מהי הסדרה האחרונה בה צפיתם?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
The Pitt
הסדרה המדוברת ביותר של שנת 2025 מלווה משמרת אחת של הצוות הרפואי בחדר המיון של בית חולים ציבורי-לימודי בפיטסבורג.
כותבי הסדרה הימרו על כל הקופה ועשו בחירות אמיצות -
שם הסדרה: פיט כקיצור של פיטסבורג אבל גם באנגלית ״בור״ שבו נקברים למשל או שבו נלחמים למוות (גלדיאטורים, כלבים, תרנגולים וכו'). פיט הוא כמובן גם המקום שבו מכשירים במהירות ותחת לחץ את הרכבים במירוצים דוגמת פורמולה 1.
הכוכב הראשי זכור לכולם מתפקידו ב-ER, הדרמה הרפואית המפורסמת בכל הזמנים (הסדרה הזו טובה ממנה) מה שמיד גרר קולות של חיקוי והעתקה אבל מספק את הסחורה ובענק.
היוצרים לא מפחדים לזרוק אותנו למים העמוקים, כי צוות בית החולים עובד כמו מכונה, ככה שאנחנו נחשפים בפרק הראשון לחולים שהם באמצע הטיפול הרפואי שלהם ואנחנו לא מכירים את הרקע כמו גם למשקעים האישיים שהרופאים סוחבים איתם.
היוצרים גם לא מפחדים ממוות, והרבה ממנו. לא כל חולה שורד. הרופאים גם טועים ומתלבטים ולא תמיד יש להם תשובות.
כל פרק מ-15 הפרקים הוא שעה אחת במשמרת. כל פרק סוחף, דרמטי ומהפנט. הכתיבה מצווינת, המשחק אמין והעלילה נהדרת.
הסדרה שהחזירה לי האמון בדרמות רפואיות. אסור להחמיץ.
9/10
הסדרה המדוברת ביותר של שנת 2025 מלווה משמרת אחת של הצוות הרפואי בחדר המיון של בית חולים ציבורי-לימודי בפיטסבורג.
כותבי הסדרה הימרו על כל הקופה ועשו בחירות אמיצות -
שם הסדרה: פיט כקיצור של פיטסבורג אבל גם באנגלית ״בור״ שבו נקברים למשל או שבו נלחמים למוות (גלדיאטורים, כלבים, תרנגולים וכו'). פיט הוא כמובן גם המקום שבו מכשירים במהירות ותחת לחץ את הרכבים במירוצים דוגמת פורמולה 1.
הכוכב הראשי זכור לכולם מתפקידו ב-ER, הדרמה הרפואית המפורסמת בכל הזמנים (הסדרה הזו טובה ממנה) מה שמיד גרר קולות של חיקוי והעתקה אבל מספק את הסחורה ובענק.
היוצרים לא מפחדים לזרוק אותנו למים העמוקים, כי צוות בית החולים עובד כמו מכונה, ככה שאנחנו נחשפים בפרק הראשון לחולים שהם באמצע הטיפול הרפואי שלהם ואנחנו לא מכירים את הרקע כמו גם למשקעים האישיים שהרופאים סוחבים איתם.
היוצרים גם לא מפחדים ממוות, והרבה ממנו. לא כל חולה שורד. הרופאים גם טועים ומתלבטים ולא תמיד יש להם תשובות.
כל פרק מ-15 הפרקים הוא שעה אחת במשמרת. כל פרק סוחף, דרמטי ומהפנט. הכתיבה מצווינת, המשחק אמין והעלילה נהדרת.
הסדרה שהחזירה לי האמון בדרמות רפואיות. אסור להחמיץ.
9/10
נערך לאחרונה על ידי ChinggisKhan ב 09/02/2026 14:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
Landman
עונה 2
משחק משובח? (בהחלט ולא רק בילי) , בא לי לראות את הפרק הבא? (אכן,גם אם הקודם לא היה וואו כי חלק מבניית העלילה), מעניין? (בהחלט), ההרגשה בסוף? (וואו גדול, מחכה לעונה 3).
אני לא צריך יותר 9.5/10
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11450
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2397 פעמים
Ponies
חאליסי מצליחה לצאת מהדמות האייקונית של "אם הדרקונים" בסדרת ריגול לא משכנעת.
בשנות ה -70 שני סוכני CIA נרצחים ברוסיה לאחר מבצע סודי. שתי הנשים שלהם שנשארו אלמנות מחליטות לחקור את המקרה לאחר שהן מקבלות
פנייה מסוכנות CIA להיות חלק מהחקירה, ונחשפות בסודות וקנוניה טרגית, בתקופת המלחמה הקרה.
מה יותר טוב סדרת מתח בתקופת שנות ה-70 במוסקבה האפלה, עם סיפור ריגול מסועף לאכזרי. כנראה שלא הרבה אם יודעים איך לבצע את זה.
Emilia Clarke מנסה לצאת מהדמות האייקונית בכל דרך, בצורה לא משכנעת. אבל היא לא אשמה, יש מאות שחקנים שגילמו דמות אחת כי היו במקום ובזמן הנכון והפכו לדמות בלתי נשכחת, אך מאחורי זה לא עומד כישרון משחק מיוחד, לכן הם נעלמים כמו שהם הופיעו. אמיליה קלארק אחת מהן משחקת בצורה סבירה, אמינות זה לא הצד החזק שלה. מילא היא שאפשר עוד לראות, ההופעה של Haley Lu Richardson הוציאה אותי מריכוז כל פעם שהיא הייתה על המסך עם הפרצוף המוזר שלה שהצליח לערער את שלוותי. קחו את Natasha Lyonne ותכפילו בעשר, זאת התוצאה. Adrian Lester הממונה של סוכנות CIA הצליח להתעלות מעל כולן במשחק מרשים. אבל סוכן ק.ג.ב בגילומו של Artjom Gilz הוסיף עומק ורוע עם דמות אפלה שאי אפשר היה שלא להעריך.
סדרת ריגול שהיא ההיפך מסדרת המופת "האמריקאים" לא בליהוק ולא בכתיבה. אבל כל סדרה צריכה זהות משלה, והסדרה הזו ניחנת בכמה דברים טובים כמו שחזור תקופתי מרשים של תקופה אפלה במוסקבה, פסקול שכל כולו שירים משנות ה- 70 שגרמו לי להזיז כל הזמן את הרגליים בהנאה
שימוש בשפה הרוסית לרוסים שזה היה נהדר, וכמה סצנות מרתקות שהוסיפו מעט פלפל. לשלילה, הדמויות מרושלות ולא משכנעות, הצילום חתוך בצדדים (באמת למה זה טוב) הכתיבה סטנדרטית למרות כמה תפניות מעניינות שלא בטח שהם מה שיצילו את הסדרה, היות והיא לא אחידה (וחבל) כי מצד אחד יש סיפור אפל ואלים שנחתך כל פעם במקום לתת לו מקום של כבוד, לעלילות משעשעות של זוג הבנות שמנסות להצחיק, לא בטוח שזה עובד. מעט יותר רצינות, היה אפשר להוציא מהסיפור הזה מטעמים, כי יש לוקיישן מעולה, שירים משובחים, סיפור ריגול מפותל, כמה דמויות אפלות
ובחרו ללכת לצד הקומי, וחבל.
6.8/10
- Kondo10

The Asset (2025)
מותחן נורדי עשוי נהדר מעלה דילמות מוסריות לא קלות.
צוערת צעירה עם עבר בעייתי מגויסת על ידי שירות הביטחון והמודיעין הדני, להיות סוכנת סמויה שתתיידד עם אשתו של סוחר סמים מסוכן.
ככל שהיא מתקרבת למשפחה כדי להפיל אותם, הגבולות שלה בין מטרת המשימה, לחיבור לאישה המפוחדת מבעלה האלים, מתחילים להסתבך.
דרמת מתח נורדית עשויה ומשוחקת נהדר. הסיפור נבנה לאט עם משחק מצוין של Clara Dessau שמעלה דילמה לא פשוטה להיות סוכן סמוי
שגורם למישהו אחר לתת בו את האמון המלא, ובפועל זה מה שיפיל אותו - והיא עושה את זה בצורה אמינה שמראה את הייסורים שהיא חווה.
Maria Cordsen אשת בוס הפשע ליהוק מתאים בדיוק מבהיל כמה שהוא מדויק של נשים שלכאורה רוצים חיים טובים כי באו מקרע מסוים
גם שזה בא עם חיים לצד פושע אלים. Afshin Firouzi ראש הפשע שחקן אלמוני אבל ללא ספק בעל כישרון משחק מרשים לגלם דמות של פושע
מסוכן ואלים שיש בו צד נוסף של איש משפחה שאוהב להיות בבית לצד רעייתו ובתו. כל שאר הדמויות של הפושעים מוסיפים עוד עומק לסיפור.
בולט מעל כולם הוא Nicolas Bro שחקן מוכר יחסית, מעביר כמויות של עומק ואמינות של שחקן איכות ברמה מאוד גבוהה.
אין בסדרה משהו שלא ראינו בעבר, צוערת צעירה עם רקע בעייתי של אם אלכוהוליסטית, אב שלא נוכח, התמכרות לסמים בעקבות בן זוג מכור
וזה מה שדוחף אותה לצאת לדרך חדשה להפוך לשוטרת ולמסלול חיים שונה ממה שהכירה. הנושא של מהגרים שבאו בהמונים לאירופה
ולדנמרק, שהיא מדינה שיש בה מדיניות מעט יותר נוקשה כלפי מהגרים, מביאה את הניגוד של מהגרים שחיים במדינה זרה אך מנסים להיות חלק
ממנה למרות שהסיכויים שלהם קטנים מבחינה תרבותית.
