רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
thelighter
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2141 

Trip כתב:סיימתי לקרוא 139 עמודים של רומבה. :oops:
תקציר האירועים:

Uris בא ושאל על הרומבה, Shed הגיע וסיפר על הרומבה שלו, כולם התלהבו והתארגנה קנייה קבוצתית, כולם אמרו "רוצים יותר הנחה", כולם קנו (:-)), חיכו בגאווה לגוזל שיגיע, טענו,חיכו וניקו, דיברו על אלגוריתמים וכאוטיות, Catskinner חַלָק מפילוסופיית החתולים שלו עם הפורום, היבואן יישר דגמים מול אירופה ולא מול ארה"ב ולכולם נהיה בלאגן (520, 560, 562, 555, 563, 580), פעם ב-10 עמודים מישהו שאל "איך ה-Scooba?", פעם ב-20 עמודים התגלה עוד פריט לרשימת התחזוקה של הרובוט (מברשות צידיות/עיליות/מסתובבות, חיישן קדמי/תחתי/אחורי, גלגל גדול/קטן/צהוב/כחול/שחור-לבן), התגלו מתחרים (Samsung, MSI, ASUS ועוד הרבה אחרות), שנאים והלחמות, מחירים בחו"ל, מחיר בארץ עלה, האחריות מומשה, היבואן (קהלת) נהדר ואין כמוהו, היבואן (קהלת) רודף בצע ולא מוריד מחירים.

היה נחמד, ללא ספק.
עכשיו אני צריך לחשוב איזה מהם לקנות והאם לארגן עוד קנייה קבוצתית.
...
שלום לכולם!!! לא יכולתי לסכם יותר טוב ממה שכתוב פה
מודה שגם אני קראתי את כל 143 הדפים ואני מרגיש חלק מהצוות וגם מכיר את כולם
חוויתי איתכם את הקנייה את התקלות ואת הבדיחות
SHED URIS רונן הפולני :) ועוד רבים וטובים
פשוט זה היה כל כך מעניין שלא יכולתי להפסיק לקרוא ועכשיו אני באמת רוצה את הרובוט הזה!
כשהתחלתי לקרוא את האשכול לא האמנתי שהוא ימשיך לשנת 2010 ולימינו! להווה !

טוב עכשיו לנושא העיקרי
מה אתם אומרים על הדגם ש- costco מציעים? ה- 550 ???

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2142 

550 זהה ל 555 זהה ל 560.

MoranGalper
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2143 

בלוף ?
או שבעל הבית השתגע ?

http://cgi.ebay.com/NEW-iRobot-Roomba-5 ... 3360fa4a14

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2144 

MoranGalper כתב:בלוף ?
או שבעל הבית השתגע ?

http://cgi.ebay.com/NEW-iRobot-Roomba-5 ... 3360fa4a14
...
לא בלוף, אבל תקרא באותיות הקטנות (או גדולות במקרה הזה):
FACTORY RE-FURBISHED WITH 90 LIMITED WARRANTY

MoranGalper
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2145 

בשביל המחיר הזה (כולל משלוח) שווה לי לקחת את הסיכון.
הרובוט הוזמן... :)

אגב, איך הוא מתמודד עם שטיחי שאגי ?

thelighter
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2146 

יש לי כמה שאלות:

1)מה ההבדל בין קיר וירטואלי רגיל, קיר וירטואלי אוטומטי, ומגדלור???
כי אני רואה שה- 555 מגיע רק עם קיר וירטואלי ולא יתמוך לי במגדלור
האם זה מספיק?

2)האם אפשר לקנות עוד קירות וירטואלים תוספת במחיר סביר?
או שעדיף לקנות את ה- 581 שכבר כולל 3 קירות

3)ה- 555 לא תומך בשלט אלחוטי, מה עושים?? אני רוצה לשלוט עליו

תודה לכולם

MoranGalper
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2147 

משהו לא מסתדר לי, איך אפשר למכור את הרומבה ב 70$ כולל דמי משלוח מסין ?

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2148 

thelighter כתב:יש לי כמה שאלות:

1)מה ההבדל בין קיר וירטואלי רגיל, קיר וירטואלי אוטומטי, ומגדלור???
כי אני רואה שה- 555 מגיע רק עם קיר וירטואלי ולא יתמוך לי במגדלור
האם זה מספיק?

2)האם אפשר לקנות עוד קירות וירטואלים תוספת במחיר סביר?
או שעדיף לקנות את ה- 581 שכבר כולל 3 קירות

3)ה- 555 לא תומך בשלט אלחוטי, מה עושים?? אני רוצה לשלוט עליו

תודה לכולם
...
אני אוכל לענות חלקית
1. אני חושב שה-555 מוגבל ביכולתו ולכן לא ידבר עם מגדלור אפילו אם תקנה אחד בנפרד.
אם אתה לא צריך שהרומבה יעבור מחדר לחדר בצורה אוטמטית אז מספיק לך רק קירות שיחסמו מעברים שאין בהם דלתות או שיש בהם דלתות ולא בא לך לסגור אותם במיוחד עבור הרומבה.
אני למשל משתמש רק בשני קירות בכדי שהרומבה ינקה לי ביסודיות את הסלון כאשר אני לא נמצא בבית - כלומר חוסם את המעבר למטבח וחוסם את המעבר במסדרון, לאחר מכן שהרומבה מסיים את עבודות וחוזר להטען אני חוזר הביתה וזורק אותו בחדרים וסוגר את הדלת. אם הייתי משתמש במגדלורים בכדי שהרומבה יטייל בצורה אוטמטית בין החדרים, הסוללה לא היתה מספיקה והניקוי היה פחות יסודי וכל פעם הייתי צריך לסדר את החדרים ולהרים דברים שיפריעו לו לעבוד... ובכל מקרה ככל שמגבילים את השטח של הרומבה כך הניקוי יסודי יותר.
בשורה תחתונה יש לי דגם שתומך במגדלור ואני לא משתמש בו, אבל מצד שני אני מכיר כאלה שנוח להם יותר בשיטה האוטמטית המלאה, זה מאוד תלוי בבית שלך ואיך העניינים מתנהלים בו במהלך היום.

2. תלוי במספר הפתחים שאתה צריך לחסום שאין בהן דלת שתוכל לסגור באופן קבוע כאשר הרומבה מנקה. אם אתה מעוניין באוטמציה מלאה (שאני לא מאמין בה בגלל זמן הסוללה המוגבל) אז מספר המגדולרים שווה למספר החדרים שאתה רוצה שינקה פחות אחד... לדעתי אין סיכוי שהרומבה מנקה ביסודיות שלושה חדרים + סלון בדירה ממוצעת של 110 מ"ר. השיטה הרנדומלית מחייבת לפחות 50 דקות על סלון ממוצע + 20 דקות על כל חדר = שעה וחמישים דקות כאשר זמן הסוללה מאפשר שעה ועשר דקות כאשר הסוללה חדשה... שים לב שזמן הסוללה מתקצר מהר מאוד לאורך חייו של הרומבה. לעומת זאת יש הטוענים שאם ביום אחד הוא ינקה רק קטעים מסויימים אז ביום הבא הוא יעבור על מה שפיספס... אני לא אוהב את העבודה בחלקים אני אוהב את הפעם אחת ושיהיה טוב.

3. אני לא רואה שום שימוש בשלט, אפילו אם היה לי לא יודע אם הייתי משתמש... אולי בשביל לא להתכופף בכדי ללחוץ על ה- clean ... אולי ... לא שווה את התוספת. אבל זו רק דעתי.

מקווה שעזרתי.

thelighter
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2149 

היי תודה על התשובה המפורטת,

אבל ככה:

-האם גם בלי מגדלור, הוא יידע לנקות כמה חדרים ביחד בסבב אחד? הרי זה מה שרשום בפירוט שלו
אני מעדיף שיפעל כשאני לא בבית ויסיים עם הכל
חשוב לציין שאני גר בתל אביב ככה שאין לי דירות רחבות מימדים כמו שאר חברי הפורום פה ;)

-עדיין נשארתי עם השאלה מה זה קיר וירטואלי אוטומטי ומה זה ידני והאם אפשר לקנות בנוסף אחרי זה
-ואיך זה שחלק מחברי הפורום קנו את הרומבה 560 ויכלו לראות אותו במצלמה מרחוק ולשלוט עליו?
חשבתי ששלט לא נתמך בגירסא הזאת

-ושאלה אחרונה- האם אני זקוק לרומבה PET הדגם החדש שכולל מגירת איחסון גדולה יותר גם אם אין לי חיות מחמד בבית?
יכול להיות שזה יועיל בכל מקרה לניקיון?

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2150 

thelighter כתב:היי תודה על התשובה המפורטת,

אבל ככה:

-האם גם בלי מגדלור, הוא יידע לנקות כמה חדרים ביחד בסבב אחד? הרי זה מה שרשום בפירוט שלו
אני מעדיף שיפעל כשאני לא בבית ויסיים עם הכל
חשוב לציין שאני גר בתל אביב ככה שאין לי דירות רחבות מימדים כמו שאר חברי הפורום פה ;)

-עדיין נשארתי עם השאלה מה זה קיר וירטואלי אוטומטי ומה זה ידני והאם אפשר לקנות בנוסף אחרי זה
-ואיך זה שחלק מחברי הפורום קנו את הרומבה 560 ויכלו לראות אותו במצלמה מרחוק ולשלוט עליו?
חשבתי ששלט לא נתמך בגירסא הזאת

-ושאלה אחרונה- האם אני זקוק לרומבה PET הדגם החדש שכולל מגירת איחסון גדולה יותר גם אם אין לי חיות מחמד בבית?
יכול להיות שזה יועיל בכל מקרה לניקיון?
...
גם בלי מגדלור הוא ינקה את החדרים אבל ביעילות מופחתת, מה שיקרה בגלל הרנדומליות זה שהוא יתחיל לנקות את החדר ובמקרה באחד מסיבוביו (וזה קורה כמעט תמיד בגלל אהבתו לעקוב אחרי הפנלים) הוא יצא מהחדר לפני שסיים לנקות אותו (מה שלא קורה עם מגדלור שחוסם אותו עד שנקי) הוא ימשיך לחדר הבא ואז ינקה קצת שם וימשיך לחדר הבא ויש סיכוי שלא יחזור לחדר הראשון עד אשר הסוללה תיגמר, כלומר כאוס מוחלט. יש סיכוי גם שלא ימצא את הדרך חזרה לבסיס,מה שלא יקרה בשימוש עם המיגדלור אשר בניגוד לקיר הוירטואלי משדר גם קרניים אלכסוניות שמאפשרות לרומבה לעקוב אחריהם בכדי להיכנס ולצאת מחדרים.
עם מגדלורים הניקיון נעשה בצורה שיטתית, מנקה חדר בשלומותו עובר לבא, את החדר הבא מנקה בשלמותו ועובר לבא. החיסרון העיקרי הוא זמן הסוללה, היא תיגמר מהר מאוד לפני שיגיע לחדר האחרון ואז כמובן הוא לא ממשיך הלאה וחוזר לבסיס.
ראה לינק מועיל שמסביר על פעילות המיגדלור:
http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... =1&t=11048

קיר וירטואלי אוטומטי זה פשוט קיר שיודע בקבלת פיקוד מהרומבה לכבות את עצמו ל standby בסיום העבודה וכך אין ביזבוז סוללה תמידי כמו שקרה בקירות הוירטואלים הידנים (כך קראת להם) הישנים שמרגע הכנסת הסוללה תמיד פעלו - מידע זה מבוסס על הנחה שלי אבל יכול להיות שאני טועה, לא עברתי הסמכת רומבה מלאה :)

לא נראה לי שמישהו מהפורום פה הפעיל את הרומבה מרחוק (נראה לי גם מיותר), מה שקרה במקרה הזה הוא שהמתזמן של הרומבה הוציא אותו לסיבוב על בסיס שעה קבועה ומשתמש מהפורם הסתכל עליו מרחוק באמצעות מצלמת אבטחה שמקושרת גם לאינטרנט.

