שירשור החידות הגדול
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אתה צודק. החידה הזאת באמת הייתה קצת "חמיצר".amirbd כתב:ובלי להעליב אף אחד - זה נראה לי קצת "חמיצר" לא ? (סתם מרגיז אותי שניסיתי, עכשיו כשאני יודע שלא היה לי סיכוי)...
אני אחשוב על חידה חדשה יפה אבל הרבה יותר קלה מבחינת "ידע כללי"
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אמיר,
אני אנסה קצת להסביר לך איך זה עובד:
החידה היא: בתפריט היום - הארגון לזכויות האדם נגד המתלוננת (5,3)
משה שאל לגבי "בתפריט היום" ואני אמרתי שזה רמז לגבי הפתרון, מכאן אפשר לדעת שמחפשים מאכל כלשהו.
הארגון לזכויות האדם = בצלם.
נגד = מול
המתלוננת = א' - ולשאלתך, המתלוננת בפרשת הנשיא קצב היא א'.
נחבר את הכל ונקבל "בצלממולא".
אנחנו מחפשים מאכל וגם נתון לנו שהפתרון מורכב מ-2 מילים בנות 3 ו-5 אותיות, ולכן
בצל ממולא.
משה שאל לגבי "בתפריט היום" ואני אמרתי שזה רמז לגבי הפתרון, מכאן אפשר לדעת שמחפשים מאכל כלשהו.
נגד = מול
בצל ממולא.
תודה - אני מבין - יפה מאד.theAman כתב:אמיר,
נגד = מול
בצל ממולא....
מכיוון שלא הייתי עולה על א', לא באמת היה לי סיכוי (גם אם הייתי מגלה את בצלם)
אמיר.
I rest my caseamirbd כתב:תשובה למשה :
לא....
איפה אתה חי? הם מופיעים בכל העיתונים כבר עשרות שנים כל שבוע. לא מזמן היה כנס ברשל"צ של חובבים.amirbd כתב: גם תשבצי הגיון לא ראיתי (עד השרשור הזה)....
טוב, אז אם כך אתה רואה שברור שהן לא כאלהamirbd כתב: חידת חמיתר זה שם כינוי מיתולוגי לחידות שרק הכותב שלהם יכול לפתור אותם...
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אמיר,
ביקשת וקיבלת.
זו חידת חמיצר ופתרונה עם הפרס הכי גבוה שהיה בזמנה של הפינה של חמיצר אצל רזי ברקאי.
תקרא ותהנה
הנוסח המלא של חידת חמיצר:
"מיהו הכוכב המטורף שהתחיל עם הצרפתיה, גם היא מטורפת, לפני רכישתה, ולפני המלחמות והכל מסתכם ב238 ובזוהר?".
(פתרון החידה שרצה עשרה שבועות)
הכוכב הוא ברקאי (רזי מגיש "הכל דיבורים", רזי מוביל לסוד, לשירה של יפה ירקוני "זה הסוד שלי", השיר הוא במקורו צרפתי, ונקרא "טירוף קטן שלי", לכן מטורף ומטורפת. לפני רכישתה - הכוונה למוהר - יחיאל מוהר כתב את המלים לשיר בגרסה העברית. לפני המלחמות - ירקוני מכונה "זמרת המלחמות (כינוי שלא אהוב עליה ביותר...). 238 הוא מספר השניות שנמשך השיר בתקליט המקורי. ובזוהר - אורי זוהר הנחה את התוכנית "זה הסוד שלי" בערוץ הראשון לפני פרישתו הסופית לישיבה.
ביקשת וקיבלת.
זו חידת חמיצר ופתרונה עם הפרס הכי גבוה שהיה בזמנה של הפינה של חמיצר אצל רזי ברקאי.
תקרא ותהנה
הנוסח המלא של חידת חמיצר:
"מיהו הכוכב המטורף שהתחיל עם הצרפתיה, גם היא מטורפת, לפני רכישתה, ולפני המלחמות והכל מסתכם ב238 ובזוהר?".
(פתרון החידה שרצה עשרה שבועות)
הכוכב הוא ברקאי (רזי מגיש "הכל דיבורים", רזי מוביל לסוד, לשירה של יפה ירקוני "זה הסוד שלי", השיר הוא במקורו צרפתי, ונקרא "טירוף קטן שלי", לכן מטורף ומטורפת. לפני רכישתה - הכוונה למוהר - יחיאל מוהר כתב את המלים לשיר בגרסה העברית. לפני המלחמות - ירקוני מכונה "זמרת המלחמות (כינוי שלא אהוב עליה ביותר...). 238 הוא מספר השניות שנמשך השיר בתקליט המקורי. ובזוהר - אורי זוהר הנחה את התוכנית "זה הסוד שלי" בערוץ הראשון לפני פרישתו הסופית לישיבה.
אני חי באינרנט (the matrix) - לא באמת פגשת אותי היום ההולדת של האתר (זה היה סוכן).moco כתב:I rest my caseamirbd כתב:תשובה למשה :
לא....איפה אתה חי? הם מופיעים בכל העיתונים כבר עשרות שנים כל שבוע. לא מזמן היה כנס ברשל"צ של חובבים.amirbd כתב: גם תשבצי הגיון לא ראיתי (עד השרשור הזה)....טוב, אז אם כך אתה רואה שברור שהן לא כאלהamirbd כתב: חידת חמיתר זה שם כינוי מיתולוגי לחידות שרק הכותב שלהם יכול לפתור אותם......
בעיתונים יש גם הרבה מודעות אבל - גם אותם אני לא קורא...(כשאני חושב על זה, אני אף פעם לא הייתי חובב עותונים)
אמיר.
- Booboo
- חבר ותיק

amirbd כתב:מנחם בגין ?Booboo כתב:אמיר, תנסה את זה - קל מאוד, לא מרוסס ונקי מאותיות בודדות:
מבקר אבלים בגלל ראש ראש הממשלה לשעבר (4,4)......
- Booboo
- חבר ותיק

לא מאיימים על יונה ביין... זה היה כל כך קל בכוונה... מה שנקרא בצה"ל "סרגל מאמצים"amirbd כתב:פתרתי את זה בשניה שראיתי את זה - זה היה קל מדי....
רוצים יותר קשה - רק תגידו
גם באינטרנט (חוץ מבאתרי העיתונים) יש כמה אתרי תשבצי היגיון, כולל פורום פעיל שבו פותרים את מה שמופיע בעיתונים באותו שבוע.amirbd כתב:
אני חי באינרנט (the matrix) - לא באמת פגשת אותי היום ההולדת של האתר (זה היה סוכן).
בעיתונים יש גם הרבה מודעות אבל - גם אותם אני לא קורא...(כשאני חושב על זה, אני אף פעם לא הייתי חובב עותונים)...
הקיצר, אין לך תירוצים
משה
אם הייתה נוסחא לחידה טובה, אז היא לא הייתה כל כך יפה.amirbd כתב:מה שאני מחפש, זה אוסף כללים איך לחבר (וע"י כך גם לפתור) חידות טובות באמת
(כמו מגדל, מוצצת ו-בחן טלוויזיה או שניים), כלומר מה מותר ומה אסור לעשות בחידה כזאת...
זו אומנות.
בקשר למותר ואסור (ולא שכולם שומרים על הכללים) - זה צריך להיות סגור. בלי חלקים חסרים וגם בלי חלקים מיותרים. כשפותרים אמורים להיות בהרגשת ביטחון שאכן פתרו.
"בצל ממולא" זו דוגמא טובה למשהו שהוא מורכב מכמה חלקים , אך כל חלק חשוב ולא נשאר בורג ביד שלא יודעים לאן הוא שייך (למי שמכיר את הבדיחה המצוירת).
זה מזכיר קצת פזלים של הרכבה (Jugsaw puzzle), שהחלק מתאים אז יודעים את זה.
משה