לה ליגה - הליגה הספרדית

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

בוודאי.
אלעד

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

לא הבנתי השאלה רצינית? :D

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

רציני לגמרי :)
יש שם קלף אחד שנקרא, מחליף ידיים או בשמו הנוסף הקלף המשוגע. משהו יודע מה קורה כאשר אתה מניח את הקלף הזה על השולחן?

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

מחליף ידיים (הקלף המשוגע)
כל שחקן מעביר את קלפיו לשחקן היושב לידו, לפי הכיוון שקובע מי שהניח את הקלף. קלף זה בצבע אפור(חסר צבע)ולכן ניתן לשים אותו בכל רגע (למעט בזמן ש- 2+ פעיל).
עקב חוסר האהדה, בוטל הקלף והחל משנת 2011 הוא אינו נמכר יותר כחלק מחבילות.
...
עכשיו כשקיבלת תשובה - מה הקשר ללה ליגה?
ערן

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

אריה רוצה שבסוף העונה בארסה וריאל יחליפו ביניהן את הנקודות כדי שריאל תיהיה אלופה.
אלעד

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

יפה מאוד ערן,
הקשר הוא אנלוגיה שאני עושה בין הקלף המשוגע הזה לבין ליאונל מסי.
ב TAKI כל החוקים של כל קלף הם די הגיונים. המשחק אומנם מבוסס בחלקו גם על מזל, אבל עדיין, אם יש לך קלפים (שחקנים) טובים ויש לך אסטרטגיה טובה (מאמן) ואתה משחק נכון את המשחק, בדר"כ אתה תנצח.......למעט הקלף המשוגע הזה (שלא סתאם אנשים לא אהבו אותו). הקלף הזה כמעט תמיד מגיע משום מקום, בלי קשר למשחק עד אותה נקודה ובאותו הרגע שהוא יורד לשולחן, הוא טורף לגמרי את כל מה שבנית עם כל האסטרטגיה שלך. כל היתרון שלך הולך לאיבוד בהנף קלף של היריב שלך

ליאונל מסי, מרגיש לי בדיוק אותו הדבר. זה לא משנה כמה טוב אתה משחק, זה לא משנה כמה טוב אתה שולט במשחק, זה לא משנה כמה טובים "הקלפים" והאסטרטגיה שלך. ברגע "שהקלף המשוגע" הגמדי בעל הרגל הקצרה עושה את המהלך שלו משום מקום...זה הורס אותך. שובר אותך לגמרי....זה כל כך מתסכל עד שבא לך לומר "ראאבאק, זה לא חוקי". השער הראשון של סאנצ'ס "מסתאם" עוד בישול, שלא קשור למהלך המשחק, שלא ניתן לעצירה, שנעשה שוב ע"י, הקלף המשוגע, מסי, פשוט מפרק אותך ומפרק את הקבוצה שמשחקת מולך. זה מוציא לך את כל החשק מהמשחק...השחקן הזה פשוט לא חוקי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אני ביום מתסכל מאוד, ובהמשך לאנלוגיה שלי מההודעה הקודמת אני אתן דוגמא לעוד שחקן שהיה ידוע בכך, שלא משנה מה קורה על המגרש, וכמה טובה הקבוצה שמולו הוא היה מגיע משום מקום, באופן לא חוקי (תרתי משמע) ולא פייר והיה שובר את הכלים ומשאיר אותך עם הפה פעור ועם העיניים דומעות.

השנה היא 1990 ואנחנו במעמד שמינית גמר המונדיאל בקלסיקו שאולי נחשב לגדול שיש בין נבחרות. אני כמובן מדבר על המפגש בין נבחרת ברזיל לבין נבחרת ארגנטינה. אני נשבע לכם שבאותו המשחק, ארגנטינה לא עברה את חצי המגרש שלה. ברזיל ישבה על השער של ארגנטינה כמעט 90 דקות....ואז משום מקום בסיום המשחק, באמת משום מקום, נזרק הקלף המשוגע למגרש וזהו...הכל נגמר..4 שנים של המתנה נגמרו להם בלי קשר להגיון :cry:

הנה המהלך הלא יאמן ההוא (שגם ממנו לקח לי להתאושש בדיוק 4 שנים!)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 11/12/2011 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

:lol: :lol:
יש רק הבדל אחד מהותי, הקלף המשוגע, כמו שציינת, נוחת משום מקום ולא ברור מי יהנה ממנו ומי יאכל אותה.
קלף המסי, גדל בברצלונה, ותמיד ברור שהוא יופיע, ויעבוד רק לטובת ברסה.
בניגוד לטאקי, מסי לא הורס את המשחק עצמו. הוא רק הורס ליריבה של ברסה את הסיכויים לנצח.
זה מה ששחקני כדורגל מנסים לעשות ולו יש את היכולת.
זה כמובן לא ממש איך שאתה מתאר את זה, כי נבחרת ארגנטינה לא נהנתה מכך. לא מספיק קלף מסי, צריך גם לדעת איך משחקים אותו.

אגב טאקי, כשילדי קיבלו לראשונה את המשחק הזה שעל פי שמו לא היה לי מושג מה זה, התפלאתי לגלות שהוא בעצם חיקוי ברור למשחק "מקאו" ששיחקנו בילדותי (לפנס"א - לפני ספירת אריה) עם חפיסת קלפים סטנדרטיים.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 11/12/2011 22:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה, משה,
תאמין לי שמסי הזה הורס לי את משחק הכדורגל כבר 3-4 שנים :(

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

בתור משקיף מהצד, אני יכול להעיד שהוא תורם למשחק המון.
משה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

כאחד שלא אוהב כדורגל ושמעט מאוד רואה כדורגל, מסי גורם לי להנות מהמשחק. הוא מכניס פילפל הוא מבצע דברים שרק בחלומות אפשר היה לראות כאלו מהלכים. וכשהוא משחק בצורת המשחק של ברצלונה הוא משתלב ממש נהדר והתרומה שלו מתעצמת.

הוא מבחינתי המייקל ג'ורדן של הכדורגל ורק בזכותו שווה לראות משחק.

הוא ממש לא הקלף המשוגע של הטאקי הוא הקלף המנצח (ג'וקר ברמי) שהשחקן שמקבל אותו יודע שיש לו יד מנצחת או לפחות יתרון די גדול.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אריה, חתיכת נוסטלגיה הבאת פה, מארדונה מבשל לקאניג'ה, וואוו, איזה שמות...

זה לא להאמין, אבל יש מהלכים של מארדונה שמשוחזרים כמעט אחד לאחד ע"י מסי, הנה הדוגמה הכי מפורסמת:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

osherov כתב:משה, משה,
תאמין לי שמסי הזה הורס לי את משחק הכדורגל כבר 3-4 שנים :(
...
אם הוא היה בריאל הוא היה בונה לך את המשחק 3-4 שנים.... משמע אתה צריך לאהוד את ברצלונה ולהתחיל להינות מהמשחק שוב :P

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

knazi,
ברגע של דיכאון אמרתי שהכל גמור, אבל בהודעה שאחרי זה כתבתי:
יאללה בארסה!!!
ד"א,
אמנם לא התעכבו על זה יותר מדי, אבל לבארסה נפסל שער חוקי.

לא נורא, סתם לקחתי את זה קשה, יש עוד מספיק זמן לתקן.
...

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

אבי, הגול של מסי זה לא מהמשחק שברצלונה ניצחו 2-5 את חטאפה בגביע? וכמה ימים אח"כ קיבלו 0-4 על הראש...

נשאר בינתיים לחכות לגול עם היד במונדיאל.. :wink:
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

ivanhoe888,
בדיוק המשחק הזה...

ד"א,
כבר יש למסי גול ביד, רק שזה לא מהמונדיאל.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

הנה, מצאתי את השער ביד בדרבי מול אספניול

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

יש בו אכן משהו שאין גם לגדולים אחרים (כולל בברצלונה).

גם לרונאלדיניו היתה שליטה שלא תיאמן, והכדור היה "נדבק" לו לרגל, אבל רייקארד לא הצליח לגרום לזה להדבק לכל הקבוצה (למרות אליפות הצמפיונס שלקח), ולהפוך את ברצלונה למה שהיא מאז שהגיע פפ (שבסך הכל שינה די מעט ממה שהשאיר לו רייקארד, אבל הביא למיצוי גדול בהרבה).

בשעתו, גם רומאריו היה "פנומן", ואני לא בטוח שפחות ממסי.
הוא גם הצליח לזכות באליפות העולם (עם ברזיל), מה שלמסי עוד לא נראה באופק (למרות כל השמות - היגואין, מיליטו, טבז, מסצרנו וכו).
אבל הוא עבר כל שנתיים קבוצה (מלבד 3 אליפויות ב 4 עונות ב פ.ס.וו), ולא זכה בגביע האלופות.

אבל יש משהו באופי ה"פחות אינדיבידואליסטי" של מסי, וזה שאתה לא יודע אף פעם אם הוא יגע עד הסוף לבד (כמו גדולים אחרים), או שתוך כדי הפעולה פתאום יש לו אסיסט למישהו אחר.
ערן

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

סיפור רונאלדיניו הוא סיפור עצוב לא רק לאוהדי בארסה.
השחקן הזה היה פנומן, כמו שכתב ערן, שליטה שלא תיאמן בכדור, הוא היה וירטואוז, עשה דברים מדהימים שאי אפשר לחקות אותם.
אבל הנפילה שלו (הרבה בתרומתו של רייקארד) היתה כואבת, כנראה שהיו תככים אישיים בין השניים (שמועות על רומן בין רונאלדיניו וביתו של רייקארד), בשילוב עם חיי הוללות בלתי נגמרים.
הוא מנסה "להשתקם" עכשיו בברזיל עם מטרה לחזור למונדיאל הקרוב (כנראה שגם את ברזיל הוא יעזוב בקרוב לטובת יוון).

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

חבל על רונלדיניו. הוא הביא למשחק את ה"קריצה" המיוחדת, שאתה לא יודע מאיפה זה מגיע...זוכרים את הגול נגד צ'לסי? הגול נגל אנגליה במונדיאל 02'? מעניין למה מילאן לא המשיכו איתו. היה מסקרן לראות אותו משתף פעולה עם רוביניו ואיברהימוביץ'.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

חזור אל “ספורט”