מהי הסדרה האחרונה בה צפיתם?
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11463
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2400 פעמים
משודרת בנטפליקס (אגב, חיפוש שם הסדרה מופיע בגדול מי משדר) כתבתי עליה ביקורת מעולה בעבר:Stranger (עונה -1)
לא המשכתי לעונה שנייה כי היא כבדה עלי (אולי אמשיך).
וממש אין צורך לצטט הודעה שלמה מעל.
לא המשכתי לעונה שנייה כי היא כבדה עלי (אולי אמשיך).
וממש אין צורך לצטט הודעה שלמה מעל.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
The Bureau / Le Bureau des Légendes
סדרת ריגול צרפתית.
כרגע בסוף העונה השלישית. סידרה ממש מצויינת.
אוהב במיוחד את ההצצה מאחורי הקלעים. ההחלטות, קטעי היישום; ללא הרבה פירוטכניקה אבל עם הרבה פרטים שבסופו של דבר מתחברים ויוצרים תמונה מאוד טובה של המציאות.
אני אוהב במיוחד את הקישוריות לעולמנו הקרוב, האיסלאם הפסיכי, דאע"ש, כורדים, סוריה, לבנון, אירן, המוסד, שיתופי פעולה שבין סוכניות הביון של המדינות השונות.
ממליץ בחום, (9/10)
ג'יימס
סדרת ריגול צרפתית.
כרגע בסוף העונה השלישית. סידרה ממש מצויינת.
אוהב במיוחד את ההצצה מאחורי הקלעים. ההחלטות, קטעי היישום; ללא הרבה פירוטכניקה אבל עם הרבה פרטים שבסופו של דבר מתחברים ויוצרים תמונה מאוד טובה של המציאות.
אני אוהב במיוחד את הקישוריות לעולמנו הקרוב, האיסלאם הפסיכי, דאע"ש, כורדים, סוריה, לבנון, אירן, המוסד, שיתופי פעולה שבין סוכניות הביון של המדינות השונות.
ממליץ בחום, (9/10)
ג'יימס
- Kondo10

The Old Man (2022-24)25/01/2023 20:51Kondo10 כתב: The Old Man (2022)
(עונה -1)
סוכן CIA לשעבר חי חיים שקטים יותר מ- 30 שנה לאחר תקרית קטלנית בה היה מעורב. הוא מסתתר ביער וחושב שעברו מאחור
אך פורץ מגיע לבקר אותו ומנסה לרצוח אותו מה שמוביל לגילויים מעברו בה מעורבים סוכני CIA שרוצים להתנקש בו.
מותחן מבוסס על רומן משנת 2017 מאת תומס פרי בכיכובו של Jeff Bridges בתצוגת משחק מרשימה. פרק ראשון מלא אקשן לא מעיד על ההמשך
כי ההמשך מקבל תפנית מעניינת עם כמה טוויסטים מעניינים. קשה לקרואת את ג'ף ברידג'ס בגילו המתקדם נכנס למאבקי כוח קשים כשידו על העליונה, זה לא גילו אלא האיטיות שמאפיינת אותו לאורך כל השנים ולא מתיישרת עם פרצי האלימות שלו. כאמור זה רק בתחילה, כי בהמשך העלילה
מקבת דרמטיות מרתקת עם שוטים מהעבר עשויים היטב (ראויים לסדרה בפני עצמה). סדרה מושקעת מבוימת ומצולמת מופלא עם ליהוק מרשים
בפרט John Lithgow שהחיבור הקולח בינו לבין Jeff Bridges עושה את ההבדל - צמד שחקנים איכותיים שהופכים את הסדרה למהנה למדי.
עם זאת הדמות של Amy Brenneman מופרכת ולא הגיונית, לא מבין איך הקשר שלה תרם לעלילה. התסריט מרושל ולא מוסיף אמינות לסיפור
העלילה איטית כמו ההליכה של ג'ף ברידג'ס עם דיאלוגים לא תמיד מעניינים, וסצנות אלימות שכאמור לא מתיישרות עם היכולות הפיזיות של השחקן המבוגר. מותחן ריגול מעניין עם סיום מפתיע בהחלט שמעלה את רף הסקרנות לעונה שנייה שכבר הוכרזה. סדרה טובה וחכמה שיש בה כמה נקודות חיוביות, לצד כמה צדדים לא עשויים בצורה נכונה. מקווה שאת כל הפגמים בתסריט יצליחו לסדר בעונה הבאה, כי יש בה פוטנציאל גבוה להיות סדרה
מצוינת בז'אנר האקשן ריגול.
7.8/10...
(עונה - 2)
אחרי עונה ראשונה נהדרת עונה שנייה מקבלת תפנית אחרת עם יותר אקשן לעומת עונה ראשונה האיטית אך המרתקת. למרות קצב טוב למדי
עם סצנות אקשן נהדרות ומשחק מעולה של Jeff Bridges & John Lithgow העלילה מעט בעייתית עם יותר מידי תפניות וקטעים לא הגיוניים
להיחלץ מכל מצב בקלות, או להילחם נגד חזקים וצעירים יותר ולנצח (מעט מופרך). Alia Shawkat הבת של השחקן הראשי משחקת ממש טוב
אך כמה החלטות שלה מעלות תהיות מי החליט לכתוב את התסריט בצורה כזו. Amy Brenneman מגלמת דמות מסקרנת ואמינה.
עונה שנייה שונה מעונה ראשונה כאילו היא סדרה אחרת לטוב או לרע (תלוי את מי שאלים) יותר קצב, אירוע רודף אירוע ללא מנוח, סצנות אלימות
סיפור רקע מעניין בהחלט, ליהוק מדויק, צילומים והפקה מרשימה, עד לקטע הסיום שלא ברור למה החליטו לסיום את העונה בצורה כזו, בפרט שהיו במהלך הפרקים כמה סצנות מרתקות פי כמה לסיים את העונה כדי להשאיר את הצופה על הקצה - וזה פספוס מרגיז. עם זאת מדובר על סדרת
מתח אקשן חביבה כשרוצים וחייבים לקחת כמה רגעים של אסקפיזם מחיי היום יום הלא קלים. כמובן אראה את עונה שלישית (טרם הוכרזה, אבל אני מעריך שזה יקרה בקרוב - כי יש עוד הרבה מה לספר).