לא נראה לי שאתה צריך את גירסאת ה-PET.

MoranGalper
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2151 

הזמנתי רובוט מאיביי ב 70$ (מה שנראה לי חשוד ואני מקווה שאכן יגיע).
אני תוהה האם לבית גדול כדאי לקנות 2 רובוטים שיחלקו את העבודה בינהם ע"י וירטואל וול כך שרובוט אחד יהיה אחראי לנקות את הסלון והמטבח והרובוט השני יהיה אחראי לנקות את החדרים.

לפי הקישור שצורף שמסביר על הוירטואל וול, הבנתי שכל רובוט מתקשר עם מגדלור באמצעות RF והם עוברים תהליך של PAIR. האם הרובוט השני יתייחס למגדלור בצורה כלשהי לאחר שהראשון יבצע את ה PAIR למגדלור ?

זאת אומרת, האם ניתן לחצוץ את הבית לשני חלקים שבכל אחד מהם יהיה רומבה נפרד ושגבול הגזרה בינהם יהיה תחום ע"י מגדלור אחד ? או שאהיה חייב להשתמש בשני מגדלורים אחד על יד השני ?

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2152 

MoranGalper כתב:הזמנתי רובוט מאיביי ב 70$ (מה שנראה לי חשוד ואני מקווה שאכן יגיע).
אני תוהה האם לבית גדול כדאי לקנות 2 רובוטים שיחלקו את העבודה בינהם ע"י וירטואל וול כך שרובוט אחד יהיה אחראי לנקות את הסלון והמטבח והרובוט השני יהיה אחראי לנקות את החדרים.

לפי הקישור שצורף שמסביר על הוירטואל וול, הבנתי שכל רובוט מתקשר עם מגדלור באמצעות RF והם עוברים תהליך של PAIR. האם הרובוט השני יתייחס למגדלור בצורה כלשהי לאחר שהראשון יבצע את ה PAIR למגדלור ?

זאת אומרת, האם ניתן לחצוץ את הבית לשני חלקים שבכל אחד מהם יהיה רומבה נפרד ושגבול הגזרה בינהם יהיה תחום ע"י מגדלור אחד ? או שאהיה חייב להשתמש בשני מגדלורים אחד על יד השני ?
...
לפי דעתי תצטרך שני קירות וירטואלים, ואז צריך קודם להפעיל רומבה אחד וקיר אחד שיתקשרו ויעשו pairing שבמהלך הזמן הזה לא להכניס סוללות לקיר השני ואז להפעיל את הרומבה השני בשילוב עם הקיר השני ואז זה יעבוד. שים לב שכאשר תוציא סוללות מאחד מהם תצטרך לעבור את התהליך עוד פעם. (6) יש גם אזהרה חמורה ששני רומבות שנפגשים משתוללים כמו שני פיטבולים (6) .

amirberner
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 2 פעמים

רומבה 555

שליחה #2153 

שלום, בטעות פרסמתי את ההודעה בפורום לא נכון, עכשיו כאן-
אני מעוניין לרכוש Roomba ויש לי כמה התלבטויות:
1. מה ההבדל בין roomba 555 ל560?
2. את ה560 אפשר בכלל להשיג בארץ?
3. האם אנשים שבעי רצון מה555 כמו מה560?
זהו לבינתיים, תודה

amirberner
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2154 

MoranGalper כתב:הזמנתי רובוט מאיביי ב 70$ (מה שנראה לי חשוד ואני מקווה שאכן יגיע).

