מהו הסרט האחרון בו צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

Stronger / 2017

סיפורו האמיתי של ג'ף באומן, ששתי רגליו נקטעו בפיגוע במרתון בוסטון 2013, בזמן שהמתין על קו הסיום לחברתו לשעבר שהשתתפה במירוץ.

בניגוד ל-Patriots Day מ-2016 שעסק באותו פיגוע אבל בדגש על המצוד אחר המפגעים, הסרט הזה מתרכז בטרגדיה האישית של הבחור הצעיר והפשוט, שעולמו חרב עליו בן-רגע ועל ההתמודדות הסיזיפית, היום-יומית שלו, כשמנגד, כולם מסביב מכתירים אותו כגיבור, כמעט בעל כרחו.
אבל, עם כל האמפטיה לטרגדיה האישית ועל אף ג'ייק ג'ילנהול שמשקיע את כל כולו בתפקיד הראשי כתמיד, לדעתי הסיפור לא מספיק חזק בשביל להחזיק סרט. כמובן שישנו גם עודף פטריוטיזם, כמו בדרך כלל בסרטים מסוג זה, אבל מסתבר שכך קרו הדברים במציאות וזה חלק מהמנטליות האמריקאית שמאדירה כל דבר (או בערך בלשון הגיבור עצמו: "אני בסך הכל אדם שעמד במקום הלא נכון, בזמן הלא נכון") ולאו דווקא בעיה של הסרט הספציפי...

ציון: 6.5/10

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

The Girl on the Train / 2016

רייצ'ל עדיין לא התאוששה מגירושיה ובאופן כללי, חייה מתנהלים בסהרוריות בין בקבוק אלכוהול אחד לשני. מדי בוקר היא עושה דרכה למקום עבודתה ברכבת, ממנה היא יכולה להשקיף אל ביתה הקודם, בו גרים כעת בעלה לשעבר ואשתו החדשה. בבית סמוך היא חוזה מדי יום בזוג צעיר ואוהב שמהווה עבורה מושא לקנאה, אבל כשבת הזוג נעלמת, מוצאת עצמה רייצ'ל במרכזה של חקירת רצח.

מותחן שמערב הזייה ומציאות ונע קדימה ואחורה על ציר הזמן, מה שמצריך בין היתר סבלנות וריכוז גבוהים מצד הצופה, לפחות בחלקו הראשון של הסרט. בהתחלה קשה להבין את מהלך העניינים, אבל ככל שהעלילה מתקדמת, מתגלים בה רבדים נוספים שתורמים לקשירת הקצוות והבנת המכלול.

בתפקיד הראשי אמילי בלאנט בתצוגת משחק נהדרת, כרייצ'ל השיכורה תמידית.

ציון: 6.8/10

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Dead Awake / 2016

על מנת להציל את עצמה ואת המקורבים לה, על בחורה צעירה להתמודד מול ישות זדונית קדומה שקוטלת אנשים בשנתם, תוך שהיא גורמת להם "שיתוק שינה": חוסר היכולת לזוז או לדבר, וחנק עד כדי מוות.

אוקיי, הבנו... Next!

ציון: 4/10

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Term Life / 2016

ניק בארוו (וינס ווהן) הוא ה"מוח", שאת שירותיו שוכרים אנשי פשע כדי שיתכנן עבורם את השוד המושלם במינימום סיכונים. כשהשוד האחרון מסתיים בצורה בלתי צפויה וקרטל סמים מנסה לחסל אותו, הוא עושה ביטוח חיים כדי להשאיר אחריו משהו לבתו בת ה-16. הבעיה, שהביטוח יכנס לתוקף רק כעבור שלושה שבועות ועד אז הוא ובתו יאלצו להיות במנוסה מאימת אנשי הקרטל.

דרמת-פשע במשקל נוצה, בלי יותר מדי עומק, למרות שהעלילה כביכול מורכבת ומתפתלת. את וינס ווהן שרואים בקומדיות לרוב, קצת מוזר לראות בתפקיד "רציני" שכזה, ונראה שהתפקיד אכן לא יושב עליו ממש טוב. גם המראה החיצוני שלו נראה בעיני קצת מוזר ושונה מתמיד, ואין לי מושג אם זה מכוון לצורך התפקיד או תהליך טבעי (הוא פשוט נראה כאילו עבר ניתוח פלסטי, או מתיחת פנים מוגזמת ...:lol: ).

די סתמי.

ציון: 6/10

dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631

Full Metal Jacket- מטאל ג'אקט

שליחה

נוסטלגיה- סרטו של סטנלי קובריק הגאון משנת 87,
אין לי מושג איך פיספסתי אותו כל השנים.
טירוני מרינס באימונים ואח''כ אחד מהם מצטרף ככתב צבאי
ללחום בויאטנם. לדעתי מומלץ למי שלא ראה וגם למי שצפה!
http://www.imdb.com/title/tt0093058/
צפיתי בנטפליקס.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: Full Metal Jacket- מטאל ג'אקט

שליחה

dons כתב:נוסטלגיה- סרטו של סטנלי קובריק הגאון משנת 87,
אין לי מושג איך פיספסתי אותו כל השנים.
...
באמת איך? תתבייש! :lol:
אחד מסרטי ויאטנם וסרטי ה(אנטי) מלחמה הטובים ביותר שנעשו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

Lee כתב:
...
...
...
(Y)

dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631

שליחה

Lee כתב:
...
...
...
צודק בהחלט אני שואל את עצמי את אותה שאלה בדיוק.
כעיקרון אני לא בעד סרטי מלחמה אבל ממש בעד קובריק שכל
שאר הסרטים שלו ראיתי כמה פעמים כ''א.
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

USS Indianapolis: Men of Courage / 2016

בשנת 1945, ספינת סיור שעושה דרכה חזרה ממשימה סודית ביותר, מוטבעת על ידי צוללת יפנית. מעל 900 ממלחיה מוצאים עצמם במים שורצי מאות כרישים כשסיכויי החילוץ אפסיים, היות ואיש כמעט אינו יודע על המצאותם באזור, בשל חשאיות המשימה.

ממש כמו הספינה השוקעת במצולות, כך גם הקריירה של ניקולס קייג' בשנים האחרונות. כאן, הוא מגלם בחוסר כשרון רב את קפטן הספינה, בסרט המבוסס על סיפור אמיתי, שהיה לו פוטנציאל ענק להפוך לסרט מלחמתי אדיר. במקום זה קיבלנו סרט ליגה ז' העושה שימוש בכל קלישאה אפשרית, עם משחק מוגזם עד כדי גיחוך של שחקנים ליגה ז' שמנהלים דיאלוגים מביכים, אפקטים ממוחשבים של ירי ופיצוצים שנראים כמו סרט מצוייר, ודמויות חסרות עומק לחלוטין. השילוב של כל הנ"ל עם תרגום רשת עילג ומלא טעויות כרימון, גרם לי לצחוק לא פעם, בקטעים שבכלל היו אמורים להיות טראגיים.

רק כרבע שעה לפני סופו ניצל במעט כבודו של הסרט כשהוא הופך פתאום לדרמה איכותית ומרגשת, בחלק המתאר את משפטו של קפטן הספינה, בליווי צילומי החילוץ האותנטיים מהתקופה.

ציון: 5/10

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

@Lee
·
שאפו לכמות הסרטים שראית בשבועות האחרונים

תודה על הדיווחים והמון קינאה על היכולת לפנות זמן לראות כמות כזו של סרטים

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

Blade runner 2049

שעתיים ו43 דקות של דיכאון קיומי.
השוטר הפעם הוא אנדרואיד בעצמו. זה לא ספויילר. זה נאמר בדקות הראשונות של הסרט. הוא מנסה לפתור העלמות של ילד ובדרך להתמודד עם הקיום שלו ושל שאר האנדרואידים, המטרה שלהם, עתיד האנושות והלא אנושות, תאגיד חסר רחמים עם אנדרואידים חסרי רחמים, האריסון פורד המזדקן, מערכת יחסים עם משהו לא ברור ועוד.
עומס של נושאים וחוסר בפואנטה מאפיינים את הסרט. וזו אולי הפואנטה. העתיד מבלבל כשמנסים להבין אותו היום.
מד"ב טוב גורם לי לחשוב על הדברים. הסרט הזה גרם לי לרצות לישון.
9 לצילום ולעיצוב. גם העולם המדכא שבחוץ עשוי יפה וממשיך את הסרט המקורי.
6 לכל השאר
5 אחרי שמשקלל את האורך.
Enjoy the Silence

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

molvy כתב:@Lee
·
שאפו לכמות הסרטים שראית בשבועות האחרונים

תודה על הדיווחים והמון קינאה על היכולת לפנות זמן לראות כמות כזו של סרטים
...
אני מבטיח לך שעם שעתיים שינה בלילה, גם לך יהיה אותו הספק, אם לא יותר :wink:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

Beyond Skyline

סתם עוד סרט חייזרים. ה CGI עשוי סביר פלוס, העלילה מגוכחת והשחקנים בינוניים עד גרועים. כמעט בכל סצינה איזושהי דמות פולטת אימרת כנף מגוכחת שלא קשורה לכלום, מה שגורם לי לחשוב שאת התסריט כתב ילד בן שש.

לצפות רק אם אתם מעריצים מושבעים של מד"ב ויכולים להינות בסרט רק מהאפקטים בלי תסריט נורמלי (אני מדבר אליכם, האנשים שצופים בסרטי Transformers של מייקל ביי).

אפשר לוותר.

5/10

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

The Big Sick

מבוסס על סיפור אמיתי

אנטי טזה של המוסלמים שחיים בארצות הברית ונהיים פנטאטים עד כדי ביצוע מעשי טרור

פה יש לנו פקיסטני אשר למרות שהמשפחה שלו מוסלמית מאמינה הוא דווקא לא מאמין ולא מוכן להתפלל חמש פעמים ביום

למרות שהמשפחה שלו במיוחד אימא שלו מנסה לשדך לו פקיסטנית גזעית הוא מתאהב בבחורה לבנה אמריקאית ללא שום שורשים בפקיסטן

בנוסף הוא לא מוכן ללמוד רפואה כפי שהמשפחה שלו מצפה ממנו אלא מתעקש להיות קומיקאי המעביר הופעות סטנדאפ

סיפור מאוד מרגש והעובדה שהוא מבוסס על סיפור אמיתי עושה אותו יותר טוב עבורי

מעביר את הזמן בעניין בצחות ובהתרגשות

את הבחורה משחקת Zoe Kazan היפייפיה והמתוקה, רק בגללה שווה לדעתי לראות את הסרט

אני מאוד נהנתי וממליץ בחום

8.5/10

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6648

שליחה

Happy Death Day \ מז"ל טוב

קומדית אימה פשוטה ולא מפחידה על נערה צעירה שנרצחת ביומולדת שלה
ומתעוררת שוב ושוב בתוך לולאה אין סופית ובכל פעם היא מתקרבת לאט לאט לזהות של הרוצח.
אותו רעיון היה גם בסרט "קצה המחר"
רק שהביצוע שם הרבה יותר מוצלח עם טום קרוז מאשר עם הצעירונת הזו שעושה עבודה בינונית בקושי
גם הסיום "המפתיע" לא מצליח ליצור שום תיחכום ולמעשה דיי דבילי ..

