אין ספק שזה ישפר פלאים אצלך את הסאונד...26/09/2021 11:04avihuli כתב: אוסיף ואומר שאם בכל זאת, מסיבה כזו או אחרת, אחליט ללכת על מהלך של הוספת מערכת כיול דו ערוצית לסטאפ שלי אז מבחינת VFM ומבחינת ההערה שרשמת, אבחר בלינגדורף 1120.
מאפשר את כל היכולת המלאה של ה-RP מבחינת כיול קצה וברמה התמחורית שלו הוא בהחלט מיושר קו עם כל שאר מרכיבי הסטאפ הקיים. יאפשר כמובן גם חיבור בתצורה המתוכננת עם הימהה כרגע של 2.1 מנוהלים ע"י רכיב הקצה ובשאר מטפל רסיבר המיינסטרים.
קפיצה לפרוססורינג קצה רב ערוצי, תחייב מבחינתי לפחות גם התאמה של שאר מרכיבי הסטאפ. אני מאלה שמאמינים שאם כבר עושים - אז עדיף פעם אחת ועד הסוף.
להלן ערך: אני קופץ ומשם נסתדר...
...
הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft
@yarino, אני חושב שהציפיות או הסטנדרטים שלך לגבי סאונד וציוד קצת "מורמות מעם". אתה מסתכל על ציוד בצורה של דירוג (איזה ציוד "טוב" יותר) ולא על החלל שבו הציוד יהיה, האזניים של המאזין והטעם שלו וכמובן גם התקציב.
סאב ששווה 3000 ש"ח יכול להישמע בחדר א' יותר טוב מאשר סאב ששווה 6000 ש"ח בחדר ב'. כנ"ל לגבי מאזין א' או מאזין ב'.
אם Ultra Bookshelf ו-SB3000 הם מבחינתך מוצרים כ"כ נחותים שאתה לא רוצה אפילו לפרט למה, אז אנחנו לא באותו יקום. זה ציוד מצויין ואני בטוח ש-99% מהאנשים יסכימו.
לפעמים שיפור נכון צריך לעשות בשלבים. שלב ראשון פרוססור מטורף שאני בטוח שיעשה שינוי מאוד מורגש, ואולי בעתיד שדרוג נוסף לשאר הציוד. ואם לא אז גם בסדר. יש אנשים שמספיק להם ציוד טוב (והציוד של אבי נהדר לדעתי) ושהסאונד יהיה מהנה. ויש אחרים שישקיעו 200,000 ש"ח על מערכת אודיופילית שתישמע כמה שיותר קרוב למקור.
סאב ששווה 3000 ש"ח יכול להישמע בחדר א' יותר טוב מאשר סאב ששווה 6000 ש"ח בחדר ב'. כנ"ל לגבי מאזין א' או מאזין ב'.
אם Ultra Bookshelf ו-SB3000 הם מבחינתך מוצרים כ"כ נחותים שאתה לא רוצה אפילו לפרט למה, אז אנחנו לא באותו יקום. זה ציוד מצויין ואני בטוח ש-99% מהאנשים יסכימו.
לפעמים שיפור נכון צריך לעשות בשלבים. שלב ראשון פרוססור מטורף שאני בטוח שיעשה שינוי מאוד מורגש, ואולי בעתיד שדרוג נוסף לשאר הציוד. ואם לא אז גם בסדר. יש אנשים שמספיק להם ציוד טוב (והציוד של אבי נהדר לדעתי) ושהסאונד יהיה מהנה. ויש אחרים שישקיעו 200,000 ש"ח על מערכת אודיופילית שתישמע כמה שיותר קרוב למקור.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9066
- נתן תודות: 1585 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אני לא חושב שהסטאפ שלי לא "ראוי" למוצר קצה שכן הוא בהחלט יכול לתרום לאווירה מסביב.
נהפוך הוא, אני חושב שהמותג SVS נותן VFM אדיר מבחינת הביצועים שלו אל מול התמחור שלו (שלדעתי נמוך מדיי והיה בכיף יכול להיות גבוה יותר), בטח ובטח אל מול מותגים אחרים ששם משלמים יותר על המוניטין ופחות על הביצועים.
ברור לי שזה לא וילסון או מותג רמקולים נחשב יותר אחר אבל הוא לא מתיימר גם להיות כזה.
בסוף, בשורה התחתונה בין אם זה חוכמת ההמונים או אפקט העדר אי אפשר להתעלם מההצלחה המטאורית של המותג הזה שביסס את עצמו בשנים בודדות בשורה הראשונה מול לא מעט מותגים עתיקים יותר ממנו.
חברי הפורום (ומניח גם מעבר אליו) מצביעים ברגליים לגביו ואין אף דוגמא אחרת דומה או קרובה בכלל למה שהוא עשה בסטאפים של לא מעט חובבים לתחום.
בכל מקרה, זו לא מטרת השרשור האם SVS הוא מספיק ראוי או לא (יש שרשור אחר בנושא שאפשר להתייחס שם) לכן אשמח אם השרשור הנ"ל לא יגלוש לשם.
דעתו של קובי מובנת וגם לגיטימית שאין יישור קו ברמה התמחורית ובאיכות כלל הציודים. זה בסדר. איש איש בעיניו יעשה.
לא מתבייש כלל לאן שהגעתי בעשר אצבעות ולא מעט למידה בדרך. להיפך - אפילו גאה...
מה יוליד יום המחר ? נדע רק כשנגיע לגשר.
נהפוך הוא, אני חושב שהמותג SVS נותן VFM אדיר מבחינת הביצועים שלו אל מול התמחור שלו (שלדעתי נמוך מדיי והיה בכיף יכול להיות גבוה יותר), בטח ובטח אל מול מותגים אחרים ששם משלמים יותר על המוניטין ופחות על הביצועים.
ברור לי שזה לא וילסון או מותג רמקולים נחשב יותר אחר אבל הוא לא מתיימר גם להיות כזה.
בסוף, בשורה התחתונה בין אם זה חוכמת ההמונים או אפקט העדר אי אפשר להתעלם מההצלחה המטאורית של המותג הזה שביסס את עצמו בשנים בודדות בשורה הראשונה מול לא מעט מותגים עתיקים יותר ממנו.
חברי הפורום (ומניח גם מעבר אליו) מצביעים ברגליים לגביו ואין אף דוגמא אחרת דומה או קרובה בכלל למה שהוא עשה בסטאפים של לא מעט חובבים לתחום.
בכל מקרה, זו לא מטרת השרשור האם SVS הוא מספיק ראוי או לא (יש שרשור אחר בנושא שאפשר להתייחס שם) לכן אשמח אם השרשור הנ"ל לא יגלוש לשם.
דעתו של קובי מובנת וגם לגיטימית שאין יישור קו ברמה התמחורית ובאיכות כלל הציודים. זה בסדר. איש איש בעיניו יעשה.
לא מתבייש כלל לאן שהגעתי בעשר אצבעות ולא מעט למידה בדרך. להיפך - אפילו גאה...
מה יוליד יום המחר ? נדע רק כשנגיע לגשר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
נשמה תרגיע לא קראתי לך הודיני, כוונתי היתה שגם קוסם לא יכול לעלות ציוד ב 3 דרגות, לשפר בהחלט כן.
ולמה אתה לוקח קשה את הדברים שאמרתי לאבי? זה מגיע מכוונה טובה שהוא יכול לשפר משמעותית את המערכת שלו בדרכים אחרות אבל לצערי אתה לוקח את זה למחוזות אחרים וזו לא פעם ראשונה שאתה עושה זאת.
כך בכל אופן יש לי את הרושם ואם זה כך אז אני לא הכתובת ובבקשה תמנע מלהגיב לדברים שלי.
חג שמח.
ולמה אתה לוקח קשה את הדברים שאמרתי לאבי? זה מגיע מכוונה טובה שהוא יכול לשפר משמעותית את המערכת שלו בדרכים אחרות אבל לצערי אתה לוקח את זה למחוזות אחרים וזו לא פעם ראשונה שאתה עושה זאת.
כך בכל אופן יש לי את הרושם ואם זה כך אז אני לא הכתובת ובבקשה תמנע מלהגיב לדברים שלי.
חג שמח.
....
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7411
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
הוא מתכוון שאתה קונה טרינוב אז כאילו מגיע לו רמקולים ברמה גבוהה . סאב 3000 הסגור זה רמה גבוהה מספיק לסלון רגיל .רמקולים מה שיש לאבי זה טוב מאוד אני בטוח שהוא ימשיך אם השיגעון הלאה .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
דרגות כ "ביטוי".
יש לך מדידה מדויקת מהי דרגה שלי, שלך,
של אחר?
ישנם אנשים שהחלפת כבל זו דרגה.
אצל אחרים זה 4 דרגות. כנס לאתר מקביל
של אנשי הסטיראו ותראה מה עושה שם כבל
לטענתם..
בוא נסכים שהדברים שלך נשמעו ממקום
קצת גבוה בסולם היהירות.
אאמן לי, לא אני אמרתי..
מסיים פה. חג שמח איש.
יש לך מדידה מדויקת מהי דרגה שלי, שלך,
של אחר?
ישנם אנשים שהחלפת כבל זו דרגה.
אצל אחרים זה 4 דרגות. כנס לאתר מקביל
של אנשי הסטיראו ותראה מה עושה שם כבל
לטענתם..
קצת גבוה בסולם היהירות.
אאמן לי, לא אני אמרתי..
מסיים פה. חג שמח איש.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
אני מניח שהאמת היא אי שם באמצע.
לצורך הדוגמא, גם אם תשדך לרמקולים בעלות של 1,000 ₪, הגברה ב 20,000 ₪... יש גבול, אם בכלל, לשיפור שתקבל בהשוואה להגברה של 2,000 ₪.
לכן עבור רמקולים שעלותם פי 10, אם תשקיע בהגברה כמו הדוגמא הנ"ל, הסיכוי להפיק מהם יותר, גבוהה פי כמה.
לגופו של עניין, יש גבול עליון למיצוי המקסימאלי של יכולות המדפיים של svs, טובים ככל שיהיו, הם בסופו של דבר יהיו צוואר הבקבוק בסט אפ כזה עם הגברה חיצונית ופרוססורי על כמו לינגדורף וטרינוב.
זה בכלל לא מצב דומה לסטאפ של רן מויאל שהוזכר כאן לדוגמא.
שם הרמקולים והסאב לעולם לא יהיו צוואר הבקבוק.
ודרך אגב... מאוד מאוד אהבתי את הסאונד מהסטאפ של רן (באותו חלל) גם כשההגברה והפרוססינג בוצעו ע"י רסיבר 3060 של יאמהה...
לצורך הדוגמא, גם אם תשדך לרמקולים בעלות של 1,000 ₪, הגברה ב 20,000 ₪... יש גבול, אם בכלל, לשיפור שתקבל בהשוואה להגברה של 2,000 ₪.
לכן עבור רמקולים שעלותם פי 10, אם תשקיע בהגברה כמו הדוגמא הנ"ל, הסיכוי להפיק מהם יותר, גבוהה פי כמה.
לגופו של עניין, יש גבול עליון למיצוי המקסימאלי של יכולות המדפיים של svs, טובים ככל שיהיו, הם בסופו של דבר יהיו צוואר הבקבוק בסט אפ כזה עם הגברה חיצונית ופרוססורי על כמו לינגדורף וטרינוב.
זה בכלל לא מצב דומה לסטאפ של רן מויאל שהוזכר כאן לדוגמא.
שם הרמקולים והסאב לעולם לא יהיו צוואר הבקבוק.
ודרך אגב... מאוד מאוד אהבתי את הסאונד מהסטאפ של רן (באותו חלל) גם כשההגברה והפרוססינג בוצעו ע"י רסיבר 3060 של יאמהה...
לא מבין איפה אתה או חברי הוואטסאפ שלך רואים יהירות26/09/2021 17:47LiorShap כתב:
קצת גבוה בסולם היהירות.
אאמן לי, לא אני אמרתי.....
אני ההפך הגמור מזה אבל כנראה שאתם מכירים אותי טוב יותר.
גם כשנותנים המלצה למישהו זה לא טוב...נו שוין.
....
באווירת חגים, אני רוצה לאחל חג שמח.
אם כוונתך היתה נקיה ואני מאמין שכן,
אז לוקח את דבריי בחזרה.
"מצופה מהצד ",
מה שהורגש זה הדברים שלך על חברת svs.
שלדעתי, כמובן רבים כמוני ולא רק בארץ,
בנו חדרי קולנוע מדהימים עם חברה זו.
גם כשמדובר ברמקולים שלהם ובוודאי הסאבים.
אם אין משהו חשוב ומועיל לכתוב אין צורך
ב "מעדיף לא להגיב".
אף אחד פה לא טיפש.
אם כוונתך היתה נקיה ואני מאמין שכן,
אז לוקח את דבריי בחזרה.
"מצופה מהצד ",
מה שהורגש זה הדברים שלך על חברת svs.
שלדעתי, כמובן רבים כמוני ולא רק בארץ,
בנו חדרי קולנוע מדהימים עם חברה זו.
גם כשמדובר ברמקולים שלהם ובוודאי הסאבים.
אם אין משהו חשוב ומועיל לכתוב אין צורך
ב "מעדיף לא להגיב".
אף אחד פה לא טיפש.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

התכנסנו בצהריים היום לתחילת הכיול המיוחל אחרי שאתמול בלילה הכנתי את כל התשתית מבחינת הכבילה + הגדרות בימהה.
הווה אומר:
פרה אאוט של הקדמיים בימהה >>> כניסה בטרינוב
מהטרינוב >>> כבל למגבר אימוטיבה
מהטרינוב >>> כבל לסאב
חשמל + כבל רשת כבר היו מחוברים. שאלה ששאלו אותי בפרטי - אין Wifi ככל שחיפשתי אלא רק חיבור רשת.
בימהה, שכפלתי לזיכרון נוסף את ההגדרות הנוכחיות, שיניתי את הרמקולים הקדמיים לגדולים וביטלתי את הגדרת הסאב (כך שאין סאב בסטאפ).
חיברתי גם היום את 4 הכבלים של המיקרופון לכניסות בגב המכשיר.
הותקנה חצובה, פילוס למיקרופון ומיקום כמובן בגובה האוזניים.
הגעתי לרמת דיוק (או יותר נכון סטייה של 1 ס"מ): רמקול ימין במרחק 3.21 מטר ושמאל 3.20 מטר.
עשיתי בסופו של דבר 3 כיולים:
1. להבין איך התהליך עובד וגם צילמתי שיהיה מה להעלות כאן מבחינת התהליך. אחר כך נזכרתי שהמדיח עבד (מזגן כיביתי מראש) והילדים לא בדיוק היו בשקט בתהליך.
2. כיילתי שוב להתלהבות כי הצלחתי להוציא סאונד, רק ששכחתי להגדיר כיול של 2.1 ואז הכיול בוצע לפי 2.0
3. כיול סופי של נקודה אחת, מזגן מכובה, מדיח כנ"ל, שקט בבית ואותו שמרתי גם במקום 2 הכיולים הקודמים.
פירוט התהליך הנדרש יופיע בכל תמונה בשביל שיהיה יותר ברור.
הווה אומר:
פרה אאוט של הקדמיים בימהה >>> כניסה בטרינוב
מהטרינוב >>> כבל למגבר אימוטיבה
מהטרינוב >>> כבל לסאב
חשמל + כבל רשת כבר היו מחוברים. שאלה ששאלו אותי בפרטי - אין Wifi ככל שחיפשתי אלא רק חיבור רשת.
בימהה, שכפלתי לזיכרון נוסף את ההגדרות הנוכחיות, שיניתי את הרמקולים הקדמיים לגדולים וביטלתי את הגדרת הסאב (כך שאין סאב בסטאפ).
חיברתי גם היום את 4 הכבלים של המיקרופון לכניסות בגב המכשיר.
הותקנה חצובה, פילוס למיקרופון ומיקום כמובן בגובה האוזניים.
הגעתי לרמת דיוק (או יותר נכון סטייה של 1 ס"מ): רמקול ימין במרחק 3.21 מטר ושמאל 3.20 מטר.
עשיתי בסופו של דבר 3 כיולים:
1. להבין איך התהליך עובד וגם צילמתי שיהיה מה להעלות כאן מבחינת התהליך. אחר כך נזכרתי שהמדיח עבד (מזגן כיביתי מראש) והילדים לא בדיוק היו בשקט בתהליך.
2. כיילתי שוב להתלהבות כי הצלחתי להוציא סאונד, רק ששכחתי להגדיר כיול של 2.1 ואז הכיול בוצע לפי 2.0
3. כיול סופי של נקודה אחת, מזגן מכובה, מדיח כנ"ל, שקט בבית ואותו שמרתי גם במקום 2 הכיולים הקודמים.
פירוט התהליך הנדרש יופיע בכל תמונה בשביל שיהיה יותר ברור.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/09/2021 22:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בהמשך התהליך
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/09/2021 23:07, נערך 3 פעמים בסך הכל.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

המשך
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/09/2021 23:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כל תהליך הכיול הוא ממש מהר מבחינת הסאונד שבוקע מהרמקולים.
החישוב עצמו לאחר מכן לוקח כמה דקות בודדות, להערכתי משהו כמו 2-3 דקות.
החישוב עצמו לאחר מכן לוקח כמה דקות בודדות, להערכתי משהו כמו 2-3 דקות.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/09/2021 23:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ולסיום...
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/09/2021 23:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בסוף התהליך כמובן ניסינו להתכנס למבחן ההאזנה אבל אז כאמור עשינו את כיולים 2 + 3 לעיל.
ואז שניסיתי לשמוע, מסתבר שהדיפולט של הווליום בכניסות הוא על מינוס 70, לכן לא שמעתי כלום או שכפתור ה-MUTE היה לחוץ.
מצאנו את הפתרון הנ"ף הגדרתי דיפולט שבו הדלקה של הטרינוב תמיד תהיה על הכניסה הייעודית עם ווליום 0 דציבל.
כל כך התלהבתי מזה שהצלחתי לבד להגיע למצב שבו באמצעות הוויזארד (המאוד פשוט כפי שמפורט בתמונות), הגעתי לסאונד שבוקע מהרמקולים והעסק עובד.
למעשה היעד הראשון הוצג בהצלחה רבה מבחינתי.
אבהיר גם שאני בקצה של הקצה ובקושי מגרד את פני השטח מבחינת היכולות כי עדיין אני לא שוחה בים התפריטים שיש.
ועד שאני מוצא משהו שחיפשתי (גרפים, גרפים, גרפים), לא זוכר בדיוק איך הגעתי.
הזמן מתקצר והאורחים כבר צריכים להגיע ואני אפילו לא אחרי מקלחת.
הזרמתי קצת ספוטיפיי + סשן קצר מסרט הרפרנס שלי (שחקן מספר אחד) בווליום יחסית גבוה ממה שאני שומע בדרך כלל.
הילדים איתי בספה ועפים מהשאגות של הקוף במרדף ומנהמות הדינוזאור.
אבל, משהו חסר לי טיפה בבאס. הסאב לא דופק ונותן עבודה כמו שאני רגיל. כאילו חסר כמה דציבלים כלפי מעלה בווליום של הערוץ.
בכל מקרה לא התעכבתי על זה יותר מדיי כי זה נתון לאחד מחמשת מצבי הדיפולט שהמערכת הגדירה.
אני ממשיך לחפש את הגרפים ואת שאר תוצאות המדידה והרי הם לפניכם.
תת היעד שהצבתי לעצמי בהמשך אכן הושג גם. סוף סוף הצלחתי לאושש ולהוכיח לעצמי מספרית וגרפית את מה שהאוזניים שלי שמעו בחלל.
לא הצלחתי בזמנו לעשות את זה עם REW אבל קיבלתי גרף מדידה שכמובן אני אתעכב על "הלפני" כי באחרי העקומה שטוחה להפליא.
החלל שלי כנראה כזה שהוא לא מאתגר מדיי.
מזכיר נקודות חוזקה שתמיד עלו: התחום התחתון + סראונד. חולשה: סנטר.
הרמקולים הקדמיים שלי (SVS ULTRA), מדפיים יורדים בכיף רב בתוצאות המדידה מתחת!! ל-40 הרץ מרשימים (ירוק - שמאל, כחול - ימין).
כמעט ואין דיפים / בורות בעייתים מדיי בתחום התחתון של הסאב (אדום) והכל מתכנס לתוך הטווח של פלוס מינוס 3 דציבל.
אם ממש מתאמצים למצוא אז יש טווח של בין 70-80 הרץ שהוא בבור בדיוק על המינוס 3 בגרף.
עקומה ישרה למדי בין 20-35, פיק בין 40-50 וכן איפשהו ב-150.
קיצור, ממש מרוצה מתוצאות המדידה של החלל שלי.
מזלי שלא עשיתי אתמול בלילה את הכיול כי אם הייתי מגיע לעוצמה של 75 דציבל כנראה הייתי מקבל איזה משהו לראש, חחח...
אגב, נסענו להתארח אתמול אצל חברים אז בדרך סיפרתי לאישתי קצת על מה זה טרינוב וכל מיני בלה בלה בלה, אז היא אמרה לי:
בוא נעבר דירה, תעשה לי חדר ארונות ותעשה לך חדר קולנוע עם כל הרמקולים והשטויות שאתה רוצה.
חתיכת דיסונאנס יש לי כאן עכשיו.
יאללה, אני ממשיך לנסות ללמוד את החומר וחוזר עם תובנות בהמשך לגבי חווית הסאונד.
שיהיה חג סוכות שמח.
ואז שניסיתי לשמוע, מסתבר שהדיפולט של הווליום בכניסות הוא על מינוס 70, לכן לא שמעתי כלום או שכפתור ה-MUTE היה לחוץ.
מצאנו את הפתרון הנ"ף הגדרתי דיפולט שבו הדלקה של הטרינוב תמיד תהיה על הכניסה הייעודית עם ווליום 0 דציבל.
כל כך התלהבתי מזה שהצלחתי לבד להגיע למצב שבו באמצעות הוויזארד (המאוד פשוט כפי שמפורט בתמונות), הגעתי לסאונד שבוקע מהרמקולים והעסק עובד.
למעשה היעד הראשון הוצג בהצלחה רבה מבחינתי.
אבהיר גם שאני בקצה של הקצה ובקושי מגרד את פני השטח מבחינת היכולות כי עדיין אני לא שוחה בים התפריטים שיש.
ועד שאני מוצא משהו שחיפשתי (גרפים, גרפים, גרפים), לא זוכר בדיוק איך הגעתי.
הזמן מתקצר והאורחים כבר צריכים להגיע ואני אפילו לא אחרי מקלחת.
הזרמתי קצת ספוטיפיי + סשן קצר מסרט הרפרנס שלי (שחקן מספר אחד) בווליום יחסית גבוה ממה שאני שומע בדרך כלל.
הילדים איתי בספה ועפים מהשאגות של הקוף במרדף ומנהמות הדינוזאור.
אבל, משהו חסר לי טיפה בבאס. הסאב לא דופק ונותן עבודה כמו שאני רגיל. כאילו חסר כמה דציבלים כלפי מעלה בווליום של הערוץ.
בכל מקרה לא התעכבתי על זה יותר מדיי כי זה נתון לאחד מחמשת מצבי הדיפולט שהמערכת הגדירה.
אני ממשיך לחפש את הגרפים ואת שאר תוצאות המדידה והרי הם לפניכם.
תת היעד שהצבתי לעצמי בהמשך אכן הושג גם. סוף סוף הצלחתי לאושש ולהוכיח לעצמי מספרית וגרפית את מה שהאוזניים שלי שמעו בחלל.
לא הצלחתי בזמנו לעשות את זה עם REW אבל קיבלתי גרף מדידה שכמובן אני אתעכב על "הלפני" כי באחרי העקומה שטוחה להפליא.
החלל שלי כנראה כזה שהוא לא מאתגר מדיי.
מזכיר נקודות חוזקה שתמיד עלו: התחום התחתון + סראונד. חולשה: סנטר.
הרמקולים הקדמיים שלי (SVS ULTRA), מדפיים יורדים בכיף רב בתוצאות המדידה מתחת!! ל-40 הרץ מרשימים (ירוק - שמאל, כחול - ימין).
כמעט ואין דיפים / בורות בעייתים מדיי בתחום התחתון של הסאב (אדום) והכל מתכנס לתוך הטווח של פלוס מינוס 3 דציבל.
אם ממש מתאמצים למצוא אז יש טווח של בין 70-80 הרץ שהוא בבור בדיוק על המינוס 3 בגרף.
עקומה ישרה למדי בין 20-35, פיק בין 40-50 וכן איפשהו ב-150.
קיצור, ממש מרוצה מתוצאות המדידה של החלל שלי.
מזלי שלא עשיתי אתמול בלילה את הכיול כי אם הייתי מגיע לעוצמה של 75 דציבל כנראה הייתי מקבל איזה משהו לראש, חחח...
אגב, נסענו להתארח אתמול אצל חברים אז בדרך סיפרתי לאישתי קצת על מה זה טרינוב וכל מיני בלה בלה בלה, אז היא אמרה לי:
בוא נעבר דירה, תעשה לי חדר ארונות ותעשה לך חדר קולנוע עם כל הרמקולים והשטויות שאתה רוצה.
חתיכת דיסונאנס יש לי כאן עכשיו.
יאללה, אני ממשיך לנסות ללמוד את החומר וחוזר עם תובנות בהמשך לגבי חווית הסאונד.
שיהיה חג סוכות שמח.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
יופי של התנסות .
הנסיון שלי (לא עם טרינוב) מלמד שגרף ישר לא תמיד צריך להיות המטרה לשאוף אליה כי בתחום התחתון לאוזני הוא מסרס את האימפקט ולכן אצלי טענתי גרפי מטרה לתחום התחתון של הרמן +6/+8/+10 DB ומשנה בהתאם לתוכן המנוגן.
בנוסף בדקתי באינטרנט מה הם טווחי התדרים של קולות אנושיים (זכר/נקבה) ויצרתי הגבר קל לטווחים אלו בעזרת EQ לסנטר, התוצאה מאוד מרשימה מבחינת תפקוד הסנטר אולי זה מה שאתה צריך לנסות אצלך כדי לשפר את ביצועי הסנטר.
הנסיון שלי (לא עם טרינוב) מלמד שגרף ישר לא תמיד צריך להיות המטרה לשאוף אליה כי בתחום התחתון לאוזני הוא מסרס את האימפקט ולכן אצלי טענתי גרפי מטרה לתחום התחתון של הרמן +6/+8/+10 DB ומשנה בהתאם לתוכן המנוגן.
בנוסף בדקתי באינטרנט מה הם טווחי התדרים של קולות אנושיים (זכר/נקבה) ויצרתי הגבר קל לטווחים אלו בעזרת EQ לסנטר, התוצאה מאוד מרשימה מבחינת תפקוד הסנטר אולי זה מה שאתה צריך לנסות אצלך כדי לשפר את ביצועי הסנטר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום