מפת בתי-הקפה של HTCafe

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה

דבוטאנט: קוראים לקפה הזה "האוסברנדט", השקית נראית ככה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

האתר של החברה
http://www.hausbrandt.com

מצאתי באתר אחר שזה 60% ערביקה:
http://www.aromatico.co.uk/hausbrandt-c ... -c-31.html

תחפש את היבואן, אני לא מצאתי

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222

שליחה

סניף ארומה, מתחם ביג, צומת קסטינה.
הזמנתי קפוצ'ינו שהיה חביב מאוד. אמנם קשה יותר להבחין בטיב הקפה בקפו'צינו, אבל היה די טעים (ביקשתי מנה כפולה של אספרסו) וההקצפה טובה, 3\4.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

מי שמייבא את האוסברנט הם http://www.hausbrandt.com/it/contatti/r ... aele-.html.
לפי האתר הם נמצאים בטריאסטה איטליה - לא באוסטריה. והשקית הלבנה זה הדגם הכי נחות שלהם.
נקסט בקיצור...

מי ששם כד פלסטיק על סטימר של מכונת אספרסו צריך לשטוף רצפה ולא לעשות קפה.גם אם לא מזגו מזה קפה זה מגעיל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

גונן כתב:התמונות ממש לא מדברות בעד עצמן , יש צילום של כד פלסיק מונח במכונה בחצי אלכסון בגלל גודלו , לידו לא עומד אף אחד , ובטח לא ראינו מישהוא מוזג ממנו חלב לכוס קפה , כך שאין בתמונות האלה כלום , עם כול הכבוד אני לא מוצא לנכון להשמיץ כך ולהביא חצי מידע , יש לי שאלה , אתה ראית במו עיניך שמקציפים בכד הזה חלב ומוזגים ממנו לכוס קפה ? , אם כן נשמח ליראות תמונות כאלה , אני בהחלט אעביר אותם למי שצריך באופן אישי.

ואם הדבר אכן נעשה זה די חמור גם ברמה הבריאותית , אבל באמת מעניין אותי אם ראית את העניין קורה מול עיינך, או שהסקת מסקנות ממצב הכד במכונה ?
...
אכן ראיתי שמוזגים לתוך זה חלב וגם שמכינים מזה קפוצ'ינו, באמת הייתי בהלם טוטאלי כי זה לא מקום מאוד רע.
אני מעדיף לא להעביר את שאר התמונות שיש לי כי הן מסגירות את הבריסטה ואני לא רוצה לפגוע בפרנסה של מישהו/י.

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165

שליחה

דבוטאנט כתב: מי ששם כד פלסטיק על סטימר של מכונת אספרסו צריך לשטוף רצפה ולא לעשות קפה.גם אם לא מזגו מזה קפה זה מגעיל.
...
זה חמור רק מהבחינה הבריאותית. כל היתר, לפי מבחן התוצאה..........

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

חמוּר מכל בחינה - וחוצמזה הכי חשוב זה בריאות לא?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

מיקובל :roll:

אני בהחלט מסכים אם דבונאט שמיקומו של כד הפלסטיק בשום מיקרה אינו על מכונת הקפה .

אני בהחלט ינסה לברר אם זה מיקרה חד פעמי ,או שזה משהוא חדש שאנחנו לא מכירים בתחום ההקצפה.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

אולי הם פיתחו שיטת הקצפה מיוחדת לכמויות גדולות? נראה לי זה כד מיוחד להקצפה, ראיתי כאלה בסטארבאקס גם שם מקציפים ככה, אולי קנו מהם?

או שאני סתם ציני 8)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

עם ההגיון הזה אפשר באותה מידה להקציף בדלי 15 ליטר של ספונג'ה :)

גם אם צריך כמות גדולה אין שום הגיון להשתמש בקנקן הפלסטיק הזה, יש כדים מנירוסטה גם בגדלים של מעל ליטר שיעשו את העבודה טוב יותר.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

מעל ליטר??
מי מקציף כזאת כמות בפעם אחת? ואחרי זה נתפלא למה הקפה שאנחנו שותים בבתי קפה כל כך מזוויע.
הגיע הזמן שיבינו שברמן קפה הוא לא ברמן של בר אלכוהול, וכוס קפה לוקח זמן להכין.
אם כבר השינוי המהותי שבתי הקפה צריכים לעבור, הוא שהמלצרים יבינו שכוס האספרסו המוכנה לא צריכה לחכות על הדלפק עד שיזכרו להביא אותה ללקוח.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

הקטע הוא, שבמיוחד בשביל זה המציאו את המכונות 2 או 3 ראשים - תכלס, בריסטה טוב יכול להכין בקלות 4 מנות בו"ז. במקום זה, מכיילים מטחנות על גס "שהקפה יצא מהר" ותכלס גם אם יש תור אתה רואה את הבריסטה מכין מנה מנה בנפרד, לוטש עיניים במנה אחת מסכנה שזולגת לה (מהר כמובן)
מתי אי פעם יצא לכם לראות מעל ראש אחד בפעולה?
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

אתה נותן לבחורה בת 17 להכין קפה, מה הפלא?
קפה צריך לחיות אותו, אי אפשר לעשות קפה טוב כשאתה בכלל לא מבין למה לעזאזל אנשים שותים את זה, הרי הרבה יותר טעים נס של עלית.
היום הייתי בבית קפה שהומלץ כאן בפורום, אני חייב לציין שאמנם הקפה היה איכותי לכשעצמו, אבל כנראה המכונה שלהם לא יודעת מה זה יציבות טרמית/לחץ , וחבל, לכן אחרי זה ביקשתי לקנות מהתערובת שלהם והכנתי לי כמה כוסות בבית, והקפה יצא ממש טוב, בכלל מאוד חבל על התופעה הזאת שהקפה טוב אבל הורסים לך אותו בדרך לכוס. אני לא כותב מה הבית קפה כי אין לי עניין להרוס להם את הפרנסה, אבל מצד שני אני אשמח שהבעלים של בתי הקפה יקראו את הפוסט ויתיחילו להשתדרג (כמובן, אלה שצריכים), כיום הרבה משווקים/יבואנים מאפשרים להשתדרג למכונות מצוינות בתשלומים סופר נוחים/ ליסינג / שכירות, והגידול במכירות בעקבות השדרוג יכול בהחלט להפוך את המהלך למשתלם ביותר מבחינה כלכלית.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

קפה רוטשילד (R), שדרות יהודית 11, ת"א

הזמנו (כפיר_ש ואני) אספרסו קצר וכפול.
הקצר היה עם קרמה דלילה. הכפול היה שרוף קצת, ונחלט קצת אחרי הבלונד.

קפה עם המון רובוסטה (כנראה כ-30%), מר וכבד, עם ארומות מעניינות ברקע. למרות זאת, מדובר בתערובת פשוטה יחסית.
החליטה לא מעולה, וחבל.

3/4 (כפיר נתן 2/4 אבל הסכים לעגל את ה-2.5 ל-3 :-))

עריכה: ירדנו ל-2/4...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 29/01/2011 21:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165

שליחה

.. ושוב קפה ג'ו, הפעם הסניף הראשי בחשמונאים.
בקשתי ריסטרטו כפול. הבריסטה שאלה "מה זה?" ... אופס... :cry:
האחמ"ש הסביר לה..
קבלתי קפה סביר, קרמה סבירה, אבל ממש לא משהו לספר עליו בבית...
2.5/4
עצוב. ניכר בקפה עצמו שמסוגל ליותר, המכונה לה מרזוקו, כך שברור במי האשמה............ (n)
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חברים כמו שתארתי לעצמי ,בדקתי את העניין , בעצם אני כאן תוך כתיבת שורות אלה, ומדווח לכם הישר מהשטח, אף אחד מעולם לא הכין כאן לדברי הבריסטה שום כוס קפה מכד הפלסטיק , הסיבה שאין תמונה של מישהוא מכין קפה מהכד היא פשוט כי כניראה אין כזו תמונה , וכמובן אפשר לפרסם תמונה כזו תוך טישטוש פניי המצולם אז מי שצילם מוזמן !

יכול להיות שבאיזו שהיא מישמרת מישהוא עשה דבר כזה (הם לא יודעים על מיקרה כזה כמובן) אבל כל מי שהיה במישמרת היום הכחיש נימרצות שאיי פעם הכינו קפה מהכד המדובר . וברור פה לכולם שאין דבר כזה להכין קפה מכד פלסטיק.

הסיבה להקצפה (בעיקר חימום כמובן) בכד היא אחת . הכנת שוקולטה מול הלקוחות . זה משהוא שהם היתחילו איתו לאחרונה , להראות ללקוחות איך מכינים את השוקלטה , ובישביל זה יש צורך לחמם את החלב ולאחר מיכן להמיס לתכו שוקולד מול עיניי הלקוחות שמאוד נהנים מהעיניין מסתבר. לאחר מיכן המכונה שומרת על הטמפרטורה וממשיכה לבד את התהליך .

היסברתי לבריסטה שהחימום בכד פלסטיק אינו בריא ועלול להוציא חומרים לא טובים , הכד יוחלף בכד נירוסטה או זכוכית בזמן הקרוב .

כמו שחשבתי התמונות אכן הוצאו מהקשרן , אפשר היה לישאול את הבריסטה לפשר העיניין ולקבל תשובה ליפני שרצים להשמיץ מקום ללא סיבה אמיתית.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

הם מגישים שם שוקולטה בליטרים? צריך לקפוץ ל"כוסית"..... :D
תחלס, הסבר של המקום לא משכנע עד הסוף : תמונה אחת שווה...אבל טוב מאוד ששעלת, זה בטוח ישפיע לעתיד... (Y)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דווקא ההסבר מאוד משכנע , הם מכינים את השוקולטה מול עיניי הלקוחות , זה מין הצגה כזו , זה מאוד יפה ליראות את השוקולד נמס בתוך הכד השקוף , הייתי בלי מצמה , מבטיח לצלם ולהעלות בקרוב.

המכונה שמערבבת ושומרת על השוקולטה חמה מכילה עים אינני טועה ליטר.

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

גונן- לא הבנתי למה אתה יוצא מגדרך בשביל לשמור על שמו של המקום, אבל אין מצב שבעל המקום מעדיף להמיס משהו כמו חצי קילו שוקולד לכל ליטר חלב בשביל שוקולטה כשניתן להשתמש באבקה מוכנה מראש שעולה הרבה פחות ומכילה סוכר וקורנפלור שיהיה מתוק וסמיך- לא קניתי את ההסבר על השוקולד, ואין בתהליך שום דבר שצריך לעניין את עיני הלקוחות.
מצד שני, לא משנה אם הם משתמשים בקוביות שוקולד או אבקת שוקולטה- בטוח שצריך להשתמש בכמויות מדודות, ולכן כד פלסטיק עם שנתות מדידה שעוד נשאר בו מקום להוסיף שוקולד או אבקה ולערבב בלי בעיה הוא פתרון סביר!
יותר מזה, אני מכיר הרבה מקומות ששומרים שאריות חלב מוקצף במהלך המשמרת, ובסוף המשמרת מרתיחים אותו ומנצלים אותו בדיוק למטרות כאלה.... (שוקולטה\ אייס קפה\ וכו)
בכל אופן, גררת פה וואחד עליהום :)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

moti_r כתב:קפה רוטשילד (R), שדרות יהודית 11, ת"א

הזמנו (כפיר_ש ואני) אספרסו קצר וכפול.
הקצר היה עם קרמה דלילה. הכפול היה שרוף קצת, ונחלט קצת אחרי הבלונד.
קפה עם המון רובוסטה (כנראה כ-30%), מר וכבד, עם ארומות מעניינות ברקע. למרות זאת, מדובר בתערובת פשוטה יחסית.
החליטה לא מעולה, וחבל.
3/4 (כפיר נתן 2/4 אבל הסכים לעגל את ה-2.5 ל-3 :-))
...
ציון קצת גבוה יחסית לתיאור לא?
וגם - קפה נורמאלי במאפה נאמן? חבל שרק כשהם יוצאים מירושלים הם מתחילים להשקיע..

בקשר לבית הקפה עם כד ההקצפה - בינתיים, לאור המחלוקות לא אצטט אף אחד בביקורת, עד שהעניינים ירגעו קצת ונקבל חוו"ד חדשה :wink:

חזור אל “בית הקפה”