...
אם עדיין לא אקנה, אשמח לשמוע אם באמת קיבלת את הרובוט מסין

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2155 

555 זהה ל560

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

Re: רומבה 555

שליחה #2156 

amirberner כתב:שלום, בטעות פרסמתי את ההודעה בפורום לא נכון, עכשיו כאן-
אני מעוניין לרכוש Roomba ויש לי כמה התלבטויות:
1. מה ההבדל בין roomba 555 ל560?
2. את ה560 אפשר בכלל להשיג בארץ?
3. האם אנשים שבעי רצון מה555 כמו מה560?
זהו לבינתיים, תודה
...
עמיר, אז למה לא שאלת אותי? :-)

ד"א, אני גם אשמח לשמוע על עדכונים לגבי ההזמנה מסין, האם הוא באמת כחדש ועושה רושם טוב.

MoranGalper
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2157 

מבטיח לעדכן כשהוא יגיע.

משהו שנראה לי קצת חשוד - כל המכירות הקודמות של המוכר (מעל ל 3000) הם בסכומים קטנים מאוד.
אבל מצד שני - יש את eBay Power protection כך שיש איזושהו ערבון ל "אמת בפרסום" של המוצר.
מצד שלישי - עד כה הוזמנו כ 325 מכשירים ביומיים וחצי שבהם המכירה פעילה.
מצד רביעי - במחיר כזה כדאי לקנות עוד כמה מכשירים (להורים, לחברים, וכחלקי חילוף).
מצד חמישי - מילא לסכן 70$, אבל לא מתחשק לי לסכן כפולות של 70$
מצד שישי - אם מדובר באיזושהו חיסול מלאי רציני - עד שהמכשיר יגיע המלאי יגמר ולא אוכל להזמין עוד מכשירים.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2158 

MoranGalper כתב:מבטיח לעדכן כשהוא יגיע.

משהו שנראה לי קצת חשוד - כל המכירות הקודמות של המוכר (מעל ל 3000) הם בסכומים קטנים מאוד.
אבל מצד שני - יש את eBay Power protection כך שיש איזושהו ערבון ל "אמת בפרסום" של המוצר.
מצד שלישי - עד כה הוזמנו כ 325 מכשירים ביומיים וחצי שבהם המכירה פעילה.
מצד רביעי - במחיר כזה כדאי לקנות עוד כמה מכשירים (להורים, לחברים, וכחלקי חילוף).
מצד חמישי - מילא לסכן 70$, אבל לא מתחשק לי לסכן כפולות של 70$
מצד שישי - אם מדובר באיזושהו חיסול מלאי רציני - עד שהמכשיר יגיע המלאי יגמר ולא אוכל להזמין עוד מכשירים.
...
זה עוקץ. תרגיל מוכר. כנראה שתקבל חזרה את הכסף.
תראה איך המוכר יושעה מאיביי תוך כמה ימים/שעות.
איך אמרו בכלבוקט: לא להתפתות לעסקאות בשטח, אחרת תאכל אותה, ותאכל אותה בגדול.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2159 

קיבלתי במייל מבצע של אלעל לרכישת רומבה 555 מחשמל נטו.
1822 שח + 50 נקודות מועדון נוסע מתמיד

לינק

http://www.netoneto.co.il/pl_product~el ... 5~24~0.htm

לא יודע מה המחיר הרגיל. פשוט קיבלתי ואני משתף.

amirberner
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2160 

dmitrys כתב:555 זהה ל560
...
אז זהו שעכשיו דיברתי עם היבואן ונאמר לי שזה לא זהה. הוא אמר ש560 לא מיוצר יותר, ושהוא "פוצל" לשתי גרסאות, 555 שהוא זהה מלבד זה שהוא לא יודע לדבר עם מגדלור, וה581 שהוא מתקדם יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”