שידרוג כבלי חשמל..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #241 

בדבר אחד אני בטוח! -בדירה החדשה הרמקולים לא יהיו בכוכים! :)

אבל רק אל תשכח להודיע לי ברגע שתרצה למכור את D700.

עופר.
:קפה:

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #242 

עופר_צפריר כתב:בדבר אחד אני בטוח! -בדירה החדשה הרמקולים לא יהיו בכוכים! :)

אבל רק אל תשכח להודיע לי ברגע שתרצה למכור את D700.

עופר.
...
עופר

בבית החדש יהיה לרמקולים חדר בגודל 30 מ"ר עם כל מה שצריך על מנת להשמע במיטבם.

יואב

דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #243 

דוחף_לויתן כתב:דורון,

אני אמקד את השאלה: אני לוקח שלושים כבלים מהסוג הזול ביותר (כאלה שמקבלים
ביחד עם ה DVD למשל, או כאלה שקונים ב - 20 ש"ח בתחנה המרכזית).
את הכבלים אני מביא אליך (המערכת שלך מספיק טובה לחשוף כבלים, נכון?)
אתה מקשיב לכבלים אצל. האם לדעתך כולם ישמעו שונים, או שיהיו כאלה
שישמעו זהים לחלוטין?

><>
...
דוחף לא השוויתי כבלי מתח ולכן אין לי דעה לכאן או לכאן. ההנחה שלי היא שיש הבדלים אבל שלא תמיד לטובה. כנ"ל לגבי Power Conditioning אבל עדיין לא הוכחתי לעצמי לכאן או לכאן.
במקרה שלי החלפתי Power bar שכלל מפסק הגנה לאחד נטול מפסק כזה ו - Medical Grade והתוצאה הייתה שנעלם זמזום שהיה ניתן לשמוע אותו. לא טרחתי והמשכתי בניסיונות ושדרוגי כבל מתח ראשי למעט שימוש בכבלים יותר עבים במונובלוקים שלי (הם מגיעים עם Gauge 18 קצר אז ניצלתי את ההזדמנות שאני צריך להאריך את הכבל והשתמשתי ב - Gauge 14).

בהתייחסותי להבדליםבין כבלים, התייחסתי לכבלי רמקולים ו - Interconnects. שם הבחנתי בבירור בהבדלים ולצורך בדיקה נוספת חזרתי לכבלים של Monster על מנת שוב לראות שזה לא מקרי ואכן יש הבדל.

באופן כללי אני חושב שהמדע והמדידות לא עונים על הכל. אני קורא דיי הרבה Reviews ויש דיי הרבה ציודים שהסוקרים טוענים שנמדדים בצורה קרובה מאוד אחד לשני אבל נשמעים אחרת. יש ציודים שנמדדים לא טוב ונשמעים טוב, בצורה דיי מפתיעה ועוד תופעות בלתי מוסברות או שלא נמדדו אולי בצורה שתזהה את התוצאה הסופית.

אני מוצא שהויכוח על עניני הכבלים או על הבדלים בשמיעה עקר כי:
א. זה כמו להתווכח על פוליטיקה. לא מוצא שהויכוחים משנים דעתו של מישהו.
ב. אם אני סובייקטיבית מוצא הבדל בין כבלים ואתה לא מוצא וגם לא מוצא הוכחה מדעית לקיומם מה הטעם שלי לנסות להוכיח לך שההבדל קיים ושלך להוכיח לי שההבדל לא קיים?
אני הייתי מאוד סקפטי ובור בנושא מערכות שמע ואני לומד כל יום (ואני מודה שאני אמות טיפש בסוף תהליך הלימוד ... :lol: ).
בראשית ההיסטוריה של אהבתי לתחום, חשבתי שרמקולים זה הדבר היחיד שמשמעותי במערכת ואם יש לך רמקולים טובים (טובים בעיני - אני מדגיש) אז הם ידאגו בעצמם לאיכות הצליל. אז קיניתי לי Sonus Faber GP Home שאהבתי והאזנתי עם ציוד בסיסי (NAD317 משומש במחיר מציאה ונגן Sony DVD S550 בסיסי).
אחר-כך למדתי מקריאה ש - Garbage in Grabage out ושהמקור הוא חשוב ביותר ושום מגבר או רמקולים לא יוכלו לתקן את מה שהנגן, המקור של הצליל מפיק. אם המקור לא טוב, גם התוצאה לא טובה.
אחר-כך פיקפקתי בתאוריה הזו מתוך בורות ומתוך סקפטיות . אחר-כך השוויתי תוך בחינות האזנה ארוכות ביותר (ימים שלמים אם כי לא היה ממש צורך. פשוט השוויתי סוגים רבים ושונים של מוסיקה) והגעתי למסקנה שההבדלים קיימים ולעיתים דרמטיים.

אחת החוויות של הבדל דרמטי שהבחנתי בו היה בהאזנה ל - Rega Apollo מחובר דרך המגברים הנוכחיים שלי ל - Dali Ikon 8 ואחר-כך חיבור ל - Naim CDX2.
עם ה - Rega הם נשמעו ללא במה, ללא באס, כחושים ועייפים.
עם ה - CDX2 הם נשמעו מלאי חיים, מלאי באס (אם כי לא Boomi אלא נשלט אך מסיבי) וממשיים כמו בהופעה חיה. זה היה השינוי הכי דרמטי שאי פעם שמעתי. בהתחלה עם ה - Rega חשבתי שהרמקולים עלובים, בעיקר בהשוואה ל - Sonus Faber. אחר-כך הסתבר לי שממש לא ושהמקור סופר משמעותי.

עכשיו אם תגיד לי שזה שטויות ושהזיתי ושרציתי שזה ישמע כך וכו' וכו' אז האמת שאין לי כלים איך להוכיח לך או למישהו אחר בפורום שכן הבחנתי בהדבלים והם היו דרמטיים.

אז במקרה הכי גרוע אני אשאר בשלי ואתה בשלך (נסכים שלא להסכים) ומה שבטוח שנינו נמשיך להנות ממוסיקה

:D

בברכה,

דורון

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה #244 

דורון3 כתב:

אני אמקד את השאלה: אני לוקח שלושים כבלים מהסוג הזול ביותר (כאלה שמקבלים
ביחד עם ה DVD למשל, או כאלה שקונים ב - 20 ש"ח בתחנה המרכזית).
את הכבלים אני מביא אליך (המערכת שלך מספיק טובה לחשוף כבלים, נכון?)
אתה מקשיב לכבלים אצל. האם לדעתך כולם ישמעו שונים, או שיהיו כאלה
שישמעו זהים לחלוטין?

><>
...
דוחף לא השוויתי כבלי מתח ולכן אין לי דעה לכאן או לכאן. ההנחה שלי היא שיש הבדלים אבל שלא תמיד לטובה. כנ"ל לגבי Power Conditioning אבל עדיין לא הוכחתי לעצמי לכאן או לכאן.
במקרה שלי החלפתי Power bar שכלל מפסק הגנה לאחד נטול מפסק כזה ו - Medical Grade והתוצאה הייתה שנעלם זמזום שהיה ניתן לשמוע אותו. לא טרחתי והמשכתי בניסיונות ושדרוגי כבל מתח ראשי למעט שימוש בכבלים יותר עבים במונובלוקים שלי (הם מגיעים עם Gauge 18 קצר אז ניצלתי את ההזדמנות שאני צריך להאריך את הכבל והשתמשתי ב - Gauge 14).

בהתייחסותי להבדליםבין כבלים, התייחסתי לכבלי רמקולים ו - Interconnects. שם הבחנתי בבירור בהבדלים ולצורך בדיקה נוספת חזרתי לכבלים של Monster על מנת שוב לראות שזה לא מקרי ואכן יש הבדל.

