רישמית הפלייסטיישן 3 נפרץ !!!!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
אני ממש לא בטוח שהפריצה הזאת תוריד את כמות המכירות של משחקים (לפחות לא באופן משמעותי).
זה כמו שה-RIAA וה-MPAA מציגים נתונים מאוד מפחידים על ההפסדים שלהם בגלל הורדות פיראטיות, אבל העניין הוא שהם מגיעים למספרים האלה מכיוון שהם מחשבים כל הורדה פיראטית כמכירה מוחמצת, וזה בכלל לא נכון. להרבה אנשים יש ספריית מוזיקה / סרטים ע-נ-ק-י-ת עם איזה אלף סרטים ועשרת-אלפים שירים, ונכון שחלק גדול ממנה צרוב (למרות שלחלק גדול מהאנשים שאני מכיר יש גם לא מעט מקוריים). עכשיו אם אותם אולפנים היו מוצאים איזו נוסחת קסם שהיתה מורידה את הפיראטיות לאפס, האם כל אותם אנשים היו קונים אלף סרטים כל אחד? ברור שלא - מה שהיה קורה זה שפשוט הספריה של כל אחד היתה הרבה יותר מצומצמת.
ככה גם מה שיקרה לדעתי עם ה-PS3. מי שקנה קודם משחקים, ימשיך לקנות אותה כמות כמו קודם וכנראה שיוריד בנוסף עוד הרבה משחקים (אבל מילת המפתח היא בנוסף, ולא במקום), ומי שלא יקנה כלום אלא רק יוריד, כנראה שלא היה קונה גם ככה. מצד שני, הוא כנראה עכשיו יקנה קונסולה, ככה שלדעתי סוני רק תרוויח מהפריצה.
זה כמו שה-RIAA וה-MPAA מציגים נתונים מאוד מפחידים על ההפסדים שלהם בגלל הורדות פיראטיות, אבל העניין הוא שהם מגיעים למספרים האלה מכיוון שהם מחשבים כל הורדה פיראטית כמכירה מוחמצת, וזה בכלל לא נכון. להרבה אנשים יש ספריית מוזיקה / סרטים ע-נ-ק-י-ת עם איזה אלף סרטים ועשרת-אלפים שירים, ונכון שחלק גדול ממנה צרוב (למרות שלחלק גדול מהאנשים שאני מכיר יש גם לא מעט מקוריים). עכשיו אם אותם אולפנים היו מוצאים איזו נוסחת קסם שהיתה מורידה את הפיראטיות לאפס, האם כל אותם אנשים היו קונים אלף סרטים כל אחד? ברור שלא - מה שהיה קורה זה שפשוט הספריה של כל אחד היתה הרבה יותר מצומצמת.
ככה גם מה שיקרה לדעתי עם ה-PS3. מי שקנה קודם משחקים, ימשיך לקנות אותה כמות כמו קודם וכנראה שיוריד בנוסף עוד הרבה משחקים (אבל מילת המפתח היא בנוסף, ולא במקום), ומי שלא יקנה כלום אלא רק יוריד, כנראה שלא היה קונה גם ככה. מצד שני, הוא כנראה עכשיו יקנה קונסולה, ככה שלדעתי סוני רק תרוויח מהפריצה.
- snowgoose
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 713
מתברר שלא סתם הפירצה "הפשוטה" הזו לא נחשפה כל כך הרבה שנים..
ההאקרים השתמשו בפירצה שנחשפה ע"י geohot (שבעקבותיה סוני הורידו את תכונת ה OTHEROS) כדי להעתיק מהזיכרון של ה PS3 את קטע הקוד שמתבצע בזמן תהליך האימות מול הדונגל ואז לנתח אותו (disassemble) כדי לשכפל את הדונגל המקורי ולייצר דונגל כזה בצורה מסחרית..
עכשיו ברור למה סוני לקחו את הסיכון בתביעות על הסרת תכונת ה OTHEROS, כי הם הבינו עד כמה הפירצה היא מהותית, למזלם הרע יש מי שהזדרזו לנצל זאת.
אני מאמין שמהנדסי סוני הזמינו ב PREORDER את הדונגל הזה, כדי לנתח את הפעולה שלו ואז יוציאו עידכון שחוסם אותו.
מניסיוני בפיתוח תוכנה, אפילו תיקון של באג בודד, פשוט ככל שיהיה לא יוצא החוצה ללקוחות ללא סבב בדיקות רציני בטח ובטח שמדובר במיליוני קונסולות ולכן אני חושב שעידכון כזה קריטי עבור סוני לא ישוחרר כל כך מהר.
ההאקרים השתמשו בפירצה שנחשפה ע"י geohot (שבעקבותיה סוני הורידו את תכונת ה OTHEROS) כדי להעתיק מהזיכרון של ה PS3 את קטע הקוד שמתבצע בזמן תהליך האימות מול הדונגל ואז לנתח אותו (disassemble) כדי לשכפל את הדונגל המקורי ולייצר דונגל כזה בצורה מסחרית..
עכשיו ברור למה סוני לקחו את הסיכון בתביעות על הסרת תכונת ה OTHEROS, כי הם הבינו עד כמה הפירצה היא מהותית, למזלם הרע יש מי שהזדרזו לנצל זאת.
אני מאמין שמהנדסי סוני הזמינו ב PREORDER את הדונגל הזה, כדי לנתח את הפעולה שלו ואז יוציאו עידכון שחוסם אותו.
מניסיוני בפיתוח תוכנה, אפילו תיקון של באג בודד, פשוט ככל שיהיה לא יוצא החוצה ללקוחות ללא סבב בדיקות רציני בטח ובטח שמדובר במיליוני קונסולות ולכן אני חושב שעידכון כזה קריטי עבור סוני לא ישוחרר כל כך מהר.
Natural Born Gamer
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
הבעיה היא כזו -
במידה והדונגל אכן עובד - סוני יוכלו למנוע את השימוש בו רק במכשירים עתידיים
או בכאלו שיישדרגו FIRMWARE לכזה שיהיה בו את התלאי לפריצה. (וגם זה לא בטוח יעבוד להם כבר..)
לכל מי שיש מכשיר עם FW 3.41 הם לא יוכלו למנוע כלום. הם לא יכולים לפתור בעיה באופן רטרואקטיבי..
או בכאלו שיישדרגו FIRMWARE לכזה שיהיה בו את התלאי לפריצה. (וגם זה לא בטוח יעבוד להם כבר..)
לכל מי שיש מכשיר עם FW 3.41 הם לא יוכלו למנוע כלום. הם לא יכולים לפתור בעיה באופן רטרואקטיבי..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
yigal33
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 564
מדוייקjacko-il כתב:הבעיה היא כזו -
לכל מי שיש מכשיר עם FW 3.41 הם לא יוכלו למנוע כלום. הם לא יכולים לפתור בעיה באופן רטרואקטיבי.....
- snowgoose
-
- חבר פעיל במיוחד

זה נכון.jacko-il כתב:הבעיה היא כזו -
לכל מי שיש מכשיר עם FW 3.41 הם לא יוכלו למנוע כלום. הם לא יכולים לפתור בעיה באופן רטרואקטיבי.....
אני מניח שנכון להיום נמכרו אולי כמה אלפים של הדונגל הזה (בפרי אורדר) אבל אם סוני יגיבו מספיק מהר ומספיק "אלים" (באן אוטומטי ברגע זיהוי שימוש בדונגל) אז יש להם סיכוי להקטין את המכירות ואת השימוש בדונגל באופן כללי...
Natural Born Gamer
- idanhakia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
הם יכולים ע"י זה שהם יכריחו אותך לעדכן את הקונסולה בשביל לשחק במשחק מסויים.jacko-il כתב:הבעיה היא כזו -
-
yigal33
-
- חבר פעיל במיוחד

לא מדוייק מה שיקרה בעתיד הקרוב המשחקים יעברו PATCH ואז תוכל לשחק איתם לכל דבר יש פיתרון.idanhakia כתב:הם יכולים ע"י זה שהם יכריחו אותך לעדכן את הקונסולה בשביל לשחק במשחק מסויים.jacko-il כתב:הבעיה היא כזו -
לכל מי שיש מכשיר עם FW 3.41 הם לא יוכלו למנוע כלום. הם לא יכולים לפתור בעיה באופן רטרואקטיבי........
נגמר הסיפור של הקונסולה הזאת.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
סביר להניח שמי שמתכוון להשתמש בפריצה ה-PS3 שלו 99% מהזמן מנותק מהאינטרנט והוא לא משתמש בשירותי/משחקי רשת.
רק משחקים עתידיים יכולים לחייב שידרוג גירסה ועד אז, מי יודע מה יהיה.
רק משחקים עתידיים יכולים לחייב שידרוג גירסה ועד אז, מי יודע מה יהיה.
- kfirkb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
האם יהיה אפשרי להנות משני העולמות של משחקים פרוצים עם הדונגל ומשחקים חוקיים דרך הרשת ללא הדונגל?
זאת אומרת, אם אחרי ששיחקתי משחק פרוץ עם הדונגל אוציא אותו ואעשה כיבוי והדלקה ללא הדונגל, האם הוא ישאיר עקבות שהוא היה שם כדי שסוני תעלה על זה ותחסום אותו ברשת?
זאת אומרת, אם אחרי ששיחקתי משחק פרוץ עם הדונגל אוציא אותו ואעשה כיבוי והדלקה ללא הדונגל, האם הוא ישאיר עקבות שהוא היה שם כדי שסוני תעלה על זה ותחסום אותו ברשת?
-
yigal33
-
- חבר פעיל במיוחד

לא הוא לא ישאיר עקבותkfirkb כתב:האם יהיה אפשרי להנות משני העולמות של משחקים פרוצים עם הדונגל ומשחקים חוקיים דרך הרשת ללא הדונגל?
זאת אומרת, אם אחרי ששיחקתי משחק פרוץ עם הדונגל אוציא אותו ואעשה כיבוי והדלקה ללא הדונגל, האם הוא ישאיר עקבות שהוא היה שם כדי שסוני תעלה על זה ותחסום אותו ברשת?...
אבל אים תתצטרך לשחק ברשת וסוני יוציאו עידכון חדש אתה תיהיה חייב לעדכן ואז תיחסם לך הפריצה.
בגלל זה הם ביקשו לא לעדכן כרגע לגירסה יותר מ3.41 עד שזה יהי בטוח לעדכן משמע עידכון Firmware חדש לדונגל.
- gil900
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1151
נחמד אבל הדרך הכי טובה ואמינה להינות משתי העולמות(פרוצים ומקוריים עם רשת חינמית ללא תשלום) מבלי שיתנגשו אחד בשני היא להשתמש ב XBOX 360 בשביל פרוצים וב PS3 בשביל משחקי רשת ובלעדיים
זה מה שיש לי
לכן אני לא אקנה את הדונגל הזה
זה מה שיש לי
לכן אני לא אקנה את הדונגל הזה
- snowgoose
-
- חבר פעיל במיוחד

יש עקבות בשימוש בדונגל..kfirkb כתב:האם יהיה אפשרי להנות משני העולמות של משחקים פרוצים עם הדונגל ומשחקים חוקיים דרך הרשת ללא הדונגל?
זאת אומרת, אם אחרי ששיחקתי משחק פרוץ עם הדונגל אוציא אותו ואעשה כיבוי והדלקה ללא הדונגל, האם הוא ישאיר עקבות שהוא היה שם כדי שסוני תעלה על זה ותחסום אותו ברשת?...
השימוש בדונגל בלבד אינו מאפשר שימוש במשחקים מגובים, יש צורך בהתקנת תוכנה (BACKUP MANAGER) שמאפשרת לגבות\להריץ משחקים אל\מ-הדיסק.
מסתבר שכל תוכנה שמותקנת על ה PS3 היא בעלת מזהה (ID) יחודי, סוני בקלות יכולה לבדוק (בזמן ה SIGN IN) אם תוכנת ה BACKUP מותקנת ואזי לחסום\לבטל את משתמש ה PSN .
Natural Born Gamer
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
גם כל חברת משחקים יכולה להוציא עדכון חינמי "מגניב" (עוד מסלול, עוד נשק עוד משהו) כשכמובן בעדכון הזה יתוקנו גם באגים וכד'...
אחרי העדכון - המשחק לא יעבוד יותר עם הדונגל.
אחרי העדכון - המשחק לא יעבוד יותר עם הדונגל.
- atb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 482
חברים, מסתבר שגם על זה הצליחו לגבור, קבלו לינק:snowgoose כתב:יש עקבות בשימוש בדונגל..kfirkb כתב:האם יהיה אפשרי להנות משני העולמות של משחקים פרוצים עם הדונגל ומשחקים חוקיים דרך הרשת ללא הדונגל?
השימוש בדונגל בלבד אינו מאפשר שימוש במשחקים מגובים, יש צורך בהתקנת תוכנה (BACKUP MANAGER) שמאפשרת לגבות\להריץ משחקים אל\מ-הדיסק.
מסתבר שכל תוכנה שמותקנת על ה PS3 היא בעלת מזהה (ID) יחודי, סוני בקלות יכולה לבדוק (בזמן ה SIGN IN) אם תוכנת ה BACKUP מותקנת ואזי לחסום\לבטל את משתמש ה PSN ....
http://www.ps3news.com/forums/ps3-help- ... 108-2.html
תבינו, נגמר הסיפור של סוני. האקרים במירוץ נגד הזמן לפני שסוני משחחרים גרסת עדכון.
אוטו סיפור היה עם ה PSP. סוני שיחררו עשרות עדכונים כדי לחסום את האקרים, כתגובה האקרים פרצו להם יותר ויותר למערכת. גם היום ניסו להכניס במשחקים הגנות וגם על זה הצליחו לגבור האקרים. אני לא מבין נולדתם אתמול?
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- atb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 482
הצרות של סוני לא מפסיקות. אקרים פרצו לבלוג של האקר הספרדי Demonhades - שם היו מסמכים סודיים על הפלייסטיישן, SDK ותוכנות מסויימות. האקרים פרצו ושאבו ממשם את כל התוכן שהיה באתר, וכעת הוא מופץ חופשי ברשת.
האקרים למעשה פתחו דלתות נוספות להמשך הפריצה, כאשר כל זה מתנהל בסיוע ה- PSJailBreak...
מקור: http://www.ps3hax.net/2010/08/sony-sens ... ly-leaked/
האקרים למעשה פתחו דלתות נוספות להמשך הפריצה, כאשר כל זה מתנהל בסיוע ה- PSJailBreak...
מקור: http://www.ps3hax.net/2010/08/sony-sens ... ly-leaked/
- RUJI
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 816
הולך להיות מעניין מאוד בימים הקרובים...
- haim512
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 209
אולי אני מוזר אבל אותי כל העסק הזה ממש לא משמח 
- samcom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 182
כמו שאתה יכול להתרשם מהשרשור הזה אתה לא היחיד.
- מוקי27
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 630
סוני דווקא צריכים לשמוח, כי אם יתברר שהפירצה באמת עובדת וברת קיום, המכירות שלהם יוקפצו בעשרות אחוזים.