רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56

שליחה

תודה שוב על הלינק, אתר מצויין לחלפים של הרומבה (Y)

לגבי הסנסורים הנוספים שהתכוונתי אליהם... הם משמשים למדידת המרחק מהעצמים בהיקפו של הפגוש... מצאתי את החלף הרלוונטי:
http://www.robotshop.com/roomba-500-bum ... ray-5.html
...
לבריאות, תהנה

למה אתה רוצה להחליף את החלק הזה ?
מה הבעיה שנתקלת בה ?

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

Re: רומבה - יתרונות וחסרונות

שליחה

dansmith כתב:

תודה שוב על הלינק, אתר מצויין לחלפים של הרומבה (Y)

לגבי הסנסורים הנוספים שהתכוונתי אליהם... הם משמשים למדידת המרחק מהעצמים בהיקפו של הפגוש... מצאתי את החלף הרלוונטי:
http://www.robotshop.com/roomba-500-bum ... ray-5.html
...
לבריאות, תהנה

למה אתה רוצה להחליף את החלק הזה ?
מה הבעיה שנתקלת בה ?
...
לא נתקלתי בשום בעיה, סתם סקרנות... מצ'עמם לי :wink:
כן נתקלתי בבעיה של הסנסורים הממוקמים בחלף שנתתי לו לינק, כשהם מתכסים באבק, הרומבה נוסעת ועוצרת לסירוגין במהירויות משתנות אפילו בשטח פתוח... צריך לנקות אותם היטב וזה כרוך בפירוק הפגוש למי שאין אקדח לחץ אוויר מקצועי.

dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כן נתקלתי בבעיה של הסנסורים הממוקמים בחלף שנתתי לו לינק, כשהם מתכסים באבק, הרומבה נוסעת ועוצרת לסירוגין במהירויות משתנות אפילו בשטח פתוח... צריך לנקות אותם היטב וזה כרוך בפירוק הפגוש למי שאין אקדח לחץ אוויר מקצועי.
...
וואלה... תהנה לך

ממש אין צורך לפרק כדי לנקות ולא צריך לחץ אויר (חבל על הכסף וזיהום הסביבה) :D
אם תנקה בכל מחזור את חזית הפגוש לא תהיה כל בעיה. אם הפגוש שלך שרוט, זה כבר אופרה אחרת ומוריד את יעילות הסנסורים.
במידה ושרוט, לטש אותו כמו שמלטשים פנסי רכב ותדאג אחר כך להוסיף מגן לפגוש. כן, נשמע מצחיק אבל חתיכת ספוג חצי-קשיח לאורך הפגוש תמנע מגע של החלק השקוף ברהיטים וחפצים ותגן עליו.
יש מגינים כאלו למכירה ברשת.
לסנסורי גובה cliff, שימוש במברשת רכה וצרה (של ציור) מעולה ומגיעים אליהם בלי כל בעיה מהתחתית
ואם רוצים, אפשר גם להחדיר שם קצה סמרטוט לח ולהניעו מצד לצד.
מניסיוני למעלה משנה, זה ממש מספיק. אצלי מעולם לא היתה בעיה כזו.
הבעיות היותר קשות זה הלכלוך בצירי המברשות ובעיקר זה שנתפס בגלגל המקשר בין המנגנון למברשת.
אני מנקה שם עם מברשת שיניים.
אחת לחצי שנה אני מפרק לחלוטין את מערכת ההינע ומנקה את כל המנגנון כולל שימון מחדש של גלגלי השיניים.
מדהים איזה כמות לכלוך ובעיקר שערות מצליח לחדור לשם. זהו כשל תכנוני משמעותי ובושה לחברה כזו שזה רמת התכנון שלהם. אני יודע שיש דגמים עם מערכת הינע משופרת, אבל גם היא לא מושלמת.
יש ברשת מודים לשידרוג שבמרכזם תוספת מיסבים שמתלבשים על גלגלי השיניים בנקודת המגע עם המברשת ולמעשה סותמים לחלוטין את הפתחים הקטנים הקיימים שם היום.

אם משמעמם לך, תתחיל לשדרג ואם לא, פשוט נקה את הצעצוע אחרי כל פעם או פעמיים, ככה הוא רוצה :lol:

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dansmith כתב:
...
וואלה... תהנה לך

ממש אין צורך לפרק כדי לנקות ולא צריך לחץ אויר (חבל על הכסף וזיהום הסביבה) :D
אם תנקה בכל מחזור את חזית הפגוש לא תהיה כל בעיה. אם הפגוש שלך שרוט, זה כבר אופרה אחרת ומוריד את יעילות הסנסורים.
במידה ושרוט, לטש אותו כמו שמלטשים פנסי רכב ותדאג אחר כך להוסיף מגן לפגוש. כן, נשמע מצחיק אבל חתיכת ספוג חצי-קשיח לאורך הפגוש תמנע מגע של החלק השקוף ברהיטים וחפצים ותגן עליו.
יש מגינים כאלו למכירה ברשת.
לסנסורי גובה cliff, שימוש במברשת רכה וצרה (של ציור) מעולה ומגיעים אליהם בלי כל בעיה מהתחתית
ואם רוצים, אפשר גם להחדיר שם קצה סמרטוט לח ולהניעו מצד לצד.
מניסיוני למעלה משנה, זה ממש מספיק. אצלי מעולם לא היתה בעיה כזו.
הבעיות היותר קשות זה הלכלוך בצירי המברשות ובעיקר זה שנתפס בגלגל המקשר בין המנגנון למברשת.
אני מנקה שם עם מברשת שיניים.
אחת לחצי שנה אני מפרק לחלוטין את מערכת ההינע ומנקה את כל המנגנון כולל שימון מחדש של גלגלי השיניים.
מדהים איזה כמות לכלוך ובעיקר שערות מצליח לחדור לשם. זהו כשל תכנוני משמעותי ובושה לחברה כזו שזה רמת התכנון שלהם. אני יודע שיש דגמים עם מערכת הינע משופרת, אבל גם היא לא מושלמת.
יש ברשת מודים לשידרוג שבמרכזם תוספת מיסבים שמתלבשים על גלגלי השיניים בנקודת המגע עם המברשת ולמעשה סותמים לחלוטין את הפתחים הקטנים הקיימים שם היום.

אם משמעמם לך, תתחיל לשדרג ואם לא, פשוט נקה את הצעצוע אחרי כל פעם או פעמיים, ככה הוא רוצה :lol:
...
בעניין הפגוש... לא מדובר בלכלוך חיצוני אלא באבק שנכנס בין הפגוש לסנסורים הפנימים, אין אפשרות ניקוי ללא לחץ אוויר או פירוק.
מעניין איך מלטשים פלסטיק? זה משהו שעושים לבד או באופן מקצועי?
בהזדמנות תשלח לי לינק אם יש לך בשלוף למגן שאתה קנית.

dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

בעניין הפגוש... לא מדובר בלכלוך חיצוני אלא באבק שנכנס בין הפגוש לסנסורים הפנימים, אין אפשרות ניקוי ללא לחץ אוויר או פירוק.
...
ליטוש פלסטיק-תחפש בפורומי רכב, יש המון מדריכים כולל בעברית
לגבי מגן פגוש, תציץ על המוצרים של החברה הזאת
יש להם גם פילטרים מעולים (i)

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dansmith כתב:

...
ליטוש פלסטיק-תחפש בפורומי רכב, יש המון מדריכים כולל בעברית
לגבי מגן פגוש, תציץ על המוצרים של החברה הזאת
יש להם גם פילטרים מעולים (i)
...
תודה.
אגב לינק למגן פגוש הזה כבר ניתן פה באחד מה-140 העמודים, לך תחפש :?
בכל אופן רציתי לינק למוצר שבו אתה משתש ספציפית ויודע שהוא טוב, מוצר שלא מפריע לפעילות של הרובוט.

dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה.
אגב לינק למגן פגוש הזה כבר ניתן פה באחד מה-140 העמודים, לך תחפש :?
בכל אופן רציתי לינק למוצר שבו אתה משתש ספציפית ויודע שהוא טוב, מוצר שלא מפריע לפעילות של הרובוט.
...
נראה לך שאחד כמוני רוכש בארה"ב חתיכת ספוג למטרה כזו ?
קנה או השג פלציב בעובי 3 מ"מ או יותר, חתוך רצועות והדבק מעל ומתחת לפס הסנסורים.
זה הכל ! :lol: :lol: :lol:

prince_amir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שאלה לגבי רכישת רומבה מהחברה בחול Remanufactured

שליחה

שלום רב לכולם,
אני שוקל לקנות שני רובוטים, אחד 560 והשני SCOOBA, עקרונית באתר של היצרן בחו"ל יש גם דגמים שהם מתוקנים, האם שווה לרכוש אותם ולחסוך 100 דולר על כל אחד ?
דבר שני אנין לי בעיה לקנות את הדגמים עם שנה אחריות אבל אני מפחד שבמכס יתפסו לי אותם ואני אשלם מכס ומעמ על המוצרים הללו .

אשמח לקבל תשובות
תודה

dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל

Re: שאלה לגבי רכישת רומבה מהחברה בחול Remanufactured

שליחה

prince_amir כתב:שלום רב לכולם,
אני שוקל לקנות שני רובוטים, אחד 560 והשני SCOOBA, עקרונית באתר של היצרן בחו"ל יש גם דגמים שהם מתוקנים, האם שווה לרכוש אותם ולחסוך 100 דולר על כל אחד ?
דבר שני אנין לי בעיה לקנות את הדגמים עם שנה אחריות אבל אני מפחד שבמכס יתפסו לי אותם ואני אשלם מכס ומעמ על המוצרים הללו .

אשמח לקבל תשובות
תודה
...
הי
שווה או לא זה עניין אישי מאוד. כל אחד והחלטותיו. אין כל טעם לשאול אחרים...

מוצר מתוקן בחברה אמור לעבור בקרה ובדיקה כך שלמעט שריטות חיצוניות הוא אמור להיות תקין מבחינתם.
לפני שאתה קונה, בדוק ב-eBay, המחירים שם הרבה יותר זולים אם תחפש כראוי.

אחריות שתקבל בארה"ב לא תכובד בישראל, כך שאתה קונה בלי אחריות. אתה כמובן יכול לשלוח את המוצרים דרך מישהו בארה"ב לתיקון שם אם תהיה לך תקלה, רק שעלויות המשלוח יפילו אותך שלא לדבר על הזמן.

ולגבי המכס, בכל מקרה זה יעצר ותצטרך לשלם מע"מ ואולי גם מכס. זו חבילה גדולה ואין סיכוי שזה יעבור.

בהצלחה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

היום הייתי בקהלת (קניתי סוללה חדשה לרומבה שלי) ושאלתי גם לגבי Scooba. אמרו לי שתוך חודש-חודשיים יגיע לארץ כבר

prince_amir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

dansmith כתב:
prince_amir כתב:שלום רב לכולם,

אשמח לקבל תשובות
תודה
...
הי
שווה או לא זה עניין אישי מאוד. כל אחד והחלטותיו. אין כל טעם לשאול אחרים...

מוצר מתוקן בחברה אמור לעבור בקרה ובדיקה כך שלמעט שריטות חיצוניות הוא אמור להיות תקין מבחינתם.
לפני שאתה קונה, בדוק ב-eBay, המחירים שם הרבה יותר זולים אם תחפש כראוי.

אחריות שתקבל בארה"ב לא תכובד בישראל, כך שאתה קונה בלי אחריות. אתה כמובן יכול לשלוח את המוצרים דרך מישהו בארה"ב לתיקון שם אם תהיה לך תקלה, רק שעלויות המשלוח יפילו אותך שלא לדבר על הזמן.

ולגבי המכס, בכל מקרה זה יעצר ותצטרך לשלם מע"מ ואולי גם מכס. זו חבילה גדולה ואין סיכוי שזה יעבור.

בהצלחה
...
תודה רבה על התשובה,
רק רציתי לתקן את דברי, אני טס לחו"ל ואני שוקל להביא 2 יחידות איתי לארץ, השאלה העיקרית היא הסיכון לקחת מוצר שתוקן בחברה או לקחת מוצר חדש שההפרש קרוב ל 100 דולר
תודה

dansmith
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה רבה על התשובה,
רק רציתי לתקן את דברי, אני טס לחו"ל ואני שוקל להביא 2 יחידות איתי לארץ, השאלה העיקרית היא הסיכון לקחת מוצר שתוקן בחברה או לקחת מוצר חדש שההפרש קרוב ל 100 דולר
תודה
...
OK, אם אין אחריות בכל מקרה (בגלל שקנית בחו"ל ואתה מביא לישראל) וההפרש הוא 100$ למכשיר, אני הייתי קונה RB בלי חשש. שוב, אם זה נקנה בחברה הם אמורים לבדוק ואף לתת אחריות מוגבלת כלשהיא או מלאה שתכובד כמובן בארה"ב.
אם אתה בעניני חיסכון, לך על זה. אם אתה ללא יכולת טכנית/אלקטרונית ורוצה יותר "בטחון", תשקיע במוצרים חדשים.
בכל מקרה, קח בחשבון שתצטרך לבצע הסבה לספקי הכוח ל-220 וולט.
אם תביא מאנגליה/גרמניה לא תצטרך להסב את הספקים אבל המחירים שם יותר גבוהים מארה"ב.
הצטייד בחשבוניות מקוריות לצורך קביעת הערך למיסים כשתגיע לישראל למסלול האדום / ירוק :?:

בהצלחה

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

אני הזמנתי מ EBAY, החבילה נעצרה במכס לצורך בדיקה בטחונית, אבל לא נאלצתי לשלם לא מכס ולא מע"מ. לדעתי מכס אין בכל מקרה, והמע"מ הייתי אמור לשלם אבל משום מה הם פספסו את החבילה שלי.

prince_amir, אם אתה מביא את הרובוטים איתך מארה"ב, עצתי היא לזרוק את העטיפה ואם יעצרו אותך במכס לטעון שזה נקנה מיד שניה ב 100 דולר כל אחד. כך לא תצטרך לשלם מע"מ. אפילו אולי להביא רק את הרובוטים עצמם והמגדלורים, הבסיס, הספק וכל השאר לשלוח לעצמך בדואר.

בארץ קניתי שנאי מ 220 ל 110 וולט ב 90 שקל ואני משתמש בספק המקורי. אפשר לקנות במקום ספק של 220 וולט אצל היבואן, רק שזה יותר יקר.

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

היי

כנראה שתוך כדי ריקון הרומבה נפל הפילטר והפלסטיק הסובב והתופס אותו (שזו הבעיה...)
משהו יודע היכן ניתן למצוא כזה ?

elan22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126

שליחה

התחדשתי גם ב560 מארה"ב ואחרי כמה ימים על שנאי החלטתי שחבל לי לבזבז שנאי טוב על העסק וסידרתי את הספק המקורי שיעבוד על 220V - היה יותר קל ממה שציפיתי.
ממה שקראתי בהודעות שונות באתרים בחו"ל השימוש בשנאי 220-110 פשוטים לא מומלץ במיוחד בגלל מתח כניסה שעלול לעבור את המותר או מתח נמוך מדי שיגרום למתח טעינה גבוה מדי.
חוצמזה כבר פרקתי אותו גם כמעט לחתיכות כדי שיפסיק להשתגע על השטיח השחור שלי. עכשיו סופסוף השטיח שלי שומר על מצב נקי יומיומי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

ה Neato יצא לשוק, ויש מתאכזבים:

http://www.icurrent.com/iE2jc
משה

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: הרומבה שלי קצת מפשל...

שליחה

קומפוזיט כתב:בחודש חודשיים האחרונים הרומבה שלי חוזר לבסיס שלו אבל לא נטען, צריך לייצב אותו ידנית כמה ס"מ בכדי שיטען.
ניקיתי מגעים הייטב בשני הצדדים וגם מיקמתי את הבסיס לפי ההוראות צמוד לקיר ופנוי לגישה מלאה. ניקיתי גם משדר אופטי בבסיס.
זה קורה גם לכם?
...
אני חוזר על השאלה שלי שוב, פשוט קיבלתי רק תגובה אחת ממשתמש שזה כן קורה לו, מעניין אותי לדעת אם זה קורה להרבה יותר?

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

Neato XV-11 robotic vacuum review

שליחה

שי

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר