מהי הסדרה האחרונה בה צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #2241 

Bloody Murray

בלאדי מורי עונה שניה לא פחות טובה מהראשונה, ממשיכה עם הקו של העונה הראשונה.
נראה שבסדרה הזו לקחו השראה בפסקול מהלוטוס הלבן, אני רואה את זה הרבה לאחרונה.

עונה שניה- 8/10
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11455
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2399 פעמים

שליחה #2242 

Nightmares of Nature

(עונה -2)

ביערות עמוקות בצפון אמריקה יצורים קטנים נמצאים בסכנה כל העת מפני טורפים שונים וגדולים.

עונה ראשונה התמקדה בעכברה בהריון, דביבון רווק וצפרדע קטנה שעברת טראומה. הפעם היצורים הכוכבים הם אופוסום קטן, תינוק איגואנה
ועכבישה שברחה מפני טורף, והותירה את הצאצאים שלה ללא הגנה. ללא ספק דוקו טבע עשוי ומצולם היטב עם קריינות של Maya Hawke
שמנסה להיות דרמתית, ללא הצלחה גדולה כי היא חסרת דומננטיות להעביר סצנות טבע מהפנטות.

עונה ראשונה הייתה חמודה, עונה שנייה ממשיכה את אותו כיוון עם צילומים מרהיבים (עבודת צילום מעולה) הפקה מלוטשת ומקצועית
שחובבי הטבע נחשפים לתמונות מופלאות שהחזקים תורפים את החלשים, אבל לאופוסומיים יש נשק יחודי להגן על עצמם, להתהפך ללא תזוזה
ולהפיץ ריח של נבלה מה שגורם לנחשים לדלג לארוחה איכותית יותר - הטבע המופלא. חרף זאת הקטע להתמקד כמו בעונה ראשונה באנשים
שעושים מעשים קשים לחיות (הפעם מעבדה לניסויים) לטעמי חוטא למטרה. היה אפשר להעביר את העלילה על טורפים בטבע, ללא צורך להזכיר
כל עונה כמה אנשים אכזריים - את זה כולם יודעים. דוקו קצר כמו סרט, מרשים וויזואלית, בעייתי במסר שלו.

7/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6599
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #2243 

Black Rabbit

שני אחים ( ג'וד לאו וג'ייסון בייטמן) מנסים לנהל מסעדה ,
העסק מתחיל להסתבך כאשר אחד מנסה להיות אזרח מין השורה ולשמור על החוק
אבל השני מכור להימורים והלוואות בשוק האפור .

הנושא הזה מוצג הרבה בטלוויזיה : תככים בתוך המשפחה
הלוואות שלא מוחזרות בזמן וגוררות איומים ואלימות
לא מצאתי כאן משו מיוחד הכל לעוס כזה

כל הפרקים מצולמים עם תמונה מוחשכת
וגרעיניות מעצבנת - אף פעם לא הבנתי מה הקטע הזה 😒😕
ממש פוגם בהנאה !!!

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

מבוקש לחקירה - Person Of Interest

שליחה #2244 

סידרת 'מתח' מ-2011 עם ציון IMDB=8.5.

הסידרה בנויה סביב מוטיבים פציפיסטיים ושאיפה "לטוב" ולמרות שהיא מ-2011, היא די מותאמת לזמננו מבחינת ההסתמכות על AI למרות שאז, ב-2011 עוד לא היה מוכר ביכולותיו כפי שידועות היום.

עד עתה ראיתי רק את הפרק הראשון וכבר אני חש שזו סידרה שאהנה ממנה..

ג'יימס
Person Of Interest.jpg

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2245 

The Monster of Florence (2025)

בין השנים 1968 ו-1985 רוצח סדרתי מטיל את אימתו על עיר שלמה בפירנצה איטליה. 16 זוגות נרצחו בזמן שהם היו באיזורים נידחים כדי להתייחד.
במכוניתם וחלקם הושחתו בצורה אכזרית לאחר הרצח. החקירה הובילה לכמה חשודים וגרמה פניקה וזכה לכינוי "המפלצת מפירנצה" שהותיר את
העיר היפה פירנצה בטראומה עד היום.

טוענים שהרוצח מפירנצה היווה השראה לרומן חניבעל משנת 1999 שהפך לסרט מעולה. יכול להיות, לא בדקתי לעומק - אבל הרבה רומנים וסרטים
מבוססים בחלקם על אירועים אמיתיים עם שינויים כדי להתאים ולהוסיף עניין ליצירה.

הפתיחה מהפנטת עם ערכי הפקה מאוד גבוהים, שחזורים של אירועים מהעבר עשויים ומצולמים מדהים וזה משהו שאני מאוד מעריך ואוהב (שחזור אירועים לא במלל אלא בצילום חיים). הלוקיישן מעולה, תלבושות מתאימות מעבירות את התקופה בצורה אמינה. הפסקול מוסיף דרמטיות לסיפור.
הדמויות והמשחק מעולה. לא פלא שבתחילה הסדרה קיבלה דירוג ממש גבוה, בהמשך מגלים שמי שכתב את התסריט לא עשה עבודה מספיק יסודית.

מה לא עבד בסדרה אחרי כל המחמאות. עלילה מפוזרת נעה על כמה צירי זמן בו זמנית, מה שמסית את הצופה מהסיפור המרכזי. שימוש מיותר באלימות כלפי נשים בצורה קשה לצפייה (ואני לא מתכוון לרוצח, זה בורר) למרות שאני מודע שזה קיים עד היום במקומות מסוימים. כמה חשודים שכל אחד מקבל זמן מסך מסוים, אך לא בצורה עמוקה להבין את המניעים של כל חשוד. העלילה איטית למדי מה שמקשה לעקוב אחרי האירועים עם פלאשבקים חוזרים על עצמם שוב ושוב, מה שמוביל לבלבול מיותר. בסופו, נשארים עם הרבה שאלות ומעט תשובות. כלומר, את התשובות לא נדע
לעולם. היה אפשר להוציא מהסיפור האמיתי והאפל משהו יותר מרתק עם כתיבה יותר מוקפדת ובימוי יותר חד.

6.8/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2246 

סדרת נטפליקס מעולה על צעיר הומוסקסואלי שמחליט להתגייס לנחתים והעונה הראשונה זה סיפור הטירונות שלו (זו טירונות קשוחה של כמה חודשים).

חזק מאוד.

8.5/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2247 

בלאד מורי - עונה שניה

בדומה לעונה הראשונה - הסיפור ממשיך : שתי רווקות בשנות ה 30 המאוחרות שגרות ביחד
ומנסות לצלוח את המשברים בחיים ביחד ולחוד .

יש שיגידו שזו קומדיית דייטים טחונה שמיצתה את עצמה - וזה אולי קצת נכון ,
אבל העונה הזו דווקה נוגעת בנושאים רגישים יותר של הבאת ילד תחת לחץ והורות משותפת.
ומצליחה ליצור עומק אבל גם הומור במינון הנכון ולא נשענת על קלישאות מאוסות .
התסריט שנון ומצחיק ואפילו קצת חכם והופך גם לעצוב כשצריך.

בעונה הראשונה רותם סלע (שנמצאת היום בכל פינה בטלוויזיה) היתה בחזית
ועכשיו נעומי לבוב תופסת את הבמה וגונבת את רוב תשומת הלב - ובצדק !
משחק מעולה . ממש התחברתי לדמות .

אהבתי מאוד - קליל , צחקתי ונהניתי .
הלוואי ותיהיה עונה 3 .

10\9

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2248 

07/05/2023 13:58  
Kondo10 כתב:
The Diplomat (2023)
(עונה -1)

דיפלומטית אמריקאית נקראת במפתיע למלא תפקיד דיפלומטי באנגליה לאחר שכלי שיט בריטי הותקף במפרץ כמה שנראה כפרובוקציה איראנית.
האישה נשואה לאיש שהוא שגריר מה שיוצר מתחים ביניהם עד כדי מצב של פירוק תא המשפחתי כי נראה שיש לו אג'נדה אחרת להגיע לצמרת.
הדיפלומטית שהייתה אמורה לקבל קידום בקאבול נאלצת להתמודד מול פוליטיקאים שמחפשים נקמה באיראן, לבין יחסה הסבוך עם בעלה השאפתן.

