עדכון: דודו טופז התאבד בתאו

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #201 

לפי הנאמר בטלביזיה, ברז המקלחת היה בגובה 90 ס"מ מהרצפה.
אם זה נכון, לאן הוא קשר את הכבל? איך אפשר להתאבד ככה?

המחדל היחיד שאני מעלה בדעתי, אם היה, זה שהכניסו לתא קומקום עם כבל חשמלי נשלף. יש מספיק קומקומים עם כבל לא נשלף.
אבל אז ברור שהוא היה מוצא דרך אחרת.
מי שכל כך רוצה - מוצא.

אני ממש לא בטוח שהיה כאן מחדל - הוא הוכנס לתא מיוחד עם עוד מספר אסירים ואם אכן ראש המקלחת היה נמוך כמו שנאמר בטלביזיה אז לך תחשוב איך מתאבדים בגובה כזה.
אני בהחלט מסכים שיש גבול למה שהמדינה יכולה וצריכה לקחת אחריות על בן אדם שמחליט להתאבד.
אני הייתי שמח אם המדינה הייתה מתחילה (או חוזרת) לקחת אחריות על האזרחים הנאמנים שלה, שרוצים לחיות כאן.

אני יכול להראות הרבה מקרים אחרים שאזרחים במדינה מגיעים למצוקות איומות ואפילו למוות בגלל חוסר אמצעים של המדינה.
ומדובר באנשים שמאוד מאוד רוצים לחיות.

באנלוגיה למשהו אחר - מדוע המדינה משקיעה המון כספים בהבאת עולים ובהחזרת יורדים במקום לדאוג לאזרחים שנשארים כאן, נושאים בנטל הבטחוני והכלכלי ומפרנסים את נבחרי הציבור?

ארז

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #202 

Shed כתב:
shraga007 כתב:למרות שאני לא נמנה על מעריציו של טופז וממש לא התפלאתי שהוא נעצר, יש כאן מחדל חמור של המשטרה ושל השב"ס וכמו במקרה נגדו אני מצפה שהאחראים במחדל יתנו את הדין באותה החומרה.

לגבי טופז, נותר רק לרחם עליו.
יהי זכרו ברוך.
...
אני לא חושב שהיה כאן מחדל של המשטרה/שב"ס ועם כל הכבוד, אני לא מוכן לממן שמירת יתר על בחור כמו טופז רק כדי לוודא שהוא לא יתאבד.

אין בי גם טיפת רחמים לטופז. הרחמים שלי מופנים לקורבנות שלו, לשירה מרגלית שעדיין נמצאת בטיפולים רפואיים לאחר שעצמות פניה רוסקו באלה מול הילד שלה. אני מרחם גם על הילד, שבבת אחת לקחו לו את התמימות והוא ראה איך בריונים מפרקים לגורמים את אחד מעמודי התווך בעולמו.
...
בסדר, כולנו שמענו מה קרה. תשמע, כולנו בני אדם וצריך מעט מידת רחמים. אפילו הרוצח יגאל אמיר יימח שמו קיבל אהדה וזה אחרי שהודה, נשפט, הורשע ולא הביע כל חרטה. דודו טופז לא הרג איש, עדיין לא נשפט, וכבר נעשה בו לינץ' תקשורתי וציבורי במשך חודשים. חברו או עורך דינו, לא זוכר, סיפר היום שטופז התחנן להעביר אתמול מכתב סליחה לקורבנות כי הדבר העיק על מצפונו, אבל הוא יעץ לו נגד המהלך.
אני לא טוען שמה שכנראה עשה זה מוצדק, זה אפילו נורא ואיום. אבל אדם לא אשם עד שהוכח כך. ולהבדיל מיגאל עמיר ושאר זבלים, טופז עשה שמח למדינה שלמה במשך הרבה שנים. פשוט נתנו לו ליפול מעבר לתהום עוד לפני שנשפט ופה הנקודה המטרידה במערכת שטוענת שהיא טובה יותר מהפושעים, כי פעם אחת אולי זה יקרה לאדם חף מפשע, ומה אם זה יקרה למי שאתה מכיר?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #203 