באופן כללי אני חושב שהמדע והמדידות לא עונים על הכל. אני קורא דיי הרבה Reviews ויש דיי הרבה ציודים שהסוקרים טוענים שנמדדים בצורה קרובה מאוד אחד לשני אבל נשמעים אחרת. יש ציודים שנמדדים לא טוב ונשמעים טוב, בצורה דיי מפתיעה ועוד תופעות בלתי מוסברות או שלא נמדדו אולי בצורה שתזהה את התוצאה הסופית.

אני מוצא שהויכוח על עניני הכבלים או על הבדלים בשמיעה עקר כי:
א. זה כמו להתווכח על פוליטיקה. לא מוצא שהויכוחים משנים דעתו של מישהו.
ב. אם אני סובייקטיבית מוצא הבדל בין כבלים ואתה לא מוצא וגם לא מוצא הוכחה מדעית לקיומם מה הטעם שלי לנסות להוכיח לך שההבדל קיים ושלך להוכיח לי שההבדל לא קיים?
אני הייתי מאוד סקפטי ובור בנושא מערכות שמע ואני לומד כל יום (ואני מודה שאני אמות טיפש בסוף תהליך הלימוד ... :lol: ).
בראשית ההיסטוריה של אהבתי לתחום, חשבתי שרמקולים זה הדבר היחיד שמשמעותי במערכת ואם יש לך רמקולים טובים (טובים בעיני - אני מדגיש) אז הם ידאגו בעצמם לאיכות הצליל. אז קיניתי לי Sonus Faber GP Home שאהבתי והאזנתי עם ציוד בסיסי (NAD317 משומש במחיר מציאה ונגן Sony DVD S550 בסיסי).
אחר-כך למדתי מקריאה ש - Garbage in Grabage out ושהמקור הוא חשוב ביותר ושום מגבר או רמקולים לא יוכלו לתקן את מה שהנגן, המקור של הצליל מפיק. אם המקור לא טוב, גם התוצאה לא טובה.
אחר-כך פיקפקתי בתאוריה הזו מתוך בורות ומתוך סקפטיות . אחר-כך השוויתי תוך בחינות האזנה ארוכות ביותר (ימים שלמים אם כי לא היה ממש צורך. פשוט השוויתי סוגים רבים ושונים של מוסיקה) והגעתי למסקנה שההבדלים קיימים ולעיתים דרמטיים.

אחת החוויות של הבדל דרמטי שהבחנתי בו היה בהאזנה ל - Rega Apollo מחובר דרך המגברים הנוכחיים שלי ל - Dali Ikon 8 ואחר-כך חיבור ל - Naim CDX2.
עם ה - Rega הם נשמעו ללא במה, ללא באס, כחושים ועייפים.
עם ה - CDX2 הם נשמעו מלאי חיים, מלאי באס (אם כי לא Boomi אלא נשלט אך מסיבי) וממשיים כמו בהופעה חיה. זה היה השינוי הכי דרמטי שאי פעם שמעתי. בהתחלה עם ה - Rega חשבתי שהרמקולים עלובים, בעיקר בהשוואה ל - Sonus Faber. אחר-כך הסתבר לי שממש לא ושהמקור סופר משמעותי.

עכשיו אם תגיד לי שזה שטויות ושהזיתי ושרציתי שזה ישמע כך וכו' וכו' אז האמת שאין לי כלים איך להוכיח לך או למישהו אחר בפורום שכן הבחנתי בהדבלים והם היו דרמטיים.

אז במקרה הכי גרוע אני אשאר בשלי ואתה בשלך (נסכים שלא להסכים) ומה שבטוח שנינו נמשיך להנות ממוסיקה

:D

בברכה,

דורון
...
"עכשיו אם תגיד לי שזה שטויות ושהזיתי ושרציתי שזה ישמע כך וכו' וכו' אז האמת שאין לי כלים איך להוכיח לך או למישהו אחר בפורום שכן הבחנתי בהדבלים והם היו דרמטיים. "

בטח שיש לך כלים להוכיח לעצמך ולא לדוחף או לכל אחד אחר.
לכלי קוראים מבחן עיוור.
נסה את זה ,זה עושה פלאים להבנת התחום.