10\5.5

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

pessik כתב:Happy Death Day \ מז"ל טוב

קומדית אימה פשוטה ולא מפחידה על נערה צעירה שנרצחת ביומולדת שלה
ומתעוררת שוב ושוב בתוך לולאה אין סופית ובכל פעם היא מתקרבת לאט לאט לזהות של הרוצח.
אותו רעיון היה גם בסרט "קצה המחר "
...
אותו רעיון היה גם ב-Groundhog Day (לקום אתמול בבוקר), שם אמנם ביל מארי לא נרצח, אלא סתם מת, אם אני לא טועה, ומתעורר מחדש לאותו בוקר בלולאה אינסופית. כבר טחנו את הרעיון הזה מכל הכיוונים.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Underworld: Blood Wars / 2016

המלחמה בין הערפדים לאנשי הזאב עולה שלב, וסלנה, הלוחמת המהוללת מגזע הערפדים, מוצאת עצמה נרדפת ע"י שני הצדדים.

התסריט הוא לא הצד החזק של הסרט הזה, החמישי בסדרה. יחד עם זאת, הויזואליות, הסאונד והאפקטים המרשימים הופכים אותו למהנה למדי, אפילו אם לא ממש זוכרים את השתלשלות האירועים בסרטים שקדמו. לפי הסיום, כנראה שצפוי פרק נוסף בסדרה הנמתחת מדי הזו.

ציון: 6/10

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

The Hitman's Bodyguard

רוצח שכיר הולך להעיד בבית משפט נגד רודן מזרח ארופאי ושומר הרואש שלו מנסה להשאיר אותו בחיים

אז למרות שלעיתים התפקידים מתחלפים הסרט מאוד זורם טוב מלא דיאלוגם מושחזים ויפים שמעלים חיוך ולעיתים אף גורמים לצחוק רם.

ליהקו לתפקיד שני שחקנים טובים, שומר הראש הוא Ryan Reynoldsוהרוצח השכיר Samuel Jackson, יש חיבור ממש טוב בין שניהם מה שגורם לסרט להראות די טבעי.

הרבה חיוכים המון פיצוצים כמות די נכבדת של הרוגים ובדיחות לא רעות גורמות לסרט להיות טוב ומהנה

אני ממליץ
7.3/10
נערך לאחרונה על ידי molvy ב 07/01/2018 0:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

molvy כתב:רוצח שכיר הולך להעיד בבית משפט נגד רודן מזרח ארופאי ושומר הרואש שלו מנסה להשאיר אותו בחיים

אז למרות שלעיתים התפקידים מתחלפים הסרט מאוד זורם טוב מלא דיאלוגם מושחזים ויפים שמעלים חיוך ולעיתים אף גורמים לצחוק רם.

ליהקו לתפקיד שני שחקנים טובים, שומר הראש הוא Ryan Reynoldsוהרוצח השכיר Samuel Jackson, יש חיבור ממש טוב בין שניהם מה שגורם לסרט להראות די טבעי.

הרבה חיוכים המון פיצוצים כמות די נכבדת של הרוגים ובדיחות לא רעות גורמות לסרט להיות טוב ומהנה

אני ממליץ
7.3/10
...
שכחת לציין את שם הסרט ..
The Hitman's Bodyguard
http://www.imdb.com/title/tt1959563/
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6648

שליחה

Bright

נטפליקס החליטו לעשות עירבובייה של העולם דמיוני (קריא:שר הטבעות) ביחד עם העולם העכשווי.
אז יש לנו רובים וניידות משטרה וגם אלפים ואורקים בתור שוטרים , עם כמה דמויות מחתרת :
כאשר כולם במרדף אחר שרביט קסמים מיסתורי..

לשילוב הלא כל כך מוצלח הזה גייסו את וויל סמית ועוד כמה ברקים כחולים ואפקטים זולים כדי ליצור את העולם ה"דמיוני"
מיועד למעריצי הז'אנר . לכל השאר עדיף להתרכז בסרטי משטרה \ מאפיה סטנדרטים יותר - וממש לא חסר כאלה

10\5.5

חזור אל “סרטים וטלויזיה”