סדרה קטנה עם סיפור מעניין ומשחק נהדר. עריכה ובימוי מאוד מדויקים מצליחים לחבר את הצופה לדמוית ולסיפור הלא פשוט לחיות לצד פושע מסוכן. האקשן מאוד מדוד עם כמה סצנות אלימות קשות לצפייה בפרט התעללות נפשית כלפי בת זוג. העלילה נבנית בצורה איטית יוצרת סיפור חכם על חיפוש אחרי זהות במדינה זרה, ופשע ואלימות שמובילים חלק מהמהגרים. האינטגרציה הזו יוצרת סדרה שיש בה גם ביקורת חברתית, שהמוטיב המרכזי הוא דילמה לא פשוטה בה נתונים סוכנים סמויים שמצד אחד מתחברים רגשית ליעד, ומנגד הם אלה שיפילו אותם.
"סיפור רקע" היא לא סדרה מהפכנית, אבל היא יוצרת רצף עלילתי ממכר שנסתר מרוב הצופים שמחוברים לרוב לסדרות אמריקאיות/אנגליות
ומפספסים עולם עשיר של תכנים זרים.
7.5/10
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
Black Rabbit (נטפליקס)
סיפורם של שני אחים, אחד מנהל מסעדה מוצלחת בניו יורק והשני מסתבך עם עבריינים ומערב את אחיו וכל מי שסביבו בסכנות והסתבכויות עם עבריינים ועם המשטרה.
עשוי מאד מעניין, לא בשבלונה הרגילה, שחקנים מצוינים (למרות שג'ייסון בייטמן באופן אישי מעצבן אותי בטיפוסים הניוירוטים שהוא מגלם) - לא יצירת מופת אבל מצאתי את עצמי מסתקרן מהעלילה.
7.5
סיפורם של שני אחים, אחד מנהל מסעדה מוצלחת בניו יורק והשני מסתבך עם עבריינים ומערב את אחיו וכל מי שסביבו בסכנות והסתבכויות עם עבריינים ועם המשטרה.
עשוי מאד מעניין, לא בשבלונה הרגילה, שחקנים מצוינים (למרות שג'ייסון בייטמן באופן אישי מעצבן אותי בטיפוסים הניוירוטים שהוא מגלם) - לא יצירת מופת אבל מצאתי את עצמי מסתקרן מהעלילה.
7.5
- Kondo10

A Thousand Blows
יוצר "פיקי בליינדרז" יודע ליצור אווירה ודמויות מרשימות, לא בטוח שזה מספיק.
(עונה - 2)
באיסט אנד של לונדון בשנות ה-80 של המאה ה-20 מגעים צמד חברים מג'מייקה עם שאיפות להפוך לאלף אריות. הם פוגשים את מנהיגת כנופיית הפילים של לונדון שהיא מנהיגה מורכבת של נשים בלבד (הייתה קיימת במציאות) שמרמות ועוסקות בפשעים קטנים וגדולים. אבל יש מנהיג אחד שהוא הקיסר של עולם הבלתי חוקי של איסט אנד של אגרוף כמעט ללא חוקים שמרגיש מאוים על ידי צמד החברים שמערערים את שליטתו באגרוף מה שמוביל לאלימות קשה.
עונה 1 הייתה חביבה להפליא עם דמויות ואווירה מעולה של שלל דמויות צבעוניות וזה לא מפליא כשעומד מאחורי הסדרה Steven Knight שיש בו כישרון ליצור עולם עשיר עם סיפור אפל שהביאה את סדרת המופת מעבר, הנוכחית לא מגרדת את הרמה שלה, למרות מאפיינים דומים. לוקיישן מהפנט, תלבושות מושקעות, דמויות חריפות שכל אחת מהן סוחבת על גבה טרגדיה או מכשולים, הפקה שאין בה רבב עם בימוי למשעי.
הליהוק תמיד מוקפד אצלו אבל דווקא בסדרה הזו הוא לקח הימור על שחקן אלמוני בדמות Malachi Kirby שמשחק לא רע, אבל השחקן שהיה יכול לתת לסדרה את חותמת האיכות הסופית, נדחק לשוליים בהחלטה לא נכונה. Stephen Graham זה השחקן שהיה צריך וחייב להוביל את הסדרה נמצא בתפקיד משני על אף שכל סצנה שלו מוסיפה עומק ודרמטיות שמורות לשחקנים גדולים. הדמויות של הנשים בהנהגתה של Erin Doherty שחקנית טובה, אך לא הצלחתי להתחבר אליה בשלמות (יש לי בעיה עם מבטא אירי) כל השאר מוסיפות רבדים של עומק לעלילה.
עלילה איטית בפתיחה שלא ממש מעוררים עניין כי הם לא מתפתחים מהסיפור המקורי בעונה ראשונה. לקראת הסיום היא מעלה הילוך והופכת למעניינת יותר עם כמה סצנות מקופדות. סדרה מושקעת מכל הבחינות, כמה קרבות אגרוף נחמדים (לא תמיד אמינים למי שמכיר את התחום)
חרף זאת הסדרה לא שומרת על אותה רמה, יש פרקים משעממים לצד כמה מעניינים. הכתיבה לא מפתיעה כי היא צפויה בלי לתת לה איזה טוויסט מרתק. עונה פחות טובה, מבחינתי אפשר סגור את הבסטה (טרם הוכרזה עונה שלישית) כי אני גם לא יכול לסבול את שיר הפתיחה (בחירה מוזרה).