יואב

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה #245 

דורון,

השאלה ששאלתי היתה על אינטרקונקטים - מצטער אם הבנתי אחרת ולכן כתבת מניפסט
כל כך ארוך. תוכל לענות לי בבקשה לשאלה ששאלתי?

><>
נציג AQUA-AUDIO

דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #246 

השאלה ששאלתי היתה על אינטרקונקטים - מצטער אם הבנתי אחרת ולכן כתבת מניפסט
כל כך ארוך. תוכל לענות לי בבקשה לשאלה ששאלתי?

><>
...
אני מרים ידיים.

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה #247 

אתה לא צריך להרים ידים, רק לענות על שאלה אחת באופן קצר וממוקד.

><>
נציג AQUA-AUDIO

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #248 

דוחף_לויתן כתב:אתה לא צריך להרים ידים, רק לענות על שאלה אחת באופן קצר וממוקד.

><>
...

אני מציע שתרביץ לו מכות....או שתחבר אותו לכסא חשמלי -אבל תקפיד על כבלים טובים 8O
:lol: :lol: :lol:
מאחר והוא בקנדה אז אני מניח שהוא ישן עכשיו :sleep:
אם זה חשוב קריטי אני אתקשר ואעיר אותו......
ישראל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #249 

אם יש לכם דיון על כבלי אינטרקונקטים, אני ממליץ לפתוח שרשור נפרד, שהרי הנושא כאן הוא כבלי חשמל.

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #250 

עפר במקום לעשות מלחמה חדשה על קונקטורים יש לי רעיון טוב יותר.
בוא נעתיק את השרשור הזה ואיפה שכתוב כבל חשמל נערוך לאינטרקונקט :wink: .
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

dart-vader
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47

שליחה #251 

In theory, there is no difference between theory and practice
But in practice, there is
:)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #252 

חחח

נמר,

אפשר לעשות שרשור "הבדלים" (לא משנה בין מה למה)... פשוט נוריד את המילים וכל אחד יכול להכניס איזה מילה שהוא רוצה במקום זה והשרשור עדיין יהיה 100% אמין...

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #253 

נמחק על ידי הכותב- ר' הודעה הבאה.
נערך לאחרונה על ידי nvinyl66 ב 06/06/2006 13:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
נועם

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #254 

ישן אבל מעניין....
http://www.passlabs.com/downloads/articles/spkrcabl.pdf

וכן...אני שומע הבדלים בין כבלים. אבל טרם הצלחתי להבין את ההגיון בהוצאת סכומי עתק על כבלים. הסיבה לכך היא שאם נניח שכבל משנה את הצליל ה"שיפור" שנשמע יהיה תלוי מערכת. ולכן, אין דבר כזה כמו "כבל אבסולוטי". יש כבל שנשמע לנו טוב יותר במערכת אחת, ופחות טוב במערכת אחרת. בהחלט יתכן (אם כי לא מי יודע מה סביר) מצב שכבלי סטרטר ישמעו טוב במערכת אחת (למרות מפרט טכני איום ונורא..) ופחות טוב באחרת
ואני מסכים עם אחרים שהשוו בעבר וגם כאן את הכבל לאקוויליזר. כנראה שמדובר בסוג מסויים של RC, ולכן הוא תלוי חדר ותלוי מערכת.
העניין הוא, שזה עשוי להפריע (ואולי בצדק!) לאנשים שרואים את המטרה העיקרית של היי פי בהשגת דיוק מירבי למה שנמצא במדיה. האנשים האלה מתעלמים מכך שכל רכיב במערכת, למיטב ידיעתי, תורם לסטייה ממה שרשום בקובץ המקור. האם יש מקום ל"שינוי בכיוון אחורי?" האם יש לנו דרך לדעת האם השינוי שהכבל עושה הוא ב"כיוון הרצוי??". שכל אחד יקח את זה לכיוון העדיף בעיניו. אני לא מסכים עם יואב, אבל אין ספק שלפחות פוטנציאלית, הגישה שלו מאפשרת ליהנות ממוסיקה עם פחות חרדה מהרכיבים.

לגבי הטרנספרנט והשרשור בתפוז: בזמנו, כהחיידק קינן בי לראשונה, קניתי כבל רמקולים רגיל של טרנספרנט. בלי קופסא. לא אהבתי את הצליל...שידרגתי למודל מתקדם יותר עם קופסא. הצליל הלך ונעשה עמום יותר ויותר...
נועם

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

משפט מחוזי מאוד

שליחה #255 

DART-VADER :
But in practice, there is.
זאת התמצית. חבל רק שמשפט מפתח חכם זה לא נכתב בהתחלה.
לגבי מחיר כבלים: המחיר של הטובים שבהם מופקע, מתח הרווחים חצוף, ובהחלט לא תמיד היקרים עושים את ההבדל המצדיק את המחיר ביחס לדגמים זולים מהם. זה עניין של בניית קו מוצרים, מיתוג, היצע וביקוש - ומול זה מעמידים צרכנות פשוטה: מי עושה מה בכמה כסף ואיזה אלטרנטיבות יש במחיר זהה (ויותר טובות) או באיכות דומה (וזולות בהרבה).

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #256 

לגבי יצרני הכבלים, שזו נישה חדשה יחסית, זו הזדמנות מדהימה לעשות המון כסף (ונתתי בעבר המון דוגמאות לOEM שאינם ידועים כל כך). זאת כמובן הכללה, ואין בכוונתי לאמר שכל יצרני הכבלים הם כאלה, אבל העובדה היא שכל אחד שקונה BULK CABLE ועוטף אותו בסגול יכול למכור אותו באינטרנט ולאט לאט לצבור BRAND RECOGNITION בדיוק בגלל שכבלים כן משפיעים על הצליל.
באשר לי, הגעתי למסקנה שלהחליף הרבה כבלים יוקרתיים, גם אם זה יתן את השינוי שהייתי רוצה, בסך הכל יקר בהרבה מלהשקיע בRC איכותי. איני מתכון לכך בציניות אלא במלוא הרצינות.
נועם

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

משפט מחוזי מאוד

שליחה #257 

DART-VADER כתב:
But in practice, there is.
זאת התמצית. חבל רק שמשפט מפתח חכם זה לא נכתב בהתחלה.
לגבי מחיר כבלים: המחיר של הטובים שבהם מופקע, מתח הרווחים חצוף, ובהחלט לא תמיד היקרים עושים את ההבדל המצדיק את המחיר ביחס לדגמים זולים מהם. זה עניין של בניית קו מוצרים, מיתוג, היצע וביקוש - ומול זה מעמידים צרכנות פשוטה: מי עושה מה בכמה כסף ואיזה אלטרנטיבות יש במחיר זהה (ויותר טובות) או באיכות דומה (וזולות בהרבה).

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #258 

הכתוב כאן מתיחס לכל השירשורים שרצים עכשיו בנושאים המדוברים.

שלום לכולם

אנסה לחדד את מה שנאמר בשירשורים הרבים בנושאים הללו.

ראשית אגדיר חוק.
השירשורים בפורום הם תהליך קומוניקטיבי בין הנוטלים חלק. תהליך שהוא בעצם מופרע מיסודו. אנחנו לא רואים לא שומעים ולא מכירים את המישתתפים ובכל זאת מתקשרים. מעבר לאותיות המרצדות מולנו אין לנו יכולת לאמוד את הכותב שמעבר, לנתח קול אירוני, גסטות מסוימות, שפת גוף וכו. לכן, באופן אפילו קיצוני יותר מבתיקשורת רגילה, מחויבים אנו לאמון הדדי. אם אמר מישהו שמגבר א נישמע לו "טוב יותר" ממגבר ב, הרי חייבים אנו להאמין לו!! שאכן מגבר א נישמע לו "טוב יותר" ממגבר ב, והוא חייב כמובן ליכתוב את האמת.
החוק שאני מגדיר כרגע יהיה: "כל הטענות הנירשמות בשירשורים בקשר להבדלי איכות שניצפו, הריהם אמת לאמיתה, ואינם צריכים לעמוד בשום מיבחן שהוא להוכיח את אמיתותם." אקרא לחוק הזה ברשותכם: חוק רמקול הראשון. :)

נתאר לעצמנו שתי נקודות. א וב. בנקודה ב נציב את הצלילים שנישמע כאשר נשב בשורה העשירית בגוש א באולם של הפילהרמונית של ברלין בעת קונצרט כל שהוא. בנקודה א נציב את שישמע אדם המיתקלח כשבחדר הסמוך ניקלט בטרנזיסטור נייד שידור חי ב AM של הקונצרט האמור. נחבר את נקודה א לנקודה ב בקו ישר שהוא המרחק הקצר ביותר בניהן. את הקו נחלק ל, נאמר, 100 שנתות והוא יהיה הסקלה שלנו לבדיקת האכות. כל מוצר שניבחן יבחן לפי הקריטריה של כמה רחוק הוא מא וקרוב לב, (או להפך). ככול שהמחוג יהיה קרוב ל ב כך יגשים הוא יותר את יעודו, לדמות את צליל הקונצרט באולם.

כל כך פשוט זה לא. הסקלה היא אמנם המרחק הקצר בין א" ל ב" אבל היא לא רציפה. כל שנת בסקלה מורכב בעצם מגלגל שמיסתובב. להדיוטות ניראה הגלגל לבן במיקרה שיבחינו בו. האודיופיל יראה שהגלגל מכיל רצועות של כל ציבעי הקשת, והוא האודיופיל יוכל לעצרו בזוית הניראת לו.
שני אודיופילים שומעים מוצר. הם טוענים שאכותו היא בערך 28 על הסקלה. אחד מהם עוצר את האדום בגלגל בגבול ל29 וחברו את הכחול. הראשון אומר אני לא אוהב את האדום השני דווקא אוהב את הכחול. שניהם העריכו לאותה רמה את המוצר אך במישור הסובייקטיבי הם חלוקים.

יום אחד בא נמר ואמר: אחים שלי, עשיתי ניסוי והשוואתי בין שני כבלי חשמל, וההבדלים בניהם שמים וארץ.. שלוש שנתות על הסקלה!

"מה זה?" קפץ יואב, "לא יכול ליהיות! זאת אומרת, כמובן שמכבד אני את חוק רמקול הראשון ואים אמרת, נמר ידידי ששמעת הבדל אז ללא ספק שמעת הבדל, אבל תרשה לי להרהר בקול מיספר הירהורים בנוגע לאופן עריכת הניסוי. יכול ליהיות, וזו היא דעתי, שגורמים לא רלוונטים לא בודדו מספיק.. הייתי רוצה לערוך את הניסוי שוב ולידאוג ששום גורם. אף לא אחד, שיכול להשפיע על הצליל ושלא שייך למיבחן יהיה בעל השפעה."

זוהי דרך אגב תגובה הגיונית ומקובלת. הדבר השני שעושים מדענים לאחר פירסום ניסוי זה ליבדוק שאכן רק גורמים רלוונטים יכולים היו להשפיע על תוצאות הניסוי. לכן הדרישה של יואב במישור הזה היא ללא רבב.

"אני רוצא ניסוי עיוור עים ווליום קבוע" פוסק יואב.