מותחן פוליטי מתוחכם עם ליהוק משובח של Keri Russell בהופעה סופר כובשת של שחקנית מעולה. היא תמיד תישאר עבורי אליזבת ג׳נינגס
מסדרת הריגול הטובה ביותר לטעמי, אך כשרונה המבורך בא לידי ביטוי גם בסדרה הזו. לצידה אחד משחקני האופי מהיותר טובים בשנים האחרונות
Rufus Sewell כמה כישרון יש לשחקן המעולה הזה, כל דיאלוג, וכל מבט אצלו מכניס את הצופה לסקרנות אין סופית. שאר הליהוק נחמד ופחות מוכר, אך מי שמוכר הוא Michael McKean ("סמוך על סול") שבעצם מציג את אותו משחק של איש מיוסר בלי שום יכולת לצאת מהשבלונה המוכרת
בקיצור, שחקן חדגוני של דמות אחת.

סדרת ריגול מתח מהנה שדורשת מהצופה ריכוז מיטבי להבין את העלילה, הרבה דיאלוגים אך רובם מעניינים ומתוחכמים, עם ליהוק משובח.
עם זאת האמינות לא הצד הכי חזק בעלילה, הסצנה של הכאת הגבר הייתה מופרזת ומיותרת, הטוויסטים טובים, והסיום היה מטלטל וסוחף
שהשאיר פתח ומתח לעונה הבאה. אחת הסדרות המעניינות והקלילות שיש כיום מעל מסך הטלוויזיה - למרות שלא חפה מטעויות.

7.8/10
...

(עונות - 2+3)

עונה שנייה לא הכינה אותו לעונה שלישית שהייתה העונה הטובה ביותר. כלומר, עונה שנייה הייתה בהחלט טובה ומרתקת, אך הדמויות המשנה
לא התחברו ממש לדמויות הראשיות ולקח זמן עד שזה קרה. בעונה שלישית העלילה והדמויות מקבלות מימד נהדר שמוסיפה שכבות של עומק לעלילה למרות שקווי העלילה לא בנויים לצפייה רצופה כי צריך לעכל את מה שרואים.

סדרה שנבנית לאט, לעיתים לאט מידי, אך בהתמדה לשאוף לחידוש ולתת כיוונים שונים לסיפור. התוספת של Bradley Whitford לעונה שלישית
התבררה כמוצלחת. הרי מי כמוהו יודע לגלם דמות מורכבת, אנושית ורגישה אך יחד עם זה ערמומי וחריף. כל שאר הדמויות כולל המשנה מרשימות
הרששימה ארוכה אך אציין את ראש ממשלת אנגליה בגילומו של Rory Kinnear ביופי של הופעה עם הרבה הומור. David Gyasi שחקן מאוד איכותי.

אבל מה שגורם לסדרה להיות טובה ואיכותית יותר היא ללא ספק Keri Russell שמאז סדרת המופת "האמריקאים" (לטעמי סדרת הריגול הטובה ביותר) לא ראיתי אותה פורחת ככה. בשילוב עם Rufus Sewell הם מהווים את אחד הצמדים הטובים כיום מעל המרקע. אחת הסדרות המוצלחות בנטפליקס שמוכיחה כשמשקיעים בסדרה, אפשר להפיק סדרות מעבר לבינוניות. ליהוק נהדר, בימוי והפקה איכותית, עלילה בנויה בקצב איטי
אך מרתקת עם כמה תפניות מרשימות. לא פלא שחודשה לעונה רביעית.

8.2/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2249 

Task

לינק :

מלחמת כנופיות וסיפורי נקמה , איזורי שליטה וכ'ו .
במרכז עסקת סמים שהשתבשה וצוות מיוחד שהוקם כדי להתחקות אחר ראשי אירגוני הפשע.

משחק בינוני של מארק רופאלו וכל הצוות .
חלק מהפרקים נמרחו עם יותר מידי בירבורים בלי שהעלילה תתקדם.
סתם עוד סדרה . HBO לא הצליחו הפעם ליצור תוכן מיוחד ברמה גבוהה
כפי שהרגילו את הצופים לאורך השנים .

10\6

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #2250 

The Expanse

סדרת מד"ב (יש שיאמרו אופרת חלל) מושקעת וטובה.

תקציר העלילה: הסדרה מתרחשת בעתיד בו האנושות התיישבה ברחבי מערכת השמש, ומתחלקת לשלושה גושים - כדור הארץ (האו"ם), מאדים ותושבי חגורת האסטרואידים.
בין שלושת הגושים קיימת איבה הנובעת מרקע מורכב של יחסי פוליטיקה ומסחר.

בתוך העולם המורכב הזה, רווי חלליות, קרבות, אינטריגות ופשעים - מתנהלים גיבורי הסדרה, 5-6 טיפוסים אמריקאים כאלה עם כל הדרמתיות שיש בסדרות אמריקאיות + המון אקשן, יריות בין חלליות ובין אנשים וכו'.

סה"כ זאת אחת הסדרות מד"ב הטובות שראיתי בשנים האחרונות.
לא סדרה מורכבת, סגנון אמריקאי סטנדרטי, הטובים טובים עד הסוף והרעים או שחוזרים למוטב או שנשארים רעים עד סופם המר.

6 העונות עיקביות וכל עונה מתבססת על העונה הקודמת אז לא ניתן לדלג - צריך לראות את כל 62 הפרקים.

מומלץ למי שאוהב חלליות.
ציון 8.4/10

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2251 

Death by Lightning (נטפליקס)

הסיפור על הנשיא ה 20 של ארה"ב והאדם שהתנקש בו. דרמה מצוינת, הפקה מדהימה ואוסף שחקנים מעולים - מאד נהניתי.

9

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #2252 

באנשי (2013-2016), 4 עונות:
10 שנים זה שיא בשבילי להשאיר סדרה ברשימת המתנה, אבל לא מפקירים סדרה טובה בשטח, אז סוף סוף גרם ראיתי את באנשי.

תקציר הסדרה: פושע משוחרר נוטל את זהותו של השריף בעיירה קטנה בפנסילבניה (שם העיירה באנשי), שם נמצאת אהובתו שהייתה גם שותפתו לפשע ובתו של הגנגסטר שרודף אחרי שניהם יחד וכל אחד לחוד.
מכאן, הסדרה רצופה באקשן מכל הסוגים, יריות, מכות, סחר בסמים, סקס ...כל מה שאדם בוגר מבקש מסידרת אקשן.

הסדרה לא מתנחמדת בשביל להגיע לקהל משפחתי וזה מה שהופך אותה לטובה.
אומנם הקרבות לאורך כל הסדרה לא אמינים (נחשו מי תמיד יוצא בחיים) אבל ככה זה כמעט בכל סרט אקשן אמריקאי.

כבר שנים לא ראיתי סדרת אקשן/פשע כ"כ טובה, אמן שיהיו עוד כמוה
וכל העונות שומרות על הרמה, לטעמי אפילו העונה הרביעות הכי טובה.

ציון 9/10. גיל

Banshee

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2253 

24/08/2025 20:40  
Kondo10 כתב:
Bosch
(עונה -1)
קצין לשעבר בכוחות המיוחדים עובד בתור בלש רצח משטרת לוס אנג'לס. הוא בחור עקשן שלא מוותר על עקרונות, ואוהב לשמוע מוזיקת ג'אז.
יש לו הרבה אתגרים כולל שחיתות והאשמה בהרג, אך הוא לא נכנע והולך עם האמת שלו עד הסוף. הוא חוקר מקרה רצח של בחורות ושל ילד שנעלם לפני הרבה שנים, וחושף את הרוצח הערמומי ומגיע לאיש שאחראי למות הילד, אך לא הכל הולך חלק ויש לו קשיים גם עם חלק מהשוטרים שלא אוהבים את דרך פעולתו. מבוסס על סדרת הרומנים רבי המכר של מייקל קונלי.

שנים אני רוצה לראות את הסדרה ולא מוצא את הזמן (בכל זאת 7 עונות) והריכוז והתמקד בה. לאחר חור בסדרות מורכבות ולא רק מזדמנות וקלילות
או סדרות שחייבים לראות פרק שבועי, החלטתי לתן לה הזדמנות - וזו הייתה החלטה נכונה. משווים אותה לסדרה "הסמויה" אולי בגלל שחלק מליהוק
מופיע גם כאן, אישית לא נפלתי מהסדרה The Wire, כלומר סדרה איכותית, אך מתנהלת באיטיות אך לא יכול לומר שלא נהניתי ממנה.

Titus Welliver מוביל את הסדרה בצורה אמינה וכבר אחרי פרקים בודדים מתחברים לאישיות שלו. Jamie Hector שחקן אופי מרשים.
Lance Reddick מפקד המשטרה (נראה לי תקפיד קבוע שלו) שלא ממש אוהב את המשחק שלו, אך התוספת שלו משמעותית לבניית העלילה
חבל שהלך לעולמו לפני כמה שנים. Mimi Rogers מרשימה, Jason Gedrick בהופעה מרתקת. שאר הליהוק פשוט נהדר ומקבל עומק מספיק להעביר את דמותו המורכבת.

סוף כל סוף מצאנו סדרה עמוקה להעביר את מעט הזמן שיש לנו (זוגתי עפה על הסדרה) כתובה נהדר, ליהוק משובח, קווי העלילה מותחים
שכל פרק נחשפים לעוד פרטים מעברו הקשה והטרגי של השוטר Harry Bosch שזה הצליח להפתיע אותי. סדרת משטרה אפלה, מחוספסת
בנויה היטב, הסיפור לא משאיר קצוות לא פתורים, ובנוסף הבלש אודיופיל עם מערכת נחמדה עם אוסף תקליטי ג'אז מרשים.
טוב שלא וויתרתי על הסדרה האיכותית הזו שממלא את החלל שהיה ריק לאחרונה. אמשיך כמובן עד הסוף.

8.2/10
...

Bosch

(עונות 2-4)
לוקח לי הרבה זמן לצפות בסדרה, אבל כל פעם שאני חוזר אליה, אני מבין כמה איכותיות יש לסדרה הזו מה שלא עושים כבר כיום. נכון שיש סדרות שאני צופה בהן עונה אחר עונה בלי לפזול לסדרת אחרות (מלבד דברים שאני רואה לבד) כי הצפייה בזוג היא חויה אחרת מאשר צפייה לבד
בפרט שהצד הנשי ממש אבל ממש אוהבת את הסדרה אז מי אני שאסרב המשיך.

כל עונה יש התפתחות במשור האישי של גיבור הסדרה בוש בגילומו של Titus Welliver שככל שצופים בסדרה לאורך העונות, אי אפשר שלא
להעריץ אותו על גילום דמות מורכבת. מצד אחד קר, חסר אמפתיה בעבודה, ומנגד איש משפחה חם ואוהב ומלא רגש שיוצר סתירה באישיותו
אך היחס שלו לבתו גורם לי לקנאה, כי אין לי בת. כל שאר הקאסט נתפרו בדיוק מרשים בפשטות שלהם שקשה לפרט אותם כי הרשימה היא גדולה.
אציין כמה, המפקד Lance Reddic שציינתי כמה פעמים שאני לא אוהב את ההופעה שלו, חייב להודות שראיתי איזה ניצוץ של כישרון משחק של שחקן שכבר לא איתנו ככל שהסדרה מתקדמת. Jamie Hector מסוג השחקנים שלא משנה באיזה תפקיד הוא מופיע, התרומה שלו משמעותית לפיתוח הדמויות. צמד השוטרים המבוגרים הברקה. Paul Calderon פורח בסדרה בפרט בעונות המתקדמות. Scott Klace גורם לי לחיוך ענק כל פעם שהוא מופיע. Amy Aquino סגנית המפקד אחד הליהוקים המרשימים של אישה קשוחה אך מלאה חמלה. Madison Lintz הבת של בוש
היה לי קשה להכיל אותה תחילה, בהמשך היא תופס זמן מסך יותר גדול די בצדק כי מעבר להופעה נהדרת, החיבור בינה לבין אביה עשוי בצורה כל כך מרגשת כאילו הם אב ובתו במציאות. את Sarah Clarke פחות אהבתי משהו ברמת המשחק שלה לא משדרת אמינות. Hoon Lee שהתחברתי אליו
בסדרה "באנשי" היה צריך לקבל יותר זמן מסך, יש לו הרבה מה לתרום וחבל שהיוצרים לא רואים את זה.

סדרה שאין בה הרבה מתח לכאורה כי הדברים מתנהלים לאט, אבל כל פרק הוא חוויה ביכולת לבנות מתח ועניין בספור, וככל שעוברים העונות
הסדרה נהיית מרתקת יותר ויותר עד לעונה רביעית שהייתה עם סצנות מותחות עד לסיום המורט עצבים שמעמיד אותה בצדק בתור אחת מסדרות הבלשים הטובה ביותר. יכול להיות שאקח פסק זמן כי יש עוד כמה סדרות (קלילות) שאני רוצה לראות, אבל דבר אחד בטוח - אסיים אותה בשלב מסוים
גם אם זה ייקח עוד תקופה ארוכה, כי דברים טובים צורכים לאט שלא ייגמר. הציון ממריא בעקבות סיום עונה רביעית.

8.6/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #2254 

Band of Spies (רשת מרגלים)

סדרה ישראלית שמבוססת על הפיגוע הרצחני של הספורטאים במינכן ב 1972 .
הסדרה לא משקיעה הרבה זמן בפיגוע עצמו (רק פרק אחד) אלה במאמצים של שירותי הביטחון הישראלים
באיתור ופגיעה ב"מוחות" של אירגון 'ספטמבר השחור' שהיה אחראי .

שחקנים ישראלים מהשורה הראשונה ותצוגה אמינה מאוד של אותה התקופה :
אהבתי מאוד את הרכבים וכל התפאורה - נראה שהושקע הרבה מאמצים בשיחזור.
לא לצפות לאקשן כי אין פה (למעט הפרק האחרון) .
אנו בעיקר נחשפים לתוכניות ולמזימות של מאחורי הקלעים
גם בצמרת הישראלית וגם הפלשטינית .

בסופו של דבר זוהי סדרה ריגול עם קצת נגיעה בפוליטיקה אבל ממש לא משעממת.
מתח וציפייה לפרק הבא - יש . אני הייתי מרותק רוב הזמן
9 פרקים של כ 40 דקות .

10\9.5

מזכיר מאוד את הסרט "מינכן" מ 2005 שעוסק בדיוק באותו נושא
אך מציג אותו מזווית קצת אחרת , גם מומלץ מאוד .

avngas
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2255 

All Her Fault

פושע מסתורי ששלח הודעה מהטלפון של אמא אחרת, מטעה את מריסה כדי לחטוף את ילדה מגן המשחקים. כך מתחיל הסיוט הגדול ביותר של כל הורה.
מותח מהרגע הראשון.
מומלץ.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2256 

08/06/2021 9:11  
Kondo10 כתב:
My Brilliant Friend ( 2018 )
(עונה -1)
אישה בוגרת פורסת את מערכת היחסים עם חברתה הטובה, על פני כמה עשורים לאחר שהיא מקבלת טלפון מחברתה שנעלמה.
החברות שלהן התחילה בשנת 1950 בימים שלאחר מלחמת העולם השנייה, בשכונת נאפולי הציורית והענייה, וממשיכה כמה עשורים
לאחר שהן מתבגרות, ודרכיהן נפרדות כאשר אהבה נכנסת לחייהם. הסדרה היא עיבוד טלוויזיוני לרביעיית הרומנים האוטוביוגרפיים
מאת: אלנה פרנטה (שם עט) "הרומאנים הנפוליטניים".

דרמה שעוסקת בחברות אמיצה בין שתי ילדות בשכונת עוני ופשע של נאפולי. הלוקיישן בולט ביופיו ובהשקעה בבניינים מרשימים, תלבושות מופלאות
תפאורה מקסימה, כל פרט עשוי לעילא. הליהוק של הנערות לא פחות ממושלם, וזה לא מפתיע לאחר אודישנים של מאות ילדות עד הבחירה הסופית המושלמת. משהו שבולט לטובה בכל סדרה איטלקית, זו רמת משחק גבוהה שכל פעם מצליחה להפעים ולרגש אותי. ואת זה עושות בהרבה חן
Margherita Mazzucco ו Gaia Girace בצורה מעוררת הערכה. שאר הליהוק לא פחות ממשובח. הרשמה ארוכה, כולל החבר'ה הצעירים
שנראים כמו מאפיונרים לעתיד, בצורת ההתנהלות שלהם, הלבוש המקופד, סגנון דיבור, אפילו ההליכה האלגנטית תורמת להבנת האווירה במקום.
בשבריר שנייה זיהיתי שחקן משנה אחד הבולטים (והיו עשרות כאלה שנעלמו כל פעם) מהסדרה "גומורה" האיכותית.

אחרי הליהוק המושלם, הצילומים המופלאים שמעברים את התקופה בצורה מופלאה, נשאר סיפור להעביר. מדובר על אפוס מרשים בביצוע
עם רגעים של עצוב, ושל קסם, על התבגרות נערות שקשורות אחת לשנייה בצורה אמיצה - למרות השוני הגדול אחת מהשנייה, כולל חזותית.
אחת מופנמת ותלמידה מצטיינת. שנייה מוחצנת, חושנית, עצמאית ואמיצה. ההבדלים האלה יוצרים חיבור מיוחד שמחזיק עשורים עם עליות ומורדות.
עלילה מתנהלת לא באחידות קולחת, אך היא תמיד שומרת על עניין וסקרנות, על אף התנהלות איטית לכאורה. הסיפור מותח ומסקרן מביא כמה רגעי קסם ועושר, לצד דמויות מורכבות, אינטימיות ומבריקות, שהחיבור עליהן טבעי. מנגד, צריך הרבה ריכוז וסבלנות להבין את התסריט שמבוסס ברובו
על מלל ארוך, שחסר בו מעט יותר דרמטיות מתפרצת, אולם בשום שלב לא משעמם. אחת ההפקות המופלאות שיש כיום לצפייה.

8.2/10
...

My Brilliant Friend

My Brilliant Friend ( ביקורת עונה 2)
(עונות 3-4)

את הסדרה ראיתי ביחד עם זוגתי, בעונה רביעית זוגתי פרשה לדעתי טעתה כי עונה רביעית הייתה מרתקת למרות כמה בעיות שהיו בולטות לאורך כל העונות (אחזור לזה בהמשך) שהובילו לפרישתה. גם לי היה קשה להתחבר אליה שוב (לקח לי יותר משנה להיכנס אליה) ואני שמח שראיתי את הסיום, כי העונה אחרונה סגרה את הסיפור בצורה טובה, ועשתה צדק מסוים עם הדמויות.

עונה רביעית ואחרונה ממשיכה את אותו קו איכותי שמגולל את חייהן של שתי חברות ילדות עד בגרות, שנשארו חברות טובות על אף חיים לא קלים.
אם זה נישואים לא מוצלחים, בעיות בריאות של בני המשפחה, חברה שלא מקבלת נשים שחיות לבד, וסביבה קשה בשכונה עניה שנשלטת על ידי משפחת פשע. החברות ביניהם נשלטת על ידי לילה שהיא אישה דומיננטית, אך מונעת מאינטרסים. אלנה היא יותר מופנמת וחולמת להיות סופרת מצליחה, אך הקשיים היום יומיים בסביבה עויינת וחסרת תמיכה, מקשה להשיג את השאיפה שלה בשלמותה. בנוסף היא מיוסרת מאהבת חייה עוד בתור ילדה.

חרף הקושי לראות את עונה רביעית נובעת מחוסר דרמטיות ודמויות מאופקות מדי, העצימו את כל הבעיות שליוו את הסדרה מראשיתה, בפרט החלפת שחקניות ראשיות שהובילו לחוסר חיבור לדמויות חדשות. בעונה ראשונה הילדות הובילו את הסדרה עם משחק מקסים והצליחו להעלים את הכשלים של בימוי מרושל שהשתמש בצילומי תקריב מיותרים, היות והסדרה מלווה בקרינות מפורטת של Alba Rohrwacher. השחקניות שהחליפו את הילדות עיקרו מעט את כל העוצמה שהפגינו הילדות, לקראת סוף הסדרה זה משתפר בשמעותית.