בסדר, כולנו שמענו מה קרה. תשמע, כולנו בני אדם וצריך מעט מידת רחמים. אפילו הרוצח יגאל אמיר יימח שמו קיבל אהדה וזה אחרי שהודה, נשפט, הורשע ולא הביע כל חרטה. דודו טופז לא הרג איש, עדיין לא נשפט, וכבר נעשה בו לינץ' תקשורתי וציבורי במשך חודשים. חברו או עורך דינו, לא זוכר, סיפר היום שטופז התחנן להעביר אתמול מכתב סליחה לקורבנות כי הדבר העיק על מצפונו, אבל הוא יעץ לו נגד המהלך.
אני לא טוען שמה שכנראה עשה זה מוצדק, זה אפילו נורא ואיום. אבל אדם לא אשם עד שהוכח כך. ולהבדיל מיגאל עמיר ושאר זבלים, טופז עשה שמח למדינה שלמה במשך הרבה שנים. פשוט נתנו לו ליפול מעבר לתהום עוד לפני שנשפט ופה הנקודה המטרידה במערכת שטוענת שהיא טובה יותר מהפושעים, כי פעם אחת אולי זה יקרה לאדם חף מפשע, ומה אם זה יקרה למי שאתה מכיר?
...
1. יגאל עמיר קיבל אהדה מאנשים שפלים בדיוק כמוהו. אנשים שחושבים שזה בסדר לרצוח מישהו רק בגלל שאני לא מסכים עם דיעותיו.

2. טופז לא רצח אף אחד, אבל שהוא כן עשה לא רחוק מרצח. האלימות בה הוא הרשה לעצמו לנקוט אינה שונה מהאלימות שבה החבר'ה מג'לג'וליה נקטו ביום שבת האחרון.
סלח, לי אני גם לא קונה את "מכתב הסליחה לקורבנות". ועם כל הכבוד - אני סולד ממכתבי סליחה כאלה, שכאילו מגלגלים את הכדור חזרה אל הקורבן. אין סליחה על אלימות כמו זו שהפגין טופז. אין סליחה על רצח. נקודה.

3. אני גם לא חושב שטופז עשה "שמח" למדינה, או תרם למדינה הזו באיזו שהיא צורה. טופז עשה את כל מה שעשה בשביל עצמו. באופן אישי אני חושב שהוא עשה נזק תרבותי למדינה והצליח לקחת את הביטוי "המכנה המשותף הנמוך ביותר" עוד כמה דרגות למטה.
אני מצטער אבל אני לא מתפעל מפועלו של האדם הזה. הוא לא היה מדען, לא היה באקדמיה, לא שירת בכוחות הבטחון וכדומה. אני חושב שכל מורה בכיתה א' תורם יותר למדינה מאשר טופז.
You are never fully dressed without a smile

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #204 

Shed כתב:
...
1. יגאל עמיר קיבל אהדה מאנשים שפלים בדיוק כמוהו. אנשים שחושבים שזה בסדר לרצוח מישהו רק בגלל שאני לא מסכים עם דיעותיו.

2. טופז לא רצח אף אחד, אבל שהוא כן עשה לא רחוק מרצח. האלימות בה הוא הרשה לעצמו לנקוט אינה שונה מהאלימות שבה החבר'ה מג'לג'וליה נקטו ביום שבת האחרון.
סלח, לי אני גם לא קונה את "מכתב הסליחה לקורבנות". ועם כל הכבוד - אני סולד ממכתבי סליחה כאלה, שכאילו מגלגלים את הכדור חזרה אל הקורבן. אין סליחה על אלימות כמו זו שהפגין טופז. אין סליחה על רצח. נקודה.

3. אני גם לא חושב שטופז עשה "שמח" למדינה, או תרם למדינה הזו באיזו שהיא צורה. טופז עשה את כל מה שעשה בשביל עצמו. באופן אישי אני חושב שהוא עשה נזק תרבותי למדינה והצליח לקחת את הביטוי "המכנה המשותף הנמוך ביותר" עוד כמה דרגות למטה.
אני מצטער אבל אני לא מתפעל מפועלו של האדם הזה. הוא לא היה מדען, לא היה באקדמיה, לא שירת בכוחות הבטחון וכדומה. אני חושב שכל מורה בכיתה א' תורם יותר למדינה מאשר טופז.
...
אין סליחה על רצח אבל פה לא היה רצח.
גם אני לא ממעריציו המושבעים של טופז והוא לא תרם לתרבות כמו שייקספיר, אבל לטעון שגרם לנזק תרבותי למדינה זאת טענה מוגזמת, לנוכח הזבל שיש היום על המסך. אם אתה מחפש להפנות אצבע תפנה אותה למי שבאמת מדרדר את התרבות - אותם ערוצי טלויזיה שרצו רמה כזאת, שגם היום מפיקים בעיקר *** עם שפה לא שפה ובהמיות, שלועמתו תוכניות הטלויזיה של טופז כבר עדיפות.

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #205 

mulder כתב:
Shed כתב:
...

...
אין סליחה על רצח אבל פה לא היה רצח.
גם אני לא ממעריציו המושבעים של טופז והוא לא תרם לתרבות כמו שייקספיר, אבל לטעון שגרם לנזק תרבותי למדינה זאת טענה מוגזמת, לנוכח הזבל שיש היום על המסך. אם אתה מחפש להפנות אצבע תפנה אותה למי שבאמת מדרדר את התרבות - אותם ערוצי טלויזיה שרצו רמה כזאת, שגם היום מפיקים בעיקר *** עם שפה לא שפה ובהמיות, שלועמתו תוכניות הטלויזיה של טופז כבר עדיפות.
...
(Y)

(Y) מחזק את דבריך

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #206 

["quote="mulder"]

בסדר, כולנו שמענו מה קרה. תשמע, כולנו בני אדם וצריך מעט מידת רחמים. [/quote]

מידת הרחמים אמורה להנתן ע"י בית המשפט ולא מהציבור או מהתקשורת.
התקשורת לא נתנה לו יחס מועדף או גרוע יותר מכל אייטם מעניין אחר. האם אתה רואה התנהלות שונה של התקשורת במקרה הזה מההתנהלות בתיקים של קצב או של הירשזון?

לדעתי, התקשורת מגזימה, מציצנית וחודרנית יתר על המידה ולועסת ומעלה גירה כל אייטם עד שאפשר להקיא מזה.
אבל זה נכון להתנהלות הכללית של התקשורת.
ארז

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #207 

Shayosef,

לפי מה שאני מבין - השומרים דיברו איתו 10 דקות לפני שמצאו אותו תלוי. הוא היה עם עוד 5 אסירים באותו תא.

מה שעושים בחו"ל במקרים כאלה זה SUICIDE WATCH שזה אומר שהוא בתא שאין בו שרוכי נעליים, חגורות וכו'. מצד שני, כל אדם ששכל בראשו יכול למצוא את הדרך להרוג את עצמו (לקרוע את הבגדים ולייצר מהם חבל תליה).

נראה שהוא היה סגור וגמור לסיים את חייו וזה כבר הנסיון השני.

בכל אופן, אכן מסלול טרגי שהוא עבר, ואני בהחלט לא שולל את העובדה שהוא גם לפני התקיפות היה כבר במצב שבו הוא לא הרגיש שיש טעם בחייו ולכן אמר תמות נפשי עם פלישתים (לראיתו).

בכל מקרה, אבקש להתמתן עם הביטויים על הרוצחים האחרים - אין כאן מקום להשוואה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #208 

shay820 כתב:
Shed כתב:
shraga007 כתב:למרות שאני לא נמנה על מעריציו של טופז וממש לא התפלאתי שהוא נעצר, יש כאן מחדל חמור של המשטרה ושל השב"ס וכמו במקרה נגדו אני מצפה שהאחראים במחדל יתנו את הדין באותה החומרה.

יהי זכרו ברוך.
...
אני לא חושב שהיה כאן מחדל של המשטרה/שב"ס ועם כל הכבוד, אני לא מוכן לממן שמירת יתר על בחור כמו טופז רק כדי לוודא שהוא לא יתאבד.

