Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT

שליחה

sheva23 כתב:השאלה היא האם דניאל הגיע לגיל 50 , אם כן אז זה הגיוני. מצד שני לא הגיעו עדיין לשלב הזה בו אנחנו מתבשרים על דמויות שחזרו מהעתיד שעוד לא נגלה בסדרה לעבר הרחוק.
...
אממ...
אני ואתה צופים באותה סדרה?
ג'ון לוק הגיע לפני פרק לשנת 54'

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

עוד לא התעוררת אני רואה, תקרא שוב את מה שאתה מצטט
מה הקשר ג'ון לוק חזר מההווה שאנחנו רואים בסדרה לא מהעתיד שעוד לא ראינו.
אין לך שמץ מה יקרה בעוד עשור או שניים עם הדמויות.
דניאל בהווה לא זוכר את עצמו חוזר לעבר ומזהיר את שארלוט. איך תסביר את זה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78969
שם מלא: עפר לאור

שליחה

shev23,

השתמשו כאן בתור דוגמא בבן 50. הרי הסדרה סובבת סביב 4 שנים שהם על האי, ולכן לא תראה הבדל בגילו של דניאל אם הוא עובר אחורה בעוד שנה ולכן לא זוכר את זה כרגע.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נכון, ואם אני לא טועה זו הפעם הראשונה שאנחנו נחשפים לTRANSPORT מהסוג הזה בו הדמות שאנחנו רואים כעת, לא מודעת למעשים שלה בעבר.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

sheva23 כתב:נכון, ואם אני לא טועה זו הפעם הראשונה שאנחנו נחשפים לTRANSPORT מהסוג הזה בו הדמות שאנחנו רואים כעת, לא מודעת למעשים שלה בעבר.
...
אתה צודק, זו הפעם הראשונה. אבל זה לא שהיא לא מודעת למעשים שלה בעבר אלא היא עדיין לא יודעת מה היא תעשה בעתיד בזמן שהיא "מבקרת" בעבר.
לדעתי, הסיבה ששארלוט זוכרת שדניאל אמר לה את הדברים זה בגלל שהתחילו להסתבך לה כל מיני דברים במוח. אתם זוכרים שהיא התחילה להגיד כל מיני דברים לא קשורים? היא שאלה "למה אבא לא בא איתנו?" היא אמרה שאסור לה שוקו לפני השינה. כאילו היא חזרה פתאום להיות ילדה קטנה.
לדעתי זה לא כאילו. כנראה שבגלל שהקפיצות בזמן פוגעות בהם "נתקע" לה איזה משהו במוח והיא רצה בין ההווה לעבר באופן עצמוני בלי קשר לקפיצות של האי.

אגב, ראינו משהו דומה לזה כשדזמונד השתגע וחיפש את פני (היא הייתה ה constant) כל פעם שהמוח שלו קפץ לעבר.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

אני דווקא חושב שהרעיון שהאי הגיע מהעתיד הוא מעניין ויכול לענות על הרבה שאלות. כמו בהרבה סרטים שראינו על סוף העולם בהם שולחים משלחת\בן אדם\מסר לעבר כדי להזהיר את האנושות מפני האסון שיגיע, אולי האי הוא מין "תיבת נוח" שנשלחה לעבר ונמצאה על ידי יוזמת דראמה שהחליטה לנצל אותו לצריכים המחקריים שלהם. "הקדמונים" הם בעצם אנשי העתיד שיזהירו את האנושות והם מחפשים רק אנשים מסוימים שיתאימו לאי (ג'ק, לוק וכל החבורה). הקפיצות בזמן כרגע הם מנגנון שהשתבש וכך גם המנגון של 108 הדקות שבא לתת אולי פתרון זמני לתקלה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

יש לי כמה הערות.
1.אם מי שגר באי בעתיד המציא את הענן השחור כדי שיגן על האי , אין לו אפשרות לשלוח אותו אחורה בזמן לזמן שבו הוא עדיין לא היה מומצא.
2.לגבי המספרים - יתכן שהם מייצגים אינדיקאציות לגבי מיקומו של האי בזמנים שונים ,כך בעצם יודעים איפה האי יהיה ומתי.
3.פתרו יפה את עניין פרדוקס הנסיעה בזמן ושינוי העבר בעזרת זה שאי אפשר לשנות מה שקרה (ד"א דניאל רק אמר את זה - אבל אנחנו לא יודעים אם זה נכון , הוא הרי דפק על הדלת של הצוהר ודזמונד פתח לו , לעומתו , לסויר לא נפתחה הדלת והוא גם לא ניסה לדבר עם קייט כשהיא יילדה את אהרון- בנוסף אף אחד עדיין לא פגש את עצמו )
4.עד כמה שזה נשמע הזוי - אני לא חושב שעד כה המפיקים סתרו איזשהוא רעיון שנוגד את הפיסיקה המודרנית של היום , אני לא אתפס לפרטי פרטים (כי אני פשוט לא יודע) כמו זה שהם עוברים עם מה שהיהי איתם (אם זה אמור להיות כך או לא) , אבל ברמת העקרון עד כמה שזה מגוחך , זה ייתכן תאורטית (כמובן בהנחה שבאמת יש מאחורי הגלגל מקור אנרגיה אינסופי {כמו שהמדען מדאהרמה אמר בפרק הראשון של העונה} ולא קוסם מארץ עוץ)
5.בטח אני האחרון ששם לב לזה ותצחקו עלי אבל פתאום קלטתי שלהרבה מאוד (לדעתי כולם - פשוט עדיין לא מצאתי את ההקשר)
דמויות יש קשר אופי עם דמויות אמיתיות שרומז לנו על תפקידן בסדרה.....
למשל ג'ק שפרד- שפרד=רועה צאן -רומז לנו על כך שג'ק הוא המנהיג
ג'ון לוק - פילוסוף אנגלי שטען שאלוהים נתן לנו את העולם
דזמונד יום - הסטוריון סקוטי
דניאל פאראדיי - פיסיקאי אדיר ואחד מאבות תורת האלקטרומגנטיות (זוכרים שדיברו על הסגולות המגנטיות של האי ? על המסלול המסוים שדניאל טוען שהוא היחיד שבו ניתן לעזוב את האי ? על שבירת האור השונה באי ? כל אלו תופעות המתארות שדות מגנטיים)
אלואיז הוקינג - הוקינג - פיסיקאי מפורסם בטח כולכם כבר מכירים , פרסם את קיצור תולדות הזמן ואת היקום בקליפת אגוז וכו' ,אחד מתומכיו הנלהבים ביותר של רעיון המסע בזמן כפי שמשתמע מתורת היחסות הכללית.....
זה מה ששמתי לב אליו אבל אני בטוח שיש עוד המון

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sheva23 כתב:עוד לא התעוררת אני רואה, תקרא שוב את מה שאתה מצטט
מה הקשר ג'ון לוק חזר מההווה שאנחנו רואים בסדרה לא מהעתיד שעוד לא ראינו.
אין לך שמץ מה יקרה בעוד עשור או שניים עם הדמויות.
דניאל בהווה לא זוכר את עצמו חוזר לעבר ומזהיר את שארלוט. איך תסביר את זה
...
אני הבנתי טוב מאוד.
תקרא שוב את הדוגמא שלי לגבי דניאל בן 50 ו30
ופשוט את ה-50 תחליף ל-30 וחודשיים בסדר?
זו הייתה רק דוגמא קיצונית למה שניסיתי להסביר לך.
זה לא שדניאל לא זוכר, הוא פשוט עוד לא עשה את זה.
יכול להיות שבעוד 2 פרקים דניאל יגיע בטעות לתקופה של שארלוט כילדה על האי ויגיד לה לא לחזור לאי כמו שהיא תיארה לפני שהיא מתה.
אז זה לא אומר שעכשיו הוא לא זוכר, אלא שהוא פשוט עוד לא עשה את זה.

אם ראית בחזרה לעתיד את תבין את זה:
בחזרה לעתיד 3 הדוק שחי בשנת 1985 מגיע בטעות לשנת 1885
אז מרטי מבקר את הדוק משנת 1955 והוא לא זוכר שהוא הגיע לשנת 1885,
כי זה עוד לא קרה לו.
הוא תיאר את זה ככה: אני העתידי נמצא בעבר.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נו בסדר גמור אני זרמתי עם הדוגמא וניסיתי להשתמש בה להסביר את מה שעופר אמר, בנוגע לאי המודעות של דניאל.

בכל מקרה מה סגרנו, רושמים את הפאטנט ש"האי הגיע מהעתיד" על OFERLAOR? נראה לי שהוא עלה על זה ראשון בדיון
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אוריאל כתב:יש לי כמה הערות.
1.אם מי שגר באי בעתיד המציא את הענן השחור כדי שיגן על האי , אין לו אפשרות לשלוח אותו אחורה בזמן לזמן שבו הוא עדיין לא היה מומצא.
2.לגבי המספרים - יתכן שהם מייצגים אינדיקאציות לגבי מיקומו של האי בזמנים שונים ,כך בעצם יודעים איפה האי יהיה ומתי.
...
1. אתה יוצא מנקודת הנחה שכותבי הסידרה מודעים לחוקי הפיזיקה ונשמעים להם - הנחה קצת מרחיקת לכת...

2. אהבתי את הרעיון :)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

1.נכון וזה לדעתי כל היופי פה (אם זה יסתבר כנכון כמובן)
2.תודה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דרך אגב , אנחנו גם יודעים שהאי כבר נע בזמן לפני שבן הזיז אותו...לפחות פעמיים.
פעם אחת אחרי שווידמור עזב\הועזב ...כי עובדה שהוא מחפש 20 שנה ורק עכשיו מצא אותו
ופעם אחת בפרק שלא הקישו את המספרים (היתה הפרעה מגניטית עד כדי כך חזקה שדברים התרוממו באוויר , מה שיתכן רק אם מקור האנרגיה באי הוא באמת עצום ואינו יציב , כי ההפרעה היתה כל כך חזקה שהיא גברה על תאוצת הכובד..)
ומה שמביא אותי למסקנה שלא רק דרך הגלגל ניתן להזיז את האי אלא גם אם לא עושים דברים מסויימים(כגון הזנת המספרים במחשב) האי זז כך שכנראה יש עוד נק' מפתח באי ששולטות בתנועה שלו דרך המרחב-זמן ....
דעתי היא כזו:
האי אמור לנוע בזמן ללא הפסקה כל 108 דקות בקפיצות קבועות(במרווחי הזמן)
המספרים שדזמונד מזין במחשב הם סוג של קורדינאטות והוא מזין כל 108 דקות בדיוק כיוון שבדיוק אז האי אמור לזוז .מה שהוא בעצם עושה הוא גורם לאי לזוז (בעצם להשאר) לאותו המקום כל פעם ולכן האי לא זז כל עוד הוא לחץ . כאשר הפסיק ללחוץ האי נע פעם אחת ולא המשיך לנוע (לדעתי כי מישהו אחר במקום אחר באי שמר אותו במקומו לאחר שהבינו שדזמונד לא בתחנת הברבור יותר)

דרך אגב..תנועות האי גם פותרות שאלה מהעונה הראשונה למי שזוכר..איך הגיע דב קוטב לאי?
מכיוון שאנחנו כבר יודעים שהאי נע יתכן שהוא עבר בכל מיני מקומות (הקוטב למשל)

ועכשיו ניחוש - אני מוכן להסתכן ולהמר שאם נכנסים למקדש שבו שוכן הענן השחור ומגיעים עד לקרקעיתו מגיעים לקרקעיתה של תחנת הסחלב ולעברו השני של הגלגל.

ועוד דבר .רואים את קבוצת המדענים הצרפתיים מגיעים לאי בפרק 5 אם אני לא טועה. מראים שאחרי שהם נכנסו לתוך החור שבו שוכן הענן השחור הם יוצאים "חולים" לטענת דניאל רוסו.יכול להיות שמי שנכנס פנימה התקרב כל כך למקור האנרגיה העצום ששוכן באי שהוא נפגע מהקרינה שליד המקור הזה וזה מה שהופך אותו לחולה

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655

שליחה

נראה לי דווקא שהדוב של הקוטב הגיע עם משלחת דארמה, הרי היו פרקים שסוייר היה שבוי אצל האחרים אז שמו אותו בכלוב שהיה שייך לדוב.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נראה לי שהכלוב נבנה בגלל שפתאום הם נתקלו בדוב באחד מתנודותיו של האי.
דרך אגב , שדות מגנטיים יכולים לפתור (לכאורה , צריך מאוד להאמין) עוד בעיה.
ראינו שגם רוז וגם ג'ון החלימו כאשר הגיעו לאי , והיום שדות מגנטיים נמצאים בשימוש יומיומי ברפואה המודרנית (במציאות , לא בסדרה - תרשמו בגוגל ריפוי באמצעות מגנטים ותראו כמה תוצאות תקבלו)מאחר והם יכולים להעלות את רמת טעינת החשמל של התאים בגופנו.
מקור האנרגיה העצום דרך אגב כנראה חשמלי....כי בכל מקום שבו יש שדה מגנטי עובר זרם חשמלי , זה לומדים בכיתה י'.
שאלת מליון הדולר היא מה יוצר את הזרם העצום הזה

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן

שליחה

אוריאל, אהבתי את התגובות שלך... נכנסת לזה חזק... אחלה

תשמעו, פתאום נזכרתי שבסוף העונה השלישית כשהצוהר התפוצץ ניהיה הבזק של אור. אותו הבזק שעכשיו קורה כל פעם לפני שהאי זז בזמן.
אז מה זה אומר?
שגם אז, בסוף העונה השלישית האי זז בזמן, אלא שאז אף אחד לא ידע זאת?
בברכה קובי כהן

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה בדיוק מה שאמרתי.בסוף העונה השלישית כשאף אחד לא **** את המספרים האי בעצם זז.רק שאנחנו אז לא ידענו את זה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה מוביל למסקנה שהאי ניתן לשליטה לא רק מהגלגל המסתובב שבן סיבב אלא מעוד מקום אחד באי (לפחות)

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוריאל, בעונה 4 ג'ולייט לוקחת את סאן לאיזו תחנה של דארמה כדי לבדוק בין כמה העובר שלה.
בכל מקרה, היא אומרת לסאן שעל האי ספירת הזרע של גבר היא פי כמה וכמה, לא נראה לי שזה קשור כ"כ למגנטיות (תקן אותי אם אני טועה) אבל אם אני לא טועה, אז האי פשוט מרפא, בצורה פלאית. חח לא צריך לחפש פה יותר מדי הגיון מדעי, אחרי הכל: מסע בזמן, גורל וכ'ו...

jaksirak
אני לא חושב, כי אז שישיית אושיאניק הייתה חוזרת לעולם הרגיל ועליהם היה עובר זמן שונה ממה שעבר על משפחותיהם, ולא נראה לי שהיה עניין כזה.
או לחלופין שאתה צודק והקפיצה הייתה קטנה וחסרת משמעות.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חחח אוריאל רצה לכתוב "ה-ז-י-ן את המספרים" והפורום צינזר אותו כי המערכת חשבה שהוא מתכוון למילה אחרת חחחחח :lol:

benurit7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה

יש משהו שאני לא מבין !!!
כשג'ין פגש ב"עבר" את דניאל רוסו היא הייתה בהריון עם אלכס .
אני חשבתי שכל מי שיולדת על האי מתה מיד אחרי הלידה אז איך הגיוני שדניאל חייה בפרקים שאחרי הלידה????????????????

חזור אל “סרטים וטלויזיה”