אבל אי אפשר להתעלם מסדרה ייחודית עשויה ומצולמת היטב. בחלק האחרון של עונה רביעית (אחרונה כאמור) יש הרבה התפתחויות מרתקות
שסוגרות את סדרת הרומנים האוטוביוגרפיים מאת אלנה פרנטה (שם עט) "הרומאנים הנפוליטניים" בצורה בהחלט מכובדת. יש אומנם הרגשת פספוס
מסוימת, אבל קשה להפיק סדרה לאורך תקופות בהן מתחלפים שחקנים ולשמור על קשר לדמויות המוכרות. את זה הסדרה עושה לפעמים בצורה לא טבעית, אבל מי שיתמיד ויהיה לו מעט סבלנות, יהנה מסדרה יוצאת דופן שאין משהו דומה לה.

8.2/10

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2257 

Murder Mindfully

מיני סידרה, עונה אחת, כנראה תהיה נוספת.
על רגל אחת - עו"ד מפוקפק מחפש איזון בין הצרכים שלו, צרכי המאפיה שהוא עובד עבורה, צרכי המשטרה והצרכי המשפחה, מעין חיפוש איזון עבודה-חיים, בעזרת מדריך המיינדפולנס שלו.

סדרה שלא לוקחת את עצמה ברצינות, ולכן זו יותר קומדיה קלילה.
חצי שעה לפרק, שנון, קליל עם נגיעות של מתח ומיינדפולנס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2258 

Tulsa king

עונה שלישית והכי חלשה של הסדרה הזו. סטלון נראה שהשתלט על הסדרה ובמקום משעשעת היא הפכה לסטלון נגד כל הרעים האחרים.

6/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2259 

The beast in me(2025)

מיני סדרה של נטפליקס. זה היה די מעניין, אבל overacting של כל המעורבים...

8/10

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2260 

The Beast in Me (2025)

סופרת מתבודדת לאחר טרגדיה לא מצליחה לכתוב ספר כי היא עדיין נמצאת באבל על מות בנה. שכן חדש שבא לגור מול הבית שלה מתחיל לעורר אצלה עניין כי מדובר על בחור עשיר ויהיר שייתכן שרצח את רעייתו לפי פרסומים למרות שלא הצליחו להוכיח שהוא עומד מאחורי מות רעייתו.
ככל שהיא חוקרת ומתחברת אליו חייה מקבלים תפנית מסוכנת.

לאחרונה נטפליקס מתחילה להקפיד על תוכן מעניין ולא רק על תקציבי ענק וליהוק מובחר שמובילים לרוב למפח נפש (הרשימה ארוכה)
ואז זה רואים בכמה וכמה סדרות איכותיות וסרטים טובים שהם מפיקים. מותחן פסיכולוגי עשוי ומופק היטב עם ליהוק מצוין של Matthew Rhys
שמצליח לגלם דמות קריפית בצורה מעוררת הערכה. לא יודע אם זה הגיל שעשה את הפנים שלו מפחידות או איפור מעולה וכמובן משחק נהדר שלו.
Claire Danes היא הסופרת עם משחק בעייתי. היא מגלמת אישה נוירוטית שהבעות פנייה והרעידות בסנטר הובילו אותי לפרצי צחוק בלתי נשלטים.
מצד אחד, היא מצליחה לגלם את הדמות המוזרה בצורה טובה למדי. מנגד, הבעות הפנים המוזרות שלה גורמים לאי נוחות ומעט קושי להכיל אותה
(תזהרי אליזבת מוס, קלייר דיינס מאחוריך...). שאר הליהוק טוב כולל הופעה קצרה אך איכותית של Jonathan Banks (שחקן אופי מרשים בהחלט)
את Brittany Snow לא הצלחתי לפענח עד הסוף.

הסדרה מצולמת ומבוימת בצורה טובה, הפתיחה מותחת עם עלילה מרתקת שמביאה כמה רמזים שמשאירים את הצופה דרוך ועירני לבאות.
הסיפור אפל מעורר בלבול להבין את המניעים של כל אחד, עד לסיום שהיה פחות טוב מאשר הפתיחה כי אפשר היה ליצור תפנית חדה ומרשימה יותר.
חרף זאת הצמד קלייר דיינס ("הומלנד") ומת'יו ריס מהסדרה "האמריקאים" (לא יכול להתנתק מהדמות שלו בסדרה המשובחת) מתעלים מעל תסריט
לא אחיד עד סופו עם משחק איכותי והסיפור מרתק למדי - שמראה שאפשר ליצור סדרות מעל הממוצע.

7.8/10

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”