אבל רק אל תשכח להודיע לי ברגע שתרצה למכור את D700.
עופר.

דוחף לא השוויתי כבלי מתח ולכן אין לי דעה לכאן או לכאן. ההנחה שלי היא שיש הבדלים אבל שלא תמיד לטובה. כנ"ל לגבי Power Conditioning אבל עדיין לא הוכחתי לעצמי לכאן או לכאן.דוחף_לויתן כתב:דורון,
אני אמקד את השאלה: אני לוקח שלושים כבלים מהסוג הזול ביותר (כאלה שמקבלים
ביחד עם ה DVD למשל, או כאלה שקונים ב - 20 ש"ח בתחנה המרכזית).
את הכבלים אני מביא אליך (המערכת שלך מספיק טובה לחשוף כבלים, נכון?)
אתה מקשיב לכבלים אצל. האם לדעתך כולם ישמעו שונים, או שיהיו כאלה
שישמעו זהים לחלוטין?
><>...
"עכשיו אם תגיד לי שזה שטויות ושהזיתי ושרציתי שזה ישמע כך וכו' וכו' אז האמת שאין לי כלים איך להוכיח לך או למישהו אחר בפורום שכן הבחנתי בהדבלים והם היו דרמטיים. "דורון3 כתב:דוחף לא השוויתי כבלי מתח ולכן אין לי דעה לכאן או לכאן. ההנחה שלי היא שיש הבדלים אבל שלא תמיד לטובה. כנ"ל לגבי Power Conditioning אבל עדיין לא הוכחתי לעצמי לכאן או לכאן.דוחף_לויתן כתב:דורון,
אני אמקד את השאלה: אני לוקח שלושים כבלים מהסוג הזול ביותר (כאלה שמקבלים
ביחד עם ה DVD למשל, או כאלה שקונים ב - 20 ש"ח בתחנה המרכזית).
את הכבלים אני מביא אליך (המערכת שלך מספיק טובה לחשוף כבלים, נכון?)
אתה מקשיב לכבלים אצל. האם לדעתך כולם ישמעו שונים, או שיהיו כאלה
שישמעו זהים לחלוטין?
><>...
במקרה שלי החלפתי Power bar שכלל מפסק הגנה לאחד נטול מפסק כזה ו - Medical Grade והתוצאה הייתה שנעלם זמזום שהיה ניתן לשמוע אותו. לא טרחתי והמשכתי בניסיונות ושדרוגי כבל מתח ראשי למעט שימוש בכבלים יותר עבים במונובלוקים שלי (הם מגיעים עם Gauge 18 קצר אז ניצלתי את ההזדמנות שאני צריך להאריך את הכבל והשתמשתי ב - Gauge 14).
בהתייחסותי להבדליםבין כבלים, התייחסתי לכבלי רמקולים ו - Interconnects. שם הבחנתי בבירור בהבדלים ולצורך בדיקה נוספת חזרתי לכבלים של Monster על מנת שוב לראות שזה לא מקרי ואכן יש הבדל.
באופן כללי אני חושב שהמדע והמדידות לא עונים על הכל. אני קורא דיי הרבה Reviews ויש דיי הרבה ציודים שהסוקרים טוענים שנמדדים בצורה קרובה מאוד אחד לשני אבל נשמעים אחרת. יש ציודים שנמדדים לא טוב ונשמעים טוב, בצורה דיי מפתיעה ועוד תופעות בלתי מוסברות או שלא נמדדו אולי בצורה שתזהה את התוצאה הסופית.
אני מוצא שהויכוח על עניני הכבלים או על הבדלים בשמיעה עקר כי:
א. זה כמו להתווכח על פוליטיקה. לא מוצא שהויכוחים משנים דעתו של מישהו.
ב. אם אני סובייקטיבית מוצא הבדל בין כבלים ואתה לא מוצא וגם לא מוצא הוכחה מדעית לקיומם מה הטעם שלי לנסות להוכיח לך שההבדל קיים ושלך להוכיח לי שההבדל לא קיים?
אני הייתי מאוד סקפטי ובור בנושא מערכות שמע ואני לומד כל יום (ואני מודה שאני אמות טיפש בסוף תהליך הלימוד ...).
בראשית ההיסטוריה של אהבתי לתחום, חשבתי שרמקולים זה הדבר היחיד שמשמעותי במערכת ואם יש לך רמקולים טובים (טובים בעיני - אני מדגיש) אז הם ידאגו בעצמם לאיכות הצליל. אז קיניתי לי Sonus Faber GP Home שאהבתי והאזנתי עם ציוד בסיסי (NAD317 משומש במחיר מציאה ונגן Sony DVD S550 בסיסי).
אחר-כך למדתי מקריאה ש - Garbage in Grabage out ושהמקור הוא חשוב ביותר ושום מגבר או רמקולים לא יוכלו לתקן את מה שהנגן, המקור של הצליל מפיק. אם המקור לא טוב, גם התוצאה לא טובה.
אחר-כך פיקפקתי בתאוריה הזו מתוך בורות ומתוך סקפטיות . אחר-כך השוויתי תוך בחינות האזנה ארוכות ביותר (ימים שלמים אם כי לא היה ממש צורך. פשוט השוויתי סוגים רבים ושונים של מוסיקה) והגעתי למסקנה שההבדלים קיימים ולעיתים דרמטיים.
אחת החוויות של הבדל דרמטי שהבחנתי בו היה בהאזנה ל - Rega Apollo מחובר דרך המגברים הנוכחיים שלי ל - Dali Ikon 8 ואחר-כך חיבור ל - Naim CDX2.
עם ה - Rega הם נשמעו ללא במה, ללא באס, כחושים ועייפים.
עם ה - CDX2 הם נשמעו מלאי חיים, מלאי באס (אם כי לא Boomi אלא נשלט אך מסיבי) וממשיים כמו בהופעה חיה. זה היה השינוי הכי דרמטי שאי פעם שמעתי. בהתחלה עם ה - Rega חשבתי שהרמקולים עלובים, בעיקר בהשוואה ל - Sonus Faber. אחר-כך הסתבר לי שממש לא ושהמקור סופר משמעותי.
עכשיו אם תגיד לי שזה שטויות ושהזיתי ושרציתי שזה ישמע כך וכו' וכו' אז האמת שאין לי כלים איך להוכיח לך או למישהו אחר בפורום שכן הבחנתי בהדבלים והם היו דרמטיים.
אז במקרה הכי גרוע אני אשאר בשלי ואתה בשלך (נסכים שלא להסכים) ומה שבטוח שנינו נמשיך להנות ממוסיקה
![]()
בברכה,
דורון...

דוחף_לויתן כתב:אתה לא צריך להרים ידים, רק לענות על שאלה אחת באופן קצר וממוקד.
><>...

') javascript:emoticon('
')