האם באמת יש חשיבות לנגן הCD ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #221 

אז כולם מסכימים עכשיו שיש הבדל ביציאה הדיגיטלי באופן כללי?
...
זה בדיוק כמו כל הויכוחים על "נאמנות למקור" (כשני הצדדים מגדירים מקור בצורה שונה) או "הבדלים בין כבלים" (כאשר כל צד מגדיר כבל בצורה שונה).
לשאלתך, אם טראנספורט, בהגדרתו, יכול לבצע מניפולציה על הסטרים הדיגיטלי, אז בודאי שייתכנו הבדלים.
אבל לא על זה הדיון. הדיון היה האם ייתכנו הבדלים על טראנספורטים שלא נוגעים בסטרים. יתרה מזאת, הנימוקים שהועלו איך בכל זאת נשמעים הבדלים היו בנושא ה-JITTER שהוא לא מניפולציה אלא תופעת לואי לא רצויה.
מדוע אני נאיבי? הרי מדובר בנתון שרק יציג אותם באופן חיובי אז מדוע להסתירו?
...
אתה נאיבי, כי זה לא עובד ככה.
הרבה פעמים מתבצע שינוי מכוון אבל עדיין ישנה הצהרה של היצרן שהמוצר שלו הכי "נאמן למקור".
בכבלים של טראנספרנט אודיו למשל, יש את ה-NETWORK, שהוא לא פחות מאשר פילטר פאסיבי. לא תמצא אותם "מתגאים" בזה שהם משנים את הסיגנל....ועדיין לוקחים 50K$ לזוג כבלי רמקול באורך 2 מטר לצד....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #222 

danlior כתב:לדעתי יש כאן פיספוס ממדרגה ראשונה. במקום להיפגש על מנת להוכיח "מי צודק" יש לערוך מבחן איכותי, מושקע, בעל מובהקות גבוהה שלאחת ולתמיד יתן חיזוק לאחד מהצדדים.

את התוצאות ניתן יהיה לפרסם ככתבה לכל דבר באתר.

לדעתי יש לבחור בכחמישה שופטים חדי אוזן ולהשתמש בעד חמישה טרנספורטים שונים שהפשוט יהיה DVD של 100 ש"ח והיקר, טרנספורט יעודי היי-אנד נוסח מטרונום.

אין לי ספק שיבואנים שתומכים במוצר זה ישמחו לנדב יחידה לניסוי, מה גם שאפשר להזמין אותם להיות חלק מהשופטים.

את הניסוי יש לערוך על מערכת איכותית ביותר:

DAC בעלות של כ-$5,000 (MSB, קורד, מינרווה ודומיהם)
רמקולים גם של לפחות $5,000, עדיף יותר והגברה המתאימה ומחמיאה להם.
כבל דיגיטלי קואקס אודיופילי.

לדעתי המוצע למעלה יתן חוויה הרבה יותר חזקה עם תוצאות יותר מובהקות מההתנצחות המתוכננת.

האם מנהלי האתר ירימו את הכפפה ויריצו כזה מבחן?
...
אתה יודע היטב, ואם לא אני אחדש לך , שבצורה הזו כול אחד שיפסיד יבוא ויאמר שאם הציוד היה אחר ו/או הDAC היה יותר חושפני ו/או........ אזי התוצאות היו אחרות

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #223 

truejoker כתב:
danlior כתב:לדעתי יש כאן פיספוס ממדרגה ראשונה. במקום להיפגש על מנת להוכיח "מי צודק" יש לערוך מבחן איכותי, מושקע, בעל מובהקות גבוהה שלאחת ולתמיד יתן חיזוק לאחד מהצדדים.

את התוצאות ניתן יהיה לפרסם ככתבה לכל דבר באתר.

לדעתי יש לבחור בכחמישה שופטים חדי אוזן ולהשתמש בעד חמישה טרנספורטים שונים שהפשוט יהיה DVD של 100 ש"ח והיקר, טרנספורט יעודי היי-אנד נוסח מטרונום.

אין לי ספק שיבואנים שתומכים במוצר זה ישמחו לנדב יחידה לניסוי, מה גם שאפשר להזמין אותם להיות חלק מהשופטים.

את הניסוי יש לערוך על מערכת איכותית ביותר:

DAC בעלות של כ-$5,000 (MSB, קורד, מינרווה ודומיהם)
רמקולים גם של לפחות $5,000, עדיף יותר והגברה המתאימה ומחמיאה להם.
כבל דיגיטלי קואקס אודיופילי.

לדעתי המוצע למעלה יתן חוויה הרבה יותר חזקה עם תוצאות יותר מובהקות מההתנצחות המתוכננת.

האם מנהלי האתר ירימו את הכפפה ויריצו כזה מבחן?
...
אתה יודע היטב, ואם לא אני אחדש לך , שבצורה הזו כול אחד שיפסיד יבוא ויאמר שאם הציוד היה אחר ו/או הDAC היה יותר חושפני ו/או........ אזי התוצאות היו אחרות
...
בפורמט שהצעתי אין "מפסידים" יש החלטה לכאן או לכאן. ומכיוון שיהיו לפחות חמישה שופטים נוכל לקבל תוצאה מובהקת.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #224 

truejoker כתב:
danlior כתב:truejoker

אתה כל כך צפוי!
...
בוודאי :lol:
להגנתי אוכל לומר שבפורום השכן יש כפיל שלך , שגורם לי עוד יותר עוינות לרמקולים שלך :lol:
...
אני מציע לך עבורך לפתח קצת יותר סובלנות לדעות של אנשים אחרים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #225 

MartinHSabag
אתה נאיבי, כי זה לא עובד ככה.
הרבה פעמים מתבצע שינוי מכוון אבל עדיין ישנה הצהרה של היצרן שהמוצר שלו הכי "נאמן למקור".
בכבלים של טראנספרנט אודיו למשל, יש את ה-NETWORK, שהוא לא פחות מאשר פילטר פאסיבי. לא תמצא אותם "מתגאים" בזה שהם משנים את הסיגנל....ועדיין לוקחים 50K$ לזוג כבלי רמקול באורך 2 מטר לצד....
...
קיבלתי (Y)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #226 

MartinHSabag כתב: לשאלתך, אם טראנספורט, בהגדרתו, יכול לבצע מניפולציה על הסטרים הדיגיטלי, אז בודאי שייתכנו הבדלים.
אבל לא על זה הדיון. הדיון היה האם ייתכנו הבדלים על טראנספורטים שלא נוגעים בסטרים.
...
צר לי – לא זה מהבחן שהצעתי.
העורך הראשי של האתר טען כאן שאין הבדל נשמע לאוזן בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטאלית שלהם. הוא לא סייג את דבריו ל- "טראנספורטים שלא נוגעים בסטרים".
כוונתי במבחן זה היא להוכיח שהצהרתו שגויה, דהיינו, שקיימים הבדלים נשמעים לאוזן בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטאלית שלהם – ללא כל קשר מה נגנים שונים עושים למידע הדיגיטאלי.

אני מתכוון לקיים מבחן זה בכל מקרה, בין אם יש המסתייגים ממנו מראש ובין אם יהיו כאלה שיסתייגו ממנו לאחר מעשה.
בברכה,
יהושע גומא

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #227 

אז כמו שאמרתי, אם יכולה להתבמצע מניפולציה על הסטרים, הויכוח הוא לא איתי
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #228 

MartinHSabag כתב:אז כמו שאמרתי, אם יכולה להתבמצע מניפולציה על הסטרים, הויכוח הוא לא איתי
...
כפי שאמרתי, מטרתי במבחן זה היא להוכיח שהצהרתו של זיו שגויה.
אבצע מבחן זה בכל מקרה, מבחן עיוור, בנוכחות עדים.

המבחן הבא יהיה בין נגן DVD איכותי, שאינו מבצע שום עיבוד ביציאה הדיגיטאלית, לבין נגן DVD זול.
בברכה,
יהושע גומא

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #229 

יהושוע ..
האם יש מצב שתצלם למענונו את המערכת שלך.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #230 

Eyal_W כתב:יהושוע ..
האם יש מצב שתצלם למענונו את המערכת שלך.
...
לפני המבחן, או בזמן המבחן?
בברכה,
יהושע גומא

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #231 

לפני המבחן.
אני חושב שיהיה נחמד לראות צילום של הסט לך
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #232 

