[פוצל] - הערות על התמונות של מערכות חברי הפורום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Re: וזהו להיום
איתי, כתבתitay123 כתב:בוקר טוב לך ולכולם...istarmini כתב:רק עכשיו שמתי לב לגובה שמיקמת את רמקולי הסראונד.itay123 כתב:...
למה כל כך גבוה?
הרי אתה מנסה להצמד לתקן THX אז למה לא למקם קצת מעל האוזניים במצב ישיבה?
או שהתקן מגדיר כזה גובה?...
אמת אני ב-90% מנסה להתאים את המערכת CINEMA שלי לתקן THX....אך לפעמים יש אילוצי מקום, אקוסטיקה שאומרים לי אחרת...
ע"פ תקן THX, הרמקולים הצידיים והאחוריים צריכים להיות לפחות 2 FEET מעל הראש (כ-65 ס"מ מעל)...
אצלי בחלל הם כ-3 FEET מעל (כ-100 ס"מ), מכמה סיבות שאמנה אותם כעת:
1. אני יושב צמוד לקיר האחורי.
2.בכדי להגיע ל-envelop sound נכון ע"פ התקן, מיקום של 1 FEET מעל התקן (כאשר אני יושב צמוד לקיר האחורי ולא מרוחק), אני מקבל ב-95% את אותו האפקט. (אפקטים המתרחשים מאחורי הצופה ומעל הצופה).
3.רמקולי הסראאונד מומלץ שהם יהיו בדיוק באותו הגובה, כמו של ה-BACK, בכדי לקבל סאונד וגון אחיד מסביב.
4.לגבי המרחק הפיזי של רמקולי ה-BACK, עפי התקן כאשר משתמשים ברמקולים סטנדרטים מומלץ להקריב ואף להצמיד את רמקולי ה-BACK אחד לשני, בכדי לקבל פיזור אחיד ומאותו המיקום.
מכיוון שאני משתמש ברמקול B POLAR מומלץ להרחיקם לפחות FEET אחד מהשני..במקרה שלי, בכדי לקבל פיזור אחיד (לא רק באיזור ה-SWEET SPOT) נאלצתי להרחיקם בעוד FEET וחצי בכדי לקבל מעטפת רחבה יותר וגם שהיושבים באנך לרמקולים יוכלו להנות....מה שכן חייבים להגדיר ברסיבר את המרחק הפיזי של ה-BACK.
הרבה חישובים וטסטים הושקעו בכדי לקבל אופטימיזציה בחלל הסראוונד, אבל זה בהחלט משתלם...איזה עומק, נפח ומשקל יש מאחור ומהצד...
אגב כמה טיפים לסרטים שם צריך לקבל אחידות טובה וגוון אחיד ברמקולי ה-BACK וה-SIDE.
ומבחן טוב לבדיקת הסראוונד ב-SETUP של 7.1. וכמובן ב-mode THX (ובתקן SELECT 2/ULTRA 2)
1.הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה...
2.הסרט AVATAR לאחר 33 דקות מתחילת הסרט, יש סצינות של הישרדות של הגיבור מלהקת זאבים (מכוערים), הטיולים של הזאבים מסביב, מאחור, מעל הראש...ואז יוצאים קדימה לקדמת המסך...צריכים להשמע זהים ובאותו הגוון..במיקום הישיבה...
3.הסרט מחול הפיגיונות...הריקוד המפורסם...זריקת האבנים, חייבת להיות זהה בגוון ובטון...אחרת יהיה מיקס ולא יהיה ניתן לזהות את הפירוט, את הנפילות של האבנים...כשהגון הוא תואם, ניתן להנות מגשפ של אבנים בכל צד , ומעל הצופה...וכמובן דו שיח מצויין בין החזית האחורית לקדמית.
אגב אני מכוון את המערכת ע"פ הטריילרים (פרסומות) הקלאסיים של THX של DOLBY ושל DTS...
יש לי דיסק הדגמה עם כל הטריילרים שיצאו אי פעם...(כ-100 טרילרים סה"כ)...
במיוחד עם פרסומת המסוק והרכבת...של דולבי, שם צריך לזהות את הצופר של הרכבת באותו טון וגוון סביבך..
וכמובן פרסומות של THX בכדי לכון את הדינאמיקה של הרמקולים שלא יקרה מצב שדינאמיקה של רמקול א' יעלה או יתעלה על רמקול ב'..צריך להגיע לאיזון טונאלי אחיד...
ויש עוד הרבה כותרים...אבל זו אחלה הצצה לכיוון הסראוונדים בתצורת THX 7.1......
כרגע הסרט 300 הוא היחידי שנמצא אצלי מהשלושה ולכן ניגשתי לבדוק, כי סיקרנת אותי ..הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה......
אצלי יש רסיבר פשוט שמשמש כפרוססור AVR255. אין לו לא THX ובטח שלא ULTRA .
תצורת הרמקולים שלי היא 5.1 אבל כולם טאנוי.
בחנתי את הקטע שכתבת עליו ואני רוצה להגיד לך שההומגניה או איך שלא תקרא לזה, אצלי, בקטע הזה היא מעולה.
לא יודע מה זה אומר אבל אני לא בטוח שעניין התמיכה ב THX ,לסוגיו והכיוונים המאוד מדוקדקים שאתה מבצע(ואני מוריד בפניך את הכובע על כך) הם התשובה להומגניה, שאתה מדבר עליה.
סתם חומר למחשבה
הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה...
כרגע הסרט 300 הוא היחידי שנמצא אצלי מהשלושה ולכן ניגשתי לבדוק, כי סיקרנת אותי .
בחנתי את הקטע שכתבת עליו ואני רוצה להגיד לך שההומגניה או איך שלא תקרא לזה, אצלי, בקטע הזה היא מעולה.
לא יודע מה זה אומר אבל אני לא בטוח שעניין התמיכה ב THX ,לסוגיו והכיוונים המאוד מדוקדקים שאתה מבצע(ואני מוריד בפניך את הכובע על כך) הם התשובה להומגניה, שאתה מדבר עליה.
סתם חומר למחשבה...
istarmini, זה ששומעים את פתיחת הדלתות וזה נשמע מופרד, אני מאמין לך...
אך יש את הדו-שיח מהמרכז של הדחיפה של הידיים ועד לפתיחת הדלת...רק בכיוון group delay ו-standing wave...אחיד..הפתיחה נשמעת טבעית וסראוונד מתחיל מקדימה עובר לאחור נמשך לצד ימין שעובר מאחורי א' לאחורי ב' ואז צד שמאל...באותו גוון של צליל, אותו השהייה ממקום הישיבה, אותו משקל, אותו נפח כאילו כיחידת סאונד אחת, ועדיין ישנה הפרדה טוטלית בין הערוצים...
שוב קשה להסביר או להמחיש...אבל מה שבטוח שלא שמעתי כך בשום רסיבר או SETUP איכותי...והסאונד שמתקבל מזכיר לי את הגודל והרושם כפי זכור בבית הקולנוע כשראטיתי לראשונה את הסרט ברב-חן תל אביב..
הסאונד מאוד סוחף ומצליח לרגש..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
טוב נו קשה לי להגדיר את כל ההגדרות שלך פה.itay123 כתב:הסרט 300 - כ-10 דקות מההתחלה לאחר שליאוניידוס מאמן בחרב את בנו ויוצא לפגוש את השליח הפרסי, יש סצינה בה נשמעת פתיחת דלת, הפתחיחה נשמעת קודם כל מצד ימין בצד עוברת ל-BACK מרמקול לרמקול ואז נגמרת בצד שמאל....בסצינה זו ההומגניה חייבת להיות זהה...
כרגע הסרט 300 הוא היחידי שנמצא אצלי מהשלושה ולכן ניגשתי לבדוק, כי סיקרנת אותי .
סתם חומר למחשבה...
istarmini, זה ששומעים את פתיחת הדלתות וזה נשמע מופרד, אני מאמין לך...
אך יש את הדו-שיח מהמרכז של הדחיפה של הידיים ועד לפתיחת הדלת...רק בכיוון group delay ו-standing wave...אחיד..הפתיחה נשמעת טבעית וסראוונד מתחיל מקדימה עובר לאחור נמשך לצד ימין שעובר מאחורי א' לאחורי ב' ואז צד שמאל...באותו גוון של צליל, אותו השהייה ממקום הישיבה, אותו משקל, אותו נפח כאילו כיחידת סאונד אחת, ועדיין ישנה הפרדה טוטלית בין הערוצים...
שוב קשה להסביר או להמחיש...אבל מה שבטוח שלא שמעתי כך בשום רסיבר או SETUP איכותי...והסאונד שמתקבל מזכיר לי את הגודל והרושם כפי זכור בבית הקולנוע כשראטיתי לראשונה את הסרט ברב-חן תל אביב..
הסאונד מאוד סוחף ומצליח לרגש.....
מבחינתי הכל אצלי מתקיים ,(חוץ מענין המעבר מאחורי א' לאחורי ב' כי אצלי הם פשוט לא שם
לא יודע מה זה " משקל" בסאונד.
נפח אני מקבל והוא שווה מרגע דחיפת הידים ועד לפתיחת הדלתות ואת זה אני דווקא זוקף לעובדה שכל הרמקולים הם של אותה החברה . (חוץ מהסאב כמובן)
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
9000es כתב:הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .
1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
3. תוספת לחיבור זוג רמקולים נוספים בחזית לגובהה . הכוונה 9.1 .
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1
השאלה היא לכל המעוניינים לרכוש את ה 83 שיהיה יקר יותר מ- 82 ...............האם הם מתכוונים לנצל את כל הפונקציות שיש לו ....
לגבי התלת המימד כבר דיברנו.
אם אכן ל-83 יש הגברה איכותית יותר, הרי שזה נתון שאני בהחלט צריך לשקול ברצינות.
אני לא משתמש במגבר נוסף, והמטרה שלי היא להוציא את המכסימום מהרמקולים!
bariko ידידי חסר לך משהו בסאונד...??bariko כתב:9000es כתב:הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .
1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1
השאלה היא לכל המעוניינים לרכוש את ה 83 שיהיה יקר יותר מ- 82 ...............האם הם מתכוונים לנצל את כל הפונקציות שיש לו ....
אני לא משתמש במגבר נוסף, והמטרה שלי היא להוציא את המכסימום מהרמקולים!...
אנשים משרדגים ומחליפים (מחלה ידועה של אודיופילים), בגלל שחסר להם או פירוט, או במה, או צבע, או גוון, או דינמיקה וכו...
האם משהו באמת חסר לך...?
אגב אם חסר לך צבע תחכה לפסח....
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
itay123 כתב:bariko ידידי חסר לך משהו בסאונד...??bariko כתב:9000es כתב:הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .
1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1
אנשים משרדגים ומחליפים (מחלה ידועה של אודיופילים), בגלל שחסר להם או פירוט, או במה, או צבע, או גוון, או דינמיקה וכו...
האם משהו באמת חסר לך...?...
itay123
תראה, אני הולך עכשיו להגיד דבר שאולי אחרים היו מתביישים להודות בו, אבל דוגרי, כשאתם מזכירים את המושגים האלה כגון- במה, פירוט, צבע- אני לא יודע בכלל מה הכוונה
ובכל זאת, אני תמיד שואף לאיכותי יותר....
דני, בוא אני אחדד לך את המונח...danlior כתב:סליחה אבל ממש לא נכון. TRIM זה אך ורק הנמכה של עוצמה. אולי אתה פשוט לא יודע את משמעות המילה האנגלית TRIM. אז בשבילך:itay123 כתב:בשמחה...gro111 כתב:itay123, תודה.
למיטב הבנתי הTRIM הוא חלק מהRC, והוא נועד להשוואת עוצמות, ראה ציטוט מ Audyssey,
the sound pressure level produced by each speaker is adjusted with the trim controls so that they match each other"
לא מבין איך זה משפיע על דינאמיקה של רמקול:? זה סה"כ כיוון SPL.
לא כל כך הבנתי מה הקשר בין תיאום הטונליות של הקידמיים והסנטר לגלים עומדים, מוכן להרחיב?...
ה-TRIM לא רק מכון את ה-"עוצמה" והעוצמה מורכבת מכמה פקטורים שבינהם זה הפתיחות של הרמקול ב-level מסויים וכומבן הדינאמיות שלו (עד כמה הוא נפתח בעצם ביחס לחלל ולאקוסטיקה)...
TRIM זה לא LEVEL...אם תשים לב...כיוון ה-TEST TONE נשמע אחרת לגמרי מכיוון האקוסטי (PINK NOISE)
המדד של כל LEVEL של רמקולים נמדד אחרת ממדד אקוסטי...אילו שני כיוונים פרמטרים שונים..
וכמובן שניהם קשורים יחדיו...
הגלים העומדים, גורמים לסאונד "לזוז"...להיפתח קדימה או אחורה, להשתלב טונאלית עם שאר הרמקולים...וליצור במה אחידה הומוגנית (ללא חורים)...או פערים בתדרים......
trim - to remove by as if by cutting. To cut down, as to required size. trim a budget, trim a piece
of wood
אלוהים יודע מאיפה הבאת את ההסבר למעלה, בטח לא מאף חוברת הסברים על RC....
trim בכל הקשור לאקוסטיקה זה "חיתוך" הדינאמיקה המירבית של אותו ערוץ...כאשר מורידים בחצי דיבי ויותר, בעצם מורידים את הדינאמיות של הרמקול ביחס לאחר...או ביחס לחלל
כאשר עושים חישובים אקוסטיים ומגיעים לפתרון, זה בעיקר פתרון של חיתוך דינאמיות או תדרים מסוימים ביחס לחלל, או מערוץ לערוץ, ביחס למאזין וכד'...
קשה לי להסביר לך באופן שתוכל להבין...
תלמד אקוסטיקה אז אולי תבין...
ויופי של פרוש לקחת, מאוד קשור לעיינינו...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 01/09/2010 16:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם אתה שואף לאיכותי יותר,קח כבר את ה-LX90 או לך על בכלל large, וקח לך איזה פרוססור מטורף של חברות ההאינד הגדולות ביותר...bariko כתב:itay123 כתב:bariko ידידי חסר לך משהו בסאונד...??bariko כתב:9000es כתב:הרסיבר של פיוניר LX-83 הוא איכותי יותר מדגם ה 82 .
1. תמיכה בתלת מימד
2. הגברה איכותית יותר
4. 6 כניסות HDMI
5. יציאת פרה 9.1
האם משהו באמת חסר לך...?...
itay123
תראה, אני הולך עכשיו להגיד דבר שאולי אחרים היו מתביישים להודות בו, אבל דוגרי, כשאתם מזכירים את המושגים האלה כגון- במה, פירוט, צבע- אני לא יודע בכלל מה הכוונה![]()
ובכל זאת, אני תמיד שואף לאיכותי יותר.......
איכותי תמיד יש יותר...ותזכור זאת...השאלה מה בדיוק אתה צריך....
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
itay123
דווקא למדתי קורס של אקוסטיקה. זה היה לפני כעשרים שנה אבל אני עדיין זוכר כמה דברים. עדיין אין לזה קשר לעניננו.
TRIM ב-RC אך ורק מחליש עוצמה, חוץ מזה - NADA.
אתה מוזמן להביא סימוכין לאחרת אך רק מתוך פירוט טכני של חוברת הסברים או חוברת הוראות של RC שמסבירה על הפרמטר הזה ולא מההתנסויות הסוביקטיביות שלך.
ואני כן אביא שוב את אותו הציטוט שהביא gro111
דווקא למדתי קורס של אקוסטיקה. זה היה לפני כעשרים שנה אבל אני עדיין זוכר כמה דברים. עדיין אין לזה קשר לעניננו.
אתה מוזמן להביא סימוכין לאחרת אך רק מתוך פירוט טכני של חוברת הסברים או חוברת הוראות של RC שמסבירה על הפרמטר הזה ולא מההתנסויות הסוביקטיביות שלך.
מאוד אשמח אם תביא ציטוט דומה הסותר את מה שנכתב ע"י Audyssey על מנת שגם הם יוכלו ללמוד ולהחכים ממך על נושא ה-RCthe sound pressure level produced by each speaker is adjusted with the trim controls so that they match each other"...
קשור ועוד איך, אתה כנראה לא יודע ללמוד ממילונים. מילון יכול רק להדגים ולהעביר לך דוגמה לשימוש של התכונה לה אתה מחפש פירוש ושממנה תבין. הוא לעולם לא יוכל לקלוע לשימוש אותו אתה מחפש בדיוק.ויופי של פרוש לקחת, מאוד קשור לעיינינו......
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
דני, אני יודע שאתה אוהב להיכנס לוויכוחים גדולים...danlior כתב:itay123
מאוד אשמח אם תביא ציטוט דומה הסותר את מה שנכתב ע"י Audyssey על מנת שגם הם יוכלו ללמוד ולהחכים ממך על נושא ה-RCthe sound pressure level produced by each speaker is adjusted with the trim controls so that they match each other"...
קשור ועוד איך, אתה כנראה לא יודע ללמוד ממילונים. מילון יכול רק להדגים ולהעביר לך דוגמה לשימוש של התכונה לה אתה מחפש פירוש ושממנה תבין. הוא לעולם לא יוכל לקלוע לשימוש אותו אתה מחפש בדיוק.ויופי של פרוש לקחת, מאוד קשור לעיינינו.........
ולעיינינו...
TRIM נכון כשמו הוא זה "חיתוך" באקוסטיקה, חיתוך של עקומה כזו או אחרת, היא חיתוך של הדינאמיות של אותו רמקול/ערוץ ב-levelים מסויימים...
ב-levelים מסוימים, יש נטייה לרמקולים להגיע לטונים שלא נעימים לאוזן או ל"בלוע" רמקולים אחרים במערכת, בגלל בעיית דינאמיקה ואקוסטיקה...ה-TRIM בא לאזן (בדיוק כמו מד SPL)...אך הוא מאזן את הטון והדינאמיות של אותו הרמקול ביחס לאחר.
**כשיהיה לי זמן וכוח אני אסרוק את ההסבר במונחים גראפיים מתוך ספר לתיכנון אקוסטיקות וחומרים בולעים...
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
itay123
מספיק עם כל הספינים. אתה מסביר מה קורה בדיעבד כשמחלישים את אותו הערוץ ע"י ה-TRIM. לא רלוונטי לענייננו
אם יש לך סימוך שבפועל נעשה משהו אחר, אשמח להחכים.
ולא, לא כל מי שלא מסכים איתך אוהב להתווכח. יש אנשים שסתם לא אוהבים לראות טעויות
מספיק עם כל הספינים. אתה מסביר מה קורה בדיעבד כשמחלישים את אותו הערוץ ע"י ה-TRIM. לא רלוונטי לענייננו
אם יש לך סימוך שבפועל נעשה משהו אחר, אשמח להחכים.
ולא, לא כל מי שלא מסכים איתך אוהב להתווכח. יש אנשים שסתם לא אוהבים לראות טעויות
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
9000ES,
השילוב של הצבעים וה"משפחות" מאוד יפה.
השילוב של הצבעים וה"משפחות" מאוד יפה.
טל כדרך אגב (או לא..)כל המעמדים שהראת פה לא מתאימים ליטלHD כתב:סטנדים טובים של TECHLINK:
http://80.168.111.40/webapp/techlink/se ... lay?menu=0
כנס ל AV STANDS בלינק שנתתי. יש שם 9 סדרות שונות של סטנדים.
אם אתה לא רוצה להסתבך ברכישה מחו"ל (למרות שיש ל TECHLINK יבואן בארץ לכל סוגי הכבלים שלהם, תנסה להגיע אליהם, אולי הם יתחילו להביא גם סטנדים), יש גם לסריוס (שאתה מכיר היטב...) סטנדים נהדרים.
שלי נרכש אצלם.
http://www.sel.co.il/?page=store&cat=398&fr omMenu=true...
כי התמיכה של כל מדף היא מקסימום עד 25 קג ..
והרסיוור שלי שוקל 34......
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
Re: עיצוב חדש יש של מערכת הקולנוע שלי .
תודה רבה 9000es שהחזרת את האשכול למקורות. בהחלט סטאפ יפה מאוד.9000es כתב:שלום לכולם![]()
לאחר תקופה מסויימת שנאלצתי להפריד את סט הסוני 9000es בצבע שמפנייה לטובת . הפיוניר LX-81 .
הייתי מוכרח להחזיר את הסט לשלמותו בחזרה .![]()
הגימור של ה 81 די דומה למסך הקורו שתייהם בצבע בלאק פייאנו .
יום טוב לכולם .![]()
...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
ADICTADICT כתב:טל כדרך אגב (או לא..)כל המעמדים שהראת פה לא מתאימים ליטלHD כתב:סטנדים טובים של TECHLINK:
http://80.168.111.40/webapp/techlink/se ... lay?menu=0
כנס ל AV STANDS בלינק שנתתי. יש שם 9 סדרות שונות של סטנדים.
אם אתה לא רוצה להסתבך ברכישה מחו"ל (למרות שיש ל TECHLINK יבואן בארץ לכל סוגי הכבלים שלהם, תנסה להגיע אליהם, אולי הם יתחילו להביא גם סטנדים), יש גם לסריוס (שאתה מכיר היטב...) סטנדים נהדרים.
שלי נרכש אצלם.
http://www.sel.co.il/?page=store&cat=398&fr omMenu=true...
כי התמיכה של כל מדף היא מקסימום עד 25 קג ..
והרסיוור שלי שוקל 34.........
שלומי ..... תפרק לו את ספק הכח והוא יגיע למשקל של 25 ק"ג . איזה פתרון יצירתי .
שרוכשים מוצרים כאלה איכותיים יש גם מגבלות שהם ......
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
איציק אתה בא להגיד לי שאין מעמד נורמלי וראוי שמחזיק 34 קג...
רק התחתית שלו 10 קג
וגם השנאי 10קג
רק התחתית שלו 10 קג
וגם השנאי 10קג
נערך לאחרונה על ידי ADICT ב 03/09/2010 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.