הנה תאוריית קונספירציה שלי בקשר לכדורגל הישראלי!
לטעמי, הכדורגל בארץ בכלל והשחקנים הישראלים בפרט (גם אלה שמשחקים באירופה) "מתומחרים" ברמות מטורפות!!
אני קורא לזה בועת הכדורגל הישראלי! הבועה הזאת קיימת מאז ומתמיד (גם הנבחרת של מכסיקו 70 שכולם מדברים ומשבחים, בעיני "מתומחרת" הרבה מעבר למה שהיא באמת שווה! ולכל מי ששכח או לא ידע, אני אומר שבתקופה ההיא שיחקנו במוקדמות הבית האוקיאני שם פגשנו סה"כ 2 קבוצות: ניו זילנד ואוסטרליה. זהו מתוך 4 מפגשים סיימנו ראשונים ועלינו למונדיאל ההוא!! זה לא בית של 5-6 קבוצות, לא שיחקנו נגד קבוצות כמו צרפת, אנגלייה, ספרד, קולומבייה, רוסייה, אוסטריה, יוון, בולגריה, שוודיה, רומניה אפילו לא שוויץ!!).
אומנם, ייתכן שהיו תקופות בהן שיחקנו טוב יותר, כנראה בגלל סגל או מאמן קצת יותר איכותיים
אבל גם אז לא היינו בשום שלב או רגע, שווים עלייה למונדיאל או עלייה לטורניר היורו. תחשבו על זה שת'כלס לא הייתה שום הזדמנות שהוחמצה, כי תמיד, גם כשהגענו להתמודדות הסופית על העפלה, פגשנו אז יריבים שהיו משמעותית טובים מאיתנו! (זוכרים את ה 8:0 נגד דנמרק בשני המפגשים! זוכרים את ההפסד שלנו 1:0 קטן לקולומביה?! אומנם הפסד קטן אבל בלי בוני גינזבורג ביום בלתי אנושי, היינו צריכים לקבל שם לפחות רביעייה). חבר'ה זה מה אנחנו שווים! לא יותר! אנחנו ולטבייה בערך באותה הרמה לא יותר! יוסי בניון הוא השחקן הכי טוב שיש לנו
אבל הוא לא רונאלדו! הוא לא כוכב באנגלייה, הוא אפילו לא כוכב גדול בליברפול! הוא "סה"כ" שחקן שמתחרה על ההרכב שם כל שבוע, קצת פרופורציה!
אנחנו הישראלים תמיד נזכרים במשחקים הגדולים שלנו ומייד אומרים "הנה למה אנחנו לא משחקים כמו ששיחקנו אז" נגד אוסטריה ב 5:0 או כמו ששיחקנו נגד צרפת ב 2:1 (מאיר תירגע........גול.....גו.................ל......

) אבל האמת היא פשוטה ועצובה והיא אומרת שהרמה האמיתית שלנו והפוטנציאל שלנו מוצג במשחקים הרגילים שאנחנו חווים ממזה עשרות שנים והמשחקים הגדולים, המועטים, הם היוצא מהכלל! הם המשחק הבודד בו הכל התחבר במקרה, במזל ולא להיפך!
לקח לי הרבה זמן להבין איך יכול להיות שספורט בו אנחנו כל כך חלשים מצליח להיות ספורט כל כך מוביל במדינה שלנו! איך יכול להיות ששני שליש מהזמן בחדשות הספורט (טלויזיה, רדיו, עיתונים, אתרים) מדברים על כל מיני שטויות של כדורגל ישראלי, שלטעמי כמעט ולא מעניינות אף אחד וברור שלא צריכות להיות ממוקמות ב "פריים טיים". (הנה דוגמה לחדשה מאתר ספורט 5: "יקיר שינה יעבור ניתוח בברכו, בלם אחי נצרת, שעלול להיעדר תקופה ארוכה: "מחכה לחזור ולשחק עבור האוהדים שמתקשרים ומתעניינים"). המסקנה שלי היא שבעצם הדיבור, הכתיבה, הביקורות, התוכניות, הראיונות וכל שאר הדברים נעשים על ידי בעלי מקצוע שהאינטרס שלהם הוא להציף את התקשורת באינפורמציה על כדורגל ישראלי בלי קשר לחשיבות הדברים ובטח ללא קשר לאמיתותם! כל העוסקים בתחום מעדיפים להיות מושמצים מאשר להיות לא רלוונטיים ולא באור הזרקורים כי הרי אם מדברים עלייך (גם לרעה) אתה במרכז ואם אתה במרכז אתה עושה מזה כסף! שחקן כדורגל צריך להיות במרכז גם אם היכולת שלו לא שווה את זה! כי אם הוא במרכז הוא יעשה יותר כסף! אבי לוזן (וגברי לוי לפניו), מדבר המון ולעיתים יוצאים לו לא מעט שטויות מהפה אבל הוא מאמין שעדיף לדבר שטויות ולמשוך אש, ביקורת ותקשורת מאשר להיהפך למשהו לא רלוונטי, משהו לא חשוב, דבר שיגרום לכסף לא להיכנס, יגרום
לבועה להתפוצץ!!
כולם עושים את זה, רק כדי לשמר על הבועה כי זה מכניס לכולם כסף על חשבוננו!
אגב, אני חושב שהשנה האוויר התחיל לצאת מהבועה הזאת וזה הגיע דווקא מכיוון זכויות שידורי הטלוויזיה של הליגה הקיקיונית שלנו בכדורגל! זאת הפעם הראשונה ששום ערוץ לא רצה לרכוש את הזכויות! כי הם הבינו שאין בשידורים האלה שום כסף, שום רווח, שום עניין רק הפסד! בסופו של דבר ערוץ 1 רכש את הזכויות (בסכום נמוך)