אעלה צילום.
בברכה,
יהושע גומא

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #233 

Joshua_G כתב:
MartinHSabag כתב: לשאלתך, אם טראנספורט, בהגדרתו, יכול לבצע מניפולציה על הסטרים הדיגיטלי, אז בודאי שייתכנו הבדלים.
אבל לא על זה הדיון. הדיון היה האם ייתכנו הבדלים על טראנספורטים שלא נוגעים בסטרים.
...
צר לי – לא זה מהבחן שהצעתי.
העורך הראשי של האתר טען כאן שאין הבדל נשמע לאוזן בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטלית שלהם. הוא לא סייג את דבריו ל- "טראנספורטים שלא נוגעים בסטרים".
כוונתי במבחן זה היא להוכיח שהצהרתו שגויה, דהיינו, שקיימים הבדלים נשמעים לאוזן בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטלית שלהם – ללא כל קשר מה נגנים שונים עושים למידע הדיגיטלי.

אני מתכוון לקיים מבחן זה בכל מקרה, בין אם יש המסתייגים ממנו מראש ובין אם יהיו כאלה שיסתייגו ממנו לאחר מעשה.
...
מחוסר ברירה לא הייתי מחובר השבוע לפורום (מילואים), עכשיו אני חוזר וקורא ברצף את כל ההודעות ואני חייב לומר שחלק גדול ממאמיני "השינוי המורגש" ,לטעמי, פשוט משתפן.
ההרגשה שאני מקבל היא שחלקכם חושש שההבדל הנשמע נובע רק בגלל שהנגן משנה את נתוני הסטרים ותו לא! ולכן אתם נאחזים ,אומנם, בטיעון נכון בכך שהשינוי שעושה הטרנספורט הוא חלק ממנו ולכן אתם לא מוכנים להביא/להגדיר נגן שלא מבצע שום מניפולציה על הסאונד לפני השליחה, אבל, למרות שבדיקה זאת מעניינת (אגב, אני מאמין שההבדל יורגש גם בנגן שעולה 1000 שקל ועושה מניפולציה דומה!) באמת , לדעתי, לא זה ההבדל עליו כולנו מדברים פה! יש לי שאלה לכל מאמיני השוני, האם אתם חושבים שכל ההבדל נובע רק בגלל שינוי הנתונים? אם לא, אז מה הבעייה לבחון נגן Hi-End שלא עושה מניפולציה?
ויהושוע, בשרשור הזה כבר הסכמת להשתמש בנגן שלא עושה מניפולציות, וחזרת בך! האם כל המטרה שלך זה להוכיח שזיו טעה, לפי דעתך, באיזה ניסוח של משפט או שבאמת המטרה היא להראות שבאמת יש שוני?
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 10/09/2009 15:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #234 

osherov

יהושע לא חזר בו,
אם הבנתי נכון הוא יעשה שני מבחנים

רק למה אתה אומר כל הזמן "מאמינים"?
אני יודע כי יש הבדל, ולא רק בגלל פילטרים או over/up-sampling - יש הרבה חומר תאורטי
אני נתתי טיפ אחד קטן למעלה כי גם ה-EAC לא תמיד מצליח לשחזר את ה-CD בנאמנות.
נושא ה-jitter מוזכר רבות כאן.
וזה מספיק לי כדי לקנות את הרכיב הכי טוב שאני יכול להרשות לעצמי

יש מאמרים מקצועיים (פעם קראתי של מישהו מ-AES) שמסבירים את התופעות, ויורדים עד לרמה של כבל
(גם לכבלים יכולה להיות השפעה, אם כי אני לא מתכוון לבדוק אותם באוזן אחד אחד.. פשוט קונה את הכי טוב שאני יכול וזהו.. אני חייב הסבר למישהו? לא!)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #235 

michael123 כתב:osherov

יהושע לא חזר בו,

רק למה אתה אומר כל הזמן "מאמינים"?
אני יודע כי יש הבדל, ולא רק בגלל פילטרים או over/up-sampling - יש הרבה חומר תאורטי
אני נתתי טיפ אחד קטן למעלה כי גם ה-EAC לא תמיד מצליח לשחזר את ה-CD בנאמנות.
נושא ה-jitter מוזכר רבות כאן.
וזה מספיק לי כדי לקנות את הרכיב הכי טוב שאני יכול להרשות לעצמי
...
אם הוא הולך לעשות שני מבחנים, אז אני חוזר בי (Y)
כשני אומר מאמינים אני מתכוון שכרגע, לגבי, לא קראתי עוד שום מחקר או ניסוי ששיכנע אותי שבאמת יש שוני הנשמע לאוזן על ידי אחד\חלק\כל האנשים! תכל'ס יכול לבוא מישהו ויוכיח שיש שוני פיסי (מוכח) שמשפיע על הסאונד אפילו בשימוש אותה המערכת כשרק הנתון היחיד ששונה הוא טמפ' החדר (נניח ניגון בחורף מול ניגון בקיץ), זה עדיין לא הופך את את זה לשוני שיורגש על ידי מישהו מאיתנו בזמן הניגון! (אולי כן :wink: )

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #236 

@osherov

אני מניח כי לא סתם ניחשת על טמפרטורה - הרי בחלק מרכיבים דיגיטליים, השעון הוא temperature-compensated

יש פה כמה לינקים, שחלקם אני כבר קראתי
http://www.nanophon.com/audio/

בהצלחה (Y)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #237 

michael123 כתב:osherov

יהושע לא חזר בו,
...
אכן.
להזכירנו, כל עניין המבחן עלה בתגובה לדבריו של זיו שאין הבדל נשמע בחיבור נגנים שונים מהיציאה הדיגיטאלית שלהם. מאחר ואני יודע מניסיוני שיש הבדלים נשמעים, בכוונתי להוכיח את זה באמצעות מבחן מבוקר.

זה המבחן הראשון והוא ייעשה עם הנגן Meridian G08 – מאחר וזיו לא סייג את דבריו לסוג הנגן, או לשינוי כלשהו במידע הדיגיטאלי. כאמור, מטרת מבחן זה להוכיח שזיו טועה ומטעה.

המבחן השני ייעשה עם נגן שאינו נוגע במידע הדיגיטאלי היוצא ממנו. מטרת המבחן הזה היא להוכיח שיש הבדלים בין נגנים שונים מבחינת ה- transport שלהם.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #238 

osherov כתב: כשני אומר מאמינים אני מתכוון שכרגע, לגבי, לא קראתי עוד שום מחקר או ניסוי ששיכנע אותי שבאמת יש שוני הנשמע לאוזן על ידי אחד\חלק\כל האנשים! תכל'ס יכול לבוא מישהו ויוכיח שיש שוני פיסי (מוכח) שמשפיע על הסאונד אפילו בשימוש אותה המערכת כשרק הנתון היחיד ששונה הוא טמפ' החדר (נניח ניגון בחורף מול ניגון בקיץ), זה עדיין לא הופך את את זה לשוני שיורגש על ידי מישהו מאיתנו בזמן הניגון! (אולי כן :wink: )
...
בכל אחד משני המבחנים, שני הנגנים שהמבחן ישווה ביניהם יהיו באותו חדר ובאותו זמן, בתנאים סביבתיים זהים. אם יהיו הבדלים נשמעים לאוזן בין שני הנגנים, הם יהיו אך ורק בשל ההבדלים בין הנגנים עצמם, לא בשל הבדל סביבתי או הבדל חיצוני כלשהו.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #239 

לבקשת איל, צילומי המערכת שלי.
הנגן Meridian לא בצילום, משום שהוא מושאל לחבר.
הקם-מגבר החדש לא בצילום, משום שהוא אמור להגיע אלי היום, יותר מאוחר.
כמו כן אמורים להתווסף משטחי SRA .
בברכה,
יהושע גומא

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #240 

(Y)

להעמדת הסט-אפ כפי שמצולם יש לדעתי יתרון מרכזי וחסרון מרכזי בולטים מאוד.
היתרון: המערכת לא נמצאת "בין" הרמקולים.
החסרון: הפטיפון מאוד קרוב לרמקולים, דבר שפוגע קשות בביצועים שלו (הרמקולים גם "יורים" לכיוון שלו).

לדעתי לחסרון משקל גדול יותר מאחר ורצוי לא למקם את המערכת בין הרמקולים בעיקר כאשר קיים מזנון שמהווה מימברנה מאחר וזה פוגע קשות באימג'ינג ובפוקוס.
מאחר ויש לך סטנד אז הייתי מציע לך למקם את הסטנד בין הרמקולים ולא לפגוע בביצועי הפטיפון...

סט-אפ יפה ומושקע בכל מקרה (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”