רכישת רסיבר חדש, תקציב כ 5K - נרכש Denon AVRX4300H

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

MarioMan כתב:אין ספק של-520 יש אי אילו יתרונות מסוימים כגון מערכת ה-ARC אבל אני מסכים עם הטענה שזה מוצר דיי בעייתי feature-wise
...
·אכן יונתן, יחד עם זאת אני מכיר לא מעט חובבי התחום שמראש לא יכניסו מעבר למצב הקיים (5.1)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

נכון אבל זה מעלה שאלה מאוד חשובה והיא נושא המחיר - ה-520 מציע פחות יכולות מהתחרות ולא במעט, על אחת כמה וכמה כשמכניסים גם את המחיר לנושא.

ואז נשאלת השאלה האם התכונות שהוא כן כולל מבוצעות באיכות יותר גבוהה מהאלטרנטיבות עד כדי כך שהמחיר מוצדק? לא בטוח - אולי ואולי לא.

מה שכן בטוח זה שלדבר הזה יש אימפקט ישיר על ה-resale value (אני מניח שדווקא אתה מכל המשתתפים בדיון תזדהה עם הנושא הכי הרבה) של המוצר כי הרי מה זה אומר? זה אומר:

1. קהל היעד שיקנה את המוצר הזה משומש במחיר שלא מהווה פשיטת רגל עבור המוכר יהיה מאוד מצומצם (כי המכשיר לא פונה לכאלו שמחפשים ATMOS לדוגמא).

2. במידה ומכוונים את המכירה לכלל השוק אז מחיר המכירה יהיה נמוך למדי ביחס למחיר הרכישה (הרבה מעבר לירידת הערך היחסית שתתקבל ממוצר מתחרה).

אז במצב הכי טוב או שאתה מקבל כאב ראש וסחבת עד שאתה מצליח למכור או שאתה מפסיד לא מעט כסף - וזה המצב האופטימלי.

בפועל, מאוד יכול להיות מצב בו מלכתחילה מחפשים רוכש מהקהל שהוצג באופציה 1 ולאחר לא מעט זמן ואנרגיות מגלים שאין כזה, ואז הולכים על הקהל באופציה 2 ככה שגם נוצר כאן הפסד של זמן ואנרגיה וגם כסף אחרי הכל.

לא מזהיר.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

שלום לכולם (f)

לאור בקשת המנהלים השרשור מתפצל

בשרשור הזה ימשיכו דיונים השייכים ל- Huber (ערן)

מי שמעוניין להמשיך את הדיונים על anthem

יש שרשור חדש הנה הקישור

www.hometheater.co.il/vp2647726#2647726

המשך יום נעים לכולם...
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מסכים בהחלט שבעת המכירה/שדרוג - יהיה מאוד קשה למוכר מוצר ספציפי שכזה - במחיר שהוא לא הפסד (באופן יחסי).

יחד עם זאת יש קהל שכבר יודע מה הוא רוצה (נניח לא מעבר ל 5.1 ערוצי שמע ) ולאן הוא ממשיך (לא מעבר לסטנדרט) - אך קהל זה בפוטנציאל שלו באמת להשאר כך גם בעתיד הוא מצומצם יחסית.

העלת נקודות נכונות.

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567

שליחה

...
·
הרשימה הזאת.... תמוהה... בלשון המעטה.
יש שם לא מעט סרטים/סדרות שהקשר בינם ובין אטמוס הוא מקרי בהחלט, כאלה שיצאו שנים לפני שהפורמט הזה אפילו היה בתכנון, וגם אם אני מסתכל על עמוד המוצר שלהם באמזון - אין שם שום אזכור לאטמוס.

מעבר לזה, ובלי לגלוש יותר מדיי לתחומים אפורים, אני לא מכיר הרבה אנשים שקונים בלו-ריי (דיסקים) של סרטים.. הרוב המוחלט של הציבור בארץ ובעולם כולו משתמש בשנת 2017 בהורדות דגיטליות (חוקיות או פחות). בהפצות פירטיות כמעט בלתי אפשרי להשיג כותרים בפורמט אטמוס, וגם בהפצות מסודרות (נטפליקס וכו') כמות התכנים שכוללים תמיכה באטמוס היא מזערית עד כדי זניחה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

Enc0der כתב:
...
...
·
בהפצות פירטיות כמעט בלתי אפשרי להשיג כותרים בפורמט אטמוס, וגם בהפצות מסודרות (נטפליקס וכו') כמות התכנים שכוללים תמיכה באטמוס היא מזערית עד כדי זניחה.
...
·

לא הייתי קורה לזה זניח:

https://rarbg.to/torrents.php?search=ATMOS

Enc0der כתב:
...
...
·
הרשימה הזאת.... תמוהה... בלשון המעטה.
יש שם לא מעט סרטים/סדרות שהקשר בינם ובין אטמוס הוא מקרי בהחלט, כאלה שיצאו שנים לפני שהפורמט הזה אפילו היה בתכנון, וגם אם אני מסתכל על עמוד המוצר שלהם באמזון - אין שם שום אזכור לאטמוס.
...
·

אילו מהרשימות? יש 2-3. ולא הייתי לוקח דף מוצר באמזון כאורים ותומים לגבי מה יש ומה אין במוצר, בשביל זה רצוי להיכנס לאתרים יותר מקצועיים, כגון זה:

http://www.blu-ray.com/

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567

שליחה

לא הייתי קורה לזה זניח:
...
שים לב שהרשימה סתם נראית ארוכה כי כל כותר חוזר איזה 10 פעמים בגירסאות שונות...
בנוסף לזה יש ברשימה הרבה דברים שהם בכלל לא סרטים, אלא מוזיקה או סרטוני הדגמה.

אז כן... אם תספור ברשימה הזאת את כמות הכותרים נטו שמופצים באטמוס - אתה תראה שהיא לא גדולה בכלל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

תודה Enc0der על התשובה המפורטת .
חסכת לי זמן מקלדת :D

הרשימה הזו מעליבה הובר.
80% ממה שכתוב שם האטמוס שלך לא באמת ינגן ואתה תקום עם האוזן לבדוק מה קורה שם.. ולא יקרה הרבה..
בקיצור, העסק עדיין מבשיל. מקווה שבעתיד הקרוב יהיה כדאי לשנות את הסטאפ שלי לפרויקט כזה.. לפחות מבחינתי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

LiorShap כתב: 80% ממה שכתוב שם האטמוס שלך לא באמת ינגן ואתה תקום עם האוזן לבדוק מה קורה שם.. ולא יקרה הרבה..
...
·

למה? מה הכוונה "לא באמת ינגן"?

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

itay123 כתב:.*

CUTNPASTE

כתבת:

...
·

הנושא הזה כבר דוסקס המון פעמים כולל בשרשור הנוכחי ובאחר. אין שום הוכחה חותכת שקיימים הבדלים בין רסיברים שונים, לפחות שניתן להבחין בהם בשמיעה. על הנייר, ההגברה בדנון 130 ואנטם 520 זהה ואף נשמעת טובה יותר על הנייר לטובת הדנון מבחינת אחוז עיוותים. מבחינת פיצ'רים כאן אין מקום לויכוח. הדנון\ימהה\פיוניר\אונקיו לוקחים בגדול כל רסיבר בוטיק כמו אנטם או אקרם. מבחינת מערכת הכיול, נכון ה ARC הרבה יותר איכותית מהאודיסי שיש דנון ואני אף כמה עמודים מעלה רשמתי על ההבדלים הטכניים ביניהם (קצב דגימה 96 לעומת 48 וכו'). אבל גם כאן הרוב (המבין ו\או המנוסה) יודע שכיול אוטומטי זה לא מדע מדוייק ומה שמתקבל בחדר אחד שונה מחדר אחר. בטוח שיש מקומות ש ARC ייספק כיול טוב יותר מאודיסי, אבל גם ההיפך אפשרי. אבל תכלס, MRX520 זה רסיבר עם 5.2 ערוצי פרוססינג ו 5 ערוצי הגברה ועוד לא אחידים בהגברה (3 קדמיים CLASS AB וסראונד CLASS D במחצית ההספק). הרסיבר לא מציע תמיכה בשום פורמט מבוסס אובייקטים או DTS NEUARL X כי הוא מוגבר ל 5.1 ערוצים. והוא מתומחר ב 7000 שח? תחת איזו הצדקה?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי

שליחה

@CUTNPASTE
·
האודסי אצלי נותן לי תוצאה משמעותית יותר טובה מARC
כיף חיים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

CUTNPASTE כתב:
...
...
·

אבל תכלס, MRX520 זה רסיבר עם 5.2 ערוצי פרוססינג ו 5 ערוצי הגברה ועוד לא אחידים בהגברה (3 קדמיים CLASS AB וסראונד CLASS D במחצית ההספק).
...
·טענת לדעתי את הנתון הלא נכון הזה גם בשרשור אחר...:wink:

On the receiver front, the three new MRX receiver models differ in their feature set and on-board amplification channels. Anthem sticks to the key channels being Class AB but once you add immersive audio channels, you also get a mix with Class D amplification. For example, with the MRX 520 (80 wpc), 720 (100 wpc), and 1120 (120 wpc), the first five channels (three fronts and two surrounds) are Class AB. The first five channels deliver their rated output. The remaining channels (back and height) on the MRX 720 and 1120 are Class D and are rated at 50W into 8 Ohms and 100W into 4 Ohms. The aforementioned power ratings are with two channels driven.

http://www.audioholics.com/av-receiver- ... -processor

מתחיל כבר לעייף.:?

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

@itay123
·

אל תתעייף, אנחנו רק ב 16 עמודים...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה לגבי זה? האם ההבדל היחיד בינו לבין הדנון 4300 הוא רק התמיכה ב 5.1.4? או שיש לדנון (או אולי לזה) יתרונות אחרים?

https://www.amazon.fr/gp/product/B01K1H ... NB96&psc=1

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

לדעתי כמו שכבר רשמו בשירשור הדגם המקביל של ימאהה ל-4300H זה ה-2060 ולא 1060

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

גיא, השרשור הזה כ"כ התברבר שאיבדתי את הידיים והרגליים :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

כן, כבר חשבתי שיפצלו מפה את כל הויכוחים על האנטם...

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

guyezra כתב:כן, כבר חשבתי שיפצלו מפה את כל הויכוחים על האנטם...
...
·האמן לי שעשיתי את המאמץ הזה עבור ערן....
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

כנראה המנהלים עסוקים מדי לזה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...
·האמן לי שעשיתי את המאמץ הזה עבור ערן....
...
·

(Y)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”