Papillon / 2017
בשנת 1931, גנב צרפתי זוטר מופלל ברצח אותו לא ביצע ונשלח לרצות מאסר עולם בתנאים קשים, במושבת-עונשין בגיאנה הצרפתית אשר לחופי דרום-אמריקה, ולאחר מכן באי השדים (הזכור לשמצה גם מסיפורו של הקצין היהודי-צרפתי אלפרד דרייפוס, עליו טפלו האשמות שווא בגין בגידה). הוא מתיידד עם אסיר אחר, נוכל חלשלוש אך אמיד המתמחה בזיוף, וביחד הם מתכננים בריחה נועזת, מהמקום שאיש כמעט ולא הצליח לברוח ממנו.
רימייק
לסרט מ-1973 , כשלשני הסרטים מהווה בסיס ספר באותו שם, אותו כתב הנרי שרייר האמיתי עצמו, ובו הוא מגולל את סיפור חייו כאסיר הידוע בכינוי "פרפר".
על הסרט המקורי המלצתי כבר בהודעה קודמת, ולמען ההגינות וגם כדי לענות על שאלתו של עופר אם הוא שרד את מבחן הזמן, צפיתי בו שוב, בסמוך לצפייה ברימייק.
את הסרט המקורי ביים במאי שבאמתחתו סרטים נחשבים כמו "הנערים מברזיל", "פטון", ו"כוכב הקופים" המקורי, כשבתפקידים הראשיים ענקי הקולנוע דאסטין הופמן וסטיב מקווין. את הרימייק ביים במאי עם רקורד קולנועי לא מרשים במיוחד, כשאת שני התפקידים הראשיים מאיישים שחקנים עם נוכחות וכריזמה של צנונית מיובשת (וגרוע במיוחד ראמי מאלק, שמגלם את התפקיד אותו ביצע הופמן במקור). זו יומרנות לא קטנה לביים רימייק לסרט שזה מכבר הפך לקלאסיקה, ושעל אף 45 שנותיו, עדיין מצליח להחזיק בציון 8 ב-IMDB, ובמיוחד כשהרימייק לא מביא עימו אפילו מיליגרם של ערך מוסף ויותר מכך, חלק מהסצינות ושורות הדיאלוג שבו, מועתקות כמעט אחת לאחת מהסרט המקורי.
ביקורות רבות ב-IMDB שנכתבו ע"י כאלה שהסרט המקורי מוכר להם, קטלו את העיבוד החדש בטענה שהוא מיותר לחלוטין. גם אני חושב כך, אם כי אני קצת יותר סלחן לגביו, וחושב שכסרט שעומד בפני עצמו הוא בינוני פלוס, על אף היותו חלש בהרבה. בקלאסיקות שכאלו פשוט אסור לגעת, בדיוק כשם שלא הייתי רוצה לראות רימייקים ל"חומות של תקווה", "אפוקליפסה עכשיו", או "חלף עם הרוח"...
ציון לרימייק: 6.7/10 - העתק חיוור, סתמי ומיותר.
ציון למקור: 8.5/10 - המשחק (בעיקר של סטיב מקווין הנהדר) עושה את ההבדל.