פרויקט בונבוניירה Mark 2 יוצא לדרך
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
את הגמישות וההתאמה למגוון רחב של ראשים פלוס הפיצ'רים שיש בפונוסטייג' שלך חנן,אני לא חושב שיש בהרבה מוצרים
מסחריים שעולים הון ותמיד הם נראים כמו קופסה "סנובית" שיש להם רק כפתור הפעלה וכיבוי וזהו,בלי שום אופציות להתאמה וכיוונון..
מסחריים שעולים הון ותמיד הם נראים כמו קופסה "סנובית" שיש להם רק כפתור הפעלה וכיבוי וזהו,בלי שום אופציות להתאמה וכיוונון..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מדידה של רמת הרעש
ביצעתי מדידה פיזית של רמת הרעש במגבר.
ביצעתי הקלטה של תקליט כלשהו. התחלתי את ההקלטה לפני הנחת המחט על התקליט. במצב זה המערכת מפיקה את הרעש הכולל את כל המעגלים והחיווט עד כרטיס הקול (כמובן שלא את רעש התקליט).
ההגברה היתה +36dB שמתאים לראש MM (אין לי פשוט MC ולכן לא יכולתי למדוד).
במצב זה נמדד רעש ב-RMS של 81dB-. יש לשים לב שהרעש הוא במצב אמיתי של כניסות מחוברות לפטפון עם החיווט בזרוע שהוא "החלק החשוף" כולל ראש. בד"כ מודדים רעש כאשר הכניסות מקוצרות כדי לקבל תוצאות טובות.
גם ללא קיצור הכניסה הבונבוניירה במצב מצויין ובערכים כמו של כניסות מקוצרות.
האיזור הנמדד הוא בתחילת הגרף לפני שהשיר מתנגן (המחט עדיין באויר).
[img2=550x309]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4429_n.jpg[/img2]
Left Channel Right Channel
Cursor position (Time) 00:00:00.000 00:00:00.000
Sample value at cursor (dB) -113.890 -112.713
Minimum sample position (Time) 00:00:02.424 00:00:04.836
Minimum sample value (dB) -68.541 -68.436
Maximum sample position (Time) 00:00:04.840 00:00:00.925
Maximum sample value (dB) -67.755 -67.875
RMS level (dB) -81.077 -81.184
Average value (dB) -Inf. -Inf.
Zero crossings (Hz) 5,061.29 4,716.53
ביצעתי הקלטה של תקליט כלשהו. התחלתי את ההקלטה לפני הנחת המחט על התקליט. במצב זה המערכת מפיקה את הרעש הכולל את כל המעגלים והחיווט עד כרטיס הקול (כמובן שלא את רעש התקליט).
ההגברה היתה +36dB שמתאים לראש MM (אין לי פשוט MC ולכן לא יכולתי למדוד).
במצב זה נמדד רעש ב-RMS של 81dB-. יש לשים לב שהרעש הוא במצב אמיתי של כניסות מחוברות לפטפון עם החיווט בזרוע שהוא "החלק החשוף" כולל ראש. בד"כ מודדים רעש כאשר הכניסות מקוצרות כדי לקבל תוצאות טובות.
גם ללא קיצור הכניסה הבונבוניירה במצב מצויין ובערכים כמו של כניסות מקוצרות.
האיזור הנמדד הוא בתחילת הגרף לפני שהשיר מתנגן (המחט עדיין באויר).
[img2=550x309]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4429_n.jpg[/img2]
Left Channel Right Channel
Cursor position (Time) 00:00:00.000 00:00:00.000
Sample value at cursor (dB) -113.890 -112.713
Minimum sample position (Time) 00:00:02.424 00:00:04.836
Minimum sample value (dB) -68.541 -68.436
Maximum sample position (Time) 00:00:04.840 00:00:00.925
Maximum sample value (dB) -67.755 -67.875
RMS level (dB) -81.077 -81.184
Average value (dB) -Inf. -Inf.
Zero crossings (Hz) 5,061.29 4,716.53
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
ח"ח עצבני על פרוייקט יחיד מסוגו בארץ ובהחלט בנוי טיפ-טופ מכל הבחינות.
לאחר האזנה קלה גם באוזניות וגם דרך רמקולים אני חייב לשאול:
ה-HISS מאוד מורגש ולא נשמע שהוא נובע מהתקליט (נשמע כמו תדר גבוהה של השראת חשמל ) האם שמת לב ?
ההקלטה נעשתה באופן ישיר (DIRECT SOURCE) או שיש עיבוד כלשהוא לסאונד? אני שואל מכיוון שהבאס נשמע בולט ומודגש משמעותית לעומת המיד והטרבל.
פרוייקט מדהים אבל אני בטוח שזה לא נגמר כאן, מקווה ומצפה לראות פרוייקט מגבר מנורות. זה יהיה מעניין!!
לאחר האזנה קלה גם באוזניות וגם דרך רמקולים אני חייב לשאול:
ה-HISS מאוד מורגש ולא נשמע שהוא נובע מהתקליט (נשמע כמו תדר גבוהה של השראת חשמל ) האם שמת לב ?
ההקלטה נעשתה באופן ישיר (DIRECT SOURCE) או שיש עיבוד כלשהוא לסאונד? אני שואל מכיוון שהבאס נשמע בולט ומודגש משמעותית לעומת המיד והטרבל.
פרוייקט מדהים אבל אני בטוח שזה לא נגמר כאן, מקווה ומצפה לראות פרוייקט מגבר מנורות. זה יהיה מעניין!!
-
chalmh
- חבר מביא חבר

נוסטרדמוס,
אני לא מבחין ב-HISS. בטח שלא בהגברה של 36 דיבי גם אם אני שם את הווליום של הסטאפ במקסימום (כמובן בלי לנגן תקליט). אם שמעת HISS כלשהו אזי הוא אולי מההגברה בתקליט (כנראה).
אני אבדוק את העניין שוב (טל"ח).
אין שום עיבוד לסאונד. ההקלטות הן AS IS.
הבסים נשמעים לך אולי חזקים כי הראש של הפטפון הוא DC COUPLING מלא ללא קבל צימוד. מה שאתה שומע זה הבס האמיתי שקיים על התקליט. אם תשווה את הבסים של תקליטים כפי שאתה רגיל אליהם לבסים על CD אזי עוצמת הבסים על תקליט וגם איכותם נמוכה יותר. זה נובע משיטת הצימוד במגברים שהיא AC בד"כ. באופן טבעי צימוד AC גורם להנחתת בסים ולזה פשוט התרגלו האנשים. כאן אני מביא את הצליל האמיתי כפי שהוא מודפס על התקליט. בעצם כל שרשרת הסיגנל בבונבוניירה היא בצימוד DC וללא קבלי צימוד מלבד דרגת המוצא אל מגבר ההספק/כרטיס הקול וכו' (צימוד AC עם ערך קבל גדול כך שרוחב הפס יורד להרצים בודדים (פחות מ-5 הרץ).
על אף שאת ידע האלקטרוניקה רכשתי על בסיס מנורות בזמנו, אני לא בעד הגברת מנורות ולכן אני לא חושב שאכנס לפרוייקט כזה עם מנורות. לא אכנס לסיבות למה אני חושב שמנורות זה לא מתאים (לפחות לי).
אני לא מבחין ב-HISS. בטח שלא בהגברה של 36 דיבי גם אם אני שם את הווליום של הסטאפ במקסימום (כמובן בלי לנגן תקליט). אם שמעת HISS כלשהו אזי הוא אולי מההגברה בתקליט (כנראה).
אני אבדוק את העניין שוב (טל"ח).
אין שום עיבוד לסאונד. ההקלטות הן AS IS.