7.5/10
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
Brassic
עונות 1+2
קבוצה של פושטקים שעוסקים מרבית היום בגירוש רמאויות וגניבות קטנות בכפר אנגלי נידח מסתבכים עם פושע גדול מהם בעוד הם מנסים לגרד מחייה.
משעשע במיוחד, אם כי מעט אובססיבי בהשפלת השחקנים עם בעלי חיים או סיטואציות מגוחכות.
9/10
Skeleton Crew
מסע של 4 ילדים שהלכו לאיבוד בגלקסיה, עשוי טוב עם חיוך ומחכים לפרק הבא. בינתיים יש רק 3 פרקים.
מומלץ.
מסע של 4 ילדים שהלכו לאיבוד בגלקסיה, עשוי טוב עם חיוך ומחכים לפרק הבא. בינתיים יש רק 3 פרקים.
מומלץ.
- Kondo10

19/02/2023 21:22Kondo10 כתב: Tulsa King (2022-23)
(עונה -1)
קאפו מאפיה מניו יורק משתחרר ממאסר של 25 שנים וחוזר למשפחת הפשע בה היה בורג חשוב. להפתעתו הבוס דורש ממנו לעבור לטולסה
באוקלהומה. כשהוא מתחיל להבין שבניו של הבוס רוצים לנדות אותו כדי לתפוש את מקומו, הוא מתחיל להשתלט על העיר טולסה, בונה לאט חבורה
נאמנה שיעזרו לו לבסס את אימפריה הפשע החדשה שלו למורת רוחם של בניו של הבוס שרוצים נתח מרווחיו.
דרמת פשע מהפקתם של טרנס וינטר ( "הסופרנוס", "אימפריית הפשע" המשובחים) וטיילר שרידן ( "ילוסטון", "1883") אחד היוצרים הפוריים
והמשפיעים בתקופה האחרונה, מבטיחה סדרה טובה, בפועל זה עובד מעט פחות. Sylvester Stallone עושה את הגיחה הראשונה שלו לעולם
הטלוויזיה, בצורה די חלקה, למרות שמדובר על שחקן מוגבל שלא יכול לחבר שני משפטים בצורה לא עילגת. אבל זה לא מנע ממנו להיות אחד השחקנים המובילים והפופולריים בשנות ה -80-90 עם שלל סרטים שמספיק ששמו מתנוסס מעל הפוסטר, להוביל מיליוני מעריצים לראות את
הסרטים בכיכובו. כלומר, מגבלת המשחק שלו לא הפריע לו מעולם לפרוח בתפקידים מסוימים - וזה לזכותו. שאר הליהוק טוב, Andrea Savage שחקנית מעניינת, Jay Will דמות קומית חביבה, Domenick Lombardozzi ("הסמויה") שחקן בעל רבדי עומק מרשימים שלא קיבל מספיק זמן מסך לפתח את הדמות המרתקת שלו, וזה ממש חבל כי יש לו יכולת משחק גבוהה (אשמח לראות אותו מופיע ביותר סדרות בתור דמות ראשית).
סדרה מעט בעייתית כי אין כיוון ברור מה היא מנסה להיות, ניסיון להיות קומית לא מצליח כי היא לא מצחיקה. דרמתית, גם לא עובד ממש, כי יש בה
מעברים חדים מדי בין דרמת פשע מושקעת (לכאורה) לבין פרודיה לא מוצלחת. פרק הפתיחה גרם לי לגלגל עיניים בתימהון, סילבסטר סטאלון בגילו
מרביץ לכולם, לא נפגע מעולם, משתלט על העיר ללא התנגדות, ויוצר מערכת יחסים מוזרה ולא הגיונית עם סוכנת בכירה של ATF. כל זה היה מתקבל על הדעת במידה והדברים היו נבנים לאט ובהיגיון ולא בצורה מרושלת ומוגזמת. ועם זאת, ולמרות מגרעות בולטות, הסדרה בהחלט מהנה
מלאה באקשן, קלילה, והתפקיד הזה תפור בול למידותיו של סטאלון. חבל שהסיום היה מופרז ומאכזב, אבל זה לא ימנע ממני לראות את עונה שנייה.
7.8/10...
Tulsa King (2022-24)
(עונה -2)
לאחר עונה ראשונה נהדרת למרות שמופרזת לחלוטין, עונה שנייה בנויה טוב יותר, הכתיבה מעט יותר יסודית, השחקנים מקבלים יותר עומק
העלילה מהנה ולא משעממת לרגע הרבה בזכות פרקים קצרים (מאוד אוהב את זה) Sylvester Stallone להפתעתי משחק לא רע כולל כל הצוות
מסביב עם דמויות מעולות. התוספת של Frank Grillo מוסיפה תוספת מבורכת אך הדמות שלו לא מספיק מפותחת. Jay Will הנהג של הבוס
ביופי של הופעה. Neal McDonough שחקן מרשים. Dana Delany נהדרת. Michael Beach בהופעה מעולה עם עומק משחק מרשים (שחקן חביב עלי). חבל שהדמויות של המאפייה מניו יורק לא מקבלות עומק כי היה בהן הרבה דמויות מסקרנות של ראשי פשע אכזריים לכאורה.
סדרת פשע קלילה שלא לוקחת את עצמה ברצינות, השחקנים נראים נהנים וזה נהדר, סצנות מבדרות עשויות היטב, הסיפור קולח ולא מסובך להבנה
וזה נחמד לניקוי ראש שלא צריכים להתעמק בעלילה לאחר יום עמוס, למרות שלא אחידה ברמתה. Taylor Sheridan יוצר הסדרה ללא ספק אחד האנשים החשובים בתעשיית הקולנוע - כל מה שהוא יוצר, יוצא בסופו של דבר מוצר שכיף לצפות בו. מחכה שתוכרז עונה שלישית כי אצפה בה בהחלט (יש דיבורים על חידוש עונות 3+4 בו זמנית, טרם סגור -מעריך שזה יקרה בקרוב, כולל כנראה ספין אוף על אחת הדמויות).
7.9/10
- oferlaor
- מנהל

Arcane
סדרת אנימציה בשתי עונות של נטפליקס. לא דומה לשום דבר שראיתי בעבר, גם באיכות האנימציה (יש כמה סגנונות אבל זו אנימציה שנראית בסגנון ציור צבעי מים בתלת מימד) וגם מורכבות העלילה. מבוסס על league of legends של משחקי ריוט. חייב לציין שלא מכיר את זה וזה לא פגם בכלל בצפיה.
העיר פילטובר (בעולם שהוא סוג של סטימפאנק) מורכבת מהעיר העליונה העשירה והתחתונה של כל הפושעים והלא מוצלחים. אנחנו נחשפים לדמויות משני הצדדים ובעיקר לשתי אחיות - פאודר ו-וי, שהופכות למהותיות במלחמה על פילטובר. במקביל כמה דמויות נוספות : סילקו (״תעשיין״ שהוא בתאכלס משווק את הסם שימר לעיר התחתית) וג׳ייס (שבעזרתו של ויקטור מקדם טכנולוגיה חדשה מבוססת קסם הקס לקידום הירח העליונה) מפתחים בכל צד את היכולות של הצד שלהם.
העונה הראשונה היתה ממש מבריקה מכל בחינה. השניה חלשה טיפה יותר, ורצה מעט מהר מדי בסיפור, מה שמשאיר חורים וקפיצות מחשבתיות שצריך להשלים לבד.
סה״כ מדובר בסדרה עם 18 פרקים שישאירו אתכם בלי אוויר גם ויזואלית וגם מבחינה עלילתית.
9.5/10
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
הסופרנוס
כמובן שכבר ראיתי את הסדרה אבל החידוש הפעם הוא שצפיתי בה ברצף - כמעט כל יום פרק וכמו שנאמר בעבר זה משנה לגמרי את ההבנה של הסדרה. פתאום שמתי לב להמון ניואנסים קטנים שפספסתי בעבר שלגמרי משפיעים על הבנת העלילה והדמויות (קרה לי גם עם 'שובר שורות' ו 'סמוך על סול'.
בקיצור ממליץ לנסות את זה.
כמובן שכבר ראיתי את הסדרה אבל החידוש הפעם הוא שצפיתי בה ברצף - כמעט כל יום פרק וכמו שנאמר בעבר זה משנה לגמרי את ההבנה של הסדרה. פתאום שמתי לב להמון ניואנסים קטנים שפספסתי בעבר שלגמרי משפיעים על הבנת העלילה והדמויות (קרה לי גם עם 'שובר שורות' ו 'סמוך על סול'.
בקיצור ממליץ לנסות את זה.
The Penguin
בעולם של Batman ,
פינגווין מנסה להשתלט על עסקי הסמים בעיר גוטהאם
ונתקל בהתנגדות של משפחות הפשע וטיפוסים חלקלקים אחרים .
עוד ספין-אוף למרות שאין שום קשר ל Batman בשום צורה .
אבל הסדרה מרתקת ! קולין פארל בדמות הפינגויין נותן משחק מדהים וסוחף .
(בקושי זיהיתי אותו)
יש בניית דמויות , עומק ועלילה מעניינת על רקע האוירה האפלה של העיר
עשוי מעולה .עבר לי מהר מידי ואני כבר מחכה לעונה שניה
HBO לא מאכזבים .
10\9.5
בעולם של Batman ,
פינגווין מנסה להשתלט על עסקי הסמים בעיר גוטהאם
ונתקל בהתנגדות של משפחות הפשע וטיפוסים חלקלקים אחרים .
עוד ספין-אוף למרות שאין שום קשר ל Batman בשום צורה .
אבל הסדרה מרתקת ! קולין פארל בדמות הפינגויין נותן משחק מדהים וסוחף .
(בקושי זיהיתי אותו)
יש בניית דמויות , עומק ועלילה מעניינת על רקע האוירה האפלה של העיר
עשוי מעולה .עבר לי מהר מידי ואני כבר מחכה לעונה שניה
HBO לא מאכזבים .
10\9.5
Shrinking (2023-2024) שתי עונות. סדרה קומית על פסיכולוגים.
אחד מהפסיכולוגים ג'ימי עובר משבר קשה אחרי מות אשתו ומתחיל לפתח שיטה משלו לטיפול: כנות ייתר עם המטופלים והרחבת היחסים איתם הרבה מעבר לשעת הטיפול.
מכאן, הדברים מתפתחים לכל הכיוונים.
סה"כ מדובר בסיטקום כמו בשנות ה-80 אבל במובן הטוב: הסדרה מצחיקה.
אין מה לחפש עומק בדמויות, פשוט לראות וליהנות.
אפשר לראות 3 פרקים ברצף או לעשות הפסקה של שבועיים ולחזור מתי שמתחשק מדהו קליל.
הרבה דיאלוגים קצרים עם פאנצ' מיידי - כבר אמרתי שנות ה-80. אבל למי שחושש: אין צחוק של קהל ברקע.
ציון 8/10
אחד מהפסיכולוגים ג'ימי עובר משבר קשה אחרי מות אשתו ומתחיל לפתח שיטה משלו לטיפול: כנות ייתר עם המטופלים והרחבת היחסים איתם הרבה מעבר לשעת הטיפול.
מכאן, הדברים מתפתחים לכל הכיוונים.
סה"כ מדובר בסיטקום כמו בשנות ה-80 אבל במובן הטוב: הסדרה מצחיקה.
אין מה לחפש עומק בדמויות, פשוט לראות וליהנות.
אפשר לראות 3 פרקים ברצף או לעשות הפסקה של שבועיים ולחזור מתי שמתחשק מדהו קליל.
הרבה דיאלוגים קצרים עם פאנצ' מיידי - כבר אמרתי שנות ה-80. אבל למי שחושש: אין צחוק של קהל ברקע.
ציון 8/10
- Kondo10

Euphoria (2019-22)19/08/2023 21:58Kondo10 כתב: Euphoria (2019)
(עונה -1)
נערה נרקומנית בת 17 חוזרת מתוכנית גמילה אך לא מצליחה להיגמל. היא פוגשת בחורה טרנסג'נדרית בבית הספר ונהפכת לחברה קרובה שלה.
אחת החברות שלהן חסרת ביטחון חווה התעללות על ידי החבר שלה ולא יודעת איך לצאת ממעגל הדיכוי שהחבר משרה עליה. נערה נוספת מתחילה לגלות את מיניותה וחווה מערכות יחסים מזדמנות עם כל מי שהיא פוגשת, אב של אחת הבנות מנצל את תמימותן של נערות ומנצל אותן מינית.
כולן מנסות לפלס את דרכן להצלחה והתקדמות בלימודים אך חיי היום יום של בילויים וסמים מכשילות אותן כל פעם מחדש.
עיבוד אמריקאי לתוכנית הישראלית "אופוריה" שנראית חסרת עניין (כמעט נמחקה) אך מאחורי התקציר עומדות דמויות מרתקות עם עומק משחק
נהדר. Zendaya שחקנית מרשימה שמגלמת דמות מצוינת. גם Hunter Schafer כמו כל שאר הקאסט מציגות משחק אמין שמחבר את הצופה
לתוך חייהן באופן מרגש. מי שבוטלת במשחק מעולה היא Sydney Sweeney שלא ממש שמתי לב לאיכותיות שלה לאורך הקריירה שלה, אפילו לא
בסדרה המעולה "הלוטוס הלבן" בסדרה הזו היא פורחת ומראה כמה כישרון משחק יש לה. ללא ספק הליהוק הוא רק אחד הצדדים החזקים בסדרה.
על פניו מדובר על סדרת נעורים, חרף זאת מדובר על סדרה יותר עמוקה מאשר היא נראית, הדמויות מתפתחות כל הזמן, העלילה בנויה היטב
ובועטת ללא רחם באזורים הרגישים ביותר שלא משארים את הצופה אדיש למתרחש. הסיפור עצוב על גבול הקודר ללא רגע אחד של אופטימיות
מה שמקשה על הצפייה בסדרה. ניצול של נערות צעירות, שימוש בסמים ואלכוהול, יחסי מין ללא מחסומים - רואים אברי מין בצורה ברורה וקשה
שגורמת למועקה וחוסר נוחות על ניצול ואלימות כלפי נערות צעירות.
סדרה אמיצה שהולכת על צד הקשה של נערות מתבגרות (למרות שמוגזמת כי הרי לא כל הנערות מתנהלות ככה) שמגלות את מיניותן הפורחת
חרף זאת ולמרות עומק בעלילה ומשחק מופלא, מצאתי את עצמי חסר מנוחה ודי מתקשה לראות את הדברים הקשים לצפייה, שגרמו לי למועקה
וכאס שהובילו לפרישה מהסדרה לעונות נוספות. כאמור, למרות מעלות בולטות של הסדרה, איני מסוגל המשיך לצפות בה - עונה אחת הספיקה לי
כדי להבין את קווי העלילה. מכל מקום, סדרה נהדרת ובאמת מיוחדת, אבל אני לא יכול להכיל את כל התמונות (הקשות) שהיגון האין סופי של הדמויות.
לא אמשיך לעונות נוספות (עוד שתיים) אך אזכור סדרה אמיצה שהלכה על הגבול הדק בין ניצול מיני, לנערות מתבגרות שמחפשות מהות לחיים
בתוך כאוס שלא תמיד ניתן למימוש.
8.1/10...
(עונה -2)
אחרי עונה ראשונה מדהימה אך קשה לצפייה כפי שתארתי בביקורת, לא רציתי לראות שוב את אותם מראות שוברות לב של נערות שעוברות טלטלות
של התמכרות, סמים, ניצול מיני, מסיבות פרועות של התבללות ועוד דברים שלא נראו לפני כן בסדרות, החלטתי כן לחזור לעונה שנייה - וזאת הייתה החלטה נכונה. ראשית כל מדובר על סדרה ייחודית שלא מתביישת לחשוף את הצדדים האפלים ביותר שיש באדם בצורה חדה כתער וכל זה נעשה על ידי הפקה יוצאת מהכלל, צילומים מעולים, פריימים מאירוע לאירוע בצורה מדויקת, עריכה משובחת שלא בוחלת במראות קשים, והדובדבן של הסדרה
זה הליהוק המדהים של Sydney Sweeney שלא סתם נחשבת לשחקנית המובילה כיום. Zendaya בהופעה כובשת כמו שאר הליהוק שנבחר
בצורה מעוררת הערצה - כל דמות יש לה משמעות לבניית העלילה. וכמובן Angus Cloud במשחק מופלא שחבל שהלך בטרם עת כשהוא רק בתחילת הקריירה שלו (אבדה לקולנוע).
עונה שנייה מתחילה בצורה מעולה עם צילום שצריך ללמוד בבית ספר איך להשתמש בצילום להעביר רגשות, חרדות, מצוקה ועצב - שלא ניתן להתעלם ממנו. על כל זה מנצח באומנות Sam Levinson בבימוי מדויק ורגיש שעוד נשמע ממנו בעתיד בתור במאי מוביל.
יש הרבה סדרות טובות אך אין טובות ממנה בצורה ההגשה החושפנית שלה שלא מסתירה מאומה - הכל גלוי עד ערום מלא ללא פליטרים
ולמרות שהסדרה היא על בני נוער היא פונה לציבור בוגר יותר. עלילה בנויה למשעי עם סצנות מטלטלות חודרות לעצמות, כתיבה נבונה, וליהוק ומשחק מהפנט. אין בסדרה משהו אופטימי אלא החיים עצמם, קשים, מאתגרים, גידול ילדים שאנו רוצים שהם/הן ילכו בדרך טובה ללא חצייה לעולם הפשע או חלילה לסמים, הקושי להתמודד מול נוער מתבגר שרוצה לנסות כל דבר מסקרנות, גם כשהוא יכול לגרום להם לנזק לכל החיים, את כל זה הסדרה מביאה לצופה באופן חד, אכזרי ובועט לכולנו במקומות הרגישים ביותר. הרי גם אנחנו היינו ילדים ועשינו דברים שההורים לא ידעו ולא ידעו לעולם וגם הפוך. עונה שלישית הוכרזה מזמן, היו עיכובים שונים, אך ההפקה כבר יוצאת לדרך.
8.4/10
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
שלדון הצעיר (נטפליקס)
הסיפור של שלדון קופר (המפץ הגדול) ומשפחתו במזרח טקסס. אשתי והבת צפו בה ונהנו מאד למרות שלא הכירו או צפו בסדרה המקורית אז החלטתי לנסות גם - ראיתי עונה וחצי בינתיים וזו סדרה מצוינת. שחקנים מעולים, כולל הילדים, תסריט שנון והרבה רפרנסים לסדרה המקורית.
8
הסיפור של שלדון קופר (המפץ הגדול) ומשפחתו במזרח טקסס. אשתי והבת צפו בה ונהנו מאד למרות שלא הכירו או צפו בסדרה המקורית אז החלטתי לנסות גם - ראיתי עונה וחצי בינתיים וזו סדרה מצוינת. שחקנים מעולים, כולל הילדים, תסריט שנון והרבה רפרנסים לסדרה המקורית.
8
- oferlaor
- מנהל

Brassic
עונה 3
בינתיים זו העונה הכי מצחיקה של הסדרה המבריקה הזו על פושעים עלובים בעיירה שהיא חור כפרי באנגליה. מעט יותר מדי הומור שקשור לחיות (כל פעם הם מסתבכים עם משהו אחר שקשור לחיות). הדמויות מושלמות והטמטום הכללי חוגג. זו סדרה שהיא שילוב מושלם בין פשע והומור - נדיר שאני צוחק בקול מסדרות בכללי אבל כאן זה קורה תדיר.
9/10
- Kondo10

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022-24)
(עונות - 1+2)
העלילה מתרחשת אלפי שנים לפני אירועי "ההוביט" ו"שר הטבעות" ומתארת את האירועים המרכזיים של העידן השני של הארץ התיכונה
מסוססת ועל ספריו של ג'. ר. ר. טולקין.
לקח לי הרבה זמן לנסות לתאר את הסדרה ועדיין חסרים לי הרבה פרטים לתאר אותה בצורה נכונה. מודה שזה פחות חשוב לי כי די איבדתי עניין
מהעלילה עוד בעונה ראשונה. את הסרטים מאוד האבתי אפילו טרחתי לראות את "ההוביט" ו"שר הטבעות" מספר פעמים עם ילדיי הקטנים (דאז)
ולא זוכר שיה לי משעמם או הרגשתי שהסרטים אורכים מדי - תמיד היה משהו מעניין להעביר בסרט שגרם לצופה להיות שותף לדמויות ולסיפור. מה שעבד בסרטים לא עבד בסדרה. סיבות הן רבות אבל עצם העובדה שאיני זוכר שום דמות או סצנה שוברת לב, חושפת את גודל האכזבה.
מדובר על מיזם הפקתי מרהיב ביופיו, הצילומים מופלאים, הלוקיישנים מוקפדים, התלבושות יפות וכל השותפים במלאכה עשו עבודה נהדרת.
הליהוק הוא עקב הכילס לטעמי, מעבר לכתיבה שלא רוצה לדון בה כי היא מסורבלת ולא ממש עוררה בי תשוקה לחפור וללמוד על מה מדובר (עושה את זה הרבה בתכנים שמעניינים אותי באמת). אין ממש דמות/שחקן בולט שאני זוכר, אולי משחק סביר Robert Aramayo, או Morfydd Clark
במשחק נחמד אך לא סוחף (חסר לה כריזמה). ומובן Charlie Vickers היחידי שעוד מצליח להעביר דמות מסקרנת. כל שאר הדמויות כולל המשניות נבחרו בצורה פזיזה כאילו כל מי שהגיע נכנס ישר לצילומים ללא בחינה מעמיקה מי ראוי לגלם כל דמות בסדרה.
כאמור אין לי רצון ולא את הזמן לתאר את כל הכשלים של הסדרה, לראייה את כל קווי העלילה כבר שכחתי וזה כאמור לא תמיד חשוב כי להבין את מסגרת העלילה זה לפעמים מספיק להנאה בלי להיכנס לפרטי פרטים. אחד המיזמים הפרועים ביותר, 465 מיליון דולר לעונה זה סכום האסטרונומי
שנתן למפיקים את כל האפשריות להפיק סדרה שלא נופלת מהסדרה "משחקי הכס" רק חבל שהם בחרו בתסריטאים שהיו בהיי גבוה ולא חדים דיו לכתוב תסריט נגיש לכל צופה בלי עלילות משנה מעייפות, סיפור מסגרת מפוזר, ליהוק כאמור מביש, בימוי מפוזר שכנראה הלך לאיבוד בתוך ים
הדמויות שלא היה להן שום תרומה וקשר לבניית העלילה מה שהוביל לסדרה מעייפת, חסרת מעוף שלא יודע איך שרדתי את זה לספר.
כנראה אוותר על עונה שלישית כי יש תכנים זולים יותר פי כמה שיודעים לתת לצופה משהו מעבר לטרחנות וזה הנאה פשוטה בלי סרבול מיותר.
7.4/10
(עונות - 1+2)
העלילה מתרחשת אלפי שנים לפני אירועי "ההוביט" ו"שר הטבעות" ומתארת את האירועים המרכזיים של העידן השני של הארץ התיכונה
מסוססת ועל ספריו של ג'. ר. ר. טולקין.
לקח לי הרבה זמן לנסות לתאר את הסדרה ועדיין חסרים לי הרבה פרטים לתאר אותה בצורה נכונה. מודה שזה פחות חשוב לי כי די איבדתי עניין
מהעלילה עוד בעונה ראשונה. את הסרטים מאוד האבתי אפילו טרחתי לראות את "ההוביט" ו"שר הטבעות" מספר פעמים עם ילדיי הקטנים (דאז)
ולא זוכר שיה לי משעמם או הרגשתי שהסרטים אורכים מדי - תמיד היה משהו מעניין להעביר בסרט שגרם לצופה להיות שותף לדמויות ולסיפור. מה שעבד בסרטים לא עבד בסדרה. סיבות הן רבות אבל עצם העובדה שאיני זוכר שום דמות או סצנה שוברת לב, חושפת את גודל האכזבה.
מדובר על מיזם הפקתי מרהיב ביופיו, הצילומים מופלאים, הלוקיישנים מוקפדים, התלבושות יפות וכל השותפים במלאכה עשו עבודה נהדרת.
הליהוק הוא עקב הכילס לטעמי, מעבר לכתיבה שלא רוצה לדון בה כי היא מסורבלת ולא ממש עוררה בי תשוקה לחפור וללמוד על מה מדובר (עושה את זה הרבה בתכנים שמעניינים אותי באמת). אין ממש דמות/שחקן בולט שאני זוכר, אולי משחק סביר Robert Aramayo, או Morfydd Clark
במשחק נחמד אך לא סוחף (חסר לה כריזמה). ומובן Charlie Vickers היחידי שעוד מצליח להעביר דמות מסקרנת. כל שאר הדמויות כולל המשניות נבחרו בצורה פזיזה כאילו כל מי שהגיע נכנס ישר לצילומים ללא בחינה מעמיקה מי ראוי לגלם כל דמות בסדרה.
כאמור אין לי רצון ולא את הזמן לתאר את כל הכשלים של הסדרה, לראייה את כל קווי העלילה כבר שכחתי וזה כאמור לא תמיד חשוב כי להבין את מסגרת העלילה זה לפעמים מספיק להנאה בלי להיכנס לפרטי פרטים. אחד המיזמים הפרועים ביותר, 465 מיליון דולר לעונה זה סכום האסטרונומי
שנתן למפיקים את כל האפשריות להפיק סדרה שלא נופלת מהסדרה "משחקי הכס" רק חבל שהם בחרו בתסריטאים שהיו בהיי גבוה ולא חדים דיו לכתוב תסריט נגיש לכל צופה בלי עלילות משנה מעייפות, סיפור מסגרת מפוזר, ליהוק כאמור מביש, בימוי מפוזר שכנראה הלך לאיבוד בתוך ים
הדמויות שלא היה להן שום תרומה וקשר לבניית העלילה מה שהוביל לסדרה מעייפת, חסרת מעוף שלא יודע איך שרדתי את זה לספר.
כנראה אוותר על עונה שלישית כי יש תכנים זולים יותר פי כמה שיודעים לתת לצופה משהו מעבר לטרחנות וזה הנאה פשוטה בלי סרבול מיותר.
7.4/10
- Kondo10

Foundation (2021-23)
(עונה - 1+2)
בעתיד הרחוק בני אדם מפוזרים על כוכבי לכת ברחבי הגלקסיה שנשלטת באופן רודני על ידי הטריומווירט, אבל יש חבורת גולים שחוברים יחדיו
להצלת ובנייה מחדש של הציוויליזציה מידי הרודן על רקע נפילת האימפריה הגלטית.
סדרת מדע בדיוני מבוססת על ספריו הידועים של הסופר היהודי אייזק אסימוב שזכו להצלחה עולמית. עוד סדרה מבוססת על ספרים ולא חשוב עד כמה הם נאמנים לספרים אלא עד כמה הם מעבירים את הספר למרקע בצורה לא משעממת כי יש ספרים שקשה להעביר אותם למסך הקטן בלי לפסוח על פרטים או להוסיף כמה, לתבלן את העלילה. מדובר על הפקה מרשימה, דמויות שקל להתחבר עליהן (להבדיל מהסדרה למעלה כאן) עם
משחק טוב. יש הרבה ביקורת למה שינו את מהות העלילה והדמויות עם כמה תוספות שלא היו קיימות בספרים, כאמור זה פחות רלוונטי עבורי כי קראתי כמה קטעים בילדות אך לא התמדתי (בעיה של ריכוז) לכן איך לי כילים להשווה.
מכל מקום אני בוחן כידוע את מבחן התוצאה (בכל דבר אגב) ולא את הדרך, היות וזה פחות חשוב עבורי. סדרה שיש בה הרבה פוליטיקה בין הדמויות
משחק נהדר של Jared Harris שיוצר דמות שקל לחבב. Lou Llobell שחקנית מעניינת שצריכה לעצב את האופי שלה (עניין של תרגול/נסיון).
שאר השחקנים די טובים אך לא מצליחים ליצור סביבם אהדה או חיבור רגשי (משהו שחסר היום בסדרות). עם זאת העלילה מאוד איטית ולא ברורה
בפרט בעונה ראשונה, בעונה שנייה זה מתחיל להשתפר ונראה כי הפיקו את הלקחים של עונה ראשונה - אך לא עד סופם כי עדיין מדובר על עלילה
מסורבלת, ריבוי דמויות בלי שהן יקבלו מספיק עומק וזאת בעצם הבעיה המרכזית בסדרה - חוסר יכולת להעביר סיפור בצורה קולחת ועניינית
בלי קשר לנאמנות לספרים (רובם של הצופים לא קרו את הספרים). הרבה חשיבות עצמית יש ליוצרים כי הרי מדובר על סדרה מבוססת על ספרים
שהם אפוס המדע בדיוני המוכרים המשפיעים ביותר בתולדות הז'אנר, אז למה צריך להשקיע בסיפור טוב, אקשן מושקע ומרהיב (הוא מעט מידי)
בגרפיקה מעט יותר מרשימה כי הרי סם הסופר מתנוסס מעל הסדרה. סדרה מעניינת שהייתה יכולה להיות מלהיבה יותר עם לא הייתה מסורבלת
איטית וללא דמויות מפתח עם עומק (שחקן בודד שתיים זה לא מספיק) וכרגיל תסריט לא מספיק מעניין. אראה את עונה שלישית כי יש לה הרבה לאן להתפתח אך זה תלוי עד כמה היוצרים יכלו להתרומם ולראות את הדברים שחייבים לתקן כדי להביא תוכן יותר נגיש לצופה.
7.7/10
(עונה - 1+2)
בעתיד הרחוק בני אדם מפוזרים על כוכבי לכת ברחבי הגלקסיה שנשלטת באופן רודני על ידי הטריומווירט, אבל יש חבורת גולים שחוברים יחדיו
להצלת ובנייה מחדש של הציוויליזציה מידי הרודן על רקע נפילת האימפריה הגלטית.
סדרת מדע בדיוני מבוססת על ספריו הידועים של הסופר היהודי אייזק אסימוב שזכו להצלחה עולמית. עוד סדרה מבוססת על ספרים ולא חשוב עד כמה הם נאמנים לספרים אלא עד כמה הם מעבירים את הספר למרקע בצורה לא משעממת כי יש ספרים שקשה להעביר אותם למסך הקטן בלי לפסוח על פרטים או להוסיף כמה, לתבלן את העלילה. מדובר על הפקה מרשימה, דמויות שקל להתחבר עליהן (להבדיל מהסדרה למעלה כאן) עם
משחק טוב. יש הרבה ביקורת למה שינו את מהות העלילה והדמויות עם כמה תוספות שלא היו קיימות בספרים, כאמור זה פחות רלוונטי עבורי כי קראתי כמה קטעים בילדות אך לא התמדתי (בעיה של ריכוז) לכן איך לי כילים להשווה.
מכל מקום אני בוחן כידוע את מבחן התוצאה (בכל דבר אגב) ולא את הדרך, היות וזה פחות חשוב עבורי. סדרה שיש בה הרבה פוליטיקה בין הדמויות
משחק נהדר של Jared Harris שיוצר דמות שקל לחבב. Lou Llobell שחקנית מעניינת שצריכה לעצב את האופי שלה (עניין של תרגול/נסיון).
שאר השחקנים די טובים אך לא מצליחים ליצור סביבם אהדה או חיבור רגשי (משהו שחסר היום בסדרות). עם זאת העלילה מאוד איטית ולא ברורה
בפרט בעונה ראשונה, בעונה שנייה זה מתחיל להשתפר ונראה כי הפיקו את הלקחים של עונה ראשונה - אך לא עד סופם כי עדיין מדובר על עלילה
מסורבלת, ריבוי דמויות בלי שהן יקבלו מספיק עומק וזאת בעצם הבעיה המרכזית בסדרה - חוסר יכולת להעביר סיפור בצורה קולחת ועניינית
בלי קשר לנאמנות לספרים (רובם של הצופים לא קרו את הספרים). הרבה חשיבות עצמית יש ליוצרים כי הרי מדובר על סדרה מבוססת על ספרים
שהם אפוס המדע בדיוני המוכרים המשפיעים ביותר בתולדות הז'אנר, אז למה צריך להשקיע בסיפור טוב, אקשן מושקע ומרהיב (הוא מעט מידי)
בגרפיקה מעט יותר מרשימה כי הרי סם הסופר מתנוסס מעל הסדרה. סדרה מעניינת שהייתה יכולה להיות מלהיבה יותר עם לא הייתה מסורבלת
איטית וללא דמויות מפתח עם עומק (שחקן בודד שתיים זה לא מספיק) וכרגיל תסריט לא מספיק מעניין. אראה את עונה שלישית כי יש לה הרבה לאן להתפתח אך זה תלוי עד כמה היוצרים יכלו להתרומם ולראות את הדברים שחייבים לתקן כדי להביא תוכן יותר נגיש לצופה.
7.7/10
- Kondo10

One Hundred Years of Solitude / Cien anos de soledad (2024)
(עונה -1)
זוג חיי בחטא מחליט לעזוב את עיר הולדתם לאחר קרב תרנוגולים שמוביל להרג. הם נודדים וחולמים על יישוב מקום שומם בשם מקונדו הדימיונית
בקולומביה, שם הם מגדלים ילדים ומקימים עיירה תוססת שמובילה לעימות קשה עם השלטונות.
עיבוד לספרו של גבריאל גרסיה מרקס משנת 1967 שנחשב לרומן מוביל ואחת היצירות החשובות ביותר של השפה הספרדית. 60 שנה הסופר
סירב עד יומו האחרון לעשות אדפטציה לרומן הכי מפורסם שכתב "מאה שנים של בדידות" למרות הצעות מפתות כי הוא שיער שלא ניתן להעביר
את העושר של הרומן בלי לפגוע באיכותו. לאחר מותו הסכימו בני משפחתו לשחרר את הרומן ונטפליקס קפצה על ההזדמנות בשתי ידיים
והפיקה סדרה שהיא מאסטרפיס בהרבה מובנים, וכמעט מושלמת מלבד האורך של הפרקים שיכולים לגרום לפרישה מוקדמת לפני המפץ בסיום
והחלפת שחקנים בצורה לא נכונה שגורמת לריחוק במקום לאפר/להזקין את הדמויות הראשיות, אך לאחר פרק אחד זה חולף.
הפתיחה מההמת עם ליהוק משובח, העיצוב התקופתי מושלם, ההפקה והצילום מהפנט, הצבעים מקסימים, הקריינות שמלווה את הסדרה
לא פחות ממושלמת מוסיפה הרבה עומק לעלילה עם דיאלוגים מרתקים. יש בסדרה כמעט הכל, גילוי עריות, אלימות מינית, מוות, יסורים, אמונה
מדע, ילדים לא חוקיים, מלחמת קיים בין אמונות שונות, קן משפחתי עוטף ואוהב, אי שפיות, על טבעי - כל זה שזור ומוגש בצורה שלא מותירה ספק
שמדובר על אירוע טלוויזיוני נדיר ביופיו.
שמונה פרקים ארוכים (שעה לפחות) לא אחידים ברמתם בפרט לאחר הפתיחה המסחררת, בפרקי הסיום אי אפשר שלא לצפות בהם ברצף
כי הם מעבירים עושר של דמויות, סיפור מטלטל, סצנות אכזריות, הריאליזם מדהים, ויותר מכל זה המשחק של כל הקאסט שעושים עבודה מושלמת
כשכל זה מוגש בצורה נהדרת ומדויקת. יש הרבה קסם בסדרה שדורשת מעט סבלנות כי הסיפור לכאורה לא מתפתח, אך זה רק הסווה כי יש בסיפור
הרבה גוונים של טוב ורע שמאפשר להתחבר לדמויות בצורה מושלמת. מי שיבוא בגישה פתוחה לסדרה, ויצלח את פרקי הפתיחה, יתוגמל בסדרה
כתובה היטב שלא פוסחת על שום פרט להעביר את עושר הסיפור והדמויות. הסיום השאיר הרבה טעם של עוד, ולא אתפלא אם תוכרז עונה נוספת
כי מדובר על סדרה יוצאות דופן באיכותה שיש כיום. קחו לכם פסק זמן מכל הסדרות הסטנדרטיות והחדשות הקשות, וכנסו לעולם מלא בעושר.
8.4/10
(עונה -1)
זוג חיי בחטא מחליט לעזוב את עיר הולדתם לאחר קרב תרנוגולים שמוביל להרג. הם נודדים וחולמים על יישוב מקום שומם בשם מקונדו הדימיונית
בקולומביה, שם הם מגדלים ילדים ומקימים עיירה תוססת שמובילה לעימות קשה עם השלטונות.
עיבוד לספרו של גבריאל גרסיה מרקס משנת 1967 שנחשב לרומן מוביל ואחת היצירות החשובות ביותר של השפה הספרדית. 60 שנה הסופר
סירב עד יומו האחרון לעשות אדפטציה לרומן הכי מפורסם שכתב "מאה שנים של בדידות" למרות הצעות מפתות כי הוא שיער שלא ניתן להעביר
את העושר של הרומן בלי לפגוע באיכותו. לאחר מותו הסכימו בני משפחתו לשחרר את הרומן ונטפליקס קפצה על ההזדמנות בשתי ידיים
והפיקה סדרה שהיא מאסטרפיס בהרבה מובנים, וכמעט מושלמת מלבד האורך של הפרקים שיכולים לגרום לפרישה מוקדמת לפני המפץ בסיום
והחלפת שחקנים בצורה לא נכונה שגורמת לריחוק במקום לאפר/להזקין את הדמויות הראשיות, אך לאחר פרק אחד זה חולף.
הפתיחה מההמת עם ליהוק משובח, העיצוב התקופתי מושלם, ההפקה והצילום מהפנט, הצבעים מקסימים, הקריינות שמלווה את הסדרה
לא פחות ממושלמת מוסיפה הרבה עומק לעלילה עם דיאלוגים מרתקים. יש בסדרה כמעט הכל, גילוי עריות, אלימות מינית, מוות, יסורים, אמונה
מדע, ילדים לא חוקיים, מלחמת קיים בין אמונות שונות, קן משפחתי עוטף ואוהב, אי שפיות, על טבעי - כל זה שזור ומוגש בצורה שלא מותירה ספק
שמדובר על אירוע טלוויזיוני נדיר ביופיו.
שמונה פרקים ארוכים (שעה לפחות) לא אחידים ברמתם בפרט לאחר הפתיחה המסחררת, בפרקי הסיום אי אפשר שלא לצפות בהם ברצף
כי הם מעבירים עושר של דמויות, סיפור מטלטל, סצנות אכזריות, הריאליזם מדהים, ויותר מכל זה המשחק של כל הקאסט שעושים עבודה מושלמת
כשכל זה מוגש בצורה נהדרת ומדויקת. יש הרבה קסם בסדרה שדורשת מעט סבלנות כי הסיפור לכאורה לא מתפתח, אך זה רק הסווה כי יש בסיפור
הרבה גוונים של טוב ורע שמאפשר להתחבר לדמויות בצורה מושלמת. מי שיבוא בגישה פתוחה לסדרה, ויצלח את פרקי הפתיחה, יתוגמל בסדרה
כתובה היטב שלא פוסחת על שום פרט להעביר את עושר הסיפור והדמויות. הסיום השאיר הרבה טעם של עוד, ולא אתפלא אם תוכרז עונה נוספת
כי מדובר על סדרה יוצאות דופן באיכותה שיש כיום. קחו לכם פסק זמן מכל הסדרות הסטנדרטיות והחדשות הקשות, וכנסו לעולם מלא בעושר.
8.4/10