7.4/10
מטכליסטים
דרמה קומית משודרת ביס, הסדרה מבוססת על חוויותיו של ערן זרחוביץ' מתקופתו בשק״ם של סיירת מטכ״ל בשנות ה-90.
צעיר שמוצא את עצמו משרת בשק״ם של היחידה המובחרת לצד אביו, הרס״ר, נכנס לעולם של לוחמים קשוחים וג׳ובניקים ושם נרקמת מערכת יחסים מורכבת ביניהם.
משחק חלש, גם הכתיבה פה לא מבריקה במיוחד אבל סדרה חביבה.
5.8/10
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
הקישור הנכון:
כרגיל, תקצירים קל למצוא, דעתי בקצרה.
התחושה שלי בפרקים הראשונים היתה מאוד לא נוחה ורק לקראת הסוף הבנתי למה. זה מתחיל בעובדה שאני מאוד לא אוהב את טסה תומפסון כשחקנית, ממשיך במשחק חלש שלה ושל הסובבים אותה וככל השהסדרה מתקדמת יש תחושה שמי שכתבה את הסיפור (על בסיס ספר של Alice Feeney) רואה גברים בצורה שיטחית וחד מימדית, וכך כל הדמויות הגבריות בסידרה, אפילו הדמות הגברית הראשית. אדפטציה של William Oldroyd לא עזר למתן או לשפר את הדמויות וכנראה שלא ניסה. הדמויות הנשיות לא הרבה יותר עמוקות, אך אצלן בולטת מאוד החלוקה הדיכוטומית המושאלת מנרטיבים ווקיסטים מעולמות המדוכא האולטימטיבי והמדכא המרועש.
גם הטוויסטים המאוד מאולצים בסוף הפרק האחרון, רק הקצינו לי את תחושת ביזבוז הזמן, כמו שקורה לי בכל אדפטציה של הרלן קובן, ואם לא זוגתי כנראה שלא הייתי מגיע אליהם.
במשפט אחד - הרלן קובן פוגש את ווק.
אהבת את הרלן קובן, כנראה שגם זה יעבוד.
אצלי זה פחות עובד.
מה שבטוח נוסף עוד שם של כותבת שאוותר על היצירות שלה (ויש עוד כמה כאלה בדרך), ממש כמו כל סדרה המקבלת את חותמת האיכות של הרלן קובן.
כרגיל, תקצירים קל למצוא, דעתי בקצרה.
התחושה שלי בפרקים הראשונים היתה מאוד לא נוחה ורק לקראת הסוף הבנתי למה. זה מתחיל בעובדה שאני מאוד לא אוהב את טסה תומפסון כשחקנית, ממשיך במשחק חלש שלה ושל הסובבים אותה וככל השהסדרה מתקדמת יש תחושה שמי שכתבה את הסיפור (על בסיס ספר של Alice Feeney) רואה גברים בצורה שיטחית וחד מימדית, וכך כל הדמויות הגבריות בסידרה, אפילו הדמות הגברית הראשית. אדפטציה של William Oldroyd לא עזר למתן או לשפר את הדמויות וכנראה שלא ניסה. הדמויות הנשיות לא הרבה יותר עמוקות, אך אצלן בולטת מאוד החלוקה הדיכוטומית המושאלת מנרטיבים ווקיסטים מעולמות המדוכא האולטימטיבי והמדכא המרועש.
גם הטוויסטים המאוד מאולצים בסוף הפרק האחרון, רק הקצינו לי את תחושת ביזבוז הזמן, כמו שקורה לי בכל אדפטציה של הרלן קובן, ואם לא זוגתי כנראה שלא הייתי מגיע אליהם.
במשפט אחד - הרלן קובן פוגש את ווק.
אהבת את הרלן קובן, כנראה שגם זה יעבוד.
אצלי זה פחות עובד.
מה שבטוח נוסף עוד שם של כותבת שאוותר על היצירות שלה (ויש עוד כמה כאלה בדרך), ממש כמו כל סדרה המקבלת את חותמת האיכות של הרלן קובן.
- Kondo10

Delhi Crime
פשעים מחרידים בדאלי מזכירים לנו כמה העולם לא מקום בטוח לאף אחד.
(עונה - 2)
סדרת רציחות של אנשים מבוגרים ועשירים, מובילה לכנופייה אכזרית שלא רק גונבים את הכסף, אלא עושים מעשי זוועה בגופות שמובילים לחקירה
מסובכת לעצור את הרוצחים שבאים מרקע קשה של שבטים שחיים בשולי החברה.
עונה 1 על אונס קבוצתי ורצח בדלהי בשנת 2012 היה אירוע מחריד וקשה לצפייה שהוביל לביקורת ומחאה קשה ברחבי העולם על פשיעה גואה בהודו, כשאין מספיק כוח משטרתי לאכוף פשיעה כזו אכזרית. סיפור שליווה אותי חודשים. עונה שנייה היא סיפור שונה על כנופיית פשע שרוצחת אנשים עבור כסף. לא מצאתי תיעוד למקרה האמיתי, אך לפי יוצרי הסדרה מדובר על מקרים אמיתיים, מעריך שמדינה כמו הודו של מל מיליארד אנשים, מתרחשים שם כל כמה שניות פשעים כאלה או אחרים שלי יכולת תמיד לתעד אותם.
Shefali Shah ממשיכה להוביל בתור קצינה בכירה בתחנת המשטרה עם תצוגת משחק אמינה כמו כל שאר הקאסט שלכל אחד יש תפקיד מוגדר
בסדרה. הסיפור אפל וקשה להבנה, אך כשיודעים על איזו תרבות הסדרה מבוססת, אפשר להבין מניין נובעת השנאה בין אנשים ממש עניים מכפרים
לעשירים כקורח שחיים חיי מותרות ברחוב ליד. זה אומנים קיים בכל מקום בעולם כולל ארצות הברית העשירה, בהודו זה בא לידי ביטוי בצורה כואבת יותר מבחינת מדינה עצומה שלא יכולה לספק ביטחון לאזרחיה, מנגד גם במדינה קטנה כמו שלנו, ביטחון זה לא בדיוק המילה המתאימה.
סדרה לא פשוטה לצפייה, האווירה מועברת בדיוק אותנטי מדהים (בלש יורד מהרכב וזורק על הרצפה את הכוס תה שלו) הדמויות אמיתיות מהחיים
העלילה מרתקת עם עבודת הפקה ובימוי נהדרת. מנגד היה אפשר לפרוס את הסיפור לעוד פרק לפחות, כי הסיום המותח הסתיים לפתע דווקא בנקודת השיא במקום לתת סצנת מרדף יותר מושקעת. לא חשבתי שאמשיך איתה לאחר עונה ראשונה, חוסר תכנים לטעמי, הובילו לצפייה בעונה שנייה שבסופו של דבר הייתה עשויה היטב, מלבד הבחירה לדבר באנגלית (יודע שזו שפה נוספת היסטורית) במקום בשפת המקום.
7.5/10
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
Mel Brooks: The 99 Year Old Man!
סדרה תעודית בשני חלקים ב HBO על חייו ויצירותיו של מל ברוקס - בעיני חובת צפייה למי שכמוני מעריץ אותו וצפה בכל הסרטים שלו.
8.5
סדרה תעודית בשני חלקים ב HBO על חייו ויצירותיו של מל ברוקס - בעיני חובת צפייה למי שכמוני מעריץ אותו וצפה בכל הסרטים שלו.
8.5
Scenes from a Marriage
מיני סדרה בת חמישה פרקים מבית HBO, דרמטית אינטימית שעוקבת אחרי זוג נשוי לכאורה יציב, כשהקשר ביניהם מתחיל להיסדק בהדרגה.
כל פרק מתמקד בשלב אחר במערכת היחסים שלהם, לאורך תקופה של שנים, ומציג איך החלטות קטנות וסדקים ישנים הופכים למשברים גדולים.
זהו סיפור מצומצם בדמויות אבל עמוס רגשית, שמתעמק במה שקורה מאחורי דלתות סגורות של זוגיות ארוכת שנים.
מה שנקרא מה ראיתי עכשיו?
חגי לוי עושה את זה שוב. סדרה פשוט מעולה.
הדינמיקה בין השחקנים היא מהטובות שראיתי, עם משחק משובח, משכנע ואותנטי ברמות.
הכתיבה מצוינת, חכמה ומדויקת.
מה שממש יפה כאן זה שכל העלילה מתרחשת בלוקיישן אחד, אבל דרך הדיאלוגים גורמים לצופה לדמיין עולם שלם מסביב.
9/10
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78759
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
The lowdown
סדרה מעט ארוכה ומבולבלת אבל ממש נהנתי. עשיר מתאבד/נרצח ונראה שכולם היו מעורבים במוות שלו. עיתונאי דמיקולו מתחיל לחקור ומסתבך יותר ויותר.
8/10
Love & Death
דרמת פשע של HBO, בהשראת מקרה אמיתי שהסעיר את פרברי טקסס בשנות ה־80, הסיפור מתמקד בקנדי מונטגומרי ובבעלה פאט מונטגומרי, זוג שחי חיים רגילים לכאורה אבל משם הכל משתבש.
סדרה מעולה, משחק מצויין.
8.5/10
- Kondo10

Time (2021)
בלה רמזי מתאמצת לגלם דמות טרגית בדרמת בתי כלא קודרת, וזה מצליח לה.
(עונה - 2)
עונה 1 הייתה איכותית בזכות צמד השחקנים Sean Bean , Stephen Graham שהנוכחות שלהם בכל סדרה מוסיפה עומק לדמויות בגלל שחקני אופי מהשורה הראשונה שיש כיום, וקשה לשחזר את ההצלחה של עונה ראשונה, בפרט שהסיפור שונה עם דמויות אחרות למרות שהם מתרחשים באותו מקום, בתי כלא.
אם חד הורית מוצאת את עצמה במצב נואש שמוביל לבית כלא בזמן שהילדים שלה מנותקים ממנה. בחורה מכורה להרואין מנסה בכל כוחה לשרוד לאחר שהיא יולדת תינוק בבית הכלה. בחורה נאשמת במות התינוקת שלה זוכה לאלימות קשה על רצח לכאורה של הילדה שלה.
Bella Ramsey מגלמת את הבחורה הנרקומנית בצורה טובה למרות שהיא עדיין מרגיזה. Siobhan Finneran בתור סוהרת תומכת בהופעה נהדרת. Tamara Lawrance שחקנית שאני לא מכיר מצליחה לגלם אישה עם בעיות נפשיות מוסוות בתוך אישה אלימה כדי למנוע אלימות כלפיה, שחקנית מוכשרת. Jodie Whittaker גונבת את ההצגה עם משחק מופלא ועוצמתי שמעניין שלא ממש מכיר אותה, למרות שהופיעה בסדרה "ברודצ'רץ'" כנראה בתפקיד זניח. אבל יש לה הרבה מה לתרום, אם רק יתנו לה הזדמנות.
דרמת מתי כלא קשה לצפייה עם סצנות קורעות לב על נשים שמעדו ומצאו את עצמן בודדות במקום אלים למרות שחלקו כלא פתוח עם טלוויזיה וטלפון ליצור קשר עם בני המשפחה. העלילה נראית להיטים כמו דוקו, אבל זה מה שיפה כי זה נראה אוטנטי לחלוטין. לא ברמה של עונה ראשונה, כי לקח לי חודשים לסיים אותה על אף שהיא קצרה (הייתי תקוע בפרק שני) אבל אחרי שצלחתי את הפרק השני, הסיפור התחיל להתחבר לכדי עלילה מעניינת ומרתקת. עונה טובה בסה"כ בתור סדרה צדדית לא מחייבת (מילא אין מרכזית כי לא מוצאים כלום).
7.4/10
- oferlaor
- מנהל

Fallout
עונה 2
מבוססץ על סדרת המשחקים - אלא שבניגוד לעונה הקודמת כאן כבר אפשר להבין מי נגד מי ולהבין איך הדמויות השונות מחוברות. חוש הומור מוזר ומשעשע יש בסדרה וגם תחכום לא קטן בכל הנוגע לניהול הזמנים של הסדרה.
8.5/10
- oferlaor
- מנהל

Wonder man
מיני סידרת מארוול מוזרה במיוחד. שחקן מקבל תפקיד בסרט קולנוע של וונדרמן. החוק אוסר על אולפנים לשכור גיבורי על מה שגורם לו להחביא את הכישורים שלו. במקביל, בן קינגסלי משחק את הנבל ״המנדרין״ שהתגלה בשלב כלשהו כשחקן שמשחק את הרשע וכאן הוא ממשיך את הדמות ונהיה חבר של וונדרמן שארגון ממשלתי מנסה להפיל.
90% מהסדרה מתרכז בנסיון שלו להחביא את הזהות ולהשיג את התפקיד. תאכלס זה אלגוריה לזה שפעם הומואים לא היו מקבלים תפקידים בהוליווד אז הם נאלצו להכנס לארון ולהתחבא.
סדרה טובה להשאיר ברקע כשאתם רוצים להתרכז באינסטגרם או טוויטר. כסדרה היא משעממת רצח.
4/10
- Kondo10

Your Friends and Neighbors (2025)
ליהוק מוקפד ואיכותי יכול לכסות על תסריט פחות חד ומעניין.
(עונה -1)
מנהל קרן גידור מניו יורק מתמודד עם גירושים טריים ואובדן עבודה, שגורמת לו למצב כללי גרוע. בניסיון למור על רמת החיים לה הורגל וכדי לעזור לילדיו, הוא מתחיל לגנוב מבתי שכניו העשירים גניבות קטנות לכאורה, אך בעלות ערך רב. הדברים מקבלים תפנית לאחר פשע לא מוסבר.
מותחן קומי מהיוצר Jonathan Tropper ("לוחם" "באנשי" המשובחים) שיודע לייצר מותחנים טובים עם דמויות נהדרות שזה החוזק שלו.
הסדרה שופעת דמויות שהופכות את הסדרה לכיפית לצפייה. Jon Hamm נמצא בתקופה של פריחה וזה נראה בכל הבעת פניו המאושרים.
Amanda Peet מציגה דמות מתוקה, והרבה בזכורה הסדרה הייתה טובה יותר. Hoon Lee צריך לקבל יותר תפקידים כי יש בו אופי מיוחד
(רק בסדרה "בוש" החליטו לתת לו דקות מסך מעטות, החלטה הזויה). כאמור כל הקאסט נבחר בקפידה, הילד כובש, הבת מוסיפה רבדים של מערכת יחסים בין אב לבתו שקשה לו לראות שבתו מתחלה להיות אישה. Miriam Silverman אחרותו בסדרה, מרגיזה ברמות.
סדרה שיש בה גם חומר לימוד מרשים כי הם מלווים בהסברים של כל פריט. כמה שחשבתי שאני מבין בשעונים, מסתבר שיש שעונים כל כך יקרים
שלא הייתי מודע אליהם. תיקים בסכומים מטורפים (50K בדולרים) של מעצב עלית, שמוכר אותם רק למי שרכש את כל שאר הקולקציה שלו.