עולה דוחף מהאוקיאנוס ואומר: "לי יש בעיות עוד ליפני עריכת הניסוי. ביכלל הסקלה של רמקול לא ממש משרתת אותי. היא מיתבססת על השמיעה ומה עים כל התאוריות המדעיות והחישובים והמדידות??? אני יודע שבין שתי נקודות עובר רק קו ישר אחד אבל אצלי יש סקלה נוספת, מקבילה, בין הנקודות הנל. הסקלה שלי היא כמובן לא ב100 אחוז קוהרנטית לסקלה של רמקול אבל היא משרתת אותי ואת עולם פיתוח ההי פי בנאמנות.
בלי מדידות ותאוריות מדעיות לא היו מנסים ליבנות ממברנה של טוויטר מיהלום. ובדיוק המדידות והתאוריות הן שיעניקו ליהלום מקום קרוב יותר לנקודה ב. בקשר לכבלים של חברי נמר, לפי כל המידע שעומד לרשותינו (והוא ענק) הרי לא צריך ליהיות הבדל. כמובן שחוק רמקול הראשון הוא אורים ותומים בישבילי מאז ומעולם, ועל כך אין וויכוח, אבל יכול ליהיות מאוד שבניסוי הזה חדרו אלמנטים שאינן רלוונטים לבדיקה, גם פיזיקלים וגם פסיכולוגים. לכן אני בדעתו של יואב. חייבים לקיים ניסוי עיוור."

קופץ יואל: "דוחף יקר, אים כבר הוספת עוד ישר בין הנקודות למה שלא יהיה שם עוד ישר או אולי עוד סקלות אחדות שאתה לא מודע להם והם כן יסבירו וימדדו את ההבדלים בן הכבלים? אים לא מכירים את כל הסקלות איך אפשר ביכלל לבצע ניסוי עיוור?"

בא ישראל ואומר: "גם לי לא נוח עים הסקלה הזו, בישבילי יש סקלה ניפרדת לרמקולים איטלקיים וניפרדת לרמקולים אמריקאים. לא יעלה על דעתי, חס וחלילה, להעמיד סונוס, ואפילו מן הפחותים, ואפילו רק בתאוריה, על סקלה, אפילו אבסטרקטית, ליד JBL ... בררררר...."

"חברה חברה, רגע רגע" אומר רמקול ומסגיר בערך את גילו "אתם צודקים, כולכם צודקים והאשמה היא בי. הסקלה שתארתי נימצאת על כדור. נקודה א היא בקוטב הדרומי ונקודה ב היא בצפוני. ובניהם יש כמובן אין סוף של קוים שהם המרחק הקצר ביותר בן הקטבים. וכמובן גם אין סוף סקלות."

ואיך אפשר לחבר ולהשוות בין הסקלות? זהו שאי אפשר... חוק רמקול השני קובע שהשוואה בין סקלות לבדיקת איכות מוצרי אודיו אינה אפשרית. המטרה היא אמנם אותה מטרה אבל הדרכים אליה שכולן הקצרות ביותר, שונות.

ומה אומר חוק רמקול השלישי?
חוק רמקול השלישי טוען: בקטבים קר ובודד. בקו המשווה חם מידי. האודיופיל ימצא את שלוותו בחצי הכדור הצפוני צפונה ככול האפשר במקום שלא יהיה לו לא קר מידי ולא בודד מידי.

:) :) :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #259 

אהבתי !
רוצה ללטש את זה ולהפוך את זה למאמר ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

ישר כח ramkol

שליחה #260 

על הכתיבה המרעננת,
מסכים ב 100% עם ה"חוק הראשון" (הערתי לאחרונה מס' פעמים לחברים שכותבים לא אמת ואפילו לא מסיימים בקריצה
או ברמז שמדובר על ציניות/ סרקאזם).

מציע להבדיל גם בין "אמת" לבין הסקת מסקנות נחרצות (הגורמים שהביאו לאותה "אמת"), נכון, נגעת בזה בכתיבתך מעלה אך
מוצא לנכון להדגיש זאת לאור הלכי הרוחות במס' שרשורים לאחרונה.

עכשיו לא יוכלו לשייך אותך לא ל רמקול איטלקי ולא לרמקול אמריקאי -> אולי רמקול מייד אין U.N
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”