אין בי גם טיפת רחמים לטופז. הרחמים שלי מופנים לקורבנות שלו, לשירה מרגלית שעדיין נמצאת בטיפולים רפואיים לאחר שעצמות פניה רוסקו באלה מול הילד שלה. אני מרחם גם על הילד, שבבת אחת לקחו לו את התמימות והוא ראה איך בריונים מפרקים לגורמים את אחד מעמודי התווך בעולמו.
...
אני לא מצדיק את מעשיו .
אבל אנחנו עדיין מדינת חוק ,ידעו את מצבו של טופז ,הוא כבר ניסה להתאבד פעם אחת ,לא משנה מה הוא כן עשה ומה לא עשה.
פשוט נתנו לו למות
...
אתה שוכח שהבן אדם רצה למות, כי לא יכל לשאת את ההשפלה והעונש העתידי.
זו זכות אחת שמעשית אי אפשר לקחת אפילו מהעבריינים הגרועים ביותר.
דווקא לשים לו, או לכל אחד אחר, שומר צמוד נגד התאבדות זו כבר אכזריות לא אנושית.
ברור שלא מדובר בשיגעון אובדני מקרי וזמני.
לפי מה שאתה כותב אז הרגו אותו.

כל הסיפור טראגי אבל מה אתה רוצה פה מהשלטונות?
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #209 

moco כתב:
shay820 כתב:
Shed כתב:

יהי זכרו ברוך.
...

...
אני לא מצדיק את מעשיו .
אבל אנחנו עדיין מדינת חוק ,ידעו את מצבו של טופז ,הוא כבר ניסה להתאבד פעם אחת ,לא משנה מה הוא כן עשה ומה לא עשה.
פשוט נתנו לו למות
...
אתה שוכח שהבן אדם רצה למות, כי לא יכל לשאת את ההשפלה והעונש העתידי.
זו זכות אחת שמעשית אי אפשר לקחת אפילו מהעבריינים הגרועים ביותר.
דווקא לשים לו, או לכל אחד אחר, שומר צמוד נגד התאבדות זו כבר אכזריות לא אנושית.
ברור שלא מדובר בשיגעון אובדני מקרי וזמני.
לפי מה שאתה כותב אז הרגו אותו.

כל הסיפור טראגי אבל מה אתה רוצה פה מהשלטונות?
...
אתה פסיכיאטר מוסמך של טופז? מאיפה הקביעה שהוא תכנן ורצה למות? כל אדם לפעמים מגיע למצב של מחשבות כאלה, זה לא אומר שהוא רוצה למות באמת, לפעמים זה זעקה לעזרה. אנושי לתת לו להתאבד? אוי ואבוי... אז יופי, באמת חבל שלא נתנו לו מזמן אקדח עם כדור אחד שיוכל להשתמש מתי שירגיש מוכן. אם היו עושים חיפוש עליו או בתא כל זה היה נמנע אולי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #210 

mulder כתב:
אתה פסיכיאטר מוסמך של טופז? מאיפה הקביעה שהוא תכנן ורצה למות? כל אדם לפעמים מגיע למצב של מחשבות כאלה, זה לא אומר שהוא רוצה למות באמת, לפעמים זה זעקה לעזרה. אנושי לתת לו להתאבד? אוי ואבוי... אז יופי, באמת חבל שלא נתנו לו מזמן אקדח עם כדור אחד שיוכל להשתמש מתי שירגיש מוכן. אם היו עושים חיפוש עליו או בתא כל זה היה נמנע אולי.
...
בוודאי שלא, אני מדבר רק על סבירות, לא וודאות.
אז מה אתה רוצה, שנתחיל להגן על כל מתאבד פוטנציאלי?
זה בלתי אפשרי, ואם כן אפשר היה, אז הייתי משקיע את המאמצים במקומות אחרים לגמרי מבתי מעצר ובתי כלא. קודם כל בצה"ל, שם בבירור רוב המתאבדים הם קורבנות.

אני פשוט מתרעם על האשמת השלטונות במקרה הזה. מישהו אפילו כתב שהוא לא פחות מ"קיבל עונש מוות".

אם אתה יודע איך למנוע מכל אחד להתאבד, אפילו כל עציר, אשמח לשמוע.
אם אתה חושב שזה דבר בהכרח אנושי למנוע ממישהו להתאבד בכל מצב, אז אני חולק עליך קשות. יש מצבים שזו אכזריות גדולה.
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #211 

http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 9404,.aspx
קצת מידע על מעליליו לאורך השנים.
מעניין אם זה הוא, או ההשפעה של ערוץ 2 וההצלחה, שגרמו לו להדרדר.
טוב, ברור שזה הוא, יש עוד כמה אנשים שהצליחו כאן, ולא פוצצו אנשים במכות.

doron35
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #212 

שהייתי ילד אהבתי את המערכונים של התוכנית פליטת פה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #213 

כמו שאמרתי בתחילת השירשור
אני ממש לא מאוהדיו של טופז, גם בימי הזוהר

אבל כואב
כואב לראות קריירה כזו (מפוארת בתחומה, אין מה לעשות) נגמרת בתלייה בתא במעצר.

כואב כמו שכאב על זוהר ארגוב
רק שם זה היה מסלול ארוך ותלול וכאן זה הגיע אחרי הרבה שנים טובות לבנאדם ומצוק בסוף הדרך.
ארגוב גם לא היה ממש מסוכן לסביבתו (פרט לרגעים שנהג מסטול)

כואב על המשפחה, הילדים והחברים
העם דורש..... כל מיני דברים

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

Re: דודו טופז התאבד בתאו סופו של מלך הרייטינג .

שליחה #214 

9000es כתב: ממרומי הפיסגה לשפל המדרגה .
...
"מאיגרה רמה-לבירא עמיקא"
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #215 

ממש

בחודשים האחרונים (לפני הפרסום) יצא לי לעבוד די הרבה בבית קפה ליד הבית שלו
מדי פעם הייתי רואה אותו וחושב
"איזה באסה לאיש עם כ"כ הרבה אגו, לרדת מעולם הזוהר ולהיות במקרה הטוב באיזה מדור רכילות"

מי היה מאמין מה מתחולל בראש של אדם
וכמה נמוך עוד אפשר לרדת

אדם עם פחות אגו היה מעסיק את עצמו בדברים אחרים
כסף היה לו מעל ומעבר, כישרון לדברים פחות פופולריים היה גם כן
אבל הצורך של הערצת ההמונים העביר אותו על דעתו
כואב
ו.... שיעור עצוב לכולם
העם דורש..... כל מיני דברים

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #216 

אכן עצוב,
זה העלה לי את המחשבה על זה שכולם רוצים "להביא את המכה" ולשבת בבית ולא לעבוד.

הנה דוגמא חיה מה קורה לבן אדם שיש לו הכל אבל אין לו למה אתגר בחיים.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #217 

לא הבנתי איך הוא תלה את עצמו על ברז של 90 ס"מ..? 8O

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #218 

עצוב בעיקר לראות איך האיש לא השכיל ליהנות ממעמדו. תנו לי את היכולות, הממון והגב שהיו לאיש הזה ואני פותח עמותות פעילות לילדים בבתי חולים, ילדים שאין להם תיקים לבית הספר ומגייס את כל חברי הסלבים לעשייה טובה.
עצוב עצוב עצוב שהדברים הגיעו לאן שהגיעו.

ולצערי, אני נוטה להסכים עם דבריו של רביב דרוקר שהתפרסמו היום, שהם כל כך קשים שאני אפילו קצת מתבייש להודות שאני מסכים איתם.

:(
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

doron35
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #219 

אני לא מבין את דודו טופז
מה, הוא לא הפנים את גילו המבוגר, שבדר"כ נותנים לצעירים יותר
להנחות בפריים טיים כמו ארז טל אברי גלעד וצביקה הדר.

יום אחד גם שלושת אלה קרבניטי ערוץ 2 יטאטו אותם החוצה או באיזה בעיטה
הרי זה רק עיניין של רייטינג = כסף.

ערוץ 2 ימשיך להשקיע בשעשועונים והאח הגדול - תוכניות הזבל.

ופחות בהפקות מקור - פחות פרנסה לשחקנים ישראלים.

ערוץ 2 - תתביישו לכם

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #220 

בנושא רביב דרוקר אני ממש לא מסכים איתך !
"רביב דרוקר: טוב שדודו טופז התאבד"
אם כך אלפי אנשים היו צריכים לשים קץ לחיים

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”