יהלומים וזהב שנחמד לדעת שיש אנשים שקונים אותם בתור אביזר יוקרתי שישב במגרה. זאת נקודה מעניינת שלא ראיתי בשום סדרה, וזה מועבר היטב וברור להבנה (למרות שאין סיכוי לאדם ממוצע לרכוש פריטים כאלה).
היוצרים החליטו ללכת על הצד הקומי ויש כמה קטעים עם הומור נהדר. הקטע של ג'ורג' קלוני קלוני קורע מצחוק (גם Aimee Carrero מקסימה)
וכל מפגשי החברים עם הדיאלוגים השונות מוסיפות מעט נפח לעלילה. לטעמי העלילה הייתה צריכה להיות יותר אפלה, כי היה בא מעשי שודים
נהדרים שבמקום להפוך אותם לסצנת מותחת, הם נחתכו לסצנה אחרת פחות מעניינת. אומנם הכתיבה לא עשירה, הדמויות לא באמת מקבלות עומק, אבל אין שהוא הסדרה קולחת, משעשעת לפעמים, משוחקת היטב, שזה מה שהציל את הסדרה. מרגיש שאפשר היה להוציא ממנה מעט יותר עם תסריט מעט שונה, אבל בס"ה היא נחמדה (וזו חצי מחמאה) להעביר זמן בלי להתעמק בסיפור מורכב (טוב לאחר יום עובדה שהמחשבות ממלאות את המוח).
7.6/10
ליהוק מוקפד ואיכותי יכול לכסות על תסריט פחות חד ומעניין.
(עונה -1)
מנהל קרן גידור מניו יורק מתמודד עם גירושים טריים ואובדן עבודה, שגורמת לו למצב כללי גרוע. בניסיון למור על רמת החיים לה הורגל וכדי לעזור לילדיו, הוא מתחיל לגנוב מבתי שכניו העשירים גניבות קטנות לכאורה, אך בעלות ערך רב. הדברים מקבלים תפנית לאחר פשע לא מוסבר.
מותחן קומי מהיוצר Jonathan Tropper ("לוחם" "באנשי" המשובחים) שיודע לייצר מותחנים טובים עם דמויות נהדרות שזה החוזק שלו.
הסדרה שופעת דמויות שהופכות את הסדרה לכיפית לצפייה. Jon Hamm נמצא בתקופה של פריחה וזה נראה בכל הבעת פניו המאושרים.
Amanda Peet מציגה דמות מתוקה, והרבה בזכורה הסדרה הייתה טובה יותר. Hoon Lee צריך לקבל יותר תפקידים כי יש בו אופי מיוחד
(רק בסדרה "בוש" החליטו לתת לו דקות מסך מעטות, החלטה הזויה). כאמור כל הקאסט נבחר בקפידה, הילד כובש, הבת מוסיפה רבדים של מערכת יחסים בין אב לבתו שקשה לו לראות שבתו מתחלה להיות אישה. Miriam Silverman אחרותו בסדרה, מרגיזה ברמות.
סדרה שיש בה גם חומר לימוד מרשים כי הם מלווים בהסברים של כל פריט. כמה שחשבתי שאני מבין בשעונים, מסתבר שיש שעונים כל כך יקרים
שלא הייתי מודע אליהם. תיקים בסכומים מטורפים (50K בדולרים) של מעצב עלית, שמוכר אותם רק למי שרכש את כל שאר הקולקציה שלו.
יהלומים וזהב שנחמד לדעת שיש אנשים שקונים אותם בתור אביזר יוקרתי שישב במגרה. זאת נקודה מעניינת שלא ראיתי בשום סדרה, וזה מועבר היטב וברור להבנה (למרות שאין סיכוי לאדם ממוצע לרכוש פריטים כאלה).
היוצרים החליטו ללכת על הצד הקומי ויש כמה קטעים עם הומור נהדר. הקטע של ג'ורג' קלוני קלוני קורע מצחוק (גם Aimee Carrero מקסימה)
וכל מפגשי החברים עם הדיאלוגים השונות מוסיפות מעט נפח לעלילה. לטעמי העלילה הייתה צריכה להיות יותר אפלה, כי היה בא מעשי שודים
נהדרים שבמקום להפוך אותם לסצנת מותחת, הם נחתכו לסצנה אחרת פחות מעניינת. אומנם הכתיבה לא עשירה, הדמויות לא באמת מקבלות עומק, אבל אין שהוא הסדרה קולחת, משעשעת לפעמים, משוחקת היטב, שזה מה שהציל את הסדרה. מרגיש שאפשר היה להוציא ממנה מעט יותר עם תסריט מעט שונה, אבל בס"ה היא נחמדה (וזו חצי מחמאה) להעביר זמן בלי להתעמק בסיפור מורכב (טוב לאחר יום עובדה שהמחשבות ממלאות את המוח).
7.6/10
- Kondo10

Hostage (2025)
מותחן פוליטי מעביר את הזמן בכיף, במידה ולא מחפשים עומק או היגיון.
פסגה בינלאומית בין מנהיגת צרפת וראש ממשלת בריטניה משתבשת לאחר שבעלה הרופא של ראש ממשלת בריטניה נחטף, ומנהיגת צרפת
נסחטת על מקרה בו היא מעורבת, דבר שיוצר ניגוד עניינים לחלץ את בעלה. היריבות שנוצרת ביניהם חושפת מזמה שמאלצת אותן לשתף פעולה.
מותחן פוליטי שראיתי בגלל השחקן Lucian Msamati שיש לו כישרון לגלם כל דמויות מורכבות בצורה נהדרת. Suranne Jones מגלמת את דמותה
של ראש ממשלת בריטניה בצורה נחמדה. Julie Delpy מנהיגת צרפת, ליהוק סביר. כל שאר הקאסט נחמד, אך לא יוצר איזה עניין מיוחד לדמויות.
כרגיל יש בעיה עם הכותבים שלא מצליחים לתת איזה פאנץ' להעלות את הרמה מבינוניות שמציפה את התכנים מכל כיוון. הסיפור דווקא מעניין
חטיפה מסתורית שלא ברור מה מהותה, דילמות של מנהיגים שצריכים להחליט על טובת הכלל על פני דברים אישיים - החלטה לא קלה.
עלילה עם כמה תפניות לא תמיד נחוצות, כי הם לא מתיישרות עם היגיון סביר, עם סצנות מתח נחמדות.
חיפשנו משהו שלא מחייב יותר מידי ריכוז בין לבין, ולמרות שלא מדובר על תוכן הכי איכותי - יש בסדרה משהו שלא ניתן להתעלם, מתח, צפייה לפרק הבא, והרבה כיף בפרט שהיא קצרה. אני חוטא מידי פעם בתכנים שנראים רדודים, ואין שהוא הם מפיקים הנאה גדולה יותר מסדרות מובילות שיש
כיום. זוגתי אהבה, ואני יכול להבין אותה, כי אחרי יום עמוס, צריך כמה רגעים לצפות בתכנים שלא משאירים חותם מיוחד, כי אחרי שעה שוכחים מה ראינו (וגם זה לא רע לפעמים).
7.2/10
The Pitt (2025) עונה 1.
עונה 2 בעיצומה, זמן מצויין בשבילי לראות את עונה 1, שיהיה למה לחכות.
בהתחלה לא רציתי לצפות בסדרה, לא אוהב סדרות בתי"ח.
אבל ההמלצות הרבות שכנעו אותי.
והפיט היא לא עוד סדרת בית חולים: האינטנסיביות של האירועים זה משהו שעוד לא ראיתי עד היום. אפשר להגיד שהסדרה חדשנית בקטע הזה.
אין חצי דקה בלי אקשן: רפואי או אישי.
הסדרה מושקעת ומכניסה חזק מאוד לאווירה של חדר מיון.
בפרקים האחרונים כבר חשבתי שהיא הגיע לאיזו ישורת אבל אז היו הפרקים של אירוע רב נפגעים ששוב העלו את הסדרה לגבהים (ולצערי, כישראלים העלו בראש אסוציאציות לא קלות).
בקיצור, סדרה מצויינת, מחכה לסוף עונה 2 בשביל להתחיל אותה (אחרי ליל הסדר
). צפויה גם עונה 3 מתישהו.
בכל זאת ביקורת: החלק הדרמטי בסדרה מאוד אמריקאי קלישאתי, כמו הסדרות של שנות ה 80.
וגם: יפה שמפרגנים לצוות הרפואי אבל במציאות לא מקבלים אפילו חצי מהאמפתיה שהצוות מציג כלפי החולים.
ציון 8.2/10
עונה 2 בעיצומה, זמן מצויין בשבילי לראות את עונה 1, שיהיה למה לחכות.
בהתחלה לא רציתי לצפות בסדרה, לא אוהב סדרות בתי"ח.
אבל ההמלצות הרבות שכנעו אותי.
והפיט היא לא עוד סדרת בית חולים: האינטנסיביות של האירועים זה משהו שעוד לא ראיתי עד היום. אפשר להגיד שהסדרה חדשנית בקטע הזה.
אין חצי דקה בלי אקשן: רפואי או אישי.
הסדרה מושקעת ומכניסה חזק מאוד לאווירה של חדר מיון.
בפרקים האחרונים כבר חשבתי שהיא הגיע לאיזו ישורת אבל אז היו הפרקים של אירוע רב נפגעים ששוב העלו את הסדרה לגבהים (ולצערי, כישראלים העלו בראש אסוציאציות לא קלות).
בקיצור, סדרה מצויינת, מחכה לסוף עונה 2 בשביל להתחיל אותה (אחרי ליל הסדר
בכל זאת ביקורת: החלק הדרמטי בסדרה מאוד אמריקאי קלישאתי, כמו הסדרות של שנות ה 80.
וגם: יפה שמפרגנים לצוות הרפואי אבל במציאות לא מקבלים אפילו חצי מהאמפתיה שהצוות מציג כלפי החולים.
ציון 8.2/10