הבסים נשמעים לך אולי חזקים כי הראש של הפטפון הוא DC COUPLING מלא ללא קבל צימוד. מה שאתה שומע זה הבס האמיתי שקיים על התקליט. אם תשווה את הבסים של תקליטים כפי שאתה רגיל אליהם לבסים על CD אזי עוצמת הבסים על תקליט וגם איכותם נמוכה יותר. זה נובע משיטת הצימוד במגברים שהיא AC בד"כ. באופן טבעי צימוד AC גורם להנחתת בסים ולזה פשוט התרגלו האנשים. כאן אני מביא את הצליל האמיתי כפי שהוא מודפס על התקליט. בעצם כל שרשרת הסיגנל בבונבוניירה היא בצימוד DC וללא קבלי צימוד מלבד דרגת המוצא אל מגבר ההספק/כרטיס הקול וכו' (צימוד AC עם ערך קבל גדול כך שרוחב הפס יורד להרצים בודדים (פחות מ-5 הרץ).
על אף שאת ידע האלקטרוניקה רכשתי על בסיס מנורות בזמנו, אני לא בעד הגברת מנורות ולכן אני לא חושב שאכנס לפרוייקט כזה עם מנורות. לא אכנס לסיבות למה אני חושב שמנורות זה לא מתאים (לפחות לי).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
- חבר מביא חבר

טוב בדקתי שוב את ההקלטה.
אם תשים לב ההתחלה היא שקטה ועם הנחת המחט על התקליט מתחילים לשמוע את ה-HISS.
זה בטח לא הפרעה חשמלית כי היא היתה מופיעה גם לפני הנחת המחט על התקליט.
ה-HISS נובע מהדפסת התקליט או הקלטת המקור/טייפ.כל מה שבדרך. מאחר והפנית את תשומת ליבי לעניין, אני עוד יותר מרוצה מהתוצאה כי שום דבר לא נעלם "מעיני הבונבוניירה" לטוב ולרע והיא "פשוט מעבירה הכל".
דרך אגב הפרעה חשמלית חיצונית כמעט ולא תשפיע על המעגל בשל העברת הסיגנלים הנמוכים מהראש בשיטה דיפרנציאלית כך שרעשים חיצוניים מתקזזים והמגבר נותר רק עם הרעש הלבן (הטרמי העצמי).
אני לא רוצה להרחיב יותר מידי על התכנון הפנימי, אבל הוא לא תכנון קונבנציונלי ואין הרבה חברות של פונו סטייג'ים שמתכננים מעגלים בשיטה הזאת בשל הסיבוכים והמלכודות שבדרך (מנסיון, זה לא טריוויאלי ומצריך המון סימולציות בשלב התכנון על הנייר - המון כסף בפיתוח).
אם תשים לב ההתחלה היא שקטה ועם הנחת המחט על התקליט מתחילים לשמוע את ה-HISS.
זה בטח לא הפרעה חשמלית כי היא היתה מופיעה גם לפני הנחת המחט על התקליט.
ה-HISS נובע מהדפסת התקליט או הקלטת המקור/טייפ.כל מה שבדרך. מאחר והפנית את תשומת ליבי לעניין, אני עוד יותר מרוצה מהתוצאה כי שום דבר לא נעלם "מעיני הבונבוניירה" לטוב ולרע והיא "פשוט מעבירה הכל".
דרך אגב הפרעה חשמלית חיצונית כמעט ולא תשפיע על המעגל בשל העברת הסיגנלים הנמוכים מהראש בשיטה דיפרנציאלית כך שרעשים חיצוניים מתקזזים והמגבר נותר רק עם הרעש הלבן (הטרמי העצמי).
אני לא רוצה להרחיב יותר מידי על התכנון הפנימי, אבל הוא לא תכנון קונבנציונלי ואין הרבה חברות של פונו סטייג'ים שמתכננים מעגלים בשיטה הזאת בשל הסיבוכים והמלכודות שבדרך (מנסיון, זה לא טריוויאלי ומצריך המון סימולציות בשלב התכנון על הנייר - המון כסף בפיתוח).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
- חבר מביא חבר

A-Weighted Noise level
ספקטרום רעש בהגברה של 30dB+ בתקן A-Weighted
[img2=550x307]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8772_n.jpg[/img2]
Noise spectrum at +30dB gain with the cartridge connected to the input (signal path noise).
RMS noise is -87dB.
The output cables to the measurement utility are 5m long.
[img2=550x307]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8772_n.jpg[/img2]
Noise spectrum at +30dB gain with the cartridge connected to the input (signal path noise).
RMS noise is -87dB.
The output cables to the measurement utility are 5m long.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
אהבתי מאוד את ההסבר שלך ואהבתי יותר שאתה מתייחס לבונבוניירה כאל יצירה ולא רק מוצר חשמלי.
אז לפי מה שאתה מתאר אני בטוח שחווית השמע בLIVE איכותית בהרבה מקובץ מוקלט, מה שגם תמיד אתה יכול "לשחק" עם כיווני הטרבל/מיד/באס עד להגעה לתוצאה המושלמת עבורך.
במיוחד הופתעתי מנושא הבאסים, למרות שהמערכת שברשותי היא (לצערי) פשוטה ובסיסית והמחט דיי עשתה את שלה, תמיד חשבתי שבאסים זה לא הצד החזק של התקליט פשוט חשבתי שבמוזיקה היום ישנו באס מוגבר דיגיטלית ותמיד כשאני מאזין לתקליט אני מעלה את הבאס מנק האמצע לכיוון 60% במגבר אז אכן, רוב הציבור האנלוגי התרגל לבאס "שטוח" מהתקליט. אני שמח מאוד בשבילך שהכנת את הפלטפורמה מראש לאפשרות שדרוג בעתיד, חשיבה חכמה!!
נ.ב
אשמח אם תוכל להעלות סאמפל של שיר מוכר דוגמאת הביטלס בהקלטה ככה יהיה יותר קל להתרשם מרמת הפירוט, למרות שכבר התרשמתי
נ.ב.ב
24 לספטמבר, תודה
אז לפי מה שאתה מתאר אני בטוח שחווית השמע בLIVE איכותית בהרבה מקובץ מוקלט, מה שגם תמיד אתה יכול "לשחק" עם כיווני הטרבל/מיד/באס עד להגעה לתוצאה המושלמת עבורך.
במיוחד הופתעתי מנושא הבאסים, למרות שהמערכת שברשותי היא (לצערי) פשוטה ובסיסית והמחט דיי עשתה את שלה, תמיד חשבתי שבאסים זה לא הצד החזק של התקליט פשוט חשבתי שבמוזיקה היום ישנו באס מוגבר דיגיטלית ותמיד כשאני מאזין לתקליט אני מעלה את הבאס מנק האמצע לכיוון 60% במגבר אז אכן, רוב הציבור האנלוגי התרגל לבאס "שטוח" מהתקליט. אני שמח מאוד בשבילך שהכנת את הפלטפורמה מראש לאפשרות שדרוג בעתיד, חשיבה חכמה!!
נ.ב
אשמח אם תוכל להעלות סאמפל של שיר מוכר דוגמאת הביטלס בהקלטה ככה יהיה יותר קל להתרשם מרמת הפירוט, למרות שכבר התרשמתי
נ.ב.ב
24 לספטמבר, תודה
-
chalmh
- חבר מביא חבר

עכשיו אני מאזין ל-BOXER של סיימון וגרפונקל. בחיים לא שמעתי את השיר הזה כך. גיליתי אותו מחדש על אף שהתקליט שחוק וחרשתי עליו לא מעט בצעירותי. איזו חוויית האזנה !!!
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!