שירשור החידות הגדול
אמיר, תקרא בעיון את המאמר בוויקיפדיה. ברירת המחדל היא כתיב חסר ואם זה בכתיב מלא , נהוג להוסיף בסוף ההגדרה (מ) או (כ"מ).amirbd כתב:במסעי להבנת "חוקי המשחק" בחיבור ופתרון חידות הגיון נזכרתי בחידה לעיל (הנוסח היה שחקן כדורגל בן אתונה).theAman כתב:כמובן שזה בן - יון = בניון...
השאלה שלי - מה פתאום הארץ "יוון" נכתבת לצורך השאלה כ"יון"? האם זה מותר? מקובל? מומלץ?...
אגב, כל הכבוד על ההתקדמות בחידה , אתה עוד תהיה אלוף בזה.
משה
קראתי בעיון את המאמר (שוב תודה).moco כתב:אמיר, תקרא בעיון את המאמר בוויקיפדיה. ברירת המחדל היא כתיב חסר ואם זה בכתיב מלא , נהוג להוסיף בסוף ההגדרה (מ) או (כ"מ).amirbd כתב:במסעי להבנת "חוקי המשחק" בחיבור ופתרון חידות הגיון נזכרתי בחידה לעיל (הנוסח היה שחקן כדורגל בן אתונה).theAman כתב:כמובן שזה בן - יון = בניון...
השאלה שלי - מה פתאום הארץ "יוון" נכתבת לצורך השאלה כ"יון"? האם זה מותר? מקובל? מומלץ?...
אגב, כל הכבוד על ההתקדמות בחידה , אתה עוד תהיה אלוף בזה....
בויקיפדיה יוון היא עם שני ווים (אני לא בטוח שמותר להשתמש ב-וו אחד בלבד)
אמיר.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בין אם אתה יהודי, אתיאיסט או בודהיסט, ספר ישעיהו קודם לוויקיפדיהamirbd כתב:בויקיפדיה יוון היא עם שני ווים (אני לא בטוח שמותר להשתמש ב-וו אחד בלבד)...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- Booboo
- חבר ותיק

הוא די נכון, ואפילו יפה, אבל לא מה שהתכוונתי...amirbd כתב:עמר
האם "פרע המלוה" לא נכון?...
שני רמזים:
אם תורידו את התינוק תוכלו לקחת משכנתא ממוסד פיננסי (5,3)
- Booboo
- חבר ותיק

יפה. התשובה הנכונה נמצאת באחד מהם.amirbd כתב:ניסיתיBooboo כתב:אמיר, בוא ננצל את זה עבור Tutorialamirbd כתב:אבי, אריה, משה, אייכם?...![]()
איזה מוסדות פיננסיים שנותנים משכנתא אתה מכיר?...
בנק,
משכן,
טפחות,
אדנים,
מרכנתיל...
נמשיך ב-Tutorial. תשתמש בשם המלא של כל אחד מהמוסדות (לדוגמא "בנק אמיר") ותנסה לראות אילו צירופים אתה מוצא בהם.
בוויקיפדיה, כמו כמעט בכל מקום היום, משתמשים בכתיב מלא (ובלי ניקוד). הכללים הללו אומצו מעשית אצל כל העיתונים, מו"לים וכל מי שתרצה (וגם רשמית על ידי האקדמיה לעברית).amirbd כתב: בויקיפדיה יוון היא עם שני ווים (אני לא בטוח שמותר להשתמש ב-וו אחד בלבד)...
אז למה הdefault בתשבצים זה כתיב חסר האנכרוניסטי?
לא יודע אך יש לי שני ניחושים:
1) קל יותר ליצר הגדרות בלי כל עודפי הווים ווהיודים שיש בכתיב מלא.
2) כשהחלו לייצר תשבצי היגיון בשנות ה50, כתיב חסר עדיין היה הסטנדרד.
מה הקשר למי קדם למי? שפה זה דבר דינמי, מה שהיה לא יותר "נכון" ממה שהווה. ההיפך, בשפות ה"נכון" זה בדרך כלל האחרון. עברית היא שפה חריגה בהיסטוריה שלה אבל אם תסתכל על טקסט בשפה שחיה ברצף כמו אנגלית מלפני 400 שנה, לא תבין הרבה ויהיו הרבה דברים שלא כתובים "נכון" ואם תקרא טקסט באנגלית מלפני 1000 שנה פשוט לא תבין כלום, זה יראה כמו שפה אחרת.Booboo כתב:בין אם אתה יהודי, אתיאיסט או בודהיסט, ספר ישעיהו קודם לוויקיפדיהamirbd כתב:בויקיפדיה יוון היא עם שני ווים (אני לא בטוח שמותר להשתמש ב-וו אחד בלבד)......
שלא לדבר על זה שישעיהו קוראים עם ניקוד.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 29/12/2007 19:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
סחתיין לאמיר על הפתרון, אבל Booboo, נשארתי מאוכזב.Booboo כתב:amirbd כתב:בן קט פחות...![]()
...
זה לא לגמרי מסתדר לי.
ה"תוכלו לקחת משכנתא" זה רק אסוציאציה ל"בנק טפחות", לא הגדרה. אני כל הזמן הלכתי בכיוון של "מי יכול לקחת משכנתא".
אם היית כותב "תוכלו לקחת שם משכנתא", זה כבר היה מסתדר לי.
משה
אני מעדיף את הפתרון הראשון שלי, "פרע המלוה"moco כתב:סחתיין לאמיר על הפתרון, אבל Booboo, נשארתי מאוכזב.Booboo כתב:amirbd כתב:בן קט פחות...![]()
...
זה לא לגמרי מסתדר לי.
ה"תוכלו לקחת משכנתא" זה רק אסוציאציה ל"בנק טפחות", לא הגדרה. אני כל הזמן הלכתי בכיוון של "מי יכול לקחת משכנתא".
אם היית כותב "תוכלו לקחת שם משכנתא", זה כבר היה מסתדר לי....
אמיר.
את זה לא הבנתי לגמרי.amirbd כתב:אני מעדיף את הפתרון הראשון שלי, "פרע המלוה"moco כתב:סחתיין לאמיר על הפתרון, אבל Booboo, נשארתי מאוכזב.Booboo כתב:amirbd כתב:בן קט פחות...![]()
...
זה לא לגמרי מסתדר לי.
אם היית כותב "תוכלו לקחת שם משכנתא", זה כבר היה מסתדר לי.......
יש פה שתי מילים עם אסוציאציה בלבד למשכנתא.
יש פה "פרעה" עם אסוציאציה ל"בלי תינוק" די רופפת.
אין שם הסבר ללמה פרעה מלוה .
זה באמת פתרון חמיצרי.
הכלל החשוב להגדרה טובה: כשפותרים זה צריך להיות די ברור שפתרו - כל החלקים צריכים ליפול במקום. (ואסוציאציה זה לא מספיק)
אגב, עוד דימיון לפתרון הגדרות היגיון ופתרון של הוספת חלק לJigsaw puzzle , זה שהחיפוש נעשה על ידי אסוציאציות (בפזל, על ידי צבעים דומים ומוטיבים דומים) אך הוודאות של הפתרון כבר חזק יותר מרק אסוציאציה.
משה