מהי הסדרה האחרונה בה צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 1452 פעמים
קיבל תודות: 334 פעמים

שליחה #2261 

בלאדי מורי

קומדיה רומנטית, על שתי רווקות תל אביביות המתמודדות עם רווקותן בעיר הגדולה, תוך כדי בנית קריירה,
מנטליות תל אביבית, והרצון והתשוקה לזוגיות יציבה, ולאימהות.

בהמלצת חבר נשאבתי לסדרה מייד מפרק ראשון ונהנתי מכל רגע, סדרה כלבבי (מזמן לא ראיתי סידרה..) אחרי שצפיתי בשני הפרקים הראשנים בטיוב רצתי לעשות מנוי.
משחק נפלא של נעמי לבוב, עם שאר הדמויות קל מאד להתחבר, הסדרה קלילה וסוחפת, ואף גרמה לי המון פעמים לתהיות שונות לגבי התמודדויות עם מצבים.

מומלץ מאד.
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #2262 

Ludwig (2024): יוצר פאזלים ותשבצים, מוזר ומתבודד שפרסם ספרי תשבצים רבים תחת שם העט "לודוויג". מתבקש לחקור את העלמותו המסתורית של אחיו התאום, בלש מצליח. לשם כך הוא מתחזה לאחיו, מסתנן לתחנת המשטרה המקומית ומתחיל לחקור.

אני רואה את עצמי כאנגלופיל וחובב סדרות בריטיות אבל הסדרה הזאת לא מוצלחת במיוחד.
רוב המיני סדרות בריטיות בשנים האחרונות עוסקות בתעלומת רצח ואיזה אנדרדוג שחוקר אותה. בד"כ סדרות מוצלחות למרות שהנושא נהיה נדוש.
במקרה של לודוויג לא הצליחו לגרום לי להזדדהות עם הדמויות או להיות במתח, הכל סתמי מידי.
לודוויג, גיסתו, אחייינו ורוב הגיבורים בסדרה הם יותר מידי חנונים משעממים שלא עושים חשק לראות אותם.

ציון 5/10
Ludwig (2024)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5374 פעמים

שליחה #2263 

ילדחרא

סדרת יס על ילד שמן ודחוי שמגלה שאבא שלו בודד וחוטף את עצמו ועושה בלקמייל לאבא שלו, בדרך הוא משתף פעולה עם פדופיל ומתנקם בילדים שמציקים לו בכיתה.

כולם יוצאים רע בסדרה הזו… ההורים, המורים, המשטרה, אפילו הפדופיל השכונתי יוצא לא משהו.

7/10

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11479
נתן תודות: 1184 פעמים
קיבל תודות: 2408 פעמים

שליחה #2264 

Last Samurai Standing (2025)

(עונה -1)
העלילה מתרחשת בשנת 1878 כאשר 292 סמוראים מתאספים לקרב במקדש Tenryuji בקיוטו על מלחמה אכזרית לזכות בפרס של 100 מיליארד ין למי שיגיע אחרון לטוקיו מנצח. ככל שהם נלחמים אחד בשני הם מגלים שיש למארגנים כוונות אחרות.

דרמה תקופתית היסטורית אומנות לחימה, עיבוד לרומן יפני באותו שם (Ikusagami) בכיכובו של Junichi Okada בהופעה נהדרת. סדרה שדורשת
סבלנות לצלוח לפחות שני פרקים כמו כל סדרה ואז נחשפים לביצוע מרשים עם דמויות נפלאות אך לא כולן. המשחק לא אחיד ברמתו, יש מרשים
לצד שחקנים בינוניים כמו הילדה. אבל הדמויות הטובות יכולות להחזיק סדרה לבד. כגון, הדמות הרעה שמארגנת את הקרבות בהופעה מחשמלת.
הלוחם האכזרי שמחפש נקמה מהעבר. ועוד דמויות טובות שהופכות את הסדרה לעוצמתית, עם עומק רגשי מרשים.

יש בסדרה את כל שצריך מקרבות סמוראים, קרבות ראווה מעולים לאורך כל הסדרה (הקצרה) הפרקים לא משעממים כי כל פעם יש איזו תפנית
מרתקת. העלילה בנויה, מצולמת ומבויימת היטב. למרות כמה סצנות הגיוניות (מה שקיים בכל סדרה) היא פשוט חגיגה לחובבי החרבות יפניים
המכילה כוריאוגרפיה מרשימה שנראית יותר מציאותית מאשר כמה שחקנים פחות מרשימים. בשיא המתח הסדרה מסתיימת, אך יש המשך לסדרה הנהדרת הזו. אני התמכרתי ומחכה בשקיקה לעונה נוספת למרות כמה מגרעות שנובעות גם מהשפה והתרבות היפנית. לא מושלת, אך מהנה.

7.6/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6620
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #2265 

מקום שמח

הסדרה החדשה המדוברת של נועה קולר (שגם כתבה)

נועה קולר היא - ורד .
אמא צעירה שמתמודדת עם המון קשיים בחיים : זוגיות כושלת , טיפול באמא , וקריירה בינונית
אינה מצליחה לצאת מאיזור "המקום העצוב" עד שהיא מתחילה לפזול הצידה וחייה מסתבכים עוד יותר .

נכון זה סיפור שכיח (שלא נגיד בנאלי ומאוס) שכולם מכירים ומזדהים איתו וחיים אותו ביום יום
אז למה לעשות עוד סידרה ? הרי יש מספיק דרמות בחיים , תרתי משמע ...

נועה משחקת מצויין כהרגלה , וקל להתחבר לדמות שלה למרות שהיא קצת משוגעת ו "לא יציבה" .
עם כתיבה מוצלחת ושילוב מדוייק של דרמה שהיא לא כבדה מידי עם קצת צחוק , כזו שקולעת לכולם
+ משחק מעולה של שאר הדמויות מתיקי דיין הסבתא (יש איתה קטעים קורעים ) ואביהו פנחסוב הבעל
אנחנו מקבלים הפקה מוצלחת שאמנם נשענת על חומר ממוחזר ואינה מחדשת דבר
אבל עדיין מצליחה ליצור עניין ולעלות חיוך.

בסיום הצפייה קיבלתי את ההרגשה שהסדרה מעודדת בגידות (!)
כנראה שזה חלק מהמסר שיוביל בסופו של דבר לניצוץ המיוחל בחיים המשעממים של כולנו.

10\8

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2266 

Tulsa king עונה 3

הסדרה ממשיכה את אותו קו-עלילתי של העונות הקודמות .
סילבסטר סטלונה ראש המאפיה של העיירה טולסה נלחם באוייבים מבפנים וגם מבחוץ.
הומור שחור , חיסולים , קצת אקשן של מלחמות בין כנופיות. אין הרבה חדש אם בכלל .

האמת הרגיש קצת כמו מסטיק שהמשיכו ללעוס אותו :
אותן בדיחות ודמויות חובבניות שלא ברור מדוע סילבסטר ליהק לסדרה שלו
נקווה שבעונה הרביעית יהיה סיפור מעניין במקום חבורות של בריונים.

כל סדרת מאפיה גורמת לי להיזכר ב "סופרנוס" שלמרות גילה המופלג (החלה ב 1999)
הצליחה לשרוד את מבחן הזמן בזכות חוכמתה ואיכויותיה ששום סדרה אחרת
כולל החדשות שבהן לא הצליחו להתקרב ברמתן . בעצם רק אולי "פיקי-בליינדרס" : - )

10\5

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2267 

13/12/2024 22:31  
Kondo10 כתב:

Tulsa King (2022-24)
(עונה -2)
קאפו מאפיה מניו יורק משתחרר ממאסר של 25 שנים וחוזר למשפחת הפשע בה היה בורג חשוב. להפתעתו הבוס דורש ממנו לעבור לטולסה
באוקלהומה. כשהוא מתחיל להבין שבניו של הבוס רוצים לנדות אותו כדי לתפוש את מקומו, הוא מתחיל להשתלט על העיר טולסה, בונה לאט חבורה
נאמנה שיעזרו לו לבסס את אימפריה הפשע החדשה שלו למורת רוחם של בניו של הבוס שרוצים נתח מרווחיו.

לאחר עונה ראשונה נהדרת למרות שמופרזת לחלוטין, עונה שנייה בנויה טוב יותר, הכתיבה מעט יותר יסודית, השחקנים מקבלים יותר עומק
העלילה מהנה ולא משעממת לרגע הרבה בזכות פרקים קצרים (מאוד אוהב את זה) Sylvester Stallone להפתעתי משחק לא רע כולל כל הצוות
מסביב עם דמויות מעולות. התוספת של Frank Grillo מוסיפה תוספת מבורכת אך הדמות שלו לא מספיק מפותחת. Jay Will הנהג של הבוס
ביופי של הופעה. Neal McDonough שחקן מרשים. Dana Delany נהדרת. Michael Beach בהופעה מעולה עם עומק משחק מרשים (שחקן חביב עלי). חבל שהדמויות של המאפייה מניו יורק לא מקבלות עומק כי היה בהן הרבה דמויות מסקרנות של ראשי פשע אכזריים לכאורה.

סדרת פשע קלילה שלא לוקחת את עצמה ברצינות, השחקנים נראים נהנים וזה נהדר, סצנות מבדרות עשויות היטב, הסיפור קולח ולא מסובך להבנה
וזה נחמד לניקוי ראש שלא צריכים להתעמק בעלילה לאחר יום עמוס, למרות שלא אחידה ברמתה. Taylor Sheridan יוצר הסדרה ללא ספק אחד האנשים החשובים בתעשיית הקולנוע - כל מה שהוא יוצר, יוצא בסופו של דבר מוצר שכיף לצפות בו. מחכה שתוכרז עונה שלישית כי אצפה בה בהחלט (יש דיבורים על חידוש עונות 3+4 בו זמנית, טרם סגור -מעריך שזה יקרה בקרוב, כולל כנראה ספין אוף על אחת הדמויות).

7.9/10
...
(עונה - 3)

עונה שלישית מתאפיינת ביותר קלילות ונראה שקאסט השחקנים נהנים להיות ביחד. זה לאו דווקא גרוע, למי שלא מחפש משהו מעבר לזה.
Sylvester Stallone ממשיך להוביל את הסדרה בקסם המיוחד שלו למרות שמחפה על רמת משחק לא גבוה - אבל לסדרה הזו זה בסדר.
יש הרבה בעיות בסדרה, עלילות משנה לא מפותחות, דמויות משנה ברובן חלשות. סיפור דל שאפשר היה להעביר אותו לסרט היות והפרקים כל כך
קצרים (אני כמובן בעד) כי אין כתיבה עמוקה לגוון את הסיפור המרכזי למרות כמה דמויות רעות טובות כמו Robert Patrick בהופעה נהדרת.
התוספת של Beau Knapp הייתה מצוינת - ציינתי בעבר שלטעמי הוא אחד השחקנים המפוספסים בהוליווד.

חרף היותה סדרה חסרת עומק, העלילה צפויה כי הרי החזקים תמיד מנצחים, הסיפור פשוט ללא שום תחכום, המשחק ברובו בינוני עד גרוע
למרות זאת האין הרבה סדרות שמציעות את מה שיש לסדרה הזו, פשוט כיף קליל שלא דורש מהצופה ריכוז מיוחד וזה מתאים בול ליום אחרי עבודה
שמחפשים לברוח לכמה רגעים מחיי היום יותר - לאת זה היא עושה בקלילות מרשימה ועוד קיבלנו הופעה כובשת של Samuel L. Jackson
לקראת הספין אוף שלו בקרוב. לפעמים גם רדידות גורמת להנאה וזה מה שחשוב בסופו של דבר כי לא הכול צריך להיות רציני. למרות שיש הכרזה על עונה רביעית, אני בספק אם סילבסטר סטאלון יוכל להפיק עוד עונה בגילו המתקדם כשהוא נעזר לאחרונה במקל הליכה. הלוואי שכן.

7.4/10

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10046
נתן תודות: 558 פעמים
קיבל תודות: 577 פעמים

שליחה #2268 

מקום שמח

כרגיל, נועה קולר משחקת מעולה ויודעת להכנס לדמויות ואני מאמין לה בכל דמות שהיא תעשה.
אבל לדעתי הפעם תיקי דיין עשתה את התפקיד המעולה בסדרה ולוקחת בגדול.
סה"כ לטעמי הסדרה לא מההפקות הישראליות הטובות שראיתי פה בזמן האחרון למרות הכל.

6/10
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2269 

The White Lotus (עונה 1 ועונה 2)

צפיתי בזכות ההמלצות של החברים כאן תודה על ההתרשמויות✍

סוג של סאטירה-פארודיה על חיי תיירים עשירים שמגיעים לנפוש במקום/ות פסטורלים בעולם
שנקרא הלוטוס הלבן.
לכאורה החיים שלהם דבש אבל לאט לאט מתגלים תככים מזימות שחיתויות גם לתיירים וגם לצוות העובד שם.

סדרה קלילה שסוחפת, ישנם טיפוסים מוזרים שמוסיפים הרבה עיניין, עלילה שבאמת לא לוקחת את עצמה ברצינות, מלווה במוסיקה נפלאה שמשתלבת עם נופים וצילומים פנטסטיים,
סקרן לגבי העונה ה 3.

סה''כ נהנתי מאד,סדרה גם משעשעת וגם קצת דרמה, מאד מומלץ למי שמחפש גוד טיים רגעי, מאידך
ממש לא נראה לי שאזכור ממנה הרבה בעוד כמה שבועות.
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2270 

The iris affair

הפקה של סקיי (כמו הסדרה של לאזרוס) סובלת מבעיות דומות ללזרוס - רעיון יפה מתפרק די מהר. האקרית גאונית (נים אלגר האירית שכנראה תהיה כוכבת על - כריזמטית ויפה ממש) שהיא גם טיפה מקגייבר וטיפה רוצחת סוציופאטית.

גוף שמנסה למצוא כאלה שם חידות באינטרנט וכשהיא מפצחת אותן היא מובאת למתקן סודי שבו מדען גאון (הג׳ינג׳י מ GOT) פיתח מחשב על עם AGI אבל לפני שהוא השתגע הוא חסם את ה AGI עם קוד שהיא צריכה לפצח.

הבעיה שהפרק הראשון מעולה ואז זה נהיה מריחה ומר מטופש עד לפרק האחרון שבקושי מצליח להציל את הכל.

7/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2271 

Death by lightning

סדרה על עלייתו והרצחו של נשיא ארה״ב ג׳יימס גארפילד שבכלל לא תכנן לרוץ לנשיאות. משעשע למדי - הפוליטיקה, השחיתות - חזק. 8.5/10

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2272 

22/11/2025 13:36  
Kondo10 כתב:
Bosch
(עונות 2-4)
לוקח לי הרבה זמן לצפות בסדרה, אבל כל פעם שאני חוזר אליה, אני מבין כמה איכותיות יש לסדרה הזו מה שלא עושים כבר כיום. נכון שיש סדרות שאני צופה בהן עונה אחר עונה בלי לפזול לסדרת אחרות (מלבד דברים שאני רואה לבד) כי הצפייה בזוג היא חויה אחרת מאשר צפייה לבד
בפרט שהצד הנשי ממש אבל ממש אוהבת את הסדרה אז מי אני שאסרב המשיך.

כל עונה יש התפתחות במשור האישי של גיבור הסדרה בוש בגילומו של Titus Welliver שככל שצופים בסדרה לאורך העונות, אי אפשר שלא
להעריץ אותו על גילום דמות מורכבת. מצד אחד קר, חסר אמפתיה בעבודה, ומנגד איש משפחה חם ואוהב ומלא רגש שיוצר סתירה באישיותו
אך היחס שלו לבתו גורם לי לקנאה, כי אין לי בת. כל שאר הקאסט נתפרו בדיוק מרשים בפשטות שלהם שקשה לפרט אותם כי הרשימה היא גדולה.
אציין כמה, המפקד Lance Reddic שציינתי כמה פעמים שאני לא אוהב את ההופעה שלו, חייב להודות שראיתי איזה ניצוץ של כישרון משחק של שחקן שכבר לא איתנו ככל שהסדרה מתקדמת. Jamie Hector מסוג השחקנים שלא משנה באיזה תפקיד הוא מופיע, התרומה שלו משמעותית לפיתוח הדמויות. צמד השוטרים המבוגרים הברקה. Paul Calderon פורח בסדרה בפרט בעונות המתקדמות. Scott Klace גורם לי לחיוך ענק כל פעם שהוא מופיע. Amy Aquino סגנית המפקד אחד הליהוקים המרשימים של אישה קשוחה אך מלאה חמלה. Madison Lintz הבת של בוש
היה לי קשה להכיל אותה תחילה, בהמשך היא תופס זמן מסך יותר גדול די בצדק כי מעבר להופעה נהדרת, החיבור בינה לבין אביה עשוי בצורה כל כך מרגשת כאילו הם אב ובתו במציאות. את Sarah Clarke פחות אהבתי משהו ברמת המשחק שלה לא משדרת אמינות. Hoon Lee שהתחברתי אליו
בסדרה "באנשי" היה צריך לקבל יותר זמן מסך, יש לו הרבה מה לתרום וחבל שהיוצרים לא רואים את זה.

סדרה שאין בה הרבה מתח לכאורה כי הדברים מתנהלים לאט, אבל כל פרק הוא חוויה ביכולת לבנות מתח ועניין בספור, וככל שעוברים העונות
הסדרה נהיית מרתקת יותר ויותר עד לעונה רביעית שהייתה עם סצנות מותחות עד לסיום המורט עצבים שמעמיד אותה בצדק בתור אחת מסדרות הבלשים הטובה ביותר. יכול להיות שאקח פסק זמן כי יש עוד כמה סדרות (קלילות) שאני רוצה לראות, אבל דבר אחד בטוח - אסיים אותה בשלב מסוים
גם אם זה ייקח עוד תקופה ארוכה, כי דברים טובים צורכים לאט שלא ייגמר. הציון ממריא בעקבות סיום עונה רביעית.

8.6/10
...

Bosch

(עונה - 5)

כל פעם כשאנחנו חוזרים לסדרה הזו, אנחנו מבינים כמה איכויות יש בה בפשטות שלה, שזה מדהים. סדרה שכל כולה כתיבה מבריקה וליהוק מדויק
להעביר את עושר האירועים. בכל עונה אנחנו נחשפים לסיפור לכאורה חדש אך אירועים מהעבר צצים מחדש ומערערים את שלוותו של הבלש הארי בוש. המשחק שלו מאופיין באיפוק שמעביר הרבה צער וכאב על עברו שנחשף כבר בעונה ראשונה.

מה שיפה בסדרה הזו מעבר למגוון דמויות שכל אחת מוסיפה עוד משהו לעומק העלילה, זה האפשרות לצפות בה בפרקי זמן ארוכים מעונה לעונה
וכל פעם שמתיישבים לראות עוד עונה, מתחברים אליה בקלות בלי מאמץ שזה דבר נהדר בפני עצמו.

עונה חמישית ממשיכה להיות מעניינת ומרתקת. יש בה עלילה מרתקת, סצנות מותחות מצולמות ומופקות היטב. נכון שדברים לפעמים צפויים
עדיין מדובר על פנינה ייחודית בנוף הטלוויזיוני שמוכיחה שלא צריך סצנות אלימות אלא הגשה נכונה ובחירת שחקנים מתאימים לכל תפקיד
ואת זה הסדרה עושה באופן מושלם. נשארו עוד שני עונות לסיום הסדרה - זוגתי מתמוגגת מנחת.

8.5/10

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4775
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #2273 

The Mighty Nein

סדרת D&D נוספת של Critical Role מביאה לאמזון פריים את כל המרכיבים שאנחנו מכירים מהז'אנר - אוסף של אנשים דחויים, מגזעים שונים ומרגע שונה מתאחדים בעל כורכם כדי להציל את העולם שבו הם חיים. כל אחד מהם צריך ללמוד לבטוח בעצמו לפני שיוכל לבטוח באחר - באנימציה ודיבוב נפלא שלמדנו להכיר ולהעריך מבית היוצר הזה.
את העולם הזה אנחנו גם מכירים, גם את הרעיון הבסיסי שמאחורי כל חברות D&D טובה, ובכל זאת יש פה כמה דברים שונים: הומור וולגרי לא חסר ביצירות האלה, אבל הפעם זה מרגיש חד יותר ופחות ילדותי (ושלא תטעו, אני אוהב מאד את הילדותי). האנימציה דומה ובכל זאת התחושה הכללית היא אפלה יותר (בחירה בגוונים אפורים לסצינות רבות והעולם פחות צבעוני וצועק) ויש הצגה גרפית של איברים מבותרים וגופות מדממות.
בעיני השינויים האלה, הגם שהם כמעט קוסמטיים, מצליחים לחדש ולשנות ובליווי עלילה טובה (שום דבר יוצא דופן, אבל זה פשוט עובד) ודיבוב נפלא כל העסק פשוט ממכר.
האחות הגדולה של ווקס מכינה, היא לא רק בוגרת ואפלה יותר, היא גם טובה יותר. 9/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2274 

Godless

לינק :

מערבון קלאסי מסוגנן עם כמה סיפורים , טיפוסים חלקלקים ושולפים מהירים .
כשכל העלילה מתרכזת בעיירה קטנה שנשלטת ע"י נשים בלבד .
בוסים חדשים מגיעים לאיזור ומנסים להתערבב עם האוכלוסיה המקומית
אבל הבנות לא מוותרות בקלות ...

נכון שזה סוג של טוויסט שמנסה להציג את המין הנשי כמין חזק ודומיננטי
אבל לא יותר מידי כי הזריזות בלקיחת חיי-אדם בתקופה ההיא תקפה לכולם.

לחובבי הז'אנר .
פרקים ארוכים של מעל שעה ,
רוב הזמן הרגיש לי קצת מתוח יותר מידי

איכות תמונה מצויינת ! חדה מאוד
צילומים יפים עם משחקי צבעים לסירוגין .

אני מציין את זה כי נפלתי לאחרונה על כמה סדרות עם תמונה מגורענת
שזה אולי הדבר הכי מעצבן היום בטלוויזיה (!!!) :evil:

10\7

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #2275 

SAS Rogue Heroes (2022, 2025) - שתי עונות, 6 פרקים בכל עונה:

תקציר העלילה: סיפורה של יחידת הקומנדו הבריטית SAS במלחמת העולם השנייה.
חיילי היחידה לא פעלו לפי קודים צבאיים מקובלים אלא בשיטות קומנדו נועזות שהביאו תוצאות מכריעות לבעלות הברית.

אני בד"כ נמנע מסדרות מלחמתיות, בעיקר לא כאלה שמבוססות על סיפור אמיתי אבל כמות ההמלצות החמות פה בפורום שיכנעו אותי לראות את גיבורים סוררים ולא התאכזבתי.

זאת סדרה אנגלית משובחת ומושקעת של ה BBC, מזכיר את ימי הזוהר של הסדרות האלה בשנות ה 80, כאלה שאמרו עליהן פעם: בלונדון-טלוויזיה-מצויינת.
שתי העונות טובות וסוחפות עם הרבה דרמה (לפעמים ממש מרגשת) ואקשן.
הביקורת היחידה שיש לי היא שסצנות הקרבות לא אותנטיות ונראות יפה מידי, כמו שאמרנו - שנות ה 80

ציון 8.8/10
SAS Rogue Heroes

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2276 

The Price of Confession

(עונה -1)
משחק בעל עוצמה מהפנטת.

חייה השלווים של צעירה מתמוטטים לאחר שהיא מואשמת ברצח בעלה האומן. היא מוכנסת לבית כלא באשמת רצח ללא יכולת להוכיח שהיא
חפה מפשע. בכלא היא מתיידדת עם רוצחת אכזרית שנקראת "המכשפה" בשל יכולתה לקרוא אנשים לפני שהם עושים משהו. היא מציעה לרוצחת
הצעה מוזרה לקחת את ההשמה של רצח בעלה עליה בתמורה לרצח שהיא תבצע בחוץ. עד כמה היא תהיה מוכנה ללכת, ומה מסתתר מאחורי ההצעה המוזרה הנדיבה לכאורה.

מותחן קוריאני עשוי ומבוצע היטב. המתח מתחיל כבר בהתחלה ללא יכולת להוריד את העניים מהמסך כי כל הזמן יש פרטים להבין את המניעים של הרוצחת האכזרית. המשחק נהדר של רוב השחקנים שמוכרים למי שצורה בתכנים קוריאניים. Park Hae-soo הפרקליט משחק ומגלם דמות מרתקת.
Jeon Do-yeon לא רעה אך חסרת ליטוש. Jin Seon-kyu מקסים.Kim Go-eun גונבת את ההצגה מכולם עם גילום דמות מסתורית עם עומק לא נגמר וכישרון משחק טבעי.

הקוריאנים יודעים איך לעשות סדרות כמו סרטים שנמצאים אצלי בראש רשימת מותחני פשע מבוצעים בשלמות. אומנם צריך להיות מודע לתרבות שלהם, שעוברים לא תמיד חלק, למי שהוא רגיל לשפה וכל הגינונים מסביב שנראים לפעמים מוחצנים. אך מי שמתגבר על זה נחשף לסדרות מתח עשויות ומבוצעות היטב. הסיפור לכאורה פשטני, אך זה לא המקרה כי יש תסריט כתוב ממש טוב כ]פי שאני אוהב. הרבה מסתוריות להבין את העלילה
עם סצנות מתח מעולות שחושפות כל פעם עוד כמה פרטים, מנגד מסתירה פרטים נוספים להבין את כל העלילה. סדרה קוריאנית שלא נתנה לי מנוח
להבין אותה כי בכל רגע נתון שהיה לי זמן צפיתי בעוד פרק. רק חבל שלקראת הסוף נגמר להם מעט האוויר. יש הרבה סדרות טובות ויש את הקורניות
שיודעות לעשות משהו שאחרים שכחו - מתח בלתי פוסק, משחק ודמויות עם עומק, בימוי נהדר, הפקה מרשימה, צילם אפל, וכתיבה נבונה כדי ליצור עלילה מרתקת. סדרה שעושה הרבה כבוד לז'אנר עם ביצוע יוצא דופן באיכותו, שאם לא השפה - היא הייתה נחשבת לאחת הטובות שיש כיום.

7.9/10

dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2277 

13/12/2025 14:07  
dons כתב:
The White Lotus (עונה 1 ועונה 2)

צפיתי בזכות ההמלצות של החברים כאן תודה על ההתרשמויות✍

סוג של סאטירה-פארודיה על חיי תיירים עשירים שמגיעים לנפוש במקום/ות פסטורלים בעולם
שנקרא הלוטוס הלבן.
לכאורה החיים שלהם דבש אבל לאט לאט מתגלים תככים מזימות שחיתויות גם לתיירים וגם לצוות העובד שם.

...
סיימתי עונה 3 אחרי המון ציפיות אחרי צפיה בעצלתיים,

וזו עונה טובה כשתי קודמותיה עם צילומים מרהיבים ומוסיקה יפה ששזורה באופן פנטסטי
בתסריט, מה שאיכזב אותי באופן מאד אישי זה המרכיב הקומי שכמעט ולא היה קיים, מה שלי
היה מאד חשוב.
סיפורי מתח טיפה אפלים לעיתים, שלדעתי נמתחו יתר על המידה
עם 2 פרקי הסיום שעשויים היטב, אינני יכול להמליץ אוכל לתת ציון בינוני.
נמתין לעונה הבאה.
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10046
נתן תודות: 558 פעמים
קיבל תודות: 577 פעמים

שליחה #2278 

The Beast in Me (2025)

אגי וויגס היא סופרת שאיבדה את בנה ומנסה להמשיך בשגרה שקטה.
כשהיא מתחילה להסתקרן מהיעלמות אשתו של השכן החדש שלה ומההתנהגות המוזרה שלו, היא נשאבת לחקירה שהופכת לאובססיה ומעמידה אותה בסכנה.
סדרה מעולה. מתח פסיכולוגי מוצלח עם משחק מדהים של מת’יו ריס, הוא לגמרי החזיק את הסדרה.
לדעתי ה-2 פרקים האחרונים היו ברמה הכי טובה בסדרה.

8/10
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2279 

Bosch (2014-21)

(עונות 7 - 6) סיום הסדרה שהסבה לנו עונג רב.

סיום הסדרה לאחר עונה שביעית מעמידה את הסדרה בצמרת סדרות הפשע משטרה. את כל הסיבות כבר ציינתי כאן (למעלה) כולל פירוט על כל
שחקן והמשמעות שלו בבניית העלילה. אעשה סיכום בלי לציין שחקנים מלבד השחקן הראשי Titus Welliver שמעולם לא התחברתי אליו כי לא ממש הכרתי אותו, בסדרה הזו הוא מוכיח שהוא שחקן יוצא מהכלל. הצמד שלו בגילומו של Jamie Hector הם אחד הצמדים המוצלחים שנראו על מרקע
הטלוויזיה, והיו כבר צמדים מוצלחים בעבר.

כאמור פירטתי עד תום את כל המעלות שיש בסדרה הזו, ליהוק יוצא דופן באיכותו כולל כל הקאסט ללא יוצא מהכלל. תסריט מבריק שיודע להתעלות
כל עונה מחדש בפרט שהיא מתמקדת בסיפור חדש בכל עונה. בימוי והפקה מרהיבה מעבירים את התקופה בצורה נהדרת. למרות שהיא לא שופעת
בסצנות אקשן, לא זוכר סדרה שהפרקים עוברים ביעף ללא רגע משעמם אחד - וזה הרבה בזכות המשחק האיכותי וסיפורים מרתקים לכל אורך העונות.

זו סדרה שתישאר איתי לתמיד כי היא הצליחה לאחד אותנו (זוגתי) בכל רגע נתון לאירוע שהיינו שותפים איתו ברגעי המשבר שגיבורי הסדרה עברו
וגם ברגעי הקסם שהיא הצליחה להעביר ולגרום לרגש מסוים על יחסי אב לבתו. לשלילה אומר רק דבר אחד, היה חסר מידע מלא מה עובר על
בעלה של גרושתו בגילומו של Hoon Lee הנהדר, וזה חבל כי היה שם משהו מסתורי שדילגו אליו. ככה עושים טלוויזיה חכמה ואיכותית בלי צורך בסצנות ראווה אלא בפשטות כתיבה נבונה, הפקה עוטפת וחמה, וליהוק יוצא מגדר הרגיל לשים כל אחד בסביבה הטבעית שלו. תענוג של סדרה.
עכשיו הדילמה האם להמשיך לסדרת ההמשך Bosch: Legacy (יודע שהיא מומלצת) או להתחיל משהו אחר כי התמקדות בסדרה בודדה
על אף שהיא טובה/איכותית - מעייפת בשלב מסוים (צריך אווירה שונה בבית מידי פעם ).

8.7/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2280 

mayor of kingstown

עונה 4

כנראה האלימה מהעונות עד כה. פוקוס על באני והנסיון שלו להרחיב את האימפריה דרך מוזס ובמקביל הסיפור הטרגדי של אחיו, קייל, שניסה להגן על חפים מפשע וחרג מהחוקים בעונה הקודמת. ממש התעללו בו בעונה הזו.

8.5/10

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”