי להשמיש את הרכב.

רכב אחר יונדאי איוניק, היה מעורב בתאונה באשמת צד שלישי. היה צריך לעשות פחחות קטנה ולהחליף את ידית דלת הנהג. החברה עשתה שמיניות באויר כדי לא להחליף את הידית. הם הרי גובים כסף מהצד השלשי ועושים תיקון מינימלי כדי להשאיר בקופה שלהם את מקסימום הכסף. לקחו והחזירו את הרכב אולי 8 פעמים. כל פעם מריבות. הדלת לא נסגרת...פעם כן ופעם לא. כל פעם פירקו את הדלת כדי לסדר את הידית הישנה והפגומה, צבעו אותה 10 פעמים. אבל אנחנו לא ויתרנו ורק בסוף הסכימו להחליף את הידית.
מיותר לציין שאת הפחחות עשו כמו הפרצוף שלהם.
ברכב שלי פעם עשו פחחות וצבעו באותו המקום, אבל שכחו לצבוע מעל עם לקה. היה לי כתם (מט) באותו המקום עד היום האחרון שהחזרתי להם את הרכב.

ויש לי עוד עשרות סיפורים.

anony
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #249 

רק להבדיל בין רכבי ליסינג ובין רכבי טרייד אין שניתן לרכוש אצל היבואן (לא במגרשים של סוחרים).
רכשתי מיבואן רכב טרייד אין שנתנו לי היסטוריה מלאה כולל בדיקה במכון ותוספת אחריות. חווית קנייה ומסירת רכב באמת מעולה.
החיסרון הקטן היחיד - מחיר המחירון המבוקש הוא עם פרמייה של כמה אחוזים (וזה מגובה במחירון לוי יצחק)
כרציתי לשדרג רכב היבואן מתחיל במחירון פחות 12% או ללא התחשבות בחודש עלייה לכביש או קילומטרז נמוך וגם לא נותנים הטבות\מחיר שנותנים לרוכש "רגיל" (לא בטרייד אין).
בשוק הפרטי רכב טוב ימכר בקלות יחסית.
הפשע לא משתלם... האם זה אומר שהעבודה שלי היא פשע ?

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 785
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #250 

מצטרף לסיפורים על סוחרי רכב - גם אם מסונפים לחברת ליסינג או ליבואן ועונדים עניבה - הם עדיין סוחרי רכב !

בני עובד בחברת ליסינג גדולה וניסה להפעיל את קשריו בעת החלפת הרכב שלי.
ניסו להדביק לי רכב בן 4 לפני שינוי דגם, עם 100K קמ', יד שלישית מהשכרה, במצב גרוע, מלוכלך, ובצבע כתום !!
כשבקצת פחות כסף קניתי מפרטי רכב יד ראשונה בן שנתיים (עדיין באחריות יבואן), עם 26K קמ', מהדגם החדש במצב סבבה ובצבע נורמלי.

"השבחה" של סוחרים זה צמיגים סיניים ב-50 ש"ח, הדבקת כבלי חשמל באיזולירבנד, קשירת פגושים עם אזיקונים ו"תיקוני" צבע כמו הפרצוף שלהם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73178
שם מלא: ערן
נתן תודות: 643 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #251 

יצא לי לפרסם פעם ראשונה במה שאני קורא "הביצה" - קרי Facebook Marketplace.

כמות ההזיות שם... :lol:

מישהו ביקש שאוריד לו מאות שקלים "כי הוא מגיע מרחוק". אדם נוסף הגיש הצעה על עשירית מהמחיר המבוקש. אחד החליט שלמוצר יד שנייה צריך לתת אחריות. ולא לדבר על כל אלו ששולחים "זמין" ולא מגיבים יותר.

איכסה של מקום לפרסם.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1306
נתן תודות: 254 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #252 

@huberמעניין לעניין באותו עניין
אני קונה בארץ הרבה פעמים זיכויים ושוברים ביד2. מסתבר שיש כאלה באנגליה שמוכרים במרקטפלייס גיפטקארדים לאמאזון אנגליה. ניסיתי לקנות משניים כאלה כמה עשרות פאונד ואפילו העברתי לאחד עשרה פאונד בפייפל (פתחתי פוסט אחר עבור זה) עבור גיפטקארד של 20 (אמרתי שלא אכפת לי לסכן סכום כזה) ומסתבר שלרוב מדובר ברמאים שבסוף נעלמים.רק אחרי שפתחתי קייס בפייפל המוכר נזכר להגיב...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73178
שם מלא: ערן
נתן תודות: 643 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #253 

מישהו עכשיו אחרי שניסה להוריד את המחיר פעם שניה מספר לי שכסף זה לא הכל בחיים. אחח ישראלים.

ד"א, אלו שמתחילים את השיחה ב"אחי אני רציני..." לרב הכי פחות רציניים. מי שרציני קונה, לא מכריז הכרזות.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #254 

@huberיצא לי הרבה למכור במרקטפלייס, ואני מסכים אתך, יש שם הרבה הזויים, גם אני קיבלתי הרבה הודעות האם המוצר זמין ולא שומע מהם יותר, מנסים להוריד במחיר באופן לא הגיוני, מבקשים שגם אביא אליהם את המוצר וגם אוריד במחיר..., תירוצים מופרכים וכו'.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #255 

08/11/2023 15:03  
Huber כתב:
יצא לי לפרסם פעם ראשונה במה שאני קורא "הביצה" - קרי Facebook Marketplace.

כמות ההזיות שם... :lol:

מישהו ביקש שאוריד לו מאות שקלים "כי הוא מגיע מרחוק". אדם נוסף הגיש הצעה על עשירית מהמחיר המבוקש. אחד החליט שלמוצר יד שנייה צריך לתת אחריות. ולא לדבר על כל אלו ששולחים "זמין" ולא מגיבים יותר.

איכסה של מקום לפרסם.
...
לגמרי איתך - אותה צרה - הכי גרוע זה למכור מכשיר סלולרי
איפה אתה מפרסם אז?

לי יש ניסיון טוב לפרסם בלוח מודעות בעבודה (אם אתה שכיר)

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #256 

08/11/2023 15:43  
osh78 כתב:
@huberמעניין לעניין באותו עניין
אני קונה בארץ הרבה פעמים זיכויים ושוברים ביד2. מסתבר שיש כאלה באנגליה שמוכרים במרקטפלייס גיפטקארדים לאמאזון אנגליה. ניסיתי לקנות משניים כאלה כמה עשרות פאונד ואפילו העברתי לאחד עשרה פאונד בפייפל (פתחתי פוסט אחר עבור זה) עבור גיפטקארד של 20 (אמרתי שלא אכפת לי לסכן סכום כזה) ומסתבר שלרוב מדובר ברמאים שבסוף נעלמים.רק אחרי שפתחתי קייס בפייפל המוכר נזכר להגיב...
...
יש איזה חבר מהתחום של נעליים (לא אספן אבל מכור לכל מני סניקרס מיוחדים) אז בארץ כמעט ואין אכיפה של נוכלים. יש המון חנויות שמוכרות זיופים מסין וגם אנשים פרטיים במקרטפלייס. ממש יש ענף שלם של מותגים מזוייפים

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #257 

12/11/2023 10:03  
CRAZYDIAMOND כתב:
@huberיצא לי הרבה למכור במרקטפלייס, ואני מסכים אתך, יש שם הרבה הזויים, גם אני קיבלתי הרבה הודעות האם המוצר זמין ולא שומע מהם יותר, מנסים להוריד במחיר באופן לא הגיוני, מבקשים שגם אביא אליהם את המוצר וגם אוריד במחיר..., תירוצים מופרכים וכו'.
...
צריך מנגנון רייטינג לקונים
לא קשה אוטומתית לזהות אנשים ששולחם ההפ״ז ונעלמים

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #258 

12/11/2023 15:36  
alcd כתב:
צריך מנגנון רייטינג לקונים
לא קשה אוטומתית לזהות אנשים ששולחם ההפ״ז ונעלמים
...
+ להתעלם מכל הודעה או שיחה שמתחילה או כוללת "אח שלי" , מכירה לא תצא מזה..

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #259 

12/11/2023 17:56  
mulder כתב:
+ להתעלם מכל הודעה או שיחה שמתחילה או כוללת "אח שלי" , מכירה לא תצא מזה..
...
ואז זה לחפש מחט בערימת שחת
מבין כל אלה עם ספאם לא מוצאים הודעות נורמליות

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1914
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #260 

אני דווקא הייתי מרצה ממארקטפלייס.
לפני כמה חודשים מכרתי כמה פריטים . היו הרבה ששאלה אם זמין ולא חזרו, וכאלה ששאלו מה המחיר למרות שכתוב במודעה.
אבל היו גם כאלה שביקשו לשמור, ואני דרשתי מקדמה, והם העבירו.
פירסמתי בו זמנית גם ביד2, משם אף אחד לא התקשר. לא בטוח שיש אלטרנטיבה למארקטפלייס.
פירסמתי גם בקבוצות יעודיות של אותו סוג מוצר או קבוצה של מקום מגורים, משם נדמה לי יש יותר סיכוי למצוא קונה אמיתי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”